Orijinalini görmek için tıklayınız : Bağlama çalabiliyor musunuz ?

Agop
26.05.2006, 23:01
Bağlama demişler adına.
Bizi yolumuza bağlar diye.
Bağlama demişler adına.
Fatmana yla ağlar diye.

Yolumuzun gereklerinden biridir bağlama. Her can bağlanmak ister ona. Peki ya canlar siz bağlandınızma ona.

Şoreş
26.05.2006, 23:04
Tabikide.Aileden etkilendim.Saz çalan çok.Semah Deyiş çalmaya bayılırım ben.
Cemlerde Zakirlik yapmayıda çok isterim.Ben eğitim almadım ama ailemdeki Saz çalan dayım, eniştelerim vsvs.. Onlardan gördüm öğrendim.

Profesyonel değilim tabikide ve eksiklerimde çok :(

PirO_62
26.05.2006, 23:09
ben calamam ama hep calmak istemisimdir calan insanlara hep gıpta ile bakmısımdır dinlemek cok hosuma gider özümüz sözümüz birde sazımız :)

eylüleren
26.05.2006, 23:11
saz çalamıyorum.ben de öğrenmeyi çok isterim.......

Bir Zeynep
26.05.2006, 23:12
ne yazikki malesef maleseffffffff hayir calmiyorum, calamiyorum. türkü söylerim calmayida cok isterim. istek cok, sabir yok. cim cim hic ugrasamam vallaha, elime aldigim gibi hemen basarmak isterim, sinir olurum calamazsam, ama cok severim sazin sesini. calanlarada hayran kalirim. agizim acik seyrederim. ah keske bi calabilsem :(

alevi_dede91
26.05.2006, 23:14
"bağlama" çalmayı kursta öğrenmiştim ama sonra pekiştirme yapmadığım için unuttum...

sevilkipirti
26.05.2006, 23:22
Saz çalmayı çok isterdim ama olmadı maalesef...

Ortaokuldayken bağlama kursuna yazılmıştım. İlk gün gittim ki kurstakilerin hepsi annem babam yaşında ben aralarında küçücük kaldım. Sonra derse verilen ilk arada hepsi birden ellerine aldılar sazları başladılar çalmaya:) Oysaki ben sazı ilk kez elime alıyordum:)

O gün kursu bıraktım. Benim için sadece 1 günlük bir deneme oldu maalesef..

puduhepa
26.05.2006, 23:23
pek çalıyorum denemez valla.en alt iki telle üç şarkı tıngırdatabiliyorum.ama saz sesi beni mutlu eder her daim...

Naci
27.05.2006, 09:33
Saz(bağlama) çalarım arkadaşlar. Aileden gelen bir özellik, amca oğlullarım çalardı, onlara bakaraktan başladım, sonra kendimi kurslarda buldum. 6,7 sene kurslara devam ettim. Çok keyif veriyor saz çalmak gerçekten. Mutlaka sizlerinde öğrenmesini isterim.

patron_022
27.05.2006, 10:14
Ben saz çalma hevesim abin sazının tellerini koparmakla başlamıştı, 8-9 senedir şevek ile aşk ile deyişlerimizi, türkülerimizi seslendiriyorum, nasip olurda 60 gün sonra askerlik bittiğinde sizlerlede paylaşmak istiyorum.

eyhayat
27.05.2006, 10:44
Uzun zamandır bağlama çalıyorum.Özellikle semahlar alanında kedimi geliştirdiğimi düşünüyorum.Festivallerde, gecelerde Semah ekibine bağlamamla eşlik ediyorum.Arkadaş muhabbetlerinde çalıp söylüyoruz.

Bir Zeynep
27.05.2006, 15:55
bekleriz paylasimlarini asker can... tüm asiklarimiza basarilar diliyorum, sizi cokkkkk kiskaniyorum gercekkkktennnn :(

Agop
27.05.2006, 22:03
ben çalmayı bilmiyorum ama deyişler semahlar türküler yazıyorum. kursa gitmememin sebebi ise küçük çocukların gitmesi. ama utanmamız gereken birşey söyleyeyim. dedem 72 yaşında hayatında çok büyük bir eksiklik hisstetti saz çalmak. amacına ulaşmak için 7 , 8 yaşındaki çocuklarla kursa gitti didindi başardı. biz dedemin yarısı kadar olamadık :)

seheryelı
12.07.2006, 13:48
:biggrin: bende saz/bağlama çalabiliyorum arkadaşlar kursa gitmiştim

KaRTaL_58
12.07.2006, 14:02
6 ay kursa gittim ama bi türlü öğrenemedim.gerçi çaldığım bi kaç türkü var ama hepsi o kadar.yeniden başlasam mı acaba..bana bağlama öğretecek yok mu? :)

ErDaL24
12.07.2006, 14:09
erzicanda okurken bir kaç ay gittim kursa Do Rre Mi Ma Sol La Si bana uymadı bıraktım ama peder güzel çalar alaylıdır kendisi:)

Hüseyin69
12.07.2006, 14:30
cok hevesim vardi baglamayi calayimda nasil olursa olsun yeterki calmasini ögreneyim diye 17-18 yaslarimda
bir kac kiside elini su perdeden suraya getirirken iki kere vur tellere vs leri ögrendikten sonra
gelin aysem tren gelir hos gelir ile baslangicini yaptim siyah saclarinda hatem yüzleri türküsüylede kendi alanimda profesyonel baglama calma seviyesine geldim evet caliyorum ama arif sag hasret gültekin yavuz top gibi olmasada

Sevgi Erkan
12.07.2006, 14:35
Saz sevilmez mi?Fakat çalamıyorum.Yetenek işte.Eşim çalar , beraber söyleriz.
Türkülerle kalın.

Ecen
12.07.2006, 14:37
malesef çalmayı bilmiyorum bir iki ay kursa gittim fakat sonra geri bıraktım ama çalmayı çok isterim...

ustaclu han
12.07.2006, 15:08
az çok bağlama çalarım,esasen gitar çalıyorum..ailemde herkes bağlama çalar.dedem,babam,abim,ben..

Agop
12.07.2006, 15:16
valla bu topik bayadan beri unutulmuştu birden nasıl revaşa geçti anlayamadım :) bende bendir çalıyorum. deyişler yazıyorum söylüyorum ama bir türlü bağlama çalamıyorum

huseyn
12.07.2006, 19:11
biliyorum ben ayrıca gitar bas gitar ve bateri de çalabiliyorum ama doğrusunu söylemek gerekirse kendimi hissettiren bağlamadır ha ayrıca şelpe de yapabiliyorum:)

velakad
12.07.2006, 19:17
kopuz çalımaya çalışıyorum tabi kendimce ve üç telli cüra ile de uğraşıyorum...
aşk-ı muhabbetle...

hilbirt
15.07.2006, 20:49
Deyim yerindeyse saza aşığım. Dinlerken sarhoş oluyorum diyebilirim ama çalmayı bilmiyorum. Olsun dinlemekte güzel...

seheryelikiz
16.07.2006, 20:59
Bağlama delisiyim.dinlemekten büyük mutluluk duyarım.çalma konusuna gelince kursa gittim bir kaç ay ama yarım kaldı.tıngır mıngır çalıyorum:)evde hem cura ,hem bağlama var abim çalıyo sağolsun...

yusufçukgecegez
17.07.2006, 00:31
bağlamayı 4 ayda öğrendim,bir arkadaşın yardımı ve kendi çabalarımla.tabi bir alevi kızına aşık olmam öğrenmemi hızlandırdı.daha doğrusu bu sayede öğrendim.bağlamamı seviyorum.benim dert ortağım.

gölgesiz
17.07.2006, 01:05
saz çalmam çalmakta istemedim şimdiye kadar:) ama bu beğenmediğim anlamına gelmiyor arkadaşlar sağolsun haftada iki üç kez gidip dinliyordum...

iksircan
18.07.2006, 23:06
Maalesef çalamıyorum.Ama çok isterdim çalmayı.Hayatımızın bir köşesini bağlama kursu ayıramadık zamanında...

