vartolu
18.05.2006, 21:02
soru gayet basit ve net neden biz aleviler tafşan eti yemiyomuşuz böyle bişe var mı?:yapmabe
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : tafşan eti yenilirmi? vartolu 18.05.2006, 21:02 soru gayet basit ve net neden biz aleviler tafşan eti yemiyomuşuz böyle bişe var mı?:yapmabe rinda 18.05.2006, 21:40 Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum.(tabi ben hariç,hayatta yiyebileceğim bir şey değil,ekşimsi bir tadı varmış):hopala Ben yiyenleri çok gördüm.alevilerde yiyebilir neden yemesin anlayamadım.. Hüseyin69 18.05.2006, 21:41 bir kesim tarafindan söyle söylenir eger biri tavsan eti yemiyorsa bilinki o kisi alevidir ben yemiyorum yiyenlerede afiyet seker olsun rinda 18.05.2006, 21:52 bir kesim tarafindan söyle söylenir eger biri tavsan eti yemiyorsa bilinki o kisi alevidir ben yemiyorum yiyenlerede afiyet seker olsun Bu söylediğiniz kesim neden öyle düşünüyor anlamış değilim,tavşan eti yemenin alevilikle ne alakası var.. Bunun mantıklı bir açıklaması olmalı öyle değilmi.. Siya Saperen 18.05.2006, 21:56 Alevileri vajeteryan sanıyorlar da olabilir. Ama sadece tavşan olması ilginç. Belkide çok masum bir hayvan aleviler onlara kıyamıyorlar diye de düşünmüş olabilirler :p :D Alevimen 18.05.2006, 21:59 tavşan bedeni aşırı kanlıdır yani tavşan eti pıhtılaşmış kan gibidir. tavşan eti ile uğraşması zahmetlidir ve insana tiksinti verir. Fakat önemli etken tavşanın adet kanaması görmesidir. bazı araştırmacılar: tavşan çok eskilerdi bir totemi simgesi olduğundan eminler, buda bir eskilerden gelenbir etken olabilir. Nasıl Turna, Geyik (Ceylan) en kutsal hayvanlarımızdan olduğu gibi tersi simgeleyen hayvanlarda mevcut mesela Tavşan. |