Orijinalini görmek için tıklayınız : Barışa Semah Dönenler

sevilkipirti
14.04.2006, 14:51
Bu yıl 5. si yapılacak olan Barışa Semah Dönenler 11 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadında olacakmış...

Bu haberi bugün radyoda dinledim ve çok mutlu oldum. Bilmeyenlerimiz olabilir diye sizinle de paylaşmak istedim. Geçen yıl Ali Sami Yen Stadındaydı ve biz oraya sığamamıştık:) geçen yıllar katılanlar olmuştur mutlaka neler hissetiğinizi bizimle de paylaşırsanız çok sevinirim...

Ben, biz olduğumuzu hissetmiştim.

Ferhat Tunç'un resmi açıklaması:
http://ferhattunc.net/Haber/HaberDetay.asp?ID=300

deniz gibi
15.04.2006, 11:08
önceki yıl zeytinburnu abdi ipekçi spor salonundakine katılmış ve yerimden bir an için bile kalkamamıştım süperdi.
geçen yıl askerde olduğum için katılamadım.
bu yıl mutlaka giderim 11 haziranda olduğundan haberim yoktu teşekürler.

Kemal
15.04.2006, 18:11
arkadaşlar sevil arkadaşa neden kızıldıgını bende anlamadım (balta)ben tam tersınen arkadaşa tesekkür edıyorum duyurusundan dolayı ögrendıgım ıyı oldu bende gecen sene alısamıyendeydım ve cok eglendık bu senede gıdecegım bazı arkadasların algılama yetenegı pek gelısmemıs herhalde

kimsenin sevil e kızdığı yok... tam aksine sevil e hitaben yazılmış olan bir mesaja kızılıyor burada..

ve moderatör arkadaşımız yazılanları düzenlemiş, yani şu anda göremezsiniz.

PirO_62
15.04.2006, 18:30
heeee tamam Sevgili balta nın kızdığı diğer arkadasmıs muratmıdır nedir jeton simdi düstü

diğer arkadaşada teşekkürler

ONU®
15.04.2006, 19:57
Bence de bu etkinliğin Olimpiyat Stadı'nda yapılması güzel olacak.Çünkü artık sığacağımız en büyük yer orası :D

sevilkipirti
15.04.2006, 20:54
önceki yıl zeytinburnu abdi ipekçi spor salonundakine katılmış ve yerimden bir an için bile kalkamamıştım süperdi.
geçen yıl askerde olduğum için katılamadım.
bu yıl mutlaka giderim 11 haziranda olduğundan haberim yoktu teşekürler.

geçen yıl Ali Sami Yen bizim yüzümüzden yıkılacaktı:) galiba bu yıl olimpiyat stadı da bize küçük gelecek ve seneye istanbul park a gideceğiz

deniz
15.04.2006, 21:51
ozaman özürdılıyorum arkadaslar bız olayın basını bılmedıgımız ıcın olaya yabancı kalmısız tekrar özürrrrrrrrrrrrrrr

Canan58
15.04.2006, 22:13
.

Abicim istemeden karıştırmışsın ortalığı hay Allah hiç güleceğim yoktu.Bayağı yanlış anlamalar olmuş senin için üstteki murat kumaş adlı densizin yazdığı mesaj silinmiş herkes seni bayan arkadaşa kızıyorsun sanmışlar hahahah neyse abicim olay hallolmuş sen haziranda gelde Olimpiyat stadına götüreyim anlaşalım hahah:)

Şah-Mat
15.04.2006, 23:19
Bu ne saçmalık ya. Derhal silinsin bu mesaj. Böyle ahlaksızlık olurmu?
Ya arkadaşlar kusura bakmayın ama birden tepem attı. Bu forumu ne olarak düşünütorsunuz. Bu Forumda böyle şeyler düşünenler gereken cevabı alırlar. Niyetin ne olursa olsun bu alenen terbiyesizliktir. Burdaki bayan arkadaşlarımız bizim için bir değerdir bir obje değil.

