Orijinalini görmek için tıklayınız : Bunları Biliyor musunuz?
izmirksk 19.12.2005, 12:23 Bunları biliyor musunuz?
• Kendi dirsegini yalamanin imkansiz oldugunu ?
• Ördegin vakvaklamasinin yanki yaratmadigini ve bunu kimsenin aciklayamadigini?
• dunyadaki fotokopi makinelerinde meydana gelen arizalarin %23 unun, makinenin ustune oturup kendi popolarinin fotokopisini cekmek isteyen insanlar sayesinde meydana geldigini?
• yasamin boyunca uyku sirasinda yaklasik 70 bocek ve 10 orumcek yiyecegini?( Mmmmh!!:)
• idrarin zifiri karanlikta parladigini?
• eger cok siddetli hapsirirsan, kaburgalarindan birini kirabilecegini?
• hapsirmayi engellemeye calisirsan,basindaki veya boynundaki damarlardan birinin yirtilabilecegini ve olebilecegini?
• hapsirdigin sirada gozlerini acik tutmaya calisirsan, yerlerinden firlayabileceklerini?
• domuzlarin vucut yapilarindan dolayi hicbir zaman baslarini yukari kaldirip gokyuzune bakamadiklarini?
• dunya nufusunun %50 sinin hic telefonla konusmadigini?
• farelerin ve atlarin kusamadiklarini?
• 1 saat sureyle kulaklikla birsey dinlemenin kulaktaki bakteri sayisini %700 arttirdigini?
• cakmagin kibritten once bulundugunu?
• parmak izleri gibi dil izlerinin de her insan icin benzersiz oldugunu?
• bu yaziyi okuyan insanlarin %85 inden fazlasinin, dirseklerini yalamaya calisacaklarini gercekten olmuyor di mi :)
kaynak=fıkrabul
Yakapınarlı 19.12.2005, 16:16 [QUOTE]• Kendi dirsegini yalamanin imkansiz oldugunu ?
valla bilmiyodum:3D_NG:
• • dunyadaki fotokopi makinelerinde meydana gelen arizalarin %23 unun, makinenin ustune oturup kendi popolarinin fotokopisini cekmek isteyen insanlar sayesinde meydana geldigini?
ne salak insanlar varya:3D_NG (6)
• yasamin boyunca uyku sirasinda yaklasik 70 bocek ve 10 orumcek yiyecegini?( Mmmmh!!:)
böceklerin cinsi ne acaba merak etttim bazılarına alerjim varda:yamukgul:
•
• farelerin ve atlarin kusamadiklarini?•
mideleri bulanıyomu acaba bulanıyoa yazıkk:uhhm:
• bu yaziyi okuyan insanlarin %85 inden fazlasinin, dirseklerini yalamaya calisacaklarini gercekten olmuyor di mi :)
nereden bildin evet olmuyor:3D_NG:
Bunları biliyor musunuz?
kaynak=fıkrabul
-ben % 15 in arasına giriyorum :3D_NG (9) çünkü şimdi değilde daha önce denemişdim tabi becerememiştim
-inanmıyorum yaaaa hadi böcek biyerekadar iğrençte bide örümcek diyosun yaaa:3D_NG (28 olamaz hemde 10 tane.
Bunları Biliyor muydunuz?
Venüs saat yönünde dönen tek gezegendir!!
* Sabahları elma kahveden daha fazla uykunuzu açar!
* Evinizdeki toz parçacıklarının büyük çoğunluğu ölmüş deri dokusudur.
* Marilyn Monroe'nun altı adet ayak parmağı vardı!!
* İnekler merdiven çıkabilir ama inemezler!!
* Ördeklerin "vak" sesi yankı yapmaz, nedenini de kimse bilmez!!
* Sivrisinek kovucu spreyler sinekleri kovmuyor. Sizi gizliyor. Sivrisineğin alıcılarını bloke ederek sizin orada olduğunuzu anlamamalarını sağlıyor...
* Taze kakao içinde bulunan sıvı, kan plazması yerine kullanılabiliyor!!!
* Hiçbir kağıt parçası 7 defadan fazla ikiye katlanamaz !!
* Uyurken TV izlerken olduğundan daha fazla kalori harcarsınız!!
* Meşe ağaçları elli yaşından önce palamut vermez
* Üzerinde barkodu bulunan ilk urun Wrigley's marka sakızdı.
* Kupa papazi bıyıksız olan tek papazdır!
* Boeing 747'nin kanatları uçakla uçmayı ilk başaran Wright Kardeşlerin uçtuğu mesafeden daha uzundur.
* Amerikan Havayolları 1987 yılında first-class da sunulan
salatalardan bir adet zeytin eksiltmek suretiyle 40.000 USD kâr etmiştir.
Ve..... İşte ennnn önemlisi...