Bağlamanın teline vursunlar, dinlemekte lazım...

can85
18.07.2006, 23:08
çalmayı çok istiyorum...ama hiç kursa gitmedim ... gitsem çalabilirmiyim acaba üyeler bana yardımcı olunuz ? ? ?
ben flut bile çalamıyordum vll müzik aletlerine karşı bi sempatim pek yok..

çiğerparem
18.07.2006, 23:21
yaklaşık 10 aydır kurs alıyorum iyide öğreniyorum güzel bir uğraş bence öğrenmekte fayda var örneğin ben 10 aydır kahve kültüründen uzak duruyorum.

ercandost
19.07.2006, 02:49
bağlama çalmak mı bi çalbilsem o kadar istiyorum ki bağlaması olup çok sevipte çalamayan kaç kişi var acaba işte ben bundan dolayı kendimden utanıyorum ve fırsat bulur bulmaz öğrencem bağlamayı çalabilmeyi,bu hep isteyip yapmaya fırsat bulamadığım ama çok istediğim bişey.

baglamaci_24
28.07.2006, 03:10
merhabalar saz calmayı cok severim kucuk yasta oyuncak ucagıma lastık takıp saz calardım millete özenerek... daha sonra kursa gittim ayagım sandalyeden yere zor degıyodu :D kendımı baya gelıstırmıstım millet sazı tutamazken ben akort yapıyodum yanlıs manlısta olsa baya yapıyodum :D yaklasık 3 sene falan kursa gittim sonra baya bosladım bundan sonrada işime yaramaz diye dusundüm eee cocukluk aklı işte aradan 3-4 sene gecti tekrar calmaya basladım ortam gorunce heves geldi... arkadaslarım guzel caldıgımı soylerler ama ben kendımı yetersız buluyorum bu sene mersinde 6-7 kez konsere cıktım saz arkadaslarımla cok guzel bir duygu anlatılmaz yasanır derler ya tam o misal..
Bence herkez ögrenmeli yas kac olursa olsun durum ne olursa olsun.... Simdi bir grupta yer almayı cok istiyorum Belki siteden arkadaslarla bu hayalım gerceklesebilir.. bunuda bir konu baslıgı altında yazarız ....saygılar..

Şoreş
28.07.2006, 04:03
Allah kısmet ederse yakın içersinde yeni bir bağlama alacağım.Hayat o kadar dolu ve problemli ki :D fırsat olmuyor canlar.Eski sazımın başına fena şeyler geldi vallahi... :S

daphne
28.07.2006, 18:40
Birkaç türkü çalabilirim.Ama çok iyi bir dinleyiciğimdir.Ailede iki kardeşim, çevremizde de çok kişi biliyor çalmasını..Ve bir de söylemesini.. Sanırım çoğu alevi evin duvarında saz asılıdır, silah asanlara inat..

SarıVatoz
30.07.2006, 13:31
Yaklaşık bir yıldır kursa gidiyorum.

evin duvarında saz asılıdır, silah asanlara inat..:36_1_55:

yusufçukgecegez
30.07.2006, 15:03
çalmayı çok istiyorum...ama hiç kursa gitmedim ... gitsem çalabilirmiyim acaba üyeler bana yardımcı olunuz ? ? ?
ben flut bile çalamıyordum vll müzik aletlerine karşı bi sempatim pek yok..

sana bir yol tavsiye edeyim ama sana uymaz sanırım,gerçi kimsede bu şekilde öğrenmesin..aynen bende flüt bile çalamazdım ilkokulda.beş sene önce bir bağlama iki sene botyunca duvarda asılı durdu,tekbir parçayı bile öğrenemedim.ama ne demişler,canı yanan eşşek atı geçer.işte aşk ateşi düşünce kalbe,ve elinden uçup gidince sevgili,işte ozaman sanıyorsunki sevgilinin söylediği bir söz bağlamadan çıkan her tın sesi.ee sevgiliyide güzel konuşturmak istiyor insan,bir müddet sonra zaten sen bişey yapmasanda kendi çalıyor bağlaman.sana dinlemek kalıyor,onun dilinden hüzünlü bir aşk hikayesi.hani derlerya alet işler el övünür.işte bağlama kendi çalıyor,insanda ben çalıyorum diye övünüyor.şu an çarşambayı sel aldırtıyom valla,aman amman.

ayvaz58
19.08.2006, 13:55
kendimi bildim bileli çalmaya çalışırım.3. sınıfta kursa başladım 3 sene kursa gittim.imzamdada yazdığı gibi antalyada gençlik sporun organize ettiği bir yarışmada antalya 3.sü oldum.ayrıca arkadaş eşe dost yanında olduğu gibi.okulun içi ve dışı etkinliklerinde yer aldım kısacası hayatım bağlamayla geçiyor

halitseyfi
24.08.2006, 01:10
saz çalarım fakat yeterli derecede yetenekli olmadığım için istediğim yeterliliğe birtürlü ulaşamadım

Bella
24.08.2006, 13:29
nayırr..hatta flüt bilem..ühüühüü

alewi_genc_88
12.09.2006, 21:44
bende kurs görerek öğrendim ama belli parcaları calabiliyorum o kadar cok cıkarmaya calışıyorum ama nafile fazla deil

gizem
12.09.2006, 21:47
yorum yok bende çalmaya çalışıorum ama ben yine sesisz kalıım bu konuda bi açılırsam bu konuda bi daha tutamazsınız

Hür19
13.09.2006, 23:32
Selam, CANLAR ben yaklasik 17senidir saz caliyorum(Baglama)
son zamanlar biraz aksatiyorum, ama degildirki unuturum.

Selamlar,Saygilar CANLAR

Almanya,Berlin,den

Aydın.
13.09.2006, 23:50
Can bunun alevilikle alakası ne konuları sabit yerine acalım ...

yiğitcan
13.09.2006, 23:55
calmaya cabalıyorum

alev zile
14.09.2006, 00:03
çalıyorum kendi çapımda

Aydın.
14.09.2006, 00:08
Cala biliyorum ama bir iki parca:D:D

cemalagöz
14.09.2006, 00:47
selam canlar,
güzel bir konu gercekten...profesyonelce caliyorum, ama kendini begenmis olarak algilamayin lütfen. mütevazi olmak, her kisinin kisiliginin a harfidir bence.
anadolu´da nice okuma yazmasi olmayan insanlar var, ama hepsi en azindan bir tane türkü bilirler...türkülerle kalin, ask ile

nesly
14.09.2006, 09:59
Bağlama çalmayı çocukluğumdan beri çok istemişimdir ama bir türlü fırsatını bulupta bu amacımı gerçekleştiremedim. İleriki zamanlarda da eğer bunu gereçekleştiremezsem, hayatım en büyük kaybı olacak sanırım....

fehat60
15.09.2006, 01:32
hayır calmayı bilmiyorum ama ögrenmeyı cok istiyorum

freezer
16.09.2006, 18:34
2 yıldır saz calıyorum fakat oyle bir profesyonelliğim yok sadece babamdan gorduklerim kadarıyla. bu son zamanlarda okulun tatil olmasıyla fırsat buldum ve baya uğrastım bircok parcayı cıkarttım. bence zamanı olanlar uğrassın eger biraz kulak varsa zaten bişeyler cıkartırlar.:thumbup1:

