Orijinalini görmek için tıklayınız : kelebek ve papatyanın aşkı

serhatka
03.06.2006, 03:51
“Merhaba” demiş papatyaya,”sizi uzaktan gördüm ve yanınıza gelmek istedim”.
Nazlı papatya şöyle bir bakmış konuğuna ve
“merhaba” demiş.”bende yalnızlıktan sıkılmıştım zaten”.Ve konuşmaya başlamışlar.
Kelebek ona hayat hikayesini,nerede dünyaya geldiğini,geçtiği ormanı,tepeleri anlatmış.
Papatyada ona kendinden bahsetmiş…
Birbirlerinden çok hoşlanmışlar.kelebek bütün zamanını papatyayla geçirmiş.
Gece olunca beraber yıldızları ve ateş böceklerinin danslarını seyretmişler.
Gündüz olunca kelebek,kanatlarıyla papatyayı güneşin yakıcı ışınlarından korumuş.
Minik kelebek papatyayı çok sevmiş.O kadar çok sevmiş ki,bir türlü yanından ayrılamamış.
Papatyanında onu sevip sevmediğini merak ediyomuş.Ama cesaret edipte bunu papatyaya söyleyememiş.Onu kırmaktan,incitmekten,bu yüzden onu kaybetmekten korkmuş.,
Papatyada kelebeği çok sevmiş ama o da bir türlü söyleyememiş sevgisini.Duygularının
Karşılığının olmayacağından ve bu yüzden kelebeği kaybedeceğinden korkmuş…
Böylece iki sevgili yan yana ama sevgilerini paylaşamadan sürekli sohpet etmişler.böylece saatler saatleri,günler günleri kovalamış ve…
Günler geçipte kelebek artık zamanı kalmadığını,gücünün tükendiğini anlayınca,papatyaya dönmüş ve;”Üzgünüm ama senden ayrılmam gerekecek”demiş.papatya buna bir anlam verememiş.”Neden”demiş.”Yoksa yanımda mutsuzmusun?”.”hayır”demiş kelebek.”Bilakis sen benim hayatıma anlam kattın.Fakat biz kelebeklerin ömrü sadece 3 gündür ve bende ömrümü tamamladım.Artık kelebeklerin hiç ölmediği bir yere gitmeliyim.”demiş.
Papatya buna çok üzülmüş ama yapıcak bir şey yokmuş zaten.Kelebek artık hiç gücünün kalmadığını,daha fazla tutunamayacığını fark ettiğinde son bir gayretle papatyaya”Seni seviyorum”diyebilmiş ancak.Papatya donakalmış.Sadece “bende” diyebilmiş kelebeğin arkasından.Ardından da göz yaşarlına boğulmuş.İçinden”keşke onunda beni sevdiğini bilseydim.keşke onu sevdiğimi söyleyebilseydim”diye geçirmiş.Papatya,sevdiğinin onu sevdiğini bilmeden geçirdiği günlerinacısına dayanamamış.bir süre sonra,yaprakları solmuş,sonrada dökülmeye başlamış.
Her düşen yaprakta papatya,”seviyorum diye geçiermiş içinden.
İşte o günden beri bunu bilen aşıklar sevgililerine soramadıklarını papatyalara sormuş:
“Seviyor mu,Sevmiyor mu?” diye.

musa güldalı
03.06.2006, 04:03
hoş birşeydi kardeş...
yüreğine sağlık
devamı gelir umarım

sonerk
03.06.2006, 04:05
valla ne yalan söyleyim okumadım ufacık yazı mercek yokmu mercek insanı kör eder bu yazı yinede emeğe saygımız olsun emeğine sağlık teşekürler...