Orijinalini görmek için tıklayınız : alevilik nasıl yok olur?

combat
31.07.2005, 22:40
bu konu ile söylenebilecek çok şey var.asırlardan bu yana aleviler katliamlara maruz kalarak günümüze kadar gelmiştir.bu kültüre bağlı kalan insanlar katledilmiş,dağlara sürülmüş vs..
fakat tamamen yok edilememiştir.bugün ise aleviler üzerinde çok önemli oyunlar oynanmak istenmektedir.70 li yıllarda (istisnalar kaideyi bozmaz)ama nerede ise hemen hemen hiçbir alevi mhp li yada ona yakın bir faşist zihniyete sahip değilken (BURAYA DİKKAT!) bugün belli yerlerde özellikle alevilerin yoğun yaşadığı yerlerde kandırılmış aleviler vasıtası ile aleviler ülkücü olmaktadır.mhp il yönetimindede yer almaktadırlar.maalesef mhp nin teşkilat açmaya cesaret edemediği yerlerde (yani alevilerin yoğun yaşadığı yerlerde) kandırdıkları aleviler vasıtası ile mhpli lokaller yada ülkü ocakları açmakta alevileri içeriden fethetmeye çalışmaktadırlar.
mhp nin ve derin devletin yapmaya çalıştığı bu asimile hareketinde ellerindeki en önemli güç( LÜTFEN BURAYADA DİKKAT! )alevilerin türklüğünden bahsetmek ,milliyetçi reflleks uyandırmak ve bu kulağa hoş gelen üstün ve asil ırk nazariyeleri ile aleviler fethedilmeye çalışılmaktadır(ve ne yazıkki kısmen başarılı olunmuştır.)
evet arkadaşlar tüm aleviler ve aydın , demokrat sünni arkadaşlar, faşizmin bu oyununa dikkat.özellikle alevi arkadaşlardan ricam mhp nin bu damardan ırçılık(türkçülük ) yaparak fethetme oyununa gelmesinler bu taktikle alevi gençleri adeta ameliyat masasına alınmakta kalplerine ,ruhlarına , gönüllerine milliyetçilik (türkiyedeki uygulaması ile faşizm)enjekte edilmektedir.
lütfen bu oyuna dikkat.alevilik hiç bir ırkın kabına sığmaz.biz aydınlık değerlerin temsilcisi olmalıyız.derin devletin ve faşistlerin oyunlarına gelmeyelim.bir millet bir kültür dışarıdan yıkılmazsa içeriden yıkmaya çalışılır
bugün aleviler üzerinde oynanan oyunlar gibi............

Ceyhun
31.07.2005, 23:21
Tespitler doğru. Ama fazla ciddiye alınacak bir durum yok. Daha dün gibi hatırlıyor Aleviler faşist sürülerin Alevilere yaptığı işkenceleri, katliamları. Tarihi silebilselerdi belki başarırlardı. Ama Aleviler bu oyunu yemez. Bir de Nihal Atsız tayfası çıktı piyasaya. Bunlar MHP'lilerden daha ırkçı. Kendilerini MHP'den soyutlayıp Aleviler üzerinde propoganda yapmaya çalışıyorlar. Ama başarısız olacakları kesin. Alevilerin tercihi ortada. Tunceli'de, Gazi'de, Nurtepe'de, Okmeydanı'nda Alevilerin ne istedikleri ve MHP'nin oralarda ne kadar sevgi gördüğü de ortada. Buralara faşistler her zaman girmek istediler ama hiç başaramadılar. Maraş'da, Çorum'da sırf Alevi oldukları için karnı deşilerek bebeği çıkarılan Alevi kadınlarına ihanet etmez Aleviler. Elbette ki bir iki satılmış olacaktır. Ama halkımız nezdinde bir değerleri yok.

combat
31.07.2005, 23:48
halamın kızı ile konuşuyorduk.kendisi bir gün saz kursuna gitmiş.orada elinde saz bir çocuk görmüş.sohbet etmişler(halamın kız elinde saz olan herkesi alevi sanmış.ne yapsın?)
çocuk maraşlı imiş.oda halamın kızının alevi olduğunu bilmiyor.konu alevilikten bir şekilde açılmış.
çocuk aynen şunu demiş
-maraş ta alevileri öldürenler arasında bizimkilerde vardı.ooh iyi olmuş.iyi yapmışlar -demiş
eeee, insanın kanı bozuk olmaya görsün sülalesine çekmiş bu hayvan.şimdi bunların farkına olmayanlarda türkçülük sevdası ile onların oyununa geliyor.biz ülkücü değiliz öz be öz türküz diyorlar ama ağır ağır ve sinsice oraya çekildeklerinin farkında değiller.

