Orijinalini görmek için tıklayınız : EU-ya türkiye neden giremiyor?

gulizar
07.08.2005, 23:14
Bu konu'nun üstünde cok tartisildi ama forum'a katilanlarinda fikirlerini merak ediyorum, paylasirsaniz sevinirim.

Ceyhun
08.08.2005, 02:16
Demokratikleşmek istemiyor. Ondan giremiyor. Almaz bu adamlar Türkiye'yi.

chatlakalper
08.08.2005, 09:05
KIbrıs'ı tanı diyorlar hadi lan ordan ben ne diye tanıyım kıbrısı... Sanki kıbrısı tanısak gireceğiz ondan sonrada ermeni soykırımı çıkar sonra kürdistan diye bir yer kurulacak orayı tanı der bunlar. Böylece senelerce giderrr giderrrr....

Alevimen
08.08.2005, 09:12
İsviçre AB'ye girmemek için Türkiye'de girmek için can atıyor.

chatlakalper
08.08.2005, 09:28
İsviçre nin Ab ye ihtiyacı yok ki zaten allah yürü ya kulum demiş isviçreye....

hasan1
08.08.2005, 12:42
alevimen konuyu deyistirme biriniz bir konu aciyorsunuz diyeriniz hemen deyistiriyorsunuz o zaman bu tartismadan ve daha konu acmaniza gerek yok
kimintekelindesiniz biz türküyeyi ab girebilirmi giremezmi eksikleri nedir yanlislari
nedir tartisarak bulabiliriz bizi isvicrenin türküyeye ve yahuta baska bir ülkeye can atmasi önemli deyil chatlakalper ab girebilmeniz icin kibrisi tanidiyorlar gerek
yok coktan tanindi ermeni soy kirimini tanidilar kisaca bir cok seyler tanindi
bilenler biliyor halk haric selamlar

Alevimen
08.08.2005, 13:05
alevimen konuyu deyistirme biriniz bir konu aciyorsunuz diyeriniz hemen deyistiriyorsunuz o zaman bu tartismadan ve daha konu acmaniza gerek yok
kimintekelindesiniz biz türküyeyi ab girebilirmi giremezmi eksikleri nedir yanlislari
nedir tartisarak bulabiliriz bizi isvicrenin türküyeye ve yahuta baska bir ülkeye can atmasi önemli deyil chatlakalper ab girebilmeniz icin kibrisi tanidiyorlar gerek
yok coktan tanindi ermeni soy kirimini tanidilar kisaca bir cok seyler tanindi
bilenler biliyor halk haric selamlar
İsviçre ve Türkiye ile bağlantılı yaşadığım için benim için ilginç bir ironi oldu.
Avrupa çerçevesinden bakarsak Türkiye sıradan bir Ülke deyil. Türkiye AB'ye giriş yaparsa nüfusun büyüklüğü nedeniyle büyük söz sahibi olacak ve bazı ülkeler bundan memnun deyiller gibi. AB üyelik Avrupadaki Türklere çok yararlı olacaktır, birçok (Vize vb.) sorundan kurtulmuş oluruz...
Buyrun tartışın Sizi engelleyen yok... Hemen sert bir çıkış yapmanıza gerek yok bence.

hasan1
08.08.2005, 16:33
selam alevimen ben sert cikis yaptigimi zanetmiyorum sadece konunun deyismesine
karsiyim konu deyistikce insanlar birsey anlayamazlar o zamanda bu forumda yazismaya gerek kalmaz bizim amacimiz tartismak bilmedigimiz seyleri ögrenmek
eyer birseyleri tartisamasak bosuna zaman harcamis oluruz bilmem anladinizmi

Alevimen
08.08.2005, 18:29
Şimdi siz tekrar bu yazıyla konuyu saptırmıyormusunuz?
Ben son mesajımda ek olarak konuyla ilgili bilgide yazdım. Şimdi siz bana hitap ederek mesaj yazıyorsunuz bende cevap vermek zorunda kalıyorum ve konu dahada saplanıyor, peki neden biraz daha alttan alarak bizi aydınlatmadınız, böylece konunun uzanmamasını engellemiş olurduk. Ayrıca benim ilk mesajım konuyla ilgili diye düşünüyorum.
Benimle ilgili birsonraki mesajları iletirseniz ÖM olarak cevap yollayacağım çünkü bende konunun sapmasını istemiyorum, iyi akşamlar.

