Orijinalini görmek için tıklayınız : Konya Alevi Abdal Yerleşim Birimleri

Şoreş
07.05.2006, 12:07
Konyadaki Alevi yerleşimleri.Fakat bu yerlerşimler konyadaki ALEVİ ABDAL yerleşim birimleri.
Bu yerleşimler Konyadaki Tüm Alevi Köyleri değil, Sadece ABDAL ALEVİ Köyleridir.

Yeni Mah.,
Doğanlar Mah. (Carcar-Geygel),
Eskiçimenlik(Doğuş Mah.),
Beşkavaklar Mah.,
Muhacir Mah.,
Yarenler Mah.,
Ortaköy,
Hüyük Mah.,
Çamlar Köyü,
Hayvanpazarı Yanı,
Ortaköy,
Abdallar Mah.,
Değirmenci Mah.,
Yeni Mah,
Sülüklü Köyü,
Çekirge Köyü

baransu
07.05.2006, 13:45
merhaba dostum ben konya ereğliliyim ama konyadaki bu yerlerde alevi olduğunu bilmiyordum ereğlide de üç köyümüz var teşekkürler buralara gitmeye çalışacağım

Şoreş
07.05.2006, 13:49
Teşekkürler can ;)

Zaten verdiğim bilgiler Konyadaki Tüm Alevi Köyleri değil, Sadece ABDAL ALEVİ Köyleridir.

Başka bilen varsa, paylaşırsa güzel olur ;)

Gannush
07.05.2006, 14:20
konya ereğli aleviymiş, öyle duydum. doğru mudur?

Şoreş
08.05.2006, 22:17
Konyalı arkadaşalr varsa ereği hakında bilgi verirlerse sevinirim ;) Ben ereğlinin çok demokrat biryer olduğunu duymuştum

ekinersin
09.05.2006, 20:32
cihanbeylidede var alevi iki arkadaşım var orda

Şoreş
12.05.2006, 19:15
cihanbeylidede var alevi iki arkadaşım var orda

Bilgiler için saol can ;)

Devrimci Marksist
12.05.2006, 23:22
Evet Ereğli'nin çok demokrat bir yer olduğunu Ereğli bir arkadaşım söylemişti. 80'den önce küçük moskova bile derlermiş oraya, demek ki sünnileri demokrat insanlar.

baransu
13.05.2006, 14:12
arkadaşlar ben ereğliliyim ve buradaki alevi köylerimiz hakkında biraz bilgi verdim...ereğlinin demokrat bir yapıda olduğu doğru ve burada daha önceleri karakol yakılmış....konyanın alevi köyleri kısmında bulunuyor köylerimiz

Şoreş
13.08.2006, 14:08
Konyadan da çıktık:D Ne güzel.Sandığımızdan da fazla

lucy
13.08.2006, 14:29
benim kardeşimin eşi Konya Ereğlili. Ama Alevi değil. Ereğli gerçekten çok modern kafa yapısına sahip insanlarla dolu.

baransu
14.08.2006, 15:16
benim kardeşimin eşi Konya Ereğlili. Ama Alevi değil. Ereğli gerçekten çok modern kafa yapısına sahip insanlarla dolu.

mrhb ereğli gerçekten de modern ve sosyal yönü fazla olan bir ilçedir.. zaten çevresinde bulunan illere göre büyük bir şehirdir.. ilçede ise düzenli olarak cem ve etkinlikler yapılmaktadır

reveries
20.08.2006, 20:49
Ereğlide iki yıl kaldım arkadaşlar çok fazla alevi yok fakat cem ve etkinlikler yapılmakta. Gerçektende çok demokrat bir şehir.

hasankaya76
21.08.2006, 09:19
konya beyşehir'de de (şamlar) bir alevi köyü var. başka varmı bilmiyorum

gülsün
21.08.2006, 10:08
canlar konyanın merkezi yobazlarla dolu ama cihanbeyli ilçesi hep alevilerle
dolu

hasankaya76
21.08.2006, 10:23
canlar konyanın merkezi yobazlarla dolu ama cihanhisar ilçesi hep alevilerle
dolu