Ceyhun
01.08.2005, 00:19
-maraş ta alevileri öldürenler arasında bizimkilerde vardı.ooh iyi olmuş.iyi yapmışlar -demiş
eeee, insanın kanı bozuk olmaya görsün sülalesine çekmiş bu hayvan.şimdi bunların farkına olmayanlarda türkçülük sevdası ile onların oyununa geliyor.biz ülkücü değiliz öz be öz türküz diyorlar ama ağır ağır ve sinsice oraya çekildeklerinin farkında değiller.

Bunların zihniyeti bu abicim. Bakma kamuoyuna açık yerlerde ya inkar ederler, ya da o dönem çeşitli yanlışlıklar yapıldı gibisinden birşeyler söylerler. Ama hepsi içinden ohh çeker ve yenileri için fırsat beklerler. Trabzon'da da 5 tane genci döverek öldürmeye çalışmadılar mı bunlar? Faşizm budur zaten. Boşuna faşist denmiyor bu adamlara.

Ezo
01.08.2005, 00:59

Sizin halanizin kizi nedemis? yazik sana bu kafayi bosuna tasiyorsun dememismiii.....bugun acayip sinirim bozuldu arkadaslar bizler nekadar hos göru göstersek bir okadarda zarar göruyoruz ben burda anliyorum Biz alevilerin farki ortada bizim insanimizin gönul temizligi ortada bizim yolumuz su kadar demizzzzzzz bize asalarda yaksalarda katletselerde bize leke sürmeye çalissalarda bizim yolumuz ortada,,,

sayilar

Ercan
01.08.2005, 09:10
Bugünlerde Aleviler üzerinde oyunlar oynanmak istenmektedir bu dogru.
Oynanmak istenen oyunlar saadece MHP tarafindan degil ,cesitli kesimlerden gelmektedir.
Sunu iyi bilsinler ki bunca yildir baski ve zulümlerle karsilasip boyun egmeyen toplum ,bundan sonra da kendilerini oyuna getirmek isteyenlerin masasi olmayacaktir.
Alevileri Türk irkcilari oyuna getiremez.
Ayni zamanda Kürt irkcilari da oyuna getiremez.
Meseleye tek tarafli bakarsak bu yaniltici olur.Kürt irkcilarinin yanindaymisiz izlenimi dogar.
Türkiye´de Alevilerin gecmiste ugradiklari zulümleri firsat bilip, kendi saflarina cekmek isteyen gruplar var.Sunu unutmayalim: Alevilerin toprak sorunu yoktur.Yöneticilerle sorunu vardir.Düzenle sorunu vardir.
Eger vatansever isek Türkiye´de oynanmak istenen oyuna karsi daha duyarli olmaliyiz.

Ceyhun
01.08.2005, 11:54
Meseleye tek tarafli bakarsak bu yaniltici olur.Kürt irkcilarinin yanindaymisiz izlenimi dogar.
Türkiye´de Alevilerin gecmiste ugradiklari zulümleri firsat bilip, kendi saflarina cekmek isteyen gruplar var.Sunu unutmayalim: Alevilerin toprak sorunu yoktur.Yöneticilerle sorunu vardir.Düzenle sorunu vardir.
Eger vatansever isek Türkiye´de oynanmak istenen oyuna karsi daha duyarli olmaliyiz.

Doğru. Zaten ülkenin bugünkü durumunda en çok pay sahibi olanlardan biri de Kürt ırkçıları. Kendi çıkarları dışında birşey düşünmekten aciz bunlar. Biz Aleviler olarak iki ırkçılığa karşı da demokratik, birlik içinde ve daha yaşanabilir bir Türkiye'yi savunmalıyız. Irkçılara en güzel cevabı kardeşliği ve birliği geliştirerek verebiliriz.

combat
01.08.2005, 15:54
Sizin halanizin kizi nedemis? yazik sana bu kafayi bosuna tasiyorsun dememismiii.....
sayilar
o kadar ayrıntılı bir soru sormadım ama bana anlattığı o günden sonra onun uğradığı hiç bir yere uğramamış.arkadaşlığı hemen kesmiş yani.öylede olması gerekiyordu.

