reveries
20.08.2006, 20:39
Dostlar ben Sivas Kangalın Kalkım Köyündenim. Ailemi üç yaşında yitirmişim. Alevi olup olmadığımı öğrenmek istiyorum bana yardımcı olabilecek doslar var mıdır?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviler Nerde? çoğrafya Sayfa :
1
[2]
reveries 20.08.2006, 20:39 Dostlar ben Sivas Kangalın Kalkım Köyündenim. Ailemi üç yaşında yitirmişim. Alevi olup olmadığımı öğrenmek istiyorum bana yardımcı olabilecek doslar var mıdır? haydar-i 27.08.2006, 13:00 artık harita yok. düzenlerseniz sevinirim. ThassosIsland 19.09.2006, 23:47 adapazarında bıle var mesela ben..:surrender aksiyon27man 20.09.2006, 03:16 onemli olan insan olman alevi sunli olamk degil yerine getirmek aleveligi bizde ayrımcılık yoktur biz insanları yaradan dan oturu severiz Serserim 08.10.2006, 02:46 Alevimen kardeş bende Resim açılmıyor?? X piryolu60 14.10.2006, 23:19 ben bi şey göremedim can Şoreş 14.10.2006, 23:55 Mesela Ordunun % 30u Alevi ama Haritada farklı tonlarda idi. O yüzden gerçekleri yansıtmıyordu harita. hacıbektaşlı 27.11.2006, 21:40 Dostlar ben Sivas Kangalın Kalkım Köyündenim. Ailemi üç yaşında yitirmişim. Alevi olup olmadığımı öğrenmek istiyorum bana yardımcı olabilecek doslar var mıdır? değerli can kangalın geneli alevi olduğunu biliyorum ve hacıbektaştada akangallı aleviler var örf ve adetlerinde ne olduğun belli olur tabiki bizler insanları ayırmıyoruz çünkü felsefemizde ayrımcılık yok Estir 09.12.2006, 16:58 alevilerde heryerde var ama sesleri çıkmıyor Estir 09.12.2006, 17:04 Elİne Belİne Dİlİne Sahİp Olan Her İnsan Bİzİm İnsanimizdir.... Estir 09.12.2006, 17:05 Sİvas Kangal Alevİ BÖlgesİdİr,,,İÇİndekİ Sesİ Dİnle...semah DuyduĞunda Kendİnden BİrŞey Buluyorsan Sen Alevİsİndİr..... Estir 09.12.2006, 17:19 __________________ ALEVİLER BİRLEŞİN !!! "Suyu ve Yemişi Bol Memleketimde İnsanlar Açlıktan Ölüyor !!!" Her İnsanlık Sorunu Alevilerinde Sorunudur Şoreş 10.12.2006, 15:49 Arkadaşlar bilmekte fayda var.. Merkezlerden; Ordunun % 30'u İzmirin % 35'i Antalyanın % 30'u Mersin'in % 50'i ( Hemen hemen ) Ankaranın % 35'i Alevidir.. Bu bilgileri, bu illerde ikamet eden arkadaşlarımdan edindim.. Özellikle Orduda çok Alevi var.. Zaten Eski Karadeniz Türkmenlerinin geçmişi Alevidir.. Daha sonra Sünnileşmiştir.. Bugün o Bölgedeki seyrek Alevi Nüfus, geçmişteki Alevi olan Karadeniz Türkmenlerinin kalıntılarıdır diyebiliriz.. zülcenah 12.12.2006, 13:53 nasıl sivasın bir bölümünde alevi var birsürü yerinde alevi var .KANGAL,ZARA,ULAŞ,DİVRİĞİ,ŞARKIŞLA,HAFİK,YILDIZELİ ,ALTINYAYLA bu bölgelerde alevi vardır çok sayıda zülcenah 12.12.2006, 14:31 30 milyon bencede biraz abartı ama ben 21-25 milyon arası alevi var olduğunu ve devletinde bu sayıda bir nüfusu kabul ettiğini biliyorum... azel24 20.12.2006, 18:07 alevilerin il il nerde olduğu konusunda pek bi bilgim yok ama bence sevginin saygının hoşgörünün adaletin olduğu heryerdeler... AnGeNehM 14.01.2007, 14:14 Hım Bursada kesteL iLçesi,yıLdırım/esenevLer mahallesi(benim oturduğum yer) ayriyetten panayır mahallesinde çohunLuk var gülsün 14.01.2007, 14:54 şehitler mahalesi inegöl AnGeNehM 14.01.2007, 15:13 aaaa özür diLerim ya evet hakLısın inegoL/şehitLer köyü ve gürsu/Adaköy