YoRuM78
19.09.2006, 01:13
baglamak calmak kadar daha guzel bir calgı varmıdır bilmem ama bende kursa gittim ve tam olarak beceremeden askerlik geldi bende yarım bırakmak zorunda kalarak askere gittim asker donusude iş guc aslında sebeb diğil ama gidemedim:(

ZülfüKakul
19.09.2006, 08:02
Önceden cevabım hayırdı ama artık evet:devil2:

sertur
19.09.2006, 09:16

aramıza hoşgeldin özlemkral, başarılar dilerim

ZülfüKakul
19.09.2006, 09:27
aramıza hoşgeldin özlemkral, başarılar dilerim

Teşekkür ederim Sertur abi ortalığı talana geliyorum:devil2:

Şoreş
19.09.2006, 13:13

Gerçekten aramıza hoşgeldin... Ah Hasanım, Vah Hüseynimi çalmanı öneririm.. Çok güzel oluyor bu mersiyeyi insanın kendi çalması...

mawzer
19.09.2006, 13:23
aaaa...

ben bu konuyu nasıl kaçırdım ya...

ben bağlamayı çalmam..öttürrüm öttürüm...

teller ağlar ..tezene isyan eder :):)

seyhunbey
19.09.2006, 13:33
ewet çalabiliyorum 6 ay kursa gittim kurstan sonra baya bi ara verdim şimdi çok istekliyim erdal erzincanin saz çalişina hastayim..

silisli
19.09.2006, 13:37
ya bende cok istiyorum calmayi ama okuldan bir turlu firsat olmadi kursa gidemedim ama busene basliyorum kursa insalahh calacam bende ya varmi bizim baglamamiz gibi estruman yaaa:thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:

akçal
20.09.2006, 23:43
çok iyi olmasada çalabiliyorum

garcia
20.09.2006, 23:50
ben yaklaşık 12 yıldır az çok tıngırdatıyorum ama,bunu ne ailemden nede kurstan öğrenmedim, tamamen kendi çabamla öğrendim ve kursa gitmedim,ortaokul ve lisede(yüksekokulda yoktu) müzik dersi vardi ama notaları unuttum.yani önüme nota yazıp koysanız şu anda çalamam.birde öğrenmeyle ilgili şıklar yetersiz olduğu için,hiçbirini işaretlemedim.

HoZaTLi_62
23.09.2006, 19:24
saz çalmak değilde dinlemek istiyorum:)) saz dinlemek ve türküyle eşlik etmek bence çok daha güzel

rockçı turna
23.09.2006, 22:01
evet calabiliyorum. 2000 yılında kartal cemevine kursa gitmiştim.

Şoreş
23.09.2006, 22:03
evet calabiliyorum. 2000 yılında kartal cemevine kursa gitmiştim.
Can Ateşi Aşkına isimli deyişi çalmak çok farklı birde Arıx:wink:

sibellester
23.09.2006, 22:07
Bende bağlama çok iyi olmasada çalabiliyorum.Kursa gidiyorum.

rockçı turna
23.09.2006, 22:11
Can Ateşi Aşkına isimli deyişi çalmak çok farklı birde Arıx:wink:

can ateşi aşkına yı calmak isterdim gercektende:) birisi yanımda calsa hemen kaparım. arıx ı deniyecegim ama.

gunes_87
01.10.2006, 11:55
yaşasııııııııııın.... bende bağlama çalabiliyorum.ben kursa gittim öğrenmek için aslında benim yeteneğim var hocam birazdaha verimli olsaydı eminim daha başarılı olurdum.şuan kulaktan bi çok parça çıkardım....bağlamaı ve bağlama çalmayı çok seviyorum...

insanlar kardeş
01.10.2006, 13:25
alevilik geleneği diye bağlama çalmıyorum. bir enstrüman ve güzel hoş ne güzelki aleviler daha yoğunlukta kullanabiliyor.

Şoreş
01.10.2006, 15:15
alevilik geleneği diye bağlama çalmıyorum. bir enstrüman ve güzel hoş ne güzelki aleviler daha yoğunlukta kullanabiliyor.
Profilinizde Alevi olduğunuz yazıyor ama '' Alevilik geleneği diye çalmıyorum'' diyorsunuz.. Biraz daha açabilir misiniz ?

MeRaLiNa
01.10.2006, 15:23
hayir calamiyorum, annem kücükken odam daginik diye sinirlendi, sazimin üstünde elbiselerim vardi, görmedi bilmeden yere atinca kirildi, o gün bugün sadece dinliyorum, ama sivasliyim diyince, soruyorlar, sen saz calabiliyormusun, o zaman sanki bir eksiklik hissediyorum:uhhm:

Nesimi
01.10.2006, 15:45
karadüzen uzun saplıda bişeyler tıngırdatıyorum ama yeterli değil. Kursa gidip öğrenmek lazım.

Şoreş
01.10.2006, 15:52
karadüzen uzun saplıda bişeyler tıngırdatıyorum ama yeterli değil. Kursa gidip öğrenmek lazım.

Üniversitemiz olmasaydı sana öğretirdim abi kısa sap:biggrin:

Bende Kara düzeni yapamıyorum :(

h_yol
01.10.2006, 17:03
şuan kursa gidiyorum,öğrendiğim kadar parçaları çalıp söylüyorum kendimce...:)

insanlar kardeş
01.10.2006, 17:17
Profilinizde Alevi olduğunuz yazıyor ama '' Alevilik geleneği diye çalmıyorum'' diyorsunuz.. Biraz daha açabilir misiniz ?

sevgili kardeşim,
alevilik geleneğinde bağlamanın ayrı bir yeri vardırr.bağllama yüzyıllardır alevi cem cemaatlerinde ibadet aracı olarak kullanılmıştır.bunlar ayrı ama ben bu geleneğin dışında,fokloride ve eğlencede de kullanmak istiyorum vede kullanıyorum.bağlama sadece bir mezhebin enstrümanı değildir.tıpkı Pirsultan gibi evrenseldir.

Şoreş
01.10.2006, 17:24
sevgili kardeşim,
alevilik geleneğinde bağlamanın ayrı bir yeri vardırr.bağllama yüzyıllardır alevi cem cemaatlerinde ibadet aracı olarak kullanılmıştır.bunlar ayrı ama ben bu geleneğin dışında,fokloride ve eğlencede de kullanmak istiyorum vede kullanıyorum.bağlama sadece bir mezhebin enstrümanı değildir.tıpkı Pirsultan gibi evrenseldir.
Açıklamanız için teşekkür ederim.. İlk mesajınızda da bunu anlatsaydınız sormama gerek kalmayacaktı çünkü mesajınız yanlış anlamalara çok müsait..
Neyse. Teşekkür ederim cevabınız için..

KomutaN
04.10.2006, 19:10
Evet çalabiliyorum.
Babam öğretmişti..

yaro
16.10.2006, 21:50
çok iyi bağlama çalıyorum ama bağlama çalmak tek başına anlamsız gelir bana eğer çalarken kendinizi onda hissediorsanız işte bağlama çalmak o zaman bir anlam kazanır

ONU®
20.10.2006, 21:07
10 yaşında kursa gittim ve küçük yaşta gitmenin faydasını gördüm.Yaklaşık 10 senedir bağlamayla uğraşıyorum ve bundan çok memnunum.

rinda
20.10.2006, 22:16
biraz

eguzel
01.11.2006, 19:55
Yıllardan beri öğrenmek istediğim tek enstrümandr. Ama malefes hiç zamanım olmadı veyahut ben ayıramadım :(

Şoreş
01.11.2006, 20:06
Çalmayı bilen sonsuz bir deryaya dalar..

