aleviboy
24.07.2005, 12:26
arkadaşlar siz alevi nüfusunu ne kadar görüyorsunuz?Kimi 20 diyorkimi 25 milyon kimi 4 - 5 milyon diyor .Saygılı bir şekilde tartışalım bir karara ulaşalım. Ankete katıldığınız için teşekkürler
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : alevi nüfusu aleviboy 24.07.2005, 12:26 arkadaşlar siz alevi nüfusunu ne kadar görüyorsunuz?Kimi 20 diyorkimi 25 milyon kimi 4 - 5 milyon diyor .Saygılı bir şekilde tartışalım bir karara ulaşalım. Ankete katıldığınız için teşekkürler umit 24.07.2005, 12:40 alevi boy böle bi anket yapman güzel bişi ama alevimisin diye bi soru soruldugu halde dogru düzgün cewap vermiyolar ondan toplam alevi nüfusunu bulman cok zor istersen matematigin 5 olsun aleviboy 24.07.2005, 12:44 bulmak zor haklısın burada fikirler önemli sizce alevi nüfusu ne kadardır bu aslında bazı gerçeklere kapı açar.Ben 5 10 milyon dedim.25 milyondan fazla diyen çıkmış ancak bir gerçek var aleviler bir partiyi başa getirece bir oy oranına sahipmi?(bugün ki şartlarda iktidar olmak için 10 milyon oy yeterli) umit 24.07.2005, 12:54 sahipsede 10 milyon alevinin bi parti üzerinde yogunlasması demek cok büyük bi organizasyon ve zor! Ercan 24.07.2005, 14:06 arkadaşlar siz alevi nüfusunu ne kadar görüyorsunuz?Kimi 20 diyorkimi 25 milyon kimi 4 - 5 milyon diyor .Saygılı bir şekilde tartışalım bir karara ulaşalım. Ankete katıldığınız için teşekkürler Merhaba arkadaslar, Türkiye´deki Alevi nüfusunun ne kadar oldugu hakkinda cesitli rakamlar söyleniyor bunlarin hangisi dogru ? 15 milyon mu, 20 milyon mu,25 milyon mu ? Aslinda bu rakamlarin hepside dogru.Ilk bakista sacma gibi gelsede,bu tespitlerin hepsi dogru. Alevi nüfusunu 15 milyon olarak yazan yazarlarin kitaplarini inceledigimiz zaman,bu kitaplarin 20-25 yil önce yazildigini görürüz.Bu kitaplar Türkiye´nin nüfusu 45-50 milyon oldugu zamana göre tespit yapilmistir. 20-25 milyon olarak aciklayanlar ise Türkiye´nin simdiki nüfusuna göre tespit yapmaktadirlar. 20 yil sonra Türkiye´de Alevi nüfusu soruldugunda 20-25 milyon rakamida yanlis cikacaktir.Cünki Türkiye´nin nüfusu arttikca Alevi nüfusu da artacaktir. Aleviler Türkiye nüfusunun ücte biri kadardir.Yani 1/3 tür.Tüm arastirmalar bu orana göre yapilmaktadir. Sıpa_Mansur 24.07.2005, 14:13 Valla ben nufusumuzun artması için çalışıyorum :)) Ceyhun 24.07.2005, 14:16 Valla ben nufusumuzun artması için çalışıyorum :)) Zuhahhaaaaha :))))) Alevimen 24.07.2005, 14:23 25 Milyon söyleyenler hayal görüyor. 25 Milyonluk oran Türkiye nufusun 40% eder! Eğer oranlar gerçekten öyle olsa meclisde ve seçimlerde yankı görür. Bu 25 Milyonun içinde kaç milyon asimile edildi? Potansiyel 25 Milyon olabilir ama gerçek rakkam ~12 Milyon gibi düşünüyorum. Sıpa_Mansur 24.07.2005, 14:23 Zuhahhaaaaha :))))) neden güldün sende çalış dostum :))) Sıpa_Mansur 24.07.2005, 14:26 25 Milyon söyleyenler hayal görüyor. 