Orijinalini görmek için tıklayınız : Malatya / Hilan köyü

Özenturk
29.07.2005, 16:19
Benim köyüm sayılan ve anemim köyü olan Malatya Belediyesine Bağlı Dilek Beldemizin Köyü olan HİLAN KÖYÜ'dür.
En eski Alevi/Türk köyü dür,tarih boyunca Hilan köyünde hep Aleviler yaşamışlardır.

neyse köyü bırakın malatyalı yoku forumda?

gulizar
30.07.2005, 20:49
üye olarak ben varim, arguvanliyim.

Nesimi
30.07.2005, 21:59
Bir tane daha oldu,hekimhanliyim (yani dagdaki bir köyünden:yamukgul:).
Bizim komsu Igdir köyünden birkac resim gösterim,bizdede farkli degil iste.
http://www.igdirkoyu.com/yoreresim.htm

Özenturk
31.07.2005, 08:52

Öncelikle merhabalar dostlar.

arguvanın hangi köyü?

hasan1
02.08.2005, 00:32
selam nesimi sizin köye yakin,mezirme köyü var orda iyi bir dede vardi Vaylo Dede diye tanirmisin ?

Nesimi
02.08.2005, 21:25
hasan1 evet ,kim bilmez Vaylo dedeyi.Sen nerelisin?

hasan1
02.08.2005, 22:11
selam nesimi,

ben arguvan kazasinin asar köyündenim,ama bütün cevre köyleri,sizin köyün oralari iyi bilirim, Sen Vaylo Dede hakkinda neler biliyorsun?,yazarsan sevinirim,birde Dedelerin özelliklerini anlatmis oluruz burda,gercek Vaylolari yani.
birde sen nerde kaliyorsun Türkiyedemi?ben almanyada Dürende Kaliyorum.

saygilar.

özentürk arguvanlilara yazmak istiyorsan önce irkciligini duzelt karsindaki insanin
dini dili irki ne olursa olsun insanlari karalayarak deyil severek saygi göstererek
görüsüne saygi duyarak yaklas

eda yılmaz
05.08.2005, 14:45
merhaba bır hekımhanlı daha aranızda igdır koyunden

chatlakalper
05.08.2005, 14:46
hoşgeldin eda

Özenturk
05.08.2005, 20:30
merhaba bır hekımhanlı daha aranızda igdır koyunden

hoş geldiniz hemşerim hekiman/ığdır köyünü duymuşum

eda yılmaz
09.08.2005, 15:07
burada bulunmaktan cok mutluuyum sızlerı tanımak ısterım

floydian
09.08.2005, 17:15

Akçadağ / Kürecik'liyim bende dostum. malatyalılarda baya varmış forumda :sas:

Özenturk
09.08.2005, 20:49
dostlarim Bende Sizleri Tanimak Isterim,

Kürecikli Dostum Hoş Geldin Aramiza.

eda yılmaz
10.08.2005, 15:11
canlaar sızlerı tanımak ısterım

polata
31.08.2005, 12:16
eşim, annenin köyünden.benim baba tarafım karaca, anne tarafım şu anda baraj gölü altında kalan etebek(atabek) yani her malatyalının bileceği tabirle zeynel abid'in ziyaretinin olduğu köy...
Hilan için yazdıklarını okuyunca şaşırdım.. hilan geçmişi çok eskiye dayanan hele de ilk alevi-türk olan köylerden değildir.. şehre bu derece yakın olan alevi köyü pek görülmez.. hilan ın geçmişine bakıldığı zaman ermeni vatandaşların yerleşim yeri olduğu görülmektedir.. bu nedenle sana hilan konusunda bilgi veren kişi yanlışlık içindedir...

Özenturk
31.08.2005, 12:25
eşim, annenin köyünden.benim baba tarafım karaca, anne tarafım şu anda baraj gölü altında kalan etebek(atabek) yani her malatyalının bileceği tabirle zeynel abid'in ziyaretinin olduğu köy...
Hilan için yazdıklarını okuyunca şaşırdım.. hilan geçmişi çok eskiye dayanan hele de ilk alevi-türk olan köylerden değildir.. şehre bu derece yakın olan alevi köyü pek görülmez.. hilan ın geçmişine bakıldığı zaman ermeni vatandaşların yerleşim yeri olduğu görülmektedir.. bu nedenle sana hilan konusunda bilgi veren kişi yanlışlık içindedir...

dostum ben şahsen orda yaşıyorum sen benden iyimi bilecen,hilanda eskiden bile ermeniler yaşamamıştır.
,karaca köyünüde etebek köyünü biliyorum,zeynal abidinede Hersene gideriz.

polata
31.08.2005, 13:02
bana hilan da yaşadığını söylüyorsun ki şu an da orada yaşayan ortak tanıdıklarımız var demektir... ancak orada yaşıyor olman o konuyu iyi bileceğin anlamını ifade etmez... en basit örneği ile ilk msj da yazdığım gibi Hilan ı en eski alevi-türk köyü olarak kabul etmen ve bilmen büyük hatadır... çünkü hilan en eski alevi-türk köyü değildir... büyük oranda çevresinden göç almış bir köydür... bu arada özdemir soyadlı aileyi ve ortaç soyadlı aileleri tanıyorsundur..

