DersimVatan
03.02.2006, 22:55
foruma yeni geldim süper bi yer tebrik ederim.Hozatlıyım :D
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Tunceli / Hozat ( Xozat ) DersimVatan 03.02.2006, 22:55 foruma yeni geldim süper bi yer tebrik ederim.Hozatlıyım :D kolpa 04.02.2006, 10:44 yok hozatlı falan taze bitti:p.selam hoşgeldin. DersimVatan 28.02.2006, 15:53 merhaba arkadaşlar hozattan veya hozata yakın yerlerden katılan arkadaşlar war mı acaba:ilgili: :ilgili: ALBAY_KAWA 21.03.2006, 11:25 yaw bra seni yalniz birakmislar sanirim, ha, ben hozatliyim, hozat in köyünden (yeni adi örnek köy ) ama aslen tavuxlular köyünden onunda yeni adi kardelen köyü... sen nerdensin bra, sanirim iki kisiyiz hozatli hehe, ne yapak kader biraz transfer yapalim buraya.... dersimkizi 29.03.2006, 14:34 hozatlı arkadaşlarım buraya toplanmış ve hozatlı bekliyorlar hozat yenidoğdu köyü yani kilise li çilem gerçi önemli olan bir çatı altında toplanmak yani dersimli olmak ALBAY_KAWA 29.03.2006, 18:25 yani tam hemseriisn ha, ilk mesahini buraya kullanaman hosuma gitti, yalniz konuyu acan arkaas konu ile umudunu kestigi belli tik yok, dmeke kilise ha, cok severim sizin oralri yaw... Gercekten hozatin cevre köyleri tam bir cennte ve tarih... kilite_kou 30.03.2006, 17:22 Pilemoriye ra kes çino? MetinK 31.03.2006, 03:57 ben hozatliyim ama aslen tavuxlular köyünden onunda yeni adi kardelen köyü... Albay Kawa;Aslan ailesini Tavuk köyünden taniyorsundur belki...Kac ev kaldi simdi bir bilgin var mi? ALBAY_KAWA 31.03.2006, 04:11 valla ben sana sayiyim sitersen yalniz orda bir düzeltmew yaplim, tavuk degil tavux, ikisinin anlami birbirinden farkli :) bra, bilmiyorum biliyormusun, asagi ve yukari diye ayrilir tavuxlular, asagisindakinde sadece benim akrabalar var iki ev kisinda orda kaliyorlar, ve yazin bir kac ev daha buna dahil oluyor, bakimsiz kalmis durumda, asagi kismi, ama yukarisinda sanirim 5 yada 6 aile var, gerisi yazin geliyor ya ziyarete, yada bska bir sey iicn, en son gecen yaz ordaydim...Sahsen aslan ailesini tanimiyorum, babamlar filan tanirlar, aslinda ben sadece in köyünde hayatimi gecirdim, tavuxa toplasan toplasan 4 kere gittim... MetinK 31.03.2006, 04:23 Benim bir arkadasim var Mikail ve Ahmet Aslanin amcasinin cocugu.Tavux köyünden o yüzden sormustum...Yukari Tavuxta kaliyorlarmis...Sagol bra... helen 31.03.2006, 06:31 slm bende hozat'lıyım biri arada olmak çok güzel gerçekten...(karaca köyü) ALBAY_KAWA 31.03.2006, 08:16 ya amca cocukarini fazla bilmem, ama anne ve babalarini tanirim, birde sahsen abilerinden birni tanirim, baskada bilemem, evet helen bir arada olmak cok güzel, ama karaca köyünden bahsetmek itermisin biraz burdaki arkadasalra... dersimkizi 01.04.2006, 11:01 evet ilk mesajımı buraya yazdım.bizim orda ki köyler gerçekten çok güzel uzun zamandır gitmiyorum ama kısmet olursa bu sene gideceğim ve babamın mezarını yapacağız tabi eski dersim kalmasına izin verdilerse.memleketimin heryeri güzel ama dersim bir başka yaaaaa. CcEeMm 06.04.2006, 18:08 bende hozatlıyım İN köyünden ALBAY_KAWA 