Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdal İnönü Aziz Nesin'i aradı ama...

Alevimen
27.07.2005, 00:16
Dün Aziz Nesinin oğlu Ateş Nesin'den aldığım email mesajını buraya aktarıyorum:

--

Sevgili dostlar, iyi insanlar,

Bundan tam 12 yıl önce, Sivas olayları sırasında Madımak Oteli'nde
diğer
masum insanlarla beraber mahsur kalan Aziz Nesin'in, Ankaraya'ya
telefon
açıp, dönemin başbakan yardımcısı Erdal İnönü'den acil yardım
istediğini,
Prof. Erdal İnönü'nün de telefonda ünlü yazara" Tamam, tamam, Pangaltı
hamam " diye yanıt verip olayı geçiştirdiğini acaba biliyor muydunuz?

--

TheGodfather
27.07.2005, 18:47
Sonuç olarak,Sivas katliamı iktirıyla,muhalefetiyle devlet tarafından örgütlenmiş yobaz,faşistler tarafından gerçekleştirildiği bir kez daha kanıtlanmıştır.

Ceyhun
27.07.2005, 19:28
Ben buradan CHP, DSP gibi partilerin sola ve Alevilere karşı saldırılara birkez daha duyarsız kaldığını görüyorum. Ben bu CHP'ye zaten oy vermezdim ama şu Trabzon'da 4 genci faşistlerin dövmesi olayını Baykal'ın tvye çıkıp "Devlet tepki göstermeyince vatandaş tepki gösteriyor." dediği gün iğrendim bu adamlardan. Adam çıkıp "Bu 4 tane fikrini açıklayan solcu gence ne hakla saldırılıyor?" deyip insanlarımızın hakkını koruyacağına faşistlerin provokasyonuna halk tepkisi deyip tarafını belli ediyor. Bunlar Maraş'ta, Çorum'da, Gazi'de, Sivas'da da hepsi aynısını yaptılar. Bu sözde solculardan uzak durmamız lazım.

hak
27.07.2005, 21:56
bence bu dogru değildir büyüklerimden edimdiğim bilgilere göre böyle bir diyalog kesinlikle geçmemiştir bana anlatıldığına göre erdal inönü kesinlikle otelden ayrılmayın devlet hayatınızı koruma altına alacaktır askerlerin olaydan haberdar edildini söylemiştir

fakat bunana rağmen olayı ciddiye almayan güvenlik güçleri ve belediyenin görevlilerinin yanlı tutumu 37 aydın insanın katline Allahhuekber sesleriyle katline sebep olmuştur
buyuklerim bana bunları anlatılar niteki erdal inönü hükümetten istifa etmiştir görevli merciler emirlerini dinlememiştır olayın oldugu ertesi gün erdal inönü ankarada yol kenarında ağlamıştır tüm tvler bunu göstermiştir

Ercan
27.07.2005, 23:43
CHP ni siyasi olarak elestirebiliriz,oy da vermeyebiliriz,fakat Erdal Inönü´nün kisiligini az cok biliyoruz.Böyle kaba bir söz söyledigine inanmiyorum.
Ates Nesin´in adini ve Aziz Nesin´in oglu oldugunu ilk defa duyuyorum.Herhangi bir siyasi konuda veya etkinlikte görmedim duymadim.Galiba adini duyurmaya calisiyor!

Alevimen
27.07.2005, 23:52
CHP ni siyasi olarak elestirebiliriz,oy da vermeyebiliriz,fakat Erdal Inönü´nün kisiligini az cok biliyoruz.Böyle kaba bir söz söyledigine inanmiyorum.
Ates Nesin´in adini ve Aziz Nesin´in oglu oldugunu ilk defa duyuyorum.Herhangi bir siyasi konuda veya etkinlikte görmedim duymadim.Galiba adini duyurmaya calisiyor!
Bu mantıkla ilerliyorsak vay halimize...