combat
01.08.2005, 16:05
Bunların zihniyeti bu abicim. Bakma kamuoyuna açık yerlerde ya inkar ederler, ya da o dönem çeşitli yanlışlıklar yapıldı gibisinden birşeyler söylerler. Ama hepsi içinden ohh çeker ve yenileri için fırsat beklerler. Trabzon'da da 5 tane genci döverek öldürmeye çalışmadılar mı bunlar? Faşizm budur zaten. Boşuna faşist denmiyor bu adamlara.
evet .işin enteresan tarafı alevileri katledenler daha sonra mhp de üst kadrolara geldiler.yani mhp onlara sahip çıktı.bir başka deyişle ödüllendirdiler.
çocukların bacaklarından ikiye ayrılarak öldürüldüğü,hamile kadınların karnının deşildiği ve karnından çıkarılan doğmamış bebeklerin duvara çivilendiği , yaşlı teyzelerin gözlerinin tornavida ile oyulduğu bir ortam.daha doğrusu vahşet.ve bunları yapanlar ve orada bulunanlar mhp tarafından teşkilatları içinde ödüllendirilmiştir.işte biz bu tehlikeye dikkat çekiyor ve diyoruz ki
ey aleviler bunların tarihi unutturmasına fırsat vermeyin.bunların oyununa gelmeyin.
şunu herkes bilsin ki onlara yaklaşanlar artık bizden değildir.biz tek başımıza kalsak da kültürümüze bağlı kalacağız.alevi kültürü ve aydınlığa inanan,devrimci ,hümanist ve evrensel insani değerler etrafında birleşerek ülkücüler ve derin devletin kontgerilları başta olmak üzere aleviliği ve alevi değerleri asimile edip yok etmek yada etkisizleştirmek isteyen her tür faşist zihniyete direneceğiz.

Piro
05.08.2005, 16:00
Gecmisini bilmeyen,gelecenini bilemez,geleceyini bilmeyen,kendisini bilmez,kendisini bilmeyen,soyunu bilmez,soyunu bilmeyen gecmisini bilemez.

gecmisini ve aslini inkar etmeyiniz dostlar.bir dil bir irkdir. irkin kulturu,dini,dili,vardir bunlari onutursak yok oluruz

saygilarimla

Piro

Ceyhun
05.08.2005, 17:17
Gecmisini bilmeyen,gelecenini bilemez,geleceyini bilmeyen,kendisini bilmez,kendisini bilmeyen,soyunu bilmez,soyunu bilmeyen gecmisini bilemez.

gecmisini ve aslini inkar etmeyiniz dostlar.bir dil bir irkdir. irkin kulturu,dini,dili,vardir bunlari onutursak yok oluruz

saygilarimla

Piro

Konuyla alakasını kuramadım bu yazdıklarınızın. Burada ülkücü faşistlerin ve Kürt ırkçılarının Aleviler üzerine oynamak istediği oyunlardan bahsediliyor. Geçmişini veya soyunu unutmaktan bahsedilmedi.

Piro
05.08.2005, 17:49
Konuyla alakasını kuramadım bu yazdıklarınızın. Burada ülkücü faşistlerin ve Kürt ırkçılarının Aleviler üzerine oynamak istediği oyunlardan bahsediliyor. Geçmişini veya soyunu unutmaktan bahsedilmedi.

benim demek istediyim sudur guzel kardesim.
baslik olarak arkadasimiz sunu yazmis: alevilik nasıl yok olur?
ve ben buraya yazdimda malesef bazi genclerimiz ister 70 yillar 80 yillarda olan bitenleri bilmezler ve bende dedimki gecmisini bilmeyen geleceyini bilmez su bir gercekdirki ozamanda sag sol davalarinda neler olup bitenler kimler karsi karsiya gelenler nedenler ve dusunceler neydi bunlardan kast etmeye calisdim simdik kurt dediyimiz zaman hangi grupdan bas ederiz su bir gercekdirki kurtlerde de aleviler vardir ve malesef mhpli alevilerde vardir
gecmisde olanlar unutmamak gerekiyor ve ancaki geleceye ozaman anliya biliriz ben bunu kast etmek istemisdim guzel kardesim

saygilarimla

Ceyhun
05.08.2005, 19:00
benim demek istediyim sudur guzel kardesim.
baslik olarak arkadasimiz sunu yazmis: alevilik nasıl yok olur?
ve ben buraya yazdimda malesef bazi genclerimiz ister 70 yillar 80 yillarda olan bitenleri bilmezler ve bende dedimki gecmisini bilmeyen geleceyini bilmez su bir gercekdirki ozamanda sag sol davalarinda neler olup bitenler kimler karsi karsiya gelenler nedenler ve dusunceler neydi bunlardan kast etmeye calisdim simdik kurt dediyimiz zaman hangi grupdan bas ederiz su bir gercekdirki kurtlerde de aleviler vardir ve malesef mhpli alevilerde vardir
gecmisde olanlar unutmamak gerekiyor ve ancaki geleceye ozaman anliya biliriz ben bunu kast etmek istemisdim guzel kardesim

