Orijinalini görmek için tıklayınız : Son Yillarimizimi YaŞiyoruz

Agop
04.06.2006, 12:45
Eski bir güney amerika topluluğu olan MAYALARın kullanmış oldukları takvim çok uzakta olan günümüzde bile teleskoplarla zor görülen bir yıldızın hareketlerine göre hazırlanmış idi. Bildiğiniz gibi mayalar uzaylılar için yer yüzüne çeşitli şekiller çizmiş ve piramitler inşa etmişlerdi. B ilim adamlarına göre mayaların takvimleri çok ince saptamalara dayanılarak yapılmış olup nerdeyse 1000 yıl sonraki doğa olaylarını bile yazmaktadır. İşin ilginç tarafı takvime göre 2012 nin 22 aralığında dünya yeniden kurulacak yani kıyamet kopacaktır. takvimde tam bu günde bitmektedir. bu takvimin başlangıcı m.ö.3500 yılları idi bu tarihten öncesine dair günümüzde mayalılaradn başka hiçbir şey kalmamıştır. yine takvime göre bundan önceki kıyamette bu tarihte kopmuştu.

pirimunzur
04.06.2006, 12:50
evet dunyanin sonu yaklaşmiş bu kesin birşey.bence dunya son 100 yılını yaşiyor.daha sonrasini duşunemiyorum cunku insanlik herşeyi mahfetmiş canlilarin yaşiyabilecegi bir ortam kalmiyacak .

Agop
04.06.2006, 12:53
insanlar kendi sonlarını kendileri yarattı. tıpkı yüce kitaplarda yazdığı gibi

pirimunzur
04.06.2006, 13:00
zaten kıyameti allahtan beklemk sacma olur cunku allah insanlara irade,akil vermiş.hiç bir canlida olmayan seylerden birisi.dunyanin sonunu biz kendimiz getrdik her insanin bir katkisi var bunda.damlaya damalaya gol olur misali mahfettik butun kıymetini bilmedigimz guzellikleri

Canan58
04.06.2006, 13:35
Dünyanın sonu bu gidişle bayağı erken gelecek sanırım.Zaten kıyamet kopmadan insanlık yok olacak.Teknolojiyi geliştirelim daha fazla paralar kazanalım derken maddi çıkarlar çok öne geçti.Bu yüzden insana verilen değerler de kayboldu hastalılklar çoğaldı..vs bunun gibi bir çok şey insanlığın sonudur...:ehyani

manifesto
04.06.2006, 13:40
:) Dünyayı bilmem ama benim sonum yaklaşıyor
Daha öncede benzer çok olaylar yaşadık
Sakallı çocuklar doğmuş kıyameti haber vermişlerdi
Hem unuttunuz mu Mehmet Ali Ağca" ben mesihim kıyameti haber veriyorum" dememişmiydi yetkili ağızlardan da bu olay doğrulandığına göre
Dünyada ki mevcut nükleer silahlar 500 defa dünyanın kıyamaeti için yeterli.
Ama doğrusu bu rakamlar magazinden öteye gidemdi....

Agop
04.06.2006, 13:54
herşeyin suçlusu para ve bunu oluşturan kapitalizm

hasan cicek
04.06.2006, 15:31
Son Yıllarımızımı yaşıyoruz?
Mukaddes Kitap (Tevrat Zebur İncil ) le göre son günlerde yaşadığmızı söyler
İsa mesih Tanrının gökteki Kırallığında söz ettı.Bu kırallık kötülüge son verecek ve yer yüzünü cennete çevırecek.Fakat İsa onlara Tanrı'nın kırallığı hakındaki müjdeyi diger şehirlere de bildirmeliyım çünkü ben bunun için gönderildim.Luka 4 :43. İnsanlar bu kırallığın ne zaman gelecegini bilmek istediler.Ögrencileri da İsa'ya Seninin hazır bulunuşunun ve ortamın sonunun alemeti ne olacak?'diye sordular (matta 24:3).İsa cevap olarak bu ortamın sonunun tam olarak ne zaman gelecegini sadace Tanrı'nın bildigini söyledi (Matta 24:) O, ögrencilerine sonun tam olarak nezaman gelecgini söylemediyse de Gökteki Kırallğın insanlığa gerçek barış vegüvenligi getirmesinden hemen önce yeryüzünde neler olacağını anlattı.İsa'nın tüm söyledikleri bugün gerçekleşiyor.Millet milletle ve kırallık kıralıkla çatışacak (Matta 24:7) Kıtlıklar olacak'Büyük depremler.bir çok yerde salgın hastalıklar ve kıtlıklar olacak.Korkunç görüntüler ve gökten büyük alemetler görülecek (Luka 21:11)

