Orijinalini görmek için tıklayınız : Yenisini

gulizar
28.07.2005, 14:27
Yenisini

Bektasiyi, Ramazanda ite kalka namaza götürmüsler.
Raslanti bu ya: yaninda hastalikli, sakat, zayif bir adam, dua sirasinda bütün organlarini ayri ayri sayarak, her biri icin ayri ayri sifalar dilemis.
Bu ardi arkasi gelmeyen dileklerden bikan Baba Erenler sunlari söylemis:
- Be adam! Cenabi Allah seni tamir edinceye kadar,:yamukgul:
yeni birini yaratir ya.

yaraLiCeyLan
28.07.2005, 15:22
Cok hos bir fikra daha gulizar:)) eline saglik.

Bence bu güzel fikralarini ayni baslik atinda yazarsan hem cvb yazildikca alta kaymaz
göz önunde olur hemde forumda cok yer kaplamaz hepsi ayni baslik altinda olur yani.
sevgiler.

gulizar
28.07.2005, 17:51
ilk önce selam,

begendiginiz icin bende sevindim, aslinda bende fikralari bir sayfa üzerinde yazmak istemistim,nasil dogru olur diye düsündüm fakat böyle gerekli zannettim,yeni sayfa actim.
öyleyse bende bu sayfa nin devamina eklerim.

yaraLiCeyLan
28.07.2005, 19:27
Tabi ki burdan devam edebilirsin yapici yaklasimin icin seni tebrik ediyorum.

Sevgiyle kalin.:116:

gulizar
29.07.2005, 14:08
Bizde cariye yok.

Bektasi, nasil olmussa olmus, birkac zenginin daveti üzerine hacca gitmis.Dönüste zenginlerden biri demis ki.
-Kutsal görevimizi yaptik geldik.Tanri katinda makbul olsun diye, evimizdeki cariyelerden birisini azat ediyorum.
Öteki zengin :
-Ben ikisini azat ediyorum.
Ücüncüsü:
-Ben dördünü birden…diye isi kizistirmis.
Bektasi babasi düsünmüs tasinmis:
-Imanim, demis bizde cariye yok; ben de bizim hanimi azat ediyorum.

yaraLiCeyLan
29.07.2005, 14:49
Cok hostu yine ellerine saglik gulizar:))

gulizar
30.07.2005, 20:54
Hic

Genaralin biri Anadolu’nun bir köyüne gitmis.Yoldan gecerken,kenarda kendi halinda oturan Bektasinin ayaga kalkmamasina sinirlenmis:
-Bre adam, ben yoldan gecerken niye ayaga kalkmiyorsun,?
Beni gören herkes ayakta.
Bektasi gayet sakin
-Neden ayaga kalkayim, sen kimsin ki? Diye sormus.
-Ben Tuggeneralim.
-Peki daha sonra ne olacaksin?
-Tümgeneral olacagim.
-Daha sonra?
-Kongeneral.
_Ondan sonra?
-Orgeneral.
-Daha sonra ne olacaksin?
-Hiic..
-Bak senin yillar sonra erisecegin mertebeye, ben simdi erismisim.onun icin benim sana degil, senin bana saygi göstermen gerek.

Ceyhun
30.07.2005, 22:36
He he doğru söylemiş :)

yaraLiCeyLan
30.07.2005, 23:20
Allhim ya cok hos:)))cevab:))

gulizar
02.08.2005, 01:05
Damizlik Bektasi

Ikinci Mahmut, Yeniceri ocagini kaldirdiktan sonra, Alevi Bektasi kesimi üzerinde terör estirmis, kimilerini öldürmüs kimilerini ise sürdürmüstü,Istanbul'da hicbir Bektasi cikamaz olmustu.
Padisah bir gün Bahcekapi'dan gecerken korkmadan, gögsünü gere gere dolasan bir Bektasi babasini görmüs.
adamin rahat tavirlari padisahi etkilemis.Cagirtilmasini buyurmus.Baba gelince söyle demis:
-Sizinkilerin tümü bir kiyiya kacti, gizlendi. Sen burada yanliz basina ne dolasiyorsun?
Baba cekinmeden yanitlamis:
-Sultanim,onlar gitti, beni damizlik biraktilar.

gulizar
02.08.2005, 01:20
Buda dünkü borcum .

