Orijinalini görmek için tıklayınız : Yahova sahitligi hakkinda neler biliyoruz?

gulizar
07.08.2005, 23:43
eger böyle bir konu üzerinde konusuldu ise silinebilir,ben ayrintili aramadim,ama bu konu cok önemli cünki cok alevi can'larimizi örgütlüyorlar.bildiklerimizi paylasirsak belki bazi can'larimizi bilgilendirmis oluruz.tsk.

Canan
08.08.2005, 00:52
Yahoba sahitleri hakkinda cok sey bilmiyorum, bir kac yahoba sahiti olan arkaddaslarim var (aslen turk degiller) onlara dinlerini anlatmalarini istedigimde cok Detayli bir sekilde anlatamiyorlar.
fakat ingilterede yasiyan yahobacilarin en buyuk amaclarindan biri insanlari kendi dinlerine gecire bilmek. bunlar genellikde pazar gunleri kiliseden cikdikdan sonra kapi kapi gezip insanlara dinlerini anlatirlar. onlara ingilizce bilmedigini soyledigin zaman genelikde sana turkce yazilmis olan kitabciklar verirler. bir kac kere okudum bu kitabciklari ve bunlar 100% propaganda icerikliler. bu kitablarda genelikde su message var 'allah ve ya yahoba cenneti dunyaya getirecek ve tum iyi insanlar bu cennetde mutlu yasayacak'. basga hiristiyanlar bunlardan nefret eder ama benim bu gune kadar tanidigim yahobacilar normalda cok cok iyi ve zararsiz insanlardir. Yanlizca pazar sabahlari onlara kapiyi acmayiz.

hasan1
08.08.2005, 12:49
selamlar hani alevilikte hos görü vardi yeterki gel kim olursan ol diyen acaba kapiyi
nicin pazar günü acmayin diyor canan yoksa o gelen insanlarin kendisini ikna ederler diyemi yoksa aleviligi anlatamayacakmi saygilar

yahovacilarin hakinda cok genis bilgiler verebilirim,bu forumda paylasa bilirim sizinle
yanliz baska arkadaslar bildiklerini yazsinlar daha sonra bende yazacam.

chatlakalper
08.08.2005, 13:44
yahova şahitleri

kimlerdir

amaçları nedir

ne zaman kuruldu

karşı oldukları şeyler

Hepimiz görmüşüzdür mutlaka onları.Ellerinde tuttukları Der Wachtturm -Erwachet KULE -UYANIN adlı dergiyle kalabalık yerlerde ,mesela tren istasyonlannda veya sistematik olarak dolaştıkları evlerde tartışmaya girip, dini konularda pek bilgisi bulunmayan kişilerin akıllarını bulandınp kendilerine çekmeye çalıştıklarını görmüşüzdür,duymuşuzdur.

Kimdir bunlar ? Amaçları nedir ? 1882 yılında ABD'de kurulan bu hrıstıyan kökenli mezhebin tüm dünyada 5 milyona yakın üyesi vardır.Amaçlan ; bir din devleti olan Tanrı Krallığını kurmaktır.. Hz. İsa'nın yakın zamanda dünyaya geri döneceğini iddia ederler. Aynca 1914, 1918 ve 1925 yıllarında kıyametin kopacağım tahmin etmişlerdi. Üyelerine çok sıkı bir disiplin uygular.Üyelerini yukarıda yazıldığı gibi az para karşılığı çeşitli yerlerde çalıştırır.

Ticaret de yapıyorlar çeşitli dallarda-Tüm dünyada 4 milyar mark ciro yaptıklan sanılmaktadır.Söyledikleri gibi sadece bağışlardan değll,yaptıkları ticaretten kazandıkları tahmin YAHOVA şahitleri 1882 yılında ABD'de kuruldu ediliyor. Uzun zamandır 190 bin üyeleri olan Almanya'da resmi bir kilise olarak tanınmanının savaşını veriyorlar.Bu sayede vergiden muaf olmayı diğer kolaylıklardan yararlanmanın peşindeler. Haziran 1997 tarihinde Alman Anayasa Mahke mesi alınan karar gereği bu planları şimdilik askıda kaldı. Karara göre:Devletin kendisine karşı olmamalanna rağmen .üyelerine koydukları seçime katılma yasağı demokrasinin prensip lerine ters düştüğü için resmi bir kilise olarak tanınmamıştır.

KARŞI OLDUKLARI ŞEYLER

• Kan nakline karşıdırlar.Hasta ölecek dahi olsa kan verilmesi yasaktır

• Askerlik reddedilir

• Devlet kurumlanna karşıdırlar

• Diğer dinleride,şeytanın hükmettiğine inandıkları dünyanın bir parçası sayarlar

• Politikaya katılımları yoktur. Seçimlere katılmak yasaktır

Canan
08.08.2005, 16:45
selamlar hani alevilikte hos görü vardi yeterki gel kim olursan ol diyen acaba kapiyi
nicin pazar günü acmayin diyor canan yoksa o gelen insanlarin kendisini ikna ederler diyemi yoksa aleviligi anlatamayacakmi saygilar

yahovacilarin hakinda cok genis bilgiler verebilirim,bu forumda paylasa bilirim sizinle
yanliz baska arkadaslar bildiklerini yazsinlar daha sonra bende yazacam.:

alevilik bana basga dinlere saygi ve sevgi gostermemi ogretdi ama benim dinime ve inanclarima saygi gostermeyen insanlara bende saygi gostermem. yahobacilar kendi dinlerinden haric tum dinlerin yanlis olduguna inanmasa neden basga dinlerdeki insanlara kendi dinlerine gecirme ihtiyaci duysunlar.

sana bir animi anlatim bundan nerdeyse 4-5 sene onceydi evde yanlizdim ve 2 30 yas ostu yahobacilar kapimisa geldi bende kapiyi acdim bana allaha inanip inanmadigimi sordular ve ondan sonra hangi dineden oldugumu sordular ve bende saf saf onlara bildigim kadar aleviligi anlatdim nerdeyse 25 dakika konusduk onlar bana bende onlara anlatdim, ondan sonrada beni kiliselerine davet ediler ve gitdiler. bundan sonrada bir kac hafta boyunca hep geldiler ama ne ben nede ailem onlarla konusduk. sana sorarim hasan1 sence 14 yasindaki bir cocuga kendi dinlerini anlatmaya calisan ve kiliselerine davet eden insanlar cok saygili insanlarmi?
ha bu arada madem sordun soyleyim ne yahobacilik nede basga bir din beni bu yoldan ayiramaz.

ha bu arada hasan ne olursan ol gel sozu sevgili mevlanaya ayit. biz aleviler oyle herkeze gel demeyiz yanlizca eline, diline sayip olanlari aramisa aliriz.

hasan1
08.08.2005, 17:42
selamlar canan kardesim demek isdedigim sudur kendi dinini kendi kültürünü kendi aleviligini anlatirsan onlar zaten anlarlar bir dahada gelmezler
benim bildigim yahovacilar isaya inanirlar incile inanirlar aslinda hic alakasi olmayan
kendi basina insanlari kandirarak din adina kendi cikarlari dogrultusunda dunyada
tek din hiristiyanligi yaymak
yahovacilar kimleri kandirirlar ilticaci yardima ihtiyaci olanlari
ve esinden ayrilanlari ve ise ihtiyaci olanlarivs cok seyleri var

yahovacilari kasd edirorum hasta bir insana oglu bile olsa kanini vermeyen
kendilerden olmayanlarla evlenmeyenler
baska halklara hakaret oldugunda sesini cikarmayan
söylediginde bu gibi olaylar siyasetir
bir cok vahid vererek insanlari kandiriyorlar
bir cok bizim alevilerde katilim var taniyorum saygilar

izmirksk
08.08.2005, 23:34
bir defasında karşıyayakada kardeşimle gezerken elinde kitaplarla birisi bize yaklaışıp biraz hoşbeş ettikten sonra şunları okuyun diye çantasından kitaplar çıkardı.
yehova şahitlerinden olduğunu kitaplarından anlamıştım.biz reddedince oda sinirli bir şekilde ayrıldı.
yehova şahitleri hristiyan-yahudi karışımı bir görüştür.incili esas alır ama yahudillerin haklarının savunulmadan kurtuluşa erişilemeyeceğini savunurlar

hasan1
10.08.2005, 10:03
yahova sahitleri bildiginiz gibi bir sefer kizmakla giderler am baska zaman baskalarini gönderirler ben burada biliyorum cok insan esinden ayrildi cok insan ailesiyle kötü
oldu cok yusuzler isamesihin habercisi olduklarini söylerler ama kendi kendilerden
haberleri yok bu insanlarin dogru birsey söylediginde hemen bu siyasetir deyip
konuyu kapatirlar amerikada yetistirilip israil hesabina calisan insanlar
dinle alakasi yok bence

yaraLiCeyLan
10.08.2005, 10:10
Ben artik onlari bir yerde görünce yüzümü ceviriyorum uzaklasiyorum yoksa sakiz gibi yapisiyorlar. Sokaklarda ellerinden her dilden kitaplar dolasiyorlar. Bizim Türkiyedeki yapiskan saticilara benziyorlar tek fark bunlar para icin yapmiyor:)
Yasli bir bayan var her yerde görüyorum gülümseyip duruyor insanlara sempatik görünmek icin hani sasiripta sizde bir gülümseseniz hemen yaniniza gelip kitabi elinize tutusturacak:)
Bir ara bizim eve dadanmislardi en son sert tepki verdik artik gelemediler. Her pazar kapiyi calip kitap birakiyorlardi kardesim kücük utanip almis ilk seferinde. Bir daha geldiginde almayacaksin dedik son gelislerinde istemedigimizi bildirdik o gün bu gün gelmiyorlar cok sükür.

