Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuranı Kerimdegi Ayrıntılar

ErdalNET
24.07.2005, 21:20
Bir alevi olarak kuranı kerimi okuyup bir alevi olarak değerlendirmeye çalışıyorum. Kitapta bahsi geçen birkaç gelime hakkında sizinde görüşleriniz olabilir diye düşündüm.
1-Gökler ve Yer (Gökler Çoğul)
2-Karanlıklar ve Aydınlık (Karanlıklar Çoğul)
3-Ayakların altından akan ırmaklar. (Mükafat olarak sunulmuş)

Bu üç kelime kutsal kitapta birçok yede vurgulanmış. Bilimsel açıdan Verilmek istenen bir mesaj olabilirmi bu. Dikkatimi çekti.

TheGodfather
24.07.2005, 21:51
Olabilir ama yorum yapabilcek kadar bilgim olduğunu düşünmüyorum.Bana göre kuranın şifresi diye bir şey yoktur apaçık bir kitaptır.

muratt
21.08.2005, 20:40
gökler derken astronomi den bahsetmektedir biliyorsun ki gök 7 katmandan oluşmaktadır.karanlıklardan derken karanlık seviye seviyedir ki bu akşam üstü orta karanlıkla gece saat 2 deki karanlığın farklı olmasından kaynaklanmaktadır.yer altından ırmaklar derken bizim ayağımızın altından gecen ve bulunamayan bir sürü dere ırmak nehir var ki bizim memlekette bulundu öle duymuştum millet şok olmuşş.hem kuran alemlere gönderilmiş yaşama klavuzudur bunu alevi de sünni de herkes okuyabilir

şu an dünyadaki bütün şaşırtıcı buluşlar kuran da zaten haberdar edilmiş ama bulanlar başka allah akıl nimetini dinsizlere vermiş ki bakalım şükür edeceklermi diye.mesela bir yılın 365 gün olduğu dünyanın ve diğer gezegenlerin döndüğü daha bir sürü şeyy