Orijinalini görmek için tıklayınız : sunnileri seviyormusunuz ?

Sıpa_Mansur
25.07.2005, 09:55
sunnileri seviyormusunuz

Sıpa_Mansur
25.07.2005, 09:56
hayır ben sevmıyorum sevmemde onlarda beni sevmesinler

Ezo
25.07.2005, 21:54

cok yanlis bir düsunce Biz aleviler icin en öneli sey nedir Insandir 72 milleti bir tutariz .......bizde ayrim olmaz olmamali....

saygilar

Sıpa_Mansur
25.07.2005, 22:07
cok yanlis bir düsunce Biz aleviler icin en öneli sey nedir Insandir 72 milleti bir tutariz .......bizde ayrim olmaz olmamali....

saygilar

ayırımlar hep olcaktır sen benim gibi birgün düşüneceksin benim halamın kızları almanyadalar onlarda aynışeyleri söylediler ama gelgelelim bugun tersini savunuyorlar

Ezo
25.07.2005, 22:23
ayırımlar hep olcaktır sen benim gibi birgün düşüneceksin benim halamın kızları almanyadalar onlarda aynışeyleri söylediler ama gelgelelim bugun tersini savunuyorlar

Sevgili baba-Mansur,

Hepimiz Insaniz evet düsunceler, göruslerimiz farklidir bundan dolayi insanlari sevmemek olmaz hele biz alevilerde bizim degerlerimize cok yanlis bir bakis açisi senin bakis açin.....benim avrupa yasayip yasamamin bununla alakasi yok ben aleviyim aleviligin felsevesini ve yolunda giden bir insanim... bizim yolumuz sevgiden saygidan, hos göruyle giden yoldur,,,

saygilar

Sıpa_Mansur
25.07.2005, 22:27
Sevgili baba-Mansur,

Hepimiz Insaniz evet düsunceler, göruslerimiz farklidir bundan dolayi insanlari sevmemek olmaz hele biz alevilerde bizim degerlerimize cok yanlis bir bakis açisi senin bakis açisi.....

sevgili eda hanım siz turkiyedeki durumu bilemezsiniz sözlerimin dogru oldunu yaşam size kanıtlayacak birgün

ErdalNET
25.07.2005, 22:46
Biz sünnileri seviyoruzda sünniler bizi sevmiyor.

Sıpa_Mansur
25.07.2005, 22:55
Biz sünnileri seviyoruzda sünniler bizi sevmiyor.

sen çok yaşa

aleviboy
25.07.2005, 22:55
bence anket yanlış sunnileri seviyomusunuz evet/ hayır- hayır desem kötü biri olacağım evet desem neden seveyim.Sunnilere bakış açınız nasıl gibi olsaydı olumsuz derdim.

gulizar
25.07.2005, 23:12
selam,

hic zannetmiyorum ki bir alevi bir insani(kim olursa olsun) sevmesin,bizde kin yok bence kanimizdami var bilmiyorum, biran kizariz ama sonra gine unuturuz.herhalde barisi cok sevdigimizden olsa gerek,mesela cok fedakariz birisi bizden yardim beklese hemen el uzatiriz, benim fikrim bu, sevmezlerse onlar sevmezler herhalde?cünki buzamana kadar hic duymadimki bir alevi baskasinin tavuguna kist demis olsun,ona rahmende gine günah gecisi gibi biz gösteriliriz. yada öyle degilmi? önyargi degil cok yasiyoruz böyle seyleri.

Ercan
25.07.2005, 23:36
Genelleme yaparak seviyormusunuz seklinde bir sorunun yanlis oldugunu düsünüyorum.
Gericileri yobazlari sevmem,fakat Alevi-Sünni ayirtimi yapmayan demokrat sünni arkadaslarim var.Simdi bu anket bu bicimiyle bu arkadaslarimi da kapsamis oluyor.
Siz olsaniz bu ankete katilirmisiniz?