25 Milyonluk oran Türkiye nufusun 40% eder! Eğer oranlar gerçekten öyle olsa meclisde ve seçimlerde yankı görür. Bu 25 Milyonun içinde kaç milyon asimile edildi? Potansiyel 25 Milyon olabilir ama gerçek rakkam ~12 Milyon gibi düşünüyorum. yanlış düşünüyorsun çünkü türkiyedeki seçimlerinde asla %90 katılım olmamıştır.Alevilerde bir insana alevi oldugu için oy kulanmazlar KALİTELİ VE ÇALIŞKAN HER PARTİ VE İNSANA OY VERİRLER Alevimen 24.07.2005, 14:40 yanlış düşünüyorsun çünkü türkiyedeki seçimlerinde asla %90 katılım olmamıştır.Alevilerde bir insana alevi oldugu için oy kulanmazlar KALİTELİ VE ÇALIŞKAN HER PARTİ VE İNSANA OY VERİRLER Aksini savunan yok, mesajımı dikkatli inceleyebilirsiniz. Ayrıca bildiğimi gibi Aleviler liberal/demokrat/ileriye bakışlı toplumdur. İyi çalışan parti dediniz, parti ne kadar iyi çalışsa çalışsın Alevileri ve Cemevini kabul görmeyen Partiye 'Adam iyi çalışıyor' mantığıyla oy vermek ne kadar doğru? Sıpa_Mansur 24.07.2005, 14:41 Aksini savunan yok, mesajımı dikkatli inceleyebilirsiniz. Ayrıca bildiğimi gibi Aleviler liberal/demokrat/ileriye bakışlı toplumdur. İyi çalışan parti dediniz, parti ne kadar iyi çalışsa çalışsın Alevileri ve Cemevini kabul görmeyen Partiye 'Adam iyi çalışıyor' mantığıyla oy vermek ne kadar doğru? dogru değil tabi aleviboy 24.07.2005, 16:11 bugün kürt kardeşlerimiz için 20 milyon dersek kimse itiraz etmez çünkü mescliste büyük oranda temsil ediliyorlar ama aleviler 20 25 milyon derseniz nerde mecliste kaç alevi var. Sıpa_Mansur 24.07.2005, 16:12 bugün kürt kardeşlerimiz için 20 milyon dersek kimse itiraz etmez çünkü mescliste büyük oranda temsil ediliyorlar ama aleviler 20 25 milyon derseniz nerde mecliste kaç alevi var. tüm dünyadaki kürtlerin nufusu 10 milyonu geçmez aleviboy 24.07.2005, 16:15 ee kürtler 10 milyon değil şu 20 milyon değil bu 75 milyon insan kim nerden Sıpa_Mansur 24.07.2005, 16:18 ee kürtler 10 milyon değil şu 20 milyon değil bu 75 milyon insan kim nerden istiyorsan say tektek Alevimen 24.07.2005, 16:19 Konu ne siz ne tartışıyorsunuz. Konu saptırması yapmayın. Kaliteyi korumaya gayret gösterelim. Lütfen biraz daha dikkatli olun. Sıpa_Mansur 24.07.2005, 16:20 Konu ne siz ne tartışıyorsunuz. Konu saptırması yapmayın. Kaliteyi korumaya gayret gösterelim. Lütfen biraz daha dikkatli olun. anlaşıldı aleviboy 24.07.2005, 16:21 istiyorsan say tektek çok yapıcı bir eleştiri yaptın bravo koyunmu sayıyorum sayın alevimen haklı konu sapmasın Canan 24.07.2005, 19:23 Kurtulus savasindan sonra yapilan sayima gore turkiyediki alevi sayisi 25%. Bazi alevi derneklerine gore bu sayim her alevigi saymamis bunun nedenleri alevi koylerinin sehir merkeslerine uzakligi ve ulasim sorunlari. Ikinci neden ise bazi aleviler korkudan bu sayimda yanlis bilgi vermeleri. Eyer bu gercekse su an aleviler turkiyenin 40% olusdur masi lazim. Bence dunyada billindiginden daha cok alevi var ama bunlarin buyuk bir bolumu yurt disinda. Sıpa_Mansur 24.07.2005, 19:27 Kurtulus savasindan sonra yapilan sayima gore turkiyediki alevi sayisi 25%. Bazi alevi derneklerine gore bu sayim her alevigi saymamis bunun nedenleri alevi koylerinin sehir merkeslerine uzakligi ve ulasim sorunlari. Ikinci