Orijinalini görmek için tıklayınız : AİHM: "Gazi'de devlet suçlu"
DiyaR_02 27.07.2005, 11:44 Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 1995 İstanbul Gazi Mahallesi olaylarında polisin aşırı güç kullanıp 17 kişinin ölümüne sebep olduğunu öne sürerek Türkiye'yi suçlu buldu.
AİHM, olaylar sırasında görevli olan polislerin, yeterli eğitim ve uygun direktifleri almamış olduklarını ve kararlarını baskı altında ve panik halinde verdiklerini gözlemlediğini açıkladı.
Mahkeme, merkezden gelen direktifin, polislerin, kalabalığın üzerine rastgele ateş açmasına sebep olduğunu öne sürdü. Mahkeme ayrıca, polisin karışıklığı kontrol altına almak için gözyaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmasını, insanlara tazyikli su sıkmasını "kabul edilemez" bulduğunu söyledi.
AİHM, gösterileri durdurmak için tüm bu yapılanların aşırı güç kullanmak olduğunu ve 17 kişinin hayatına mal olduğunu öne sürerek, sonuç olarak ölümlerle sonuçlanan polis operasyonunun Avrupa İnsan Hakları Antlaşması'nın 'Yaşama Hakkı'nı garanti altına alan 2. bendini ihlal olduğunu bildirdi.
Mahkeme, olaylarla ilgili Türkiye'de açılan soruşturma sonucunda 2 polise verilen hapis cezalarının çok az olduğunu, soruşturmada Türk yetkililerin çok yavaş ve isteksiz davrandığını iddia etti.
Mahkeme Türkiye'yi, ölenlerin yakınlarına tazminat ödemeye mahkum etti.
kaynak:mynet.com
MeRaLiNa 26.10.2006, 04:27 simdi yönetici olan arkadaslar bana kizacaklar, eski konuyu ne yukariya getiriyorsun diye amaböyle bir konuya niye yorum yazilmamis:mad: :mad: :confused1
duygugemisi 26.10.2006, 11:25 Olması gereken de bu bence...Hatta öyle bir tazminat ödemeli ki Türkiye;bir daha böyle bir şeye tenezzül etmesin...Umarım bir daha böyle acı olaylar yaşanmaz...Saygılarımla
karakartal 26.10.2006, 12:03 AİHM doğru karar vermiş vermesine de, bizi Türkiye karşısına koymuş. Zaten ülkenin dört bir yanında, meydanlara dolmak için kendini zor zapteden hazır tetikte bekleyen milleyetçi (!) lerden bolca mevcut.
Bizim için en kötü dönemlerden biridiydi Gazi.... Ama asla unutmayız...
Gazi ve Sivas katliamlarının olduğu yıllardaki akrabalarımın, ailemin ne kadar kendilerini ezilmiş hissettiklerini gördüm.... Ufak olsam bile.
O zamanlar hiçbiryerde '' Aleviyiz '' diyemezdik..
Oturduğum yerd sofu çok olduğundan '' Yüksek sesle deyiş '' dinleyemezdik..
Gazinin suçlusu devlettir..
Mahalleye giriyor kimliği belirsiz bir araç,
İnsanları ve Kahvahaneyi tarıyor,
Birkaç kişiiyi öldürüyorlar,
Ama hemen ordaki Polislerin kılı kıpırdamıyor..
İnsanlar korkmuş, ne yapacaklarını bilmiyorlar...
Haklarını aramaya çalıştılar ama sanki Aleviler teröristmiş gibi Devlet onlarca Polis ve Panzerle Alevilerin üstüne yürüdü !
Öldürdüler 17 Kişiyi, olaylar hemen bize çok yakın olan 1 Mayıs Mahallesinede yansıdı.. Burda da sanırım 5 Can öldürdüler..
Sonuç olarak suçlu herzaman Devlettir..
Sivası planlayan hazırlayanda Devlettir..
Düşünün Madımak olaylarından önce Otelin Çevresinde '' Kaldırım İnşaatı '' varmış..