Ateş Nesin hakkında:
Ateş Nesinin Zoka - Taşlamalar adında bir kitabı var.
ISBN : 975254016-3

http://dukkan.dharma.com.tr/img/books/z/975254016-3.jpg

Ercan
28.07.2005, 00:07
Alevimen tesekkür ederim.Gercekten benim bu kitaptan haberim yoktu.

furkan
06.08.2005, 15:41
Ben buradan CHP, DSP gibi partilerin sola ve Alevilere karşı saldırılara birkez daha duyarsız kaldığını görüyorum. Ben bu CHP'ye zaten oy vermezdim ama şu Trabzon'da 4 genci faşistlerin dövmesi olayını Baykal'ın tvye çıkıp "Devlet tepki göstermeyince vatandaş tepki gösteriyor." dediği gün iğrendim bu adamlardan. Adam çıkıp "Bu 4 tane fikrini açıklayan solcu gence ne hakla saldırılıyor?" deyip insanlarımızın hakkını koruyacağına faşistlerin provokasyonuna halk tepkisi deyip tarafını belli ediyor. Bunlar Maraş'ta, Çorum'da, Gazi'de, Sivas'da da hepsi aynısını yaptılar. Bu sözde solculardan uzak durmamız lazım.
evet chp ye önceden oy veren birisi olarak tepkiliyim.baykalda sahip çıkmadı ve o gençlere belediye başkanıda sahip çıkmadı.sırf ne kadar oy alırım diye buna seyirci kaldılar.ve baykal gibiler oldukçada asla o ve onun gibi partilere oy vermeyeceğim.özde solcu olmak lazım ,sözde değil

Alevimen
06.08.2005, 23:00
furkan: konu başlığına göre mesaj yazın. teşekkürler.

furkan
06.08.2005, 23:12
pardon dalgınlığıma gelmiş.ve konu biraz sapmış

özgüreren
09.11.2005, 20:32
bu konunun üstünden uzun zaman geçmiş ama bende şahsen inanmadım üste verilen emaile..şuan zaten aziz nesinin oğlu akp ile içi içe..hadi bakalım iyi seyirler

Yakapınarlı
09.11.2005, 21:17
bu konunun üstünden uzun zaman geçmiş ama bende şahsen inanmadım üste verilen emaile..şuan zaten aziz nesinin oğlu akp ile içi içe..hadi bakalım iyi seyirlerevet yaa maalesef tv de görmüştük bunları aziz nesinin oğlu akp ile olacak iş değil.

Antakya
28.11.2005, 16:19
daha durun bakalım kimleri kimlerle görecez,Aziz Nesinin oğlu kimki korkarımki bi gün askeriyeden biri Akp yle kolkola cıkmasın ozamn deil Alevilerin tüm TÜRKİYE nin sonu hayırlı olmas

ozgur416
29.11.2005, 12:41
evet arkadaşlar olaydan yıllar sonra yine açılmış konular..ben şu an sivasta okuyorum olayları zaten devletin planladığı çok belli bildiri dağıtmış adamlar gün bugündür diye.
ama doğruya doğru aziz nesinin yaptığı bir hakaret var bunu görmezden gelemeyiz dimi çok severim kendisini ama keşke şu lafı etmeseydi
"benim müslüman olmam için salak olmam lazım"

Kolera
02.03.2006, 12:36

--

diğer
telefon
istediğini,

--

ciddi misin ya acayip cevap haaa...bu arada aziz nesin müthis bir kisilik...topragi bol olsun diycem ama nyie dedigimi yani ne anlamda dendigini bilmiyorum.yani toprak ha cok ha az ...ne alaka...benim cewvapta inönününkine benzedi

derviscemal
02.03.2006, 12:40
Sevgili Alevimen;
inanın böyle birşey duyduğumdan dolayı şok oldum. Bizler kimlere güvenmişiz kimselere inanmışız kimler için mücadele etmişiz. Bizim yanmamıza seyirci kalmışlar..

ufuk44
02.03.2006, 12:46

--

diğer
telefon
istediğini,

--

sevgili dostum

erdal inönü gibi şimdiye kadar herkese hoşgörü ile davranmış bir insanın böyle yapacağımı zannetmem.
ama
sana bir söz sayın erdal inönü durumu bildirip birde ona soracam.

işin aslını öğrenelim.bu arada sayın ateş nesin yalan söylüyor demiyorum.