-Konyanın içinin hepsinin yobazlarla dolu olduğunu iddia etmek çok zor. benim birebir tanıdığım bir çok aydın ve demokrat insan var.
-ayrıca Konyanın cihanhisar diye bir ilçesi yok. zannımca cihanbeyli demek istemişsin bu ilçede sünni türklerle sünni kürtlerin bir arada bulunduğu bir ilçe. ilçeye adını veren canbek-cihanbeyli aşireti (ankara ve Konyada) 40 civarında köyde bulunmakta. ancak alevi değiller.

murat222
21.08.2006, 13:32
cihanbeylideki kürt aşiretlerinin bir kısmı alevi.ayrıca sivasta canbek aşireti var onlarda alevi

hasankaya76
21.08.2006, 14:10
canbek aşiretinin sivas ve erzincandaki kısmı alevi ancak ankara konya, malatya, urfa, adıyamandaki kısmı sünni. iran azarbeycanında da bu aşiretin mensupları bulunmaktadır. bu aşiretin adının kaynağının 1437 yılında divriğiyi elegeçiren daha sonra da malatyayı kuşatan memlüklü emiri "canıbek sofi"den geldiğini düşünüyorum.
*ortaanadoludaki (ankara, konya kırşehir) kürtlerden alevi olan yok gibidir. ben hiç rastlamadım.

baransu
26.08.2006, 20:22
Ereğlide iki yıl kaldım arkadaşlar çok fazla alevi yok fakat cem ve etkinlikler yapılmakta. Gerçektende çok demokrat bir şehir.
ereğlide iki yıl kalmışsın nerede ve ne zaman olduğunu öğrenebilirmiyim... çok fazla alevi yok diyorsun ama üç tane köyü ve bu köyler haricinde de 1000 kadar şehir merkezinde alevi bulunmakta sanırım bu da bir ilçeye göre hatta konya gibi bir ile göre çok fazla sayılabilir

Şoreş
03.09.2006, 14:20
Konya Ereğlinin çok demoktarit olduğunu duydum ve İlçede yoğun bir Alevi Nüfus var demişlerdi.. Arkadaşların dediği gibide Cihanbeyli İlçesinde Koçgirili Alevileri bulunmaktadır genellikle..

murat222
05.09.2006, 10:06
[QUOTE=hasankaya76]canbek aşiretinin sivas ve erzincandaki kısmı alevi ancak ankara konya, malatya, urfa, adıyamandaki kısmı sünni. iran azarbeycanında da bu aşiretin mensupları bulunmaktadır. bu aşiretin adının kaynağının 1437 yılında divriğiyi elegeçiren daha sonra da malatyayı kuşatan memlüklü emiri "canıbek sofi"den geldiğini düşünüyorum.
*ortaanadoludaki (ankara, konya kırşehir) kürtlerden alevi olan yok gibidir. ben hiç rastlamadım.[/QU

ortaanadolukürtlerinden aleviye rastlamadın diye o bölgede alevi yoktur anlamına gelmez.yozgat,ankara ve konyada kürt-alevi köyleri var.örnek konya ereğli zengen kasabası niğde-adana yolu üzerinde bir kasaba yarısından fazlası alevi -kürt.....belediye başkanıda alevi

sertur
05.09.2006, 10:37

evet arkadaşlar ereğli ve ulukışla(niğdeye bağlı) çok demokratik yerler gidenler ve görenler bilir

gizem
05.09.2006, 10:46
aslında ABDALLAR PİR SULTAN ABDALDAN GELİR gezgin anlamındadır ve anadoluya gelen ilk insanlardır ve o zamandan bu zamana bizm inancımızı taşımaktadırlar

baransu
05.09.2006, 19:51
evet arkadaşlar ereğli ve ulukışla(niğdeye bağlı) çok demokratik yerler gidenler ve görenler bilir
ulukışla niğdenin en demokratik bir ilçesi ve 80'li yılların öğrenci olaylarında ereğli ile birlikte bu yörelerin sağ görüşlü insanlarına karşı büyük bir direniş göstermişlerdir.şu an ereğli belediyesi akp'nin elinde fakat bu durumun sebebi sol partilerin birleşmeye yanaşmamalarından kaynaklandı ereğli nüfusunun yarısından fazlası sol görüşlüdür fakat iş sandığa kalınca halk chp,dsp,ödp,ip,ve diğer sol partilere bölünerek belediyeyi akp'ye hediye ettiler

arda67
10.09.2006, 10:39
meraba arkadasım ben konya kadın hanında okuyorum vede ben konyada alevi oldugunu bilmiyordum eyer bu yazımı görürseniz ateslidevil@hotmail.com adresimi alırmısınız