SON GÜNLERDEKİ İNSANLAR
mukades Kitap dünyadaki başlıca gelişmeleri tarif ederken son günlerin bir başka işaretinin de toplumdaki degişikler olcağını önceden söyler.İsa'nın elçilerinden Pavlus insanları genelde nasıl olacağnı 2. Timoteos 3:1-5'te tarif etti O ayetlerde 'Son günlerde çetin ve bulanımlı bir dönem gelecek' diye okuyoruz.Pavlus insanların özelikleri hakkında kısmen şöyle dedi:Çünkü insanlar,kendini seven,parayı seven.böbürlenen.kibirli.küfürbaz.ana baba sözü dinlmeyen.nankör.vefasız.insan savgisinden yoksun.uzlaşmaz.iftiracı.özdenetimden yoksun .azgın.iyilik duşmanı.hain dikbaşlı gururlu.Tanrı yerine zevki seven.Tanrı'ya bağlı gibi görünüp yaşamlarıyla böyle bir bağlılığın gücünü inkar ettiklerini gösteren kişiler olacaklar böylelerınde sakının:Etrafınzdaki insanlar da bu hale geldi mi? Şüpesiz öyle.Kötü nitelikler sergileyen insanlar her yerde var.Bu durum Tanrı'nın yakında harekete geçecegini
gösteriyor.Çünkü Mukaddes Kitapta şöyle deniyor Kötülerin ot gibi bitmesi ve hep vesat işleyenlerin çiçeklenmesi onların ebediyen helak olmaları içiindir(mezmur 92:7). Saygılar.

yusufçukgecegez
04.06.2006, 15:36
olsada kurtulsak yahu

Nesimi
04.06.2006, 16:00
Kıyamet korkusu dinler için bulunmaz bir nimettir çünkü bu tarz korkular sayesinde insanlar kendini bir dine, tarikata girme ihtiyacı duyarlar.

Dünyanın sonuda elbet birgün gelecektir, bir gök taşı çarpsa veya ekosistem bozulsa ztn iinsanların dünyada yaşamları tehlikeye girer hatta sonlanabilirde.

Agop
04.06.2006, 16:42
sevgili hasan çiçek kardeş sanıyorumki söylediklerin yahova şahitlerinin sözleri. olsada kurtulsak lafı doğrumu bilmem ama bu dünya böyle daha fazla yürümez

yusufçukgecegez
04.06.2006, 17:50
sevgili hasan çiçek kardeş sanıyorumki söylediklerin yahova şahitlerinin sözleri. olsada kurtulsak lafı doğrumu bilmem ama bu dünya böyle daha fazla yürümez

aslında ben aldırmıyorum bu tür şeylere,olacağı varsa olur,nolcakki, yaşadığımız bir can,ergeç oda gidecek,ha kıyametle,ha ecelle.

Agop
04.06.2006, 18:02
ama insan hiç olmassa bir cenazesi mezarı olsun istiyo be kardeş

canugur
04.06.2006, 18:09
Yüz yillardir insanlar, hep kiyametin, son günlerin artik geldigini söyler dururlar.
Cünkü kendileri, ölecekler ya, gitmeden geride güzel bir dünya kalmasin.
Tek kelimeyle bencillik.????

Canan58
04.06.2006, 18:10

Amannn öldükten sonra bunların ne anlamı var kardeş ne yapcan cenazeyi mezarı çöpe atsalar ne olacak gideceğin yer aynııı:p :p

Agop
04.06.2006, 18:12
evet var sayımına bende katılıyorum ama bu yazı benim fikrim doğrultusunda değil bilimsel verilerle yazıldı
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
ya öle şey mi olur insan bir mezar bir cenaze ister ben sırf bunbun için yaşıyorum. her insan bir cenaze ister ve plan kurar

yusufçukgecegez
04.06.2006, 19:09

evet mezar olsa iyi olur tabi,ben kendi adıma bir lale bahçesinde olsun isterim mezarım.öyle şafşatalı bişey istemem,etrafı taş olsun,birde ismim yazılı bir tahta,etrafında renk renk laleler,birde ters lale olsun ,o olmazsa olmaaz,vasiyetimdir dostlar.

Canan58
04.06.2006, 19:18
evet mezar olsa iyi olur tabi,ben kendi adıma bir lale bahçesinde olsun isterim mezarım.öyle şafşatalı bişey istemem,etrafı taş olsun,birde ismim yazılı bir tahta,etrafında renk renk laleler,birde ters lale olsun ,o olmazsa olmaaz,vasiyetimdir dostlar.
Ne işine yarayacak ne yapcan bu kadar şeyi seni orda bırakıp buyrun manzaraya karşı bir kahve için demiyecekler herhelde...hahahaha:p

Agop
04.06.2006, 19:19
benim vasiyetimdede müzikle gömülmek var. böyle çingeneler müzik yapsın çok şık bişey olsun. evet doğru oturda çay iç demiyolar ama insanlarında çay içerken anlatacağı bişey olmalı

foodal
04.06.2006, 19:26
Ya içimi kararttınız arkadaşlar, durun ölmeyelim daha göreceğimiz çok şey var, elbet bir gün karatoprağa döneceğiz ama şimdiden umutsuzluğa düşmeyelim.