Anladım. Ama hak vermiyorum. MHP'de Aleviler olamaz. Maraş'ta, Çorum'da sırf Alevi olduğu için insanlarımızı öldüren, akla gelmeyecek işkenceler yapanların maşalığını yapan Aleviler olamaz. Geçmişimizi unutmadığımız için onlar Alevi olamaz. Onlar ancak karnı deşilip bebeği duvara çivilenen, gözleri tornavidayla oyulan, diri diri fırına atılan Alevi halkımıza ihanet etmiş olurlar. Alevi olamazlar. Ayrıca bunlara neden olan sağ-sol davası değil, faşistlerin insanlığa olan düşmanlığıdır. Maraş ve Çorum katliamlarında katledilen insanlarımızın birçoğu muhtemelen "sağ nedir, sol nedir" onu bile bilmiyordu. Kavramları birbirine sokmayalım.

Size de saygılar...

Piro
05.08.2005, 20:53
Anladım. Ama hak vermiyorum. MHP'de Aleviler olamaz. Maraş'ta, Çorum'da sırf Alevi olduğu için insanlarımızı öldüren, akla gelmeyecek işkenceler yapanların maşalığını yapan Aleviler olamaz. Geçmişimizi unutmadığımız için onlar Alevi olamaz. Onlar ancak karnı deşilip bebeği duvara çivilenen, gözleri tornavidayla oyulan, diri diri fırına atılan Alevi halkımıza ihanet etmiş olurlar. Alevi olamazlar. Ayrıca bunlara neden olan sağ-sol davası değil, faşistlerin insanlığa olan düşmanlığıdır. Maraş ve Çorum katliamlarında katledilen insanlarımızın birçoğu muhtemelen "sağ nedir, sol nedir" onu bile bilmiyordu. Kavramları birbirine sokmayalım.

Size de saygılar...

ccGunal Kardesim

bak tarihde evet maras,corum, dersim olaylari var ben su andan bas ederim yani su anda malesef alevi genclerimiz bile mhp ye oy verirler aci gercekler bende karsiyimdir ama olani inkar edemeyiz deyilmi
simdik ben burada baska bir baslikda yazmisdim alevilik bir din olayidir siyasal dusunceler ile dini karistirmiyalim

ben kendim dersimliyim ve dersim olaylarini bilirmisin bilmem
turkiyede alevi toplumuna yapilan zulum ,haksizlik,ihanetlik,ve suclamalar halende devam eder
bak farkindaysan son 15 senedir alevi toplumu ortaya acik acik cika biliyor buda bizlerin el ele verip artik dur dememizdir
ama buda baska bir baslikda konusa biliriz

saygilarimla

Piro

furkan
05.08.2005, 21:21
valla bu mhp ye sempatisi olan yada oy veren alevi varmı bilmem ama sırf onlara inat ırkçlığa dahada bir hınçla karşı çıkıyorum.hiç unutmam bir gün ilköğretimde iken oturduğumuz mahallede zaza alevileri çoğunlukta idi.bir gün onlarla top oynamak istediğimde anneleri çocuklarını yanımdan aldılar.o türktür.sünnidir onlar demişlerdi bizim için.onlar alevi olamaz demişlerdi.türk olduğumuz için bizi sünni ve sağcı sanmışlardı.alevi olduğumuzu biliyorlardı ama türk alevilerini sünnilere yakın buluyorlardı.
ailemde üzülmüştü.bir kaç ay sonra annem ve babam cem e gitmişler.ve o ailelerle cemde karşılaşmışlar.her ne ise bu uzun hikaye.sonuç ta ayrımız -gayrımız olmadığı ortaya çıkıncada çok iyi dost olduk
ve o günden sonra insanlar arasında ırk ayrımının ne kadar yanlış olduğunu gördüm.
türkçülük-kürtçülük yapanlara duyurulur

chatlakalper
06.08.2005, 12:42

Size de saygılar...

benim çorumda tanıdığım bir okul müdürü mhp li fakat alevi....