:D saygılarımla:D

garcia
02.10.2006, 21:11
arkadaşlar konyanın ılgın ilçesi alevi köylerini bileniniz yokmu?vaktiyle konya ve karaman bölgesinde epeyce bir türkmen-alevi nüfus yaşıyormuş.ancak bir çoğu biryüzyıllar öncebu gün yunanistan ve bulgaristan toprakları içerisinde bulunan bölgeye sürülmüş.örneğin ben bir kaynakta rastladım.yunanistandaki sarıgöl çevresindeki bütün köyler alevi-türkmendir ve orada yaşayan köylülerede ''konyarlar'' deniyormuş.nedenide buralarda yaşayan alevi-türkmenlerin asırlar öncesinden şeyh bedrettin ayaklanması sonrasında,buraya konya ve karamandan sürgün edilmiş olmasıdır.
bu açıdan baktığımızda konyanın bir çok yerleşim biriminde mutlaka alevi nüfus yaşıyor.belkide sandığımızdanda fazla olabilir.
orta anadoluda(sivas hariç) yaşayan kürtlerin çoğunlukla sünni olduğu doğrudur.ancak genede azda olsa,kürt-aleviler var bu coğrafyada örneğin;çorumun bazı yerlerinde(onlarca köyde),yozgatın çekerek ve aydıncık ilçelerinde kürt-aleviler bulunmaktadır.gene amasyanın göynücek ilçesindeki alevi köylerin çoğu kürttür.bir arkadaş ankara-haymanada yaşayan alevilerin çoğunun türkmen olduğunu yazdı.doğrudur,çünkü iç anadoludaki sivas dışındaki yerlere çoğunlukla sünni kürtler yerleştirilmiştir.

murat222
03.10.2006, 10:20
çorumdaki ve yozgattaki kürtlrin çoğunluğu alevidir

Şoreş
07.10.2006, 18:09
arkadaşlar konyanın ılgın ilçesi alevi köylerini bileniniz yokmu?vaktiyle konya ve karaman bölgesinde epeyce bir türkmen-alevi nüfus yaşıyormuş.ancak bir çoğu biryüzyıllar öncebu gün yunanistan ve bulgaristan toprakları içerisinde bulunan bölgeye sürülmüş.örneğin ben bir kaynakta rastladım.yunanistandaki sarıgöl çevresindeki bütün köyler alevi-türkmendir ve orada yaşayan köylülerede ''konyarlar'' deniyormuş.nedenide buralarda yaşayan alevi-türkmenlerin asırlar öncesinden şeyh bedrettin ayaklanması sonrasında,buraya konya ve karamandan sürgün edilmiş olmasıdır.
bu açıdan baktığımızda konyanın bir çok yerleşim biriminde mutlaka alevi nüfus yaşıyor.belkide sandığımızdanda fazla olabilir.
orta anadoluda(sivas hariç) yaşayan kürtlerin çoğunlukla sünni olduğu doğrudur.ancak genede azda olsa,kürt-aleviler var bu coğrafyada örneğin;çorumun bazı yerlerinde(onlarca köyde),yozgatın çekerek ve aydıncık ilçelerinde kürt-aleviler bulunmaktadır.gene amasyanın göynücek ilçesindeki alevi köylerin çoğu kürttür.bir arkadaş ankara-haymanada yaşayan alevilerin çoğunun türkmen olduğunu yazdı.doğrudur,çünkü iç anadoludaki sivas dışındaki yerlere çoğunlukla sünni kürtler yerleştirilmiştir.

Balkanlarda gerçektende sandığımızdan da fazla Alevi Köyü var abi..Yunanistan, Bulgaristan vs..