Nerden çıktı bu İnşaat ? Şenliklere mi denk getirildi ? Evet..
Resmen insanların ellerine Silah verdiler...
Sene 1978, Maraşta insanlar 365 derece dönere kapı komşularını katletti.
Camiilerde Vaaz vererek insanları evleri önceden İşaretlendi..
Alevilerin evleri X ile,
Sünnilerin evleri O ile....
Neyse... Yazsak bitiremeyiz..
Devlet her zaman bize karşı oldu..
Gazininde suçlusu bellidir...
Adalet yerini bulamalı bence 17 insanın değeri parayla bile biçilmez.....
Suçlular cezasını çekmeli hiç olmasa Annaların yürekleri o acıdan biraz hafifler...
ÇORUMU,MARAŞIİ SİVASI,GAZİYİ UNUTMAK İHANETTİR.
UNUTMA UNUTTURMA
Gazi olayları sırf Alevi-Sunni olayı olarak görülemez. Orda yapılan katliamlar. Faşizmin tepki gösteren kesimleri sindirmek amacıyla yaptığı katliamlardan biridir. Tabiki bunda Alevi kimliği ön plana çıkmıştır, Tarih boyunca Aleviler hep katledildi ancak katledilenlerin çoğu alevi olmakla birlikte bunun yanında Alevi isyanlarına katılan diğer sunni, hristiyan köylülerde kılıçdan geçirildi. Yani olayın özü ezen ezilen çelişkisine dayanıyor ve birilerinin sorgulayan, karşı çıkan kesime karşı yaptığı katliamlar ortaya çıkıyor.
Katliamları unutturma!
Gazi olayları sırf Alevi-Sunni olayı olarak görülemez. Orda yapılan katliamlar. Faşizmin tepki gösteren kesimleri sindirmek amacıyla yaptığı katliamlardan biridir. Tabiki bunda Alevi kimliği ön plana çıkmıştır, Tarih boyunca Aleviler hep katledildi ancak katledilenlerin çoğu alevi olmakla birlikte bunun yanında Alevi isyanlarına katılan diğer sunni, hristiyan köylülerde kılıçdan geçirildi. Yani olayın özü ezen ezilen çelişkisine dayanıyor ve birilerinin sorgulayan, karşı çıkan kesime karşı yaptığı katliamlar ortaya çıkıyor.
Katliamları unutturma!
Merhaba abican..
Gazi olayları sırasında 1 Mayıs Mahallesine yansıyan olaylar hakkında bilgin var mı ?
Çünkü pek kimse bilmiyor.:sad:
Merhaba abican..
Gazi olayları sırasında 1 Mayıs Mahallesine yansıyan olaylar hakkında bilgin var mı ?
Çünkü pek kimse bilmiyor.:sad:
Evet bende oraya yakın olduğum için yakından yaşadım.
1 Maysı( şimdi Mustafa kemal) mahallesinde halk Gazi katliamını protesto etmek için barikatlar kurdular. 2 gün boyunca mahallede katliam lanetlendi ve protesto edildi. Daha sonra polis bizzat halkın üzerine kurşun sıkarak 9 insanı öldürdü bu insanlar tam hatırlamıyorum ancak tümü Alevi olması gerekiyor. Polis'in bizzat halkın üzerine kuırşun yağdırmasını 1 mayıs mahallesinde kime sorsanız size anlatırlar. Gazi ve 1 mayıs mahalleleri aynı kadere sahip emekçi mahalleleri ve aynı tepkileri vermeleri oldukça güzel ancak ülkemizde demokrasi kültürü gelişmediğinden insanlara kurşunla karşılık veriliyor.
Aynı eylem Fransada olsa insanların sorunları çözülmeye çalışılır.
Gazi'den görüntüler (http://www.gencalevilerharekati.de/Video/gazi%20olaylari.wmv)
bir sürü insanımız öldü ve yargılanıyor.ve yine suçlu biz olduk.sözde halkı korumakla görevli insanlar insanları resmi forma ile katlettiler. lanet olsun terör acaba buda resmi forma altına gizlenmiş neyse ya gerisini yazmaya gerek yok.