hasan1
10.08.2005, 11:30
ben onlari cok iyi taniyorum ben almanyaya geldigimde gelirorlardi tabi ben almanca
anlamiyordum önceleri türkce bilenleri cok nadirdi onlar bunu anlatikca ben irakta
iranda türküyeden filistinde insanlarin öldügünü neden bunlara sesiz kaliyorsunuz
deyince biz politika yapmiyoruz dediler bende savaslara karsi cikmak politikami dedim mahsumun yaninda olunacagini söyledim zalimin yaninda deyil
biz aleviler böyleyiz dedim bir kac sefer geldiler bende bizi anlamayani anlamayiz
birdahada beni rahatsiz etmeyin dedim o gidisleri oldu

canan kardesime ben herkes gelebilir derken tabiki her seyden önce dürüstlük
önemli eline beline diline sahip kisi kim olursa olsun benim icin önemli dürüst insan
saygilar tüm canlara

ErdalNET
12.08.2005, 23:47
Masonlar ençok bizim inancı zayıf alevileri Hristiyan yapıyor. Aman Dikkat edelim :D

hasan1
15.08.2005, 17:37
selamlar burada almanyada cok kisi yahovaci olmus cogunlukta bizim aleviler
genelde maras malatya corum bir coguda hiristiyan asili mardinliler

Yakapınarlı
19.12.2005, 19:44
yehovanın şahitliği hakkında bende bir topik açmıştım orada biraz bilgi vermek istedim.arkadaşlardan bazıları yehovanın şahitlerinin kilisede ibadet ettiklerini söylemiş hayır kesinlikle işbadet ettikleri yer bir kilise değil.normal bir salon.genel olarak pazar günleri bu salonda toplanıp 2 haftada bir çıkan gözcü kulesi adındaki dergiyi inceliyorlar.ve bu tüm dünyada aynı and aynı konu inceleniyor.ben yehovanın şahitlerinin kötülüğünü görmedim hatta çok faydasını gördüm.en yakın örneği benim teyzem yehovanın şahiti.

hasan1
21.12.2005, 10:12
slm sen yahovani sahitlerinin kötülügünü görmedim diyorsun ben cok gördüm

Yakapınarlı
21.12.2005, 13:25
bilinçli olarak kötülük yapacak insanlar gibi gelmiyor bana sana belkide öyleleri denk gelmiştir.ben kendi adıma konuştum zaten ben görmedim.

Mert_offline
17.01.2006, 14:03
yehova şahitleri kuran dışında diğer üç kitabı kabul ederler ve onu harmanlayıp kendilerine göre bir inanç sistemi kurmuşlardır. okul yıllarımdan bir iki arkadaşım vardı bu inanca sahip olan. genelde zararsız insanlardır ancak mutlaka olarak bir yanları israil'e dayanır. özellikle aleviler üzerindeki misyonerlik olgusuna bunlarında katıldığını kendim gözlemledim, hatta hatırlarsınız son zamanlarda hristiyanlıktaki baba-oğul-kutsal ruh üçlemesinin alevilikte allah-muhammed-ali olarak karşılık bulduğunu söyleyerek hristiyanlıktan etkilendiğimizi söylemişlerdi. Bir yandan şiilerin bizleri şiileştirme çabası, bir yandan sünnileştirme, diğer yandan yehova şahitleri, hristiyanlar. Arkadaşlar bunlar bizleri inançsız olarak bellemişler, aleviliği nasıl gördüğümüzü ve nelere inandığımızı bilmiyorlar. Dikkatli olmak gerek!!!!

hasan1
17.01.2006, 14:50
benim anladigim yahova sahitliginden aradiklari sahit isa icin deyil
genelde israil icin araniyor böyle bir insanlik anlayisi olamaz olamaz
deyi dayatsan diyorlarki politika ben diyorumki irakta suczuz yere ölüyorlar
neden sesiz kaliyorsunuz deyince verdikleri cevap biz politaka yapmiyoruz
zalime zulüme haksiza barbara karci cikmak politikami kime dur diyecekler bu insanlar anlamis deyilim

MetinK
26.01.2006, 03:21
Yehovacilik devlet destekli yaratilmis bir tarikattir .Amaclari apolitik ve amacsiz insanlar yaratmaktir .Bu tam da kapitalizmin istedigi bir seydir.Inanc sistemlerinin temelleri yoktur.Devlete karsi degillerdir aksine devlete karsi cikilmasina karsilardir.Yine kan alip vermezler .Bilime ve insan sagligina ters bir düsünce yapisidir bu.Günümüzde binlerce insan kan kanseri olan yada trafik kazasi ve ameliyatlarda kana ihtiyaci duymaktadir.Bunlarin mantigina göre hepsinin ölmesi gerekir.Ayrica amaclari insanlari kendine baglatmak ve bir piyon gibi kullanmaktir.Kendilerine bagladiklar insanlarada baskalarina sirlarini anlatmamalarini siki siki tembih ederler.Kisacasi din adina ama dinle hic alakasi olmayan bir grupturlar.Üzülerek belirtmeliyim ki;Alevi bircok genc bu insanlara kanmis ve onlarin oyuncagi olmustur.Eger bir inanc sahibi olmak istiyorsaniz Alevi olun.Eline,beline,diline sahip cik.Yani hirsizlik yapma,baskasinin namusuna göz dikme,yalan söyleme.Bu üc sey bile Aleviligin sadece bir inanc degil ayni zamanda insanlik ve toplumsal yönünü de göz önüne seriyor.Daha bir cok güzelligi icinde barindiran Alevi inancini iyi anlamak ve ögrenmek ve yasatmak gerekir.

Yakapınarlı
26.01.2006, 16:18
Kendilerine bagladiklar insanlarada baskalarina sirlarini anlatmamalarini siki siki tembih ederler
yehova şahiti değilim ama çevremde tanıdığım çok insan var yehova şahidi olan yanlış tanınmalarını istemem 5 senedir bu insanlarla içiçeyim araştırmak adına çok ibadetlerine katıldım kesinlikle bir sırları yok ve bildikleri tüm bildgileri insanlarla paylaşırlar yani aman haa bak bunları kimseye söyleme gibi bir olay yok aksine ne öğrendiyseniz başkalarıyla paylaşın derler.inaçlarına saygılıyım.ilk başta benim teyzem bir yehova şahidi yani en yakından incele fırsatım var.islamın şartlarından daha mantıklı geldiği kesin en azından mantığa dayanıyor bazı şeyler tabiki ters düşünceler de var yani bana ters gelen ama herkeze saygımız sonsuz.

gonul
26.01.2006, 19:32
bende gördüm bu insanları hata bayagı konuşduk iyi insanlar amacları inandıkları fikirleri başkalarıyla paylaşmak hiç birinde israil senpatisi görmedim tabiki sizin tanıklarınızda olabilir orasını bilmemeyeceğim
saygılar

MetinK
27.01.2006, 03:06
Yehova sahitlerinde mantiksiz seylerin de oldugunu kendiniz de söylüyorsunuz.Ama ben Alevilik icin bir mantiksizlik görmüyorum.Alevilik bir mezheptir.Yehova sahitleri ise bir tarikattir.Almanca (Sekte) Yehova sahitleri faliyetleri bir cok ülkede yasaklanmistir.

Yakapınarlı
27.01.2006, 11:39
Yehova sahitlerinde mantiksiz seylerin de oldugunu kendiniz de söylüyorsunuz.Ama ben Alevilik icin bir mantiksizlik görmüyorum.Alevilik bir mezheptir.Yehova sahitleri ise bir tarikattir.Almanca (Sekte) Yehova sahitleri faliyetleri bir cok ülkede yasaklanmistir.
yehova şahitliği şuan anayasanın güvencesi altında korunan birdin olarak geçer kaynaklarda ben yehova şahitliğiyle aleviliği kıyaslamadım ki örnek veriyosunuz sadece bir kaç hatalı bilgiyi düzelttim.aleviyim ve bununlada gururduyarım

nagihan ünal
27.01.2006, 12:11
merhaba ben antalyadan yazıyorum geçen yaz işyerinde bir bayanla tanıştım sohbelerimiz sırasında yahova şahitliğinden bahsetti ,üyesi olduğunu söyledi . benim anladıgım bütün konulara sevğiyle yaklaşmalarıydı, insan sevgisi yoplum sevgisi vs.her pazar toplantı yapıtorlarmış benide davet etti ama asla ısrar etmedi .ben savundukları inanca saygı duyuyorum. görüşmek üzere

Yakapınarlı
27.01.2006, 12:15
merhaba ben antalyadan yazıyorum geçen yaz işyerinde bir bayanla tanıştım sohbelerimiz sırasında yahova şahitliğinden bahsetti ,üyesi olduğunu söyledi . benim anladıgım bütün konulara sevğiyle yaklaşmalarıydı, insan sevgisi yoplum sevgisi vs.her pazar toplantı yapıtorlarmış benide davet etti ama asla ısrar etmedi .ben savundukları inanca saygı duyuyorum. görüşmek üzere
yehova şahitlerinin inceledikleri kitap mukaddes kitatır burada allahın 4 temel niteliğinden bahseder sevgi,adalet,hikmet,kudret
ve bu nedenle sevgiyle yaklaşmak onlar için nasıl ki islamda farz vardır onun gibi bişeydir.üye demek yanlış olur o dine mensup kişi olarak adlandırmak gerekir.