şimdi bazı uyanıklar kalkıp şunu söyleyecek.sayın erdal inönü demisse bile söylemedim diyecek.

bende şunu söylerim.

allaha havale ederim.

arda24
03.03.2006, 00:04
bazı olayları saflıkla değerlendirmemek gerekiyor.erdal inönü yü hiç sevmem ama o gün orada o olaya müdahale edecek kimse yoktu.derin devlet dedikleri bu işte.erdal inönünün valiye müdahale et dediği belgelenmiş.ama müdahale yok.askeriyeye müdahale edin diyor ilk yapılan konuşmadan ancak 2 saat sonra yirmi dakikalık yoldan geliyor asker.vali görevden alındı neyse,ama ozamanın komutanına hiçbir şey yapılmadı.hakkında dava bile açılmadı.saf olmamak lazım bu ülkede eğer güçsüzsen ezilirsin.neden yahudilere dokunamıyorlar?adamların ekonomik gücü var siyasi rantları var.alevilerin çoğu oy kullanmaya bile gitmedi dostlar.gidip partilere baskı yapınca alevi adaylar koyulor.kendimizi kandırmayalım aleviler slogan atmaya çok alıştı,bu şekilde yürümez.tek çözüm siyasi ve ekonomik olarak güçlenmek.eğer zaten deniz baykal dan,erdal inönüden veya mustafa sarıgül gibi adamlardan alevileri anlamasını bekliyorsanız,biz daha çok sivas,çorum,maraş görürüz.

okyanus
04.03.2006, 01:47
ismet inönü'ün bir sözü var bu memlekette namuşlular namussuzlar kadar cesaretli olmalı diye,bu sözü aziz nesin sivas olaylarından kurtulup tv'ye verdiği röportajda söylüyo evet arkadaşlar aynen katılıyorum eğer bizde birlik olup cesaretli davranırsak gazi,çorum,sivas,maraş olayları yaşamayız.
ayrıca erdal inönü'nün böyle bir söylem de bulunacağına inanmak istemiyorum.aziz nesinin bir oğlu olduğunu sanıyordum ali nesin matematik profösörü şu an aziz nesinin kimsesizler çocuk yurdunun sorumlusu.

okyanus
04.03.2006, 01:55
bazı olayları saflıkla değerlendirmemek gerekiyor.erdal inönü yü hiç sevmem ama o gün orada o olaya müdahale edecek kimse yoktu.derin devlet dedikleri bu işte.erdal inönünün valiye müdahale et dediği belgelenmiş.ama müdahale yok.askeriyeye müdahale edin diyor ilk yapılan konuşmadan ancak 2 saat sonra yirmi dakikalık yoldan geliyor asker.vali görevden alındı neyse,ama ozamanın komutanına hiçbir şey yapılmadı.hakkında dava bile açılmadı.saf olmamak lazım bu ülkede eğer güçsüzsen ezilirsin.neden yahudilere dokunamıyorlar?adamların ekonomik gücü var siyasi rantları var.alevilerin çoğu oy kullanmaya bile gitmedi dostlar.gidip partilere baskı yapınca alevi adaylar koyulor.kendimizi kandırmayalım aleviler slogan atmaya çok alıştı,bu şekilde yürümez.tek çözüm siyasi ve ekonomik olarak güçlenmek.eğer zaten deniz baykal dan,erdal inönüden veya mustafa sarıgül gibi adamlardan alevileri anlamasını bekliyorsanız,biz daha çok sivas,çorum,maraş görürüz.