tamamen aLevidir(söz konusu yer bursa) bahri bahiroğlu 21.01.2007, 12:18 arkadaşlar il merkezleri içinde en yüksek alevi nüfus oranı tunceli den sonra antakyadadır;antakyada belediyeyi akp nin alması kimseyi yanıltmasın zira antakya belediyesinin sınırları çok dar çizilmiştir ve herbiri şehrin birer mahallesi durumunda olan beldelerde muazzam bir alevi nüfus vardır bence antakya da alevi nüfusun ortalaması %55 dir bu durumu 2002 milletvekili seçim sonuçlarından da tahmin etmek zor değildir chp:52301 oy;akp:36695 oy bahri bahiroğlu 21.01.2007, 12:22 şoreşin bir eksiği var,alevi nüfusun yoğun olduğu yerlerden biri de adana merkezdir burada alevi oranı %30-35 civarındadır. Emo84 22.02.2007, 10:02 antakya il olarak iste 40-50 % arab alevisidir adana da 25-35 % arasinda mersin zaten en az 30% .... 35% da olabilir.. erkan_can 06.03.2007, 21:48 türkiyenin en yoğun alevi nüfusu olan il sivastır imranlı ilçesinin 110 köyü alevi köyleridir daha sonra zara ilçesi gelmektedir değerli canlar anadolu75 27.03.2007, 00:52 alevilerin en yogun oldugu il tuncelidir. ikinci il ise sivas. ilcelerden ise en yogun alevi ilcesi nevsehirin hacibektas ilcesi,arkasindan ardahanin damal ilcesidir. ernic 45 27.03.2007, 01:05 herkes bir yorum yapmis her ilimizde az olsun fazla olsun var yani Okan22 31.03.2007, 02:22 bencede onemlı olan alevi bektaşi nufusun yanında aynı alevilik yaşam biçimini kendinle bağdaştırmış insanların sayısıda önemlidir lion12 31.03.2007, 04:08 bencede onemlı olan alevi bektaşi nufusun yanında aynı alevilik yaşam biçimini kendinle bağdaştırmış insanların sayısıda önemlidir Evet doğru bir yaklaşım:thumbup: ceydaa 01.04.2007, 01:12 türkiyenin en yoğun alevi nüfusu olan il sivastır imranlı ilçesinin 110 köyü alevi köyleridir daha sonra zara ilçesi gelmektedir değerli canlar sonra da kangal :blush: sıraçç 01.04.2007, 13:19 alevinin yogun olduğu bölgelerın basında sıvas ın geldıgını bıldırmıs canlar.. pekı bukadar yogun olan bı bolegede yakın tarıhımızde bı katlıam yasanmadımı? o otelde 37 aydın yanarken nerdeysı bu canlar.. yanı kuru kalabalıgın bı yarar getrcene ınamıyurum ben.. gerısı her turlu yoruma acık artık... holocaust 04.04.2007, 10:42 aleviler anadolunun hemen her yerinde dağınık bi şekilde yaşıyorlar...en yoğun olan yerler malatya tokat tunceli manisa izmir balıkesir civarlarıdır lion12 04.04.2007, 21:44 Türkiye nin çoğu yerinde yaşıyoruz. Şoreş 04.04.2007, 21:49 En çok Alevi Köyü Sivastadır.. 600 yada daha fazla Alevi Köyü.. Sonra Tunceli gelir.. 300 - 350 kadar.. Daha sonra Tokat gelir.. Onun ardından da Erzincan, Çorum, Maraş, Malatya, Bingöl, Adıyaman, Amasya gibi İllerimiz gelir.. ForZaSLaN 04.04.2007, 22:07 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/c8/Alevis.png Resimde mavi olan illerde >10% tahmin ediliyor. Diğer (beyaz bölgeler) oran <10%. Link'i Düzeltelim.Haritada maviler koyulastikca alevi sayisi artiyor.Basda Tunceli,sivas,çorum,tokat,istanbul.. geliyor Saygılar. http://img61.imageshack.us/img61/9595/alevisky9.png (http://imageshack.us) Şoreş 04.04.2007, 22:13 Harita, Köylerin yoğunluklarına değil, daha çok Merkezlerde yaşayan Alevi Yoğunluğa göre yapılmıştır.. Bu açıdan Tunceli, Sivas, Maraş, Mersin, Çorum, İstanbul, Ankara