* Kaplumbağalar kıçlarından nefes alabilirler!!
evet ben bunları biliyordum.. Çünkü daha öncede yayınlanmıştı....
Saollasın tekrardan paylaştıgın için
tunceli didem 01.03.2006, 02:39 bilmiyorsum bunlari seni sayende ogrendim tesekur bilgilerin için
tunceli didem 01.03.2006, 02:40 ya ben burdan hiç bir sey anlamadim kimse bana yardimci olmuyor
ya ben burdan hiç bir sey anlamadim kimse bana yardimci olmuyor
Nasıl bir yardım ?
Yardım edilebilmesi için öncelikle sorunu bilmemiz gerekir, sorunuzu söylerseniz vede elimizden gelen birşey varsa elbette yardım ederiz...
tunceli didem 01.03.2006, 03:08 yeni kulaniciyim ama bir turlu ozel mesaj veye chat yapamiyorum neden 7 gun sure vardi oda geçti??
yeni kulaniciyim ama bir turlu ozel mesaj veye chat yapamiyorum neden 7 gun sure vardi oda geçti??
Bence sizin 7 günlük süreniz bu gün başladı. İlk mesajınızı bu gün yazdınız. Belki bundan olabilir..
teşekkürler deste
çoğunu biliyorumdum.ama yine de ellerine sağlık
tunceli didem 01.03.2006, 03:20 bana verdiginiz bilgi için tesekur ederim
bana verdiginiz bilgi için tesekur ederim
Önemli değil. Aklıma başka bir sebeb gelmiyor... Yinede siz alttaki linki bir inceleyin..
http://aleviforum.com/showthread.php?t=4132
Ya hepsi ilginç ve güzel bilgiler önceden duymuştum ama kağıdı bizzat denedim ve koskaca gazete kağıdını denedim gerçekten 7 den sonra olması mümkün değil gibi geldi , inanılmaz bir direnç gösterdi.
derviscemal 01.03.2006, 11:08 öğrenmiş olduk sağolun paylaşımınız için
Teşekkürler..
Bunların bir çoğunu ilk kez okudum ve duydum... sağolasın.
http://www.nationalgeographic.com.tr/ngm/0508/images/did-you-know.gif
Yazar Luc-Henri Fage?in arkadaşı Guillaume Artur du Plessis, Cakarta?da bir kliniğe yatırılmasından beş saat sonra leptospiroza yenik düştü ve yaşamını yitirdi. Şiddetli bir gribi andıran bu hastalığı 1988?de Borneo?yu boydan boya aşmak üzere giriştikleri yolculuk sırasında bir nehirden geçerken kapmıştı. Aslında leptospiroz her zaman öldürücü değil; ama Guillaume?un bünyesi sıtma nedeniyle oldukça zayıf düşmüştü.
Bazı hastalar leptospirozu ?şimdiye kadar görülmüş en kötü grip? olarak tanımlıyor. Kimi zaman fare humması ya da Weil hastalığı olarak nitelendirilen leptospiroz gerek insanları gerekse hayvanları etkileyen akut bir bakteriyel enfeksiyon. Erken evrelerinde griple karıştırılabilir ve daha şiddetli seyreden son evrelerinde dang hummasını andıran belirtiler gösterebilir.
Daha hafif biçimiyle leptospiroz ABD?de ve yerküre genelinde oldukça yaygın. Birçok farklı hayvan (fare, köpek, çiftlik ve yaban hayvanları) bakteriyi taşıyabiliyor ve enfeksiyon gerek insanlarda gerekse hayvanlarda benzer bir seyir izliyor. Hastalık çoğu kez enfeksiyonlu hayvanın idrarıyla ya da bunun bulaştığı suyla temas sonucunda geçiyor. ABD?de bir yaz hastalığı olarak kabul edilen leptospiroz, farelerin ya da diğer hayvanların sıklıkla uğradığı havuzlar ya da kanallar gibi kirlenmiş sulara giren insanlara bulaşıyor.
Öldürücü hastalığı kapma olasılığı olan diğer kişiler özellikle tropikal ya da yağmurlu bölgelerdeki çiftçiler, açık alanda çalışan işçiler, veterinerler ve askeri personel. Baş ağrısı, gözde enfeksiyon, ateş, üşüme ve kusma gibi belirtilerin ortaya çıkması için geçen süre yaklaşık dört hafta. Hastalık daha ağır olan ikinci evreye geçerse, hasta kişide sarılık ve böbrek ya da karaciğer yetmezliği ortaya çıkabiliyor. Antibiyotiklerin olabildiğince erken verilmesi gerekli. Yakın dönemde, geniş çaplı sellerin Guyana?yı yıkıma uğratmasının ardından, bu küçük ülkede de 30?dan fazla kişinin yaşamını yitirdiği bir leptospiroz salgını yaşanmıştı.
hena bu bilgiyi bizimle paylaştıgın için sagol sayende bu yazıdan bişeyler ögrendim:)
canikocan 10.05.2006, 12:18 GAZETE NEDEN SARARIR?