Sizde Akil Olduguna da inanmamak lazim

Bir sohbette cin ve peri hikayeleri anlatiliyormus. Orada bulunan ve cok akilli gecinen biri:
- Ben onlari gözümle görmeden inanmam,deyince
Bektasi tasi gedigine koyar:
- O halde sizde akil olduguna da inanmamak lazim.cünki o da göz ile görünmüyor.

yaraLiCeyLan
02.08.2005, 03:12
Koptum:))) Nerden buluyorsun bunlar sagol can yine cok guldum:))

gulizar
02.08.2005, 23:00
Hangi Pe........ Kullandi?

Bir Bektasi, her ne olursa '' Allahtan '' dermis.
Birgün külhanbeyin biri, bu Bektasinin ensesine sultani bir sille asketmis.
Bektasi arkasini dönünce külhanbeyi,
- Baba efendi, ne bakiyorsun, Allah'tan ,demis.
Bektasi hic düsünmeden söyle demis:
-- Dogru be imanim! Bende Allah'tan oldugunu biliyorum ama, hangi Pe......... gin eliyle yaptirdigini merak ettim de, ona bakiyorum.

not:
simdi böyle küfürlü olmasinin sebebi, Baba ne yapsin habire böyle insanlarnan karsilasiyor,kimseye zarari olmadigi halde.,edacigim bir önceki fikrada beni övmüstün ilk sefer bir bektasi fikrasinda küfür yok diye ama dayanamadim bir tane böyle yazdim..

yaraLiCeyLan
06.08.2005, 01:04
gulizar, moralim bozuk olunca bu bölümü acip okuyup gülüyorum sen sagol:)

gulizar
06.08.2005, 01:05
Allahin yazisi

Bir toplulukta Kuran'nin anlatim mükemmeliginden söz ediliyormus,birisi sormus:
-Allahin sözü bu kadar güzeldir,acaba yazisi nasildir?
Mecliste hazir bulunan Bektasi soruyu yanitlamak icin atilmis.
-Herhalde hic güzel degildir.
hep birden sormuslar:
-Baba nereden bildiniz?
Bektasi yanitlamis:
-anlimin kara yazisindan!....

gulizar
06.08.2005, 01:06
sizde sagolun gülüm.

Ceyhun
06.08.2005, 01:11
Bitti mi?

hasan1
06.08.2005, 15:43
he he cok komik devani yarin

gulizar
08.08.2005, 00:00
Hayirli Rüyalar

Bir Mevlevi, bir Bektasi ve bir softa, ayni eve misafir olurlar.
Yemegin sonunda,sofraya kücük bir tepsi baklava gelir.Bektasi derki:
- Arkadaslar! Hepimiz nasibimizi aldik! Bu baklava üc kisiye yetmez.Mübaregi az yapmislar.Bunu sabaha sakliyalim.Gece istihareye yatalim,hangimiz hayirli rüya görürse,ona sahip olsun!Teklif kabul olur.yatar,uyurlar.Gece Bektasi kalkar,tepsiyi bir güzel temizler.Sabahleyin berileri uyanip kalkinca, Bektasi bunlara sorar:
- Erenler! Anlatin bakalim ne rüya gördünüz?Mevlevi:
-Hayirdir insallah,gece göklere ciktim,der.
Hoca Sarigini düzeltirken,
-Ben de rüyamda cennete gittim, diye mavrayi artar!
Sira Bektasiye gelir ve sunlari söyler:
-Erenler! Ben de gece birinizin göklere uctugunu,birinizin cennete gittigini anlayinca ;kendi kendime ''Artik bunlar bu fani Dünyaya dönmezler'' diyerek kalkip baklavayi yedim!

gulizar
08.08.2005, 00:03
not:Bektasi fikrasi bitmez biz var oldukca.