Evet bende oraya yakın olduğum için yakından yaşadım.
1 Maysı( şimdi Mustafa kemal) mahallesinde halk Gazi katliamını protesto etmek için barikatlar kurdular. 2 gün boyunca mahallede katliam lanetlendi ve protesto edildi. Daha sonra polis bizzat halkın üzerine kurşun sıkarak 5 insanı öldürdü bu insanlar tam hatırlamıyorum ancak tümü Alevi olması gerekiyor. Polis'in bizzat halkın üzerine kuırşun yağdırmasını 1 mayıs mahallesinde kime sorsanız size anlatırlar. Gazi ve 1 mayıs mahalleleri aynı kadere sahip emekçi mahalleleri ve aynı tepkileri vermeleri oldukça güzel ancak ülkemizde demokrasi kültürü gelişmediğinden insanlara kurşunla karşılık veriliyor.
Aynı eylem Fransada olsa insanların sorunları çözülmeye çalışılır.
Evet.. Bizim 1 Mayısda çok akrabalarımız var, bizim arka mahalle ve Polis insanları güzel bir şekilde sakinleştireceğine kendine yakışanı yaptı Yezitler... İnsanların üstüne kurşun yağdırmışlar hatta bu olaydan sonra Gazeteci Metinide Polisler öldürdü bir zaman sonra... Döverek....:no:
Gazeteci Metinde Erzincanlı bir Aleviydi.. Gazi olaylarında çekim yaparken Çö Kutusunun orda kanlar içinde bir Kız bulmuş sanırım.. Sonra hayatlarını birleştireceklermiş ama Metinide öldürdüler...
allahın cezası mikrop türkiye devleti hepsinde suçlu..
ne derseniz diyin ben bu ülkeyi bi türlü içip ısınırak sevmedimm.aslında hep nefrett ettim.. çünkü nefret edilecek durumları bizim devlet diye gördüğümüz ve milleti yapıyor...her pislik gün geçtikçe bizden çıkıyor..
Gazi ŞEhitleri:
İlk Şehit Alevi Dedesi Halil
HALİL KAYA; Katledildiğinde geride 70 yıllık bir ömür bırakmıştı. Yaşlıydı, çalışabilecek durumu yoktu. Gazi halkı el uzatmış, bakıyorlardı ona. Cemevinde kendisine ayrılan bir odada yaşıyordu. Genç yaşlı herkes sever, saygı gösterirdi.
12 Mart akşamı da vakit geçirmek, dostlarıyla sohbet etmek için hemen her zaman gittiği kahvehanede göğsüne kadar inen beyaz sakalı, bir elinde sigarası çayını yudumluyordu. Sonra, dışarıdan karanlığın içinden geldi ölüm. Sıkılan kurşunlardan biri geldi Gazilinin Halil Dede’sini buldu. Parmaklarını arasındaki sigara, masasının üzerindeki çayı yarım kaldı. Ak sakalı al kana bulandı. Öylece sandalyesinin üzerinde kalakaldı. Sonra öfke yayıldı o bedenden, Gazi halkının isyanı oldu.
SEZGİN ENGİN
FADİME BİNGÖL; Gazililerin Fadime ablasıydı. 1955’te Kars’ın Hınık ilçesi Güneşgören köyünde doğmuştu.
Gazi’ye saldırıldığını duyduğunda yerinde duramaz.