Kağıt, beyaz selülozdan oluşan odundan yapılır. Odunda %25-35 oranında, tutkal vazifesi gören lignin bileşeni vardır. Beyaz kağıt üretiminde lignin düzeyinin minimuma indirilmesi gerekir. Gazete kağıdında ise ekonomik olabilmesi için yüksek miktarda lignin kullanılır. Gün ışığı ya da havayla temas eden lignin kağıdın renk değiştirip sararmasına neden olur.
FLAŞLI ÇEKİMLERDE GÖZ NEDEN KIRMIZI ÇIKAR?
Sebebi ışığın retinadan yansımasıdır. Kedi, köpek, geyik gibi birçok hayvanın retinasında tapetum lucidum adlı özel bir yansıtıcı bulunur ve ayna vazifesi görür. Gece hayvanların gözüne far tutulursa gözden gelen yansıma parlak, beyaz renkte olur. İnsanlarda bu özel tabaka olmadığı için flaş işığı gözü besleyen damarların kırmızısını ortaya çıkarır ve bu fotoğrafa yansır.
KAR YAĞINCA HAVA NEDEN YUMUŞAR?
Kar bulutları oluşturan su taneciklerinin 0 derece santigradın altında buz kristalleri şeklinde yeryüzüne düşmesidir. Ancak çok soğukta kar yağmasına yetecek kadar su taneciği birikemez. Donma noktasının altında kalmak koşuluyla bir-iki derecelik artış gerekir. Yani aslında kar yağınca hava ısınmaz. Havanın ısınması karın yağmasını sağlar.
KADINLARIN NEDEN SAKALI ÇIKMAZ?
Bebekler vücutlarındaki ince, yumuşak tüylerle doğar. Bu tüyler zamanla kaybolur. Çocuk ergenliğe erince cinsiyet hormonları aktif hale geldiğinde, kalan ince tüylerin kıla dönüşüp dönüşmeyeceği cinsiyete bağlıdır. Erkeklerde bu tüyler kıla dönüşür, kadınlarda ise hormon ve bezlerin etkisiyle kaybolur.
canikocan 10.05.2006, 12:21 ELEKTRİK NEDEN ÇARPAR?
Elektrik pozitif ve negatif yüklerden oluşur. Zıt yükler birbirini çeker, benzerleri iter. Bunların birleşip enerjinin voltaja dönüşmesi için elektriğin akım yapacağı bir iletkene ihtiyaç vardır. %70 i su olan insanın vücudu iyi bir iletkendir. Bedenin iç elektriğiyle dışarıdan vücuda gire elektrik çarpışınca şok yaşanır.
YARASALAR NEEN BAŞAŞAĞI DURUR?
Yarasalar uçabilen tek memeli oldukları için yürümeyi ya da ayakta durmayı sağlayan uzuvları fazla gelişmemiştir. Yarasaların bacak ve ayakları bu fonksiyonları uzun süre yerine getirecek kadar güçlü olmadığı için bu hayvanlar kendilerini baş aşağı asılı tutarlar ve ayaklarına yük binmemesini sağlarlar.
MISIR NEDEN PATLAR?
Mısır tanesinin iç kısmını oluşturan doku kütlesi tohumun filizlenme sürecinde bir depo vazifesi görür. Mısır kavrulduğu zaman iç kısımdaki su buharlaşır ve basınçla mısırı patlatır. Yani bir anlamda mısırın içi dışına çıkar.
YILANLAR NEDEN DİLİNİ ÇIKARIR?
Yılanlar dillerini çıkararak havadaki kimyasalları toplar. Çevreleriyle ilgili tüm bu verileri damak olarak adlandırabileceğimiz Jacobson organına iletir. Kimyasala reseptör olan bu organda kimyasallar ve kokular test edilir, tehlike tespit edilir ve yılan buna göre harekete geçer. Erkek yılan ise dişilerin ilgisini çekmek için dil çıkarır.
canikocan 10.05.2006, 12:28 * Bir insanın su ve yemek olmadan yaşayabileceği en uzun süre 18 gündür. 18 yaşındaki Avusturyalı bir genç 1 Nisan 1974`te tutuklanmış, hücreye konulmuş ve unutulmuştur. 18 Nisan`da bulunduğunda ölmek üzereymiş ...
* Dünyadaki en büyük hayvan olan mavi balina suyu süzerek beslenir. Sadece çok küçük karidese benzeyen hayvanları yer ...
* Şimdiye kadar yaşamış olan en ağır kişi A.B.D. Washington`dan John Brower Minnoch`tur. En yüksek ağırlığını 635 kg civarında olduğu tahmin edilmiştir. Eylül 1983te ölmüştür ...