06.04.2006, 18:21 deme in köyündenmi bende ordanim yaw, achanda bir akraba cikti garanti... DersimVatan 05.05.2006, 16:57 ya biz yaKINDA AKRABA CIKARIZ BENDE TÜRKTANER KÖYÜ :) ALBAY_KAWA 06.05.2006, 02:33 ya biz yaKINDA AKRABA CIKARIZ BENDE TÜRKTANER KÖYÜ :) iden.. tanerdenmi yaw ordada akrabalar var harbiden.... dersimkizi 06.05.2006, 09:44 taneri bende biliyorum ama hiç gitmek nasip olmadı.güzel köy derler bizim köyün kızları genellikle tanerlilere kaçıyorlar.var orda bişey galiba?biraz daha araştırın akraba olacaksınız ve ne güzel ki daha önce hiç görmediğiniz bir akrabanızla tanışıyonuz.. DersimVatan 06.05.2006, 14:14 karaca koyünden cogu kişiyi tanırım :) ziyarete cok gitmiştik.. ALBAY_KAWA 12.05.2006, 03:35 ben hozatliyim, googleye girdigimde, tek bi hozat sitesi göremiyorum, belediyenin sitesi disinda.! düsündümkü, bu yolda bir calisma yapilmali ! ve sonunda www.hozatlilar.com sitesini yaptim. Hozatimizi tanitmak icin. Sitemizin amaci tamamen baata hozat olmak üzere, kültürler bir yasamin toplumumuza vermis oldugu sistemlerden biridir. Herkezin ayni ortamda buluna bilecegi, bir platform yaratmak, bilgilerimizi pekistirmek ve ögrenmektir. Ayni zamanda hozatlilar.de nin amaci, hozat, dersim, diger iller ve bögeleri kapsayan internasyonal ve her kültürü her bölgeyi tanistirmak ve yasatmaktir... Not: Bu konu herhangi bir reklam, amacli yada, üye toplamak icin degildir, tamamen böyle bir yerin varliginin simgesidir...Yönetimden ve site üylerinin bu konudaki gösterecegi anlayisa simdiden tesekkürler. Saygilar ! DersimVatan 12.05.2006, 19:41 hozat sitesi dersen sanal alemde bi kaç tane war we 200-300 uye li hozat siteleri war ve sitene gelince siten 2 aydır pek gelişememiş yardımcı olabilirim. :) bide senin bazı resimleri alıp sitenin adını yazman yalnıs bişe belediyenin resimlerine kendi sitenin adını yazmısın bi kac tane gordum onlarda olmasa :) ii dediğim gibi yardıma ihtiyacın olursa buradayım .. :D ALBAY_KAWA 12.05.2006, 20:12 hehe, belediyen resimleri sunada onlar uygun, kendime ait resimler cok az, hozat ile ilgili kamera cekimlerim var, onlarida pcye aktarip resim haline dönüstürmesi epey bi is. evet 2 aydir ugrasiyorum, derken, genelde zamanim olmuyordu, her defasindab birsey cikiyor, su son iki gündür ciddi anlamda ugrasmaya basladim, yardima ihtiyacimiz elbette vardir, bu konuda gerekirse snein irtibat kurarim... Saygilar ! DersimVatan 12.05.2006, 20:15 yani resmin olmasada o resimleri yapman coq yalnıs umarım bir daha yapmassın her turlu konuda yardımcı olabilirim dost :) dersimkizi 22.05.2006, 12:32 öncellikle her nekadar belediyenin resimlerinden almış olsanda bir emek harcadın sonuçta ve hiç değilse hozatı tanımayanlara tanıtmaya çalıştığın için emeğine ve yüreğine sağlık.ayrıca dersim vatan kusura bakma ama hiç değilse çaba harçamış resimleri başka siteden almış olsada emeğe saygı göstermen gerek diye düşünüyorum.ayrıca bir hozatlı olarak sana çok teşekkür ederim:) dewrano62 22.05.2006, 12:34 OKI GUZEL DUSUNCE BENDE DERISMLIYIM AMA SEN SIMDI HOZATIN