Yakapınarlı
27.01.2006, 12:34
size ilk yehovanın şahitliğiyle tanışmamı anlatayım kısaca bundan 4-5 yıl kadar önce teyzem yehovanın şahidi olduğunu ve bundan mutluluk duyduğunu söyledi.
o an teyzeme bir garip bakar oldum nedemek istiyodu.anlatmaya başladı şöyle böyle o anlatıyo ben soru ardına soru soruyodum.annem anannem ve tüm köyde çoğu kişi kızıyodu ona din değiştirdi diye.ben olaya hiç bu açıdan bakmadım ne de olsa yeni duyduğum bir olaydı ve çzömeye çalışmalıydım eğer kötü bir yol varsa teyzeme bunu anlatıp vaz geçirmem gerekiyodu ama işin aslı olaya da pek sıcak bakmıyodum.
hatta teyzemin yehova şahidi olan arkadaşları gelmişti köye beni çağırdılar ben bir bahane bulup gitmedim.öyle böyle derken annemin bu insanlık sevgisi hoşuna gitmeye başladı.gelen insanların kişilikleri vs.
ben o ara izmirdeyim annem bigün dediki beni pazar günü ibadetlerine götürürmüsün merak ediyom.tamam dedim ama ben gelmem içeri seni bırakır beklerim dışarıda.bu şekilde pazar günü gittik ibadete annemi içeri bırakmaya gittim amanallahım ne güzel bir ortam bu tüm insanlar tertemiz şık giyimli yani erkeklerde kravat şart bayanlarda etek vs.ve birbirlerine öyle sıcak selamlar veriyolar ki etkilenmemek elde değil.anneme dedim bende kalacam merak ettim nasıl ibadet ettiklerini.ibadet etmeleri sanki bir okulu hatırlattı bana her hafta bir derginin belli bir bölümünü inceliyorlarvs. ve kadın ve erkek yanyana ibadet edebiliyor hatta evli çiftler aileler elele tutuşup dua ediyor bu çok hoşuma gitti.
her sene büyük toplantıları olduğunu duydum orayada gitmeyede karar verdim ve gittim.yakalaşık 1500 yehovanın şahidi ve misafirler salaonda toplu ibadet ettiler ve bu kalabalıkta ne giriştene çıkışta bir izdiham yaşanmadı herkez birbirine saygılı vs.
ve aradan 5 yıl geçti birçok kişiyle tanıştımşahit olan hiç bir zman ısrar etmedileer ve etmiyorlar onlar ban saygılı ben onlara saygılı
ama yehovanın şahitlerinin kişiliklerini seviyorum demek onların her dediği yani inançlarına da inanıyorum değildir.sadece saygı çerçevesinde güzel dostluklarım oldu ve halada devam eder.
bunları buraya yazmamdaki amacım onlar hakkında fazla bilgisi olmayan kişilerin yorum yapmamalarıdır. umarım çarptırılmaz başka konulara yani ben bir yehovanın şahidi değilim.
saygılar

Oli
27.01.2006, 13:36
Yakapınarlı ibadetlerini görmüş bir kişi olarak izlenimlerini vermiş, teşekkürler.
Ben yehova şahitlerini bilmem misyonerler gördüm ama sanırım onlar hıristiyan misyoneri idi. Onlarda zararsızdı, iyi giyinimli idi. Türkçe kurslarına gidip türkçe öğrenirlerdi. Toplantılarına bir iki kişiyi çağırmışlardı sanırım. ancak bu ibadetmiydi tanışmak içinmiydi bilmiyorum.

Misyonerler herzaman iyi görünümlü ve belkide özellikle yakışıklı olanlardan vs. seçiliyo olabilir. Bu insanlar ya çok zengin ya da maaş karşılığı bu işleri yapıyo olmalılar. İnsanlara yaklaşımlarının iyi olması inançlarını benimsetmek içindir. Misyonerlerin illaki klise gibi birt dertlerinin olmadığını da biliyoruz yani basit bir dairede de ibadet edebiliyorlar.

Sadede gelirsem; onların isteği de insanların üzerinde iyi bir izlenim bırakmaktır. Böylece kendilerine zaten ısınmış kişileri inançlarına da davet edebilirler. Asıl mesele bir alevinin neden bu tür şeylere ihtiyaç hissettiği konusunda. Mesela Yakapınarlının teyzesi acaba sırf iyi ve sıcak insanlar oldukları için mi onların inancını benimsiyor yoksa başka birşeyler vadediyorlar mı? bilmiyorum ama aksi gibi ya çok boşlukta olan veya maddi imkan sunulan kişiler bu tür işlere sıcaktır diye düşünüyorum.

Yakapınarlı
27.01.2006, 16:50
Yakapınarlı ibadetlerini görmüş bir kişi olarak izlenimlerini vermiş, teşekkürler.
Ben yehova şahitlerini bilmem misyonerler gördüm ama sanırım onlar hıristiyan misyoneri idi. Onlarda zararsızdı, iyi giyinimli idi. Türkçe kurslarına gidip türkçe öğrenirlerdi. Toplantılarına bir iki kişiyi çağırmışlardı sanırım. ancak bu ibadetmiydi tanışmak içinmiydi bilmiyorum.

Misyonerler herzaman iyi görünümlü ve belkide özellikle yakışıklı olanlardan vs. seçiliyo olabilir. Bu insanlar ya çok zengin ya da maaş karşılığı bu işleri yapıyo olmalılar. İnsanlara yaklaşımlarının iyi olması inançlarını benimsetmek içindir. Misyonerlerin illaki klise gibi birt dertlerinin olmadığını da biliyoruz yani basit bir dairede de ibadet edebiliyorlar.

Sadede gelirsem; onların isteği de insanların üzerinde iyi bir izlenim bırakmaktır. Böylece kendilerine zaten ısınmış kişileri inançlarına da davet edebilirler. Asıl mesele bir alevinin neden bu tür şeylere ihtiyaç hissettiği konusunda. Mesela Yakapınarlının teyzesi acaba sırf iyi ve sıcak insanlar oldukları için mi onların inancını benimsiyor yoksa başka birşeyler vadediyorlar mı? bilmiyorum ama aksi gibi ya çok boşlukta olan veya maddi imkan sunulan kişiler bu tür işlere sıcaktır diye düşünüyorum.
kesinlikle bir maddi çıkar yok bu olayda sadece inançlarının ve ibadetlerinin farklı olması çekiyor insanlaı aksine bildiklerini paylaşmak adına kendi ceplerinden para harcayım insanlaraulaşılıyor ilk başta bende öyle düşünmüştüm ama içlerinde çok fakir insanlar görünce fikrim değişti.bunu sadece inançlarından ötürü yapıyolar.yani allah adına

Candacan
28.01.2006, 00:08
eger böyle bir konu üzerinde konusuldu ise silinebilir,ben ayrintili aramadim,ama bu konu cok önemli cünki cok alevi can'larimizi örgütlüyorlar.bildiklerimizi paylasirsak belki bazi can'larimizi bilgilendirmis oluruz.tsk.

Sevgili gulizar,
Bazı canlarımızı sadece bunlar mı örgütlüyorlar. Yoksa biz mi aleviliği iyi bilmiyoruz. Misyonerler, yahudiler, müslümanlar, şunlar, bunlar hep bizi ayartıyorlar. Acaba niye.
Bence gayet basit.
Çünkü bizde iyiye, doğruya, güzele ait diğer dinlerde ve kültürlerde de bulunması gereken, insanı temele sevgiyi de ilkeye koyan evrensel değerler var. Bir başka deyişle bizde birçok din ve kültürden özellikler var. Her din veya inanıştan ritüeller var. Biz bu ritüellerden herhangi birini ön plana çıkarırsak, o dinin etkisine girmeyi kendimiz yaratmış oluruz. Alevilik bütün dinlerin üzerinde, bütün kültürleri kapsayan, tüm varlıkları bütünün parçaları olarak gören, diğer dinlerin ne içinde ne de dışında olan ve diğerlerinden tamamen farklı olan büyük bir sevgi dinidir.
Biz aleviliği böyle göremediğimiz müddetçe diğerlerinin etkilerine her zaman açık olacağız.