Sıpa_Mansur
25.07.2005, 23:45
Genelleme yaparak seviyormusunuz seklinde bir sorunun yanlis oldugunu düsünüyorum.
Gericileri yobazlari sevmem,fakat Alevi-Sünni ayirtimi yapmayan demokrat sünni arkadaslarim var.Simdi bu anket bu bicimiyle bu arkadaslarimi da kapsamis oluyor.
Siz olsaniz bu ankete katilirmisiniz?

ben katildim anket kapandı demekki ben benim görüşüm haklı oyların %100 aldım

Ezo
25.07.2005, 23:47
sevgili eda hanım siz turkiyedeki durumu bilemezsiniz sözlerimin dogru oldunu yaşam size kanıtlayacak birgün

Bak benim yaninda 3 sene çalisitim bir bayan vardi kendisi sünniydii ben onu benim egiticim olarak gördum ben ondan çok sey ögrendim......Insan sevilmezmiiiiiiii her irkta iyi ve kötu insan vardir iyiiler herzaman sevilir......

Sıpa_Mansur
26.07.2005, 00:00
Bak benim yaninda 3 sene çalisitim bir bayan vardi kendisi sünniydii ben onu benim egiticim olarak gördum ben ondan çok sey ögrendim......Insan sevilmezmiiiiiiii her irkta iyi ve kötu insan vardir iyiiler herzaman sevilir......

sünilik ırk olsaydı katılabilirdim ama bir yaşanti tarzıdır ve kafaları yıkanmış insanlar camilerde veya bir hocadan sofudan ne emir alırlarsa onu yerine getirir sivas olylarıda bunun kanıtıdır hoca efendinin arkasından yürüyen ve aynı tarzda yetişmiş insanlardı

TheGodfather
26.07.2005, 00:05
Ankete katılmıyorum(şıklar eksik). İnsanlıktan nasibini alamamış kim olursa olsun sevmem.Bunun sunnisi alevisi olmaz.Genelleme yapmak çok yanlış.

Sıpa_Mansur
26.07.2005, 09:06
Ankete katılmıyorum(şıklar eksik). İnsanlıktan nasibini alamamış kim olursa olsun sevmem.Bunun sunnisi alevisi olmaz.Genelleme yapmak çok yanlış.

adamların yetişme tarzı belli sunilerin senbunu değiştremezsin kafa yapıları inançları kadardır yanı sınırlı ama sunni olupta sonradan dinsiz olanlar var ben onları severim çünkü enazında sunni inancının yanlış oldunu görmüşlerdir

Ceyhun
26.07.2005, 10:06
Biz insanı insan olmasından dolayı severiz. Ben Alevileri seven Sunniler tanıyorum. Benim de Sunnilere karşı hiçbir kinim yok. Sadece geçmişte faşist ve yobazların kışkırtması sonucu Alevi halka saldırdıkları olmuştur. Bu da onların suçu sayılmaz.

Sıpa_Mansur
26.07.2005, 10:13
Biz insanı insan olmasından dolayı severiz. Ben Alevileri seven Sunniler tanıyorum. Benim de Sunnilere karşı hiçbir kinim yok. Sadece geçmişte faşist ve yobazların kışkırtması sonucu Alevi halka saldırdıkları olmuştur. Bu da onların suçu sayılmaz.

hangi geçmiz sunni inancı hz peygamberin ölümünden beri hz ali yanlilarına saldırıyor bu onların inancı geregidir faşist ve yopazlar sunnidi senin sunni arkadaşların var ama onlara fazla guvenme seni kolay satarlar ayrıca bu sunni arkadaşların allaha inirmi inanmazsa ii ozamn dogru yolu buluyor demektir kendi inaçlarının saçma oldunu anlıyor demektir

Ceyhun
26.07.2005, 11:16
hangi geçmiz sunni inancı hz peygamberin ölümünden beri hz ali yanlilarına saldırıyor bu onların inancı geregidir faşist ve yopazlar sunnidi senin sunni arkadaşların var ama onlara fazla guvenme seni kolay satarlar ayrıca bu sunni arkadaşların allaha inirmi inanmazsa ii ozamn dogru yolu buluyor demektir kendi inaçlarının saçma oldunu anlıyor demektir

Yav hayata bu bakış açısı yanlış. Biraz empati yapmak lazım. Bak ben Türküm, kendimi Kürtlerin yerine koyabiliyorum. Bak ben Aleviyim, kendimi Sunnilerin yerine koyabiliyorum. Onlar da bizlerin yerine koyarsa dünya çok güzel biryer haline gelir. Ben yaptığıma göre onların yapması da çok zor olamaz. Biraz bu şekilde bakmak lazım. Düşmanlık yerine, kardeşliği amaçlamak lazım.