MILLIYETCILIGINI YAPIYON BENDE PULUMURLUYUM BIZIM SITE AVRMI SANKI:)) BIZIM HIC YOK BAK OZAMAN BENDE SANA BI SITEMI GOSTERIM OZAMAN AMA HOZAT YADA PULUMURUN MILLIYETCILIGINI DEIL TUM DERSIM ICIN BU SITE www.dersim.biz Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) ya dersım kızı barı sen yapma:))) sendemı hozatın mıllıyetcılıgını yapıyon sımdı bızde dersımlıyız hanı bzıe afferın:( neyse şaka maka hayatta öıllıyetcılıgı sewmem ıster turkıye olsun ıster tuncelı olsun ıster alevı olsun ısterse kurt neyse ıste mıllıyetcılıge akrsı olalım arkadaslar bızım kulturumuz bu deıl 72 mılletı bır goruyoz saten helige_62 22.05.2006, 19:53 OKI GUZEL DUSUNCE BENDE DERISMLIYIM AMA SEN SIMDI HOZATIN MILLIYETCILIGINI YAPIYON BENDE PULUMURLUYUM BIZIM SITE AVRMI SANKI:)) BIZIM HIC YOK BAK OZAMAN BENDE SANA BI SITEMI GOSTERIM OZAMAN AMA HOZAT YADA PULUMURUN MILLIYETCILIGINI DEIL TUM DERSIM ICIN BU SITE www.dersim.biz (http://www.dersim.biz) Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) ya dersım kızı barı sen yapma:))) sendemı hozatın mıllıyetcılıgını yapıyon sımdı bızde dersımlıyız hanı bzıe afferın:( neyse şaka maka hayatta öıllıyetcılıgı sewmem ıster turkıye olsun ıster tuncelı olsun ıster alevı olsun ısterse kurt neyse ıste mıllıyetcılıge akrsı olalım arkadaslar bızım kulturumuz bu deıl 72 mılletı bır goruyoz saten vay be bende bu site kimin diye hep merak ederdim seninmiş demek ordaki dersim 38 hakkındaki bilgileriniz gerçekten iyi arada sırada uğrarım oeata dersim hakkında bilgi almak için emeğine sağlık.. ALBAY_KAWA 24.05.2006, 00:34 OKI GUZEL DUSUNCE BENDE DERISMLIYIM AMA SEN SIMDI HOZATIN MILLIYETCILIGINI YAPIYON BENDE PULUMURLUYUM BIZIM SITE AVRMI SANKI:)) BIZIM HIC YOK BAK OZAMAN BENDE SANA BI SITEMI GOSTERIM OZAMAN AMA HOZAT YADA PULUMURUN MILLIYETCILIGINI DEIL TUM DERSIM ICIN BU SITE www.dersim.biz (http://www.dersim.biz) Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) ya dersım kızı barı sen yapma:))) sendemı hozatın mıllıyetcılıgını yapıyon sımdı bızde dersımlıyız hanı bzıe afferın:( neyse şaka maka hayatta öıllıyetcılıgı sewmem ıster turkıye olsun ıster tuncelı olsun ıster alevı olsun ısterse kurt neyse ıste mıllıyetcılıge akrsı olalım arkadaslar bızım kulturumuz bu deıl 72 mılletı bır goruyoz saten bra pülümü siteide, var merak etme, üstelik, ypan arkadasim, ismin benim iicn anlami, var dersim adinda yeteri kadar site var, konu bakiminda, ana tema olarak bende kendi ilecemi sectim, ama bu demek degildirki ben milliyetcilik yapiyorum, genelleme bir site görünümü var... Ve her kültüre, her fikre düsünceye, aci bir site...isimden yola cikamak gerekir... Birseyide nutma , dersimin 7 ilcesininde kendine has özellikleri vardir... simdi ben resim olayinin üstünde durmak istemdim, arkadasalr kendi ramizda konusarak yalnsi anlamamamasini sagladim, bu esnadada konusme sekli ilerledi ve samimi olduk... Saygilar ! dewrano62 24.05.2006, 11:34 Oy Dersim Dersim Dersim 600 Sene Bir Osmanliya Direnen Tek Sehir Insanalri Yigit Genci Yaslisi Kadini Herkes Yigit Derism Bizim