MetinK
28.01.2006, 03:30
"YAKAPINARLI]yehova şahitliği şuan anayasanın güvencesi altında " Sayin Yakapinarli:ANayasalar her devletin kendine mahsus bir olgudur.Bir devlet serbest birakirken digeri yasaklayabilir.Ben anayasal güvence demedim.Almanya nin din olarak henüz yeni kabül ettigini ama benim Yehova sahitlerini din olarak degil bir tarikat (Sekte) olarak gördügümü söyledim.Isanin Takipcileri 1870 li yillarda Pennsiylvania li bir tüccar oglu Russell tarafindan kurulmus ve finanse edilmistir.Mesihin 1843 yilinda gelecegini iddia etmistir.!!bu gerceklesmeyince yanlisini itiraf etmistir.Ancak bazi izleyiciler bu yolu devam etmisler 1914 yilinin altin yillar olacagini söylemislerdir!sonraki yillarda ki baskanlari Franz 1975 yilinda dünyanin son bulacagi tezini ileri sürmüstür.Buna inanan insanlar evlerini ,arabalarini ,esyalarini satmis ve bunlari yiyip dünyanin sonunun gelmesini beklemislerdir. Temiz giyinmelerinin nedeni ise;Tanri yi temsil etikleri icindir.Hafta da üc gün Ibadet Salonlari dedikleri yerlerde ibadet ederler.Sigara ve icki icmezler ruhlarini kirlettigini düsündüklerinden.Bir bagis kutusu konulur ve insanlar bu kutuya istedikleri yardimi yaparlar.Suan merkezleri NewYork tadir. Baskanlik sistemiyle yönetilir ve yönlendirilirler.Yeryüzünün bir parcasi cennete döndürülecek (Aden Bahcesi)ve buraya iyi insanlar yerlesecek.Tanri Armegedan savasini balatacak ve Isa 1000 yil kral olarak hüküm sürecek.(Hani savasa ve insalarin öldürülmesine karsilardi!!!) Bu bir celiski degilmi? Insalar ve dolayisiyla Isa yeniden dirilecek.Hangi bilimle aciklayacagiz bunu.% yasindaki cocuk bile buna güler Iyi günler dileklerimle Dostca kalin METINK

Yakapınarlı
28.01.2006, 05:32
"YAKAPINARLI]yehova şahitliği şuan anayasanın güvencesi altında " Sayin Yakapinarli:ANayasalar her devletin kendine mahsus bir olgudur.Bir devlet serbest birakirken digeri yasaklayabilir.Ben anayasal güvence demedim.Almanya nin din olarak henüz yeni kabül ettigini ama benim Yehova sahitlerini din olarak degil bir tarikat (Sekte) olarak gördügümü söyledim.Isanin Takipcileri 1870 li yillarda Pennsiylvania li bir tüccar oglu Russell tarafindan kurulmus ve finanse edilmistir.Mesihin 1843 yilinda gelecegini iddia etmistir.!!bu gerceklesmeyince yanlisini itiraf etmistir.Ancak bazi izleyiciler bu yolu devam etmisler 1914 yilinin altin yillar olacagini söylemislerdir!sonraki yillarda ki baskanlari Franz 1975 yilinda dünyanin son bulacagi tezini ileri sürmüstür.Buna inanan insanlar evlerini ,arabalarini ,esyalarini satmis ve bunlari yiyip dünyanin sonunun gelmesini beklemislerdir. Temiz giyinmelerinin nedeni ise;Tanri yi temsil etikleri icindir.Hafta da üc gün Ibadet Salonlari dedikleri yerlerde ibadet ederler.Sigara ve icki icmezler ruhlarini kirlettigini düsündüklerinden.Bir bagis kutusu konulur ve insanlar bu kutuya istedikleri yardimi yaparlar.Suan merkezleri NewYork tadir. Baskanlik sistemiyle yönetilir ve yönlendirilirler.Yeryüzünün bir parcasi cennete döndürülecek (Aden Bahcesi)ve buraya iyi insanlar yerlesecek.Tanri Armegedan savasini balatacak ve Isa 1000 yil kral olarak hüküm sürecek.(Hani savasa ve insalarin öldürülmesine karsilardi!!!) Bu bir celiski degilmi? Insalar ve dolayisiyla Isa yeniden dirilecek.Hangi bilimle aciklayacagiz bunu.% yasindaki cocuk bile buna güler Iyi günler dileklerimle Dostca kalin METINK
sayın metinK
evet yehovanın şahitliği hakkında sizdebenim bildiğim herşeyi biliyosunuz ben burda o kişilerin inançlarını savunmuyorum zaten sadece kişiliklerini bu yola inanmışlar ve bu nedenle herkez kendi iç dünyasını temizlemiş.bu kişiler misyoner olsalar bile iyi insanlar benim buada vurgulamak istediğim bu yani inandıkları şeylere inandığımı vurgulamıyorum.benim doğrum mantığımla paralel hareket edenşeylerdir içlerinde mantıklı olan şeylerin olduğu gibi mantıksızda var elbet.sadece bazı arkadaşlar kötü olarak biliyolar onlar için yazdım.
ayrıca anayasanın ne demek olduğunu bende biliyorum genede teşekkürler açıklamalar için
saygılar...

MetinK
28.01.2006, 17:12
Ben maddi cikar derken siradan insanlar yani onlara inananlari degil suyun basini tutan insanlari kastetmistim.Toplanan bu yardim ve paralar nereye gidiyor.Nerede toplaniyor ve nerede harcaniyor?Türkiye de Yesil sermaye (kombasan,Yimpas,Fadil vb.leri )de mutluluk veriyorlardi.Hatta cennetten arsa alanlar bile vardi.Insani kandirmak ve kendi yörüngesine koymak basittir.En kolayi da din ve inancla yapilanidir.Dostcakalin

cemalettin
30.01.2006, 14:26
Selam,

Yehova şahitleri konusunda "hasan1"oldukça doğru tanımlarda bulunuyor.
Art niyetli kişilerdir,politikaya karışmazlar fakat kandırdıkları kişileri kendi politikalarına esir ederler.Taraftarlarını devlete karşı olmaya teşvik eder fakat kendi lehlerine sömürürler.Kendini bilen kişilerin karşısında konuşacak pek birşeyleri kalmaz ve bazı zamanlarda sinirlenip asıl yüzlerini gösterebilirler hani...
sadece Yehova Şahitleri diye düşünmeyin.Bütün misyonerler aynı tipteler.
Anglosakson asıllılar halkımıza antipatik gelmeye başladığından beri Güney Kore asıllı maşalar kullanmaya başladılar.
Uzak durmakta fayda vardır,evin kapısını değil de gönül kapısını kapalı tutalım.
Gerekirse dinleyelim de,içyüzlerini iyice öğrenelim.
Düşmanı tanımanın en iyi yolu lisanını öğrenmekmiş...

Sevgiler

yehova şahiti değilim ama çevremde tanıdığım çok insan var yehova şahidi olan yanlış tanınmalarını istemem 5 senedir bu insanlarla içiçeyim araştırmak adına çok ibadetlerine katıldım kesinlikle bir sırları yok ve bildikleri tüm bildgileri insanlarla paylaşırlar yani aman haa bak bunları kimseye söyleme gibi bir olay yok aksine ne öğrendiyseniz başkalarıyla paylaşın derler.inaçlarına saygılıyım.ilk başta benim teyzem bir yehova şahidi yani en yakından incele fırsatım var.islamın şartlarından daha mantıklı geldiği kesin en azından mantığa dayanıyor bazı şeyler tabiki ters düşünceler de var yani bana ters gelen ama herkeze saygımız sonsuz.

Sayın kardeşim,
İslam'ın şartları dediğin özünde sadece iki şarttır."Allah'a ortak koşmamak" ve "Allah'ın huzuruna kul hakkiyle çıkmamak"
Bunlardan gayrısı,insanları kontrol altında tutmaya uğraşanların koydukları şartlardır.
Yehovacı veya diğerleri,misyonerler(protestan/katolik fark etmez)bizim kitabımızı,peygamberimizi,dinimizi ve hatta bizi kabul etmezlerken biz niye onlara goşgörülü davranalım ki?
Hak Yolu'na soyunmuş kişilerin başkalarını kendi yoluna sokmak için dil döktüğünü hiç gördün mü?
Gönlü olan "talib"olur

Bu gibi kişileri sadece insan olarak kabul edelim ve insanlarda da zararlılar olduğunu....

Sevgilerimle

hasan cicek
21.03.2006, 12:32
selam sayin mert yehovanin sayitleri okudugum kadar tavrat zebur israyilde yazildi yani ortadoguda.mö.dönemde yahudilere verilmisti. Incili yahudiler kabul etmedi yehovanin sahitleri bu üc kitaba inanir simdiki israyili destekliyor anlama gelmez.Ikincisi üclüge inanmazlar tek tanri olan Yehovadir .saygilarimla.Hasan

şavolanlı
22.03.2006, 20:54
valla canlar bu konuda bir kaç yazarın yazısını okumuştum.onlar bu yahova şahitlerinin yeni bir akım olarak ortaya cıktıgını dile getiriyorlar.musevilik ve hiristiyanlıktan esintilerin var oldugunu ifade etmektedirler.incil ve tevrattan kendilerine bir mukaddes kitap oluşturmuşlar.çok güçlü bir lobisi oldugu bilinmektedir.amerikan meyşeylidir.

pirihorasani
23.03.2006, 17:04
Ben bu forumda bir cok bu Yahova Sahitlerinden oldugunu dusunuyorum,bazilari yakinda itraf eder zaten.