Özenturk
31.08.2005, 14:39
bana hilan da yaşadığını söylüyorsun ki şu an da orada yaşayan ortak tanıdıklarımız var demektir... ancak orada yaşıyor olman o konuyu iyi bileceğin anlamını ifade etmez... en basit örneği ile ilk msj da yazdığım gibi Hilan ı en eski alevi-türk köyü olarak kabul etmen ve bilmen büyük hatadır... çünkü hilan en eski alevi-türk köyü değildir... büyük oranda çevresinden göç almış bir köydür... bu arada özdemir soyadlı aileyi ve ortaç soyadlı aileleri tanıyorsundur..

Benim annemin dedesi ta eskiden köy ağasıymış,ve rahmetlinin dediklerine göre bu bölgede eskiden belli alevi yaşadığıdır,bak civar köylerde hepsi sünnidir.

polata
01.09.2005, 15:55
öncelikle merhaba,
yaşın itibari ile hilan lı olan annenin eşimle aynı yaşlarda veya birbirine yakın yaşlarda olması gerekir. senden ve yazdıklarından bahsettiğim de eşim senin kimlerden olduğunu annenin adını kimler olduğunu öğrenmek istedi... bu konuda bilgi verirsen sevindirirsin..
selamlar

Cankiz
16.09.2005, 22:05
Selamlar hemsolar bende
Malatyaliyim..... :)

arecel
17.09.2005, 10:21
Benim en çok görmek istediğim yerlerden biriside Malatya. Özellikler Arguvanı çok merak ediyorum nasıl bi yer.

Berfin
10.10.2005, 20:14
selam bende Hekimhan liyim yukari saz köyünden malat yali olmaktan gurur duyuyorum saygilar.......

Cankiz
02.11.2005, 02:01
Malatyayli merak eden gider görür dimi arecel?! :)

divrigili
08.11.2005, 21:08
Slm arkadaşlar. Ben de sivas divriği akmeşe'liyim. Ya arkadaşlar benim bi arkadaşım da malatya hekimhan lı ama hangi köyünden bilmiyorum. Bana hangi köyleri alevi yazabilir misiniz?

şimdiden teşekkürler... iyi günler...

DENIZCENK
17.11.2005, 13:43
merahba bende malatyalıyım ve doğanşehirdenim ama bizim burda da alevi köylerimiz var Çığlık-yukarıköy-kelhalil-eskiköy-hudut-çömlekova-dedeköy-örnekköy-polatdere-topraktepe.vs

er1964
18.01.2006, 21:10
Arkadaşlar ben arguvanlı değilim ama arguvanda can dostlarım var.Dolaylı mahallesinde Ali Ekber ŞAHİN,Koyunlu köyünde ise Turabi KUBAT var.Uzun zamandır kendileriyle görüşemiyorum.Tanıyan arkadaşlar varsa forum aracılığıyla iletişim kurabiliriz.Sevgilerimle....

samanci
20.01.2006, 10:00
Herkese selamlar.

hasan1
20.01.2006, 10:31
Benim en çok görmek istediğim yerlerden biriside Malatya. Özellikler Arguvanı çok merak ediyorum nasıl bi yer.

bende arguvanliyim 1989 yilindan beri gitmemisim arguvana cok merak
edilecek bir yer deyil ilada görmek istiyorsan gidip görmelisin

Arguvan 44
25.01.2006, 18:57

merhaba,

bende arguvanliyim cok memmun oldum seni burda görünce ;)

Arguvan 44
25.01.2006, 19:00

Merhaba,

bende arguvanliyim. Arguvanla ve köyleri ile ilgili cok güzel yazilar var. Istersen bu linkten bi arastirma yapabilirsin:

http://www.arguvanvakfi.org.tr/arguvan_koyleri_detay.asp?DataID=25

kardelen44
26.01.2006, 21:25
merabalar arkadaşlar ben istanbuldan sevda. malatya hekimhanın salıcık köyündedenim.

hasanerdogan
26.01.2006, 21:31
slm
Basak köyü yakınmıdır size ordan arkadaşlarım var da

halitseyfi
27.02.2006, 18:18

Arguvan 1200 nufuslu(son zamanlar belki artmıştır) kendi küçük adı çok büyük yarı köy bir ilçe. nasıl anlatılır bilmem, her yanı aşık dolu, her evinde bir saz olan sevecen insanların yaşadığı bir yer. Arguvan dendimi akla türküler gelir, muhabbet gelir.Beceremedim ama işte öyle şirin bir yer

www.arguvanvakfi.org.tr (http://www.arguvanvakfi.org.tr)

