Orijinalini görmek için tıklayınız : Mugla / Fethiye / Gunlukbasi
ben hasan budak ... safkan bir tahtaci ogluyum ... bizim asiret iran horasan dan mersin ' e gelmis oradan da fethiye!ye su an 1000 e yakin alevi kulturune sahip ve yasayan canlar mevcut burada ... insanların gecim kaynagı onceden tahtacilikmis ama globallesen dunya ile turizm ile ugrasiyor cogunluk ... ben de bir webmaster im ... yolu bu tarafa dusen her canı beklerim !!!
Sıpa_Mansur 25.07.2005, 10:46 tahtacı kardeş sana bir bilgi vereyim ankara savaşinda yıldırım beyazıt yenilmiştır ve timur dersimden hatrı sayılır bir alevi nufusunu almıştır ve ege kıyıları özelliklede mugla izmir balıkesir yörelerine yerleştirmiştır ayrıca dikkat edersen bu ankara savşından sonra tahtacı nufus egede görünür balaban aşıreti hem dersimde hem muglada var bunun gibi birçok turk boyuda va bunu uzun uzun yazmaya gerek yok sanırım kardeşim benim :)) saygıla
tahtacı kardeş sana bir bilgi vereyim ankara savaşinda yıldırım beyazıt yenilmiştır ve timur dersimden hatrı sayılır bir alevi nufusunu almıştır ve ege kıyıları özelliklede mugla izmir balıkesir yörelerine yerleştirmiştır ayrıca dikkat edersen bu ankara savşından sonra tahtacı nufus egede görünür balaban aşıreti hem dersimde hem muglada var bunun gibi birçok turk boyuda va bunu uzun uzun yazmaya gerek yok sanırım kardeşim benim :)) saygıla
evet dostum burası bir forum ... forumlarda bilgilendirme yapılır detay ne azdır ne çoktur ... yani orta karardır ... İşin esprisi bu istersen alevilik tarihini msnde oturup konuşabiliriz doğuşundan varoluşuna ve sonsuzluğuna ...
Sıpa_Mansur 25.07.2005, 12:09 evet dostum burası bir forum ... forumlarda bilgilendirme yapılır detay ne azdır ne çoktur ... yani orta karardır ... İşin esprisi bu istersen alevilik tarihini msnde oturup konuşabiliriz doğuşundan varoluşuna ve sonsuzluğuna ...
BENCE TARTIŞMALARI FORUMDA YAPMALIYIR FORUM BUYUSUN DEĞİLMİ :)
Forumun BÜyÜmesİ İÇİn Gereken HerŞeyİ Yapariz Dostum ... Ben De Bİr Webmasterİm ... Forumun Webmasteri İle GÖrÜŞÜrsem İyİ Reklam Yaparim ... Linkmarket PaylaŞimlari,aramam Motoru Kayitlari Gİbİ ...
ultrAslan 17.10.2005, 18:10 foça'dan selam...ibrahim günday...
eylemm82 18.10.2005, 16:32 mrb THOSUN,
ben 4 sene mugla ortacada kaldım ve univ. okudum. orda kemaliye koyunde alevi ailelerle tanıstım ve bende bi alevi olaraktan cok memnun oldum. 5 ay oldu istanbula geldim.sevgilerle
KIZILEFE 22.10.2005, 16:57 daha dün günlük başındaydım :) ben her hafta ege dağlarını geziyorum genelde çevre halklarının yörük diye bildikleri bir çok köy alevi köyü kaş kalkan dalaman ortaca finike demre turunçova da bir çok köy gerçekte alevi
alialtin 12.11.2005, 21:21 merhaba mugla ortaca fevziye köyünden tüm alevi arkadaşlara selamlar
Ali GÜZEL 15.11.2005, 03:38 merhaba arkadaşlar.
Ben Antalya Emalı Akçaeniş köyündenim .Bir tahtacı köyünden olmaktan sonderece onurlu ve mutluyum.çok araştırmamam rahmen bizim köyün ve tahtacılığın kökenine kadar inemiyorum .belirli bir yerden sonra konu farklı alanlara dağılıyor sizlerden ricam bu konuda bana yardımcı olabilecek kişilerin yardımlarını bekliyorum.aliguzel07@hotmail.com
atayselvi 20.12.2005, 16:34 Fethiye Foça mahallesinden selamlar.mahallemizde yeni bir site açıyoruz.www.gunlukbasi.org tanımak isteyenler bilgi sahibi olmak isteyenler siteyi ziyaret edebilir.
atayselvi 20.12.2005, 16:38 merhaba arkadaşlar.