Hak Muhammed Ali dogru yolu bulmanizda yardimci olsun.

Gercege Hu Mumine Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali

hasan cicek
25.03.2006, 22:42
Sayin.Yaraliceylan
Yehovanin sahitleri insanlara zor kulanmazlar eger birisi gönülden isterlerse ellerinde geldigi kadar yardim ederler ücretsiz olarak kutsal kitabi bereber incelerler.herkes özgür olarak karar verir zoraki olmaz .

saygilarimla ,Hasan

hasan cicek
26.03.2006, 18:14
Yehova nin sahitlerin inancına göre cehennem varmi ?
Bazıları,cehennem ateş ögretisinin dogru olsun yada olmasin .yararlı olduğunu ileri sürerler.Neden? onlar bu ögretinin kötü davranışlara karşı caydırıcı bir rol oyadigini söyler.Bu dogrumu? Insanlar cehenem ate$i ögreti$ine inandığı bölgelerdeki suc orani diger yerlere dahami düsüktür?Pek degil.Gercekte cehennem ate$i ögretsi cokzararli bir ögretidir .

Allah''ın insanlara i$kence etigine inan bir ki$i .iskenceyi igrenc bir $ey olarak görürmü?Neden görsün? zalim bir Tanrıya inananlar cogu kez kendi tanrilari gibi zalim olur.

Ne $ekilde olursa olsun.konuya mantikli yakla$an biri i$kence cektirilen bir cehennemin var oldugunu kabullenemez.Daha da önemlisi .Tanrı''nin Sözü böyle bir yerin var oldugunu söylemez.Bir ki$i öldügünde kendisi topraga döner :hemen ogünde kuruntulari yok olur:Mezmur 146:4.

Bundan dolayi. Yehova nin sahitlerinde cehennem ögretisi yoktur.
saygilarimla. Hasan

hasan cicek
02.04.2006, 18:47
selamlar burada almanyada cok kisi yahovaci olmus cogunlukta bizim aleviler
genelde maras malatya corum bir coguda hiristiyan asili mardinliler
Neolur olsun.Tanrinin amacini arastirmak ögrenmek sirf Miras aldigi Dine Bagli degildir,örenegin bir italyan derse ben burda dogdum annam babam Katoliktir yahut ben Türküm annem babam mèslümandir bende müsliman kalacagim.Acaba Tanrinin istegei bumu?bizden neistiyor?amci nedir .hangi tapinmayi kabul eder.Cünkü hakikat birdir Iki olamaz kari$ik Allah degildir.

Cenehenem.cenet.kader.Anlimin yazisi ,Ecel,Kimini vakir kimini zengin yapar, bazi dinlerin Kutsal kitaplarinda vardir. Aleviliktede vardir.

Mukades kitapta yukarda belirtigim ögretiler yoktur. i$te bircok Aelevi Sunni arkad$lar bu ögretileri kabul etmedigiz icin Yehovanin $ahidi olduk,
Hiristiyan alemi ve diger dinler Allah adina hep sava$tilar.Allah acaba savaslari kabul edermi Kutsal topraklar diyorlar acaba hangisi.Incil $öyle yazar,Dünyayi harab edenleri harab etmek vakti geldi.Vahi 11;18)
Evet.tarih dinlerin detekledigi sava$larda dökülen kanla lekelenmi$tir.

Saygilarimla .H cicek

Nesimi
02.04.2006, 21:56
Her inanca saygımız var ancak Yahova şahitliği denen tarikat tamamiyle kapitalist devletler tarafından kurulmuş ve amacı Gençleri apolitik, vurdumduymaz, dünyayla bağı kalmayacak şekilde herşeyden uzak tutarak daha kolay yönetmek.

Karl Marx demiş zamanında "Din afyondur" diye. evet haksız değil geçmiştede böyleydi. Krallar her istediğini yapar asar keser yer içer işgaller yapar halkı kullanır dayanağınada tanrı der, Keza Müslüman devletler osmanlılar tek amacı dünyayı işgal etmek bunlarda ekmede yok biçmede yok yemede ortak bir yaşam sürüyorlar.

Demek istediğim bilimden öte gerçeklikten öte inanç yoktur. diğer inançlar insanları kullanıp atmaya yöneliktir genelde. İnsanların beyinlerine Afyon basıp her istediğini mübah gösterirler.

Alevilik bu noktada farklı Sosyalizmin ilk örneklerindendir hatta halkı bu kadar tutan destekleyen kadın erkek eşitliğini savunan zengin fakir ayrımına karşı çıkan bir inanç Şeyh Bedrettinlerden, Pir Sultanlardan, Hz.Hüseinden biliyoruz bu geleneği her zaman zalime karşı çıkan bir gelenek.
TÜrkiyede sosyalist düşüncelerin ALeviler arasında yaygın olmasının nedenide budur. Çünkü ALevilikle Sosyalizm birbirine paralel gidiyor. saygılar...

hasan cicek
03.04.2006, 21:09
Sayin Kizilkilise saygilarimla.
Yehova nin $ahitleri icin Kapitalist devletler tarafinda kurulmu$tur diye yazdiniz
bak karde$im bilmem acaba Yehovanin $ahitleri hakinda bilgi edindinizmi mukades kitap,(Tavrat,Zebur. incil) Yazili$,Mö 1513.MS 100 de bitti,mukades kitabi ne ABD e nede Avrupada yazildi.Orta doguda yazildi.Yehovanin $ahitleri hic bir politkle uzla$maz hic partiye oyunu kulanmaz.devletler bazi dinleri kendi amclar dogrultusunda olmasini isterler bunu biliyoruz ama Yehovanin $ahitleri sadece Tanriya güvenirler yöneticilere degil cünkü biliyoruz
Dünyayi Harab edenleri harab etmek vakti geldi,(Vahi 11:18)

Soyalizm görü$ünü belirtiyorsun saygim var yanliz $unu belirtmek fayda var 19 yüzyilin filozoflari.Friedrich Nietzsche,den alint.artik Ahlak kurallraina ihtiyacimiz
olmadigi gibi dinede ihtiyacimiz yoktur.(Ludwig Feuerbach.Din insan zihninin dü$üdür)Karl Marx, Zihnin ézgürlügünü Dinin zincirlerinde kurtarip artirmak istiyorum,

$imdi Inancin Hz Hüseyine var oldugunu güzel belirtiyorsun saygi duyuyorum
Hz Hüseyn in inancinda.Kadere inanmak cennet cehenem, fakirlik yoksulluk Allahtandir,innanirdi
yukarda belirtdigim Filozoflrin bu tür $eylere inanclari yoktu onlarin görü$lerine saygi duyarim. dininle nasil baglastiriyorsun cünkü celi$kili bir görü$ olmuyormu.
saygilarimla ho$ca kal,
hasan cicek

Nesimi
03.04.2006, 21:41
Sayin Kizilkilise saygilarimla.
Yehova nin $ahitleri icin Kapitalist devletler tarafinda kurulmu$tur diye yazdiniz
bak karde$im bilmem acaba Yehovanin $ahitleri hakinda bilgi edindinizmi mukades kitap,(Tavrat,Zebur. incil) Yazili$,Mö 1513.MS 100 de bitti,mukades kitabi ne ABD e nede Avrupada yazildi.Orta doguda yazildi.Yehovanin $ahitleri hic bir politkle uzla$maz hic partiye oyunu kulanmaz.devletler bazi dinleri kendi amclar dogrultusunda olmasini isterler bunu biliyoruz ama Yehovanin $ahitleri sadece Tanriya güvenirler yöneticilere degil cünkü biliyoruz
Dünyayi Harab edenleri harab etmek vakti geldi,(Vahi 11:18)

Soyalizm görü$ünü belirtiyorsun saygim var yanliz $unu belirtmek fayda var 19 yüzyilin filozoflari.Friedrich Nietzsche,den alint.artik Ahlak kurallraina ihtiyacimiz
olmadigi gibi dinede ihtiyacimiz yoktur.(Ludwig Feuerbach.Din insan zihninin dü$üdür)Karl Marx, Zihnin ézgürlügünü Dinin zincirlerinde kurtarip artirmak istiyorum,

$imdi Inancin Hz Hüseyine var oldugunu güzel belirtiyorsun saygi duyuyorum
Hz Hüseyn in inancinda.Kadere inanmak cennet cehenem, fakirlik yoksulluk Allahtandir,innanirdi
yukarda belirtdigim Filozoflrin bu tür $eylere inanclari yoktu onlarin görü$lerine saygi duyarim. dininle nasil baglastiriyorsun cünkü celi$kili bir görü$ olmuyormu.
saygilarimla ho$ca kal,
hasan cicek

teşekkürler. evet dini inançlarla bilim yanyana geldiği zaman çelişkili oluyor. bu açıdan bakarsak tabiki sosyalizmle dinleri yanyana koyamayız ama benim demek istediğim sosyal hayatta karşılaştığımız problemleri çözmede islamiyetin özelliklede Aleviliğin ne kadarda insancıl olduğu toplumsal hayatı kolaylaştırmaya yönelik yaptırımları olduğuydu.