neden ise bazi aleviler korkudan bu sayimda yanlis bilgi vermeleri. Eyer bu gercekse su an aleviler turkiyenin 40% olusdur masi lazim. Bence dunyada billindiginden daha cok alevi var ama bunlarin buyuk bir bolumu yurt disinda. aslında sayı önemli değil ama şunu söylemek lazım ırak turkmenlerinin buyuk çogunllugu ve orta asya turklerinin önemli kısmı alevi inancında aleviboy 24.07.2005, 19:29 sayımız çokta ne oluyor, hangi hakkımız mecliste savunuluyor chp aleviler hakkında soru önergesi veriyor cevaplanmıyor adam yerine konmuyoruz ya akp tarafından. DiyaR_02 24.07.2005, 19:41 ben bu ankete oy vermeyi düsünmüyorum sebebi su: cunku elde herhangi bir veri yok, ben kucukken bütün kürdleri alevi sanirdim sonra baktimki o ne öyle hersey farkliymis demek istedigim bizim söyleyecegimizle gercekte ki arasinda kesinlikle fark vardir eger somut veriler elde etmek istiyorsak bunun calismalar yürütülmelidir..nufus 100 milyon olmus neye yarar önemli olan etkinliktir. bakiniz dostlar yahudi insanlari kac milyon insan dünyada? dünyada ki devletlerin ekonomisini yönlendirecek gücteler cogalmak bir anlama gelmiyor hicbir zaman icin... Sıpa_Mansur 24.07.2005, 19:51 ben bu ankete oy vermeyi düsünmüyorum sebebi su: cunku elde herhangi bir veri yok, ben kucukken bütün kürdleri alevi sanirdim sonra baktimki o ne öyle hersey farkliymis demek istedigim bizim söyleyecegimizle gercekte ki arasinda kesinlikle fark vardir eger somut veriler elde etmek istiyorsak bunun calismalar yürütülmelidir..nufus 100 milyon olmus neye yarar önemli olan etkinliktir. bakiniz dostlar yahudi insanlari kac milyon insan dünyada? dünyada ki devletlerin ekonomisini yönlendirecek gücteler cogalmak bir anlama gelmiyor hicbir zaman icin... bizler yahudiler gibi olmamalıyız ama devletyönetimine katılmalıyız chp alevi alevi dostumu sanki sormak lazım aleviboy 24.07.2005, 19:54 bizler yahudiler gibi olmamalıyız ama devletyönetimine katılmalıyız chp alevi alevi dostumu sanki sormak lazım mecliste başka kendini sol gören parti yokk ne yapabiliriz. __________________ DiyaR_02 24.07.2005, 19:56 ben yahudiler gibi mi olalim dedim sadece onlar nufus bakimindan az ama etkinlik bakimindan fazla olan bir topluluk olduklarini göz önüne alinmasini istedim o yüzden onlari örnek vermek istedim!. chp simdiye kadar aleviler icin ne yapmiski bundan sonra yapsin daha halen cem evleri ibadethane sayilmiyor!! TheGodfather 24.07.2005, 20:16 Boş nufus fazlalığı bir şey ifade etmez.Bir aydın 100 cahil cühelaya eşittir bana göre.O açıdan nufusun pek önemi yok diye düşünüyorum. Alevi nufusunun 15,20 milyon arası olduğunu düşünüyorum elimde kaynak olmamasına rağmen.Yalnız ne acıdırki aramızda binlerce asimile edilmiş kökeni alevi olanlar var:bitmisbu: DiyaR_02 24.07.2005, 20:20 her toplumda asimile olan insanlar vardir. kimse bunun önünü kesemez ki ancak sahsin kendisi kendinden sorumlu olabilir..toplumlar kaynasimlarin etkilerinden bir tanesi bana göre alevi köken olamaz ki alevilik bir inanctir Sıpa_Mansur 24.07.2005, 20:20 Boş nufus