Ben Antalya Emalı Akçaeniş köyündenim .Bir tahtacı köyünden olmaktan sonderece onurlu ve mutluyum.çok araştırmamam rahmen bizim köyün ve tahtacılığın kökenine kadar inemiyorum .belirli bir yerden sonra konu farklı alanlara dağılıyor sizlerden ricam bu konuda bana yardımcı olabilecek kişilerin yardımlarını bekliyorum.aliguzel07@hotmail.com
araştırmalarımız devam ediyor Birazcıkta olsa sitemizde tahtacılık hakkında bilgi vermeye çalıştık.
schafbock 05.01.2006, 21:09 foçalılara slm. Bu site bana gerçekten alevilik hakkında herşeyi öğrenmeme yardımcı oluo. seda selvi
GÜZEL FOÇALILARA SELAMLAR.. Bu siteyi atay eniştem sayesinde öğrendim ve iyiki bu siteyi bana göstermiş alevi olduğumu anladım ve alevilik hakkında yeni bilgiler topladım ve yeni yeni yoldaşlarımla tanıştım
atayselvi 09.01.2006, 22:39 Fevziye köyündeki arkadaşlar, (www.gunlukbasi.org) mahallemizin sitesi burayı ziyaret ederseniz önerilerinizi bekliyoruz.
Selki Bey 21.01.2006, 14:10 İzmir'deki bir Günlükbaşılı olarak hepinizi öpüyorum. Göksel Selki
S.Günday 01.02.2006, 16:38 Kocaeli'nden, tüm Günlükbaşı / FOÇA MAHALLESİNE, Ortaca, Fevziye, Cumhuriyet Mahallesine, tüm Muğla'daki Tahtacı'lara selamlar.. Muhtarım çalışmalarından dolayı seni buradanda tebrik ederim. Mahallemi, sizleri özledimmm!! En kısa zamanda Görüşmek dileğiyle..
ultrAslan 01.02.2006, 17:31 eneee...bütün foça toplandıya bura... :) herkese slm...
ultrAslan_ibrahimgunday@hotmail.com... isteyen ekleyebilir...
www.gunlukbasi.org hayırlı uğurlu olsun. :)
Selam Dostlar.ben GÜnlÜkbaŞi FoÇa Mahallesİnden ŞÜkrÜ Ceylan.ceylan Olarak Pek Kimse Tanimaz Cey Cey Veya Talas Dersem Daha Bi Kolay Olur Heralde.bende Tam Bir Tahtaci Evladiyim.bununla Gurur Duyuyorum.alevİ Olunmaz Dogulur.
S.Günday 11.02.2006, 15:20 www.gunlukbasi.org (http://www.gunlukbasi.org) hayırlı olsun.. Emeği geçen Sn. Muhtarıma ve değerli arkadaşım Hasan'a (Thosun) teşekkür ederim..
Tüm canları bekliyoruz..
www.gunlukbasi.org (http://www.gunlukbasi.org)
atayselvi 11.02.2006, 16:39 aleviforumda yeğenlerimi ve sevdiğim genç arkadaşları görmek beni mutlu ediyor bu site alevilikle ilgili sorularınıza tamda olmasa da belli görüş ve fikirler veriyor dostlar.Bu forumda hertürlü sorularınıza cevap var. yalnız bu cevapların herkesin kendi yorum ve görüşleri olduğu fikrini hiç unutmayın.aleviliğin bir kültür ve değerler birikimi olduğunu hiçbir zaman unutmayın.
www.gunlukbasi.org u kurmamızın nedeni cem evi ile ilgili yandaşlarımızı görmek onların bize maddi ve manevi yardımlarının nasıl olacağı hakkında bilgilerini almak ve bu yönde hareketlerimizi yoğunlaştırmaktır.
haydoglulu 19.02.2006, 23:28 selam brader alevi kulturuyle yasamaktayiz diyosun peki neden bi cem eviniz bile yok
Ben bir Emniyet mensubuyum.Denizlideyim.Büroda çalışıyorum.inanın her bilgisayarımı açışımda sizlerin hoş yazışmaları tartışmaları okumadan geçemiyorum.Sakın bağlarınızı koparmayın kurtlar sofrasında kaybolmayalım.
AleviSamet 22.02.2006, 01:30 selam brader alevi kulturuyle yasamaktayiz diyosun peki neden bi cem eviniz bile yok
Az AGIRDAN yazsak!?!?
Cem evi acmak o kadar kolay degil
Engeller (bu kelimeyi iyi düsünün) var...Simdi ama Cem Evi kurmak icin cabalamaya basladik...ve bir kac cok insanlar kirmizi bant kesilesiye kadar o cabayi birakmiyacaklar....
Samet
atayselvi 22.02.2006, 21:27 selam brader alevi kulturuyle yasamaktayiz diyosun peki neden bi cem eviniz bile yok
Cemlerin ilaki cem evinde yapılacağı diye bir kural yok. Spor salonlarında yapılan cemler evlerdede yapılır.Şimdiye kadar evlerde yapılıyordu. Yeterli görmediğimiz için cem evi projesini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Cem evi olursa o zaman 20 kişi yapılan cemleri 200 kişiye kadar çıkarıp. Gençlerimizinde bu toplantılarda cem törenlerinde bulunup kendi savunduğu kültürünü öğrenmesi ve yaşamasını sağlamak amacımız.