Moderatör arkadaşlar lütfen gerekeni yapalım. Bu kişi ve buna benzer kişileri aramızda görmek istemiyoruz.

Saygıdeğer Balta..,

Forumda elimizden geldiği kadar iyi niyetli yaklaşıyoruz.Ama işte böyleleride çıkıyor.Gelde patlama bu tür insanlara..Neyse..!

Zamanında tepki koyduğunuz için sizi tebrik ediyorum.Bu "msj" yazan arkadaş bu topiği okur mu bilmem ama..Burası aşk-meşk sitesi değil.Terbiyesizlik yapmayın.Amacınız ; başkaysa gidin amacınıza uygun sitelerde yapın.Burada İ Z İ N verilmez.Bunu "not" et,lazım olur belki sonra..,

aykut1312
17.04.2006, 20:58
gecen sene bende alisamiyendeydim ve tek kelimeyle süperdi türkülrrin tekbiragızdan herkezin söylemesi okadar güzeldiki hele mustafa örsarslan bakın arkadaşlar size bir tavsiye hayatı sevin çünkü hayat sevince güzel her ne kadar sevemesemse

satı
27.04.2006, 13:26
Geçen sene çok istememe rağmen Ali Sami Yen'e gidemedim.Ama bu sene hiçbir şey engel olamaz.Olimpiyat stadları da dar gelsin bize "gelin canlar bir olalım"

meymane_usari
27.04.2006, 18:02
Konu açıldı ama içeriğindeki bazı mesajlar huzuru bozdu o arkadaşlara forum kurallarını okumalarını tavsiye ediyorum bu arada 11 haziran da görüşmek üzere olimpiyat stadı nda ..... :D

pelinn_n
09.05.2006, 13:30
umarım bu senede talep fazla olur........
birlik içinde olduğumuzu herkese gösterelim ve olimpiyat stadında buluşalım....

iyidost69
09.05.2006, 16:10
Güzel bir etkinlik haberi.
Bizimle paylaşan canımıza teşekkür ediyorum.
Ben maalesef geçen sene gidemedim, ama bu sene çok önemli bir engel çıkmazsa gideceğim. Hem de benim ikizleride götüreceğim. Katılım çok olsunki birlik olduğumuzu herkes görsün. Kanallarımızdan sonra bu tarz etkinliklerin de artması bizi daha çok kenetler ve birlik yolunda önemli adımlar atarız.

Sevgiler,
saygılar..

seyhan
09.05.2006, 17:32
bencede çok saçma lütfen böyle şeyler yazmayın biz hepimiz burda bir aileyiz ilgililer ilgilenirse sevinirim.

ONU®
09.05.2006, 23:16
Kesinlikle katılıyorum.Zaman,birlikte olup gücümüzü gösterme zamanıdır.Haydi hep beraber İkitelli'ye!

Diğer meseleye gelince,bu malum mesajı gönderen arkadaşın profilinde alevi olduğu yazıyor ama ben şahsen böyle sapkınlıklar yapan bir kişinin alevi olduğuna asla inanmam.

ONU®
09.05.2006, 23:29
Kesinlikle katılıyorum.Zaman,birlikte olup gücümüzü gösterme zamanıdır.Haydi hep beraber İkitelli'ye!

Diğer meseleye gelince,bu malum mesajı gönderen arkadaşın profilinde alevi olduğu yazıyor ama ben şahsen böyle sapkınlıklar yapan bir kişinin alevi olduğuna asla inanmam.