Komşusu açken tok olan bizden değildir diye bir laf var gerçekten hayranım bu lafa müslümanlığın felsefesi budur aslında ama günümüzde bu pek uygulanmıyor ginede samimi inanan insanların bunu uyguladıklarını gözlemliyorum. Bu işin dini boyutu

birde din olmadan insanlık için belirli şeyler yapmak isteyen düzeltmek isteyen kesim varki bunlarda sosyalistlerdir. Dİn olmadan derken bütün dinlere saygım var sosyalist devrimci insanlarında öyle. Ancak dinler ötesi bir inanç bu. karşılığında vaadedilen bir cennet yok sadece insan olmanın getirdiği bir dayanışma duygusu. halk sevgisi... Zalime karşı çıkma mazlumdan yana olma bence bu kavramlar islamiyetle sosyalizmin aleviliğin ortak paydalarıdır. Bu güzelliklerden faydalanabildiğimiz içinde şanslıyız. Gidipde yehova şahitliğine yada başka bir dine tarikata girmemize gerek yok. heleki o inanç insanı soyutluyorsa yaşamdan toplum için birşeyler yapmayı kısıtlıyorsa, toplumun vazgeçilmezi olan bütünleyicisi olan siyasetten uzaklaştırıyorsa ben o inançta bir oyun sezerim. ama inanada saygı duyarım

hasan cicek
17.04.2006, 23:25
bende gördüm bu insanları hata bayagı konuşduk iyi insanlar amacları inandıkları fikirleri başkalarıyla paylaşmak hiç birinde israil senpatisi görmedim tabiki sizin tanıklarınızda olabilir orasını bilmemeyeceğim
saygılar
te$ekürler ,hasan cicek

hasan cicek
15.05.2006, 20:13
Eskiden israyilliler.Tanri"nin ismini biliyorlardi.Hatta onu ki$isel isimlerinin bir kismi olarak kulandilar tipki bugün "tanri"nin Kulu (yada hizmetcisi)anlamina gelen Abdullah isminde bir çok insan oldugu gibi eski isreiyil kavminde de "Yehova"nin Hizmetcisi anlamina gelen obadya ismi vardi. peygamber Musa"nin annesinin ismi Yokebed idi:bu isim ihtimal"Yehova izzettir"anlamina gelir.Yahya isimi ise,Yehova Lütüfkärdir"demektir.Peygamber ilya"nin ismi"Tanarim Yehova"dir anlamindadir.

Peygamberler bu büyük ismi biliyor ve onu derin saygi ile kulaniyordu.Bu isim Kutsal Yazilarda 7.000 kereden fazla gecmektedir. Meryam"in oglu olan isa mesih.Tanriya duasinda $unlari söylerken bu isme dikat çekti.Bana verdigin adamlara senin ismini gösterdim,Bana olan sevgin onlarada olsun diye senin ismini onlara bildirdim ve bildirecegim(Yuhanna 17:6.26)ünlü Kuran"nin 2 süresinin(Bakara Suresi)87.ayetinin Yorumunda.isa"nin ölü kimseleri Allahin en büyük ismi ile yeniden hayata getirdigini söyler.

saygilar Hasan cicek

KızılBant
18.06.2006, 14:54
Yehova şahitliğini inceledim ve şöyle propagandaları var:

yıl 1914 kıyamet kopacak malı mülkü satın yehova için harcayın ama kopmadı
yıl 1928 gine aynen
yıl 1974 ginde aynen

bunun sonu yok galiba? :)

Gannush
18.06.2006, 15:15
birileri yehova şahitliği inancının arkasına saklanıp voliyi vuruyor herhalde :p

KızılBant
18.06.2006, 15:21
birileri yehova şahitliği inancının arkasına saklanıp voliyi vuruyor herhalde :p

Ben olayı böyle gördüm :) ama hasan cicek ve önyargısız arkadaşlar gelirse bize bu konuyu anlatırlar arkadan konuşmayalım :) :)

hasan cicek
18.06.2006, 17:55
Ben olayı böyle gördüm :) ama hasan cicek ve önyargısız arkadaşlar gelirse bize bu konuyu anlatırlar arkadan konuşmayalım :) :)
sayın kızılBant:ben Yehova'nın Şahidıyım ben kesinlikle arkadan konuşmam kendi düşüncemi açıkça konuştum ve yazdım evet okuyanlar inanmiyabilir buna saygı duyarım eger bir anlaşmazlık varasa bana yazabilirsiniz.
saygılarımla hayatınızda başarılar dilerim.

FaLLeN
19.06.2006, 00:24
sayın kızılBant:ben Yehova'nın Şahidıyım ben kesinlikle arkadan konuşmam kendi düşüncemi açıkça konuştum ve yazdım evet okuyanlar inanmiyabilir buna saygı duyarım eger bir anlaşmazlık varasa bana yazabilirsiniz.
saygılarımla hayatınızda başarılar dilerim.

hasan bey açıkca ve dürüstçe konuşmadın..ve seni anlamakta zorlanıyorum sebepmi ? bir anlaşmazlıkda var bu arada onuda bildiriyorum

bu site alevi sitesi ve alevi inancını yaymak ve onu benimseyip girersiniz.siteye girmek aleviliği yada bazı şeyleri kabul ettiğiniz anlamına gelir..

yehova mıdır kehovamıdır nedir...nerden buluyorsunuz böle saçma sapan inancları ve fikirleri yaf işiniz gücünüz yokmu birilerinin sonradan çıkardığı fikirler üzerinden hayatınızı değiştiriyor yada düşüncelerinizi değiştiriyonuz..sizin fikileriniz ve inancınız bu kadar basitmiydi..kime şahitlik yapıyorsunuz...boşverin..

sivaspiri
19.06.2006, 16:41
1. Yehova’nın Şahitlerinin çağdaş başlangıcı 1870’lerde oldu. İlkin onlara Mukaddes Kitap tetkikçileri deniliyordu. Daha sonra 1931’de Mukaddes Kitaba dayanan Yehova’nın Şahitleri ismini aldılar. (İşaya 43:10) Teşkilatları bu küçük başlangıçtan sonra büyüdü; bugün 230’dan fazla ülkede vaaz eden milyonlarca Şahit var.

2. Yehova’nın Şahitlerinin cemaatlerinin çoğu haftada üç kez toplanıyor. Bu ibadetlere siz de davetlisiniz. (İbraniler 10:24, 25) Orada öğretilenlerin kaynağı Mukaddes Kitaptır. İbadetler dua ile açılıp kapanır. Aynı zamanda çoğu ibadette ‘ruhi ezgiler’ yürekten gelerek söylenir. (Efesoslular 5:18, 19) Giriş ücretsizdir, para toplanmaz.–Matta 10:8.

3. Cemaatlerin çoğu İbadet Salonlarında toplanır. Bu salonlar genellikle gönüllü Şahitler tarafından inşa edilen sade yapılardır. İbadet hiçbir put, haç ya da benzer bir şekil göremezsiniz. Masraflar gönüllü bağışlarla karşılanır. Bağışta bulunmak isteyenler için bir bağış kutusu bulunuyor.–II. Korintoslular 9:7.

4. Her cemaatte ihtiyarlar, yani nazırlar vardır. Onlar cemaatte öğretme işine önderlik ederler. (I. Timoteos 3:1-7; 5:17) Hizmet-yardımcıları onlara yardım eder. (I. Timoteos 3:8-10, 12, 13) Bu erkekler cemaatin diğer mensuplarından üstün değildir. (II. Korintoslular 1:24) Onlara özel unvanlar da verilmez. (Matta 23:8-10) Başkalarından farklı giyinmezler. Yaptıkları için para da almazlar. İhtiyarlar cemaatin ruhi ihtiyaçlarıyla istekle ilgilenirler. Sıkıntılı zamanlarda teselli ve rehberlik sağlayabilirler.–Yakub 5:14-16; I. Petrus 5:2, 3.

5. Yehova’nın Şahitleri her yıl büyük toplantılar da düzenlerler. Böyle zamanlarda birçok cemaat özel bir Mukaddes Kitap eğitim programı için biraraya gelir. Bu büyük toplantıların değişmez bir kısmı İsa’nın yeni öğrencilerinin vaftiz edilmesidir.–Matta 3:13-17; 28:19, 20.

