Orijinalini görmek için tıklayınız : Kizlarda "ilk adimi" atsin mi sizce?

Sayfa : 1 [2]

yusufçukgecegez
23.06.2006, 21:00
ahaha Ganus, oda ilk adimdir benim icin, ehehe, olmazzz... Göz kirpsin mis, alalala.....

Yusuf can, anladim anladim, sen diyosun ki kiz erkek iyi cok iyi anlasiyolar, oglan kiza asik oluyo, ona bunu diyo, kizda birden geri cekiliyo, buz gibi, önceki samimiyeti, güler yüzü yok oluyo.. evet diyom ya, benimde böyle bi huyum vardir, sen atico böyle davraniy diyon ama egerki kiz "ok, anladim ama ben seni arkadas olarak görüyorum, üzgünüm" derse, ama ayni sekilde seninle devam iyi anlassa, icli disli olsa, sen demezmisin, bu bana umut veriyo, sevdigimi biliyo ya, galiba ben muradima erecem, bile bile bana bunu yapmaz cünkü, bile bile beni bosuna umut eddirmez. demezmisin dermisin simdi? bence öyle yani.. bi kiz bi erkegin ondan hoslandigini bilirse, öyle yapmamali, terside erkekde kiza yapmamali. insan ister istemez üzülüyo, sonu daha da kötü hayal kirikligi oluyo. ben olsam, bende cekilirim, ikimizin iyiligi icin. en cok ta senin iyiligin icin.

yok kız yok ben tam anlatamadım,şimdi,bir kız arkadaşmı olmak istiyo daha fazlasınımı istiyo,bu anlaşılır her zaman.çünkü bunun bir standardı var.bazı kızlar bu standardı ayarlayamıyor.ya çok iyi niyetliğinden,yada umrunda olmamasından.bişekilde sınırların ötesine geçiyor,arkadaşlık sınırlarının ötesine.bu durumda ümitlenmeye başlıyorsun ve yol yakınken söylüyorsun sevgini.hayır biz arkadaşız sadece diyor.orkadaş olarak kalalım.işte bundan sonra yapması gereken gittikçe araya mesafeyi koymak.ama kçmak değil.bu bazen aşkı dahada artırır.bu noktadan sonra artık eskisi gibi samimi davranmamak gerekir.her ne kadar arkadaş kalalım desede bunu hareketlerinede yansıtması gerekir.ümit verici şeylerden kaçınması gerekir,doğru olan budur.benim dediğim aşık olduğunu bile bile,aynı samimiyeti veya daha fazlasını gösteripte,yani ister istemez gibi yapıp,aşkın en zirveye çıktığında aniden kaçanlar.ve tanımayanlar.işte bu aşık olana gerçekten çok koyuyor.cehennem azabı gibi.kendini kesilmeye giden kurbanlık gibi hissettiriyor adama.oysa aşık kişiden böyle kaçılmamalı,rahatsız edici hareketler yapmıyosa tabi.sabırla ikna etmek gerek ,aniden bitirmek derin darbe gibi oluyor,izi hiç gitmiyor.kolay olanda bu ne yazıkki ,kaçmak.oysa bu kaçış karşı tarafta öylebir ruhsal çöküntü yapıyorki,ben kendi adıma başıma böyle bir olay geldi ve savaş olan bir ülkeye gönüllü savaşçı olarak gitmek istedim.çünkü aşkımın en yoğun olduğu dönemde terkedildim ve dünya bana dar geliyordu.

garcia
23.06.2006, 21:49
arkadaşlar bir tarihte samimi olduğum,insan olarak takdir ettiğim karşılıklı çay içip sohbet ettiğim bir bayan arkadaşım vardı.ben ona sadece arkadaş gözüyle bakmıştım ve hiçbir zaman bana duygusal ilgi göstermesini istememiştim.ancak korktuğum başıma gelmişti.direkt olarak söylememişti,ikimizin ortak tanıdığı olan bir bayana söylemiş,oda ima etmişti.ona isan ve arkadaş olarak çok saygı ve sevgi duyduğumu,ancak ona hep bir arkadaş gözüyle baktığımı,başka şekilde düşünemeyeceğimi söyleyim.bundan haberi oldu.ancak o tarihten sonra,bir daha benimle samimi olmadı,her merhaba dediğimde soğuk davrandı ve nedenini sorduğumda,her defasında acelesi olduğunu,dalgın olduğunu ve farketmediğini söyledi.oysa gönlümü veremeyeceğim bu insanın dostluğunu hiçbir zaman kaybetmek istememiştim.istemeyerekte olsa onu üzdüğüm için çok üzülmüştüm.benim isteğim gene aramızdaki dostluğun devam etmesiydi.neyse artık uzaklarda ve bir daha görme şansım yok.

rinda
23.06.2006, 23:48
konu başlığı bana çok uzak bir şey.hele duygularımı hayatta belli edemem.ters bir tepki alırsam çok kırılırım.bu zamanında gelenek gibi bir şey olmuş,bence bayanın ilk adımı atması yanlış olur,zaten karşılıklı bir duyguysa ilk adım karşı taraftan gelecektir.gelmesede sağlık olsun.hayat devam ediyor..

Gannush
23.06.2006, 23:48
ahaha Ganus, oda ilk adimdir benim icin, ehehe, olmazzz... Göz kirpsin mis, alalala.....

Göz kırpmasın da, sıcak davransın. Valla öyle kızlar var ki, "pas" verir; erkek de bundan cesaret alıp yanına gider. Kız sanki pas veren kendisi değilmiş ki "aaa sapık", diye yaygarayı basar. Bizim memleketin kızları da bi acayip. :)
Öten yandan, ilk adımı erkek atsa adı sapığa çıkar; kız, ilk adımı atsa afedersiniz "orospu" olur. En iyisi görücü usulü :p Büyüklerin sözüne güvenmeli.

yusufçukgecegez
24.06.2006, 01:19
Göz kırpmasın da, sıcak davransın. Valla öyle kızlar var ki, "pas" verir; erkek de bundan cesaret alıp yanına gider. Kız sanki pas veren kendisi değilmiş ki "aaa sapık", diye yaygarayı basar. Bizim memleketin kızları da bi acayip. :)
İlk adımı erkek atsa adı sapığa çıkar.. Kız atsa afedersiniz "orospu" olur. En iyisi görücü usulü :p Büyüklerin sözüne güvenmeli.

doğru bir tesbit,acı ama doğru.

Gannush
24.06.2006, 04:28
doğru bir tesbit,acı ama doğru.
Ne istediğimize karar veremedik bir türlü. Hem modern olmak istiyoruz, hem de modernliğin getirdiği davranış kalıplarını "ahlaksızlık" olarak görüyoruz.
N'olacak bu halimiz bilemiyorum :)
Değerler karmaşası yüzünden, yozlaşıyoruz sanırım.

yusufçukgecegez
24.06.2006, 11:32
Ne istediğimize karar veremedik bir türlü. Hem modern olmak istiyoruz, hem de modernliğin getirdiği davranış kalıplarını "ahlaksızlık" olarak görüyoruz.
N'olacak bu halimiz bilemiyorum :)
Değerler karmaşası yüzünden, yozlaşıyoruz sanırım.

bunada katılıyorum ,buda doğru bir tesbit.

medenili
k ölçümüz iki şey üstüne kurulu,avrupalı gibi olmak,bunun ölçüsüde modern görünümlü kadın.fakat kültürümüz hiç hesaba katılmıyor.batıdaki modernliği bizim kültürümüz kaldıramaz.avrupadakiler daha iyi bilir.orda genç kızlar daha sexy olmak için birbiriyle yarışır,çünkü bu çok önemlidir genç kız için,erkeklerin hoşuna gitmek,ailelerde buna teşvik eder zaten.avrupalı bir kıza nazikçe çok sexisin desen hoşuna gider teşekkür bile eder.ama bizim kültürümüz bunu kaldırmaz,anında sapık oluverirsin,bırakın bunu çok güzelsin demek bile problem olur.sadece çaktırmadan bakar durursun,belki çaktırmadan oda bakar ama,iş sözlere geldiğinde buda inkar edilir,yine sapık olursun.bende bunları yazdım diye sapık gözüyle bakılabilirim mesela.hani medeniydik.madem medeniyiz,bende güzel bir bayan gördüğümde ,çok güzelsiniz derim.gerçekten güzel buluyorsam.bu içimde kötülük olduğunu göstermez.ama öyleymiş gibi algılanır.çünkü kültür kaldırmaz.

Bir Zeynep
24.06.2006, 16:24
ilk adımı erkek atsa adı sapığa çıkar; kız, ilk adımı atsa afedersiniz "o*u*p*" olur. En iyisi görücü usulü :p Büyüklerin sözüne güvenmeli. afina siginarak O**** kelimeni quote edisimde degistirdim... bunda sana hak veriyorum, alin iste cevabi, kiz neden ilk adimi atmasin diye.. Erkek sapik oluyo demisin, yooo bence hic de degil. Böyle geldi, böyle devam gitmeli bence.. Sapik olmazsiniz, merak etmeyin, siz adimi atmaya devam edin beyler. :p

Gannush
24.06.2006, 16:38
Büyükkentlerdeki beyler için hava hoş. Küçükkentlerimizdeki hemcinslerimi düşünüyorum ben. Oralar daha muhafazakar :p
Sahi Alamanya'da bu işler nasıl Adi Güzel Alim?

gercege_huu
24.06.2006, 16:50
ben derya sana katılmıyorum bence bir ilişkide karşılıklı adımlar atılmalıdır sadece erkekten bu davranışı beklemek aşkının onu farketmesini geciktiren bi durumda kalmasıda var bunun devamında sonradan duyulacak bi pişmanlık yerine sevgisini kızlarda ilk olarak belirtmelerinde bi sakınca görmüyorum.ilişkinin seyrini devamlılığını sürdürmek kızların olduğu kadarda erkeklerin en büyük çabası olduğunu düşünüyorum

Bir Zeynep
24.06.2006, 17:31
Sahi Alamanya'da bu işler nasıl Adi Güzel Alim?
genelleme yapmak yanlis olur, ama daha öncede dedigim gibi bizim kizlarimiz burda cok farli, cok sIkI egitiliyo. Cok daha fazla "kontrol altindayiz", her ettigimiz göze carpiyo, herkes herkese sahip cikiyo. Bi yalisin görünürse, yanarsin vallaha :p o yüzden yapmican yanlis arkadasss, ahaha bu kadar basit!

can85
24.06.2006, 17:34
genelleme yapmak yanlis olur, ama daha öncede dedigim gibi bizim kizlarimiz burda cok farli, cok sIkI egitiliyo. Cok daha fazla "kontrol altindayiz", her ettigimiz göze carpiyo, herkes herkese sahip cikiyo. Bi yalisin görünürse, yanarsin vallaha :p o yüzden yapmican yanlis arkadasss, ahaha bu kadar basit!

:36_1_55: :3: :36_1_55: :3:

hele bnm hemşoma hele bnm hemşoma kim tutar seni :D:D

Gannush
24.06.2006, 17:37
Benim de Almanya'da akrabalarım var. Evlilikleri maalesef pek sağlam değil. Bir kısmı evlendikten sonra boşandı. Bunun en büyük sebebi de bence, kızları çok sıkı baskı altında tutmaları. Gençler birbirlerini tanımadan şıp diye nikahı basıyorlar.
Sonuçta mutsuz evlilikler ortaya çıkıyor

Bir Zeynep
24.06.2006, 17:43
yokk yaaa o kadar da degil deee. .. dedigim gibi ablam nisanliydi, onu nisanlisiyla el ele görmüsler, hemen anneme yetistirdiler türk tanidiklarimiz, sanki el ele gezdilerde kötü bisey yaptilar sanki, üstelik nisanliydi aha bide evlendi onu ilk ve son konustugu erkek oldu, millet niye böyle ben anlamiyom, sanki kendi kizlari yok, iste BU yüzden canlar.. bu yüzden bi kiz ne yapmali, ne yapmamali cok cabuk ögreniliyo ama bundan haric yinede böyle olaylar olsun olmasin, bence ama yinede yanlis bi kizin ilk adim atmasini.. erkegin yapmasi gerek bisey.. Hemso?? beni kimse tutamaz miii? a aaaaa niyee? ben atmam ki ilk adim, tövbe ölsem de atmam.