Ceyhun
06.08.2005, 12:51
bak tarihde evet maras,corum, dersim olaylari var ben su andan bas ederim yani su anda malesef alevi genclerimiz bile mhp ye oy verirler aci gercekler bende karsiyimdir ama olani inkar edemeyiz deyilmi
simdik ben burada baska bir baslikda yazmisdim alevilik bir din olayidir siyasal dusunceler ile dini karistirmiyalim

Siyasal düşünceler ile Alevilik çok yakından ilgilidir. Osmanlı'dan, Çorum'a, Gazi'ye kadar Alevilerin yaşadığı katliamlar bize hep bunu göstermiştir.

Hayır! Böyle birşey yok ki ama. Bak Alper de söylemiş. Bir okul müdürü Alevi ve MHP'liymiş Çorum'da. Ama seçim zamanları Alevi mahallesinden (Milönü) MHP konvoyları kolay kolay geçemez. Seçim bürosu açamaz. Herhangi bir faaliyet yürütemezler. Hatta CHP'nin meclise giremediği, MHP'nin de 2. olduğu seçim gecesi Alevi mahallesine giren 10-15 araçlık bir MHP konvoyu şiddet kullanılarak mahalleden defedilmiştir. 100 Alevi gencinden 1 tanesi MHP'li oldu diye "Aleviler de MHP'li oluyor" gibi bir sonuç mu çıkar? Benim köyümden MHP'ye geçen seçimde 1 oy çıktı. O da muhtemelen köy dışından gelip bizim köyde çalışan birinin oyuydu.

Gazi Mahallesi'ne, Okmeydanı'na, Nurtepe'ye MHP konvoyu girebilir mi seçimlerde? Büro açabilirler mi? Hayır! Neyi tartışıyoruz o zaman. Alevi mahalleleri ortada duruyor. Alevi kentleri ortada duruyor. Elde çokca veri var. Tunceli'nin, Sivas'ın, Çorum'un Alevi mahallelerinin; yukarıda saydığım İstanbul'un Alevi mahallelerinin en son seçim sonuçlarına bakalım. O zaman görürüz, Aleviler tarihine ihanet eden bir halk mı? Değil! 100 kişiden 1 tanesi halkına ihanet edip faşistlerin yanına koştu diye genellemeler yapamayız. Verilerle konuşalım.

ErdalNET
06.08.2005, 14:02
Siyasal düşünceler ile Alevilik çok yakından ilgilidir. Osmanlı'dan, Çorum'a, Gazi'ye kadar Alevilerin yaşadığı katliamlar bize hep bunu göstermiştir.

Hayır! Böyle birşey yok ki ama. Bak Alper de söylemiş. Bir okul müdürü Alevi ve MHP'liymiş Çorum'da. Ama seçim zamanları Alevi mahallesinden (Milönü) MHP konvoyları kolay kolay geçemez. Seçim bürosu açamaz. Herhangi bir faaliyet yürütemezler. Hatta CHP'nin meclise giremediği, MHP'nin de 2. olduğu seçim gecesi Alevi mahallesine giren 10-15 araçlık bir MHP konvoyu şiddet kullanılarak mahalleden defedilmiştir. 100 Alevi gencinden 1 tanesi MHP'li oldu diye "Aleviler de MHP'li oluyor" gibi bir sonuç mu çıkar? Benim köyümden MHP'ye geçen seçimde 1 oy çıktı. O da muhtemelen köy dışından gelip bizim köyde çalışan birinin oyuydu.

Gazi Mahallesi'ne, Okmeydanı'na, Nurtepe'ye MHP konvoyu girebilir mi seçimlerde? Büro açabilirler mi? Hayır! Neyi tartışıyoruz o zaman. Alevi mahalleleri ortada duruyor. Alevi kentleri ortada duruyor. Elde çokca veri var. Tunceli'nin, Sivas'ın, Çorum'un Alevi mahallelerinin; yukarıda saydığım İstanbul'un Alevi mahallelerinin en son seçim sonuçlarına bakalım. O zaman görürüz, Aleviler tarihine ihanet eden bir halk mı? Değil! 100 kişiden 1 tanesi halkına ihanet edip faşistlerin yanına koştu diye genellemeler yapamayız. Verilerle konuşalım.

Siyasal düşünceler senin için çok önemliyse git siyasi bir partiye katıl ve siyaset yap. Siyasal düşünceleri kullanmak sana ne gibi bir artı sağlıyor. Yoksa siyasetten ekmek mi yiyorsun. Aleviler siyasete alet edildikten sonra bugüne geldiler. Biz "EKMEK" partisinin üyeleriyiz. Ekmeğimizin peşinde koşarız ve onun bunun siyasetinin peşinden giderek kendimize rant sağlamayız.