Herseyimizdir Bu Arada Munzur Senliklerine Giden Arkadasalr Varsa Egerki Giderlerle Mailim Gozukuyo Ben Ordayim Misafir Ederim Yoldaslarimi Hemserilerimi Saygilarimla reel_el 13.07.2006, 16:49 Evet bende üye oldum o siteye gerçekten güzel dahada gelişecegini düşünüyorum denizbalasar 23.07.2006, 23:15 benim yengemde hozat karacaköyünden...belki akrabaları buluruz :D:D:D:D ErDaL24 24.07.2006, 16:53 çoooooook eskilerden hozat dervişcemal köyünden gelen bir aileyiz ama yapılan zülümler sonrası kökümüz tunceliden erzincanın daglarına kaçmıştır ve bu zamana kadarorda yaşamaktadrı... piro341 05.08.2006, 23:29 arkadaşlar bir hozatlı daha.ama çok olmuş biz çıkalı oralardan . ama kendimi oaradan ayrı hiç düşünmedim . oraya çeken hep birşeyler var bilinç altımda. sıcaklığını hep hissettim. bende tarnuti köyünden mişim. bi tarafımız da tavux lu. Abbastan 07.08.2006, 13:13 [QUOTE=ALBAY_KAWA]yaw bra seni yalniz birakmislar sanirim, ha, ben hozatliyim, hozat in köyünden (yeni adi örnek köy ) ama aslen tavuxlular köyünden onunda yeni adi kardelen köyü... Merhaba, Ben de Hozat'lıyım ama 1908 yılında Hozat Karaca Köyünden ayrılmışız. Halen Kayseri'de kalmaktayım. Hozat'ın Köylerini eski ve yeni isimleriyle yazarsanız sevinirim. Bu konuda çalışma yapıyorum. Topladığım bilgileri de sizlerle paylaşmak isterim. Sevgilerle ALBAY_KAWA 23.08.2006, 06:35 Evet bende üye oldum o siteye gerçekten güzel dahada gelişecegini düşünüyorum issalalh gelistirecegiz zaamn oldukca,tek kisi zor oluyor... üyelik sart degil, bazi isler icin üye zorunlulugu var, yoksa sitede üyeleri ilgilendiren ksiimlarin disinda ayni bir üye gibi girilip cikila biliniyor... hehe ziyaretcinin ne günahi var, direk üyeye zorunluk yaptiracaksin, isterse olur istemesse olmaz... Saygilar ! ALBAY_KAWA 25.08.2006, 01:54 [QUOTE=Abbastan][QUOTE=ALBAY_KAWA]yaw bra seni yalniz birakmislar sanirim, ha, ben hozatliyim, hozat in köyünden (yeni adi örnek köy ) ama aslen tavuxlular köyünden onunda yeni adi kardelen köyü... Merhaba, Ben de Hozat'lıyım ama 1908 yılında Hozat Karaca Köyünden ayrılmışız. Halen Kayseri'de kalmaktayım. Hozat'ın Köylerini eski ve yeni isimleriyle yazarsanız sevinirim. Bu konuda çalışma yapıyorum. Topladığım bilgileri de sizlerle paylaşmak isterim. Sevgilerle mesajini cok gec fark ettim, istegin üzerinde birseyler yapmaya calisacam eger hayla gecerli ise, topladiign bilgileride paylasirsan sevinirim, msn adresim ve mail adresimi profillimden göre bilriisn... düssokagı 27.08.2006, 17:56 mrb ben hozatlıyım ama şimdi istanbulda yaşıyorum ilk kez< burdan yazıyorum daha sitenin formatına tam öğrenedim dersimli ceren 10.09.2006, 11:41 slm hozatlı dostlar bende hozatlıyım ama ne yazıkki ankarada yaşıyorum oranın özlemini sizlerle paylaşmak çok güzel böyle güzel siteleri hazırlayan dostlarımızı kutluyorum. SARISALTUK yardımcınız olsun. sadece tatillerde görüyoruz ne yazıkki ama insan dersime doyamıyor. dersimli ceren 10.09.2006, 11:58 ya benim köyüm şırtikan(yüceldi) gerçi ben sadece yaz tatillerinde dersime gidiyorum ama