Gannush
24.06.2006, 17:45
Almanya'dakilerin hepsi dememiştim ben yalnız. Benim akraba çevremdeki evliliklerin sonu hüsran oldu maalesef. :(

Bir Zeynep
24.06.2006, 17:47
Almanya'dakilerin hepsi dememiştim ben yalnız. Benim akraba çevremdeki evliliklerin sonu hüsran oldu maalesef. :(ok anladim, hmmm üzüldüm gercekten. Allah kimsenin basina vermesin.

can85
24.06.2006, 17:50
yokk yaaa o kadar da degil deee. .. dedigim gibi ablam nisanliydi, onu nisanlisiyla el ele görmüsler, hemen anneme yetistirdiler türk tanidiklarimiz, sanki el ele gezdilerde kötü bisey yaptilar sanki, üstelik nisanliydi aha bide evlendi onu ilk ve son konustugu erkek oldu, millet niye böyle ben anlamiyom, sanki kendi kizlari yok, iste BU yüzden canlar.. bu yüzden bi kiz ne yapmali, ne yapmamali cok cabuk ögreniliyo ama bundan haric yinede böyle olaylar olsun olmasin, bence ama yinede yanlis bi kizin ilk adim atmasini.. erkegin yapmasi gerek bisey.. Hemso?? beni kimse tutamaz miii? a aaaaa niyee? ben atmam ki ilk adim, tövbe ölsem de atmam.

biliyom hemşocum biliyom senin bu konuda ne kadar kararlı olduğuna ve ilk adım konusunda taviz vermediğine....atmassın bilirim ben :D

Bir Zeynep
24.06.2006, 17:53
biliyom hemşocum biliyom senin bu konuda ne kadar kararlı olduğuna ve ilk adım konusunda taviz vermediğine....atmassın bilirim ben :D
iyi o zaman, bil bil. heheh. atmam iste. olmazzzzzzzzzzzzzzzzz

can85
24.06.2006, 17:57
iyi o zaman, bil bil. heheh. atmam iste. olmazzzzzzzzzzzzzzzzz

hey yüce allahım şu zeyno inşallah şu fikrinden bir an önce kurtulurda bende bi güzel sevinrimm...:D:D büyük konuşma belkim atarsın :D:D ama yinede atıp atmama tercihi erkektedir evet :D:D ama sana inanıyom sen yine hayatta atmassın ilk adımı...:D:D

SivanA SimyacI
24.06.2006, 18:20
hey yüce allahım şu zeyno inşallah şu fikrinden bir an önce kurtulurda bende bi güzel sevinrimm...:D:D büyük konuşma belkim atarsın :D:D ama yinede atıp atmama tercihi erkektedir evet :D:D ama sana inanıyom sen yine hayatta atmassın ilk adımı...:D:D
ben gene yorum yapmıycam can ne dediyse doğru o dur.Oprofosyenel bu konularda:komik :komik :komik

Bir Zeynep
24.06.2006, 18:29
ben gene yorum yapmıycam can ne dediyse doğru o dur.Oprofosyenel bu konularda:komik :komik :komik
benden süphen olmasin sivana can, ben yok dedimmi yok tur, ehehe...

can85
24.06.2006, 18:56

hele hemşom hele küstüm sana simacı peki öyle olsun....sanki sen profosyonel değilsin bu konularda....:D:D
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
benden süphen olmasin sivana can, ben yok dedimmi yok tur, ehehe...

hele hemşoma hele o yok dedimmi yoktur..simyacı ona güvenesin bak o kararlımıdır kararlıdır bak....:D::D:Dona zeyno derler...

neyse ben ALMANYA nın maçını seyretmeye gideyim 2-0 önde bzmkiler..:D::D:güzelde oynuyorlar vll...:D

SivanA SimyacI
24.06.2006, 19:10
[QUOTE=can85]hele hemşom hele küstüm sana simacı peki öyle olsun....sanki sen profosyonel değilsin bu konularda....:D:D

can juan biz tokatlıyız hepimiz profosyoneliz çünkü tokatlıyız amma sen varken
Bana düşmez:) :) :)

Bir Zeynep
24.06.2006, 19:13
[QUOTE=can85]hele hemşom hele küstüm sana simacı peki öyle olsun....sanki sen profosyonel değilsin bu konularda....:D:D

can juan biz tokatlıyız hepimiz profosyoneliz çünkü tokatlıyız amma sen varken
Bana düşmez:) :) :)
uy hemsom sendemi tokatlisin yohsa? güzell, mac 3:0 bu arada öbür hemdo, konu dagildi caktirmaaa...

can85
24.06.2006, 19:57
[QUOTE=sivana simyaci]
uy hemsom sendemi tokatlisin yohsa? güzell, mac 3:0 bu arada öbür hemdo, konu dagildi caktirmaaa...

ne 3-0 hemşom maç 2-0 bitti yendi bzmkilerr helal olsun podolski ye 2 gol attı...gelecem hemşom berlin deki çeyrek final maçına...:D:D evt konu dağıldı....simyacıda hemşo oda bnm yakın köylümdür..severim işe yaramaz ama oda tam bi profosyonel...

SivanA SimyacI
24.06.2006, 21:07
[QUOTE=Adi güzel Alim]

ne 3-0 hemşom maç 2-0 bitti yendi bzmkilerr helal olsun podolski ye 2 gol attı...gelecem hemşom berlin deki çeyrek final maçına...:D:D evt konu dağıldı....simyacıda hemşo oda bnm yakın köylümdür..severim işe yaramaz ama oda tam bi profosyonel...
yaw can arada gene bize kaynağı yapmışşın ha:komik

Bir Zeynep
24.06.2006, 22:30
[QUOTE=can85]
yaw can arada gene bize kaynaðý yapmýþþýn ha:komik
quote tu tam yapamamisin hemso can, sanki bunu BEN yazmisim gibi görünüyo, halbüki can hemso yazmis, ahaha bende korktum yaf benmiyim bunu yazan, ise yaramaz diye felan, ahaha, korktum vallahi... heheh, konu dagildiiii... cabuk kesin simdi yoksa vallahi kitlenecek konu, Nesrinin istedigi de o ya zaten, ahaha.. susun bakim, konuya geri dönün yoksa hic yazmayin kizarim haaaa.....

a aaa benim quote de yanlis gitmis neden acaba?? kendiliginden olmus, anlamadim gitti. anaaaa...

Azrail
24.06.2006, 22:34
[QUOTE=sivana simyaci]
quote tu tam yapamamisin hemso can, sanki bunu BEN yazmisim gibi görünüyo, halbüki can hemso yazmis, ahaha bende korktum yaf benmiyim bunu yazan, ise yaramaz diye felan, ahaha, korktum vallahi... heheh, konu dagildiiii... cabuk kesin simdi yoksa vallahi kitlenecek konu, Nesrinin istedigi de o ya zaten, ahaha.. susun bakim, konuya geri dönün yoksa hic yazmayin kizarim haaaa.....tamam zeyno can,
konuya dönelim :)))) kaybettiniz efenim :)))))))

SEVveDA
25.06.2006, 00:35
olmaz vallahi aşkından ölmedikçe açılmaması lazım bi kızın

Nesimi
25.06.2006, 00:41

Naptın yaw :)

Gannush
25.06.2006, 00:50
Arkadaşlar valla insan aşık olunca, kız erkek dinlemiyor. Öyle ya da böyle karşıdaki kişiye ilgisini belli ediyor.

can85
25.06.2006, 00:59

al işte bi zeyno daha çıktıııı
:D:D:D o zmn bekar kalın evde :D:D

SivanA SimyacI
25.06.2006, 01:01
:D:D:D o zmn bekar kalın evde :D:D
ben gene sana katılıyorum can:)

Azrail
25.06.2006, 01:03
:D:D:D o zmn bekar kalın evde :D:Dhiç sorma can, zeyno ya o kadar dedim ıddaya girmeyelım olmaz felan ama dinlemedi, neyse umut fakirin ekmegi yaa, hala umutlu garibim :):p :S :olmadi :o :D :buyukgoz: :yamukgul: :uhhm: :yaw2 :sook :yaw :) :komik :hmmm

can85
25.06.2006, 01:13
hiç sorma can, zeyno ya o kadar dedim ıddaya girmeyelım olmaz felan ama dinlemedi, neyse umut fakirin ekmegi yaa, hala umutlu garibim :):p :S :olmadi :o :D :buyukgoz: :yamukgul: :uhhm: :yaw2 :sook :yaw :) :komik :hmmm

ondan bende umutluyum zeynodan illede allah tan ümit kesilmez diyor başka bişey demiyor..:D:D

Bir Zeynep
25.06.2006, 13:51
olmaz vallahi aşkından ölmedikçe açılmaması lazım bi kızınhelal bacimm, hizir gibi yetistin gii. yeni mi üyesin, seni daha önce görmemistim, hos geldin, SEFALAR getirdin giii, iyiki geldin, ahahaha.. sevdim seni, zuhehehe... kiz sen ne güzel yaziyomusun, devam devam.. at bakim oyunu cabuk! hehehe
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Olgun Can arkadaslar, noluyonuz bakimmm, ahaha beni mi cekistiriyosunuz, biliyom zaten, kulaklarim cinniyodu deli gibi, heheh.. Fakirim eh iste napim, Parasi olmayan Allaha cok inanirmis, dua edermis, ehehehe... yok yahus estafurrullah. Para veya parasiz, Allahtan ümüt kesülü mü hic yahuu?? Simyaci hemso, beni tutmuyon yani hemiii?? aglicam simdi, böyle hemso olurmu yaww??

Haci
25.06.2006, 13:57
helal bacimm, hizir gibi yetistin gii. yeni mi üyesin, seni daha önce görmemistim, hos geldin, SEFALAR getirdin giii, iyiki geldin, ahahaha.. sevdim seni, zuhehehe... kiz sen ne güzel yaziyomusun, devam devam.. at bakim oyunu cabuk! hehehe

21 yil önce esim bana teklif etmisti.bunda garipsenicek bir durum söz konusu degil..Ortamina göre bayanlar da ilk adimi atabilir..Esimin yaptgi teklif cikma teklifiydi bir anlamda..Uzun zamandir biribirmizi seviyormusuz ama acilamioyrduk biribirmize.. Sonra Evlenme teklifini ben yaptmistim..Su an mutlu bir evliligim var..:D

can85
25.06.2006, 14:05
21 yil önce esim bana teklif etmisti.bunda garipsenicek bir durum söz konusu degil..Ortamina göre bayanlar da ilk adimi atabilir..Esimin yaptgi teklif cikma teklifiydi bir anlamda..Uzun zamandir biribirmizi seviyormusuz ama acilamioyrduk biribirmize.. Sonra Evlenme teklifini ben yaptmistim..Su an mutlu bir evliligim var..:D

SAOL HACI ABİ hızır gibi yetiştin buraya :D:D::D nbr zeyno gördünmü bak..duy duy :D:D:D hacı abi yengemizede selamlar saygılar aman hep sürsün mutlu evliliğiniz hiç bozulmasın...

Bir Zeynep
25.06.2006, 14:11
haci abim, merhaba tabiki evliliginiz güzeldir insallah Allah bozmasinda, ben evlilik yürümez gibi tür seyler demedim ki zaten, sadece bi kiza böyle bisey yakistiramadigimi demistim. 21 sene önce esin bunu yapmis, vay be, o zamanlari daha da bi baskaydi zaman, buna gercekten sasirdim, eee sende madem seviyodun esini niye sen acilmadin ona canim, alalal, sonunda ölüm yok ya, ahahah.. (kizlar atsa da ölüm yok tabiki canim, simdi hemen gelmeyin üstüme, ama yinede erkege daha cok yakisiyo) herseyin hayirlisi vallaha. Herkes bildigi gibi yapsin. saygilar.

