ErdalNET
16.05.2006, 08:31
Diyarbakır Türkmen Alevileri hakkında geniş bilgi www.yedikoyler.net (http://www.yedikoyler.net) sitesinde mevcuttur. Yediköyler ile ilgili elinde bilgi,belge ve resim olanların sitemize katkısını bekliyoruz.
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyarbakır Türkmen Alevileri ErdalNET 16.05.2006, 08:31 Diyarbakır Türkmen Alevileri hakkında geniş bilgi www.yedikoyler.net (http://www.yedikoyler.net) sitesinde mevcuttur. Yediköyler ile ilgili elinde bilgi,belge ve resim olanların sitemize katkısını bekliyoruz. iyidost69 16.05.2006, 09:33 Valla Diyarbakırda alevi türkmen köyleri olduğunu bilmiyordum Hem sevindim, hem üzüldüm. Diyarbakırda alevilerin olmasına sevindim. Ama her yerde karşılaştığımız asimilasyonların orada da bir hayli başarılı olmasına üzüldüm.. hewalcan 05.07.2006, 16:12 kardes vermis oldugun adres calismamaktadir.... Festoolaa 10.07.2006, 09:43 Valla Diyarbakırda alevi türkmen köyleri olduğunu bilmiyordum Hem sevindim, hem üzüldüm. Diyarbakırda alevilerin olmasına sevindim. Ama her yerde karşılaştığımız asimilasyonların orada da bir hayli başarılı olmasına üzüldüm.. Pardon ama ne asimilasyonu onu anlayamadım,herhalde konuya hakim değilsiniz adamlar yunan veya italyan değiller türkler...Siz diyarbakırın konumu itibariyle herhalde ya kürt ya da ermeni olmalarını arzu ediyordunuz, ama adamlar orta asyadan göçen türkmen aleviler ve sonradanda kürtçe öğrenmemişler gayet normal yani... gülsün 13.07.2006, 16:29 mrb arkadaşlar ama bazen sizi anlamıyorum ne asimilesi bende yedi köylerdenim ama asimile olmamışım olmamada kimse olmamış asimile olan bu insanlar diyarbakır gibi yerde o kadar şafinin arasında d.bakırın en işlek yerinde cem evi açarmı sonra pir sultan abdal kültür dernegi açarmı asimile kelimesini şiddetle kınıyorum keklikoluk köyü 13.09.2006, 17:17 Arkadaşlar, olayları tarihi arka planları ile görün. D.Bakır'da bir avuç Türkmen Alevi var ve Azericeye yakın bir Türkçe konuşuyorlar. Kerkük Türkleri ile bağlantı var. Ben Bismil'de çalışırken, Mıço Dede lakaplı Mustafa YILMAZ Dede, bize bir zamanlar Dicle boyundaki 365 mi, 360 köyün Türkmen Alevi olduğunu, zamanla Alevilik'ten dönenler olduğunu yazmıştı. Diyarbakır'da cemevi açılması gayet doğal. Çünkü birçok Alevi var. gülsün 14.09.2006, 10:05 slm kekelikoluk köyü ben de d.bakırlı aleviyim dedeiginiz dede bismil türkemn hacılı zandersem dogru demiş 360 köy yakılmış yavuz sultan selim döneminde keklikoluk köyü 14.09.2006, 12:52 Mıço Dede (Mustafa YILMAZ ), Aşağıdarlı'da (Ulutürk'te) oturuyordu.Balıkesir-Edremit-Akçay'a göçmüşler. Şu an Ulutürk'te oturan Zeynep DOĞAN Teyze'nin ellerinden öperiz.Selamlar. ugursarak 24.03.2007, 14:59 bildiğim kadarıyla yüzyıllar önce diyarbakır tüm dünyada türkmenia yani türkmen şehri olarak biliniyormuş fakat sonraları özellikle dış güçlerin etkisiyle türkmenia değiştirilmiş ve diyarbakır bir ermeni şehri yapılmaya çalışılmış yada öyle gösterilmiş. Yani diyarbakırda türkmenlerin bulunması oldukça doğal, sonraları değişmiş veya göç etmiş olabilirler ama hala küçükte olsa bir kısmı kalmışlar lion12 24.03.2007, 15:29 Benim asker arkadşım var Bismil li Seyithasan köyünden ve çocuk Türkmen alevisi... |