Orijinalini görmek için tıklayınız : Karıncalar da Düğün Yapıyormuş...

Şah-Mat
23.05.2006, 20:54
Karıncaların da insanlar gibi sosyal oldukları, düğün ve cenaze merasimi tertipledikleri ortaya çıktı. Bursalı iki lise öğrencisi, iki gözlemevinde bir ay boyunca karıncaların hayatını gözlemleyerek, "Genç Araştırmacılar Yarışması"nda 3.'lük ödülü aldı.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/45/Septembre_2004_11.jpg/250px-Septembre_2004_11.jpg

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Araştırmacılar Yarışması'nda 3. olan Kız Lisesi 10. sınıf öğrencileri Çiğdem Altınel ve Nur Çetinkaya, toprak ve kumdan ayrı ayrı kolonilerden karıncaların hayatlarını incelemeye aldıklarını söylediler.

Nur Çetinkaya, cam çerçeveden oluşturdukları gözlemevinde, karıncaların toprağa bir harita çizdiklerini belirterek, "Onlar da insanlar gibi sosyal bir hayata sahip. Erkek ve ana karıncanın kanatları var. Kanatlarını hayatlarında bir kez kullanıyorlar. Düğün sırasında uçuş yapıyorlar. Erkek karınca ölüyor, kraliçe koloniyi oluşturuyor. Ayrıca ölen karınca için düğün merasimi düzenliyorlar" diye konuştu.

Çiğdem Altınel ise son yıllarda insanlar arasında görülmeyen dayanışma örneklerini karıncalar arasında gözlemlediklerini ifade ederek, "Karıncalar inanılmaz bir şekilde dayanışma örneği sergiliyorlar. Mesela bir karınca bir taşın altında kaldığında salgıladığı özel kokuyla diğer arkadaşlarına haber veriyor. Arkadaşları da hemen onu kurtarıyorlar. Ama kabile yönetimi ve kölelik sistemi maalesef karıncalarda var. Acımasız bir şekilde idam cezası da yaygın" diye konuştu.

Altınel, karıncaların 1 hafta boyunca yer tedirginliği yaşadığını, ancak daha sonra yeni yerlerine alıştığını ifade ederek, "Ayrı kolonilerden olanları savaşarak öldürüyorlar. Büyük bir ırkçılık var. Dayanışma kendi kolonileri arasında müthiş derecede gelişmiş" dedi.

İki öğrenci, insan boyutundaki bir karıncanın 1 ton yükü kaldırabileceğini belirtirken, 1 aylık gözlem sırasında hayvanlara gofret, elma ve ekmek verdiklerini bildirdiler.

Yorum; Alla alla ne garip şeyler varmış şu dünyada Bi yaşıma daha girdim..Bu yeni duydum.Sanırım sizde yeni duyacaksınız..Way be..Demek düğün yapıyorlarmışş..O zaman ben evlenirsem Karınca gardaşlarıda çağırayım onlarla bareber eğleniriz..hey allahım hey..:D

bodrum_26
23.05.2006, 20:55
ilginç saol paylaşımın için

berximin
23.05.2006, 21:28
karıncalarla ilgili topiciği görünce aklıma güzel bir yazı geldi paylaşmak istedim..
Karıncanın birisi sırtında cüssesinden epey büyükçe bir buğday tanesini sürükleyerek götürmeye çalışıyormus .bir peygamber(ismini unuttum kusura bakmayın) karıncanın bu sıkıntılı halini görmüş. bir buğday tanesi senin ne kadar süre tok tutar demiş. Karıncada bir kış boyunca bu buğday tanesi ile geçinebileceğini söylemiş.peygamber şaşırarak seninle bir anlaşma yapalım demiş ben seni bir kutuya koyacağım içinede bir buğday tanesi koyacağım bütün kış boyunca o kutuda kalacaksın bakalım bir buğday tanesi sana yetecekmi demiş. Karıncada antlaşmayı kabül etmiş Aradan koca bir kış geçmiş ve peygamber kutuyu açtığında karıncanın zayıflamış we bitkin bir halde yarım buğday tanesi ile kutuda oldugunu görmüş bu defa daha çok şaşırmış hani sana bir buğday tanesi koca kış yeterdi yarısı duruyo üstelik bitkin düşmüşsün bu ne hal demiş.kARIncada peygambere şöyle bir cewap wermiş:

Peygamberde olsan sonuçta insansın we insana güwen olmaz bende buğday tanesinin yarısını sözünü tutmayacağını düşünerek sakladım demiş..

Şah-Mat
23.05.2006, 21:44
Güzel bir hikayeydi tşk.ederim...