6. Yehova’nın Şahitlerinin dünya merkezi New York’ta bulunuyor. Orada Yönetim Kurulu, yani dünya çapındaki cemaate nezaret eden bir grup tecrübeli ihtiyar da vardır. Dünya çapında Yehova’nın Şahitlerine ait 100’den fazla büro vardır. Bu bürolarda Mukaddes Kitaba dayalı yayınları basma ve dağıtma işi gönüllüler tarafından yapılır. Aynı zamanda vaaz etme işinin teşkilandırılması için yönlendirme sağlanır.

hasan cicek
19.06.2006, 20:23
hasan bey açıkca ve dürüstçe konuşmadın..ve seni anlamakta zorlanıyorum sebepmi ? bir anlaşmazlıkda var bu arada onuda bildiriyorum

bu site alevi sitesi ve alevi inancını yaymak ve onu benimseyip girersiniz.siteye girmek aleviliği yada bazı şeyleri kabul ettiğiniz anlamına gelir..

yehova mıdır kehovamıdır nedir...nerden buluyorsunuz böle saçma sapan inancları ve fikirleri yaf işiniz gücünüz yokmu birilerinin sonradan çıkardığı fikirler üzerinden hayatınızı değiştiriyor yada düşüncelerinizi değiştiriyonuz..sizin fikileriniz ve inancınız bu kadar basitmiydi..kime şahitlik yapıyorsunuz...boşverin..
Merhaba FaLLeN bey:çoğu arkadaşlar Alevi sitede Tez ve Anti tez ortaya koyuyorlar Yehovanın şahitleri için yasaksa ozaman beni sitede çıkarsınlar saygı duyarım.Sonra beni eleştirmekte serbestsin görüşüne saygı duyarım zaten yazmıştınız neyı inanmiyorsan açıkça dile getirebilirdin.
Siteye girmek Aleviligi kabul etmek anlamına gelmez ben bilimsel olarak tartışimayı seven bir insanım.
saygılar.hasan cıcek

FaLLeN
20.06.2006, 03:39
3,yada 4 kutsal kitaptan alıntı ve kopya ile herşeyi bakşa dinlere bağlı bir inancın neresi bilimselki bana bilimsel açıklama yapacaksınız...yaptığınız her açıklama zaten adı koyulmuş dinlerin kitapları ile vereceksiniz..sonra kalkıp bilimsel bir açıklama mı yapacaksınız..gerek yok..siz bir düşünce söleyin biz hangi dine ait olduğunu anlarız...ama bu şahitliği bir dine sokamam..çünkü inanc değil tuzak bir ticaret oyunu

makbule0658
20.06.2006, 14:21
ya arkadaşlar bu yahovalılar Ankara ya uğramıyorlamı ki .Ben hiç karşılaşmadım doğrusu.Ne evde ne de herhangi bir sokak caddedede.Uğramasınlarda zaten.Uzak olsunlar:sas

hasan cicek
20.06.2006, 23:09
3,yada 4 kutsal kitaptan alıntı ve kopya ile herşeyi bakşa dinlere bağlı bir inancın neresi bilimselki bana bilimsel açıklama yapacaksınız...yaptığınız her açıklama zaten adı koyulmuş dinlerin kitapları ile vereceksiniz..sonra kalkıp bilimsel bir açıklama mı yapacaksınız..gerek yok..siz bir düşünce söleyin biz hangi dine ait olduğunu anlarız...ama bu şahitliği bir dine sokamam..çünkü inanc değil tuzak bir ticaret oyunu
Merhaba sayın FaLLeN: Bugün Mukaddes kitabın bilimsel olmadığı görüşü çok yaygındır ve bazıları bu kanıtlamak için.Galille'nin başına geçenleri delil olarak gösteerir acba bu görüş doğrumudur? Mukades Kitapın Tanrı hakkında bilgi içeren bir peygamberlik.tarih.dua.yasa ve ögüt kitabı olduğunu unutmiyalım.O.bilim kitabı olduğunu iddia etmez.bununla birlikte bilimsel konulara degindiginde tamamiyla doğru bilgiler verir.
Örnegin Mukaddes Kitabın gezegenimiz hakında neler söyledigini bir bakalım.Eyub kitabında Tanrı boşluğun üzerine şimalı yayar ve hiçligin üzerine dünyayı asar diye okuyoruz (Eyub 26:7) Eyub Peygamber kitabı MÖ 1473 de yazıldı.Dünya dairesi üzerinde oturan odur (İşaya 40:22) Boşlukta hiçligin üzerine asılı yuvarlak bir dünya tanımı hemen aklımıza astronotların çektikleri uzayda hareket eden yerkürenin fotoğrafını getiriyor.
Evet sayın FaLLen bey ben Evrenimiz rastlantı sonucu kozmik bir patlamayla kendi kendini yaratığına inanmam çünkü bilimsel degildir. evrenimizi yaratan Tanrı'dır. Mukaddes Kitap şöyle der başlangıçta Allah gökleri ve yeri yarattı (Tekvin 1:1) Saygılar Hasan

hasan cicek
21.06.2006, 00:21
ya arkadaşlar bu yahovalılar Ankara ya uğramıyorlamı ki .Ben hiç karşılaşmadım doğrusu.Ne evde ne de herhangi bir sokak caddedede.Uğramasınlarda zaten.Uzak olsunlar:sas
Merhaba sayın Makbule0658:Yehova'nın şahitlerini heryerde görebilirsiniz. sorabilirmiyim Hiç araştırdınızmı neye inanıyorlar inaçları nedir size göre yanlış olanı yazabilirsiniz .Ben her insanın görüşlerine saygı duyarım.
selam. Hasan

öncü nesil
03.07.2006, 20:25
Merhaba sayın Makbule0658:Yehova'nın şahitlerini heryerde görebilirsiniz. sorabilirmiyim Hiç araştırdınızmı neye inanıyorlar inaçları nedir size göre yanlış olanı yazabilirsiniz .Ben her insanın görüşlerine saygı duyarım.
selam. Hasan
Merak ediyorum doğrusu.nedir inançları sayın HASAN ÇİÇEK....

hasan cicek
03.07.2006, 22:08
Merak ediyorum doğrusu.nedir inançları sayın HASAN ÇİÇEK....saygılar sayın Öncü nesil:
Yehova'nın şahitleri yehova'ya şahitlik edenlerdir.Yehova kimdir?Yehova Kadirmutlak Tanrı Mukaddes kitapta (Tevrat.Zebur.İncil) kendine verdigi isimdir Bu Tanrı veya Rab gibi bir unvan degil bir özel isimdir.genel anlamda tarih boyunca Tanrı'nın izetine şahitlik eden herkese Yehova'nın bir şahidi denebilir.Çıkış 3:13.15:İşaya 43:10:

Nitakim Mukaddes Kitap Habil ile başlayarak eskiden yaşamış sadık kişilerin uzun bir sralarken onları büyük şahitler bulutu olarak adlandırılır.(İbraniler 11:4.12:1)
Nuh.İbrahim.İshak.Yakup.Yusuf.Musa.ve Davud gibi göze çarpar kişiler.Tanrı'nın Şahitleri Yehova'nın şahitleri olarak sıralanır.İsa mesih de sadık ve hakiki şahit olarak adlandırılır:İncil:Vahiy 3:14.
Yehova'nın şahitleri üçlük ve ya teslis'e inanmazlar.
İnaçlarında şunlar yoktur
Ölmez ruh ve ya can yok
Cehennem yok
Kader yok
Ruhban sınıfı yok
Şekilcilik yok
Siyasetle uzlaşmazlar

egemen-caybasi
04.07.2006, 00:07
YALANCI SAHTEKARIN TEKIDIR
orgutun kurucusu pastor (protestan rahibi,papazi anlamina gelen)charles taze russel dir.yehova sahitleri onu bin yillik kralligin peygamberi olarak kabul ederler.

esasinda ahlaki karekteri cok zayif olan kultursuz ilk okul mezunudur
maria francis 1879 da evlendigi russel i kendini begenmislik ,bencillik ve kadinlara duskunluk,ahlaksizlik iddiasiyle mahkemeye verdi ve russel,mahkeme onunde evlatlik kizi roz boli ile olan cinsi munasebetlerini alanen itiraf etti.russel mahkum oldu. fakat mahkeme kararina uyarak karisina odemediginden tekrar muhakeme edilerek aleyhe bir hukum giydi.

saygilarimla.
Egemen.