gulizar
09.08.2005, 18:56
Ben Türkiyenin EU ya alinmasini isterdim ama gercekten Türkiyede cok seyin degismesi lazim,bunu yanliz EU icin degil Ülkede yasayan bütün vatandaslar icin iyi olurdu.cogu yasalar degisimdeymis ama uygulama yok,Insanlar düsündükleri dogrulari bile savunamiyorlar,söyleseler karakollardan kurtulmuyorlar,tabi her Ülke Demokrat degil gözüktügü gibi ama olsun bu degisimi kendimiz icin yapsak fena olmazdi,herkesin özgürce yasaya bilecegi,hakkini alabilecegi,güvene bilecegi bir Devlete neden Insanlar bas kaldirsinki,eger ülkemde rahat olsam,özgür bir insan gibi yasaya bilsem,kanunlara güvene bilsem,bilsemki hakli oldugum zaman param bile olmasa avukat tutacak,ama genede hak'kimi savuna bilecegim güvenecegim hukuhum oldugunu,neden korkayimki,inancimi özgürce yasaya bilsem ,üstelikte vatanimada hayrim olur severek vatan görevine giderim degilmi? esitlik sart Türkiyede.suan yanliz zengin olan düdügü caliyor.dayisi olan kanunlardan korkmuyor.v.s Insanlar görevini Severek degil mecburluktan yapiyorlar.oysaki bütün vatandaslar hangi irk hangi mezhep olursa olsun kardesce yasaya bilirler,eger bazi seyler degisirse.bu benim fikrim.
istiyorum ki sizde yazin düsündüklerinizi.

hasan1
10.08.2005, 00:28
selamlar bu ab konusunda kimsenin yazilarini göremiyorum anladigim kadar daha biz
hazir olmamisiz ab icin girersekte gururlu girelim girsekte bir cogunun kurtulus oldugu bizimse kurtulus deyil avrupada yasayanlar biliyorlar
ne umarsin avrupadan
avrupa ölüyor acindan
aradigini bulamasin
buldugunu alamasin
ayri kalirsin vatanindan

DiyaR_02
11.08.2005, 21:34
yaw birakin allahinizi severseniz türkiyeyi yönetenler bu mantikla ilerledikce hic bir yere varamaz. biz burada istedigimiz kadar konusalim bir yerde degnekle yönetenler var derin devlet nasil olsa var allaha bin sukur biz zaten geceleri onlarin sayesinde rahat uyuyoruz onlar olmazsa uyuyamazdik zaten :) kafalari degistirmek kanunlari degistirmekten daha da zordur. ab ile ilgili kanun cikariliyor sözde ve halen bir cok alanda eskisi gibi davranilmakta! sözde 2015 te abye girebilecekmis ben inanmiyorum arkadasim! ab kendi cikarlari icin oyaliyor baska anlami da yok. temel hak ve özgürlükleri, ''muhasir medeniyet''lerin seviyesine ulasmak icin can atiyor. yaw ben sunu anlamiyorum o adamlarin söyledikleri kendileri yapsa cokmu zor baskalari illa comakmi soksunlar. kafalar degismeli önce!

hasan1
16.08.2005, 16:48
türküyeyi yönetenler ne yapsin bir kere batakliga girilmis cikmasi kolay deyil
her sey göründügü toz penbe deyil türküyede birileri birilerinin amaclarini ulasilmasi
icin okey roli aliyor herseyden önce türküyeyi yönetenler avrupanin isteklerini deyil
kendi icinde yasayan insanlari icin layik olanlari yapmali ab ne zaman dagilacagi
beli olmayan bir macara türküye her seyi yapsa dahil 2015 deyil 2040 da almazlar
bugun polanyayi bulgaristani romanyayi vs aliyorlar türk halkinin
cilesi bitmez benim görüsüm saygilar

Ezo
28.08.2005, 13:39
Tr cok sorunlu bir ülke ondan issizlik var din ve irk ayrimi var cogu bölgesi fakir Eu ne yapsin tryi... Eu tryi farkli bir niyetle kullanmak istiyor.... Tr zor girer eu'ye keske girse bizim hazretligimizde bitse yaa.....

hasan1
29.08.2005, 10:53
ab girsekte ne olacak biz ab de yasiyoruz yasayanlarda kac kisi saglam kalmic
hepsi bunalimda insanlar

onurtt
31.08.2005, 14:36
Bağımsız devlertlerden oluşan Avrupa Birliği düşüncesi ilk olarak 1683te William Penn tarafından atılmıştır..Birliğin temelleri 1951 yılında benelüx ülkelerin, italya,almanya ve fransa ile somutlaşır.İlk etapta kömür ve çelik birliği oluşturulur..Genişleme yılları 1973, 1981, 1986,1995 ve 2005'tir.
Şimdi temel olarak bu sorunun yanıtlarını 1993 zirvesinde Kopernhag'ta aramak gerekli.97 zirvesinde Türkiye'nin ortaklıkla ilgili ödevleri ki bunlar ağırlıklı olarak siyasi ve ekonomik yerine getirmediği sonucu ortaya çıkarıldı..AB ilerleme raporu 97-99 arasında Türkiye'de kayde değer değişmerlerin olduğuna işaret ederek görüşmelere yeniden başladı. Temel olarak siyasi ve ekonomik kriterler Türkiye'nin önünü tıkamaktadır.1993 Kopenhag zirvesinde kabul edilen Kopenhag Kriterleri 99'da yürürlüğe girmiştir..Aday üyelerden bu kriterleri yerine getirmesi beklenir.