Ceyhun
06.08.2005, 14:30
Siyasal düşünceler senin için çok önemliyse git siyasi bir partiye katıl ve siyaset yap. Siyasal düşünceleri kullanmak sana ne gibi bir artı sağlıyor. Yoksa siyasetten ekmek mi yiyorsun. Aleviler siyasete alet edildikten sonra bugüne geldiler. Biz "EKMEK" partisinin üyeleriyiz. Ekmeğimizin peşinde koşarız ve onun bunun siyasetinin peşinden giderek kendimize rant sağlamayız.

Beyefendi insanların kişilikleri üzerinizden yaptığınız saçma sapan saldırılara son verin lütfen. Sizin benim kişiliğimi yargılama gibi bir hakkınız yok. Birşey tartışıyoruz farkettiyseniz. Eğer konuyla ilgili söyleyecek birşeyiniz varsa buyrun. Benim kişisel tercihlerimi, hayat görüşümü yargılama ve ne yapacağıma karar verme yetkiniz yok. Ya da gidin bize örnek gösterdiğiniz şeriatçı/faşist hothackers mıdır, nedir o karın ağrılarıyla takılın. Burada "ne sağcıyım, ne solcu; futbolcuyum futbolcu" ayakları takınıp insanların kişilikleriyle uğraşmakten ve konuları saptırmaktan vazgeçin lütfen.

Ayrıca "Kürtler Alevileri sevmez", "Kürtler Alevilere düşmandır" diye insanları ırkı üzerinden birbirine karşı kışkırtanların, insanları birbirinden kafatasının ölçüsüne göre ayıranların; birilerini siyasal düşüncelere önem veriyor diye suçlaması da ilginç doğrusu. Evet ırklarına, kafataslarına göre insanları birbirinden ayıracağıma; düşüncesinden, ahlakından, insanlığından dolayı birbirinden ayırırım.

valla bu mhp ye sempatisi olan yada oy veren alevi varmı bilmem ama sırf onlara inat ırkçlığa dahada bir hınçla karşı çıkıyorum.hiç unutmam bir gün ilköğretimde iken oturduğumuz mahallede zaza alevileri çoğunlukta idi.bir gün onlarla top oynamak istediğimde anneleri çocuklarını yanımdan aldılar.o türktür.sünnidir onlar demişlerdi bizim için.onlar alevi olamaz demişlerdi.türk olduğumuz için bizi sünni ve sağcı sanmışlardı.alevi olduğumuzu biliyorlardı ama türk alevilerini sünnilere yakın buluyorlardı.
ailemde üzülmüştü.bir kaç ay sonra annem ve babam cem e gitmişler.ve o ailelerle cemde karşılaşmışlar.her ne ise bu uzun hikaye.sonuç ta ayrımız -gayrımız olmadığı ortaya çıkıncada çok iyi dost olduk
ve o günden sonra insanlar arasında ırk ayrımının ne kadar yanlış olduğunu gördüm.
türkçülük-kürtçülük yapanlara duyurulur

Konuyu aslında çok iyi açıklıyor bu örneğin. Her ırktan ırkçılar çıkıyor. Benzer ve kardeş insanları sırf etnik bir safsata yüzünden birbirine düşman etmek istiyorlar. Ve bu politikaları Aleviler'e de pazarlamaya çalışıyorlar. Gerçi bu ırkçı propogandayı doğal olarak en az Aleviler yiyor ama gene de etkilenenler oluyor. Burada Kürt düşmanlığı yapanlar ile Zaza Alevilerin, Türkleri dışlaması aynı şeydir. Biz kardeşiz. Irkçılığa prim vermemeliyiz. 72 millete bir gözle bakarız.