fazlalığı bir şey ifade etmez.Bir aydın 100 cahil cühelaya eşittir bana göre.O açıdan nufusun pek önemi yok diye düşünüyorum. Alevi nufusunun 15,20 milyon arası olduğunu düşünüyorum elimde kaynak olmamasına rağmen.Yalnız ne acıdırki aramızda binlerce asimile edilmiş kökeni alevi olanlar var:bitmisbu: katılıyorum Sıpa_Mansur 24.07.2005, 20:21 mecliste başka kendini sol gören parti yokk ne yapabiliriz. __________________ ozaman alevi haklarıni işçi haklarını vede emegi savunan ip oy ver onu sok meclise TheGodfather 24.07.2005, 20:26 Evet sizede katılıyorum ama asimile olan aleviler tamamiyle kimliğini yitiriyor maalesef.Bir sunni asimile olup alevi inanacını benimsese dahi kendi kimliğini aslam unutmaz.Keşke bizde öyle olabilsek. Ceyhun 24.07.2005, 20:27 ozaman alevi haklarıni işçi haklarını vede emegi savunan ip oy ver onu sok meclise Bence bu gereksiz bir ifade olmuş. Burası bunun yeri değil. "Aleviler kimlere oy veriyor?" diye bir anket var. Orada yazabilirsin bunu. Ayrıca MHP ile ittifak yapan bir partinin Alevilerden oy alabileceğini ben sanmıyorum. aleviboy 24.07.2005, 20:29 Bence bu gereksiz bir ifade olmuş. Burası bunun yeri değil. "Aleviler kimlere oy veriyor?" diye bir anket var. Orada yazabilirsin bunu. Ayrıca MHP ile ittifak yapan bir partinin Alevilerden oy alabileceğini ben sanmıyorum. haklısın mansur dedo ip demiyelim siyasi parti propagandası olur,bizi savunan en yiyi paritiyi verelim. Sıpa_Mansur 24.07.2005, 20:32 haklısın mansur dedo ip demiyelim siyasi parti propagandası olur,bizi savunan en yiyi paritiyi verelim. gerçekler ortadadır chp alevileri sadece oy deposu olarak görmüştür aleviboy 24.07.2005, 20:33 gerçekler ortadadır chp alevileri sadece oy deposu olarak görmüştür ben chp demiyorum yanlış anlama en iyi olan olsun. Sıpa_Mansur 24.07.2005, 20:38 ben chp demiyorum yanlış anlama en iyi olan olsun. tamam işte en iii olan ==>>> ip aleviboy 24.07.2005, 20:42 tamam işte en iii olan ==>>> ip bak beni kızdırma :))) yeni bir parti kuaracağım alevi hak ve hürrüiyetleri paritisi. ALHAKHÜR PARTİ :)) Sıpa_Mansur 24.07.2005, 20:43 bak beni kızdırma :))) yeni bir parti kuaracağım alevi hak ve hürrüiyetleri paritisi. ALHAKHÜR PARTİ :)) daha önce bunu denemesi yapıldı başarısız oldu barış partısı örnek cevap güzel ve komikti :)) Sıpa_Mansur 24.07.2005, 20:44 kimtutar seni kur be kur bende oy vermezsem TheGodfather 24.07.2005, 20:45 tamam işte en iii olan ==>>> ip maalesef bu söyledğin parti Haydar baş ve Mhp ile ilişki içinde olduğu söyleniliyor.Bu konuda tabiki haklı tepkiler olacaktır.Ateş olmayan yerdende duman çıkmaz misali.Fethullah gülen hristiyan ajanlığı altında ortalıkta gezen Cd'lerin Haydar Baş sapığının ve Doğu Perinçek'in ortak çalışmasıyla ortaya çıkması buna bence iyi bir delil olsa gerek. Şunu belirtiyimki ben kesinlikle fethullahçı değilim.Zaten daha önce açmış olduğum bir takım başlıklarda Nurcuların ikiyüzlülüklerini ifşa etmeye çalışmıştım.Saygılar Kötünün iyisine verin bence Ceyhun 24.07.2005, 20:47 maalesef bu söyledğin parti Haydar