ArGuVaNlı
27.02.2006, 19:10
bende arguvanliyim 1989 yilindan beri gitmemisim arguvana cok merak
edilecek bir yer deyil ilada görmek istiyorsan gidip görmelisin
hasan1 arkadaşım. görülecek bir yer değil demişsin. olurmu öyle birşey. belki ilçe merkezimiz çok küçük pek bir şey yok ama köylerimiz öylemi? ben kendim atmalıyım ve atmanın bütün köyleri birer cennet köşesidir. sadece atma değilki, bir eymir, bir kızık, bir güngüren(gadabela), bir kuruttaş, bir karahöyük, bir........ birçoğunu gördüm gezdim vede kaldım bir süre. hepsi çok güzel yerlerdir. arguvan bütünüyle burnumda tütüyor. çok özledim:ehyani
iyisimi ben biraz arguvan türküsü dinliyeyim belki biraz hasretim diner:yamukgul:

bence biran önce sende yeniden gidip bir gör hasan1 kardeş.

halitseyfi
27.02.2006, 19:52
Benim köyüm sayılan ve anemim köyü olan Malatya Belediyesine Bağlı Dilek Beldemizin Köyü olan HİLAN KÖYÜ'dür.
En eski Alevi/Türk köyü dür,tarih boyunca Hilan köyünde hep Aleviler yaşamışlardır.

Malatya- arguvan -atma -alhasuşağı köyündenim hilana yakın aşağıgölpınar' da bahçemiz var

Altaylardan
14.03.2006, 14:09

Ben de Malatyaliyim.

ozce
07.04.2006, 05:48
bende hilanlıyım ama sizleri hatırlayamadım hala orada oturuyorum

polata
07.04.2006, 10:47
bende hilanlıyım ama sizleri hatırlayamadım hala orada oturuyorum
Eşim Hilan'lı, hala hazırda Hilan da dayıları yaşamakta.

atilla44
14.04.2006, 19:15
slm arkadaşlar bende arapkirliyim köyümüz alevi köyüdür..sizlerle tanışmak isterim..
adresim:arapkirli_44@hotmail.com
aynı zamanda msn adresidir

ozce
16.04.2006, 01:57
kimlerdensiniz

hüseyin44
16.04.2006, 23:03
bende varım kürecikliyim .....

polata
17.04.2006, 09:14
kimlerdensiniz
Eşimin babasının soyadı Fırat, annesi tarafının soyadı ise Özdemir. Şu anda köyde eşim tarafı hariç şahsen tanıdığım Ortaç ailesi. Eşimin ablasının eşide Hilan'lı soyadı Coşkun.

erdemkocak
23.06.2006, 22:14
Köyümüzün Web sitesi,Şuan yapım aşamısında ama en kısa zamanda tüm bilgiler yüklenecektir.

www.hilankoyu.tr.cx

http://hilankoyu.gen.ms/

http://hilan.com.tr.tc/

erdemkocak
01.07.2006, 20:23
Köy hakkında kısa bilgi;

http://ozenturk.googlepages.com/Kymeydan.jpg/Kymeydan-large.jpg

Malatya Merkeze Bağlı Dilek Kasabasının Hilan Köyü.Hilan Malatya MerKeze 15 km dir,Köyü adını aldığı Hilan ovasında kurulmuştur, HİLAN'NIN ANLAMI İSE PEYGAMBERLER YURDU DEMEKTİR. bu köy Alevi Turk köyüdür.

http://ozenturk.googlepages.com/Resim110.jpg/Resim110-medium.jpghttp://ozenturk.googlepages.com/Resim111.jpg/Resim111-medium.jpghttp://ozenturk.googlepages.com/Resim099.jpg/Resim099-medium.jpg

www.hilankoyu.tr.cx

www.hilankoyu.de.tt

www.hilankoyu.tk

Özen44 Arkadaşımızın Ricası Üzerine...

Sevgiler

leila636
26.07.2006, 14:05
selamlar.... Ben Malatya/Cavusoglu Mahallesi dogumluyum... Babam Hilanli, Annem Sivasli.... Cok sevindim bu sayfalari bulduguma

berfin44
26.09.2006, 13:28
slm bende hilanlıyım yani annem hilanlı babam kaleli sizle tanısmak ısterım
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Eşimin babasının soyadı Fırat, annesi tarafının soyadı ise Özdemir. Şu anda köyde eşim tarafı hariç şahsen tanıdığım Ortaç ailesi. Eşimin ablasının eşide Hilan'lı soyadı Coşkun.
slm benim annenımde babasın soyadı fırat ve hilanlıyım özdemirleride tanrım sanrım ortak tandıklarımız cıkacak ve buyuk ihtmal eşinizle akraba cıkacagız tanışmak isterim

hasret_eylul
26.09.2006, 13:56
malatyalı dostlarımı formda görmek ne güzel..