Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmirle ilgili olarak merak ettiklerim

garcia
30.05.2006, 17:49
arkadaşlar izmir alevi köyleri sadece 10 köylemi sınırlı? arap deresi köyü hangi ilçeye bağlı bu köyün alevi köyü olduğunu biliyorum.varsa yeni adı nedir?sadece balıkesir-izmir il sınırında 70 alevi köyü olduğunu okumuştum bir kaynaktan.bergama,kınık,kiraz gibi ilçelerdeki çepni köylerini bilen kimse yokmu?bizi bilgilendirecek.ayrıca aliağa,tire,selçuk,menemen,kemalpaşa gibi ilçelerde hiçmi alevi köyü yok?ben izmirdeki alevi köyleri sayısının 10 köyden fazla olduğunu tahmin ediyorum.bizleri bilgilendirecek olan arkadaşlara şimdidien teşekkürler...

Sevgi Erkan
30.05.2006, 18:11
slm,
kemalpaşa ilçesinin:kızılca ve hamza baba köyleri
bornova nın :naldöken köyü amaşu anda ilçe merkezine dahil durumda
başka bilmiyorum .saygılar

kemal152
02.06.2006, 17:00
menemende 1 köy ardı...kınıkta 4 veya 5 köy vardı öyle hatırlıyorum..

serkanbaki
17.09.2006, 17:13
arkadaşlar narlıderede de alevilerin olduğunu biliyorum.

Mesut Demiroğlu
09.04.2007, 09:39
Sayın Garcia, Arap deresi köyü yeni adıyla Gökdere köyüdür.Tahtacı Alevi köyüdür.Buca ilçesine bağlıdır.İzmir Buca lıyım bende....

tykhe
12.04.2007, 03:56
izmir merkezde yani metropol ilçelerde uzundere köyü, bademler köyü, çiçekli köyü, aşağı ve yukarı narlıdere köyleri, doğançay, güzelbahçede yaka mahallesi..şuan aklıma gelenler bunlar

CaNCa
25.01.2008, 18:29
İzmirli alevi arkadaşlardan bilgisi olan varsa bir sorum var? İzmir'in ihsaniye köyü alevi mi? Bugün gazete'de alevi milletvekilleri ile röportaj yapılırken. İzmir İhsaniye köyünden Chp izmir milletvekili Ahmet Ersin ile de görüşmüşler. Fakat buradaki köy bilgilerinde ismine rastlayamadım.

Kuzey Egeli
25.01.2008, 19:12
İzmir yapısı itibarıyla büyük oranda alevi nufüsunu barındırıyor.Üstelik İzmir ve ilçeleri hem Türkiye,nin dört bir yanından göçle,hem de ta Horasandan gelen alevilerin yerleştiği bir coğrafyadır.Türkiye,deki aleviler içinde şanslı sayılan bir gruptur.Özellikle çepni alevilerin büyük bir bölümü İzmir,Balıkesir,Manisa,da toplanmıştır.ben size hatırladığım bazı köyleri söyleyeyim:arpaseki,taştepe,yaylayurt,elmadere,büy ükoba,doğançay,aziziye,tepeköy,narlıca,pınarköy,ya lnızev,sarıdere,delitaş,kapıkaya,bademler köyü