Denizli den aramıza katılan çağlar arkadaşa da hoş geldin safa geldin diyorum.www.gunlukbasi.org
orange rent 26.04.2006, 21:49 enee bizim forumumuz burdaya voynnn!
foçadan herkese selamlar yonca erkan
kervanci 27.04.2006, 14:46 ben hasan budak ... safkan bir tahtaci ogluyum ... bizim asiret iran horasan dan mersin ' e gelmis oradan da fethiye!ye su an 1000 e yakin alevi kulturune sahip ve yasayan canlar mevcut burada ... insanların gecim kaynagı onceden tahtacilikmis ama globallesen dunya ile turizm ile ugrasiyor cogunluk ... ben de bir webmaster im ... yolu bu tarafa dusen her canı beklerim !!!
akceenis, koyunlar, karatepe, yediyar,gökbük ve daha baska sayamadigim bir cok tahtaci köyü var antalya mızda bir araya gelip gezsek fikir alisverisi yapsak baska illerdeki arkadaslarimizla mugla,izmir burdur,ısparta adana mersin ...
akceenis, koyunlar, karatepe, yediyar,gökbük ve daha baska sayamadigim bir cok tahtaci köyü var antalya mızda bir araya gelip gezsek fikir alisverisi yapsak baska illerdeki arkadaslarimizla mugla,izmir burdur,ısparta adana mersin ...
zaten buluşmalar en fazla internet ortamında olur ... böyle siteler kuruldukça sohbet ve tanışma ortamlarımız doğar ... Buluşmaları abdal musa sultan türbesi civarlarında her sene yapılan şenliklerde gerçekleştirebiliriz ...
arda0070 07.10.2006, 14:36 slm canlar gelin hep bir olalım kardeşler ben günlükbaşından fethiye
arda0070 07.10.2006, 15:19 neden bu kadar maddi imkanları belkide turkiye deki alevi kısmın çogundan iyi olan yerde bi cem eviyok çoçuklar kültürden uzak bilimeden yetişiyor nufusu bundan çok az maddi imkanları daha az yerlerde 2 3 adet cem evi var beyler neden günlükbaşında olmasın
atayselvi 09.10.2006, 10:01 Yapacak fazlaca bir şey yok. Biliyorsunuz böl ve yönet herzaman heryerde iyi işleyen bir organizasyondur. Eğer birileri bu yönde hareket ederse toplum ikiye bölünür ve bir araya gelemezsiniz. Bu da ortak değerleri ortadan kaldırır.Hiçbirşey yapamaz duruma gelirsiniz.
tuncerbio 30.12.2006, 23:42 fethiyeli dostlara selam;ben bir yazımın tamamını çalış plajında geçiren biri olarak günlük başında oturan arkadaşlara kendilerini var etme noktasında gösterdikleri çabadan ve oraya gelen insanlara yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ederim...selim pek kullanmıyor siteyi herhalde,selime,umuta,ali ihsana ve diğer dostlara selamlar...
ege ve akdenizdeki yoğunluğu değerlendirmeliyiz..ben de marmaristen mesela..yakında cem evimiz açılıyor bekleriz..
merhaba arkadaşlar alevi kardeşlerim ben de fethiyeden
fethiyeli canlar merhaba
bu yaz tatil için fethiyeye gelmeyi düşünüyorum
kafamda bir kaç soru işareti var, o bölgeyi bilenler varsa özel mesaj atarak bana yardımcı olabilirler mi?
teşekkürler...
foca_genci 22.05.2007, 17:24 yeni sitemizde www.yalanmeydani.com
Tahtaci_Kizi 22.05.2007, 18:15 Merhaba Ben Antalya'nın Kumluca İlcesi Hızırkahya Köyü Tahtaci Alevilerindenim... Tahtacilik hakkında elimde geldigince araştırmalar yazıya geçmeyen olayların bırıncı agızlarından derlemeler yapmaya caşıyorum Tahtacılık hakkında bilgi alişverişi yapmak isteyen herkezle konusmaktan mutluluk duyarım.. kizilbas_tahtaci_kizi@hotmail.com / tahtaci_kizi@yahoo.de [URL="http://http://www.gencalevilerharekati.de/Tahtacilar.htm"]http://http://www.gencalevile[PHP]
alansezai 30.11.2007, 16:56 bi alevi kardeşinizden selamlar ya arkadaşlar bakıyorum da alevi köyü olmayan şehir neredyse hiç yok bu gerçekten müthiş
slm ben fethiyeliyim alevi kardeşerimi seviyorum slm herkese metin ol
slm ben fethiyeliyim alevi kardeşerimi seviyorum slm herkese metin yıldız
|