“O gün bütün herkesi telefonla aradı, ‘Gazi’de halk katledildi, gelin’ diyordu... Sonra gitti o gece. Yürüyüşe gitmiş. Ertesi sabah yeniden geldi. Kızları ve beni de götürmek istedi. Ben hastaydım. Sonra onun da gitmesini istemiyordum. Tartıştık... ‘Siz geliyor musunuz, gelmiyor musunuz’ diye sordu sonra. Gelinimizle birlikte çıktı. Fadime çok öfkeliydi. Arkalarından ‘elinizde silah yok, bir şey yok’ diye seslendim. ‘Korkaklık yapıyorsunuz, gelmeyin. Yarın sizi de vururlarsa aklınız başınıza gelir o zaman’ dedi. Arkasına bakmadan gitti. Arkasından bir sürü insan gitti. Sonra dayanamadım, ben de gittim. Baktım yanında başka kadınlar da var. Elele tutuşmuşlardı. Bilerek vurdular yavrumu... Halkını sevdiği için öldürdüler. Herkes de onu tanırdı, onu çok severlerdi. Bildiler de vurdular...” (Annesi)
HASAN GÜRGEN; Şehit düştüğünde 26 yaşındaydı. Sivas’in Zara ilçesinde doğmuş, askerliğini yaptıktan sonra İstanbul’a gelmişti. Bir süre sonra Gazi Mahallesi’nde bir arsa çevirerek kendine bir gecekondu yapmaya başladı.
ALİ YILDIRIM; Sivas Hafik’lidir. Ailesi yıllar önce Sivas’tan gelip başka bir gecekondu bölgesi olan Okmeydanı’na yerleşmiştir.
MEHMET GÜNDÜZ; 1958 Erzurum doğumludur. Üç çocuğu vardır. İstanbul’a gelmeden önce Gölcük’te üç yıl kapıcılık yapar. Sonra İstanbul’a gelerek Eyüp Belediyesi’nde işe girer. Ancak sigortasını yapmadıkları için işten ayrılır. İnşaatlarda çalışmaya başlar.
DİNÇER YILMAZ; 19 yaşında Tokat’lı konfeksiyon işçisi bir gençtir. Arkadaşları tarafından sevilen neşeli, coşkulu biriydi. Faşistlerden nefret ederdi. Bir keresinde babasının çalıştığı kahvehaneye gelen faşistleri kovarak gösterir bu öfkesini. Duyarlı bir kişiliğe sahipti.
ZEYNEP POYRAZ; 1970’de Sivas’ın Kangal ilçesinde doğdu.
DİLEK SEVİNÇ; Üç çocuklu bir ailenin en büyük kızıdır. Daha yeni evlidir. Üstelik karnında iki aylık bir can daha taşımaktadır.
Konfeksiyon işçisi bir emekçidir.
FEVZİ TUNÇ; Maraş Elbistan doğumludur. 22 yaşındaydı. Ailesi Elbistan’dan dokuz ay önce gelip Gazi’de bir konduya yerleşmişti. Askerden geleli daha 4 ay olmamıştı. Aile oldukça kalabalık, çalışabilecek durumda olan ise bir tek Fevzi’dir. Babası felçli olduğu için çalışamamaktadır. Fevzi çalışarak ailenin geçim yükünü omuzlar. Ayaklanmaya koşan her Gazili gibi Fevzi de koşar halkının yanına. Ve düşman bu gencecik fidanı orada katleder. Tunç ailesinin temel direğini yıkar.
Babası mezarı başında “Fevzi, Fevzi, Fevzi... adalet bu mudur Fevzi?.. Silahsız insana silah sıkılır mı Fevzi?..” diye haykırır.
REİS KOPAL; Erzurum Hınıs’lıdır. Henüz daha 20 yaşındaydı. Yedi kardeşi daha olan Reis’in ailesi 9 yıl önce Erzurum’dan gelmişti Gazi’ye. Reis Büyükçekmece’de bir terlik fabrikasında işçiydi. Gazi ayaklanmasında ayaklanmanın savaşçılarından biri oldu.
MÜMTAZ KAYA; Erzurum Hınıs’lıdır. 22 yaşındaydı. Alibeyköy’de bir tepenin yamacındaki tek katlı konduda anası, babası ve 1 yıldır evli olduğu eşi ile birlikte kalıyordu.