önde gelir.. anadolu75 05.04.2007, 14:01 en cok alevi tunceliden cikmistir. arkasindan sivas ve tokat gelir. hacibektas ve ardahanin damal ilcesi alevilerin tamami oldugu ilcelerdir. orontes 05.04.2007, 14:18 http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=28994 orontes 05.04.2007, 14:19 http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=28422 can&cansu 05.04.2007, 14:37 arkadaşlar lütfen sivas a atıp tutmayalım biz de sivaslıyız aleviler kendi içimizde orontes 05.04.2007, 14:52 geçenlerde yol tv de karadeniz alevileri ile ilgili bir tartışma programı vardı. izleyemedim. izleyenler var mı? YAZICI 19.04.2007, 18:56 paylaşım için sağol..... gozukara25 20.04.2007, 23:52 Sevgili canlar aşağıda verdıgım bilgiler dilsel ve dinsel grupları tespıt eden son resmı ıstatıstık olan 1965 nufus sayımıdır..bu sayımın verılerıde guvenılır olmaktan uzaktır..Bu gün turkiyenın etnık yapısını belirlemek bakımından basvurulabılecek hıc bır resmı kaynak yoktur Aşağıda ki yazıda Alevilerin yasadıgı bölgelerde anıldıkları isimleri ile vermeye çalıştım.. Alevi Türkler : batı ve orat anadoluda alevi,kızılbaş..Doğu anadoluda Türkmen olarak isimlendirilen bu grup orta,batı ve kuzey anadoluya bilhassa Sivas,tokat,Yozgat,Nevşehir,Çorum,Amasya,Maras ve Erzincan yörelerine yayılmıstır..Orduda Nalcı; Tokatta Sıraç,Elçi,Tahtacı,Çepni,Abdal,Kızıldeli,Talibi,Ar apkirli; Ankaranın dogu ılcelerı ve kırıkkalede Sırtısarı gibi isimlendırmelerı vardır..Bulagaristandan gelenlere Amuca denilir,Alevi Türkmenlerle aralarında ki ayırım açık degıldır... Alevi Yörükler : Sadece Emirdağ (Afyon) ve Bozüyük (Bilecik) de kaydedılmıslerdır..Ancak toroslar üzerinde bir cok yerde ve yozgat merkezınde de bulundukları dusunulmektedır..Alaşehir (Manisa),Sazdere Bahadır ve kozluca köylerı ile Sarıgölde (Manisa) Alemsahlı köyunde Alevi Yörük grupları saptanmıştır.. Alevi Türkmenler : Zaman zaman Kızılbaş olarakta anılan Alevi Türkmenler,kendilerine bazı yörelerde Aşiret ( Sıraçlar ) veya Gavum ( Nalcılar ) adını vermektedir.Bunun yanında Çepni,Adalı,Üsküdarlı,Sıraç,Nalcı,Barak gibi isimlerlede anılırlar..Yayılım alanları en doğuda Divriği (Sivas) ve Nizip ( GaziAntep ) olmak üzere,Batı ve Orta Anadolu’dur..Bilinen köy grupları Kars,Sivas,Tokat,Ordu,Çorum,Balıkesir,Manisa,İzmir ve Muğla’dadır..1930’larda Balıkesirde Alevi Türkmen olarak kaydedilen köylerden bazıları bu gün Türkmen köyü değildir..Edremit (Balıkesir),Bergama,Tire( İzmir),Akhisar,Turgutlu(Manisa),Söke(Aydın),Şarkış la,Gemerek(Sivas) ve Nizipte (Gaziantep) halen hatırı sayılır miktarda Alevi Türkmen Köyü bulunmaktadır..Bu köyler nispeten Ulaşılması zor ve dağlık yörelerdedir.. Nalcı Türkmenleri Ordu’da yogunlasmıstır..Sıraçlar Tokat’ın Artova,Turhal ve Zile ilçeleri ile Yozgatın Çekerek ve Sorgun ilçelerinde…Baraklar ise Nizipe yerleşiktir…Çepni ve Baraklarda aşiret bağları hala gülcüdür..Edremit Türkmenlerinde ise neredeyse tamamen kaybolmustur… Alevi Tahtacılar : Kendilerine zaman zaman Türkmen,Tahtacı diyen bu grup ;Antalya,İçel,Adana ve Maraş İlleri içinde kalan Torosların ormanlık kesimleri ile İzmir,Aydın,Manisa,Muğla,Denizli,Isparta ve Gaziantep illerinde bulunmaktadır….