Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne zamandan beri Müslümansin?
Baba erenler, Ramazanda kahvede nargilesini icip keyif catarken, birdenbire iceri bir zaptiye girer ve Bektasiye cikisir: -Efendi! Sen Müslüman degilmisin? diye sorar.
Bektasi:
-Elhamdülillah Müslümanim! diye yanit verir.
Zaptiye, Bektasinin sogukkanliligina hayret eder. :garibbak:
-Ne zamandan beri Müslümansin?
-Kalu beladan beri!
-Kalu bela,ne demektir?
Dervis omuzlarini silkerek söyle der::kapaligöz
-''Kalu'' ben, ''bela'' sen!
Nerden geldin be adam! Haydi isine git der.:3D_NG (8)
Sıpa_Mansur 25.07.2005, 19:40 komik zühahahaaaaaaaaaaaaaa:)
Baba erenler, Ramazanda kahvede nargilesini icip keyif catarken, birdenbire iceri bir zaptiye girer ve Bektasiye cikisir: -Efendi! Sen Müslüman degilmisin? diye sorar.
Bektasi:
-Elhamdülillah Müslümanim! diye yanit verir.
Zaptiye, Bektasinin sogukkanliligina hayret eder. :garibbak:
-Ne zamandan beri Müslümansin?
-Kalu beladan beri!
-Kalu bela,ne demektir?
Dervis omuzlarini silkerek söyle der::kapaligöz
-''Kalu'' ben, ''bela'' sen!
Nerden geldin be adam! Haydi isine git der.:3D_NG (8)
Guzel bir fikara ve ilkez bir bektasi fikrasinda küfurlu bir söz yok.......
ses getirecek bir fıkra...
tşk... paylaşım için arkadaşım...
yaraLiCeyLan 28.07.2005, 14:08 Cok hostu gülüzar:)) yazan ellerine saglik:)
özgüreren 05.11.2005, 15:52 bayağı hoş ama forumda yeni bişeyler eklenmemiş çok durgun..teşekkürler
Hüseyin69 23.12.2005, 01:15 he he yine bizim bektasi tasi yerine oturtmus
eline sağlık güzel ve komik ti
MeRaLiNa 13.09.2006, 00:54 ne zamandan berimi?
araplar türkleri kilictan gecirdiginden beri:D
Kizilbas 66 13.09.2006, 08:07 Ne zamandan beri mi..? Ben hic Müslüman olmadim ki...
Ben Aleviyim....
güzeldi emeğine sağlık. benim rahmetli dedemle onun bi arkadaşı vardı. ben küçükken dedemin arkadaşı beni gördüğü zaman deden müslüman oldumu diye sorardı. dedemde bana önceden öğretirdi .bende seni bekliyor derdim. fıkrayı okuyunca o aklıma geldi bende sizlerle paylaşmak istedim
pastoralsenfoni 13.09.2006, 12:26 çok hoş bir fıkra eline sağlık
ne zamandan berimi?
tarihi vereyimi 751 talas savaşı bizimkiler bi iyiy dayak yemişler sonra müslüman olmuşlar :D :D
AleviGenç 14.09.2006, 02:18 tarihi vereyimi 751 talas savaşı bizimkiler bi iyiy dayak yemişler sonra müslüman olmuşlar :D :D
Selam Can abiçim :)
Abi talas savaşında Türk'ler Arap'lara yardım edmiş Çinlilerle savaşmışlar :scared:
MeRaLiNa 14.09.2006, 02:45 tarihi vereyimi 751 talas savaşı bizimkiler bi iyiy dayak yemişler sonra müslüman olmuşlar :D :D
Selam Can abiçim :)
Abi talas savaşında Türk'ler Arap'lara yardım edmiş Çinlilerle savaşmışlar :scared:
talas savasindan 150 yil önce kilictan gecirilip müslüman olmuslar:D
aaaa yok yok araplar Islamin güzelligini (güzelligini katletmedikleri dönemmis herhalde:rolleyes: ) anlatmislar bizimkilerde Islami secmisler hemen
sonra Türklerde aynisini balkanlarda yapmis, sonrada arnavutlar, bosnaklar top yekün arkadan vurmuslar osmanliyi:yamukgul:
tarih böyleydi galiba:001_tongu
AleviGenç 14.09.2006, 02:54 talas savasindan 150 yil önce kilictan gecirilip müslüman olmuslar:D
aaaa yok yok araplar Islamin güzelligini (güzelligini katletmedikleri dönemmis herhalde:rolleyes: ) anlatmislar bizimkilerde Islami secmisler hemen
sonra Türklerde aynisini balkanlarda yapmis, sonrada arnavutlar, bosnaklar top yekün arkadan vurmuslar osmanliyi:yamukgul:
tarih böyleydi galiba:001_tongu
Yalnış ve eksiklerin çok olur
Türk'ler olmasa belkü dünyadaki Müslüman sayısı şu ankinin yarısındanda az olçaktır...
Haclılar Anadoluyu geçebiliyorlarmıydı?Tabi o dönemlerde İslam dünyasının başında yezid'ler vardı ama ne yapak Allah Yoldan çıkanları ıslah edsin...
MeRaLiNa 14.09.2006, 03:06 Yalnış ve eksiklerin çok olur
Türk'ler olmasa belkü dünyadaki Müslüman sayısı şu ankinin yarısındanda az olçaktır...
Haclılar Anadoluyu geçebiliyorlarmıydı?Tabi o dönemlerde İslam dünyasının başında yezid'ler vardı ama ne yapak Allah Yoldan çıkanları ıslah edsin...
amin amin öbür dünyadaki hayal kirikliklarinda yüzlerini görmek isterdim:001_tongu
bide kirk huri yerine kirk kazan kömür gelirse bak:devil2: :devil2:
ne olursa olsun insan olanlar hakka yürüyecek :p
Ali_Yolcusu 14.09.2006, 03:59 heheheh :) güzeldi saol
:11: :11: :11: :11: :11:
gece gece çok güldüm ya çok güzeldi eline sağlık bu güzel paylaşım için
ne zamandan berimi?
heheh süper cevap. Müslümanlık böyle yayılmış hep. Arap Türkü, Türk Boşnağı, Bulgarı vs. :) kılıçla güzelliklerini anlatmışlar :P Ramazan geliyo bizede aynı yöntemi denerler niye oruç tutmuyosn? Müslüman değilmisin =)
Bugünki Müslümanlık = Türban, Çarşaf, Dinsel Baskı, Çember Sakal, Sarık, Şeriat, Zorunlı Ramazan, kaç göç olduğu için hiç Müslüman olamadım.. Ama doğduğumdan beri Aleviyim, Hak Muhammed Ali diyenlerdenim.
|