PirO_62
25.06.2006, 14:13

ve topik sonu artık kapanabilir herhalde daha baska söylenecek ne var değilmi

ohhhh ohhh teyyy teyyy zeyno da kazana kazanda ziyaretine gelirim nihohohuhuh:p :p :p

Bir Zeynep
25.06.2006, 14:17
ve topik sonu artık kapanabilir herhalde daha baska söylenecek ne var değilmi

ohhhh ohhh teyyy teyyy zeyno da kazana kazanda ziyaretine gelirim nihohohuhuh:p :p :p
cok kötüsünnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..... . :34:

Haci
25.06.2006, 14:26
haci abim, merhaba tabiki evliliginiz güzeldir insallah Allah bozmasinda, ben evlilik yürümez gibi tür seyler demedim ki zaten, sadece bi kiza böyle bisey yakistiramadigimi demistim. 21 sene önce esin bunu yapmis, vay be, o zamanlari daha da bi baskaydi zaman, buna gercekten sasirdim, eee sende madem seviyodun esini niye sen acilmadin ona canim, alalal, sonunda ölüm yok ya, ahahah.. (kizlar atsa da ölüm yok tabiki canim, simdi hemen gelmeyin üstüme, ama yinede erkege daha cok yakisiyo) herseyin hayirlisi vallaha. Herkes bildigi gibi yapsin. saygilar.

Amerika Birlesik devletlerinde evlendik..Yani ben esimi ABD'DE buldum orada evlendim..Türkiye de olsaydim bilmiyorum ne olurdu?:o
Bana görede ilk adim1 kizlarin atmas1 abes..Haydin bakiiim baylar ilk adim sizden..Bende ilk adimi atarim ama bu ya_tada olmaz ki kardesim..Elalem ne der sonra ?:p Yasindan, basindan utan demez mi?:p :p :p

Bir Zeynep
25.06.2006, 14:28
Amerika Birlesik devletlerinde evlendik..Yani ben esimi ABD'DE buldum orada evlendim..Türkiye de olsaydim bilmiyorum ne olurdu?:o
Bana görede ilk adim1 kizlarin atmas1 abes..Haydin bakiiim baylar ilk adim sizden..Bende ilk adimi atarim ama bu ya_tada olmaz ki kardesim..Elalem ne der sonra ?:p Yasindan, basindan utan demez mi?:p :p :p amanin yoh yoh abim sen atma adimini, gül gibi karin var, bs ver napcan sen adimi, kizlari, alalala....

yusufçukgecegez
25.06.2006, 14:29
ilk adım konu ama,birde son adım var.buna bazen telmede denir.peki son adımı kızlar atmalımı.ayrılanların büyük çoğunluğu son adımı kendisinin attığını söyler,grur meselesidir biryerde.sonra arkadaşları demezmi,kız basmış tekmeyi,erke adam tekme yermi.

PirO_62
25.06.2006, 14:35
ilk adım konu ama,birde son adım var.buna bazen telmede denir.peki son adımı kızlar atmalımı.ayrılanların büyük çoğunluğu son adımı kendisinin attığını söyler,grur meselesidir biryerde.sonra arkadaşları demezmi,kız basmış tekmeyi,erke adam tekme yermi.

ahaa abim karıstırdın ortalıgı konuya yeni bir boyut ne güzel kazana gidecekti konu :p :p

Bir Zeynep
25.06.2006, 14:35
bence en güzeli adim atildiktan sonra son adim EVLILIK olmasi en güzelidir, Allah hepimize nasip etsin insallah. Bu yola adim atmadan iyi düsünmek lazim, acaba bunun sonu evlilik olabilirmi, ikimizde ciddimiyiz acaba diye.. Tabiki hic belli olmaz, Allah göstermesin, tabiki ayriliklar var, hayirsiz bi beraberlikte yasamaktansada zaten IYIKIDE var, ama yinede yani en güzeli son adim = terketmek/ Terkedilmek olmasa daha iyidir. Bence duruma göre, ben TERKEDILEN olmak istemem diyemem durumdan duruma degisir, bunda gurur olmazki, adam sandigin adam degilse, hemi sana kötülük edip, hemi o seni birakirsa? Kötü benmi olurum yani? Yok bence yanli bu. Son adimin kötüsü iyisi yoktur, haklisi haksizi, gururu gurursuzu.
ahaa abim karıstırdın ortalıgı konuya yeni bir boyut ne güzel kazana gidecekti konu :p :p ya yok öyle deme ikide bir yaaaaaaaaaaaaa... vallahi aglicam simdi, 30 sayfa olmus bi konu kazana gider mi hic? dur daha yeni yeni katilan canlar var dur heleee.

Haci
25.06.2006, 14:39
amanin yoh yoh abim sen atma adimini, gül gibi karin var, bs ver napcan sen adimi, kizlari, alalala....

Tabiki bacim bizden gecti artik...:D :D

21 yil öncesi olsaydi biseyler düsünebilirdik.. :)

ikinci bir evlilik mi dedin.. :):p :p :p :p

saka bacim ..saka..

can85
25.06.2006, 14:54
Tabiki bacim bizden gecti artik...:D :D

21 yil öncesi olsaydi biseyler düsünebilirdik.. :)

ikinci bir evlilik mi dedin.. :):p :p :p :p

saka bacim ..saka..

HACI abi dikkat et yenge hanım şimdi sana son adımı atmasın ilk adımı attığı gibi :D:D:D

Haci
25.06.2006, 14:58
HACI abi dikkat et yenge hanım şimdi sana son adımı atmasın ilk adımı attığı gibi :D:D:D

bosanma gibi mi? :sook

can85
25.06.2006, 14:59
bosanma gibi mi? :sook

evet öyle demek istedim...:D:D :D:D ama kızdıysan dmeyim yani .. :D:D

Haci
25.06.2006, 15:04
evet öyle demek istedim...:D:D :D:D ama kızdıysan dmeyim yani .. :D:D

yo hayir niye kiziyim ki :)

Aramizda kardesim ''Bu kadin milleti cekilmez'' akl1n varsa evlenme..:p :p :p

Sakin inannma ha saka yaptim..:D :D :D

Bir Zeynep
25.06.2006, 15:31
konuyu dagitmayin, kazana yürür yoksaaaaaaaaa...... adimlara devam canlar, bos verin simdi bosanmayi, tövbe tövbe, Allah göstermesin.. Haydin adimlara geriiii... :p

meymane_usari
25.06.2006, 15:49
kizlar ilk adımı atmazlar genelde atsalar zaten hiç bir sorun kalmaz ortada...:D

meryem demir
25.06.2006, 16:04
ilk öce kadın çalışmaz dediler, çalışını namussuz olarak nitelendirdiler.(sonradan erkek evde oturur, kahveye gider oldu)
Şimdide ilk adımı atsın diyorlar, o zaman neyle suçlanacaklar çok merak ediyorum

can85
25.06.2006, 16:16
yo hayir niye kiziyim ki :)

Aramizda kardesim ''Bu kadin milleti cekilmez'' akl1n varsa evlenme..:p :p :p

Sakin inannma ha saka yaptim..:D :D :D

yok be abi ne evlenmesi düşünmüyom bekarlık sultanlıktır teorisi her zaman destekleyenlerden biriside bnm bilmem belki şöyle karşıma huyu suyu güzel boyu posu iyi SELVİ BOYLU AL YAZMALI güzel bi kız çıkarsa evlenmem demem yani....hemde ilk adımı ben atarım evlenmek içinde arkadaşlık içinde..:D:D

yusufçukgecegez
25.06.2006, 18:13
ahaa abim karıstırdın ortalıgı konuya yeni bir boyut ne güzel kazana gidecekti konu :p :p

çok iyi karıştırırım vallayi,şu kazanı bir bulsam onuda karıştırıcam.
[QUOTE=Adi güzel Alim]bence en güzeli adim atildiktan sonra son adim EVLILIK olmasi en güzelidir, Allah hepimize nasip etsin insallah. Bu yola adim atmadan iyi düsünmek lazim, acaba bunun sonu evlilik olabilirmi, ikimizde ciddimiyiz acaba diye.. Tabiki hic belli olmaz, Allah göstermesin, tabiki ayriliklar var, hayirsiz bi beraberlikte yasamaktansada zaten IYIKIDE var, ama yinede yani en güzeli son adim = terketmek/ Terkedilmek olmasa daha iyidir. Bence duruma göre, ben TERKEDILEN olmak istemem diyemem durumdan duruma degisir, bunda gurur olmazki, adam sandigin adam degilse, hemi sana kötülük edip, hemi o seni birakirsa? Kötü benmi olurum yani? Yok bence yanli bu. Son adimin kötüsü iyisi yoktur, haklisi haksizi, gururu gurursuzu.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (

sen çok ciddi düşünüyorsun tabi,bende katılıyorum sana.yalnız şöyle bir moda var son zamanlarda.ben buna yaz aşkları diyorum.iki insan birbirinden haşlandıklarını söyleyip,sevgili oluyorlar yazın başında,sonuna doğruda artık plan yapılıyor acaba tekmeyi yemeden ,benmi atsam diye.ee yeni yaz yeni aşk gerektirir,eskisini baştan savmak gerekir.tabi bu dediğim genelde üniversite ortamında oluyor.orası başka bir alem nede olsa.

Bir Zeynep
25.06.2006, 21:09
sen çok ciddi düşünüyorsun tabi,bende katılıyorum sana.yalnız şöyle bir moda var son zamanlarda.ben buna yaz aşkları diyorum.iki insan birbirinden haşlandıklarını söyleyip,sevgili oluyorlar yazın başında,sonuna doğruda artık plan yapılıyor acaba tekmeyi yemeden ,benmi atsam diye.ee yeni yaz yeni aşk gerektirir,eskisini baştan savmak gerekir.tabi bu dediğim genelde üniversite ortamında oluyor.orası başka bir alem nede olsa. abo ne??? allah göstermsein, mevsim asklari hemi? yok yok bana ters böyle seyler. Evet cok dogru dedin, cok ciddidirim, dilerim Allahtan ilk konustugum evlenecegim kisi olur, ben anlamam mevsimden, bahardan.

reyhan22
26.06.2006, 10:02
ilk öce kadın çalışmaz dediler, çalışını namussuz olarak nitelendirdiler.(sonradan erkek evde oturur, kahveye gider oldu)
Şimdide ilk adımı atsın diyorlar, o zaman neyle suçlanacaklar çok merak ediyorum

vallahi abla bulurlar mutlaka bişey ama olsun ya suçlasınlar ondanda vazgeçerler birgün...

SivanA SimyacI
26.06.2006, 10:28
vallahi abla bulurlar mutlaka bişey ama olsun ya suçlasınlar ondanda vazgeçerler birgün...
valla ne zor iş bu yaw.bunun kadını erkeğimi olur yaw seversen söylersin benim bildiğim kötü bişey yok ki zaten bizim oralarda bişey derler::)
sevdaluk eyu şeydur:)

reyhan22
26.06.2006, 11:09
valla ne zor iş bu yaw.bunun kadını erkeğimi olur yaw seversen söylersin benim bildiğim kötü bişey yok ki zaten bizim oralarda bişey derler::)

dimi ama bencede iyi seydir :)

can85
26.06.2006, 11:14

sivana simyacı ya katılıyorum... :D :D

Son Yaprağıydı
26.06.2006, 14:26

kuzen naptın sen yaa,bunu söyleyen sen olamazsın:sook

PirO_62
26.06.2006, 15:40
kuzen naptın sen yaa,bunu söyleyen sen olamazsın:sook

evet bencede senin kuzeninse o olamaz :p :p :p

ama oymus ehuhehuuhhue

murat_ank20
26.06.2006, 15:48
Ben bir erkek olarak kızlardan böle bi davranışı beklemem zaten öle bi davranışı adam akılı bi kız yapmaz günümüze bakarsak kızların bir çoğu erkeklere laf bile atabiliyorlar.