Katledildiğinde askerdi. Evine izine gelmişti. Saldırıyı duyduğunda O da tereddütsüz Gazi’ye koştu. Alibeyköy’deki Pir Sultan Abdal Cem ve Kültür Evi bahçesinde toplanmaya başlayan halkın arasına karıştı. Sonra hep birlikte yürüdüler öfkeyle Gazi’ye
Ümraniye 1 Mayıs mahallesi Şehitleri
GENCO DEMİR; Sivas Zara’lıydı. 33 yaşında, üç çocuk babasıydı. İstanbul’a 89’da gelmişlerdi. Tek kolu yoktur Genco’nun. Bu nedenle çalışamamaktadır. Acıların üzerine yeni acılar, sıkıntılara yeni sıkıntılar eklenmiştir. Öfkelidir Genco. 15 Mart’ta Gazi katliamını protesto eden Ümraniye halkı arasında tereddütsüz yerini alır. Sağ kolu olmasa da sol kolu vardır hala savaşacak.
HAKAN ÇUBUK; 22’sindeydi aslen Erzincanlı olmakla birlikte Bayburt’ta doğmuştu. Sonra yeni umutlarla İstanbul’a göçüp Dudullu’ya yerleşmişlerdi. İnşaatlarda çalışıyor, su tesisatçılığı yapıyordu
İSMİHAN YÜKSEL; Katledildiğinde 52 yaşındaydı. Halkın katledilmesini ne demek olduğunu Maraş’tan biliyordu. Maraş katliamını yaşamıştı. Gazi katliamını duyduğunda öfkesi ayağının kırık olduğunu bile unutturmuştu ona. Ümraniye’de ayağa kalkan halkın arasına koştu. Onyılların Maraş’ın, Gazi’nin hesabını sormak istiyordu. Düşmanın kahpe kurşunları onu da sırtından vurdu. Vurulduğu yerde şehit düştü.
İSMAİL BALTACI; 40 yaşında üç çocuk babası bir emekçidir. Elektrik tesisatçılığı yaparak 10 kişilik ailesini geçindirmektedir. Sivas’ın İmranlı ilçesine bağlı Arık Köyü’ndendir. Ailesi ile birlikte 1970’de Ankara’ya sonra İstanbul’a göçerler. Devrimcilerle tanışır. 1 Mayıs Mahallesi’nin kuruluş çalışmalarında yer alır. Gecekondu halkının bir parçasıdır İsmail Gazi’ye yapılan saldırıyı kendisine yapılmış sayar. 15 Mart’ta saldıran polise karşı gençlerle birlikte taş atmaktadır. 5 kurşun saplanır bedenine. Aldığı yaralarla şehit düşer.
YAŞAR AYDIN; Fedakardır. Hakan Çubuk vurulup düştüğünde hiçbir kaygıya kapılmadan taksisine atıp hastaneye yetiştirmeye çalışır. Ölmeden yetiştirir Hakan’ı hastaneye. Tekrar geri döner. Onu da ölüm, dönüşte yaşadığı trafik kazasında yakalar.
HASAN PUYAN; Ümraniye şehitlerinin en gencidir. Bingöl’lü ve iki çocuk sahibidir. Ekmeğini serbest meslek yaparak kazanıyordu. Onurludur, halkını seven bir insandır. Diğerleri gibi o da koşar Ümraniye’de yapılan yürüyüşe. 30 Ağustos İlkokulu’nun üzerinden halkı ateş açan katillerin kurşunlarıyla şehit düşer.
ne derseniz diyin ben bu ülkeyi bi türlü içip ısınırak sevmedimm.aslında hep nefrett ettim.. çünkü nefret edilecek durumları bizim devlet diye gördüğümüz ve milleti yapıyor...her pislik gün geçtikçe bizden çıkıyor..
valla suç türkiyede değil bu ülkeyi yöneten zihniyette.birde hiç düşünme yeteneğine sahip olmıyan koyun misali halkta gerçi senin söylediklerine destek vermemekte elde değil ama ben yinede biraz umutlu olmak istiyorum:yamukgul:
Canlarımızı andık.. Paylaşımın için teşekkür ederim abi.