Her an dünyanın sonu gelecek gibi yaşarsak , bir kere geldiğimiz şu dünyada hayatın değerini anlayamayız. Depremle yaşamayı öğrenmeliyiz gibi birşey:yamukgul:

Ama en azında birkaç yüzyıl daha varolacaksa bu dünya, geleceğimize bari daha iyi bırakalım, şu an biz varız ama ilerde çocuklarımız da yaşayacak...

Agop
04.06.2006, 19:30
çocuklarımızda yaşamayı umuyor. böyle giderse yaşanacak bir dünya kalmayacak. bana "emre yine devrimciliğin tuttu" diyceniz ama işte herşeyin sorunlusu kapitalizm

dilara74
11.09.2006, 22:46
ne yalan söyleyeyim ölüm düşüncesi zaman zaman beni de korkutuyor. ama bazen öyle canımdan beziyorum ki ölsem de kurtulsam diyorum.

halitseyfi
12.09.2006, 01:01
Eski bir güney amerika topluluğu olan MAYALARın kullanmış oldukları takvim çok uzakta olan günümüzde bile teleskoplarla zor görülen bir yıldızın hareketlerine göre hazırlanmış idi. Bildiğiniz gibi mayalar uzaylılar için yer yüzüne çeşitli şekiller çizmiş ve piramitler inşa etmişlerdi. B ilim adamlarına göre mayaların takvimleri çok ince saptamalara dayanılarak yapılmış olup nerdeyse 1000 yıl sonraki doğa olaylarını bile yazmaktadır. İşin ilginç tarafı takvime göre 2012 nin 22 aralığında dünya yeniden kurulacak yani kıyamet kopacaktır. takvimde tam bu günde bitmektedir. bu takvimin başlangıcı m.ö.3500 yılları idi bu tarihten öncesine dair günümüzde mayalılaradn başka hiçbir şey kalmamıştır. yine takvime göre bundan önceki kıyamette bu tarihte kopmuştu.
sevgili emre
bilmiyorum ama umuyorum ki olmaz

Son Yaprağıydı
12.09.2006, 01:20
sanırım ben evet,son yıllarımı yaşıyor muyum:bitmisbu:

MeRaLiNa
12.09.2006, 15:12
hay allahim insani niye korkutuyorsunuz ya

gizem
12.09.2006, 15:32
öneclikle emre kardeşim konu için teşekkürler .... neden hep negatif düşünce acaba öğrenebilir miyim neden positif düşünmüyoruz ya insnalık çevre için çalışmaya başlasa ya gelceğimiz daha iyi olsa neden olumsusuz biz gelceğiz biz oluşturucaz yarınları napıcaz yani kukuman kuşu gibi 2012 yılınımı sonumuz diye bekliycez çaresiz elimizi ayağımızı sosyal yaşamdan keserek bence sorun ortada bu işe çare lazımdır sorun üreten çok çözüm üreten yok geleceğiz biz biz neden bu sorunları çözmeyelim tabi ki bunlar hayyalle durmadan düşünerek yapılcak şeyler bilgibirkimi zeka ve sabır cesaret olacak şeyler ne yani yok mu bu bizde gelceğiz biz geleceğiz dünyanın sonunu bekliyeceğimize yarınımızı kurtarmaya ve belkide dünyayı kurtarmaya bakalım ölüm yıl dönümünü bilerek yaşamak insana bi faydası olacanı sanmıyorum yarınlar için uğraşalım sonumuz için değil saygı ve sevgilerimle gizem...

the lion
12.09.2006, 16:53
yaw arkadaşlar dünya batsa ne batmasa ne siz niye düşünüyosunuz bunları .yaşamamıza bakalım yaw bu düşüncelerle vakit kaybetmek bize yakışmıyo yani bu mesajı okuduktan 1 saat sonra dünya batsa ne yapabileceğizki koca bi hiç ,ha şimdi 2012 de batsa ne yapabileceğiz yine bi hiç, bence ne kadar yaşadığımız önemli değil ,önemmi olan nasıl dolu dolu yaşadığımız... korkunun ecele faydası yok yani .şu dünyayı rahat bırakın yaw:) :::)yaşamın tadını çıkarın haa kalkın şimdi bilgisayarın başından (ne diyorum böle, ben bırakamam bilgisayarımı:))bi dolaşın,cıvıl,cıvıl öten kuşları dinleyin ,egzoz dumanı dolu havayı içinize çekin olsun yani egzoz dumanıda olsa çekin içinize çünkü çektikten hemen sonra belki kıyamet kopacak ve içinize çektiğiniz son duman olacak nerden biliyosunuz:):):)