* Kıvrılarak kurutulmuş bağırsak, tenis raketlerini dizmede kullanılmaktadır ...
* Çöl çekirgesi dünyadaki en tahrip edici böcektir. Büyük bir çekirge sürüsü bir gün içinde 20 bin ton tahıl ve sebzeyi tüketebilir ...
* En büyük yapraklar Hint Okyanusundaki Mascarene adalarında yaşayan rafya palmiyesine ve de amazon bambu palmiyesine ait bitkilerdedir. Bunlar 19.8 metre uzunluğunda yapraklara sahiptir ...
* Hareketsiz bir insan günde 40 kg kadar ATP kullanır. Şiddetli egzersiz sırasında bir kişi dakikada 0,5 kg kadar ATP kullanabilir ...
* Aktif olmayan bir insan her 24 saatte 500 lt kadar CO2 açığa çıkarır ...
* En uzun kalp durması 4 saattir. Norveçli bir adam Aralık 1987`de denize düşmüştür. Hayatının devam etmesi denizde iken vücudunun ısısının düşüklüğü nedeni ile gerçekleşmiştir ...
* 12 saat aralıksız bilgisayar başında diablo 2 adlı oyunu oynayan 15 yaşında ki bir genç internet kafede ölü bulunmuştur ...
* Ameliyat sırasında bazen büyük miktarda kana ihtiyaçduyulabilir. 1970`de Chicago`da açık kalp ameliyatına giren 50 yaşındaki bir hemofili hastası 1080 lt kana ihtiyaç duymuştur ...
* Bir kadının sahip olmuş olduğu en çok çocuk sayısı 69`dur. 1707 ve 1782 yılları arasında yaşamış Rusya`lı bir kadın 16 ikiz, 7 üçüz ve 4 dördüzü 1725-65 yılları arasıda doğurmuştur ...
* Bir metre çapında ve 16 metre yüksekliğinde bir meşe ağacı ılık ve güneşli bir günde 150 lt kadar suyu terleme ile kaybeder ...
* En uzun gestesyon periyoduna (çiftleşmeden daoğuma kadar olan süre) sahip memeli asya filidir. Bu süre onlarda ortalama 609 gündür, fakat 760 güne kadar uzayabiliyor ...
* En çok sayıda yumurta bırakan balık okyanus güneş balığıdır. Bir seferde 30 milyona kadar yumurta bırakabilir ...
* En büyük kuş yumurtası devekuşu yumurtasıdır. 15-20 cm uzunluğunda 1.7 kg ağırlığındadır ve kaynatarak pişirmek 40 dk sürer ...
* En küçük kuş yumurtası mine çiçeği sinekkuşuna aittir. 10 mm den daha kısadır ve 0.37 gr ağırlığındadır ...
* En ciddi koku duyusu olan hayvan imparator güvesinin erkeğidir. Antenlerini kullanarak rüzgara karşı 11 km`den bir dişiyi tespit edebilir ...
* Tartılmış en büyük memeli dili 1947`de Rus denizciler tarafından yakalanan bir mavi balinaya aittir. Dilinin ağırlığı 4.3 ton bulunmuştur ...
* Beynimiz yaklaşık 100.000.000.000 nöron içerir. 18 yaşından sonra her gün bu miktarın 1000 kadarını kaybederiz ...
* Bir sinir impulsu sinir sistemimizin bazı bölümlerinde 288 km/h hızla geçebilir ...
* En ağır beyne sahip hayvan sperm balinasıdır ... Beyni yaklaşık 9.2 kg ağırlığındadır ...
* Dişi bir insan yaşamı sırasında ortalama 400 defa yumurta hücresi yapabilir ...
* Ev keçisi en yüksek vücut ısısına sahip memelidir. Vücut ısısı ortalama 39.9 C`dir ...
* Bir insanın yaşabildiği en yüksek vücut ısısı 46.5 C`dir ...
* Kış uykusuna yatan bir kirpinin vücut ısısı 5.5 C ye düşer. Kalbi dakikada 2-6 arasında bir atar ve dakikada 1-3 kez nefes alır ...
* En hızlı kanat çırpıntısına sahip kuş boynuzlu şarkıcı dır. Güney Amerika da yaşar. Kanatlarını saniyede 90 defa çarpar ...
* En uzun solucan türü Güney Afrika da yaşar 6.7 m uzunluğa kadar büyüyebilir ...
* Bir meşe ağacı üzerinde beslendiği bilinen en az 284 böcek türü vardır ...
* Bugün dünyada yaşayan yaklaşık 1 milyon böcek türü vardır. Her yıl ortalama yılda 8000 yeni tür keşfedilmektedir ...
* İnsanoğlunun dünyayı 3.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 başka canlı ile paylaştığı hesaplanmıştır ...