baş ve Mhp ile ilişki içinde olduğu söyleniliyor.Bu konuda tabiki haklı tepkiler olacaktır.Ateş olmayan yerdende duman çıkmaz misali.Fethullah gülen hristiyan ajanlığı altında ortalıkta gezen Cd'lerin Haydar Baş sapığının ve Doğu Perinçek'in ortak çalışmasıyla ortaya çıkması buna bence iyi bir delil olsa gerek. Şunu belirtiyimki ben kesinlikle fethullahçı değilim.Zaten daha önce açmış olduğum bir takım başlıklarda Nurcuların ikiyüzlülüklerini ifşa etmeye çalışmıştım.Saygılar Kötünün iyisine verin bence Ne söylentisi? MHP ile birlikte birçok miting falan düzenlediler. Kızıl Elma koalisyonu falan kurmuşlardı. Kime karşı? MHP ile kurulan koalisyon kime karşı olabilir? En başta Aleviler olmak üzere halka karşı. Sıpa_Mansur 24.07.2005, 20:51 maalesef bu söyledğin parti Haydar baş ve Mhp ile ilişki içinde olduğu söyleniliyor.Bu konuda tabiki haklı tepkiler olacaktır.Ateş olmayan yerdende duman çıkmaz misali.Fethullah gülen hristiyan ajanlığı altında ortalıkta gezen Cd'lerin Haydar Baş sapığının ve Doğu Perinçek'in ortak çalışmasıyla ortaya çıkması buna bence iyi bir delil olsa gerek. Şunu belirtiyimki ben kesinlikle fethullahçı değilim.Zaten daha önce açmış olduğum bir takım başlıklarda Nurcuların ikiyüzlülüklerini ifşa etmeye çalışmıştım.Saygılar Kötünün iyisine verin bence ip vatananı seven herkesle çalışır ama bir gerçek varkı söyledigin partiler abd dostu ip tam tersi dir abd karşıtı belkide enbüyük partilerden biridir vatanı savunmak miting düzenlemekse evet düzenlenir buna katılmakta herkes özgürdür başka partıler beni ilgilendirmez ip içinde hatrı sayılır alevi nufus var Sıpa_Mansur 24.07.2005, 20:54 Ne söylentisi? MHP ile birlikte birçok miting falan düzenlediler. Kızıl Elma koalisyonu falan kurmuşlardı. Kime karşı? MHP ile kurulan koalisyon kime karşı olabilir? En başta Aleviler olmak üzere halka karşı. kızıl elmadan kastın ne türk dünyasını birleştırıp avrasya birliğini kurmak düşüncesi batınnın istilacı emperyalıstlerini asyadan admak atlantık ülkelerini orta dogudan defetmek asynın kapısını onlara kilitlemek bunlar yanlışmı ? TheGodfather 24.07.2005, 20:58 kızıl elmadan kastın ne türk dünyasını birleştırıp avrasya birliğini kurmak düşüncesi batınnın istilacı emperyalıstlerini asyadan admak atlantık ülkelerini orta dogudan defetmek asynın kapısını onlara kilitlemek bunlar yanlışmı ? Yani birebir MHP(Milliyetçi hareketmafya partisi) ile ilişkisi var.Bunu söylemen iyi dostum.En azından tatmin olduk şimdi.Ip olmaz asla.Git Tkp'ye ver Ip'ye oy verme.Kötünün iyisi yinede CHP aleviboy 24.07.2005, 21:01 mitçiymiş deniyor doğrumu konu sapmasın ama :))))) Sıpa_Mansur 24.07.2005, 21:06 Yani birebir MHP(Milliyetçi hareketmafya partisi) ile ilişkisi var.Bunu söylemen iyi dostum.En azından tatmin olduk şimdi.Ip olmaz asla.Git Tkp'ye ver Ip'ye oy verme.Kötünün iyisi yinede CHP vala senin düşüncen senin benim düşümcen benim ama vatanı savunmaksa türk kürt laz milliyeçi veya alevi sünni çingene dersen de mitinglerde turk bayragı taşımak halkı birleştırmek suçmu bu vatannın