PirO_62
26.06.2006, 15:52
Ben bir erkek olarak kızlardan böle bi davranışı beklemem zaten öle bi davranışı adam akılı bi kız yapmaz günümüze bakarsak kızların bir çoğu erkeklere laf bile atabiliyorlar.

ne demek adam akıllı bir kısss ??? acıkla bakalım da ne olduğunu anlayalım:24:

Azrail
26.06.2006, 16:12
adi güzel ali'm; madem seviyodun esini niye sen acilmadin ona canim, alalal, sonunda ölüm yok ya, ahahah.. iyide zeyno , işte bizde sana bunu anlatmaya calısıyoruz :) :)

Bir Zeynep
26.06.2006, 17:28
iyide zeyno , işte bizde sana bunu anlatmaya calısıyoruz :) :)
dettt olsun bu sözüm erkeklere gecerli, bi kiz söylememesi lazim ilk olarak.... sus bakim sen bzzzzzzzzzzzz ahahaha..
Murat anka katiliyorum, adam akilli kiz digisi biraz tuaf olmus ama bence akilli ve terbiyeli dogru dürüst desek daha uygun olur :p

meryem demir
26.06.2006, 17:44
dettt olsun bu sözüm erkeklere gecerli, bi kiz söylememesi lazim ilk olarak.... sus bakim sen bzzzzzzzzzzzz ahahaha..
Murat anka katiliyorum, adam akilli kiz digisi biraz tuaf olmus ama bence akilli ve terbiyeli dogru dürüst desek daha uygun olur :p
sonuna kadar arkandayım.:)
Sakın seni yıdırmalarına izin verme
İlk adımı atacak olan hep erkektir ve öle de devam etmeli.

PirO_62
26.06.2006, 17:58
iyide zeyno , işte bizde sana bunu anlatmaya calısıyoruz :) :)

ehuuheuhehu

sonuna kadar arkandayım
İlk adımı atacak olan erkek ve kadındır böyle devam etmeli.

Alıntıdır :p :p

Hayal@
26.06.2006, 23:11

aferin kuzen.. işte benim kuzenim buu:yamukgul:
kuzen naptın sen yaa,bunu söyleyen sen olamazsın

kıs diğer kuzen :P asıl ben sana şaşıyomm.. sen bu değilsin.. özüne dön :D
(ehuehe canım ya kısma bak sitede kuzenler birbirine girdi diye adımız çıkmasun puhahahah)

Bir Zeynep
26.06.2006, 23:20
sonuna kadar arkandayım.:)
İlk adımı atacak olan hep erkektir ve öle de devam etmeli.sagolasinnnn... pirooo? ne o laa? ne gülüyon öyle alalala.... Ablami alinti edip böyle gülecek ne var simdi anlamadim yafff?!?!?! :buyukgoz:

SivanA SimyacI
26.06.2006, 23:28
yaw ben daha öncede dedim gene diyim bakın bu iş çok kolay arkadaşlar seviyorsan söyle gitsin bunun erkeği kadını olmaz...

Gannush
26.06.2006, 23:29
bu kızlar da anlaşılmaz canım :) erkekler önlerine yol açıyorlar, ilk adımı siz atarsanız kötü gözle bakmayız deyolar. yine de kızlar ketum kalmakta diretiyorlar. "ölürüm de açılmam" diyorsunuz.
korkmayın, açılın, yemeyiz sizi :) :p

Son Yaprağıydı
26.06.2006, 23:35
aferin kuzen.. işte benim kuzenim buu:yamukgul:

kıs diğer kuzen :P asıl ben sana şaşıyomm.. sen bu değilsin.. özüne dön :D
(ehuehe canım ya kısma bak sitede kuzenler birbirine girdi diye adımız çıkmasun puhahahah)

çıkma teklifi konusunda haklısın kuzen,(hoş bu çıkma lafı pek sarmıyo beni nereye çıkılıyosa:p ) ama herşey erkekten de beklenmez,her erkek öyle girişken değil malesef,çekinip utananlarda var, eğer zaten karşındaki insana bir şey hissetmiyosan tavrın bellidir bi şekilde olamıcağını söylersin,ama sen de ondan etkilenmişsen en azından hoşlandığını belli etmelisin..! katı kural olmamalı:yamukgul:

SivanA SimyacI
26.06.2006, 23:39
çıkma teklifi konusunda haklısın kuzen,(hoş bu çıkma lafı pek sarmıyo beni nereye çıkılıyosa:p ) ama herşey erkekten de beklenmez,her erkek öyle girişken değil malesef,çekinip utananlarda var, eğer zaten karşındaki insana bir şey hissetmiyosan tavrın bellidir bi şekilde olamıcağını söylersin,ama sen de ondan etkilenmişsen en azından hoşlandığını belli etmelisin..! katı kural olmamalı:yamukgul:
sonunda bi tercüman arkadaş çıktı bende aynen böyle diyordum:D :D :D

Bir Zeynep
26.06.2006, 23:40
cikma teklifini bos ver de baska bi kelimesi de "konusmak mis" ahaha ben bunu daha yeni ögrendim, TRde bize sorarlardi: Ay kiz ayoll, inanmiyorum, senin konustugun bir erkek olmadi mi hicc? nasil yani hic konusmadin mi bi erkekle, allahim yarabbim derdim deli mi bunlar. Yok canim daha neler, agizim kilitle geziyom dünyada alalala... Meger bunlar "öyle "konusmayi, derlermis... yokkk o zaman olmadi derdim, ahahaha....

Kuzenler kizlar, (ne güzel bu arada kuzenler toplanmis buraya), bence bi kiza konusma/ cikma teklifi yakismazzzzzz.

Hayal@
26.06.2006, 23:45

ehuehe kuzen yaws dediklerine katılıyorum.. hele şu nereye çıkıyosunuz abi bekleyin bizi de durumu süper :D kuzencim ya öyle veya böyle bir bayanın ağzından çıkmamalı ilk sözler.. ya ciddi bir yorum ister misin benden(:
eğer (karşılıklı veya karşılıksız) insanlar karşısındakine bişiler hissediyorlarsa bunu bakışlarından, sözlerinden, genel anlamıyla davranışlarından belli ederler zaten.. aslında bu durumda erkeğinde teklifine karşı oluyoruz:p
bence ilişkilerin belli bir başlama noktası yoktur ... zamanla gelişir.. ve bir bakarsın ki karşındaki kişi vazgeçilmezin olmuş.. ÇIKMA TEKLİF ETMEDEN..!
(böyle diyip toparlayalım kuzencim:ilgili: )
muculadım kuzenimi (:

baran27
26.06.2006, 23:53
valla bitiremedik bu tartışmayı.halen direniyorsunuz kızlar.arkadaşlar dünya cesurdan yana demiştim.ve bir daha söyleyim kaybedecek zamanımız kalmadı.yarının bile garantisi yok ona göre.yani ister kız ister erkek olsun bence açılsın artık.kızlar çekinmesin adım atmaktan.zaten bize bir adım atana biz elli adım yaklaşlırız...

Bir Zeynep
26.06.2006, 23:56
aten bize bir adım atana biz elli adım yaklaşlırız...
aboo haydaaaaaaaaa, sende ha! ne ellisi... yavas yavas abim, alalal... bi adim da yeter yani sende damdan düsermis gibi, ahahah :p

baran27
27.06.2006, 00:01
aboo haydaaaaaaaaa, sende ha! ne ellisi... yavas yavas abim, alalal... bi adim da yeter yani sende damdan düsermis gibi, ahahah :p

hehehhee.ne bileyim yavvv.çok abartıldı konu ondan öyle dedim...yoksa hayattta bu kadar adım atamam.ama iki adım atarım yani.bize bir adım atana biz iki adım yaklaşırız.şimdi oldumu zeynocan:komik :komik

Bir Zeynep
27.06.2006, 00:02
hehehhee.ne bileyim yavvv.çok abartıldı konu ondan öyle dedim...yoksa hayattta bu kadar adım atamam.ama iki adım atarım yani.bize bir adım atana biz iki adım yaklaşırız.şimdi oldumu zeynocan:komik :komik oldu! ha söyle beee, neymis o 50 adim, sandalyeden düstüm vallahi...

ezgican
27.06.2006, 00:03
valla ben bi kız olarak kızların da ilk adımı atmaları gerektiğine inanıyorum hep erkeklerden beklememek lazım :)

Bir Zeynep
27.06.2006, 00:06
aman ha bacim noiye öyle diyon yaaa, yasin da pek genc, yoksa sen erkencimisin? :p

baran27
27.06.2006, 00:08
oldu! ha söyle beee, neymis o 50 adim, sandalyeden düstüm vallahi...

valla zeynocan bir ara gidip kızın yolda yolunu kesip kunuşturdum.eeeee dedim ya dünya cesurdan yanadır.:komik :komik sevgi kutsaldır.çekinmemek gerek.

sevgiyle yoğrulmamışsa yüreğin,
tekkede ,manastırda eremezsin.
bir kere gerçekten sevdinmi dünyada
cennetin,cehenneminde üzerindesin..

ÖMER HAYYAM

Bir Zeynep
27.06.2006, 00:40
sen bu satirlari erkeklerimize yolla da akillansinlar, atsinlar iste ilk adimlari arada sorun kalmicak aahahaha

ekinersin
27.06.2006, 00:53
bu konu çok içaçıcı olmuyor ne felsefemizde nede dünya görüşümde be insanı insan olduğu için severim kadın erkek olduğu için deyil
insani insan olduğu için severim kadın yada erkek olduğu için deyil bu adım kimin içinde geliyorsa o atmalı insan ayırımını ret edelim

baran27
27.06.2006, 01:17
sen bu satirlari erkeklerimize yolla da akillansinlar, atsinlar iste ilk adimlari arada sorun kalmicak aahahaha
zeynocan sen halen akıllanmıyon ha.yani hala diretiyorsun erkekler atsın diye ilk adımı.atmayacaz işte.biz adım atmıyoruz bir kız bize yaklaşmadan....:kapaligöz :kapaligöz

meryem demir
27.06.2006, 10:58
ehuuheuhehu

sonuna kadar arkandayım
İlk adımı atacak olan erkek ve kadındır böyle devam etmeli.

Alıntıdır :p :p

Piro kopye yok. :)
Ama olsun siz erkekeler ancak kadınları taklit ederek adım atabilirsiniz. :)

pastoralsenfoni
27.06.2006, 11:55
her şeyi sınırladığımız ve içine kasvet soktuğumuz gibi bunun içine de sınırlama ve hiyerarşi koyduk.en önemlisi doğal olmak,ve hayattan beklentin neyse ona göre davranmak.eğer durum uygunsa kızda ilk adımı atabilmeli ama sevyeli bir şekilde

can85
27.06.2006, 12:24
valla ben bi kız olarak kızların da ilk adımı atmaları gerektiğine inanıyorum hep erkeklerden beklememek lazım :)
bravo ezgican bu yaştaki dünya görüşünü beğendim senin :D:D ama yaşın küçük
aman ha bacim noiye öyle diyon yaaa, yasin da pek genc, yoksa sen erkencimisin? :p
,
ya hemşo duydunmu bak ilk adımı atan kızlarda varmış atarım diyor yani :D :D :D

SivanA SimyacI
27.06.2006, 13:42
erkek ilk adımı atar ve daha sonra karşılıklı aşkdan söz edilir aşk karşılıklıysa eğer her iki tarafında çabaları olmalıdır.aşk bu değilimidir zaten?paylaşmak birbirinize duyduğunuz sevgiyi dertlerinizi ve en önemlisi koca bir hayatı paylaşmaktır aşk.ve bu kadar önemli durumlar içinde tek taraftan ilk adımı beklemek yanlış bence her iki tarafda bişeyler verebilmeli eğer bayanlar ilk adımı atmıyortsa sevdiği erkeğe ilgisini ve aşkını bi şekilde göstersinki erkek umutlansın ilk adım için harekete geçsin...