hasan1
08.08.2005, 00:14
selamlar ben bu fikradan anladigim bektasinin yaptigi hep bana rap bana
diyen orada olan misafirlerin hakina tecavuz eden eyer bektasiler böyleyse
vay halimize bu yuzden yilarca cekmisiz nerde kaldi alevilik
silogan : ir olalim dir olalim bir olalim
baklavaya gelince yalniz ben yiyeyim
iyi bir anlayis

selamlar benim yazdigim yaziyi arka sayfaya atmisiniz bumu sizin alevi anlayisiniz

chatlakalper
08.08.2005, 13:50
ne diyorsunuz hasan bey allah allah neyi arkaya atmışız

gulizar
08.08.2005, 14:01
Gidip Geceligimi Giyecegim

Bektasi babasini,arkadaslari camiye,vaaz dinlemeye götürmüsler.Hoca,söze baslayarak demis ki:
-Efendiler,bugün size anlatacagim konu,yirmi iki kisimdan ibarettir.
Bunu duyan Bektasi,oturdugu yerden kalkarak kapiya dogru yürümüs.Arkadaslari bagirmislar:
-Yahu nereye gidiyorsun?
Bektasi gayet sakin:
-Gidip geceligimi giyecegim.cünkü sabahi burada edecegimiz anlasiliyor.

not:cahatlakalper kardes yanlis anlama olmus esim adina özür dilerim.

hasan1
08.08.2005, 16:25
selam arkadas ben yalnis bakmisim sayfaya kusura bakma chtlaklper

yaraLiCeyLan
08.08.2005, 16:27
Hasan bey, Bektasiler tabiki böyle degiller misafir perver ve paylasimcilar. Bu sadece fikra ve hazir cvb liga örnek.

Saygilar...

gulizar
09.08.2005, 17:32
Hic kilmaz miyim !

''Vaktidolu''mahlasiyla bilinen ozan Adil Ali Atalay anlatt:

Persembe Pazarinda ;halic teki düzenlemeler nedeniyle yiktirilan Güzel Izmir Han'a gittik.Ramazanin ilk günü ....Sirket sahibi iki kardes; ana bir, baba bir ..Kücügü oturup bizimle birlikte yemek yedi .Oruclu olan büyük kardes namaza gitti.Kücükgüne sorduk:

- Erenler,özkardesmisiniz?
-Tabii kardesiz,süphenizmi var ki,diye karsilik verdi.
aramizda su konusma gecti:
-Peki agabeyin namaza gitti,sen gitmedin.Biz sizin alevi oldugunuzu saniyoruz.Bilindigi gibi Aleviler namaz kilmaz..!
-Siz onu agabeyimle konusun.
-Peki sen hic namaz kildinmi?
-Kildim tabii,kilmaz olurmuyum? Bir gün camiiye gittim.
Vurdum anlimi haliya,cagirdim Sah-i Merdan Ali'ye ,dedim ki;
Allah'im yardim edesin,günde bes vakit yatip kalkan deliye!!

hasan1
10.08.2005, 11:06
selamlar yaraliceylan tabiki bir fikra ama neden bektasi fikralari böyle
böyle oluncada insan düsünüyor fikrada olsa

gulizar
23.10.2005, 01:08
Bektasi, Misir'a gitmis.sokakta yürürken süslü bir araba icerisinde, sirmali elbiseler giymis birisini görmüs ve yanindakilere sormus:

-Acaba Misir Hidiv'i bu mudur?

-yok ,o Hidiv'in kuludur, demis adam.

Bektasi bunu duyunca ellerini havaya kaldirarak söyle seslenmis:

-Hey kurban oldugum Allah! Bir senin kuluna bak, birde Hidiv'in kuluna!....Bak ..bak da utan!..:garibbak:

gulizar
23.10.2005, 01:13
Bektasi'ye sormuslar:

-Raki helal midir, haram midir?