furkan
06.08.2005, 15:53
bu konu ile söylenebilecek çok şey var.asırlardan bu yana aleviler katliamlara maruz kalarak günümüze kadar gelmiştir.bu kültüre bağlı kalan insanlar katledilmiş,dağlara sürülmüş vs..
fakat tamamen yok edilememiştir.bugün ise aleviler üzerinde çok önemli oyunlar oynanmak istenmektedir.70 li yıllarda (istisnalar kaideyi bozmaz)ama nerede ise hemen hemen hiçbir alevi mhp li yada ona yakın bir faşist zihniyete sahip değilken (BURAYA DİKKAT!) bugün belli yerlerde özellikle alevilerin yoğun yaşadığı yerlerde kandırılmış aleviler vasıtası ile aleviler ülkücü olmaktadır.mhp il yönetimindede yer almaktadırlar.maalesef mhp nin teşkilat açmaya cesaret edemediği yerlerde (yani alevilerin yoğun yaşadığı yerlerde) kandırdıkları aleviler vasıtası ile mhpli lokaller yada ülkü ocakları açmakta alevileri içeriden fethetmeye çalışmaktadırlar.
mhp nin ve derin devletin yapmaya çalıştığı bu asimile hareketinde ellerindeki en önemli güç( LÜTFEN BURAYADA DİKKAT! )alevilerin türklüğünden bahsetmek ,milliyetçi reflleks uyandırmak ve bu kulağa hoş gelen üstün ve asil ırk nazariyeleri ile aleviler fethedilmeye çalışılmaktadır(ve ne yazıkki kısmen başarılı olunmuştır.)
evet arkadaşlar tüm aleviler ve aydın , demokrat sünni arkadaşlar, faşizmin bu oyununa dikkat.özellikle alevi arkadaşlardan ricam mhp nin bu damardan ırçılık(türkçülük ) yaparak fethetme oyununa gelmesinler bu taktikle alevi gençleri adeta ameliyat masasına alınmakta kalplerine ,ruhlarına , gönüllerine milliyetçilik (türkiyedeki uygulaması ile faşizm)enjekte edilmektedir.
lütfen bu oyuna dikkat.alevilik hiç bir ırkın kabına sığmaz.biz aydınlık değerlerin temsilcisi olmalıyız.derin devletin ve faşistlerin oyunlarına gelmeyelim.bir millet bir kültür dışarıdan yıkılmazsa içeriden yıkmaya çalışılır
dediklerinize katılıyorum .doğru ama bence eksik.
sadece mhp değil işçi partisi gibi onlarla işbirliği yapanlarda bunun içindedir.ve en tehlikeleside alevi düşmanları ile işbirliği yapanlardır.sadece mhp ye odaklanmak eksik olur kanaatindeyim.

rockçı turna
06.09.2005, 02:25
baslık demis ki; 'Alevilik Nasıl Yok Olur?'

yanıt;
'alevilik öz be öz türk dinidir',

'yok yok olmaz alevilik aslen milli bir kürt dinidir,ezidilikten/zerdüstlükten gelir'

yada

'olurmu yahu rayber, pir v.b. baslica alevi terimler zazacadır, alevilik zaza dinidir'

diyen ırkçılardan birinin semsiyesinin altına girer farklı anadillerini hiç bir zaman kızılbas/alevi kimliklerinin önüne gecirmemiş olan insanlarımız arasına bu güne kadar hiç görülmemiş ve yasanmamıs nifak(günün birinde bu kelimeyi kullanacagım hiç aklıma gelmezdi:uzgunsok: ) tohumlarını ekeriz; böylece alevilik yok olur......

onurtt
06.09.2005, 03:11
Düzen öyle bir bozuldu, ülke öyle bir çıkmaza gidiyor ki...Alevilikte, Sünnilikte, memlekette kötüye gidiyor günden güne, sosyal ve ekonomik şartlar ağırlaştıkça insanlar tutunacak bir dal ya da saldıracak bir kol arıyor..Bu gidişle ne din kalacak, ne inanç ne de mezhep...(biraz felaket tellallığı gibi oldu ama)

hasan1
06.09.2005, 10:01
slm tabiki kötüye gidecek bir milet büyükse kendini ve karsisindakini tanimakla büyüktür yoksa kücülür kaybolur bu tarihlerde görülmüstür örnegin bir aileyi gözönüne alalim bes cocuklu baba baska der ane baska der cocuklar arada kalir
bu aile dagilir bir ata sözü varrdir zorda kalan yilana sarilir