kurulmasında türk kürt alevi sunni vb unsurlar olmadımı ? Sıpa_Mansur 24.07.2005, 21:07 mitçiymiş deniyor doğrumu konu sapmasın ama :))))) zaten bu gunlerde AB ABD karşıtı vatanı özelleştirmeyi savunmayan her kese mitçi deniliyor Sıpa_Mansur 24.07.2005, 21:08 birde milliyetçiligin neresi kotu bu vatanı sevmek suçmu? milliyetçilik ülkücu tekelimi bu vatan için aleviler ölmedimi aleviboy 24.07.2005, 21:10 milliyetçilik değil ırçılık kötü. Sıpa_Mansur 24.07.2005, 21:14 milliyetçilik değil ırçılık kötü. bencede ozaman sorun neki TheGodfather 24.07.2005, 21:15 Mansur kardeşim kusura bakma Sivas,Maraş,Çorum katliamlarından sorumlu bir partiyle işbirliği içinde olan bir partiye oy vermem.Hem Mhp milliyetçi değildir.Sözde milliyetçidir.Sadece mafya partisidir o kadar.Tamam biz ırk ayrımı olmasın diyoruz ama dikkat et mhp gerçek yüzünü saklıyo olmasın sizden. aleviboy 24.07.2005, 21:17 Mansur kardeşim kusura bakma Sivas,Maraş,Çorum katliamlarından sorumlu bir partiyle işbirliği içinde olan bir partiye oy vermem.Hem Mhp milliyetçi değildir.Sözde milliyetçidir.Sadece mafya partisidir o kadar.Tamam biz ırk ayrımı olmasın diyoruz ama dikkat et mhp gerçek yüzünü saklıyo olmasın sizden. kardeşler, canlar biz kendmize parti kuralım yaaa, çok fikirli katlımlı bir parti Sıpa_Mansur 24.07.2005, 21:24 Mansur kardeşim kusura bakma Sivas,Maraş,Çorum katliamlarından sorumlu bir partiyle işbirliği içinde olan bir partiye oy vermem.Hem Mhp milliyetçi değildir.Sözde milliyetçidir.Sadece mafya partisidir o kadar.Tamam biz ırk ayrımı olmasın diyoruz ama dikkat et mhp gerçek yüzünü saklıyo olmasın sizden. maraş ve sivas katliamlarında iktıdar ordagı chp değilmiydi mhp ile ilişkimiz yok varda demedim ama bağzı konularda bizle yurumek isteyen her kim olursa olsun açıgız vatan için bence herkesle yürünür sanki bizimle yürüyenlermi insanlarımızı katleti? o katledenlerin kim oldunugu beidir onlar super notanun işbirlikçi taşaronlarıdır mhp veya başka bir partı aydınlanmak istiyorsa bu partının bireyleri bizle yuru bunada halk denir Sıpa_Mansur 24.07.2005, 21:25 kardeşler, canlar biz kendmize parti kuralım yaaa, çok fikirli katlımlı bir parti o dnendi tutmadı TheGodfather 24.07.2005, 21:38 kardeşler, canlar biz kendmize parti kuralım yaaa, çok fikirli katlımlı bir parti kuralım adı ne olsun bari. ÖZgür işçi partisi olsun mu? :)) Ceyhun 24.07.2005, 21:41 maraş ve sivas katliamlarında iktıdar ordagı chp değilmiydi mhp ile ilişkimiz yok varda demedim ama bağzı konularda bizle yurumek isteyen her kim olursa olsun açıgız vatan için bence herkesle yürünür sanki bizimle yürüyenlermi insanlarımızı katleti? o katledenlerin kim oldunugu beidir onlar super notanun işbirlikçi taşaronlarıdır mhp veya başka bir partı aydınlanmak istiyorsa bu partının bireyleri bizle yuru bunada halk denir Maraş ve Sivas katliamlarında CHP yetersiz kalarak suç işlemiştir. Ama olayın faili CHP'liler değildir. Tam aksine çokca CHP'li öldürülmüştür. Olayın failinin "vatan elden gidiyor.", "millet elden gidiyor", "vurun