Gözlerini kapat.
Vur tele Hak Muhammed Ali diye..
Gerisi gelir zaten.

heviznur
01.11.2006, 20:07
bağlamada 1-2 parça çalabiliyorum=))) babam ve ablam çaldıkları için evde ben daha sonra öğreneceğim koydum kafaya=)))

er@y
01.11.2006, 20:13
evet çalabiliyorum demek ne güzel burdaki yorumları okuduktan sonra aslında zamanı olan varsa istanbul çevresinde çok kaliteli yerler var usta sanatçıların ders verdiği yerler bunlara örnek

erdal erzincan
erol parlak
tolga sağ gibi kendi ders verdikleri yerleri var tavsiye ederim...

bunlara ek olarak asm var ordaki öğrentmenler konservatuar mezunu ve çok değerli hocaları var.

er@y
01.11.2006, 20:14
şuan kursa gidiyorum,öğrendiğim kadar parçaları çalıp söylüyorum kendimce...:)

hangi kursa gidiyorsun öğretmenleri nasıl bilgi verirmisin biraz..

h_yol
04.11.2006, 17:44
hangi kursa gidiyorsun öğretmenleri nasıl bilgi verirmisin biraz..

anadolu yakasında bulunan küçük bir yer.ama hocaları benim gözümde çok değerli ve kaliteli insanlar.sıcak bir ortamı var hiç yabancılık çekmiyorsunuz orada.ama ben ne yazıkki bugün vakit bulamamaktan dolayı bırakmak zorunda kaldım.çok ama çok üzülerek fakat en yakın zamanda vakit bulabildiğimde geri dönmeyi düşünüyorum....

Bir Zeynep
02.12.2006, 16:43
yuhhuuuuuuu yiipiiieeeeeeeeeeeeeeeee yeahhh yeahhhhhh... :p *zeyno delirdi* hahaha...
ben artik kursa gidiyom, taktim kafaya! ben ögrendmek istiyom!!!

Sevgi Erkan
02.12.2006, 17:15
Merhabalar,
Saz çalamam ama çok iyi dinleyiciyimdir.Eşim çalar ben eşlik ederim ona.Bağlamamız tanışıklığımız kadar eskidir.Yeniletip tamirden geçirdik.Şimdi harika ezgiler çıkarmaya devam ediyor.Bağlama çalmak bir yetenek işi . İnsanın kulağının iyi olması lazım.Bu anlamda çalabilen tüm arkadaşları tebrik ediyorum.

ehranerz
02.12.2006, 17:26
bende çalarım bence çok güzel bişe bağlama çalmak....kursları bırakmayın bence

suyunsesi
02.12.2006, 17:51
Bende kendi çapımda tıngırdatıyorum.
Şıkların yetersiz olduğundan ailemden öğrendim şıkkını işaretledim oysaki ben bağlamayı kendi kendime kendi çabalarımla öğrendim.
Duvarda asılı duran babamın sazı dikkatimi çekmişti elime alıp gelişi güzel çalmaya başladım.her seferinde çalarken kardeşlerime bu hangi türküye benziyor derdim onlarda şuna benziyor buna benziyor derlerdi.derken gün geldi gerçek türküleri çalmaya başladığımda tarifi mümkün olmayan büyük bir keyif almıştım ama azda ailemin başını şişirmemiş değildim hani iyikide şişirmişim benden esinlenen iki erkek kardeşlerim profösyönel bağlama çalıyorlar hiç bir nota almadan hiç bir kursa gitmeden ben onların yanında bağlamayı elime dahi alamıyorum böylesi güzel bir anısı vardır bağlamanın bende.
bağlamayla ve türkülerle kalın.

Şoreş
02.12.2006, 18:07
Bizim sülalede Bağlama çalan birçok akrabamız var.. Ben Bağlama ile Orta Okulda tanıştım..Kursa gitmedim ama Eniştelerimi, Dayılarımı izleye izlleye öğrendim.. Tabi benimde eksiklerim var, çünkü Kursa gitmedim.. Birçok Türküyü çalabiliyorum, çıkarabiliyorum.. Tellerini kendim değiştiriyorum.. Ama eskiden akort için 1 hafta beklediğimi hatırlarım eniştem gelsin diye :) Sonra yavaş yavaş Akort yapmayıda öğrendik :) Bağlama çalmak güzeldir arkadaşlar.. Birde Re Kesik ise, ses süperdir o zaman :)

ayhancalik
02.12.2006, 19:11
İki şeyi öğrenmeyi çok istedim ama hiç olmadı .

1- Saz çalmak . Her iki abimde çalar . Biri kursta diğeri kara düzen öğrendi . Ben bir türlü öğrenemedim .
2- İngilizce öğrenmek . Kız kardeşim ve yeğenim ana lisanları gibi biliyorlar . Ben bir türlü öğrenemedim .

Bahanelerde öne sürmek istemiyorum .

Sanırım ailenin en kabiliyetsizi benim .

Bütün kabiliyetler önünde saygıyla eğiliyorum

avni
02.12.2006, 19:27
ben de kendimi eglendirecek kadar ailede çalan çok
benim köyümde bir kaç aşıgın olması ve onlara özenti ve heves olsa gerek
her evde bir saz hatta birden fazla da olabilir saz mutlaka vardır ve o evde
o sazı mutlaka birisi çalıyordur....!

ezgican
02.12.2006, 20:07
benim teyzem çalıo abim çalıo babam çalıo (yani çalmaya çalışıo:D) ben de istiorum bi ara teyzem bana öğretmeye kalktı ama beceremedi :D aslında öğrenebilirim yetenek var ayıptır sölemesi :thumbup1: ama dersler okul falan zaman ayırmaya korkuyorum derslerimi etkiler diye yoksa çalmayı çok isterim..

hammerthrower
02.12.2006, 20:12
Valla "Su gelir Güldür Güldür Gelde Yar Beni Güldür" anca bunu çalabiliyorum, 1 şarkiyla eğer çalabiliyorum sınıfına giriliyorsa Evt bende çaliyorum....... :):):):):):):):)

maymay
02.12.2006, 22:43
Ben bir aydir basladim, bayada iyi gidiyor :)

spartacus
06.12.2006, 19:10
Bizim ailede büyükten küçüğe herkes bağlama çalıyordu. Ben ailemde en küçüktüm ve kalabalık bir aileyiz. Saz çalmayı öğrenirken fazla ses gürültüsü oluştuğu için benden büyükler bana yeşil ışık yakmadı.
Ama azmin elinden bir şey kurtulmuyor. Gizli gizli sazı elime alıp çalmaya başladım. Bir bayram günü sazlı sözlü sohbet vardı. O gün amcamın oğlu bize gelmişti. Bu anı fırsat bilerek bende saz çaldım. Herkes şaşkınlık içerisindeydi.
Benim bağlama çalma öyküm böyleydi.

Şoreş
06.12.2006, 19:21
Bizim ailede büyükten küçüğe herkes bağlama çalıyordu. Ben ailemde en küçüktüm ve kalabalık bir aileyiz. Saz çalmayı öğrenirken fazla ses gürültüsü oluştuğu için benden büyükler bana yeşil ışık yakmadı.
Ama azmin elinden bir şey kurtulmuyor. Gizli gizli sazı elime alıp çalmaya başladım. Bir bayram günü sazlı sözlü sohbet vardı. O gün amcamın oğlu bize gelmişti. Bu anı fırsat bilerek bende saz çaldım. Herkes şaşkınlık içerisindeydi.
Benim bağlama çalma öyküm böyleydi.