Bir Zeynep
27.06.2006, 13:53
erkek ilk adımı atar ve daha sonra karşılıklı aşkdan söz edilir aşk karşılıklıysa eğer her iki tarafında çabaları olmalıdır.aşk bu değilimidir zaten?paylaşmak birbirinize duyduğunuz sevgiyi dertlerinizi ve en önemlisi koca bir hayatı paylaşmaktır aşk.ve bu kadar önemli durumlar içinde tek taraftan ilk adımı beklemek yanlış bence her iki tarafda bişeyler verebilmeli eğer bayanlar ilk adımı atmıyortsa sevdiği erkeğe ilgisini ve aşkını bi şekilde göstersinki erkek umutlansın ilk adım için harekete geçsin...hemsooo lafi cevirmeee, karsilikli karsiliksiz dan bahsetmedim ben.. Ilk adim ilk, baslangic, teklif... Tabiki karsilikli olacak, tabiki kizda "seni seviyorum" diyebilecek, dicekte, demesi lazim da, konu ilk adim ilk, en zor olaniiii, ilk adimmm...

izmirksk
27.06.2006, 13:54
bu yolda ilk adımı atanda bizdendir atmayanda..:)
ne diyorum ben ya:)))

Bir Zeynep
27.06.2006, 13:58
ne diyorum ben ya:)))ahaha vallahi ne diyon sen yaaaa. Özgürrrrr, ahahahaha... :D bu ne yorumuuu? ahahaha... beni tut Özgür cannnn, hadi bana oy ver.... ahahaha

PirO_62
27.06.2006, 14:24
Piro kopye yok. :)
Ama olsun siz erkekeler ancak kadınları taklit ederek adım atabilirsiniz. :)

ahaa yakaladım tabi demekki kadınlar ilk adımı atabiliyorki bizde onları taklit edebiliyoruz olmayan bir seyin taklidi yapılmaz herhalde sanırsam :p :p

Asli
27.06.2006, 20:17
aaaaaaaaa hala mı açık burasııııııııııııı

Bir Zeynep
27.06.2006, 20:49
bu soruyu daha kac kere soracaksin allah izin verirseeeeee???

crewchif
27.06.2006, 21:00
atsın lar ya ne var bunda hem bizim işimizde kolaylaşırbıktım valla hep ilk adımı atmaktan

derya polat
27.06.2006, 22:03
Slm ben şahsen bir bayan olaraktan ilk adım atma taraftarı değilim.Ailelerimiz bize taş yerinde ağırdır derler.Ben hep bu yolla hareket etmişimdir.

can85
28.06.2006, 00:28
ya erkek utangaçsa kızı seviyor ama kızdan çekiniyorsa ya sevgilis i var diye yada kız beni geri çevirir diye bnm hayallerim ümitlerim kırılır diye veyahut kız naz yapıp çocuğun attığı ilk adımı burnundan getirip çocuk bi daha adım atamayınca........vs.vs.vs bunlarr olunca o büyükleriniz dediği gibi taş yerinde ağırdır sözü ile taş yerinden biraz kıpraşsa olmazmı özellikle bnm bulduğum taşlar allahım neden beni utangaç biri yarattın hiç doğru dürüst ilk adım atmasını bilem beceremiyorum... :) ::):):)

reyhan22
28.06.2006, 08:57
yaww ben bu konudan bayabi uzak kalmışım arkadaşlar sizide yalnız bıraktım kusura bakmayın ama gercı bızden yandaş arkadaşlarda bı artma var sanki dimi duyun bende bi yorum yapayım ya su kızlar ilk adımı atmasın dienleredir sözüm hani bizler hep demiyozmu aşk için herşeyi yaparız ölümüne severiz uğrunda can veririz die e bunları diosak bayan ve erkek olarak neden böyle bir aşkı yaşamak için bir adım atmayalımki sevdanın dini dili olmaz sevdanın yaşı olmaz ve sevdanın kadını erkeği olmaz ilk adımı atmak bana ne eksi puan verebilirki hem verse ne olur uğrunda aşk varsa eğer herşeye değer...

Bir Zeynep
28.06.2006, 10:25
Derya Polat abla, sagol..
Sende sagol reyhan baci, benim fikirimi paylasmasan bile, seninde canin sagolsun :p

ecem_m
28.06.2006, 10:49
valla bence illa erkeğin ilk adım atmasına gerek yok:DBen atarım hepiniz yerine ya :D

Bir Zeynep
28.06.2006, 10:50
valla bence illa erkeğin ilk adım atmasına gerek yok:DBen atarım hepiniz yerine ya :Dkücük bücüüü, sen sus!!! ahahah, ecus bucus, minik bucus... yasin daha 11, nereye atiyon sen adimmmmmmmmmmm, kizarim haaaaaaaaa....

ecem_m
28.06.2006, 10:51
ben vazgeçtim erkek duygularımı falan öğrenmesin istemiom:Dbirinci seçenği tercih ediom ama iş işten geçti ikinci sini yaptım:D

can85
28.06.2006, 10:57
valla bence illa erkeğin ilk adım atmasına gerek yok:DBen atarım hepiniz yerine ya :D

ecusss :D :D :D kız kuzu sen halen ilk adımı atarım diyenlerdenmisiniz...zeynep ablan duymasın bak çok kızar

barabar
28.06.2006, 11:17
kız açıklamamalı ama kızda bir şekilde sevdiğini belli etmeli..etmiyosa erekekde açılmaz yani

Bir Zeynep
28.06.2006, 12:28
kız açıklamamalı ama kızda bir şekilde sevdiğini belli etmeli..etmiyosa erekekde açılmaz yani
tamam iste bu güzel sorum, caktirsin ama söylemesin :)

Siya Saperen
30.06.2006, 07:20
Bence erkekler atmamalı. Aslında kızlarda atmamalı. Bana kalırsa kimse atmamalı. Dünya nüfusu yeterince kalabalık zaten.

Aşkta neymiş peh... :D

sertur
30.06.2006, 08:54
sevgi veya aşk karşılıklıysa erkek atmalı ilk adımı yok eğer tek taraflı olurasada kız erkek farketmeden fazla uzatmadan gurur yapmadan aşkını itiraf etmelidir

Asli
30.06.2006, 08:59
ya arkadaşlar kapatın şu konuyu
her şey ortada:p

yusufçukgecegez
30.06.2006, 15:39
bu kızlar da anlaşılmaz canım :) erkekler önlerine yol açıyorlar, ilk adımı siz atarsanız kötü gözle bakmayız deyolar. yine de kızlar ketum kalmakta diretiyorlar. "ölürüm de açılmam" diyorsunuz.
korkmayın, açılın, yemeyiz sizi :) :p

belkide yeriz bellimi olur.bugün kadın budu köfte yiyen!:)
ya erkek utangaçsa kızı seviyor ama kızdan çekiniyorsa ya sevgilis i var diye yada kız beni geri çevirir diye bnm hayallerim ümitlerim kırılır diye veyahut kız naz yapıp çocuğun attığı ilk adımı burnundan getirip çocuk bi daha adım atamayınca........vs.vs.vs bunlarr olunca o büyükleriniz dediği gibi taş yerinde ağırdır sözü ile taş yerinden biraz kıpraşsa olmazmı özellikle bnm bulduğum taşlar allahım neden beni utangaç biri yarattın hiç doğru dürüst ilk adım atmasını bilem beceremiyorum... :) ::):):)

karşılıklı adımlar olsa,nasılsa ortada buluşulur.yoksa birsürü düşünce,karabasanlar,ipucu aramalar çok zor ve zahmetli,tek taraflı yaklaşım canım.birazdaha gençken bizde yaşadık bu problemi.

yusufçukgecegez
30.06.2006, 15:50
ne diyorum ben ya:)))

adım atan atar,atmayan atmaz,adım atanlar bizimdir,atamayanlar evde beklesin diyon galiba.

meryem demir
30.06.2006, 17:28
Bence erkekler atmamalı. Aslında kızlarda atmamalı. Bana kalırsa kimse atmamalı. Dünya nüfusu yeterince kalabalık zaten.

Aşkta neymiş peh... :D
keşke yorumları okumaya baştan değilde sondan başlamış olsaydım. Olaya vakıf tek sonuç burdaymış:)

Azrail
30.06.2006, 19:28
ya arkadaşlar kapatın şu konuyu
her şey ortada:phaklısın nesrin bencede :S

zeyno anket acık durdukca kızların fikri degişiyor baksana:p

nesrin o ne güzel avatar, cok şekermiş:yamukgul:

Gannush
30.06.2006, 19:41
Anket açık kalsın. Belki bi kaç kız buradan cesaret alır. Adım atar :p :)

yusufçukgecegez
01.07.2006, 11:48
yok öyle kapatılsın bu konu demek.her diyen bunu,bulsun yeni konu.milletin ağzı torba diye,büzmeye çalışmak niye.belki incir çekirdeğini doldurmaz konuşulanlar.ama gönül muhabbet ister,konu bahane.ne tartışmak çözer bir şeyleri,nede kapatmak konuyu,yine olacak olur zaten.ama konuşulursa fikirler,hiç bellimi olur değişir fikrimizde bazen.bu forum bir kuyu,çıkarmaya çalışıyoruz içine düşmüş bir konuyu.aslında düşmemiş bile konu kuyuya.konu gökteymiş,sadece kuyunun dibindeki
suya yansımış.yani çıkarsakda çıkarmasakda bir,maksat çıkarmaya çalışırken konuyu,birazcık eğlence.alınmasın kimse sözümden,yerine denk geldi manzara,bende yazdım.

reyhan22
01.07.2006, 11:54
valla bu konu hala gündemdemi ya e noldu kararı neye bağladık bizim dediğimize geldiniz dimi yani herkes bizle aynı fikirde :p

gercege_huu
01.07.2006, 17:10
heuheuheu sen öle san reyhaaan herkez aynı fikirde olursa nasıl tartışma ortamı yaratacak kamuoyu sende bi alemsin haaaa:))

sertur
01.07.2006, 17:26
sonucu yazıyorum:HAYIR

KURŞUNveli
02.07.2006, 00:04
kadın erkek eşit haklara sahipse ilk adım son adım diye bişey olmaz bence illa nezaket kuralı diyorsanız hadi centilmenlik bizde kalsın ilk adımı biz atalım geriye kalan adımları da bari bayanlar atsın... yaw bu kaç adımda biter acaba...

hsn
05.07.2006, 23:54
Kizlarin ilk adimi atmalarini savunan erkekler üniseks ve metroseksüel kavramlari hakkinda ne düsünüyor acaba.

Acaba bu anket üniseks ve metroseksüel modasinin ispati mi?

... bu tartisma ayri bir boyut kazansin istedim.

tamerx
08.07.2006, 14:38
bence kizlar kesinlikle ilk adimi atmasinlar...yigitlik öldü mü beeee :) :) hehe...

saka yapiyorum, ben ilk adimi atmakta sorun yasamadim, ama kiza ve erkege bagli...birisi cok cekingen olursa öteki atmasi lazim..yani standart kadin-erkek rollerine uymasa bile, kizlarda bazen ilk adimi atabilirler.

tuno
08.07.2006, 15:13
esitlik esitlik,bence fark etmez ikiside olabilir...

Bir Zeynep
08.07.2006, 16:01
bence fark eder. cok hemde..

Asli
09.07.2006, 10:20
ya daha kapanmamış mı bu topik:p

garcia
09.07.2006, 22:32
bence fark eder. cok hemde..

sevgili arkadaşım gerçekten ne farkeder?bu tür duygular sizi feminizme götürmezmi?belki siz düşünmeye bilirsiniz ve kendinizce haklı sayılırsınız ancak,bunu propaganda etmek biraz feminizm olmuyormu?şunu unutmamak gerekir:sevgi biz insanlarda cinsiyet ayrımı yapmadan hepimizin ortak özelliğidir ve bütün doğal tepkimeler hem erkek,hemde bayanlar için geçerlidir.