Çaylaklar (Karaman ovası,Finike,Mut ve Fethiyede) ve Aydınlılar (Adana,İçel,Antalya ve İzmirde) olmak üzere İki ana gruba ayrılırlar…Esasen Orman ve ağaç işçiliğiyle uğraştıklarından Diğer Türkmen gruplarından ayrı bir etnik ünite haline gelmişlerdir..İnanç sistemleri içinde,bilhassa ağaç kültüne dayalı Şamanik unsurlar önemli yer tuttuğundan,diger Alevi Türkmen gruplarına göre Ortodoks İslama biraz daha uzaktırlar… Alevi Abdallar : Abdal,Abtal,Carcar ve Kürtler arasında Gavanda adlarıyla anılan bu grup ; Teber,Tencili,Fakçılar(Fakırlar ? ),Begdili gibi ikincil isimleride kullanmaktadır..Batı ve orta Anadoluda Denizli,Eskişehir ve Bolu illerinden başlayarak doğuya doğru Ankara,Konya,Antalya,Adana,Gaziantep,Nevşehir,Kays eri,Sivas,Tokat,Yozgat,Sinop ve Çorum’a kadar uzanan sahada yasamaktadırlar…Grameri Türkçe olan,ama yeni Farsça,Kürtçe ve Çingenece sözcüklerden olustugunu A.Tietze nin saptadığı 86 kelimelik bir “gizli” dilleri vardır..Bu dil içinde kökeni bilinmeyen bazı kelimelerin,Doğu Türkistanda yasayan Abdalların konustugu”gizli< dildeki kökeni bilinmeyen kelimelrle aynı oldugu saptanmıstır… Alevi Kürtler : Kürt nüfusunun % 30’unun Alevi olduğu tahmin edilmektedir.. Karlıova ve kiğı (Bingöl) ilçeleri başta olmak üzere,Tunceli,Erzincan,Sivas,Yozgat,Elazığ,Malatya ,Elbistan ve Pazarcık(K.Maraş),Pınarbaşı,Sarız ve Tomarza(Kayseri),Alaca(Çorum) bölgelerinde ağırlıklıdırlar..Ayrıca dağınık olarak Adıyaman,Gaziantep,Hatay,Kırşehir,Nevşehir,Samsu n ve Tokat’ta da rastlanılmaktadır..Sünni Kürtler gibi Kırmanci konuşan Alevi Kürt’lerin *Liturjisinde* Türkçe kullanım vardır.. Liturji : dinsel törenlerde usul ve sıra. katolik okullarında litürji adını taşıyan dersler verilir, ayin başlamadan önce elbislerin, süslemelerin duracağı yerler, kimin nerden gireceği, nasıl yürüyeceği, ayinin tipine göre nelerin değiştiği bellidir ve bu kurallar bütünü.. Alevi Zazalar : Bingöl dağlarından başlıyarak Malatya ovasına kadar Fırat ırmağının Sağ yakası ile Sivasın Zara,İmranlı,Kangal ve Divriği İlçelerinde…Erzincan Merkez İlçesinin kuzeydoğusunda (merkez ve Tanyeli bucakları),Çayırlı ilçesinde(merkez ve Başköy bucakları),Tercan civarında ve Diyarbakırın Hani İlçesinde Alevi Zaza köyleri bulunmaktadır..Sivas ve Tunceli(Dersim) bölgesinde Koçgiri,Çarekan ve Giniyan aşiretleri,Erzincanda Kureyşan aşireti yaygındır..1965 Köy Envanter Etüdüne Göre 619 Zaza köyünden 160’ı Alevidir..214 tanesi ise Kürt köyüdür..Hozatta 35,Nazimiye’de 13,Ovacık’ta 53,Pülümürde 46 Alevi Zaza köyü vardır.. Yukarıda verilen bilgiler 1965 yılında yapılan Nüfus sayımına ayittir.. Bu gün yapılan(zorunlu) Göç ve Asimilasyon sebebiyle günümüz yerlesim ve isimlendirmeler değişiklik gösterbilir... Şoreş 21.04.2007, 00:03 Konuları birleştiriyorum.. İyi Forumlar. gozukara25 21.04.2007, 01:24 Konuları birleştiriyorum.. İyi Forumlar. Teskkürler Şoreş can :) Bende buraya yazmak istemiştim ama beni başka yere yönlendirdiler... Umarım bilgilendirme babında faydalı olur.. gozukara25 21.04.2007, 09:47 1965 ve ondan önceki nüfus sayımlarında Halkın dilsel ve dinsel kimlikleri sorularak bunlar kayıt altına alınırdı ve bir nevi etnik yapı resmi belgeler ile açıklanırdı ( yaşayan etnik yapılar devlet tarafından kaile alınarak varlıkları tanınmış olurdu )..1965 den sonraki sayımlarda çobanın koyunlarını saydığı gibi fakat çobanın saydığı şekilde masum olmayan bir sayım sistemi uygulayarak sadece kelle sayılarak yapılan nüfus sayımları Çoğunluk veya Eşitlik talep edilebileceği kaygısıyla etnik kimlik sorulmadan yapılmaya başlandı..