burda bir yanlış bilgi var ben sivas olaylarında ordaydım askeriye olaylar daha yeni cereyan ettiğinde ordaydı .olaylar ilk sivas kültür merkezinde başladı orda arif sağ konser verecekti oraya faşistler gelince kültür merkezinden kaçıp madımak oteline gidiyolar ozanlarımız ve aydınlarımız tabi yobazlar bunu öğrenip madımağa doğru yürüyüşe geçiyolar askerlede beraber çok güzel eşlik ediyolar.nekadar acı verici askerler en başından beri ordaydılar.

biomedical
15.03.2006, 02:23

KARDEŞ DEDELİK YAPIYON AMA BOŞ YORUM YAPIYORSUN. SEN KİŞİSEL KAVGANI BİR YANA BIRAK PRAVOKATÖRLÜK YAPMA BURADA. . BEN BÖYLE BİR İNANCI KABUL EDEMEM CHP DİYYE BALŞLADIĞIN SÖZE DİKKAT ET!...
CHP BAYKAL A AİT BİR PARTİ DEĞİLDİR ATATÜRK ÜN TÜRK MİLLETİNE EMANETİDİR. SAHİP ÇIKAMIYORSAN YORUM YAPMA. . ..
BEN BU GÜNE KADFAR HİÇBİR SAĞCI KAPİTALİST, OLİGARRŞİYİ BESLEYEN, BURJUVAZİN DÜŞÜNCE TAŞIYAN BİR ALEVİ GÖRMEDİM AMA SENİN ALEVİLİĞİNDEN DE UTANDIM AÇIKCASI SİVAS OLAYINDA EN BÜYÜK DESTEKÇİN SOLCULARDI BUNU DA UNUTMA TERBİYESİZLİĞİN LUZUMÜ YOK ATATÜR TÜRKİYEDE LAİK CUMHURİYETİ KURDU. . .
ÇARŞAFLA DOLAŞAN KADINLARI NE ZAMANDIR GÖRÜYORSUN. . .
ALEVİ OLDUĞUNU (HATTA SEN BİDE SİTE DEDE Sİ OLMUSUN) SÖLÜYORSUN TÜRKMEN OLAREAK GENELLEYELİM MADEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ TÜRK OLGUSUNDAN GELİR. BUNU ÖĞREN.. . BEN SENİN PEK SİYASETTEN ANLADIGINI SANMIYORUM ZATEN DE YİNE AÇIKLAMA YAPAYIM SANA SEN GİT BU DEVLETİ PEŞKEŞ ÇEKENLERE OY VER
BU DEVLETİ SATANLARA
LİBERAL KAPİTALİST SİN ANMLAYIŞINA
LAİK ADI ALTINDA ANTİLAİK DİN CUÖMHURİYETİNE
YADA SENİN ARKADAN KAHPECE KUYUNU KAZAN ARABLARA NE DERSİN SANA TÜRKLÜK OLSUNU NE KADAR İFADE ETTİRDİ UMARIM BİRAZ DA OLSA CANIN YANMIŞTIR ANLARSIN NE DEMEK İSTEDİĞİMİ SEN SİSTEMİ DEĞİŞTİREMEYİM SİSTEMİN PARÇASI OLMUSUN BANA GÖRE SANA BU SIFAT YAKIŞMIYO YA BIRAK GİT YADA KENDİNİ DEĞİŞTİR OLGUIN CA DÜŞÜN BİRAZ SEN NAZİ KAMPLARINA GİT BİRAZ ANLARINSIN SOLCULUGUN KIYMETİNİ AYIPTIR YAPTIGINN SAÇMALAMA . . . .

izem
29.04.2006, 19:35
Ben biliyordum...

ancak tekrar teşekkürler..