* Afrika da Zambesi nehri vadisinde yaşayan insanların izole bir grubu her bir ayağında iki parmağa sahiptir. Bu mutasyon birkaç nesil önce olmuştur ve şimdi iki parmaklı insanlardan birkaç düzine vardır ...
* Bütün hayvan kökenli hastalıkların içinde, kayıt yapılabilen zamanlarda bir süre için en çok tahrip edici olanı, 50 milyon insandan daha çoğunu öldürmüş olan, kara ölümüdür. Hastalık farelerdeki enfekte olmuş pireler tarafından kana enjekte edilen bakteriyel bir enfeksiyondur ...
* Plasmodium cinsinin sıtma sivri sinekleri taş devrinden beri bütün insanların ölümünün %50 sinden doğrudan yada dolaylı olarak sorumlu olabilir. Bir yılda 1 milyondan fazla insan bu nedenle ölmektedir ...
* Bazı bakteri türleri bilinen en sağlam canlı organizmalardır. Bir bakteri türü, iyonize radyasyonun insanlar için öldürücü dozunun 10 bin katı kadarında yaşayabilir. Isının 306 C olduğu yerde sülfürlü deniz yatağı deliklerinde bir başka bakterinin çoğaldığı bulunmuştur ...
* Dünyadaki en uzun boylu yılan 10 metre boyundaki anakonda (Eunectes murinos), en küçük yılanın Madagaskar da yaşayan 10 cm boyundaki Typholps ruteri dir ...
* Yetişkin bir insan yaklaşık 100 trilyon hücre bulundurur ...
Bilmediğimiz o kadar çok şey varki..
Bu bilgi dolu paylaşımınız için sağolun..
(böylece hep merak ettiğim bir soruda cevabını buldu.Neden bizim sakalımız vede bıyığımız yok):D
güzel olmuş saol ayrıca
www.gereksiz.net adlı web sayfasında da bu na benzer bilgiler mevcut.
canikocan 11.05.2006, 15:14 devamı gelecek. yetiştirmeye çalışıyorum. çok garip şeyler var okudukça .
sağolun
"En hızlı kanat çırpıntısına sahip kuş boynuzlu şarkıcı dır. Güney Amerika da yaşar. Kanatlarını saniyede 90 defa çarpar ..."
hepsi tamamda saniyede diildir o dakika felandır
ellerne saalık
kartal_236 24.12.2006, 15:24 Bilgilendirdiğin için teşekkürler
butterfly_efect 12.06.2007, 09:59 BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ ???
Zürafaların ses telleri yoktur(Merve)
İ nsanları ortalama %30 'u yemekle %40' ı uyumakla%30 'u da tuvalette geçiyormuş(serkan)
Ünlü satranç ustası Kasparov saniyede 120 hamle düşünebilmektedir.(Çetin)
Bir mayıs sineğinin ömrü sadece birkaç saattir.(Duygu)
Dünyada en derine dalan kuş türü imparator penguenleridir. Bu kuşlar yiyecek aradıkları sırada tam 255 metre derine dalarlar. yani bu kuşlar yaklaşık 18 dk nefessiz kalıyorlar!!!(Duygu)
Mikrobu ilk olarak mikroskob altında gören kişi Anton van Leeuwenhoek'tir.(Mehmet)
Eğer bu hızla giderse dünyadaki kirlenme yüzünden bir kaç yüzyıl içinde yaşamın tamemen son bulacağını (tabii insanların gen haritasının bulunmasıda yaşamın sona ermesini engelleyemiyecek)(Sabri)
Tüm dünyada yılda tam 16 Milyon tane fırtına çıkar.(Duygu)
Bir yılda gözümüzü tam 4 200 000 kez kırpıyoruz.(Duygu)
Sinekkuşları, saniyede tam 60 kere kanat çırparlar!(Duygu)
En büyük hücre devekuşu yumurtasıdır(gülsüm)
Başkan John F.Kennedy,20 dakkada 4 gazete okuyabiliyordu.(ezgi)
Beethoven beste yapmadan önce kafasını soğuk suya sokardı.(ezgi)
Kaptan Cook,Antartika hariç tüm kıtalara ilk ayak basan kişidir.(ezgi)
Günümüzdeki evliliklerin %50si boşanöayla sona ermektedir.(ezgi)
Bir okyanusun en derin yerinde,demir bir topun dibe çökmesi bir saatten uzun sürer.(ezgi)
Geçen 3500 yılın,sadece 230 yılı barış içinde yaşanmıştır(ezgi)
Hİpopotamlar insanlardan daha hızlı koşarlar.(ezgi)
Mumyaların ayak parmakları tek tek sarılarak mumyalanmıştır(ezgi)
Global ısınma yüzünden yükselen deniz seviyesi 2050 yılında Shangai ve deniz kıyısındaki diğer Çin şehirlerinde büyük sellere neden olacak.Bu sellerde 76 milyon kişi evsiz kalacak.(ezgi)
Ev kazalarında ölenlerin ve yaralananların bir yıldaki sayısı trafik kazalarında ölenlerin sayısına eşittir.(Ertan & Cüneyt)
Dünyada ilk defa bir müslüman(Saadettin Teksoy) kutuplarda namaz kılmıştır.(Ertan & Cüneyt)
Türkiyede Mehmet adında 1milyon 229 binkişi var
Bir okaliptüste yaklaşık 3 ton su vardır (sabri)
Dunyada kıtalar her yıl birbirlerine yaklasık 1 cm yaklasırlar (cihad)
Ege denizi eskiden büyük bir kıta idi oluşan depremler sonunuda ege denizi meydana geldi .AYRICA iç anadolu bölgesinin tropikal bir deniz olduğunu biliyormuydunuz(eren)
Kırkayaklıların aslında hiçbir türünde kırk adet ayak bulunmadığını biliyor muydunuz? (Dodom)
Kurbağaların zehirli bir böcek yuttuklarında(arı gibi) midelerini ağızlarından çıkarıp temizlediklerini biliyormuydunuz?(Dodom)
Sümüklüböceklerin dört tane burnu vardır.