Çünkü nüfus sayımı resmidir devlet tarafından Ünüter yapıya zarar verebileceği gerekçesiyle Etnik Köken tehlike arz eder..Nüfus sayımlarında Etnik kökeninde sorulması ve bu bilgilerin halkla paylaşılmasının gerektiğini düşünüyorum.. Bu Düşüncem suç oluşturuyormu onuda bilmiyorum... rramzyy 11.06.2007, 14:26 kardesim yaptıgın calısma cok guzel.zaten tahmın edıldıgı gıbı gorunuyor harıtada.ellerine emeğine sağlık Seyduna 11.06.2007, 14:50 En az alevi Elazig'da saniliyor ama Elazig'da sanildigindan fazla Alevi var. Ama kendilerini gizlemek daha da kotusu MHPli olmak gibi bir huylari var. zülküf 12.06.2007, 14:22 arkadaşlar bişey merak etim kürt zaza türkmen alevisi olduğunu hepımız biliyoruz yalnız çingene alevisi varmı yokmu edirnede olduğunu söylüyorlar bunu biri bana açıklasın sadece merak etim sahrut75yagmur 12.06.2007, 16:24 Bir çok ilimizde alevi nufusu mevcutur.Lakin büyük kentlere göç yüzünden,sünni devlet yapısı yüzünden korkmuşlar saklamişlardır.Ne yazık ki sivas olayları bir milat olmuş ,ne gariptirki bu olaydan sonra alevi kesimi ses çıkarmaya başlamıştır.Ben istanbulda yaşayan bir alevi olarak erzincan kökenliyim.Ama köküm,aşiretim urfa'ya dayanıyor.Kürtlüğümüz asimile olmuş.Çoğumuz da öyle çünkü,osmanlı da ki yavuz katlinden kurtulmak için aleviler hep göç halinde gezer olmuşlar.Süniler oba da aleviler yayla da olmuşlar.Haritalar hala aleviyim diyemeyen bir kesimde ne kadar doğrudur bilemem.Fakat zazaca,kürtçe konuşan aleviler olduğu gibi,alevi olupta sünnileşen bir çok çıkarcilarımızda mevcuttur.Saygılarımla... zazaozgun 12.06.2007, 20:37 heryerde alevi var mecburi göçlerden dolayı alevi inancındaki insanlar dağılmış benim anladığım bildiğim kadarıyla her ilde var ama ya bir ilçesinde yoğunlukta ya bir köyünde.ama en çok tunceli,sivas,erzincan,tokat vs. diye tahmin ediyorumm.. xolxol_12 15.06.2007, 14:08 Hadi canım Sivas bu kadar koyu olamaz kafadan yapılmış bir harita bu Sivas'da Alevi kesimin olduğu kadar Yobaz kesim de mevcut... En fazla Tunceli olduğu kanısındayım... kızıl_bayrak 17.06.2007, 09:33 sivasın sadece bir ilçesinde alevi var öbür kesimi yobaz kesimi ama öyle görünmekteki tunceliden sonra en mavi yer..... ilginç sivasın bir ilcesindemi var.diger ilcelerindekiler alevi degilmi. veya alevi yerine koymuyormusunuz yoksa. xolxol_12 19.06.2007, 23:33 Yok canım Sivas'ın her ilçesinde alevi köylerimiz tertemiz inançalarıyla mevcutturlar. Ama en seyrek olarak hangi ilçesinde var diye bir merak konusu olursa Akıncılar denilebilir. Ali sağlam 21.06.2007, 21:24 Samsunda da bayağı nüfus var alevi köyleri çok .Samsunun Alevi nüfus oranı %40 dahada fazla olabilir.Alevi köy sayısı 100 den fazla.saygılarımla. xolxol_12 25.06.2007, 14:20 Samsun'da vardır ama Samsun nüfusunun %40 nın alev olması imkansız... Biz demiyoruz ki samsunludanda alevi mi olurmuş hadi sende !!!... TAbiiki