Bir Zeynep
09.07.2006, 23:53
sevgili arkadaþým gerçekten ne farkeder?bu tür duygular sizi feminizme götürmezmi?belki siz düþünmeye bilirsiniz ve kendinizce haklý sayýlýrsýnýz ancak,bunu propaganda etmek biraz feminizm olmuyormu?þunu unutmamak gerekir:sevgi biz insanlarda cinsiyet ayrýmý yapmadan hepimizin ortak özelliðidir ve bütün doðal tepkimeler hem erkek,hemde bayanlar için geçerlidir.feminzim mii? ahahaha güldürdün beni, ehehehe... konuya bakis acim baska, ondan benim kararim: kizlar atmamali ilk adimi diye. Ilk adimi atmamakla ben dürüstlük, namus ve agir baslilik "assoziieren" ediyorum. Ve bunlar benim icin önemli ve kizin sahip olmasi gerek seyler bence. türkcesi ne bilmiyorum "assoziiren" in, sanirim yinede anladin. Saygilar.

hsn
09.07.2006, 23:53
sevgili arkadaşım gerçekten ne farkeder?bu tür duygular sizi feminizme götürmezmi?belki siz düşünmeye bilirsiniz ve kendinizce haklı sayılırsınız ancak,bunu propaganda etmek biraz feminizm olmuyormu?şunu unutmamak gerekir:sevgi biz insanlarda cinsiyet ayrımı yapmadan hepimizin ortak özelliğidir ve bütün doğal tepkimeler hem erkek,hemde bayanlar için geçerlidir.

Feminizm degil tam tersi.
Feminizmi savunsaydi kadin ve erkek arasinda ayrim yapmazdi.
Kadinin ilk adim atmasini sakincali karsilamazdi.
Ama Adi güzel Alim anladigim kadar kadin ve erkek üstüne düsen görevi yerine getirmesini söyliyor.

Adi güzel Alim bir cok genc kiz gibi cagdas ve özgür yetismis ama geleneklere bagliligini ifade etmekten kacinmiyor.
Eskiden saygi duyulurdu böyle düsünceye sahip insanlara simdi ise hor görülür oldu...

Bir Zeynep
10.07.2006, 00:00
Feminizm degil tam tersi.
Feminizmi savunsaydi kadin ve erkek arasinda ayrim yapmazdi.
Kadinin ilk adim atmasini sakincali karsilamazdi.
Ama Adi güzel Alim anladigim kadar kadin ve erkek üstüne düsen görevi yerine getirmesini söyliyor.

Adi güzel Alim bir cok genc kiz gibi cagdas ve özgür yetismis ama geleneklere bagliligini ifade etmekten kacinmiyor.
Eskiden saygi duyulurdu böyle düsünceye sahip insanlara simdi ise hor görülür oldu...
tesekkür ederim can.

reyhan22
10.07.2006, 09:12
anaaaa sabah sabah gelem bı forumuma bakam dedım karsıma bu topik çıktı zeyno yaw unutmusum ben bu topıgı neoldu sonuç:)

Bir Zeynep
10.07.2006, 10:42
bilmem ki vallaha henüz sonuc monuc yok.. keske daha cok kisi katilsa ankete diyorum..

can85
10.07.2006, 11:39
sonucuben açıklıyorum ve kazana yolluyorum...

sonuç bi kız ilk adımı atmamalıdır....:D :D :D

Azrail
10.07.2006, 16:01
sonucuben açıklıyorum ve kazana yolluyorum...

sonuç bi kız ilk adımı atmamalıdır....:D :D :Dhemso sende mi :(

atar atar hemde öle bir atar ki :D

can85
10.07.2006, 16:23
hemso sende mi :(

atar atar hemde öle bir atar ki :D

sanmama atacaklarını ZEYNO duymasın bak hemşo karışmam vll

Azrail
10.07.2006, 16:25
sanmama atacaklarını ZEYNO duymasın bak hemşo karışmam vllduysun duysun zaten benimle tartısarak bu anketi actı ve ne yazık ki kaybetti,

CAN 58, 85 konusunda Nesrin e gereken uyarıyı yaptım,:p bizimki biraz inattır kusura bakma :)

kal saglıcakla hemsom

can85
10.07.2006, 16:30
duysun duysun zaten benimle tartısarak bu anketi actı ve ne yazık ki kaybetti,

CAN 58, 85 konusunda Nesrin e gereken uyarıyı yaptım,:p bizimki biraz inattır kusura bakma :)

kal saglıcakla hemsom

biliyom hemşom tutturdu 58 diye yok 85 im yok sen 58 sin diyor bana halen....bi zahmet seni dinler eminim rica da bulunsan ii olur....çünkü karıştım iyice alman mıyım tokat lımı sivas lımı erzincan lımı nereli olacağımı şaşırdım...:D :D :D

reyhan22
10.07.2006, 17:47
can sen gel malatyalı ol yok yok vazgeçtim olma sen en iyisi istanbullu ol valla bak bende oyumu deiştirdim atmasın kızlar adım ne atacaklar dimi zeyno bacım kızıyo zaten......

meymane_usari
10.07.2006, 17:53
kızların ilk adımı attığı nerde görülmüş kızlar hep erkeklerden bekler. :D

Bir Zeynep
10.07.2006, 17:56
sagol zazacan, vallahi anketi bastan sonuna kadar tariyacam simdi, ve beni tutanlarin HEPSINI taktir edecem, puanlicam, vallahi ümüdüm onlarla, demekki zeyno gibi düsünenler varmis daha.. bitek can beni anladi zaten, o biliyo neden ve ne icin ve nereden ve nereye, ve ne bilim, o biliyo iste. sagolasin hemsom, ama sende az dandik degildin bu konuda haaa, bi beni tutuyon, bi olgunu, bi türlü karar veremedin, hahah, neyse beni anladin ya o yeter.. sana da puan :) saygilar.

meymane_usari
10.07.2006, 17:59
yaw konu çok karışık napayım benim düşüncelerim kızlar hiç bir zaman atmaz adımı onlar bencildir o yüzden hep erkeklerden beklerler.Ben de kızların ilk adımı atmasından yanayım

Gannush
10.07.2006, 18:01
yaw konu çok karışık napayım benim düşüncelerim kızlar hiç bir zaman atmaz adımı onlar bencildir o yüzden hep erkeklerden beklerler.Ben de kızların ilk adımı atmasından yanayım

aahahahaha ! lol
zaza alevi sende kız "egosu" mu var? Kadınlar böyle düşünürler : "Karşı cins çok bencil"
:)

hsn
10.07.2006, 18:02
^^^
klasik oportünist yaklasim.

basariya giden yol tasli olandir.
gülü seven dikenine katlanacak.
...

Düzenleme:
Sözlerim zaza_alevi arkadasa

Bir Zeynep
10.07.2006, 18:03
@ zaza: nee? atmasindan mi atmamasindan miii? aaa aa demin baska bisey diyodun ama?? üstelik oyunu da hayir atmasinlar diye kullanmisin, ne simdi karar ver. puan istiyon mu benden istemiyon mu? ahaha, tühhh, gecen 24 saat icinde cok puanlamisim, beklemem lazim.. az buz da puan söz vermedim simdi, 50 puan vermem lazim, iki hafta mi alir vallahi, kontürüm hemen bitiyo ehehehe.. ama söz verdim iste, simdiye kadar tüm hayir diyen canlara icimden geldi, taktir edecem iste..

meymane_usari
10.07.2006, 18:04
aahahahaha ! lol
zaza alevi sende kız "egosu" mu var? Kadınlar böyle düşünürler : "Karşı cins çok bencil"
:)

bende erkek egosu var ben hep ilk adımı atarım onlardan da bekliyorum ama korkuyorlar ilk adımı atmaya napayım ben benciller işte!!!

Bi erkek olarak bi kizdan ilk adim atmasini beklemem,bu erkege özgü bi davranis

ben buna oy verdim ben de isterim atmalarını ama beklemiyorum artık :D

Gannush
10.07.2006, 18:07
Peki ben bir soru sorayım :

Aramızda, şimdiye kadar kendisine doğru ilk adım atılan erkek forumcu ve ilk adımı atan bayan forumcu var mı?
Nasıl tepki verdiler ve nasıl tepkiler aldılar?
Paylaşın anılarınızı

meymane_usari
10.07.2006, 19:51
ben yazmak isterdim ama iyi karşılanmaz boşver !

can85
10.07.2006, 20:19
arkadaşlar kesinlikle ilk adım bizlere düşüyor...lütfen hassasiyet gösterelim bu konuda kızlara...zeyno hemşom meraklanma ben hep senden yanayım...her konuda ve her topikte hemşon can yanında sen tasalanmayasın...desteğim sonsuz...

kesinlikle bi kız ilk adımı atmamalıdır..

Bir Zeynep
10.07.2006, 20:22
arkadaşlar kesinlikle ilk adım bizlere düşüyor...lütfen hassasiyet gösterelim bu konuda kızlara...zeyno hemşom meraklanma ben hep senden yanayım...her konuda ve her topikte hemşon can yanında sen tasalanmayasın...desteğim sonsuz...

kesinlikle bi kız ilk adımı atmamalıdır..alalh seni benden eksik etmeye can hemso. can gibi cansin ha!

can85
10.07.2006, 20:25
alalh seni benden eksik etmeye can hemso. can gibi cansin ha!

etmez hemşom senide bizden eksik etmeyesin.....sende zeyno gibi zeynosun :D :D :D

ilk adımı atan kızları sevmem ben kız dediğin ağır başlı olur biraz....evt biraz tüyo verebilir o kdrda olacak ona bişey demiyom.ama bi ona bi ona ilk adımı atan kız olmamalıdır....:D :D

tayfunxx34
12.07.2006, 16:29
bence canlar bu konuyu tartışmak bile kızlarımıza hakarettir..:thumbdown
bizler nasıl hjoş görünen bir bayuana yaklaşıp düşüncelerimiizi söyleyebiliyorsak onlarda söylemelidir ne varki bunda..:sarkazm :sarkazm onlarda düşüncelerini söylüycekki bizde biliceğiz değilmi...:001_wub: :001_wub:

Bir Zeynep
29.07.2006, 19:10
Kızlar bence kesinlikle ilk adımı atmamalı!!!!!!!!!!!
a aaa kiz baci?? Hemi böyle diyip, hemi nereye atmisin sen oyunuuu? hani atmazdi kiz KESINLIKLEEE?? neden gerekirse bende atarim demisin ya? bak suan topigi tarayip, puan dagitiyom söz verdigim gibi, aha iste yakaladim seni, dedigin ettigini tutmuyo kiz? ahahaha...
Slm ben şahsen bir bayan olaraktan ilk adım atma taraftarı değilim.Ailelerimiz bize taş yerinde ağırdır derler.Ben hep bu yolla hareket etmişimdir.
tsk ederim ayni düsünceyi paylastigimiz icin fakat oy kullanmamisin, neden?? :pisman

adem_58
09.09.2006, 00:59
her zaman için ilk adımı erkek atar

Azrail
09.09.2006, 17:20
zeyno can kim kazandı bu anketi :) bi acıklayabilir misin

Bir Zeynep
09.09.2006, 17:28
Bi kiz olarak erkegin ilk adimi atmasini tercih ederim ama gerekirse bende atarim bunlar.. erkekleri bos ver, tabiki isine gelenlere evet derler, kizlarda atsinlar derler :(
ama olsun az kalsin yine bizler Ben bi Kiz olarak ASLA bi erkege acilmam,ister hic bi zaman duygularimi ögrenmesin , biz ASLAlar kazaniyoduk. iki oy eksikmis sadece, tssssssssss..