öncü nesil
04.07.2006, 15:30
İnaçlarında şunlar yoktur
Cehennem yok
Kader yok
MRH. sayın Hasan Çiçek,
vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı çok tşk ederim.Amma ve lakin kader ve cehennemin olmayışı çok basit geliyor.Zira insanlara hak ettiğinin verilmesi gereklidir.Bakınız hak din İSLAM'da cehennemle korkutulduğu gibi cennetlede ALLAH c.c. kullarını müjdelemiştir.Bu yaratılana hakkını vermektir.Ondan dolayıda sizi bu hak dine yani İSLAM dinine davet ediyorum.Zira kurtuluş ancak ve ancak İSLAM'dadır.:komik.Saygı ve sevgilerimle....

teyze
08.08.2006, 16:24

Kızım bir nijeryalıyla evli..dini hakkında soru sormadan evlenmelerine izin verdik.Şu an bir çocukları var ve İzmirde yaşıyorlar.Daha önce İstanbulda ydılar..Oradayken damat elinde ''kule'' adlı kitaplarla ve incille gelenlere kapıyı açar ingilizce konuşurlardı.Kızım müslüman olmanın tadını onların gelip gitmelerinden sonra daha iyi anladı.Nasıl anladı..?..getirilen o kitapları okuyup kocasıyla tartışarak..Meyer damat yehova şahidi imiş..Ben ürkütmeden bir çok şeyi aydınlatmaya çalıştım..ama ters düşünce vazgeçtim..Kızım kendi inancını yaşarken artık onuda özgür bıraktı..Damat genelde temiz,iyi yürekli,eşine yardımcı ve ilgili bir baba olduğu için dini konusunda artık yorum yapmıyoruz..olacakları zamana bıraktık..Kızıma da ona saygı göstermesini ama kapılmamasını hep telkin ediyorum. damada da .Kuran daki mucize ayetleri açıklayarak kuran ın gerçekliğini anlatmaya çalışıyorum..yapabileceğim başka bir şey yok..Onu sadece insan sevgisiyle yaklaşıp dinini sorgulamadan seviyoruz...

can8648
07.09.2006, 00:21
nagihan ünal]merhaba ben antalyadan yazıyorum geçen yaz işyerinde bir bayanla tanıştım sohbelerimiz sırasında yahova şahitliğinden bahsetti ,üyesi olduğunu söyledi . benim anladıgım bütün konulara sevğiyle yaklaşmalarıydı, insan sevgisi yoplum sevgisi vs.her pazar toplantı yapıtorlarmış benide davet etti ama asla ısrar etmedi .ben savundukları inanca saygı duyuyorum. görüşmek üzere

güneyli
07.09.2006, 10:21
evet yahov a'nın şahitleri, gerçekten sevgi yolunu seçmişler fakat orda küçük gibi görülen ama aslında can alıcı ve derin bir ayrıntı var, oluşumlarını gerçekleştirirken kendilerine öncü olarak seçtikleri dinler ve kitaplara bir bakın tamamen müslümanlığı ve islamı yok etmeye yönelik bir birleşim aslında ben öyle bağnaz bir din taraftarı değilim fakat yaşadığımız ülkeyi ve toplumun inançlarını ortadan kaldırmak isteyen bir harekete karşı durmak zorundayız çünkü kültür asimilasyonu ile beraber bir hıristiyan yayılmacılığınıda birlikte getirmektedir çünkü yehov a kendine incil,tevrat ve zebur'u örnek almış ve kur- an'ı tehditkar ve ürkütücü olarak göstermeye çalışmaktadır bunu kendi kulaklarınızla işitmek isterseniz toplantılarına katılıp bunu sorabilirsiniz

tamerx
11.09.2006, 13:01
arkadaslar,
herkesi bu konuda uyarabilirim...
bu yehova sahitligi dedigimiz grup son derece tehlikeli, bunlar hristiyanligin icinde degildir, 13 sene hristiyan protestant din dersine gitmis birisiyim ( okulda zorunlu olsa bile) cok sey ögrendim, bunlarin egitim metodlari beyin yikamaktan baska birsey degildir, hele hele ne yazikki kendisini alevi kabul eden ama alevilik hakkinda fazla bilgi edemeyen insanlar bu yehova sahitlige kanmaktalar, bunlar normal bir mezhep degildir, baris maris dan bahs ediyorlar, ama bunlar insanin icine savas ve celiskiyi getiriyorlar...tabiki alevi olarak hos görülü olmaliyiz, ama bu konuyu burda tartismak ile zaten son derece hosgörülük göstermisiz, baska bir forumda bu konu hemen kapanirdi, hos görü iyi birsey, ama bize karsi hosgörülü olmayan gruplara sadece hos görü ile degil, dikkat ile de yaklasmak gerekir.

tunceli didem
18.10.2006, 20:47
bizim eve *** *** geldiler asiri derece allaha inanan insanlar teknolojiye karsilardir saglik konusunda bile allaha birakmayi tercih ediyorlar bence cok asiri

Lazoşa_62
18.10.2006, 21:30
Arkadaşlar bu gurup hakkında bende bir şeyler eklemeh istiyorum.Bu Yehova şahitligi dedigigmiz gurup Özellikle Almanya,Fransa ve diger ülkelerde faliyet gösterirler.Arkadasiminda dedigi gibi Alevilik inanç felsefesini kulanarak çalışırlar.Bunlar Hristıyan dın adamları ve kiliselerin para ve destegiyle çalışırlar.
Türkiyede izmir,bursa,istanbul vegibi büyük illerdede faliyetleri vardı.sonbir yıla yakın iç ve dogu bölgelerinde alevilerın bulundugu illere kaydilar.Aslında ne alevi inancı nede islamlıkla ilgileri yoktur.Çok dikkat edilmesi gereken bir gururptur.

ekin_esra
03.01.2007, 14:48
yehova şahitlerinin tek ii yanı sigara kullanmıyo olmaları . zaten insanları para ile kendilerine çeken bu tarikatın benim gözümde akp den bir farkı yok :cursing:

Nesimi
03.01.2007, 15:16
Başka inancları küçük görmek bize yakışmaz. Onlarında kendilerine göre doğruları var. Aleviler Aleviliğe sahip çıktığı müddetçe başka inanclara kaymazlar Aleviliği araştırdıkça bunu daha iyi görebiliyorum.

bohem
05.01.2007, 00:56
Iki dini karistirip kendi dinlerini olusturmuslar ve diger dinleride dinden saymiyorlar....Din dindir benim gozumde hepsine ayni yolun yolcusu....Muhammetten peygamber oluyorsa Charles Taze Russelle dende pek ala olurr....Hem kadercide degiller....

renaz_62
05.01.2007, 01:25
Merhaba arkadaslar ben de yehova sahitlerini cok iyi taniyorum.sahan62 arkadasimiz "Bunlar Hristıyan dın adamları ve kiliselerin para ve destegiyle çalışırlar"diye bir cumle yazmis bu tam tersine aslinda, yehova sahitleri hic bir din adami ve kiliseye bagli degildirler.

hasan cicek
18.02.2007, 12:18
Topick teki konu yazı doğru yazılması için bunu ele aldım eger mümkünse
(Yehova''nın Şahitleri hakında neler biliyoruz.) Yınde bizim için yazıyı ele alan arkadaiş için teşekürler.

Bazı soruların cevabını bulmak için yazdığım websitesinde bulabılirsiniz yanlış anlaşılmasın bunu reklam olsun diye yazmıyorum tabiki eger Forum ilgilileri musade ederlerse.

saygılar.

http://www.watchtower.org/tk/index.html

Nesimi
18.02.2007, 13:37
http://www.watchtower.org/rd/index.html

İyi çalışıyor bu tarikat Kürtçe nin Kurmanci lehçesinde propaganda metinleri hazırlanmış işte bir kaç örnek:

Xwedê Kîye?

Xwedê rast kî ye, û navê wî çî ye?

1. Mirov peresdarên pir tiştanin. Lê belê Pirtûka Pîroz ji me re dibêje, tenê Xwedêyek RAST heye. Her tiştên li ezmanan û li ser erdê ne, wî afirandî ye. Jiber ku wî jîyan dayî me, pêwîste ku em peresdarên wî bin.—1 Qorîntiyan 8:5, 6; Xuyabûn 4:11.

2. Her çiqas unwanên Xwedê pir bin jî, lêbelê navê wî tenê yek e. Ew nav YAHOWA ye. Ev nava ji piraniyên tercimeyan hatin derxistin û di dewsa wî de unwanên REB yan XWEDÊ hatiye nivîsandin. Lê çaxa Pirtûka Pîroz hatibû nivîsand, tê de navê Yahowa nêzîkî 7,000 caran derbaz dibû!—Derçûyin 3:15; Zebûran 83:18.

Allah Hüda nın ismi nedir onu anlatmışlar bu iki kısımda. Yehova ismi olması gerektiğini anlatmışlar.

gurbet1971
18.02.2007, 14:08
ÖNCE INSAN OLMAK GEREK
Ben almanyada yasiyorum benim ayni binayi paylastigim komsum ve ailesi yahova´nin sahitlerine inanirlar.Kendi dini inanclarina bagliliklari gercekten saygi duyulacak düzeydedir.Kendi yasam felsefelerinde öncelik dini yasamlari
ve onun gereklerini yerine getirmektir.Ama bunlari yaparkende kimseyi rahatsiz
etmemektir.8 yildir komsuluk ediyoruz bizlere karsi cok iyi ve sevecen yaklasimlari var.Hiristiyanligin adetlerinden cok uzak bir yasamlari var, aile baglari ise cok kuvetli herkesin inancina saygili insanlar.Bizim musluman oldugumuzu biliyorlar ben den alevilik hakkinda bir cok kitap aldi ve bizlerin kati islamin disinda oldugumuzu cok iyi biliyorlar.Simdi en son olarak sunu söylemek istiyorum her seyden önce insani insan oldugu icin sevmek gerek.Bizlerede bu yakisir

Saygilar