hacıbektaşlı
04.11.2006, 21:24
canlar ulukışla solcudur ama alevi değildir alevide az olmakla birlikte vardır belediyeside chp dir

azel24
15.12.2006, 11:24
ben 24 yıldır yani doğdum doğalı konyadayım demokrat ve bektaşi kesmin toplu halde bulunduğu ilçeleri ereğli ve ermenek diye biliyorum cihanbeyli kasabasında çoğunluğun ötesinde bütünü oluşturan kesim kürtler onların içinde de baya bektaşi torunları çıkıyo arkadaşlarım var çünki cihanbeyli çoğu alevi bi kısmı sünni

baransu
18.12.2006, 12:14
ben 24 yıldır yani doğdum doğalı konyadayım demokrat ve bektaşi kesmin toplu halde bulunduğu ilçeleri ereğli ve ermenek diye biliyorum cihanbeyli kasabasında çoğunluğun ötesinde bütünü oluşturan kesim kürtler onların içinde de baya bektaşi torunları çıkıyo arkadaşlarım var çünki cihanbeyli çoğu alevi bi kısmı sünni

can öncelikle seninde bildiğin gibi ermenek karaman iline ait bir ilçe karamanın merkezinde de canlarımız mevcut hatta çağdaş adında radyo ve televizyon kanalları bulunmakta...bunun dışında bende ereğlide doğup büyüdüm ereğli haricinde cihanbeylide canlarımız olduğu söyleniyor ama benim tanıdığım kişilerin söylemine göre burada bulunan canlarımızın aleviliği bizlerde olduğu gibi yaşamadıklarını belirtiyorlar...örnek verecek olursak cem etkinlikleri, müsahiplik ve oruç tutma gibi birçok temel öğretilerimizi veya yaşantı biçimlerini bilmediklerini öğrendim tabi bunun ne kadarının doğru olduğu konusunda pek bir fikrim yok

isyan_atesi4268
04.04.2007, 22:37
Konyadaki Alevi yerleşimleri.Fakat bu yerlerşimler konyadaki ALEVİ ABDAL yerleşim birimleri.
Bu yerleşimler Konyadaki Tüm Alevi Köyleri değil, Sadece ABDAL ALEVİ Köyleridir.

Yeni Mah.,
Doğanlar Mah. (Carcar-Geygel),
Eskiçimenlik(Doğuş Mah.),
Beşkavaklar Mah.,
Muhacir Mah.,
Yarenler Mah.,
Ortaköy,
Hüyük Mah.,
Çamlar Köyü,
Hayvanpazarı Yanı,
Ortaköy,
Abdallar Mah.,
Değirmenci Mah.,
Yeni Mah,
Sülüklü Köyü,
Çekirge Köyü

Senin bu verdiklerinin çoğu Çingen mahallesi.Bunların ne Alevilik ne de Türklük ile alakası vardır.Her türlü pislikle bunlardadır.

isyan_atesi4268
04.04.2007, 22:39
can öncelikle seninde bildiğin gibi ermenek karaman iline ait bir ilçe karamanın merkezinde de canlarımız mevcut hatta çağdaş adında radyo ve televizyon kanalları bulunmakta...bunun dışında bende ereğlide doğup büyüdüm ereğli haricinde cihanbeylide canlarımız olduğu söyleniyor ama benim tanıdığım kişilerin söylemine göre burada bulunan canlarımızın aleviliği bizlerde olduğu gibi yaşamadıklarını belirtiyorlar...örnek verecek olursak cem etkinlikleri, müsahiplik ve oruç tutma gibi birçok temel öğretilerimizi veya yaşantı biçimlerini bilmediklerini öğrendim tabi bunun ne kadarının doğru olduğu konusunda pek bir fikrim yok

Ereğli'limisin can.Bende Ereğli'de yaşıyorum.Zengen limisin?.Ereğli de en çok Alevi burda var.

isyan_atesi4268
04.04.2007, 22:42
ulukışla niğdenin en demokratik bir ilçesi ve 80'li yılların öğrenci olaylarında ereğli ile birlikte bu yörelerin sağ görüşlü insanlarına karşı büyük bir direniş göstermişlerdir.şu an ereğli belediyesi akp'nin elinde fakat bu durumun sebebi sol partilerin birleşmeye yanaşmamalarından kaynaklandı ereğli nüfusunun yarısından fazlası sol görüşlüdür fakat iş sandığa kalınca halk chp,dsp,ödp,ip,ve diğer sol partilere bölünerek belediyeyi akp'ye hediye ettiler

Evet çok haklısın hemşerim.Ereğli ve Akşehir Konya'da Sol un kaleleridir.Akp nin almasının en büyük nedeni seninde dediğin gibi bizimkilerin parçalı olmasıdır.Ulukışla zaten CHP nin elinde.Küçük Moskova zaten lakabı.Bizim Ereğli de bir zamanlar öyleydi.

isyan_atesi4268
04.04.2007, 22:45

Saçmalama ne arar Cihanbeyli'de Alevi.Cihanbeyli'nin tamammına yakını Sünni.Buranın halkı maşallah Şırnak kadar adam verirler PKK'YE :)))

murat222
07.04.2007, 11:37
Saçmalama ne arar Cihanbeyli'de Alevi.Cihanbeyli'nin tamammına yakını Sünni.Buranın halkı maşallah Şırnak kadar adam verirler PKK'YE :)))

arkadaşım cihanbeylide alevi köyleri vardır.