meymane_usari
29.04.2006, 20:33
zaten sivas olayları nda birden çok etkenin yardımları ile gerçekleşti bu yangın.O gün bütün kaldırım taşları belediye tarafından sökülüp oraya yığılmışki otele rahatlıkla atılabilsin...daha sonra valilik madımak oteli ne çok yakın bir mesafe de bulunmasına rağmen valilikte tık yok.....ne zaman sivas yangını nı duysam içim ürperiyor içimden nahlet okumak geliyor ama kendimi tutuyorum ne de olsa Cenab-ı Allah onlara ahirette hesabını soracaktır bütün bunların....
saygılar

selva
30.04.2006, 09:25
inşallah bu sözler provakosyon amaçlı yazılmıştır ve doğru değildir.erdal inönü bunu söylemişse(ki zannetmiyorum)başkaları ne yapar bilmiyorum.ya gerçi ne yaptıkları ortada yakıyorlar.Diğerleride seyirci kalıyor.Buda ortada.benimkide saçma ya bir engelleme olmadıktan sonra o olaylara söylemiş kadar olmuş zaten

Oli
30.04.2006, 15:25
konu eskiymiş de biz yeni uyandırıldık :)
ben inanmadım... yoksa aziz nesin gibi açık sözlü bir adam bunu açıkça söylerdi bence...
oğluna "tamam tamam" deyip lafı gevelediğini anlatmak için "pangaltı hamam" sözünü muzipliğinden ekleyerek söylemiş olamaz mı? (iyiniyetli bir bakış benimkisi)

o dönem hükümetin hatası vardı ama erdal inönü gözümde hep saygın bir insandır bana inandırıcı gelmedi

Agop
30.04.2006, 16:26
arkadaşlar alevilik üzerine yapılan saldırıların çoğu devlet tarafından örgütlenmiştir bu devletin milli politikasıdır

canugur
30.04.2006, 16:49
Zaten Ali Nesin ile Ates nesin´in zit kutuplarda oldugunu yillardir biliyorduk.
Böyle bir uydurma ondan beklenir, konuyu arastirmaya gerek yok bence.
Bunu Aziz Nesin´e, Inönü´ye kadar götürmek te bilgi yetersizliginden olabilir.
saygilar

cakir_e
12.05.2006, 00:23
kesinlikle doğrudur ateş nesin'nin söyledikleri...
asıl acı olan bizlerin hala CHP ye pirim yaptırma kaygımızdır...
Sivas olaylarının acıları ve pisikolojik kalıntılarını hala bu günde sıcağı sıcağına yaşayan bizler nedense olayı sadece ALEVİ SUNNİ çatışması olarak yorumlayıp dönemin ittifak partilerinin politik bir oyunu olduğunu göremiyoruz...
sanırım solculuğun CHP den ibaret olduğunu algıladığımız sürecede asıll gerçekleri hiç bir zaman göremeyeceğiz.

türküdostu
26.05.2006, 18:20
çok haklısın dostum .sırf muhalefet etemk için kenididn rezil ediyo. umarım inönü dememiştir ama herkes konuşuyo bu konu hakkında .dediğim gibi değerli bi bilim adamıdır .ismat paşanın oğludur .neys e dediğim gibi eğer geçiştirdiyse
çok üzülürm umarım böle bi hata yapmamıştır.

cakir_e
27.05.2006, 14:46
Ateş Nesin'nin amacı nedir bilmiyorum ama biz sivas olaylarını bizzat yaşadık
ve o günlerde ne oldu hepsi hala hafızamdadır..
Erdal İnönü'nün saatlerce insanları otelde tutupda hiç bir şey yapmadığınıa otelden yaralı olarak kurtulan insanlar şahittir...
siz bana güvenin deyipte hiç ilgilenmeyen kişidir İnönü
bunları sadece birilerini karalamak adına yazmıyorum, madem bu konu burda tartışılıyor acı ama gerçek şeyleri bahsetmem kimseyi kırmasın...

