Orijinalini görmek için tıklayınız : Haziranda Meteor Yağmuru Var

Şah-Mat
18.05.2006, 22:41
http://www.globaladres.net/imajlar/1290.jpg

73P/Schwassmann-Wachmann 3 isimli kuyrukluyıldız, güneş etrafındaki uçuşu boyunca parçalanmasıyla meteor yağmuruna neden olacak.

NASA’nın uzay teleskopu Spitzer tarafından elde edilen kızıl ötesi görüntüler 73P/Schwassmann-Wachmann 3 isimli kuyrukluyıldızın güneş etrafındaki uçuşu boyunca nasıl parçalandığını gözler önüne seriyor.

Bilim adamları haziran ayı ortasına kadar gök cisminin kuyruğundan arta kalan parçaların meteor yağmuruna sebep olacağını ancak bu olayın geceleri nadiren çıplak gözle görülebileceğini söylüyorlar.

Kuyrukluyıldız, Alman gökbilimcileri Arno Wachmann’la Arnold Schwassmann tarafından keşfedilmişti.

foodal
18.05.2006, 22:50
Güzel haber, desenize haziranda yine bir sürü dilek tutacağız:yamukgul:
2-3 sene önce de böyle bir şey olmuştu ve sabaha kadar yıldız kaymıştı ve hepsini izlemiştim:sas Gökyüzündeki olaylar hep ilginç gelmiştir, insana değişik bir yerde yaşadığını hissettiriyor:S UZAYDA

Şah-Mat
18.05.2006, 22:55
Aynen nerden tuttum o dileği allah kahretmesin...daha bi türlü tutmadı..:)

Gerçekten gök olaylarını incelemek çok hoşuma gidiyor.Okuyorum ama kafa yormuyorum es geçiyorum hemen..;)

sonerk
18.05.2006, 23:14
Ölecekmiyiz yoksa yandık looooooooooo yapmadığım o kadar şey vardıki ben koşup hemen ekmek alayım depolarız lazım olur kalmışmıdır aceb ekmek....

Şah-Mat
18.05.2006, 23:18
He valla doğru diyorsun..mazallah bu göktaşları belkim bizim eve düşer..:)

Bak fatiha duasını iyi öğren,sonra arkamdan okursun..senin duana ihtiyacım var..;)

Gurban bu satte yok...tur,ekmek ;)

sonerk
18.05.2006, 23:39
He valla doğru diyorsun..mazallah bu göktaşları belkim bizim eve düşer..:)

Bak fatiha duasını iyi öğren,sonra arkamdan okursun..senin duana ihtiyacım var..;)

Gurban bu satte yok...tur,ekmek ;) Yotur demi benim okuduğum fatiha kabul olurmu benim gibi naletli bi adamın duası kabul olurmu hiç önce sen bana dua ette üzerimdeki şu nalet kalksın sonra biz ederiz ...

genar
18.05.2006, 23:44
taş yağacak kafamıza desene.....şemsiye alalım bari

eylüleren
19.05.2006, 00:37
paylaşımın için sağol iyi yönü çıplak gözle görebiliyoruz buraya kadar iyiydi.nadiren (belki denk gelir):):):) gökyüzü hep ilgimi çekmiştir.

Hüseyin69
19.05.2006, 00:59
öyle birsey olmasini istiyorumki
bir meteor dünyaya carpsin tüm insanlar yok olsun
sadece hayvanlar kalsin dünyada

sonerk
19.05.2006, 12:27
iyi o zaman bende yırttım..:36_5_9:

ibo_eren_27
24.05.2006, 19:00
evimizin tavanını sağlamlaştıralım yoksa kafamıza taş yağar essek cennetini boylarız