Orijinalini görmek için tıklayınız : Mahallenizde - Köyünüzde Hangi İbadethane Var?
Köyümde(350 Hane) hiçbir ibadethane yok.
İkamet ettiğim Mahallede :Cem Evi Var.
İş yerimin bulğunduğ mahalede : Cami var.
(Köyüm ve mahalleler tamamen Alevi yerleşimidir)
köyümüzde hem cami hem cemevi var aynı şekilde yaşadığım şehir (ankara) ve öğrenci olarak bulunduğum şehir(tokat) da da hem cemevi hem cami var.
mesela pirsultan kültür derneğini yaptırdığı cem evini 20 metre ötesinde hazteri ali camisi var. tokatı bilenler bilir...
Annemlerin köyünde Cemevi yok.Babamların köyünde Cemevi var.
iyidost69 12.05.2006, 15:27 Maalesef benim köyümde -ki 500 haneye yakın, nüfüsü 2000 civarında olan alevi bir köydür- cami var.
Hiç kimse gitmesede böyle bir yerin olması beni incitiyor ve üzüyor.
Cem evi yok.
gerçi 6 yıldır gidemedim ama bu sene gidersem bilgi veririm tekrar.
Sevgiler..
antakyada cem evi hariç her türlü ibadethaneyi bulabilirsiniz
Bu anket bizim gibi yurtdışında kalanları kapsamıyor galiba,
Şehir olarak camide var cemevide budist tapınağıda sinagogta ve doğal olarak kilisede,
Ama benim bulunduğum yer olarak düşününce mecburen hiçbiri demeliyim herhalde:D
Bizim köyün cemevi yıllardır kullanılmyor zaten köyde az kişi kalıyor.
Boluda yaşıyorum ve cemevi yok burda maalesef.
Köyümde...
Cemevi ve Cami yok...
İbadette yok...Sadece İNSAN ve İNSANLIK var...
yasadigim yerde ne cami nede cemevi var
izmirde bolca cami ve az raslanan cem evi var ama mahallemizde sadece cami var malesef..
puduhepa 12.06.2006, 09:34 köyümde cem evi,mahallemde birçok cami,işyerinin tam arkasında da Katolik Kilisesi var.yaşasın dinlerin kardeşliği...:sas
bizim köyde cem evi var, cami diye adlandirilan bir bina var köyde ama hocasi yok camii oldugu bile anlasilmiyor disdan bakinca.
Özgür-Taylan 15.10.2006, 18:59 babamin köyünde camii
annemin köyünde cemevi var
paris'te yasiyom ve burda camii var, ve de cemevi açildi bu sene
hayirli ugurlu olsun!!!!
KomünistAlevi 15.10.2006, 19:04 Artık her adım başı görmekten bıkmış olduğum Camii var tabikide...:thumbdown :thumbdown :thumbdown
Nedense Cem Evi görmek okadar kolay olmuyor bu ülkede:p :p :p :p :p
Sevgiyle Dostlar...
Dedemlerin doğduğu köydeki Cemevi seneler önce Mesciddi.. Hiçbir zaman İmamı olmadı Allaha Şükür :) Sonra ona Aşevi felan eklediler Cemevine dönüştürdüler seneler önce..
Oturduğum mahallede ise bolca Camii var..Geçenlerde birde Mescid yaptılar.
Cemevi Mahallemizde yok ama yakın biryerde var.. 2-3 Tane.
karadagli 15.10.2006, 19:38 benim köyümde cem evi var, cami yoktur. daha önceleri tekkeydi.bizim orada alevi köylerin hicbirinde cami yoktur.
Dedemlerin köyünün orda Kilisede var.. Hala Ermeniler var ama Sünni gibi görünüyorlar korkudan.. Kiliseyi İslamcılar yavaş yavaş harabe haline getirmişler.. Çünkü kötü gözle bakıyorlar kendinden olmayanlara..
bizim köyde cem evi yok mahallemdede bolca camii var ve gene cem evi yok :(
Oturduğum yerde (Esenler) nereye baksanız cami minaresi görmek mümkün ama şunu söyleyeyim, burada bol miktarda muhafazakâr insan yaşıyor.Bize en yakın cemevi (Bağcılar Cemevi) yürüyerek yaklaşık 20 dakika mesafede ve cem günleri tıka basa doluyor ve hatta yetmiyor.
ibo_eren_27 21.10.2006, 15:29 köyümüzde :1 tane cem evi var (kullanımda değil dede yok) (gaziantep sarılar)
mahallemizde : 1 tane cem evi var etrafıda camilerle dolu ama kaç tane oldugunu bilmiyorum gaziantep
bizim kısas köyünde her ikiside mevcut(hem cem evi hemde camii)
bizim köyde cami var burdada cami var
Bizim köyde daha yeni cemevi yapıldı ama tam olarak bitmiş değil bazı eksiklikleri var onlarda tamamlanınca köydeki canlarımız daha rahat bir sekilde ibadettini yapacaklardır
Köyüğmde cemevi yok tabiki camide yok Mahalemizde ise cemevi vardır.......
dersimliyim bizim koylerde cami de cem evide yok.en iyisi boyle ibadet etmek isteyen ki yok baska bir yerde ibadetini etsin kimse de gormesin.
GELİN CANLAR BİR OLALIM.......
zamane24 04.01.2007, 19:47 Her Mahallede cami varr :@ sayısını sayamıyorum artık düşünün...
Cemevini sorarsanız bir tane yakında var ama o da yakın sayılmaz...
bizim köyde cem evi yok ..15 hane ..
mahallemde cem evi war (fatma ana cem evi)
Bizim köyde cem evi var.Her sene dede gelir cem sürülür,müsehip olunur kurbanlar kesilir.
bizim mahallede de camiden bol bişey yok..birde alevi mah.diyorlar ama bir tane cem evi var.gereken ilgiyi görüyor.gençlerde ilgi varda büyüklerde ögretmek gibi bir istek yok..
odtülü aslan 06.01.2007, 00:27 İzmitte her 100 metrede bir camiye rastlamak mümkün.Cemevi olarak son zamanlarda Hacı Bektaşi Veli Derneğinin yaptırdığı bi yer var.Başkada varmı bilmiyorum.
Bizim köyde caminin yanısıra yemeklerin verildiği halkevinde cem törenlerinin yapıldığı geniş bir salon da var.Yani her ikisi de var.
|