Sazlı Sözlü Sohbetler gerçekten biz Alevi Toplumunun en önemli geleneklerinden biridir bence.. Birleştiricidir... Bizde çok toplanır, bağlama çalar, sohbetler ederiz.. Kırmançki, Kurmanci, Türkçe Türküler söyler bizimkiler, ben ve eniştemde vururuz Saz'ın tellerine.... Ben bağlamaya ilk dayım sayesinde heves ettim.. Onda Uzun Sap Bağlama vardı.. Onlara gidince Ali Haydarı çalmaya çalışırdım durmadan ve çalardım ama Kara Düzende.. Sonra bana bir Bağlama aldılar.. Ve Kısa sap, istediğim gibiydi.. İşte Bağlamaya bu sefer gerçekten adım atmış oldum.. Bağlamamı Hakisli Eniştem almıştı bana.. Akşam aradılar; '' Bağlamayı aldık, geliyoruz dediler ''... Benim haberim yoktu.. Camda bekliyordum onları, biraktım ki Eniştemin elinde bir Bağlama...Hemen kapıya koştum, tabi ufaktım o zamanlar.. İlk başta zorlandım ama sonradan birçok parçayı çıkardım.. Eniştemler felanda Bağlama çaldıklarından, bana birçok şeyi gösterdiler.. Benimde Bağlama Öyküm böyle..

Paylaştığın için teşekkür ederim Spartacus@

gizem
06.12.2006, 19:26
bağlamaya küsülür mü diceksiniz bu yazıdan sonra
ben küsüm bağlamama 6 aydır son tınımı azraile verdim o da artık toprak oldu.

Ciminli Erdal
06.12.2006, 19:32
ben kendi kendime ögrendim.bir kac kez cesiltli kurslara gittim...iyice kafami karistirdi.
notalarmi?? aman.Bunaltiyor sadece.:thumbdown

enseli
24.12.2006, 01:22
ben çok geç başladım 29 yaşında öğrenmenin yaşı yoktur deyip başladım öğrenmek için ne gerikiyosa yapmaya çalıştım şu an hiç çalmayanın yanında çalıyo sanıyolar ama 3 yılda bu kadar gelişe bildi and içiyorum ömrümün sonuna kadar sürsede öğrenecem asla hevesim bitmiyo 80 yaşındada olsanız şiddetle tavsiye ederim

Şoreş
24.12.2006, 01:43
Evet bağlama öğrenmenin yaşı yoktur.. Ama isteyeceksiniz ve hissedeceksiniz :) Sazın telinden çıkacak olan ses, kötüde olsa, akordu bozukda olsa, ondan birşeyler yaratmaya çalışın..

sir60
24.12.2006, 04:49
..................................

ZülfüKakul
24.12.2006, 09:23
merhabalar ben yeni üye oldum siteye ama cok begendim evet bende bir alevi kızı olarak saz calma cok isterdim ama şartlar geregi olmadı ama
hala cok istiyorum işllah ögrenebilirm hepinzie saygı selamlar

Öncelikle hoşgeldiniz.. Ben de çok istiyordum ama bi türlü zaman bulamıyordum..
Sonra anladım ki insan zamanı ve fırsatı kendi yaratır... Ve ben artık bağlama çalıyorum:) Bence bir yerden başlayın:chef:

Şoreş
24.12.2006, 11:27
merhabalar ben yeni üye oldum siteye ama cok begendim evet bende bir alevi kızı olarak saz calma cok isterdim ama şartlar geregi olmadı ama
hala cok istiyorum işllah ögrenebilirm hepinzie saygı selamlar

Saz'a başlarken zaten ilk başta nota Sazları diyorlar.. Ucuz olurlar. Onlar başlar öğrenciler genelde.. Yavaş yavaş ilerlettikçe daha iyi Bağlamalara geçiş yaparlar.. Bağlama çalmak zordur aslında ama biraz kaptın mı gerisi gelir..

sertur
24.12.2006, 11:52
Saz'a başlarken zaten ilk başta nota Sazları diyorlar.. Ucuz olurlar. Onlar başlar öğrenciler genelde.. Yavaş yavaş ilerlettikçe daha iyi Bağlamalara geçiş yaparlar.. Bağlama çalmak zordur aslında ama biraz kaptın mı gerisi gelir..

bağlama çalma işi aslında yürek ve gönülle alakalı, seveceksin, tellerine vurduğun mızraba gönünden bir şeyler katacaksın sonrası geliyor zaten, tıpkı ney gibi gönül ister, ben 3-4 yaşında tanıştım bağlamayla küçük bir curaydı dedemin hediyesi orta okul yıllarına kadar elimden hiç düşürmedim, tırnaklarım olmadığı için biraz zordu perdeleri kavramak ama başardım şu an 17 perde bir bağlamam var çoğu zaman elimden düşmez, bizim oğlanda pek meraklı onada küçük bir saz yaptıracağım önümüzdeki yaz, bağlama kültürümüzün en önemli parçalarından birisidir, öğrenin, çalın, bu saz kültürünü yozlaştırmaya çalışan bazı kesim( ankara havası adındaki çirkefliklerden basediyorum) ler var, o yüzden sazımıza ve bağlamamıza daha fazla önem verin,saygılarımla

Şoreş
24.12.2006, 11:55
Şu aralar yeni bir Bağlamayı alabilirim ki almam lazım zaten.. :) Yılbaşına çok az kaldı ve bizim aşiret toplanacak ( Koçgiriler, Zerikiler) :p Çalacağız deyişler, semahlar, kürtçe türküler..

Çalacağım parça bile hazır :yamukgul:

Hey... Muhammede Cenneta Taca Sere Zühreye Lımın Sere Zühreye
Axxx.. Oli Kemera Pıta Fadiye'ye Lımın Pıta Fadime'ye.......

hulyam
24.12.2006, 17:11
saz çalamıyorum ben .. ama öğrenmek istiyorum aslında .. sazı elima alıyorm çalmak için ama beceremiyom. :) kendi kendime öğrenmek istiyorum ama olmuyo... abm kendi kendine öğrenmiş sazı bi türlü ben öğrenemiyom...

yelada
06.01.2007, 00:23
ben gittim saz kursuna ama sonra iş okul derken bıraktım..zamanlada çalmayıncada unuttum diyebilirim..

yudum
06.01.2007, 02:36
türküler benim vazgeçilmezim, dert ortağım, sırdaşım....ondan alığım tadı başka hiçbiryerde bulamıyorum. hele o deyişler beni alıp başka diyarlara götürüyor.bağlama çalabiliyorum, huzur buluyorum elime aldığım zaman. dört sene önce başladım kursa, bir dönem işim nedeniyle ara vermek zorunda kalınca küstüm mü nedir, uzunca bir süre almadım elime. nankör birşey hemen yavaşlamış parmaklarım. bir daha mı tövbe... hiç fırsatım olmasa bile on dakikacıkta olsa zaman ayırıyorum. gerçekten isteyince oluyor, darısı tüm çalmak isteyen arkadaşlara.

yyusuf
06.01.2007, 03:02
ya babam gönderdi bn gittim kursa çalmayıda istiyodum ama nedense okul dersane falan derken kaldı babam çooook istiyor ama bn çalamıyorum şu anda çalmayı çoooooo............k istiyorum anlatamam türküler bizim özümüz zaten her alevi saz çalmayı bilmelidir yada bilmek istemelidir bnce canlar.

Beşiktaşli58
06.01.2007, 11:54
Azicik çalabiliyorum. Kendi kendime eserler çalmaya çalisiyorum ve hatta biraz oluyor çünkü kulak var bende, sadece THM dinlerim ve çok seviyorum.