köyümüzü ziyaret edemiyoruz izinsiz jandarma yüzünden zaten gitsekte her yer yakılıp yıkılmış bizim dersimin coğrafyası başka bi yerde yok ama jandarma yüzünden tadını çıkaramıyoruz ben lokantacı haydarın yeğeni ceren hozatta herkesi çok seviom noyancem 16.09.2006, 19:02 merhaba arkadaşlar bende hozatlıyım HoZaTLi_62 23.09.2006, 18:45 selam dostlar bende hozatın in köyündenim HoZaTLi_62 25.09.2006, 10:04 ne oldu hozatlılar artık girmiyomu siteye ALBAY_KAWA 08.10.2006, 04:36 ne oldu hozatlılar artık girmiyomu siteye hele bir soy isim söle sen kimlerdensin ayni köydenik ve muhtemelen akrabayiz... HoZaTLi_62 10.10.2006, 00:22 hele bir soy isim söle sen kimlerdensin ayni köydenik ve muhtemelen akrabayiz... değirmenci değirmenin sahibi:) noyancem 11.10.2006, 18:27 bende hozatın karaca köyündenim HoZaTLi_62 13.10.2006, 14:27 in köyünden bir resim http://img145.imageshack.us/img145/5391/37al5.jpg doktor62 17.10.2006, 13:02 selamlar bende hozatlıyım. Nesimi 17.10.2006, 19:58 selamlar bende hozatlıyım. "Ayrım yapman yanlış olmuş. Tunceli bir bütündür" :) :) Bu mesajı bir yerden hatırladın galiba? http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=18090&page=3 Nazımiye topic'inde bunu yazıyorsun ama burda hozatlılığını yazıyorsun. ;) İnsanın köyünü, ilini, ilçesini, ülkesini sevmesi ve ordan insanlarla tanışmak istemesi doğaldır. saygılar. Nesimi 17.10.2006, 20:18 Hozattan bazı tarihi eserler. http://www.hozat.bel.tr/upload/foto/FOTO%203.jpg Hozat- geçimlik(ergen) kilisesi http://www.hozat.bel.tr/upload/foto/DSCF1889.jpg Geneli yıkılmış ancak kapı kısmı kısmen ayakda. http://www.hozat.bel.tr/upload/foto/DSCF1897.jpg Hozat köy haritası http://www.hozat.bel.tr/upload/foto/2032006194215.jpg HoZaTLi_62 17.10.2006, 20:25 paylaşım için saol kızılkilise Songul 18.10.2006, 00:30 Selam,bende hozatliyim :) midnight_man 21.10.2006, 14:46 selam olsun canlara bende hozatlıyım yeni adı atadoğdu(teşdek) köyündenim ozgurluk 21.10.2006, 17:41 slm ben hozatın in köyündenim .izmirde oturuyorum.her hemşehrilik güzeldir ama dersiminki bambaşkadır.tanışmak dileğiyle.belkide tanıyoruzdur birbirimizi.. helen 23.10.2006, 12:42 aslında çok isterim ama hiç gitmedim sadece ailem anlattıkları kadar muhteşem bir yer en kısa zaman da orada bulunmak istiyorum... insanın hemşerileri ile bir arada olması çok güzel... Nesimi 23.10.2006, 12:50 http://www.hozat.gov.tr/foto/2.jpg Hozat'tan koç heykel mezarları. Bu tür işlemeli koyun ve at heykellerine Tunceli’nin, Pülümür İlçesi; Sağlamtaş ve Salkımözü Mazgirt İlçesi; Yeldeğen, Gelincik, Kale Pertek İlçesi; Kayabağ Köyü, Hırhal Mezrası ve Çalıözü Ovacık İlçesi; Yarımkaya ve Kozluca Nazımiye İlçesi; Bostanlı Köyü ve Zeva Mezrası, Hozat İlçesi’ nde ise; Alancık, Altınçevre, Balkaynar, Beşelma, Bilekli, Buzlupınar, Çağlarca, Çaytaşı, Çığırlı, Dalören, Dervişcemal, Geçimli, İnköy, Kalecik, Karabakır, Karaca, Kavuktepe, Kozluca, Kurukaymak, Sarısaltık, Taşıtlı, Tavuk, Türktaner, Uzundal, Yenidoğdu ve Yüceldi Köylerinde oldukça fazla miktarlarda rastlamak