Sıpa_Mansur
26.07.2005, 11:29
Yav hayata bu bakış açısı yanlış. Biraz empati yapmak lazım. Bak ben Türküm, kendimi Kürtlerin yerine koyabiliyorum. Bak ben Aleviyim, kendimi Sunnilerin yerine koyabiliyorum. Onlar da bizlerin yerine koyarsa dünya çok güzel biryer haline gelir. Ben yaptığıma göre onların yapması da çok zor olamaz. Biraz bu şekilde bakmak lazım. Düşmanlık yerine, kardeşliği amaçlamak lazım.

bak düşündugun yanlış sen sunniler gibi düşünemezsin onlarda kendilerini bizim yerimize koyamaz sen camiye gidim imam efendinin vagazlarını dinlesen ve imam efendinin şeytanlıklarını öğrensen kötü oldunu düşünürsun ama gel gelelim sunniler bunlara adeta tapar onlara böyle öğretmişler çünkü

Ceyhun
26.07.2005, 11:32
bak düşündugun yanlış sen sunniler gibi düşünemezsin onlarda kendilerini bizim yerimize koyamaz sen camiye gidim imam efendinin vagazlarını dinlesen ve imam efendinin şeytanlıklarını öğrensen kötü oldunu düşünürsun ama gel gelelim sunniler bunlara adeta tapar onlara böyle öğretmişler çünkü

Bak dediklerin doğru olabilir. Ama buna karşı şartlanmak yanlıştır diyorum ben. Beş parmağın beşi de bir değildir. Nasıl biz Aleviler, Alevi forumunda bile çokca kendi aramızda farklılıkları görüyoruz? Sunnilerin arasında da farklılıklar vardır. İyi insan; dili, dini, ırkı ne olursa olsun iyi insandır. Ve mutlaka ki sunnilerin arasında da iyi insanlar var. Onları dışlamak, genellemelerle onlara mesafe koymak doğru olmaz. Biz kendi kültürümüze, değerlerimize sahip çıkmalıyız ama başka kültür ve inançları da dost olarak görmeliyiz. Kin gütmemeliyiz. Düşmanımıza bile el uzatmalıyız.

Sıpa_Mansur
26.07.2005, 11:39
Bak dediklerin doğru olabilir. Ama buna karşı şartlanmak yanlıştır diyorum ben. Beş parmağın beşi de bir değildir. Nasıl biz Aleviler, Alevi forumunda bile çokca kendi aramızda farklılıkları görüyoruz? Sunnilerin arasında da farklılıklar vardır. İyi insan; dili, dini, ırkı ne olursa olsun iyi insandır. Ve mutlaka ki sunnilerin arasında da iyi insanlar var. Onları dışlamak, genellemelerle onlara mesafe koymak doğru olmaz. Biz kendi kültürümüze, değerlerimize sahip çıkmalıyız ama başka kültür ve inançları da dost olarak görmeliyiz. Kin gütmemeliyiz. Düşmanımıza bile el uzatmalıyız.

sen düşünmesende o düşünecek bunu unutma sakın ve onlara fazla güvenme

Ceyhun
26.07.2005, 11:46
sen düşünmesende o düşünecek bunu unutma sakın ve onlara fazla güvenme

Belki onlarda böyle düşündüğü için güvenmememiz gerekiyordur onlara.

Sıpa_Mansur
26.07.2005, 11:50
Belki onlarda böyle düşündüğü için güvenmememiz gerekiyordur onlara.

onlara hep verilen eğitimden dolayı bu onlar seni arkadan vurabilir seni sata bilir unutma bence olamazbu tarihte bumu oldu hep

eren
26.07.2005, 14:25
sanırım youm açık ve net olarak .. YÖNETİCİ arkadaşlar tarafından gözüküyor..

ben sünnileeri seviyor musunuz diye bir soruyla karşı karşıya kaldığımda..??

evet .. severim...

alevileri seviyor musun diye bir soruyla karşılassam .??

evet .. severim...

benim iiçin..

ister sünni ister katlik.ister alevi olsun...

benim için insanlıktan haberi yoksa... ne olursa olsun sevmem.. çünkü bu şahısa özeldir...

neyi anlatmak istediğimi sanırım anladınız..!!!;)

SAYGILARIMLA..