Çok can kaybettik.... Memleketlerine bakılırsa hepsi Alevi Canlarımızın...:crying:
Bir Irmaktı onlar
Gürül gürük akan
Sevdaları için
Dertleri yıkan
Vurgunlara Demir Perde Yüreği
Baskınlardan geliyor
Munzurun Kızıllığını taşıyarak Karadenize
Ve şimdi Mesken eylemiş Dağlara Kayalıklarını
( Grup Munzur )
Unutmadık Gaziyi Unutturmayız!!!
http://img142.imageshack.us/img142/3946/gaziresmihk3.jpg
valla suç türkiyede değil bu ülkeyi yöneten zihniyette.birde hiç düşünme yeteneğine sahip olmıyan koyun misali halkta gerçi senin söylediklerine destek vermemekte elde değil ama ben yinede biraz umutlu olmak istiyorum:yamukgul:
bu ülkenin başındakiler bu ülkeyi yönetmiyor..yazılan senaryoyu oynuyorlar bu sağ da böyle yapıyor solda böyle yapıyor..iktidara gelenler hepsi işe yaramaz beceriksiz hükümetler.. tamamen bu emekçi halk oynanan tiyatronun içinde ezilen kesim..yani senaryonun dramı biziz..bu senaryo böyle gitmeyecek artık boyaları her geçen gün meydana dahada çıkıyor..dış güçlere ve iç güçlere sağlanan kolaylık devam ediyor..sonumuz hiç ii değil bu tutum devam ettikçe..
bak adam ettiğini en azından çekiyor..geçen balyozla zor çıkardılar arabadan 5 dkka daha çıkmasydı sonuçları dahada vahimdi.:)
bu ülkenin başındakiler bu ülkeyi yönetmiyor..yazılan senaryoyu oynuyorlar bu sağ da böyle yapıyor solda böyle yapıyor..iktidara gelenler hepsi işe yaramaz beceriksiz hükümetler.. tamamen bu emekçi halk oynanan tiyatronun içinde ezilen kesim..yani senaryonun dramı biziz..bu senaryo böyle gitmeyecek artık boyaları her geçen gün meydana dahada çıkıyor..dış güçlere ve iç güçlere sağlanan kolaylık devam ediyor..sonumuz hiç ii değil bu tutum devam ettikçe..
bak adam ettiğini en azından çekiyor..geçen balyozla zor çıkardılar arabadan 5 dkka daha çıkmasydı sonuçları dahada vahimdi.:)
çıkamasaydı ucuzkurtulurdu.demekki daha çekeceği var demek istiyorum ama bu dünyada yapılanlar yapanın yanına kar kalıyor can.yalnız türkiyede değil dünyanın dört bir yanında sömürü düzeni bu şekilde işledikçe ezilenlerde ezenlerde olcak. dünyanın düzenini değiştirmek lazım aslında:komik
Doğru söylemişsin. Yönetenler hep ellerine tutuşturulan senaryoyu oynuyorlar. DSP, CHP, ANAP, DYP, AKP, MHP hepsi aslında aynı sisteme hizmet ediyor. Bunu geçmişimiziden biliyoruz. Maraş, Çorum, Sivas ve Gazi'den Diyarbakırda öldürülen ufak çocuklardan biliyoruz. Özgürlük ve Adalet kavramları ülkmezde verilmiyor, Buna karşı çıkanlara da en ağır şekilde ceza veriliyor. Avrupa insan hakları mahkemesinde ödenen dünya kadar para cezası bunun kanıtı değil mi?
Gazi olaylarıda bu açıdan önemli. Alevi halkını dolayısıyla emekçileri ve muhalif kesimi sindirmek için ustaca hazırlanan bir tezgah ama tarihle yüzleşince bunun hesabını sorumluları vermeli.
EŞİTLİK PARTİSİ 26.10.2006, 20:35 Değerli Canlarım...