mümkündür. http://www.hozat.gov.tr/foto/h%20(28).jpg http://www.hozat.gov.tr/foto/h%20(30).jpg http://www.hozat.gov.tr/foto/h.jpg http://www.hozat.gov.tr/foto/17.jpg http://www.hozat.gov.tr/foto/h%20(10).jpg Sarısaltık köyü http://www.hozat.gov.tr/foto/h%20(11).jpg http://www.hozat.gov.tr/foto/h%20(37).jpg Hozat govend ozgurluk 24.10.2006, 10:19 önümüzdeki yaz munzur festivaline katılmayı düşünen arkadaşlar varmı acaba.ben bu sene gidemedim.ama seneye mutlaka. ALBAY_KAWA 05.11.2006, 03:26 siteni adresi degismistir arkadalsar, eski adreste server problemimiz oldu, hostingten kaynaklanan, bundan dolayi yeni adresimiz, www.hozatlilar.com domanı_dersim19 01.12.2006, 19:36 ben de bi hozatlıyım vaktim oldukça bakmaya çalışıcam :) ellerine sağlık ayrıca böyle bir site kurduun için ..:) domanı_dersim19 01.12.2006, 20:02 ben de hozatın hoşan yani yeni adıyla uzundal köyündenim :) var mı acaba bilen :) ALBAY_KAWA 05.12.2006, 01:23 ben de bi hozatlıyım vaktim oldukça bakmaya çalışıcam :) ellerine sağlık ayrıca böyle bir site kurduun için ..:) sagol iyi dileklerin iicn... elimizden geldiignce kendi sitemiz ve diger bu isle ilgili tüm sitelr de kültürümüzü degerlerimizi yasatmaya calisyoruz... zelal_sultan 08.12.2006, 12:29 HOZAT İlçenin ismini eski Türk dilinde "sıçramak, hoplamak" anlamına gelen Hozmak'tan aldığı sanılmaktadır. Hozat; kuzeyinde Ovacık, doğusunda merkez ilçe, güneyinde Pertek ve batısında Çemişgezek ilçeleriyle çevrilidir. İlçenin denizden yüksekliği 1520 m. olup, yüzölçümü 804 Km2'dir. Belediye teşkilatı 1927 yılında kurulan İlçenin merkezi Tunceli'ye 96 Km. uzaklıktadır, ulaşım il merkezine ve Elazığ'a Pertek karayolu üzerinden sağlanır. 2000 Yılı Nüfus Sayımı sonuçlarına göre İlçe merkezinin nüfusu 6589, köylerinin nüfusu 2554 kişi olup toplam nüfusu 9143'tür. Hozat, ilin dağlık ilçelerinden biridir. İlçenin kuzeyi ve doğusu yüksek dağlarla kaplıdır. Tipik karasal iklim özelliklerinin hâkim olduğu ilçede kışlar uzun ve çetin geçer. İlçenin dağlık bir coğrafik yapıya sahip olması nedeniyle en önemli geçim kaynağını hayvansal üretim oluşturur. İlçenin çok zengin bir floraya sahip olması, arıcılığın son yıllarda ilçenin en önemli geçim kaynağı haline gelmesini sağlamıştır. Tarihi eserler arasında Mahsum Pak Kalesi, Ağu İçen Türbesi, İn Mağarası ve Kilisesi, Sarısaltık Türbesi ve Ziyaretgâhı sayılabilir. En önemli akarsuları Hozat çayı, Tağar çayı ve Değirmendere çaylarıdır. İlçe zengin bir akarsu ağına sahip olup cazibeli bir doğal güzelliği mevcuttur. Yaz turizmi için ideal bir merkez niteliğindedir. hozatlı degilim ama cena_dersim Şoreş 08.12.2006, 12:52 Konular aynı içeriğe sahip olduğu için '' Hozatlılar '' başlığı altında birleştirilmiştir.. Saygılar raja62 13.02.2007, 00:56 Forma yeni katıldım bende hozat'lıyım derviscemalliyim.kilise koyunde de yasamıs bizimkiler bir sure.aynı zamanda ovacık ve pertek'te de akrabalarım var babamın annesi ve annem tarafından... cemder62 07.03.2007, 08:48 selam canlar bende hozat bilekli köyündenim.herkese selam. munzur6262 07.03.2007, 09:26 