Saz çalmak için kursa gidecegim. :thumbup1:

Alevv
15.01.2007, 16:42
ya kahretsin çalamıyorum:crying: ama en kısa zamanda öğrenmek istiyorum inş öğrenirim
:confused1 :confused1

türküler_sevdam
18.01.2007, 17:29
küçüklüğümden beri tek hayalim bağlama çalmaktı ama o zamanlar nedense gidemedim.
yaklaşık 10 aydır kursa gidiyorum, kendi kültürümden insanlarla birarada bağlama çalmak inanılmaz güzelmiş...

dogan_09
18.01.2007, 18:51
çalamıyorum ama hevesimi hiç kaybetmedim vakit buldukça alıyorum elime tıngırdatıyorum birde yeni bir program buldum klavyede saz çalma programı harika birşey kulagın alışması için harika bir şey.

mürteza
18.01.2007, 19:02
şu klavyede sazçalma programı dediğin şey nedir acaba. merek ettim doğrusu? haberlerini bekliyorum...

KaRsIyAkA_ALeVi
18.01.2007, 22:26
ben 10 yaşımdan beri çalıyorum.Bağlama çalmanın en güzel yanlarından biri duygularınızı bağlamanın tellerine yansıtarak hoş güzel şeyler yaratabilmenizdir.Bilmeyenlere en kısa zamanda öğrenmelerini tavsiye ediyorum...

çeşm-i naz
18.01.2007, 22:28
ben baya bir merak sarmıştım aslında ilk önce gitarla başladım sonra saza geçtim sonra nedense bıraktım hevesti galiba şimdi pişmanım ama keşke bırakmasaydım:mad: :sad:

ehranerz
24.01.2007, 11:10
mürteza http://www.turkudostlari.net/baglama.asp burayı tıkla orada 3 çeşit bağlama programı war ama en kalitelisi ortadaki universal bağlama onu indir bence....

ehranerz
24.01.2007, 11:13
ayrıca bu sitede bir program daha var orada 1300 tane türkü sözü var

maymay
24.01.2007, 13:45
Evet, ama turkulerin notalari cogu yanlis, ve birtek burdan baglama ogrenmeye çalismayin.

pircan
24.01.2007, 18:10
Sevgili canlar bağlama çalmak önce alevilik inancının bir simgesidir.semahlar deyişler agıtlar saz eşliğinde söyleriz ve yaparız.Bazı canlar baglama nasıl öğrene biliriz diye sorular somuşlar bağlama öncelikle kendi isteğiyle olmalı sabırlı içimizde öğrenme isteği olmali kısacası azim.Bn bağlama çalmayı kendim öğrendim ve kursa gitmedim istedim ve öğrendim sizlerinde öğrenmesi bizleri sevindiri inşallah öğrenirsiniz.

ehranerz
25.01.2007, 15:01
bende 12 yaşımdan beri çalıorm 6-7 senedir 1 ay kursa gittim.....bağlama programında notaların yeri yanlış değil sesleri ayırt edemiosundur sen klavyede hepsi sırayla gidiyor ayrıca klavyeden istediğin tuşa istediğin notalarıda verebilirsin...

caki101
01.04.2007, 04:39
kültürümüzü insanlara anlatmak hep zor olmuştur bu zamana kadar...ama sanatımızı,düşüncemizi baglamayla anlatmak....onları bu güzelliğe ezgilerle çekmek çok güzel...
6 senedir baglama caliorm...meraktan ve cevremin etkisiyle kendim ogrendim ve sunu biliorm ki insanın kendisini en iyi ifade ediş biçimlerinden birisi...

okan22
01.04.2007, 04:54
ben maalesefki çalamıyorum çalmak isterdim tabiiki belki becerememekten korkuyorum belki biraz da tembellikten:D şimdiye kadar ki bütün öğrenme çabalarım başarısız:(

maymay
01.04.2007, 10:02
Sazin beceriklen bir alakasi yok... Var aslinda, ama saz çalabilmek için degil, ustalasmak için... Hem ben saza baslamadan çok ama çok zor saniyordum, parmaklar nasil suna gitsinde buna gitmesin? Araba kulanmak gibi, bir ögrenince bitiyor :) Gidiyor iste parmak ona :p :D

turgay
01.04.2007, 11:29
bende çalamıyorum.çalmak isterdim ama kabiliyetim yok.o yüzden dinlemek daha güzel.

paslıyüz
01.04.2007, 11:50
bende çalabilmeye çalışıyorum, aslında kendimi bağlamada yerince iyi bulmuyorum henüz yolun başındayım ve öğrenilecek daha çok şeyin olduğunu düşünüyorum...

divriğili_genç
01.04.2007, 11:52
benn saz çalabiliyorum fakat çok ii deil bunu geliştirmek isterim tabiki

bir anlasam...
01.04.2007, 12:00
Arkadaşlar benim erkek arkadaşım alevi ve kursa gitmemiş olmasına rağmen çok güzel çalıyor sazı. Hem çalıyor, hem söylüyor. Ben de türkü söylüyorum, ayrıca mandolin, org ve flüt çalıyorum. Sazı öğrenmeyi hep istemişimdir, ikimizin de uygun olduğumuz bir zamana denk getirebilirsek beraber gideceğiz kursa. :D

Hepinize iyi pazarlar diliyorum.

maymay
01.04.2007, 12:01
Arkadaşlar benim erkek arkadaşım alevi ve kursa gitmemiş olmasına rağmen çok güzel çalıyor sazı. Hem çalıyor, hem söylüyor. Ben de türkü söylüyorum, ayrıca mandolin, org ve flüt çalıyorum. Sazı öğrenmeyi hep istemişimdir, ikimizin de uygun olduğumuz bir zamana denk getirebilirsek beraber gideceğiz kursa. :D

Hepinize iyi pazarlar diliyorum.

Evet, benim babamda, bir türkü ogrendi, sonra kendisinden... Zaten saz kendine bagli olan bir seydir.

özlem
01.04.2007, 12:17
malesef çalamıyorum ama çalabilmeyi çok isterdim canlar.çalmayı bir nebzede başarabilen insanlara gıpta ile bakarım ama çalımayı değil çalanları dinlemek daha çok hoşuma gider

Garaoglan
09.05.2007, 04:18
-calamiyorum
-calmayi cok denedim
-6 ay kursa gittim
-3 sazi rahmetine kavusturdum

Galiba yöreye bagli bu saz calma !!

tramosoo33
23.05.2007, 13:42
ama size birşey söyleyim bunu bana dedem söylemiştii,bağlama çalıp türkü söyleye bilmek için insanın bağrının yanık olması gerekirmiş,yanii o duyguyu hissetmek gerekiyor,içten gelen birşey,bende kendimden biliyorum yeterki isteyin hayatta başarılmıyacak birşeyin olmayacağı gibi bağlama da çalıp söyleye bilirsinizz.. konu güzel teşekürler...:) :)

mavi barış
23.05.2007, 13:51
ben bağlama çalamıyorum ama çalmak isterdim.

saheser
23.05.2007, 13:55
Üc tane sazim var duvarda asili saz bana bakiyor ben saza biraz caliyorum kurslara gittim kisa kisa gittim cok ara verdim notalara bakarak calabiliyorum.Yine evde calmak istiyorum ama ayarini yapamiyorum türkü söylemesini severim.Caldigim pir sultanim su dünyaya dolu geldim dolu giderim hem calar hem söylerim birde haydi durma git diyorsun digerlerini calarken söyleyemedim. Kizimi yolluyordum dersleri biraz iyi degil diye ara verdirdim.Ya birde zoruma gitti benden önce ögrendi kursa benle giden cocuklar büyüdü saz caliyor acayip arada sirada calarken dinliyom birde kiziyom.Birde bizle alay ediyorlar yok 50 yasimada gelsem tam calmasini ögrenecegim.