Bir devekuşunun gözü beyninden büyüktür.
İnek sütünün pH değeri 6'dır.
Bir timsahın gözlerinin arasındaki mesafe, ayaklarının büyüklüğüne eşittir.
Dalmaçyalılar gut olmayan tek köpek cinsidir.
Ayı inlerinin girişleri herzaman kuzeye bakar.
Değerli taşların çoğu birkaç elementten oluşur, sadece pırlanta tamamen karbondan oluşur.
Kedilerin beyninde 32 adet kas vardır.
Bukalemunların dilleri, vücutlarından iki kat daha uzundur.
Global ısınma yüzünden yükselen deniz seviyesi 2050 yılında Shangai ve deniz kıyısındaki diğer Çin şehirlerinde büyük sellere neden olacak.
Bu sellerde 76 milyon kişi evsiz kalacak.
Üzerinde barkodu olan ilk ürün Wrigleys marka sakızdır.
Kereviz yerken harcanan kalori, kerevizin içindeki kaloriden daha fazladır.
Hipopotamlar insandan daha hızlı koşarlar.
Meşe ağaçları elli yaşına gelmeden meşe palamudu üretemezler.
Aslanlar bir günde 50 kez sevişebilirler.
İnsan elinde, en yavaş uzayan tırnak baş parmağınki, en hızlı uzayan tırnak ise orta parmağınkidir.
Hawaii alfabesinde sadece 12 harf bulunmaktadır.
Güney Kore başkenti Seul, Kore dilinde "başkent" anlamına gelmektedir.
Kanada, Kızılderili dilinde "büyük köy" anlamına gelmektedir.
İngilizcedeki Wendy ismi, Peter Pan hikayesinde kullanılmak üzere uydurulmuştur.
Sahra Çölündeki Tidikelt kasabasına on yıl boyunca hiç yağmur yağmamıştır.
Başkan John F. Kenndy, yirmi dakikada dört gazete okuyabilirdi.
Mumyaların ayak parmakları tek tek sarılarak mumyalanmıştır.
eldorado 12.06.2007, 10:30 birşeyler eksik...
dünyanın en hızlı koşan memuru türkiyede hemde yüzbinlerce(alacaklılara yakalanmayım diye)
yüz memur alınacak diye onbinlerce başvuru yaparak tarihe geçen ülke türkiye...(keza alınacakların öncelik hakkı torpil düzeyi)
soğanı hala yemek diye masada bulunduran tek ülke türkiye...(tabiki milli yiyeceğimizin yanında kadim dostu ekmekten başka bişi olmayınca)
seçil sivas 12.06.2007, 11:16 birşeyler eksik...
dünyanın en hızlı koşan memuru türkiyede hemde yüzbinlerce(alacaklılara yakalanmayım diye)
yüz memur alınacak diye onbinlerce başvuru yaparak tarihe geçen ülke türkiye...(keza alınacakların öncelik hakkı torpil düzeyi)
soğanı hala yemek diye masada bulunduran tek ülke türkiye...(tabiki milli yiyeceğimizin yanında kadim dostu ekmekten başka bişi olmayınca)
ve belkide dünyada ezilmeyi en çok seven ülke türkiye bide geçmişi unutmakta üstümüze yok
Serhatlı 12.06.2007, 11:49 birşeyler eksik...
haksızlık ediyorsun ben şahit oldum soğan +ekmek+kavun yiyenler var çıkıp da bunlar yok demeyiniz lütfen
soğan varmı var
ekmek varmı var
kavun da var
daha ne istiyorsunuz !!!!
bunlar yok demek ...:devil: :001_rolle :biggrin:
not :anlayan anladı
butterfly_efect 12.06.2007, 11:57 yani konuyu nerden nereye çektiniz.......:wink: :wink: :wacko: :wacko:
umut_can 12.06.2007, 12:44 haksızlık ediyorsun ben şahit oldum soğan +ekmek+kavun yiyenler var çıkıp da bunlar yok demeyiniz lütfen
soğan varmı var
ekmek varmı var
kavun da var
daha ne istiyorsunuz !!!!
bunlar yok demek ...:devil: :001_rolle :biggrin:
not :anlayan anladı
hehehehehe çok komikbir durum anlayan neyi anlamış..