Bektasi yanit vermis:

-Agiza göre degisir! :yamukgul:

gulizar
23.10.2005, 01:28
Bektasi, hamamda yikandiktan sonra,bedelini ödemek icin elini cebine atmis, ama görmüs'ki tek kurusu yok...Ne yapsin?

-Hey koca Tanrim, demis ya bana hamamciya ödeyecek kadar para ver, yada su hamami yik..

Rastlanti bu ya,tam o sirada bir deprem olmus,hamam sallanmis,gürültü patirti arasinda herkes sokaga cikmis, Bektasi de hamamciya parayi ödemekten kurtulmus.
O sevincle yürüyüp giderken, biraz ötede bir yoksulun dua ettigini görmüs.Adamcagiz ellerini acip:

- Allahim, diye yakariyor, ne olur bana 100 kurus ihsan et,
diyormus.

Bektasi yoksulu uyarmis:

-Nafile yere dua etme! Seninkinin bugünlerde hasisligi üstünde.
Bana bir kurus vermemek icin koskoca hamami yikayazdi, sana 100 kurus vermemek icin dünyayi basimiza gecirir.

özgüreren
25.10.2005, 01:21
selamlar yazdıklarınızı okudum hepsi güzel vede tabiki düşündürcüdür fıkra deyip geçmemekte lazım:)teşekkürler

gulizar
25.10.2005, 17:19
selam özgüreren

selamlar yazdıklarınızı okudum hepsi güzel vede tabiki düşündürcüdür fıkra deyip geçmemekte lazım:)teşekkürler

cok memnun oldum fikrine, aynen can !!

Yakapınarlı
25.10.2005, 19:15
arkadaşlar burada yani bu forumda mizah anlayışımız bu olmalı hayaletler değil
fıkralar içinde sağolun çok iyiler

gulizar
27.10.2005, 22:20
YUKARIDAKI

O yil kuraklik köy halkinin belini bükmüs.Ahali yagmur duasina cikmis,ama nafile,Tanri'nin rahmeti bir türlü yagmiyor.
Bektasi ise karismis:
-Bir gün bende duaya geleyim.
Köylüyle birlikte yagmur duasina cikan Baba Erenler:

-Siz bu isi bana birakin, demis.
Sonra yanlarindaki kuyudan cektigi suyla gömlegini yikayip agaca asmis.Bir süre sonra günes kaybolmus,bulutlar toplanmis,bir yagmur yagmis ki,o kadar olur....Köylü sormus:
-Baba Erenler bu isi nasil yaptin?
Baba söyle demis:
-Bugünlerde yukaridakiyle aram hic iyi degil.Gömlegim kurumasin diye yagdirdi.

gulizar
27.10.2005, 22:24
OLSUN

-Ahlak bozuldu, böyle devam ederse dünyanin alti üstüne gelecek!
der birisi.
Bektasi:
-Olsun, diye yanit verir,bakarsin alti üstünden iyidir!!!

gulizar
27.10.2005, 22:31
GÜNDÜZ YIRMI,GECE ON DAKIKA

Bektasiye sormuslar:
-Baba en yakin cami buraya ne kadar mesafededir?
Bektasi hic düsünmeden su yaniti vermis:
-Gündüz yirmi dakika,gece ise on dakika gidiliyor.
-O nasil oluyor ?
Bektasi anlatmis:
-Gündüz yirmi dakikada gidiliyor;geceleri ise,su asagida bir it var,
kovaladi mi,insan on dakikada variyor..

gulizar
12.02.2006, 22:31
ARKADASLARI HEP BÜYÜDÜ

Sancak ve subaslari,cavuslar ve mültezimler(vergi toplayicisi) zorla halktan agir vergiler alirlar.Halk ödeme gücü kalmaz.
Yine öyle bir gün,mültezim köye gelmis,vergi toplamaktadir.bir evin verecegi kalmamis.Tek güvenceleri esektir.Ellerinden alinirsa yok olacaklardir.Eseklerini vermemek icin ayaklarini baglar,bir yataga kor,üstünü kilimle örterler,vergi toplayici,evi didik didik arar,birsey bulamaz.Gözü kilime ilisir:
-Bu nedir? diye sorar.
Köylü:
-Hastam diye yanitlar.
Memur kilimin ucunu kaldirir ve,
-Hastada hastaymis ha ! der.
Ev sahibi:
-Memur beg,bunun zirlak arkadaslarin cogu,Osmanli'nin kapisinda beg,pasa oldu. bu zavalli safligindan böyle kaldi ve yoksulun yasamina ortak oldu......

gulizar
12.02.2006, 22:45
NIYE KORKAYIM?