Westside
23.05.2007, 14:20
çalamıyorum ama çalmayı cok isterim

şaha gidelim
23.05.2007, 15:31
evet bağlama çalmayı biliyorum. ailemden etkilenerek kendi kendime öğrendim. ama fazla zamanım olmadığı için geliştiremiyorum kendimi. zaman buldukça şelpe ye çalışırım.
forumdaki canlara bazen çalarız.

erdem_akyurek
31.05.2007, 16:11
evet ben bağlama çalıyorum tam 6 sene oldu.

sir60
31.05.2007, 16:16
slm ben hayır malesef calamıyorum cok istiyorum ama inşallah bu sene şahkulu cem evinde kursa gidecegim allahtan bir mani olmazsa
tek istegim en azından birazcık calabilsem ki inşallah olur

EREN izm
31.05.2007, 16:33
Benim bağlamam duvarda asılı duruyo. uzun zamandır calmıyorum :(:(

betüş
31.05.2007, 16:55
Çalıyorum.:clap: Ama çok iyi değil şimdilik gitgide ilerletiyorum ama.Ha bir de çalarken söyleyemiyorum.:crying: İlerde o da olur inşallah:turned:

Şoreş
10.07.2007, 20:17
20 Yaşındayım, Orta 2 den beri Bağlama ve Cura çalıyorum :)

1,5 Aydır da Gitara başladım.. :)

Kızılırmaklı
10.07.2007, 20:42
20 Yaşındayım, Orta 2 den beri çalıyorum :)

abla kurban piknikdede az çalmadın, bende yanında vokal yaptım :yamukgul:

Şoreş
10.07.2007, 20:43
abla kurban piknikdede az çalmadın, bende yanında vokal yaptım :yamukgul:

Elgajiyayi çalarken çok keyif alıyorum..
Müziği müthiş ve bağlamada çok güzel gidiyor. Zaten 2 kere Elgajiyeyi çaldım sanırım :D

Canan1
10.07.2007, 20:47
SElam,

baglami calmasini 7 yasinlan ögrendim ve sonra kursa gidip notalarla calmaya basladim. Kac yildir calmiyorum:no: nedeni var........

Saygilar

Canan

Zahir
10.07.2007, 20:51
SElam,

baglami calmasini 7 yasinlan ögrendim ve sonra kursa gidip notalarla calmaya basladim. Kac yildir calmiyorum:no: nedeni var........

Saygilar

Canan

Öğrene bilirmiyiz nedenini??

Şoreş
10.07.2007, 20:52
Bağlama en zor telli Çalgıdır.. Bu nedenle Bağlama çalanlar zoru başarmışlardır :)

cangüdaz
10.07.2007, 20:52
sevgili canlar alakası yok belki bu topikle ama bir şey sormak ve öğrenmek istiyorum.kusuruma bakmayın başka çarem kalmadı.yol tv'de dönen dönsün ben dönmezem yolumdan cümlesi sürekli gösteriliyor.o gösterilince de arkadan sazla çok güzel b ir müzik çalınıyor.resmen bayılıyorum o müziğe ama ben onun tamamını nerden bulacağım?yol tv'nin sitesi daha yapım aşamasında.bu saçmalığım için özür dilerim.yardım edebilirseniz sevinirim.umarım kızmadınız:-(

maymay
10.07.2007, 22:59
Çalıyorum.:clap: Ama çok iyi değil şimdilik gitgide ilerletiyorum ama.Ha bir de çalarken söyleyemiyorum.:crying: İlerde o da olur inşallah:turned:

En önemlisi söylemek, ve söyleyerek, temiz ses vermek :)

yagmur_yureklim
11.07.2007, 13:46
bende çalmayı bilmiyorum inş.çalacağım ilerde..çok istiyorum çalmayı ondan daha güzel birşey varmı ya..çal söyleee...

keklikoluk46
11.07.2007, 13:56
6 yıldır kendimi geliştirerek çalıyorum...

Canan1
11.07.2007, 14:15
6 yıldır kendimi geliştirerek çalıyorum...

Selam,
notalarlami?

Saygilar

Akın_Can*
30.08.2007, 22:32
mrb..on yaşımdan beri çalıyorum.onla ilgili çalmanın dışında öğrendiğim; nazlı sevgili gibidir.ilgilenmezsen küser yeterince ilgi gösterirsen seni koynuna alır.. işte ozmaan içinde yeni bi dünya doğar.

Şoreş
30.08.2007, 22:39
Bağlama kötü günlerin dostudur.Sıkıntınızı alır, götürür..

shahquli85
31.08.2007, 07:42
Bağlama demişler adına.
Bizi yolumuza bağlar diye.
Bağlama demişler adına.
Fatmana yla ağlar diye.

Yolumuzun gereklerinden biridir bağlama. Her can bağlanmak ister ona. Peki ya canlar siz bağlandınızma ona.

Burada ki Canların hemen hepsinin gönlü bağlamamızın tellerine bağlıdır.Ama söylemek istediğim bi şey var kendi kendine bağlama çalmayı öğrenenler ankette hangi seçeneği seçecekler Agop Can?

Güzelyürek
31.08.2007, 08:34
benimde hayatta en çok istediğim şeylerden birisi bağlama çalabilmek.ama bir türlü kısmet olmadı.keşke çalsam hemde sölesem kendimden gaçsem.bağlama çalanlara hayranımmmmmm

nuran
31.08.2007, 10:13
yaw valla bi kardeşim var 14 yaşında ,konserlere bilem çıkıyo.4 yaşından beri çalıyo.
ben sadece ondan notaları öğrenebildim.:(
çalmayı isterdim.
ama biz de eşlik edioz yaw:)

EREN izm
31.08.2007, 10:42
benim baglamam kısa sap zor olandan başladım direk ama çok zor oldu nerdeyse bıktım gibi bişey olma am pes etmedim devam ettim ve basardım.
sonrasında okul girdi araya sınavlar öss derken unuttum boş zamanımda elime
alıp bişeyler calıyorum.

dursuncetinkaya
31.08.2007, 12:44
Bana bağlamayı sevdiren Erdal Erzincan hocamız oldu. Onun bağlama çalış tekniğine bayılıyorum. hiç kursa gitmedim. ozanlarımızın videolarını topladım ve cok izledim cok dinledim biraz da kulak var gerisi geldi. 4 yıldır çalıyorum. bağlamaya bağlanmak gerekir.ben bağlama çalmayınca bi eksiklik hissediyorum kendimde. yemek yemek su içmek gibi bi şey haline geldi. 6 tane bağlama yaptırdım, bağlamayla uğraşmak yeni şeyler denemek çok güzel.

alevi_siyah
31.08.2007, 14:15
Babam sağolsun o öğretti :D

dubleguven
31.08.2007, 14:20
bende az buçuk bağlama çalmayı biliyorum :) hatta bir iki görüntümüde sizlerle paylaşım... söyleyen ersin arkadaşım bende ona sazımla eşlik etmeye çalıştım :)

http://www.youtube.com/watch?v=zSy30m8fCBc

http://www.youtube.com/watch?v=XnslhDPc5vo

http://www.youtube.com/watch?v=9tTcP9DY32s

http://www.youtube.com/watch?v=h93q0poQZ_U

Şoreş
31.08.2007, 14:58
Bende ailemden öğrendim. Dayılarım, Akrabalar hep bağlama çalıyorlar..
İlk olarak Dayımın yanında Kara Düzen öğrendim.Bağlamaya kısa bir süre sonra geçtim ve eğitim almadım.. Şimdi iyi bağlama çaldığımı düşünüyorum ve ailem ile gurur duyuyorum.. Orta Okulda Bağlama ile tanıştım, Ondan önce Dayımdaki eski saz ile tıngıdatıyordum.. ;)

xolxol_12
31.08.2007, 15:03
Bende 1,5 sene Tokatlılar derneğinde eğitim aldıkdan sonra 1 sene Şahkulunda eğitim aldım ve son 3 aydır Erdal Erzincan'a gidiyorum.Yaklaşık 3 senedir çalıyorum. 11 yaşında başladım.