Urfalı
03.10.2006, 19:34

Bu başlığı yeni gördüm şöyle farklı konulara bakayım derken.
Konu başığına da uysun diye yazayım dedim ben de.
Ateş'in diğer adı da Ahmet'dir benim bildiğim. Eskiden tanırım ve arkadaşımdır. Son yıllarda (ki oluyor bir on yıl kadar) görüşemedik kendisiyle. Düşün Yayınevi'nin sahibi idi o zamanlar.
Dün akşam da, Nesin Vakfı yararına (her ayın ilk Pazartesi günü) olan yemeğe de gittim ama gelmemişti. Bu sezonun 2. gecesi idi. İlk gecesine Ali Nesin de gelmişti.
Senden ricam, Ahmet'e ulaşabilirsen eğer, benim e-posta adresimi iletir misin kendisine?
Suat Akoğlu, dersen eğer kesin anımsar.

Saygılarımla

ulupınar
03.10.2006, 22:50
ben Erdal İnönü'nün böyle fütursuz bir adam olacağına inanamam... bu İnönü'yü otdü rektörüyken Denizleri nasıl dışarıya çıkardığını biliyoruz bu olaydan sonra adı komüniste çıkmıştır. Açıkçası bu kadar alçalması mümkün deyildir

EŞİTLİK PARTİSİ
04.10.2006, 11:46
Değerli Canlar...

Biz kargalar,kargalar derken...Canım olurmu...falan...diye mırıldananlara güzel bir örnek...
Tabi hep söyleriz bir insanı derin uykusundan şok bir hareketle uyandırdığınızda insan önce biraz affallama geçirir,biraz durur, gördüğü rüyayı şok haraketle uyanmasını ayırt eder ve kendine gelince...
-Olamaz böyle şey der...ama maalesef olan olmuştur,biraz daha direnir...eğer öz eleştiri yeteneği gelişmişse ne ala, gelişmemişse inatla devam eder ama...artık yapacak bir şeyi kalmayınca bu gerçeği söyleyenlere kin duyar,kinde onu maf eder...
Saygılarımla...

Bektaş ÇELEBİ

MeRaLiNa
05.10.2006, 12:29

güzel bir yorum olmus... bizimkisi slogan atmak, sonrada hosgörü, insan sevgisi diyip kendimizi kandirmak, avutmak

ekinoks63
05.10.2006, 14:49
bundan 2 sene önce erdal inönü harran üniversitesine 1 konferans için gelmişti. bende o konferansa katıldım. kendisine 1- 2 soru sorayım dedim ama diğer insanlardan sıra gelmedi. sıra gelseydi şu soruyu soracaktım. kendisi 1 konuşmasında sivas olaylarından geç haberim olmuştu demişti. acaba 1 başbakan yardımcısının nasıl oluyorda böyle geç haberi oluyor. anlamıyorum. bana tamamı ile mantık dışı gelmektedir.

EŞİTLİK PARTİSİ
05.10.2006, 17:46
Değerli Canlar...