polata
06.09.2005, 13:52
Merhabalar,
Türk-Anadolu Aleviliği bir dinsel inanış ve felsefemidir, bir siyasi-politik-sosyal hareketmidir,bir yaşam biçimi midir?
1980 öncesi olayları incelerken unutulmaması gereken en önemli nokta olayarın batı ve ve doğuda farklı neden ve ki,şilerce yürütülmesidir. İçanadolu be doğu anadoluda ki olayların içerigi sol-sağ çatışmasından farklı zemine gelmiştir ki bu özellikle Türk-Anadolu Alevilerin yaşadığı bölgelerde olmuştur.Malatya,Maraş,Sivas,Çorum,Erzincan,Yozgat ,Nevşehir ve benzeri illerdeki olaylar sol sağ çatışmasının görüntüsü altında Alevi-Sünni çatışmasına dönüşmüştür.Bu durum batı illerimizde ise tam bir sol-sağ çatışması halinde devam etmiştir.Basit bir örnekleme vermek gerekirse Malatya da yaşanan Hamido olaylarında Alevilere saldıran,yağma yapan ve olayların birebir içerisinde yer alan Kürt vatandaşlardır ve bunlar MHP taraftarıdır.Türk milliyetçisi bir partinin Kürt yandaşları , garip ama gerçek, MHP bulunma nedenleri siyasi değil dinseldir..Batı illerindeki çoğu MHP li dinsel değil siyasi nedeni ile parti tercihinde bulunmuştur, hatta bir kısmı Alevi ve Alevilik inancından bihaberdir.Her ne bütün bunlar konu başlığı ile alakalı olmasa bile ne yazık ki arkadaşlarımızın bu konu ile yazdıkları yazılar konuyu farklı bir dala geçirmiştir.
Ege ve trakya bölgesinde yaşayan ve de Türk-Anadolu Alevi inanışında olup MHP görüşünde yer alan kardeşlerimizde vardır ki onları yermek suçlamak yanlış olacaktır. MHP bir siyasi düşüncedir -her ne kadar temelde Türk-Anadolu Alevi inanışında milliyetçilik yer almasada- ve bu partiyi seçmişlerdir. Sonuçta Türk-Anadolu Aleviliğinin bir dinsel inanç ve İslamın yorumu olduğunu unutmamak ve de bunu siyasi alanda kullanmamak gerekmektedir.

Erki
06.09.2005, 16:25
Hey millet Cocuk yapin....

saka biyana.bu zamana kadar direne bilmissek. bu zamandan sonra bisey olmaz.
alevilik yok olmaz.

_SU_
06.09.2005, 17:09
bencede yok olmaz

Alevimen
06.09.2005, 21:22
orasi ganesh mi?
Ne ilgisi var ne demek istiyorsunuz?

Erki
07.09.2005, 00:22
bencede yok olmaz

erkan orasi ganesh mi?

evet su
taniyormusun oralari Winterthur

Erki
07.09.2005, 00:24
Ne ilgisi var ne demek istiyorsunuz?

arkadasimiz su buralarin klübünü tanidi adi ganesh

Alevimen
07.09.2005, 01:10
aha oranın adı ganesh demek.
hint tanrısı ganapati aklıma geldi ilk başta, konuları çok çabuk dağıtıyorsun (genel olarak söylüyorum). Biraz daha dikkatli olalım diyorum, daha iyi olur bence.

sertur
21.07.2006, 11:29

böyle bir şeye ihtimal bile veremiyorum yok olsaydı şimdiye kadar çoktan yokolurdu

velakad
21.07.2006, 11:52
Peygamber;
Her ümmet yok olacaktır ancak benim ümmetim ve ona sığınanlar kıyamete kadar devam edecektir...
Alevilik asla yok olmayacaktır, yok olsa idi bu güne kadar olurdu...
Dedelerimiz, babalarımız cefasını çekti biz ise sefasını sürüyoruz...
aşk-ı ibadet eyle.....

Adnan Önder
21.07.2006, 12:00
Alevilik nasil yok olur : Ban göre ilk evela davana,yoluna,felsefene sahip cikmassan Aleviligne ihanet etmis olursun.Böl parcala yönet bicimini alevilerin üzerinde uygulayan zihniyete bizlerin birlite cevap vermesi halinde asimilasyonun önünede gecmis oluruz.Son yillarda Alevi köylerine yaptirilan camiler bunlarin birer seneryosudur. Benim kazam olan Damal da yaptirilan zorunlu cami bunun acik bir örnegidir.25 milyon Alevinin yasdigi bir ülkede eger bizlerin bir söz ve yönetimde yetki sahibi olmadigi taktirde ilk evela bizlerin ne yapmasi notasinda kendimize sahip cikip yönetimde aktif yer almamizla , katliamlarin yani maraslarin,corumlarim,sivaslarin yasnmamasi icin ne kadar önemli oldugu ortaya cikiyor sevgili dostlar.

Agop
21.07.2006, 12:21
yok olmaz. olamaz. 1400 yıldır türlü cefalar çektik nice katliamlar geçirdik önümüzde nice erenler yürüdü biz yok olmadık. yok olsaydık şimdiye kadar olurduk. peygamber efendimizin dediği gibi. " benden sonra ümmetim 72 fırkaya bölünecek ama bunlardan yanlız biri hak olacak" bu hak biziz ve hak asla yok olmaz

Serkan_Devrim
21.07.2006, 13:42
eski topik(bkz topik tarihi) kilitlenmiştir.