Şuan itibariyle toplam 25 ülke ve 455 milyon nüfüstan oluşuyor kişi başına yıllık gelir 21.000 Euro...
Bulgaristan ve Romanya ile 2002 yılında görüşmeler başlamıştır, Türkiye ve Hırvatistan'a da müzakere tarihi verilmiştir.

Siyasi Kriterler
-demokrasi
-hukukun üstünlüğü
-insan hakları
-azınlık hakları
Ekonomik Kriterler
-piyasa ekonomisi
-dış rekabete dayanma kapasitesi
Uyum Kriterleri
-AB müktesebatına uyma

Sonuç olarak, Türkiye'nin u kriterlerden yerine getiremedikleri olabilir ,ancak irdelenmesi gereken bir diğer konuda mayıs 2004'te AB üyesi olan 10 yeni ülkenin ki bunların önemli bir çoğunluğu 1990 öncesine kadar sosyalist ekonomiyle yönetiliyordu, Türkiye'nin yerine getiremediği siyasi ve ekonomik kriterleri gerçekten yerine getirip getirmediği.

onurtt
31.08.2005, 14:39
Ayrıca Yunanistan'ın girdiği dönemde Türkiye'ye de teklifte bulunulmuştur...

Ezo
31.08.2005, 18:08
ab girsekte ne olacak biz ab de yasiyoruz yasayanlarda kac kisi saglam kalmic
hepsi bunalimda insanlar

Dogru neyazikk i Hollanda cogu kisinin piskolojik tedavi görundugu ortaya ciktiiii.......:3D_NG (27

Erki
05.09.2005, 20:35
Alevimen hakli

burdakiler hakketen girmek istemiyor. bi düsünsene, burdakiler yabancilari atmayi düsünürken,yenilerini napsinlar.onlarada hak vermek lazim

Canan
05.09.2005, 22:47
arkadaslar merak etmeyin kapidan kovsalar bacadan gireriz demek isterim ama bence bu is cok zor. icimden havada bulut turkiye sen bu isi unut demek geliyo.

bence onemli olan turkiyenin avrupa'ya girmesi degil onemli olan turkiyeye avrupa standartlarinin getirilmesi.

hasan1
06.09.2005, 00:07
selam arkadaslar bizde isderiz türküyeyi aby alsinlar ne yaziki canan kardesin
dedigigibi biz avrupayi unutalim avrupa standartlarini gelene kadar sanirim
avrupada ab kelimesi kalmaz ?

onurtt
06.09.2005, 01:16
Şimdi gelelim şu insan hakları ve demokrasi olayına...Doğrudur bunlar Türkiye'de yetersizdir, aksini iddia eden yok ama bakalım birliğe yeni üye ülkelere mesela Çek Cumhuriyeti ya da Slovakya ne durumdalar. Bu iki ülkede Romen kökenli insanların maruz kaldığı ayrımcılığı her halde AB komisyonu görmemiştir, Diyarbakır kadar biraz bu ülkelerdeki varoşlara yolları düşseydi görürlerdi...Ülkenin en geri kalmış bölgelerinde nasıl bir tesadüfse Romen kökenlilerin yaşadığı yerler ve nasıl bir tesedüfse bu insanlara karşı bir ayrımcılık var...Bu kadar mı bir diğer AB ülkesi Yunanistan, şu tesadüfe bakın orda da en geri kalmış kesim ülkenin en fakir yeri Batı Trakya'da Türklerin yaşadığı yer...Aynı ülkede Makedonlar ve Arnavurtlarda hallerinden memnun değiller.İngiltere-IRA, İspanya-ETA mücadelelerinde ortaya çıkan insan hakları ihlallerine hiç girmeyelim...

Sonuç olarak benim iddiam Türkiye'de Demokrasi ve insan hakları istenen düzeyde demek değildir ancak birliğe yeni üye olan ülkelerdeki insan hakları ihlalerini önce araştırsınlar sonra Diyarbakır raporları yayınlasınlar...

istediğiniz ülkeyle ilgili bilgi aşağıdaki linkte..(malesef türkçesini bulamadım)
http://www.hrw.org/wr2k1/europe/