Sıpa_Mansur
26.07.2005, 14:28
sanırım youm açık ve net olarak .. YÖNETİCİ arkadaşlar tarafından gözüküyor..

ben sünnileeri seviyor musunuz diye bir soruyla karşı karşıya kaldığımda..??

evet .. severim...

alevileri seviyor musun diye bir soruyla karşılassam .??

evet .. severim...

benim iiçin..

ister sünni ister katlik.ister alevi olsun...

benim için insanlıktan haberi yoksa... ne olursa olsun sevmem.. çünkü bu şahısa özeldir...

neyi anlatmak istediğimi sanırım anladınız..!!!;)

SAYGILARIMLA..

iiidostum sen sevmeye devam et bende sevmemeyedevam edecem

ALUNDRA
28.07.2005, 00:01

Hani bütün müminler kardesti....?? sen bir alevi olupta benden daha iyi bir müslümanmisin...?? asla...!!! sen sadece araya fitne sokup ayirimcilik yapiyorsun.... dikkat et masken düsüyor...

hak
28.07.2005, 07:47
Hani bütün müminler kardesti....?? sen bir alevi olupta benden daha iyi bir müslümanmisin...?? asla...!!! sen sadece araya fitne sokup ayirimcilik yapiyorsun.... dikkat et masken düsüyor...

kardeştır tabiki ama baba_mansur sevmeye bilir.benim kardeşim beni yakmaz

chatlakalper
28.07.2005, 10:29
Baba_Mansur malesef aramızdan ayrılmışsın ben ki bir sünniyim ve bu forumda yöneticiyim Senin açtığın anket bile anlamsız O zaman bende anket açayım alevileri seviyor musunuz diye? Zaten senin gibilerinin yüzünden insanlar arasında ayrım çıkıyor. Sünni milliyetçisi ne ise alevi milliyetçiside aynıdır.

hak
28.07.2005, 10:38
Baba_Mansur malesef aramızdan ayrılmışsın ben ki bir sünniyim ve bu forumda yöneticiyim Senin açtığın anket bile anlamsız O zaman bende anket açayım alevileri seviyor musunuz diye? Zaten senin gibilerinin yüzünden insanlar arasında ayrım çıkıyor. Sünni milliyetçisi ne ise alevi milliyetçiside aynıdır.

güzel soru sunni milliyetçisi ne demek acaba? anket açabilirsin bence ama sonucu beli olacak gelğilmi

gulizar
29.07.2005, 14:31
Bende bütün INSANLARI ! seviyorum,hic ayirt etmem.:kapaligöz
Insan derken her iki ayakli degil,yani Insan düsmani olmayan,Insani sevebilen,Canlari.

saygilar.

ALBAY_KAWA
30.07.2005, 03:01
birde suniler ayrimcilik yapiyor, alevileri istemiyorlar diye yanip tutusuyoruz, kimileri bu tür düsüncelileri degistirmeye calsiiyorlar... Ama gel görkü, önce bu tür alevileri degistirmemiz lazim....

Yazik, birde böyle bir konu aciliyor...

Alevimen
30.07.2005, 15:59
birde suniler ayrimcilik yapiyor, alevileri istemiyorlar diye yanip tutusuyoruz, kimileri bu tür düsüncelileri degistirmeye calsiiyorlar... Ama gel görkü, önce bu tür alevileri degistirmemiz lazim....

Yazik, birde böyle bir konu aciliyor...
Anketi açan kişinin kim olduğu belli. Farklı nicklerle tekrar giriş yapıp oylamayı manipüle etmiştir.

Ercan
30.07.2005, 16:49
Anketi açan kişinin kim olduğu belli. Farklı nicklerle tekrar giriş yapıp oylamayı manipüle etmiştir.

Bu anketi acan kisi banlandigina göre kapatmak en dogrusu degil mi ?
Zaten bu anketi cok sacma buluyorum.Cünkü genelleme yapilarak sorulmus.

furkan
06.08.2005, 16:01
evet doğru.biz alevi milleti insanlığa değer veririz.insanlık en temel ölçütümüzdür

Ceyhun
06.08.2005, 16:30
Bu anketi acan kisi banlandigina göre kapatmak en dogrusu degil mi ?
Zaten bu anketi cok sacma buluyorum.Cünkü genelleme yapilarak sorulmus.

Anket saçma ama sonuç olumlu...

kussaray
07.08.2005, 01:16
ya bu ne kadar sacma sapan bir soru
insan gibi yasayan insanlar herzaman sevilir