Azrail
09.09.2006, 17:31
lamı cimi yok ben kazandım :)

hadi kendine iyi bak

Bir Zeynep
09.09.2006, 17:40
lami cimi ne demek beee? türkce mi bu?
iyi daaa, sen kazandin. borcum ne simdi? sana siir mi yazmam lazim simdi? eyvahhh..

Rose
09.09.2006, 17:46
ne farkeder ya erkekler sevdiğini söyllüyorda kızlar söylemesin mi ben söylerim sevdiğimi ya niye söylemeyeyim ne farketcek.

Bir Zeynep
09.09.2006, 21:43
41 sayfayi oku rose canim, simdi tartisma basa sürmesin yine :)

Son Yaprağıydı
09.09.2006, 21:54
ı ıh ben değiştim düşüncemi bi kız asla ama asla ilk adımı atmamalı:devil2:

Bir Zeynep
09.09.2006, 21:55
ı ıh ben değiştim düşüncemi bi kız asla ama asla ilk adımı atmamalı:devil2:
gel bacim seni biz kez öpem... sen kimsin giii, dersim baci mi?
öpiim seni gel, ahahahha

MeRaLiNa
09.09.2006, 22:01
en iyi erkek ölü erkektir:devil2:

Son Yaprağıydı
09.09.2006, 22:01
gel bacim seni biz kez öpem... sen kimsin giii, dersim baci mi?
öpiim seni gel, ahahahha

öp canım öp:D:D asla taviz vermeyeceksin:Dbudur:blink:

gel ben de seni öpiim canımcım:kiss: :36_3_16:

Azrail
12.09.2006, 13:53
Son Yaprağıydı´
ı ıh ben değiştim düşüncemi bi kız asla ama asla ilk adımı atmamalı

adı güzel ali'm : gel bacim seni biz kez öpem... sen kimsin giii, dersim baci mi?
öpiim seni gel, ahahahhane oluyo kızlar size aaaaaaaa

meral58 : en iyi erkek ölü erkektirtüm bayanlar iyi ve güzele layıktır,

meral hanım babanızda erkek unutmayın, tamam biz ölelimde

Aze
12.09.2006, 13:55
kızlar size sesleniyorummmm sakın ilk adımı atmayın atacaksanız bacılar bir adım illeede son adımı atın bitsinnnnnnnnnnnnnn:devil2: :lol:

Azrail
12.09.2006, 13:58
kızlar size sesleniyorummmm sakın ilk adımı atmayın atacaksanız bacılar bir adım illeede son adımı atın bitsinnnnnnnnnnnnnn:devil2: :lol: yok yok bunu yazan Nazz olamaz :( ben okumadım burayı

Rose
12.09.2006, 14:02
ne farketcek arkadaşlar seviyorsan gider söylersin ölüm yok ya ucunda altı üstü ya evet ya hayır cevabı alacaksın. hem onu ne zaman gelip benimle konuşacak diye beklemektense gidip sen söylersin ona göre yolunu çizersin.

sertur
12.09.2006, 14:02
bu anket ne zaman kapanacak acaba? bence kızlar ilk adımı atmasınlar sevdiklerini başkası kapsın he he:)

PirO_62
12.09.2006, 14:23
bu anket ne zaman kapanacak acaba? bence kızlar ilk adımı atmasınlar sevdiklerini başkası kapsın he he:)

abi bitmis zaten ved kapanacak sanırım az kaldı

ama sonuç ortada

Şıklardan 2-3-5. Şıklar zaten aynı seyler tamam diğerlerinide onlara verelim

126 atsın diyenler :thumbup1: :thumbup1:

Hadi bilemicem leride verelim size bizden olsun :devil2: :devil2:

63 ehuhhuhehuh zeyno güleyimmi hihihihihihihihih

Azrail
12.09.2006, 14:29
hakikaten piro tam iki katı :)

Zeynooooo duy duy

cagdascetin
12.09.2006, 15:03
ne farketcek arkadaşlar seviyorsan gider söylersin ölüm yok ya ucunda altı üstü ya evet ya hayır cevabı alacaksın. hem onu ne zaman gelip benimle konuşacak diye beklemektense gidip sen söylersin ona göre yolunu çizersin.

Ya işte budur ya...

Şimdi düşünün siz bayanlar bir atakta bulunmadıkça,erkekte beni sevmiyor düşüncesine kapılacaktır ve vazgeçecektir.Gitti erkek yani.Yazık oldu Yazık. :001_tt2: :001_tt2: :001_tt2:

:devil: :devil:

MeRaLiNa
12.09.2006, 15:07
arkadesler ilk adimi her zaman kizlar atar saten (normal olan sosyal sartlarda)
cünki bayan izin vermedikce, erkek capkinlik yapamaz, yaparda o baska birseydir
erkekler hep övünür capkinim cart curt diye
ama aslinda ona bu izini veren bayanin yemi olmustur
simdi bana cikma teklifi eden bir erkek, benden bu elektrigi almamissa, nasil kendine güvenip cikma teklifi edecek??

hersey bayanin istemesiyle basliyor saten:yamukgul:

ne oluyo kızlar size aaaaaaaa

tüm bayanlar iyi ve güzele layıktır,

meral hanım babanızda erkek unutmayın, tamam biz ölelimde

yok tamamen ölmeyin, yoksa agir torbalari, esyalari kim kaldirip tasiyacak:001_tongu

ALLI07
12.09.2006, 15:17
Bencede ilk adımı atan erkeklermiş gibi gözüksede,herzaman ilk adımı bayanlar atar.Zaten bir erkek,bir bayanın ilk aşkı olmak ister.Bir bayanda,bir erkeğin son aşkı...:biggrin:

tanocan_
12.09.2006, 15:24
kızalr bizlerle eşit olduklarını iddaa ediyolarsa neden ilk adımı atmakta eşit olmuyorlar
eğer sevdiği erkek onu farketmediyse bir ömür boyu sevgisini hep içinde mi taşıyacak belki açılınca erkekde hiç bakmadığı bir yönden bakacak kıza belki büyük bir aşk doğacak.
hep erkeklermi rededilecek azcıkta kızlar red edilsin
heh heh hee....
tamamen katılıyorum sana yener kardeş..
madem eşitiz onlarda ilk adımı atmalılar..( gerçi kadınlarımızın eşitlik anlayışı cıkarlarıyla orantılı:)

LaDY
12.09.2006, 15:47
biz bunu göze alıyoruz demekki sevgimiz neyi getirirse kabullenmişşiz sevgide mesafe paylasımda mesafe duygularda mesafe hani gercekler o zaman doya doya yasamadıktan sonra

onur zaten benim diyeceklerimi tee ne zamandan yazmış :p
duygularımdan emin olduktan sonra asla beklemem ben. biz olalım diyedir kavgam bu durumda ve ben yarını beklersem yani erkeğin açılmasını belki de asla biz olmam hep ben kalırım. yarın geç kalmış olabilirim :001_wub: :001_wub:

gerçi konuda kapanmaya yüz tutmuş ama yazmazsaydım çatlardım hehehe:biggrin:

özgürf
12.09.2006, 16:53
ya farketmezki kızlarında ilk adımı atanını çok gördüm sonuçta bu yürek ve sevgi işi yok erkekler ilk adımı atacak yok kızlar ilk adımı atacak çok saçma bence. saygılar.

Azrail
12.09.2006, 16:57
meral 58 : yok tamamen ölmeyin, yoksa agir torbalari, esyalari kim kaldirip tasiyacaktamam ben sustum sana laf yetişmez :)

Dream
12.09.2006, 17:31
Keşke tam tersi olsada toplumsal tabuları erkekler yaşasa ne güzel olurdu..
Güzel bir bayanın gelip bana teklif etmesini beklerdim ...zira illa biri gelip teklif edecektir..çürük elma misali..bende ulen enayi gelip beni buldu kek seni..ehuehe..

Umudum_Sende
12.09.2006, 17:36
bu arada forumda erkeklerin sayısı çok fazla o yüzden burada biz ne dersek o olur... :):):)

şaka tabiki de fark etmemeli bence ikiside ilk adım konusunda aynı mesafede olmalı.....

Lamekan
13.09.2006, 00:30
kızlar size sesleniyorummmm sakın ilk adımı atmayın atacaksanız bacılar bir adım illeede son adımı atın bitsinnnnnnnnnnnnnn:devil2: :lol:

Sadece merak sen öylemi yaptın yada yapacaksın canımmm ...

:):lol:

casdemurmur
13.09.2006, 01:07
ya farketmezki kızlarında ilk adımı atanını çok gördüm sonuçta bu yürek ve sevgi işi yok erkekler ilk adımı atacak yok kızlar ilk adımı atacak çok saçma bence. saygılar.
o kadar basit değiiilll:yamukgul: benim bildiğim,kız nerede durması gerektiğini bilecek...kız dediğin biraz ağır olacak..o zaman daha çok değerini artırır..

Aze
13.09.2006, 08:29
Sadece merak sen öylemi yaptın yada yapacaksın canımmm ...

:):lol:

ımmm şey ııı şey işte yaa :whistling
ya offfffffffff :stuart:
böle zor sorular sorma demedinmmi ben sana alla alla yaa :1eye: :001_wub:

şimdi uyuyım:yawn: uyanım yine uyuyım yine uyanım öle günler bi sürü geçsin sonra cvp vericemm sözzz :lol: :turned: :stuart:

NebihKerem
13.09.2006, 09:01
kızlar kerzaman erkeklerden daha yürekli ve sevgisini taşıyabilir. ilk adımı ekek artarsa ve çok rahat bir şekilde olursa hiç o erkeye aldanmayın çünkü niyeti kötüdür.

Bir Zeynep
14.09.2006, 01:31
o kadar basit değiiilll:yamukgul: benim bildiğim,kız nerede durması gerektiğini bilecek...kız dediğin biraz ağır olacak..o zaman daha çok değerini artırır..
yaw bacim diligen saglik fakat daha önce gelip yazamazmiydin bunu daaaa.. gelip güzelcene verseydin oyunu ne gözel olurdu ya bacim daaaaaaaa...
:( neyse, yinede saol.
saygilar.

garcia
14.09.2006, 21:43
arkadaşlar ilk adım atmak demek sözlü olarak söylemek anlamına gelmediğine göre,bunun biçiminin nasıl ve nerede olacağıda koşullara bağlı olacağına göre bazen herşeyi önceden kestirmek zordur.bende bir erkek olarak şunu söylemek isterim:bence ilk adımı bayanın atması bazı zamanlarda daha doğru olur,çünkü karşınızdaki insan ona göre tavır ve davranışlarını belirler ve artık,vermek istediğiniz mesajı almışsa gelir açıkça konuşur,yani konuyu sözlü olarak açan gene erkek olur,ancak bu konu duruma göre değişir,bazende ilk adımı erkeğin atması daha doğru ve mantıklı olur,eğerki kişilerin diyaloğu rahatça konuşulabilecek bir düzeydeyse,ilk adımı hiçbir imalı davranış ve söze ve hiçbir formaliteye gerek olmadan erkeğin adım atması daha uygun olur.yani arkadaşlar demek istediğim şu;erkelerin büyük çoğunluğu(istisnalar hariç), ilgi göstermediği ve ilgi gösteremeyeceği bir bayandan o yönde bir adım atıldığını farketse bile sert bir tepki vermez,olumsuz bir yanıt verecekse bunu bir biçimde belli eder.eğerki olumlu düşünüyorsada gelir açıkça konuşur.şahsen ben bir erkek olarak,emin olmamışsam böyle bir girişimde bulunmayı düşünmem.
birde ilk adımı hep erkeklerden beklemek gerektiğini,propaganda eden bayan arkadaşlar bir tavsiyem var(ilk adımı atmak sadece sözlü olarak düşünülmemelidir):arkadaşlar türkiye nüfusunun dağılımı %51 bayan,%49 erkek ve ülkemizde çok eşli erkeler olmasaydı 1,5 milyon bayan evlenecek hiç kimseyi bulamayacaktı.yeni nesil bayanların, ömrünün sonuna kadar bir kumayla birlikte,bir aile ortamını paylaşmaya tahammül edeceğini hiç sanmıyorum.