Bu söylediğiniz gerçek değildir inşallah..:)

berximin
23.05.2006, 21:50
gerçekmi değilmi bilmiyorum ama dinlediğimde hoşuma gitmişti.
insanoğlu çiğ süt emmiş :uhhm:

Siya Saperen
24.05.2006, 00:15
Emeginize saglık arkadaşlar. Konu lginç. Karıncaların sosyal hayvanlar olduklarını duymuştum fakat bu kadar da degil. Hikayede güzel saolun arkadaşlar...

uyumayanguzel
11.08.2006, 21:46
öyküde anlatılan peygamber hz.Süleyman dir.

dersimli1975
11.08.2006, 22:45
evet karincalarin dünyadaki en güclü hayvan oldugunu biliyormuydunuz ,kendi agirliginin 40 mislini kaldirabiliyor

Agop
12.08.2006, 11:06
bende hep karıncalara dikkat ederim ve şunu farkettim. karıncalar belirli zamanlarda (özellikle ikindi vakti) karşılıklı yürürken birbirlerine selam veriyor ve öpüyor hemde niyaz ederek

şaheser
25.08.2006, 23:43
Katılıyorum bu araştırmaya.Mutfağımda hergün yüzlercesiyle savaşıyorum.durmadan çoğalıyolar..haliyle düğün de yapıyolardır..şah_mat matematikçi olup olmadığını merak ediyorum...

Bella
28.08.2006, 00:38
..en son bunlar vizontelede film çeviriyolardı ((:

ahmet_kaya_44
09.07.2007, 15:15
benim odamdaki karıncalar da arada toplanıyorlar acaba ne yapıyorlar ben bi izleyim bunları :)

erkan2434
09.07.2007, 15:30
karıncalar kavhaltıma saldırmış

sausen
09.07.2007, 15:51
Merhaba Canlar,

Konuyu açan arkadaşa teşekkürler.
Karıncalar beni hep şaşırtmıştır.
Köyde bende çok incelerdim bu hayvanları.

Ve karıncalarla ilgili hikaye de çok güzel.

Paylaşımlar için teşekkürler...

Seyduna
09.07.2007, 16:29
Grup olarak baska seyler de yapiyorlardir bunlar. Aman dikkat etsin gozlem yapan arkadaslar, sonra icerik degisir de neme lazim :)

Akgüney
09.07.2007, 16:46
karıncalarla ilgili topiciği görünce aklıma güzel bir yazı geldi paylaşmak istedim..
Karıncanın birisi sırtında cüssesinden epey büyükçe bir buğday tanesini sürükleyerek götürmeye çalışıyormus .bir peygamber(ismini unuttum kusura bakmayın) karıncanın bu sıkıntılı halini görmüş. bir buğday tanesi senin ne kadar süre tok tutar demiş. Karıncada bir kış boyunca bu buğday tanesi ile geçinebileceğini söylemiş.peygamber şaşırarak seninle bir anlaşma yapalım demiş ben seni bir kutuya koyacağım içinede bir buğday tanesi koyacağım bütün kış boyunca o kutuda kalacaksın bakalım bir buğday tanesi sana yetecekmi demiş. Karıncada antlaşmayı kabül etmiş Aradan koca bir kış geçmiş ve peygamber kutuyu açtığında karıncanın zayıflamış we bitkin bir halde yarım buğday tanesi ile kutuda oldugunu görmüş bu defa daha çok şaşırmış hani sana bir buğday tanesi koca kış yeterdi yarısı duruyo üstelik bitkin düşmüşsün bu ne hal demiş.kARIncada peygambere şöyle bir cewap wermiş:

Peygamberde olsan sonuçta insansın we insana güwen olmaz bende buğday tanesinin yarısını sözünü tutmayacağını düşünerek sakladım demiş..

ya ben anlamadim peygamber ne sözü vermis ki tutmaz diye düsünmüs valla sasircaksiniz belki ama cidden anlamadim:blush:

Akgüney
09.07.2007, 16:47
benim odamdaki karıncalar da arada toplanıyorlar acaba ne yapıyorlar ben bi izleyim bunları :)

odanda karinca mi var:w00t:

awaz
09.07.2007, 17:22
ilginç hayatlarını izleyesim geldi yazıyı okuyunca...

iyimser
29.07.2007, 20:24
..en son bunlar vizontelede film çeviriyolardı ((:

bellla iyi bi yorum yapmışsın ağzına sağlık valla çok güldüm :)

EREN izm
29.07.2007, 20:26
Tebrik ederiz. Ellerine sağlık

ilker_che
29.07.2007, 22:45
ya ben anlamadim peygamber ne sözü vermis ki tutmaz diye düsünmüs valla sasircaksiniz belki ama cidden anlamadim:blush:

olur da peygamber karıncayı kış bitince cıkarmaz die düşünmüş.belki daha fazla tutar die düşünüp bugday tanesini yememiş.peygamber hz.süleymandır.ve karınca da hz.muhammed in cennete gireceğini sölediği 10 hayvandan biridir.
saygılar...

rojasme
31.07.2007, 22:26
Dostlar bu araştırmanın tarihine zamanmış acaba merak ettim,aman insanlarınne ne cenazede ne bayramda birbirinden esirgedikleri selamı,umarım karıncalar benimsemez...BENCE BU KONU KAYDA DEĞER....