komünistlere, kızılbaşlara" diyenlerin kimler olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Oy için, imkan için bunlarla işbirliği yapanlar da benim oyumu değil asla kazanamazlar. Gözümde de MHP'den bir farkları kalmaz. MHP, vatansever bir parti değildir. CIA tarafından sol ile mücadele etmek için oluşturulmuştur. Ve halkımızı "Alevi-Sunni", "Türk-Kürt" diye bölüp birbirine düşürmeye her zaman çalışmıştır. Sıpa_Mansur 24.07.2005, 21:42 kuralım adı ne olsun bari. ÖZgür işçi partisi olsun mu? :)) olsun bende başkanınız olurum ilk işlerimiz alevi nufusunu çogaltmak cem evi açmak alevileri örgürlemek alevi din eğitimi ver mek vatan ve millet sevgisi aşılamak beni seçin TheGodfather 24.07.2005, 21:46 olsun bende başkanınız olurum ilk işlerimiz alevi nufusunu çogaltmak cem evi açmak alevileri örgürlemek alevi din eğitimi ver mek vatan ve millet sevgisi aşılamak beni seçin Olmaz mansur.Sen başkan olmazsın bi kere yaşın tutmuyor :) Söyldeiklerini biz zaten partiyi kurabilsek yaparız ama nerde.Daha şimdiden bşakn kim olsun tartışmasına girdik bile :11: Sıpa_Mansur 24.07.2005, 21:49 Maraş ve Sivas katliamlarında CHP yetersiz kalarak suç işlemiştir. Ama olayın faili CHP'liler değildir. Tam aksine çokca CHP'li öldürülmüştür. Olayın failinin "vatan elden gidiyor.", "millet elden gidiyor", "vurun komünistlere, kızılbaşlara" diyenlerin kimler olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Oy için, imkan için bunlarla işbirliği yapanlar da benim oyumu değil asla kazanamazlar. Gözümde de MHP'den bir farkları kalmaz. MHP, vatansever bir parti değildir. CIA tarafından sol ile mücadele etmek için oluşturulmuştur. Ve halkımızı "Alevi-Sunni", "Türk-Kürt" diye bölüp birbirine düşürmeye her zaman çalışmıştır. çok güzel bizde cıa diyoruz mhp yı örgütleyen ama benim dedigim şudur vatan için özelleştirmeye hayır demek ve bu ugurda mucadele vermek yurumek suçmu bunu ip yapıyor emparyelistler geçmişte mhp bugunde akp diyor ama önemli olan burada mhp tarafından kandırılmış aldatılmış sola düşman insanları aramıza çekmek değilmi mhp nin başları ırkçı ola bilir ama taban yani halk ırkçımı ? bu halkla ilgilenmezse tamamen kaybedilir değilmi? Sıpa_Mansur 24.07.2005, 21:50 Olmaz mansur.Sen başkan olmazsın bi kere yaşın tutmuyor :) Söyldeiklerini biz zaten partiyi kurabilsek yaparız ama nerde.Daha şimdiden bşakn kim olsun tartışmasına girdik bile :11: ok partıyı kuralım bşk sonra tartışırız bana gülme :) sanki sen çok buyuksun Alevimen 24.07.2005, 21:56 Bu salgın gibi mi? Nedir bu konu saptırma virüsu gibi her başlığın asıl konusunu değiştiriyorsunuz? :3D_NG (6) Artık uyarı yapmaktan bende tırstım, konuyu kapatmak zorunda kalıyorum. iyi akşamlar. Ezo 24.07.2005, 22:05 Bu salgın gibi mi? Nedir bu konu saptırma virüsu gibi her başlığın asıl konusunu değiştiriyorsunuz? :3D_NG (6) Artık uyarı yapmaktan bende tırstım, konuyu kapatmak zorunda kalıyorum. iyi akşamlar. Sende Antivirus programi gibisin butun konulari kapatiyorsun önce bir sans ver konu özune dönmuyorsa kapat....:)))):3D_NG: |