meryem demir
15.09.2006, 00:54
kadınlar ne zamanki partnerine sevgisini yada yüreğini açmaya başladı, işte o zaman gerçekten erkeğin kölesi oldu.
Hayatta fedakarlıkları yapan herzaman kadınlar olmasına rağmen, nedense takdir edilmek hiçbir zaman kaderleri olmamıştır. Hep verdiği sevgi yüzünden daha çok ezilen, sevgisi yüzünden hep psikolojik baskı gören kadınlar, eğer ilk adımıda atarlarsa inanın bun hayatları boyunca yüreklerinde acısını yaşarlar
Taş yerinde ağırdır arkadaşlar.
Kadınlık ağırlık, hanımefendilik ister, öle her tuttulduğunuza açılırsınanız vay halinize, kadınlığınıza o zaman

garcia
15.09.2006, 22:38
sorun her tuttuğuna açılmak değildir(yazınızı benim yazdığım yazıya cevaben yazdığınızı düşünerek yanıt veriyorum):

düşünün bir kez bir insan yaşamı boyunca kaç kişiyi sevebilir ve eğerki bir insan şıp sevdi ve maymun iştahlı değilse(erkek ve ya bayan) hayatında kaç kişiye ve ya kaç tane her önüne açılabilirki,ayrıca söz konusu olan şey bir insanın her önüne gelene değil sevdiği insana bir şeyleri belli etmesidir.yani açılmak demiyorum belli etmek diyorum,tabii açıkça konuşmak kişinin kendi tercihi ve yöntemidir ve açıkça söyleyen insanlar cesur insanlardır, takdire şayandır bence.her önüne gelene açılmak her halde,erkek olduğu halde,sadece karacaoğlana özgü bir davranış. oda gönlünü verdiği herkes tarafından reddedildiği içindir.saygılar...

meryem demir
15.09.2006, 23:07
sorun her tuttuğuna açılmak değildir(yazınızı benim yazdığım yazıya cevaben yazdığınızı düşünerek yanıt veriyorum):

düşünün bir kez bir insan yaşamı boyunca kaç kişiyi sevebilir ve eğerki bir insan şıp sevdi ve maymun iştahlı değilse(erkek ve ya bayan) hayatında kaç kişiye ve ya kaç tane her önüne açılabilirki,ayrıca söz konusu olan şey bir insanın her önüne gelene değil sevdiği insana bir şeyleri belli etmesidir.yani açılmak demiyorum belli etmek diyorum,tabii açıkça konuşmak kişinin kendi tercihi ve yöntemidir ve açıkça söyleyen insanlar cesur insanlardır, takdire şayandır bence.her önüne gelene açılmak her halde,erkek olduğu halde,sadece karacaoğlana özgü bir davranış. oda gönlünü verdiği herkes tarafından reddedildiği içindir.saygılar...

sevgili GArcia,
size yanıt olsun diye yazmadım hiç bir satırı.
sadece ve sadece bana göre olması gereken ne ise onu paylaşmak istedim.
Bakın eskiden aşklar gizli yaşanırmış, yaşanırmışki o aşk ölümsüz olabilmiş, ayrılığa yenilmemiş, şiddete karşı dimdik ayakta durabilmiş.
Gel zaman git zaman şimdi insanlar içlerinden geçen herşeyi birbirileri ile paylaşmaya başladılar, işte o zaman ilişkiler lackalaşmaya, yerini daha düz bir aşka,bazen seviyesizliğe, zamanla hoşgörünün olmadığı bir zamana, bir mekana, dönüşebildi adı aşk olan yalancı aşklar.

Ama şartlar o kadar değiştiki,bir bayanın karşı cinsten birine merhaba demesi, belkide masumane bir sohbeti insanlar tarafından farklı algılanmış ve maalesef ülkemizde "erkeğe birşey olmaz ne olursa kadına olur" zihniyetiyle hep farklı gözlerle bakılmıştır.

İlişkilerin ekmek tüketilir gibi bu kadar çabuk tüketildiği bir dönemde, kadına hala farklı bir gözle bakıldığı bir çağda, insana saygıyı sdece ve sadece "erkeğe saygı" olarak nitelendirildiği bir dönemde sizce bir bayanın kendini tüketmek adına böyle bir girişimde bulunması ne kadar doğrudur bilemem ama ben bunu kadının kendini hayata karşı 1-0 olarak yenildiği an olarak düşünüyorum
sevgiler arkadaşım

garcia
30.09.2006, 20:10
şimdi bu topiğe girdim ve mesaj yazma gereği duydum.şu kadarını açıkça söyleyimki,insan bir başka insanı ancak ve ancak zihnindeki dünya kadar sevebilir.yani,bir insanın,erkek bayan farketmez,sevgiden ne anladığını belirleyen temel şeyler;insanın karekteri,ideolojisi,yaşam felsefesidir.bu açıdan baktığmızda,''seni dünyalar kadar seviyorum'' ya da ''seni dağlar kadar seviyorum'' cümleleri külliyen yalandır.bir kez düşünsenize dünyalar kadar seven adam eğerki dünyalar kadar sevdiği insanla evlendikten sonra,onu bir köle gibi görüyorsa,ayaklarını yıkatıp,sırtından sopayı,karnından sıpayı eksik bırakmak istemiyorsa bu demek oluyorki ;bu adamın sevgi anlayışı budur,dünyasıda budur.birde artık ben öylesine sabırsız insanlar görüyorumki,yaptıkları davranışın bir sevgi ifadesi olduğunu hiç sanmıyorum:örneğin tıklım tıklım dolu olan otobüslerde,münibüslerde,trenlerde sanki aceleleleri varmış gibi şapur şupur yüksek sesle öpüşenler,yüksek sesle iltifat yağdıranlar(belkide onlarda külliyen yalan).aslına bakarsanız bu yaptıklarını bir sevgi ifadesi zanneden zavallıları görünce hallerine gülüyorum.çünkü çoğunun bu acele bir biçimde öpüşmelerle başlayan içi boş bir balon kadar büyük olan aşkları,alelacele kafe köşelerinde çoğunun kısa zamanda son buluyor.yani bunların aşklarıda şapur şupur son buluyor.nedenine gelince zaten eğlenceden başka hiçbir şeyi paylaşmayan bu tipteki ilişkiler eğlence bittiği zaman kabak tadı veriyor ve son buluyor.
şimdi konuya dönecek olursak;toplumda var olan yozlaşmanın nedeni hiçbir zaman tek taraflı değil vede tek taraflı olmamıştır.öyleki erkek-bayan duygusal ilişkilerde aynı oranda pay sahibidir.evet belki erkek egemenliğinde olan bir toplumda yaşıyoruz ama inanınki kendini toplumda kabul ettirmek için,suratında yarım kilo boyayla ve modaya uyum sağlamak amacıyla az kumaştan yapılmış elbiselerle insanlara hitab etmeye çalışanlar oldukça maalesef toplumdaki kadına bakış açısının değişmesi biraz daha gecikecek ve birde burda söylemeden geçemeyeceğim:karaçarşafları giyipte hem kendine hemde hemcinslerine köle muamelesi yapılmasını isteyenlerin payıda az değil.
sorun sadece kadınların sorunu değildir.bilinç ve bilgi düzeyinin yükselmesiyle ilgilidir ve bu kadın-erkek herkesin sorunudur.
saygılarımla

Akgüney
02.11.2006, 02:04
ILK ADIMI BENCE ERKEK ATMALI
NEDENI ISE KIZ ILK ADIM ATTI DIYELIM VE RED GELDI COK GURURU KIRILIR YA OLMAZ ERKEK BU KONUDA DAHA DIRENISLIDIR KIZLAR ÖYLE DEGILDIR

YANI BEKLEMEYIN BOSA derim ben

garcia
04.11.2006, 22:20
NEDENI ISE KIZ ILK ADIM ATTI DIYELIM VE RED GELDI COK GURURU KIRILIR YA OLMAZ ERKEK BU KONUDA DAHA DIRENISLIDIR KIZLAR ÖYLE DEGILDIR

sonuçta insan üzülsede hep beklenti içerisinde olmaktansa,acıda olsa gerçeği öğrenmek boş bir beklenti içerisine girmekten iyidir.birde size tavsiyem lütfen mesajlarınızı büyük harfle yazmayınız,belki bilmiyorsunuzdur diye uyarma gereği duydum.forum kuralları gereği büyük harfle yazı yazmak yasaktır.

Rose
04.11.2006, 22:26

bence düşüncen yanlış kızların gururu varda erkeklerin yok mu onlar red edildiğinde gururları kırılmıyor mu? bence kızlar bu konuda daha direnişliler erkekler sadece direnişliymiş gibi gözüküp içine atarlar ama kızların çoğunluğuda 3. gün unutup hayatına devam ederler. ama benim gördüğüm erkekler daha çok yıkılıyor.
önemli olanda burda kimin ilk adımı atacağı değil kim atarsa atsın sonunda aşk olsun sevgi olsun. ben kızlarında ilk adımı atmasında sakınca görmüyorum seviyorsa neden gidip haykırmasın.

Bir Zeynep
04.11.2006, 22:57
ben kızlarında ilk adımı atmasında sakınca görmüyorum seviyorsa neden gidip haykırmasın.
benim kafamdaki kiz/kadin rolüne sigmiyorda ondan :)
gururla alakasi yok..

bence:

terbiye
agirbaslik
namus

Lazoşa_62
04.11.2006, 23:11
bence düşüncen yanlış kızların gururu varda erkeklerin yok mu onlar red edildiğinde gururları kırılmıyor mu? bence kızlar bu konuda daha direnişliler erkekler sadece direnişliymiş gibi gözüküp içine atarlar ama kızların çoğunluğuda 3. gün unutup hayatına devam ederler. ama benim gördüğüm erkekler daha çok yıkılıyor.
önemli olanda burda kimin ilk adımı atacağı değil kim atarsa atsın sonunda aşk olsun sevgi olsun. ben kızlarında ilk adımı atmasında sakınca görmüyorum seviyorsa neden gidip haykırmasın.

Evet Bir bayan olarak benim içimden gecenleri yazmişsın. Çok güzel bir sözün var.Evet erkek sadece içine atar ve uzun yıllarda bu acıyı yüreginde taşır.Ama bayan bunu ancak 2-3 gün sürdürür ve kaldığı yerden devam eder...

MeRaLiNa
04.11.2006, 23:16
benim kafamdaki kiz/kadin rolüne sigmiyorda ondan :)
gururla alakasi yok..

bence:

terbiye
agirbaslik
namus

bu aslinda bizim kafamizdaki degilde erkeklerin bizi görmek istedigi ve bunun icin zorladigi role sigmiyor... mesela kediler aslinda sütle beslenmezlerdi, ama eski misirlilar onlari süt ile beslemeye basladi, kediciklerde icti sütü... eski misirlilardan yayilan bu uygulama günümüze kadar geldi ve sonuc kedi=süt... kediciklerde yüz yillardir kendilerine süt verdiklerinden alistilar bu duruma ve süt uzmani oldular.. halbuki misirlilar onlari sütle beslemeden önce böyle bir aliskanliklari yoktu....

namusun, terbiyenin böyle seylerde oldugunu düsünmüyorum... agirbasli olmak yine erkek egemen toplumun bir dayatmasi o yüzden kabul etmiyorum... cünki bu tanimlamanin altinda erkeklerin mendeburluklari var...

Divani
04.11.2006, 23:24

Rose.Jack bence kızlarda erkeklerde reddedildiğinde yıpranır benim denediğim insanlardan hiç red cevabı gelmedi o yüzden tam olarak bişey diyemiyorum ama bence bu durum kişiden kişiye göre değişir görecelidir kimi yıpranır kimi kafasına takmaz.
İlk adıma gelince ilk adım çok zordur ama bence kızlarda seni seviyorum diyebilmeli yani ilk adımı atabilmeli...