Merhaba Canlar,
Bakalım daha neler öğreneceğiz.
Paylaşımlar için sağol...
Ramazan ayında Erzurumda bir sinema salonunda Türk filmi izleniyor,
Filmin bir sahnesinde Fatma Girik, Tarık Akan ve çocuklarına yer sofrası hazırlar ve ev halkı yemeğe oturur, yemek yenmeye başlayınca seyircilerde yuhalamaya başlar, sofra sahnesi bitene dek.
Gerçek
EREN izm 15.06.2007, 21:27 farklıydı :D saol :)
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ ???
Zürafaların ses telleri yoktur(Merve)
İ nsanları ortalama %30 'u yemekle %40' ı uyumakla%30 'u da tuvalette geçiyormuş(serkan)
Ünlü satranç ustası Kasparov saniyede 120 hamle düşünebilmektedir.(Çetin)
Bir mayıs sineğinin ömrü sadece birkaç saattir.(Duygu)
Dünyada en derine dalan kuş türü imparator penguenleridir. Bu kuşlar yiyecek aradıkları sırada tam 255 metre derine dalarlar. yani bu kuşlar yaklaşık 18 dk nefessiz kalıyorlar!!!(Duygu)
Mikrobu ilk olarak mikroskob altında gören kişi Anton van Leeuwenhoek'tir.(Mehmet)
Eğer bu hızla giderse dünyadaki kirlenme yüzünden bir kaç yüzyıl içinde yaşamın tamemen son bulacağını (tabii insanların gen haritasının bulunmasıda yaşamın sona ermesini engelleyemiyecek)(Sabri)
Tüm dünyada yılda tam 16 Milyon tane fırtına çıkar.(Duygu)
Bir yılda gözümüzü tam 4 200 000 kez kırpıyoruz.(Duygu)
Sinekkuşları, saniyede tam 60 kere kanat çırparlar!(Duygu)
En büyük hücre devekuşu yumurtasıdır(gülsüm)
Başkan John F.Kennedy,20 dakkada 4 gazete okuyabiliyordu.(ezgi)
Beethoven beste yapmadan önce kafasını soğuk suya sokardı.(ezgi)
Kaptan Cook,Antartika hariç tüm kıtalara ilk ayak basan kişidir.(ezgi)
Günümüzdeki evliliklerin %50si boşanöayla sona ermektedir.(ezgi)
Bir okyanusun en derin yerinde,demir bir topun dibe çökmesi bir saatten uzun sürer.(ezgi)
Geçen 3500 yılın,sadece 230 yılı barış içinde yaşanmıştır(ezgi)
Hİpopotamlar insanlardan daha hızlı koşarlar.(ezgi)
Mumyaların ayak parmakları tek tek sarılarak mumyalanmıştır(ezgi)
Global ısınma yüzünden yükselen deniz seviyesi 2050 yılında Shangai ve deniz kıyısındaki diğer Çin şehirlerinde büyük sellere neden olacak.Bu sellerde 76 milyon kişi evsiz kalacak.(ezgi)
Ev kazalarında ölenlerin ve yaralananların bir yıldaki sayısı trafik kazalarında ölenlerin sayısına eşittir.(Ertan & Cüneyt)
Dünyada ilk defa bir müslüman(Saadettin Teksoy) kutuplarda namaz kılmıştır.(Ertan & Cüneyt)
Türkiyede Mehmet adında 1milyon 229 binkişi var
Bir okaliptüste yaklaşık 3 ton su vardır (sabri)
Dunyada kıtalar her yıl birbirlerine yaklasık 1 cm yaklasırlar (cihad)
Ege denizi eskiden büyük bir kıta idi oluşan depremler sonunuda ege denizi meydana geldi .AYRICA iç anadolu bölgesinin tropikal bir deniz olduğunu biliyormuydunuz(eren)
Kırkayaklıların aslında hiçbir türünde kırk adet ayak bulunmadığını biliyor muydunuz? (Dodom)
Kurbağaların zehirli bir böcek yuttuklarında(arı gibi) midelerini ağızlarından çıkarıp temizlediklerini biliyormuydunuz?(Dodom)
Sümüklüböceklerin dört tane burnu vardır.