Acıları ve üzüntüleri anlıyoruz...ama Devlet sadece Güvenlik güçlerinden oluşmuyor değilmi,ayrıca tüm resmi giyimliler bunlar gibi düşünyor dersek haksızlık etmiş olmazmıyız ne dersiniz.
İktidar mücadelesi biliyorsunuz mümkün olduğunca cepheleri küçültmekle hızla kazanılır.
Bilmem ne birimindeki müstahdem arkadaş da kendisini Devlet diye tanımlıyor...ne yapacağız şimdi.
Yarın İnşallah bu Devletin tüm organlarını biz sizlerle birlikte sevk ve idare edeceğiz,Hitler gibi bir gecede bu görevlileri yok edemeyeceğimize göre...asla öyle bir niyetimiz olmayacağına göre.
Sonra biliyorsunuz bu tür forumları sadece biz okumuyoruz,hala Devlet tanımını bilmeyen nice Canlar ve diğer Dostlar var.
Tamam mı Canlarım benim...
Saygı ve Sevgilerimle
Bektaş ÇELEBİ
MeRaLiNa 27.10.2006, 01:56 Gazeteci Metinde Erzincanlı bir Aleviydi..
Gazeteci Metin Göktepe'nin Annesi Erzincanli Babasi Sivaslidir
Aileler anlasmis, karar vermis onada bu karari kabullenmekten baska bir secenek kalmamis ve hic görmeden Kocasini evlenmis... ama Kocasini tanidiktan sonra cok sevmis...
ne derseniz diyin ben bu ülkeyi bi türlü içip ısınırak sevmedimm.aslında hep nefrett ettim..
aynen katiliyorum, önceden severdim, benim icin bir sey ifade ederdi, ama artik hic birsey ifade etmiyor, "Cumhuriyet Bayraminiz kutlu olsun" topiginide yazdigim gibi, "Aleviler Cumhuriyetin garantisi, Laiklik Alevilerle yasayacak" gibi sözlere duygusal davranmayip gercekleri göz ardi etmemeliyiz..... bu Cumhuriyet Laiklik birazda bizi korusun, o zaman benim icin yeniden bir sey ifade edebilir....
rockçı turna 27.10.2006, 02:45 evet bende gazi olayları sırasında küçüktüm ama günlerce evde televizyondan sadece bu olayların tekip edildigini cok iyi hatırlıyorum. daha sonra da ant yayınlarından cıkan konuyla ilgili bir kitabı okumustum ve sunu cok iyi anlamıstım ki gazi katliamını hiç bir zaman unutmamalıyız.
bizlerin vergileriyle maaşlarını alan şerefsizlerin(afedersiniz) kahvehanelerin taranmasını protesto etmek isteyen insanların üzerine ateş etmeleri -en azından o dönem için- alevi toplumuna bakış açılarınıda gösteriyor.
gercekten demokratik bir ülke olmamız dileğiyle...
evet bende gazi olayları sırasında küçüktüm ama günlerce evde televizyondan sadece bu olayların tekip edildigini cok iyi hatırlıyorum. daha sonra da ant yayınlarından cıkan konuyla ilgili bir kitabı okumustum ve sunu cok iyi anlamıstım ki gazi katliamını hiç bir zaman unutmamalıyız.
bizlerin vergileriyle maaşlarını alan şerefsizlerin(afedersiniz) kahvehanelerin taranmasını protesto etmek isteyen insanların üzerine ateş etmeleri -en azından o dönem için- alevi toplumuna bakış açılarınıda gösteriyor.
gercekten demokratik bir ülke olmamız dileğiyle...
Emevi İslam Anlayışı Hakim olduğu ve üstü kapalı Sünnliğin resmen resmi Mezhep kabul edildiğinden bu ülke asla Demokratik bir ülke olmayacak sanırım..:yamukgul:
2006dayız.. .
Hala Alevi - Sünn ayrımı var, Aleviler horlanıyor.
Şimdi de Türk - Kürt Kavgası çıkardılar....
Hükmeden hep horgörür, katleder, yok sayar.