valla ben sana sayiyim sitersen yalniz orda bir düzeltmew yaplim, tavuk degil tavux, ikisinin anlami birbirinden farkli :) bra, bilmiyorum biliyormusun, asagi ve yukari diye ayrilir tavuxlular, asagisindakinde sadece benim akrabalar var iki ev kisinda orda kaliyorlar, ve yazin bir kac ev daha buna dahil oluyor, bakimsiz kalmis durumda, asagi kismi, ama yukarisinda sanirim 5 yada 6 aile var, gerisi yazin geliyor ya ziyarete, yada bska bir sey iicn, en son gecen yaz ordaydim...Sahsen aslan ailesini tanimiyorum, babamlar filan tanirlar, aslinda ben sadece in köyünde hayatimi gecirdim, tavuxa toplasan toplasan 4 kere gittim... bra herkes tavuk diye biliyor köyün adını.benim annemin annesinin köyü tavuk mikail aslanla akrabalığımız varmış bildiğim kadarıyla.hozat güzel bir memleket insanıyla olsun doğasıyla ben bir ovacıklı olarak hozatlılara hep kardeş gözüyle bakmışımdır nede olsa bu iki ilçenin kökü aynı yerden geliyor.diğer dersimli arkadaşlar yanlış anlamasın hepimiz sonuçta kardeşiz ama hozatla ovacığın kökü birdir.tüm hozatlılara munzurdan selamlar... Şoreş 07.03.2007, 11:53 Hozatlıların neredeyse tamamı Şıh Hasanlı olurlar :) Şıh Hasan : Abbasan, Laçinan, Butikan vs. ALBAY_KAWA 08.03.2007, 11:21 bra herkes tavuk diye biliyor köyün adını.benim annemin annesinin köyü tavuk mikail aslanla akrabalığımız varmış bildiğim kadarıyla.hozat güzel bir memleket insanıyla olsun doğasıyla ben bir ovacıklı olarak hozatlılara hep kardeş gözüyle bakmışımdır nede olsa bu iki ilçenin kökü aynı yerden geliyor.diğer dersimli arkadaşlar yanlış anlamasın hepimiz sonuçta kardeşiz ama hozatla ovacığın kökü birdir.tüm hozatlılara munzurdan selamlar... dogrudur, zaten biz burda sürkli görüsüyoruz ailecen, mikaille ahmetle abileri v.s, yani nediiyim, türkce olunca iste tavuk oluyor, neyse yeni ismide kardelen, hehe herkese slm... zaro_see 27.03.2007, 15:54 selam arkadaşlar ben aslen dersim hozatlıyım ama doğum maraş.Dedelerim ağuiçen ocağına bağlılar.hozatın bargin köyünden. 1800(tahmini)yılından itibaren göç başlamış ve onlarda maraşın pazarcık ilçesine bağlı kirni köyüne gelmişler.Eger aranızda ağuiçenli ve hozat barginli varsa benimle iletişime geçebilirmi. Şoreş 30.03.2007, 21:46 selam arkadaşlar ben aslen dersim hozatlıyım ama doğum maraş.Dedelerim ağuiçen ocağına bağlılar.hozatın bargin köyünden. 1800(tahmini)yılından itibaren göç başlamış ve onlarda maraşın pazarcık ilçesine bağlı kirni köyüne gelmişler.Eger aranızda ağuiçenli ve hozat barginli varsa benimle iletişime geçebilirmi. Evet.. Tunceliden Maraş'a baya göç oldu.. Ağucenler, Karsanlılar... Elbistanda, Pazarcıkta ve Göksunda, Koçgiri Ağucen, Karsan gibi Dersim Alevileri var.. Şoreş 05.04.2007, 03:27 Baba Erdoğanda Xozatlıdır.. Yüceldi Köyünden, eski adı Sirtkan; Yüceldi / Sırtkan - Boş - Kurm. Alevi dersiminkızı 11.04.2007, 09:43 merhaba canlar bu sıteye yeni gırdım ve bıraz karıstırırken sizleri gördüm acıkcası cok mutlu oldum insanın kendi milleti bir baska oluyor acıkcası.bende hozatlıyım şimdilik herkese saygılar selamlar özgürlük_62 