nereli olduğu önemli dğeil yüreği burdaysa oda burdadır.Ama %40 Samsun ili için çook yüksek bir rakam Sivas bile %65-70 iken Samsun nasıl &40 olabilir... CaNCa 25.06.2007, 15:54 Mersindeki alevi nufüs en az %40 civarındadır. Mersinin yerli alevileri dışında çoğunluğu maraş, malatya, tunceli, sivas, hatay gibi illerdende yoğun bir alevi göçü almıştır. Sosyal haklarına erişilmişlik ve toplum içerisindeki üst kademelerdeki dağılım bakımında en üst zirvede oldukları il'de Mersin'dir. Mersin Büyükşehir belediye başkanı ve büyükşehire bağlı 3 alt birim belediyesinin 2'si ve mevcut 12 milletvekilinin 5'i alevidir. Mersindeki bir çok özel okul, hastahane ve kentin atar damarı olan kurumsal veya bireysel olarak bir çok müessese'nin sahipleride alevi işadamlarıdır ve özellikle iş camiasında Türkiyede ağırlıkları olan iş adamlarıdır. Mersin Sanayici işadamları derneği(MESİAD), bazı işci ve memur sendikaları dahil bir çok sivil toplum örgütününde başkanları alevidir. Yani demografik yapı içerisinde, alevilerin dağılımı yapıldığında Mersindeki alevilerin hem her alandaki örgütsel kazanımlarından, hemde nüfüs oranı açısından yoğunluklarından daha belirgin bir istatistiksel veri sunulması gerektiği kanısındayım. silberhaus 30.09.2007, 15:32 arkadaslar alevinin olmadigi 2 il var tahminimce biri bayburt digeride kastamonu Bayburt'ta 7 adet alevi köyü vardır. Alevi köyü olmayan iller Rize, Artvin, Ağrı, Van, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Batman, Mardin vs. Hakkarili 19.11.2007, 11:24 Çözünürlüktemi bi arıza var yoksa biz mi yanlış görüyoz benim bildiğim kadarıyla Malatya'da çok Alevi var... bence bu harita bir yanlışlık var hataylılar bilir hatayın %90 nı alevidir neden belirtilmemiş!!! AnGeNehM 19.11.2007, 13:58 bence bu harita bir yanlışlık var hataylılar bilir hatayın %90 nı alevidir neden belirtilmemiş!!! Kaynak doğru ama nasıl doğru. Dikkat ettiyseniz orada yazıyor Bu harita 9.282 kişinin profil bilgilerine bakılarak incelenmiştir.Malesef sizin oralardan üyemiz olmadığı için gözardı olmuşsunuz yapacak bişi yok. Hakkarili 19.11.2007, 14:00 bende göz problemi var iyi okuyamamışım sorun bendeymiş özür dilerm Boranca 19.11.2007, 14:09 malatya küreciğin köken olarak hangi yöreden ya da yerden geldiğini bilmemekteyim alevi türkmenleri olduğumuzda söyleniyor ancak yöredeki sünni kürtlerin konuştuğu kurmanci yide biliyoruz.ama soy olarak tam olarak nerden geldiğimizi bilmiyorum tunceli hozat ya da erzincan ın sınır köylerinden geldiğimiz rivayet ediliyor bu konuda bir bilgisi olan varsa benle malatya küreciğin kökenini paylaşabilir miİ? ozgurcabul 19.11.2007, 18:35 bence hiç güzel olmamış be abicim çok yalnışlık var malatya nın %20 alevidir...fakat burda çok farklılık var bidaha gözden geçirirsen iyi olur. 60Emrah60 04.01.2008, 09:37 bence hiç güzel olmamış be abicim çok yalnışlık var malatya nın %20 alevidir...fakat burda çok farklılık var bidaha gözden geçirirsen iyi olur. arkadasim buyur cevabin:ilgili: Kaynak doğru ama nasıl doğru. Dikkat ettiyseniz orada yazıyor Bu harita 9.282 kişinin profil bilgilerine bakılarak incelenmiştir.Malesef sizin oralardan üyemiz olmadığı için gözardı olmuşsunuz yapacak bişi yok. |