Haksizliklariyla ünlü bir kadi,Bektasi dervisi ile karsilasinca cikismis:
-Be hey imansiz! Allahtan korkmuyor musun,her gün icki iciyorsun?
Bektasi yaniti yapistirmis:
-Ben gündüzleri icmem,geceleri icerim.Sen her gün güpe gündüz,Allah'in hakkinin yemekten korkmuyorsun da,ben geceleri icki icmektenmi korkayim?...

eylemm
26.02.2006, 14:50
fıkraların hepsi çok güzel. özellikle "hiç" :)

derviscemal
26.02.2006, 14:51
komik ti gerçekten sağolun..

meymane_usari
26.02.2006, 15:03
Zina aleti

Kadı, Bektaşiye sorar: – "Rakı şişesi taşımaya utanmıyor musun?" Bektaşi: – "Ben de zina aleti de var kadı efendi de, kullanmadıktan sonra, o suçu işlemiş olmam ki."

meymane_usari
26.02.2006, 15:03
Bir eşek, bir öküz

İki softa, ramazanda bedava yiyip içeriz diye bir Bektaşi köyüne misafir olurlar. Hoşbeşten sonra, içlerinden biri tuvalete gider. Bektaşi, bu softaları kontrol etmek için odada kalana sorar: – "Senin arkadaşın nasıl bir adam? Bilgisi var mı, yok mu?" O da kendini üstün göstermek için "Bırak şunu, eşeğin tekidir", cevabını verir. Biraz sonra öteki softaya da aynı soruyu sorar: – "Senin arkadaşın nasıl bir adam? Bilgisi var mı, yok mu?" Bu softa da öteki gibi "Bırak şunu, öküzden farkı yoktur", cevabını verir. Akşam olunca iftar sofrası kurulur. Fakat tepsinin üzerinde arpa ile samandan başka bir şey göremeyen softalar hayretle sorarlar: – "Bunlar ne erenler?" Bektaşi gülerek cevap verir: – "Biriniz eşek, ötekiniz öküz. Sizin için bunlardan daha iyi azık olur mu?"

meymane_usari
26.02.2006, 15:04
Farzı da bırak

Koyu sofu bir adamcağızla Bektaşi, bir başka kenti gitmek üzere bir kervana katıldılar. Sofu, ikindi üzeri namaz kılacağını söyledi. Bektaşi: - "Geç kalırsan kervanı kaçırırsın; onun için sünneti bırak da yalnız farzı kılıver", diye öğüt verdi. Bektaşi'nin sözüne uydu adam. O gece bir yerde konakladılar. Ertesi sabah sofu, Bektaşi'ye sitem etti: - "Dün bana sünneti kıldırmadın, gece rüyama Peygamber Efendimiz girdi." Bektaşi adamın sözünü ağzına tıkadı: - "Daha ne istiyorsun! Farzı da bırak rüyana bu kez Tanrı girsin!"

meymane_usari
26.02.2006, 15:05
Su katıyorlar

Bektaşinin birini ramazanda içki içtiği için yaka paça kadıya götürürler. Çakırkeyif Bektaşi'yi görür görmez kadı: - "Behey kafir! Bu yaşta hala içiyorsun bu zıkkımı. Utanmıyor musun? Bilmiyor musun haram olduğunu?" der. - "Sırtınızdaki ipek kaftan da haramdır..." diye karşılık verir Bektaşi. Kadı: - "Bunun içine pamuk katarlar." Bektaşi: - "Dünyada doğru adam mı kaldı, şaraba da yarı yarıya su katıyorlar..."