PAÜlü
31.08.2007, 15:42
bende gecen sene heves ettim ama okul oldugu için gidemedim diğer kurslarıma zaman ayırmak zorundaydım. biraz ögrendim ama calışmadığım için suan fazla hatırlamıyorum(notaların yerlerini bile unuttum diyebilirim ) :whistling

betüş
31.08.2007, 16:27
Ben de Yavuz Top'a gidiyorum.Epey çalıyorum daha da ilerletmeye kararlıyım ama:biggrin:

songull
02.09.2007, 16:54
http://www.youtube.com/watch?v=LdOsoalwUB0

tolstoy
02.09.2007, 17:37
ben calamam ama hep calmak istemisimdir calan insanlara hep gıpta ile bakmısımdır dinlemek cok hosuma gider özümüz sözümüz birde sazımız :)

Evet PIRO albendende o kadar calamiyorum ama cok iyi bir dinleyicim.

döneNce
02.09.2007, 17:49
bende çalamıyorum ama çalmayı çok isterim
Güzelyürek benimde hayatta en çok istediğim şeylerden birisi bağlama çalabilmek.ama bir türlü kısmet olmadı.keşke çalsam hemde sölesem kendimden gaçsem.bağlama çalanlara hayranımmmmmm
sana katılıyorum can

CaNCa
02.09.2007, 18:08
Bizde babam çocukluğundan beridir bağlama çalarmış, onun sayesinde abilerimde çocuk yaşta öğrenmişler. Sonra bir abim daha çok gitar'a yöneldi, ama malesef bir tek ben zamanında onlar kadar merak etmediğim için bağlama veya herhangi bir müzik aletini kullanmayı öğrenmedim ama şu anki aklım olsa öğrenmek isterdim.

Müziğe hevesim hep vardı aslında ama çalgı'dan çok şan üzerine odaklanmıştım. Belkide bizimkilerinde o konuda yönlendirmelerinin etkisi olmuştur. İlk okuldan liseye kadar hep gittiğim okulların korosundaydım, orta okulda son sene müzik hocamın tavsiyesi ve referansı ile konservatuar'a hazırlık olması amacıyla mersin polifonik korolara girmiştim, junior'larda genellikle klasik müzik ağırlıklı eğitim veriyorlardı. Sonra oks sınavından sonra konservatuar sınavına bile giremeden, eğitime çok farklı bir kulvardan devam ettim..

ErCaN_Wien
04.09.2007, 20:38
evet calabiliyorum ama daha cok yeniyim ilerde ilerletmeyi düsünüyorum

küçük peri
05.09.2007, 11:23
malesef hayır

Başkomser
05.10.2007, 15:05
saz diye diye ölücem ama çok çok yakın da sazım geliyo.:)
SAZ ÇALMAYAN TEL KADRİNİ NE BİLSİN

delidervişş
21.01.2008, 21:42
mrb canlar bende bağlama çalıyorum ailemde çalan yoktu ama bağlama türküler bende sanki doğuştan varolan bişeydi ve ensonunda bunu başardım demiyorum çünkü bağlama bir ummandır sonu yoktur ben öğrendim biti diyebileceğin bir enstürüman değildir.erol parlak ve asm tolga sağ müzik merkezlerinden eğitim aldım toplam üç yıl falan gittim yaklaşık beş yıldır çalıyorum...

türküler sevdamız
türküler umudumuz
türküler herşeyimiz bizim...
herşeyimiz

kayipturku
21.01.2008, 22:22
gündüzleri bağlama dersi veriyorum akşamda türkü barda canlı müzik yapıyorum

ugur58
22.01.2008, 00:19
istanbul maltepede Erdal Erzincanın saz kursunda öğrendim.2 senedir gidiyorum

karahan
22.01.2008, 00:28
evet arkadaşlar calıyorum ve sizlerede tavsiye ederim.hatta bir gün toplanalımda sizlere bir dinleti yapalım.daha önceler türkü barlarda program yapıyordum ama şimdi kendime ve dostlara calıyorum saygılar.:o

Rüzgar.Aras
22.01.2008, 04:32
Bende biliyorum.Kuzenimden öğrendim.Ama geliştirmem gerekiyor.Kursa gidersem çok daha iyi olacağına eminim..

wolcano84
22.01.2008, 04:49
saz calmayı bilmiyorum ama bende cok iyi dinleyiciyim :) gönül isterdi calmayı ama hiç merak ve heves etmiyorum içimde yok demekki :)

şirinem
22.01.2008, 08:56
calıyorum ama dinlemeni hiç tavsiye etmeem.:laugh:

Güzyeli
22.01.2008, 15:14
çalıyorum ama yeterli bulmuyorum.kursa gitmeyi düşünüyorum.

hatta bazen diyorum,erdal erzincan gibi bağlama çalsam yüz milyar borcum olsa diye.

toprak62
23.01.2008, 22:41
valla 10 yıldır çalıyorum asm şişlide 1,2 ay eğitim aldım ama konservatuar içindi sonuç hüsran oldu konservatuarların durumu ortada artık parası olan konservatuarda okuyor öz. itüde sağolsunlar erdal erzincan ve tolga sağ hocalarım çok yardımcı oldular hepsine sonsuz teşekkürler. Uğur 58 sende hocanın kıymetini bil erdal hocayla çalışmak büyük bir zevktir erkan hocayı görürsen mersinden erhanın çok selamı varmış de tanır beni

hiç bir şey için geç değil arkadaşlar alın elinixe bağlamayı mutlaka çalarsınız yeterki yürekten isteyin...

adocan60
29.01.2008, 21:49
ben hep amatörce çaldım.20 yıl önce uzun sapla başladım.daha sonra kısa sapa döndüm.1.5 yıl cem evine kursa gittim,tekniğimi geliştirmek için.iyi de oldu.ama hayatın içinde kendimizce çalmaktan başka bir şey yapamıyoruz şu an.

ggizem
29.01.2008, 21:55
denedim olmadı yetenegım yokmus bence bağlama çalmak ayrıcalıktır

çirkin_kral60
29.01.2008, 21:56
hayattaki tek isteğimdir ama hala öğrenemedim elbet başaracağım...^^

hünkar62
29.01.2008, 22:09
çalabiliyorum ama kimse öğretmedi kendim öğrendim...azim çok öenmli bence ve sürekli türkü ve deyiş dinlemek gerekli bağlama sesine karşı müzik kulağının gelişmesi için ....

Kuzey Egeli
29.01.2008, 22:19
evet bağlama çalabiliyorum,kursta öğrendim.

xolxol_12
29.01.2008, 23:19
Size sitede canlı yayın yapimmmi :D:D

Lazoşa_62
29.01.2008, 23:24
Sazı ilk okul 4 sınıfta elime aldım. Karadüzen dedigimiz şekilde azda olsa ögrendim. Ama nedense Bağlama olarak bir türlü çalmayı öğrenemedim. Ama halada fırsat buldukça ögrenmeye çalışıyorum.

inno
29.01.2008, 23:26
çalamıyorum :mahsum ama çalmayı isterdim...

İsyanateşi
30.01.2008, 15:33
bağlama çalabilmek çok hoş...bende iki sene önce halamın sazıyla uğraştım,notaların hepsini değil ama bir kısmını öğrendim.Şimdi sazım olmadığı için uğraşamıyorum ama bi kaç ezgi çıkardım yani hiç çalamıyorum diyemem...saz kursuna başvurmuştum iş bulmadan önce cumartesi leri gidecektim.Şİmdi iş buldum ve en kötüsü bir gün bile gidemedim ama vazgeçmiycem inşallah bir sazım olacak ve şelpeye kadar yükselebileceğim!.. her sabah bağlama dükkanlarının önünden geçiyorum ve içim cız ediyor ;(