17.04.2007, 15:27 mrb hozatlılar nbr kardeşlerim kendi topreagımı özledim keşke orda olsam ama hayat şartları boyan 17.04.2007, 16:06 bende hozatlıyım yav yaz tatilinde ordayım :D beklerim gül75 21.04.2007, 23:39 merhaba dersimli arkadaşlar. Ben ardahan/damal'lıyım. ev arkadaşım in köyünden.Böyle bir sitede sizlerle olmaktan mutluyuz. Damal'dan sevgilerimle gül75 21.04.2007, 23:44 merhaba dersimli arkadaşlar. Ben ardahan/damal'lıyım. ev arkadaşım in köyünden.Böyle bir sitede sizlerle olmaktan mutluyuz. Damal'dan sevgilerimle desime 22.04.2007, 23:06 bütün hozatlılar burda toplansa keşke herkese merhaba...ben hozat gözelerdenim yani mekez... onur melis 23.04.2007, 00:02 valla arkadaşlar ben hozatlı deyilim ama 2 yıl hozatta kaldım ve bütün çevre köylerini biliyorum ve sanırım kendi şehrimden cıkarsam yerleşeceyim yer hozat olur eyer benide aranıza kabul ederseniz çok sevinirim meymane_ 16.05.2007, 20:11 merhaba dostlar bende hozat sövge köyündenim yeni adı gözlek ama uzun süredir köyümüz boş.hepinizle burada olmaktan mutluyum hepinize saygıalrımı iletiyorum. YaŞaMaK_BiR_AĞaÇ_GİBİ_TeK_Ve_HÜR_Ve_BİR_ORMaN_GİBİ _KARDEŞÇESİNE_ YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ__VE DÜNYA HALKLARININ BARIŞI EREN izm 16.05.2007, 20:25 ben hozattı çok merak ediyorum yerleşim yerleri bakımından eger bu yaz tunceliye gidebilirsem gezecem :) acaba foto ceken varmı oraları ??? varsa burda bizimle paylaşa bilirmi? SüRGüN62 24.05.2007, 08:54 bende mersinden hozatlı veli bilekli köyündenim ama köyümüz yok malum sebeplerini biliyorsunuz. 1990 yılından beri özlemini çekiyorum o toprakların dersiminkızı 24.05.2007, 17:51 bende mersinden hozatlı veli bilekli köyündenim ama köyümüz yok malum sebeplerini biliyorsunuz. 1990 yılından beri özlemini çekiyorum o toprakların merhaba veli bende mersınden hozatlıyım bu zamana kadar gıtmedın mi köyune eger kı gıtmedıysen gıt o hozatın ılk gırısınden bır ıcerı gır işte o herseye deger bende senın gıbı özlem cekıyorum 1 yıldır gıtmıyorum her sene gıderım normalde.malum işler gorusmek uzere virtüöz 09.06.2007, 19:27 emmi oğlu son kısmı daha güzel olmuş. nçk cerdem06 09.06.2007, 20:40 çok yakında fotoları göndericem kardeş bekleyin........ sausen 10.06.2007, 04:32 Merhaba Canlar, Bir aksilik olmazsa bu sene bende atalarımın toprağı hozat ta olacağım... Heyecanlıyım bir yerde... kanko 14.06.2007, 17:22 selam dostlar bende hozatın agzunik koyunden aynı koyden olan varsa cevap yazsın tanısalım ozanlı_ozan 17.06.2007, 14:48 mrb canlar illaha hozatlı olmak lazım değil biz biriz biz tekiz çünkü biz dersimliyiz ...... tümcanları bekliyoruz... zaro_see 05.10.2007, 18:12 slm biz hozatın bargin köyünden 100 yıl önce göçmüşüz şimdi pazarcık ta yaşıyoruz ağuçen ocağına bağlıyız.eskiden soyadları utanç iken şimdi dedeoğlu oldu tanıyanınız varsa ocakzade@hotmail.com adresinden iletişim kurabilirmi. ilcan62 09.07.2008, 23:06 foruma yeni geldim süper bi yer tebrik ederim.Hozatlıyım :D bende hozatlıyım bra...hatta hozatın son resminide ekledim. doya doya bak :)) |