İnönü ailesini bu örgütün dışında düşünmek mümkün değil...
Bunun tarihsel kökleri NATO'ya girmemiz ile başlamıştır...
Doğal olarak bizler ilk önce kendi kurduğumuz devlete yabancılaştırıldık, arkasından siyasete...
Bu plan özellikle Alevi ve Devrimci gençlik üzerinde uygulandı...
Hatta DEMOKRAT PARTİ'nin yargılanma dosyasında olan ve MİT'in ABD li uzmanlanlarca yönetildiğini kanıtlayan belgeler nedense hiç gündeme gelmedi...
Tabi Derin Devlet deyince, en alt rütbeli subayda, poliste kendisini bu örgütün içinde sanıyor, bu iafdeyi kullanan Alevi ve Devrimci gençliğe bir şeyi savunduğunu sanarak saldırıyor...
Burada Türkeşin örgütlediği Kominizmle Mücadele Dernekleri, Erbekanın örgütlediği Milli Gençlik Vakfı ve tabanı İ.H.L.ri...
Tabi burada verdiğimiz isimler birer simge mesele bunları kim örgütlüyor, nerden finanse ediliyor, nerden aldıkları emirle sevk ve idare ediliyor...
Neden Alevi ve Devrimci Gençlik ilk önce, ORDU MİLLET ELELE sloganı atıyorda sonraları bu Devlete düşman yapılmaya çalışılıyor...
Tabi bu işleri organize edenler bu halkın vergileriyle hayatını idame ettiren Devlet organlarını Alevi ve Devrimci gençlerin irtibatını kestiklerinde daha rahat kullanacaklar ve dolaysıyla en önemli gücü ellerinden alacaklar ve nitekim öyle oldu...
DEV-GENÇ bu Marjinalleşmeye şiddetle direndi, yasal partiler içerisinde örgütlendi ve yönetimleri de aldı ama gelin görün ki üç beş kitap fazla okuyan ve ağzı laf yapan halk düşmanları öyle bir manevra yaptılar ki, DEV-GENÇ Örgütünü bu yasal partilerden uzaklaştırmayı başardılar...
Yine Alevi ve Devrimciler yılmadı...bu defa Ecevit denen adamı Alevi ve Devrimcilerin öncülüğünde gelişen halk muhalefetini yanlış mecralara yönlendirmek üzere görev aldı...ve 1974 Koalisyonuna MSP yi alarak bu günün Dincilerinin önünü açtı ve arkasından MC ler le Faşist-Irkçı MHP nin önü açıldı,böylece Devlet Bürokratik ve Siyasal anlamda işgal edilmiş oldu...tabi sonuçları,
-Maraş-Sivas-Çorum-Malatya Katliamları ve nihayetinde SİVAS-MADIMAK Katliamı...
Tabi arada 12 Mart ve 12 Eylülle diğer baskılar,zulümler,idamlar ve işkenceler...
Dememiz o ki,10/11/1938 den sonra yuvalarından İNÖNÜ-BAYAR tarafından çıkarılan karşı Devrimciler,saydığımız,sizlerinde bildiği ve daha da diğer örnekleyeceğimiz olaylarla geldik AKP İktidarına...
Yoksa Halkını seven bir Başbakan Yardımcısı olacak,- ki sanıyorum o tarihte aynı zamanda,Başbakan Vekili idi...- hemde kendisini o makama getiren bir halkın cayır cayır yanmasına göz yumacak...mümkün mü...
Allah sözüm ağır varmasın,kendi ellerimle öldürürüm o görevlileri...sonra ne olursa olsun...zaten o göreve alırken yada gelirkende herşeyi hesaplarım.
Niye aynısı MARAŞ KATLİAMINDA olmadımı, sadece İç İşleri Bakanını değiştirdiler..Eee...sonra...
Bu işlerin içinde oldunuz mu size elinizi kıpırdatmazlar tabi...bu da zaten bu telefon konuşmasıyla ortaya çıkıyor...
Evet Sevgili Canlar...
Her şey düzelecek...siz hiç merak etmeyin...biz kimin ne yaptığını ve yapmaya devam ettğini çok ama çok iyi biliyoruz.
Saygı ve Sevgilerimle...