İkinci Osmanlıyı getirtmeyeceğiz bu ülkeye...
demokratik bir ülke olmamız şu durumda imkansız gibi birşey örneğin alevilerle kürtleri birbirine düşüren bir yönetimin olduğu bir ülkede demokratiklikten söz etmek zor gibi görünüyo.
tuncerbio 27.10.2006, 17:08 evet devlet sadece güvenlik güçlerinden oluşmuyor ...bürokratları,siyasetçileri,ekonomistleri....siv asta da gazi dede 1 mayıstada yaşanan katliamlardan devlet bütünüyle sorumludur...orada ölen insanların ailelerine para yada başka birşey vermek sizce neyi çözecek?olayları örtbas etmek açısındanda devlet için iyi bir sonuç diyetini ödedik diyecekler ...ama ne o olayları yaşayanlar nede biz unutmayacağız olanları...ALINMADIKÇA BEDENLERİN BEDELİ SİLİNMEYECEK ZEBANİLERİN KANLI AYAK İZLERİ...
EŞİTLİK PARTİSİ 27.10.2006, 21:16 Sn.tuncerbio
Elbette bu olay sonu verilecek olan tazminat ne gidenleri geri getirir nede yaralara em olur.
Ama Devlet kavramına ve genellemenize gelince katılmamız mümkün değil,
şu an mensubu olduğumuz Develete,
-Dolaylı veya dolaysız vergiler veriyoruz
-Askerlik yapıyoruz
-Bürokrasinin çeşitli kademelerinde görev yapıyoruz
-Yeterli bulsakta,bulmasakta genel ve yerel yönetimlerde seçilmişlik ünvanıyla halka hizmet ediyoruz...
Sonra kalkıyoruz DEVLET deyip toptan suçluyoruz.
Tekrarlayalım ki bu devleti yarın biz yöneteceğiz.
Şahsınızı tenzih ederek belirtelim ki bu SİNSİ oyunu artık oynamıyoruz,bu ne korkaklık nede canım böyle söyleyelim de bazı şeylerden korunalım mantığı değil asırlardır bu yöntemle ve bilinçli bir yöntemle bizleri hep öne sürüp CEPHLERİ genişletip bizi yanlız bırakarak KATLİAM sonrası da Canım sizde akıllı olsaydınız aklı verenleri kimse kusura bakmasın artık tanıyoruz.
Artık bu gün ve gelecekte KATLİAMLARI görmek ve yaşamak istemiyoruz.
Biz artık biliyoruz ki bu çağda uzaydan bir bölgedeki ağaçların kaç yaprağı var biliniyor.
Gençlerimzi FİŞLETİP sonra da resmi göreve başvurduklarında da eh ne yapalım sen okulda şu eyleme katılmışsın. buyurun dışarı olaylarıyla çok karşılaştık.
Daha da sayısız örneklerle sunacağımız bu eylemler sonucu insanlarımz bunca yeteneğe rağmen dışarıda kalınca ne yapsınlar esas tuzak da dışarı da hazır...ve KAHROLSUN DEVLET...bu yolları hazırlayan arkadaşlarımız her nasılsa ve ne hikmetse her şey oluyorlar.
Evet konumuz olan olayları bizzat yaşadım...bu olayların tetikçileri şu an PONTUS bölgesinde korunmadalar,tahrikçileri hala ne yazık ki çoğu yerde yanımızdalar.
Tekrarlayalım,MASKELİ BALODA ŞEYTANLA DANS yapa yapa herşeyi öğrendik...artık cephe genişletmenin ne demek olduğunu,ittifakları genişletip cepheleri daraltmanın zamanın geldiğini ve şeytan ayrıntıda gizlidir diyoruz.
Evet bu devleti biz kurduk,küçük bir kısmını anlattığımız alavere dalavere ile bizleri dışlayanların elinde bu DEVLETİ kurtaracağız.
Saygı ve Sevgilerimizle
Bektaş ÇELEBİ
|
|