Bir devekuşunun gözü beyninden büyüktür.
İnek sütünün pH değeri 6'dır.
Bir timsahın gözlerinin arasındaki mesafe, ayaklarının büyüklüğüne eşittir.
Dalmaçyalılar gut olmayan tek köpek cinsidir.
Ayı inlerinin girişleri herzaman kuzeye bakar.
Değerli taşların çoğu birkaç elementten oluşur, sadece pırlanta tamamen karbondan oluşur.
Kedilerin beyninde 32 adet kas vardır.
Bukalemunların dilleri, vücutlarından iki kat daha uzundur.
Global ısınma yüzünden yükselen deniz seviyesi 2050 yılında Shangai ve deniz kıyısındaki diğer Çin şehirlerinde büyük sellere neden olacak.
Bu sellerde 76 milyon kişi evsiz kalacak.
Üzerinde barkodu olan ilk ürün Wrigleys marka sakızdır.
Kereviz yerken harcanan kalori, kerevizin içindeki kaloriden daha fazladır.
Hipopotamlar insandan daha hızlı koşarlar.
Meşe ağaçları elli yaşına gelmeden meşe palamudu üretemezler.
Aslanlar bir günde 50 kez sevişebilirler.
İnsan elinde, en yavaş uzayan tırnak baş parmağınki, en hızlı uzayan tırnak ise orta parmağınkidir.
Hawaii alfabesinde sadece 12 harf bulunmaktadır.
Güney Kore başkenti Seul, Kore dilinde "başkent" anlamına gelmektedir.
Kanada, Kızılderili dilinde "büyük köy" anlamına gelmektedir.
İngilizcedeki Wendy ismi, Peter Pan hikayesinde kullanılmak üzere uydurulmuştur.
Sahra Çölündeki Tidikelt kasabasına on yıl boyunca hiç yağmur yağmamıştır.
Başkan John F. Kenndy, yirmi dakikada dört gazete okuyabilirdi.
Mumyaların ayak parmakları tek tek sarılarak mumyalanmıştır.
Teşekkürler güzel paylaşım yanlız bazı bilgiler hatalı ilk olarak :
2. sıradaki insan ömrünün % 30 WC de %40 uyumak %30 u da yemekte geçiyorsa toplamı %100 eder ki insanlar başka hi bir iş yapmamış olurlar.
Yine Kaptan cook antarktika dışındaki bütün kıyılara ayak basan ilk kişidir denmiş bu yanlış , çünkü o kıtalarda barışçı kadim yerli haklar yaşıyordu gelen misafirlere dostça davrandılar , ama beyaz adam onları köpeklere parçalattı bu kişiler İNSAN dı ve kaptan cook tan binlerce sene önce o kıtaya ayak basmışlardı.
sadece pırlanta saf karbon denmiş ancak elmas tamamıyla saf karbondur.
Garaoglan 18.06.2007, 02:00 Ben Günde en azindan 5 saatimi Aleviforumda gecirdigimi !
biliyormuydunuz ?
ahmet_kaya_44 21.06.2007, 21:17 valla yeni duydum bazılarını. emeğine sağlık can.
yenibirgün 21.06.2007, 21:23 Bilmiyorum bilmek için bir uğraş da sarfetmiyorum, sarfetmeyeceğim de. :)
çok güzel vala ilk etapta dirseğimi yalamaya çalıştım:) ama ilginç tşk ederiz..paylaşımın için..
denizandche 07.08.2007, 18:20 Bunları biliyor musunuz?
• Ördegin vakvaklamasinin yanki yaratmadigini ve bunu kimsenin aciklayamadigini?
• dunyadaki fotokopi makinelerinde meydana gelen arizalarin %23 unun, makinenin ustune oturup kendi popolarinin fotokopisini cekmek isteyen insanlar sayesinde meydana geldigini?
• idrarin zifiri karanlikta parladigini?
• eger cok siddetli hapsirirsan, kaburgalarindan birini kirabilecegini?
• hapsirmayi engellemeye calisirsan,basindaki veya boynundaki damarlardan birinin yirtilabilecegini ve olebilecegini?
• hapsirdigin sirada gozlerini acik tutmaya calisirsan, yerlerinden firlayabileceklerini?
• domuzlarin vucut yapilarindan dolayi hicbir zaman baslarini yukari kaldirip gokyuzune bakamadiklarini?
• dunya nufusunun %50 sinin hic telefonla konusmadigini?
• farelerin ve atlarin kusamadiklarini?
• 1 saat sureyle kulaklikla birsey dinlemenin kulaktaki bakteri sayisini %700 arttirdigini?
• cakmagin kibritten once bulundugunu?
• parmak izleri gibi dil izlerinin de her insan icin benzersiz oldugunu?
kaynak=fıkrabul
Sonuncusunu nerden bildin?:001_tt2:
|
|