Bektaş ÇELEBİ

ulupınar
06.10.2006, 11:16
sn Bektaş Can yazmış olduklarınıza katılmamak mümkün deyil fakat konu sanırım biraz dağıldı.Ben Erdal İnönü'nün Madımak olayında büyük sorumluluk taşıdığının ve üzerine düşen görevi yapmadığının farkındayım.Fakat Aziz Nesin'e böyle bir cümle kuaracak kadar alçalamaz diye düşünüyorum.Tabii tarihi değerlendirirken o günün koşulları dahilinde düşünmekte fayda vardır.Örneğin ben İnön'ü ismini Bayar'larla asla aynı kefelerde tartmam.Devlet adamlığı açısından meseleye bakarsak zaten bu ayrşmayı net olarak ortaya koymuş oluruz. Yani şunu anlatmaya çalışıyorum herkese hain gözüyle bakarsak kendimizi geçmişten bu tarafa alamayız. Biz lise yıllarında Nazım ustaya bile hain gözüyle bakıyorduk... çünkü: Ağabeylerimiz bize böyle öyretmişti. Bu hainlikle ilgili o kadar çok örnek verebilirimki sonu gelmez.Ben sürekli sizin yazılarınızı okuyorum ve çok önemli konuları büyük bir olgunlukla ve çok düzgün tesbitlerle açıklıyorsunuz.Tabii siyasal anlamda ve teorik anlamda birikiminizin olduğu hemen ortaya çıkıyor; fakat bu İnönü'ler konusunda sizi biraz daha sert yaklaşırken gördüm yanılıyormuyum acaba? Tekrarlıyorum tesbitleriniz son derece doğru benim karşı çıkışım elmalarla armutlar gibi.
selam ve sevgiler değerli can

EŞİTLİK PARTİSİ
06.10.2006, 21:47
Değerli Can Sn.ulupınar

Teşekür ederiz...
Elbette bizler çeşitli kademelerde görev yapan çoğu halen hayatta olmayan ama hayatta olanlarda dahil abilerimizi dinledik ve nacizane onlardan bir şeyler öğrenip ve kendi yeteneklerimizi de katarak mücadelemize devam etmeye çalışıyoruz.
Mutlak bilirsiniz ki biz Alevi ve Devrimciler kişileri belirtirken onların kişiliklerini değerlendirmek değil, geçmişte ve halen bulundukları görevlerdeki durumlarını tahlil ederiz.
Devlet yönetmek elbette ciddi bir iştir ama kimse sizi buraya zorla getirmiyor ve gelme prosedürleri bellidir.
Bu insaları değerlendirme ölçümüz YAŞAMLARIDIR, bu yaşamlarında belli olaylara karşı aldıkları tavırdır...bu işlerin bahanesi olmaz, ola ki kendinizin tahmin edemeyeceği olaylarla karşılaştınız istifa denen bir yol vardır...
Tabi bunları bilgisayarın başına geçip yazmak kolaydır ama biz bunları yazarken şu an o düzeyde resmen görevli olmasakta o görevlere adayız ve tabiki düşünüyoruz acaba ne yaparız böyle bir olay karşısında...
Değerli Can...
Sanırım bilirsiniz bu gün bunların öyle yaşamları ve insan ilişkileri varki değil böyle bir sözü söylemek daha beterini söylüyorlar...yani bize yakışsa bunları tekraralalrım ama inanın anmayı bile kendimize yakıştırmıyoruz.
Ama yine bir örnek vereyim;
Bir yerel ara seçim çalışması var Ecevit-Rahşan çifti bir Alevi köyüne uğraralar...mevsim yazdır tabi Köylüler ayran ikram ederler...Rahşan hanım köyün Alevi köyü olduğunu anlayınaca ayran içmeyi bırakır...inanın bu böyle, onlarca köylünün huzurunda ceryan eder bu olay...
Yoksa bize ne Erdal İnönü'den ve Ecevit çiftinden...hepsi aynı.
Yoksa Türkiye bu hale gelirmiydi, Aleviler ve Devrimcilerin oy verip o makamlara taşıdığı insanlar oy verenlerin anlayışında olsaydı bu işler böyle olurmuydu...
Diğer sağ siyasetçileri zaten anlatmaya gerek yok.
Halk her şeyi biliyor ama o kadar çok hayal kırıklığına uğratılmış ki GÜVENLERİNİ kazanmak zor ama yine de kazanıyoruz.
Yüzlerce bizzat yaşadığım örnekler var belki sizin ve diğer Canlarında vardır...bize yakışmaz ve basit gelir bu ifadeler diye düşünüyoruz.
Saygılarımla

Bektaş ÇELEBİ