Nesimi
09.04.2007, 19:43
Senin bu verdiklerinin çoğu Çingen mahallesi.Bunların ne Alevilik ne de Türklük ile alakası vardır.Her türlü pislikle bunlardadır.

Çingeneleri aşağılamanız doğru değil üslubunuza dikkat edin ırkçılığa sitede izin vermiyoruz.

isyan_atesi4268
09.04.2007, 19:48
Çingeneleri aşağılamanız doğru değil üslubunuza dikkat edin ırkçılığa sitede izin vermiyoruz.

Ben kimseyi aşağılamıyorum.Sadece gerçekleri söylüyorum.Bugün Türkiye'de hırsızlık,fuhuş gibi pisliklerin çoğunu Çingeneler yapmaktadır.En azında Aksaray,Konya,Ereğli,Kayseri,Niğde ve Nevşehir'de durum böyle.

Nesimi
09.04.2007, 20:03
Ben kimseyi aşağılamıyorum.Sadece gerçekleri söylüyorum.Bugün Türkiye'de hırsızlık,fuhuş gibi pisliklerin çoğunu Çingeneler yapmaktadır.En azında Aksaray,Konya,Ereğli,Kayseri,Niğde ve Nevşehir'de durum böyle.

Evet bunları yapıyorlar olabilir belkide çoğunluk ancak ginede tüm hepsini karalamak doğru değil Irkçılık doğru değildir.

isyan_atesi4268
09.04.2007, 20:11
Evet bunları yapıyorlar olabilir belkide çoğunluk ancak ginede tüm hepsini karalamak doğru değil Irkçılık doğru değildir.

Ok teşekkür ederim kardeşim.Irkçılıktan nefret ediyorum.Kahrolsun Irkçılık.Irkçılık geri kalmış insanların,toplumların bir hastalığıdır.Allah herkesi korusun bu hastalıktan.

lion12
09.04.2007, 20:12
Bir insan ancak ama ancak yaptığı suçtan ötürü suçlu görülebilir.Irkından ya da geldiği soy ile alakası yok bunun.Keza nasıl ki katil bir babanın oğlunu hapise atamazsak,bir kişiyi de ırkından dolayı aşşağılayamayız.Çünkü genelleme yapmak ve de ırkçılık hoş karşılanamaz.Bir insan hırsızlık yapıyorsa eğer,bunu çingene,türk,kürt,alman ya da italyan olduğu için değil,şerefsiz bir karakteri olduğu için yapar.Dünyada suçun olmadığı ülke yok,suçun olmadığı şehir yok.Dünyada her ırktan her milletten ve de her inançtan insanlar arasında çok iyi işler yapan insanlar olduğu gibi,çok kötü insanlarda var.Bu alevilik içinde böyle sünnilik içinde şiilik içinde yahudilik hristiyanlık çingenelik ya da türklük kürtlük içinde geçerli.Bugün her Türk çok mu güzel şeyler yapıyor.Tabi ki hayır.Peki her Kürt çok mu doğru şeyler yapıyor.Tabi ki hayır.Bugün her alevi çok mu doğru şeyler yapıyor.Tabi ki de hayır.Dolayısıyla da çingenelerde olsa kimseyi aşşağılamak yakışmaz bizlere onlarında ırkı kültürü o çünkü.Kişi ırkından ötürü değil,işlediği suçtan ötürü suçlanabilir bence.Hem burada İslam cılık taslıyorsunuz,hemde peygamberimiz Hz.Muhammed in insan ayıran bizden değildir sözüne ters hareketler yapıyorsunuz!

Şoreş
09.04.2007, 20:14
Abdalların sayıları çok az.. Yaklaşık 40.000 kadar.