Bu arada etkinliğe hangi sanatçılar geliyor?
Bilgisi olan var mı acaba?

pelinn_n
10.05.2006, 20:03
bende sanatçı listesi var...
arif sağ, aşık gulabi,belkıs akkale,cavit murtazaoğlu,dertli divane,edip akbayram,emrah mahsuni,emre saltık,ferhat tunç,grup kızılırmak,gülcihan koç,güler duman,hüseyin turan,kardeş türküler,metin karataş,mihrican bahar,moğollar,murat akkaya,selde bağcan,sevcan orhan,zeynel-kenan, birde yabancı bir grup var.(klaus krevze gibi bişey olması lazım.yanlış da olabilirr.) bu kadar sanırım.

peki arkadaşlar konser tam olarak kaçta başlıyor.bilen varsa bilgilendirmesini rica ediyorum....

satı
11.05.2006, 12:58
Barışa Semah Dönenler
11 Haziran Pazar 13:00'de canlar.

Gelin Canlar Bir Olalım

ONU®
11.05.2006, 19:28
Bugün ben Şişli'deki turizm fuarını gezdim.Oradan çıkışta bu etkinliğin broşürünü aldım.Biletler biletix ve İstanbul'daki tüm cemevlerinde temin edilebilir.Ayrıca konser günü cemevleri önlerinde ve birçok belirli noktadan otobüs kaldırılacaktır.Bilgilerinize.

satı
12.05.2006, 10:01
Dün fuarı ben de gezdim.Fuarın etrafı hep 'Barışa Semah Dönenler' afişleriyle doluydu.Yani görüntü şahaneydi.

Cemevleri önlerinin yanı sıra tüm ilçe belediye başkanlıklarının önlerinden de otobüsler kaldırılıcaktır ve ücretsiztir.

Özel araçla gitmek isteyen canlar; Biletix'te ayrıntılı Atatürk Olimpiyat Stadı yol tarifi var.

PirO_62
12.05.2006, 12:09
:) :) :)

ONU® Bu arada etkinliğe hangi sanatçılar geliyor?
Bilgisi olan var mı acaba?

pelinn_n bende sanatçı listesi var...
arif sağ, aşık gulabi,belkıs akkale,cavit murtazaoğlu,dertli divane,edip akbayram,emrah mahsuni,emre saltık,ferhat tunç,grup kızılırmak,gülcihan koç,güler duman,hüseyin turan,kardeş türküler,metin karataş,mihrican bahar,moğollar,murat akkaya,selde bağcan,sevcan orhan,zeynel-kenan, birde yabancı bir grup var.(klaus krevze gibi bişey olması lazım.yanlış da olabilirr.) bu kadar sanırım.

peki arkadaşlar konser tam olarak kaçta başlıyor.bilen varsa bilgilendirmesini rica ediyorum....

satı Barışa Semah Dönenler
11 Haziran Pazar 13:00'de canlar.

teşekkürler arkadaşlar bilgileriniz için işte yardımlaşma :)

sevilkipirti
14.05.2006, 15:01
Bilgiler verip destek olan herkese teşekkür ederim. Sevgili pelinn n katılacak sanatçı listesini vermiş içlerinde bir eksik var Aliekber Çiçek... Geçen sene o da vardı.

Bana kalırsa katılacak sanatçı sayısı o tarihe kadar artacak çünkü geçen sene daha fazla katılım vardı.

Son olarak arkadaşların söylediği gibi cem evlerinin önünden otobüs kaldırılacak yani ulaşım konusunda problem yaşanmayacağını sanıyorum.

alyeşil
14.05.2006, 15:25
Bilgiler verip destek olan herkese teşekkür ederim. Sevgili pelinn n katılacak sanatçı listesini vermiş içlerinde bir eksik var Aliekber Çiçek... Geçen sene o da vardı.

Bana kalırsa katılacak sanatçı sayısı o tarihe kadar artacak çünkü geçen sene daha fazla katılım vardı.

Son olarak arkadaşların söylediği gibi cem evlerinin önünden otobüs kaldırılacak yani ulaşım konusunda problem yaşanmayacağını sanıyorum.

Ali Ekber Çiçek'i görünce gözlerim doldu ama eminim o da Mahsuni Şerif'de
Aşık Veysel de niceleride gelip barışa semah döneceklerdir...

finaller erken biterse bende gitmeyi çok istiyorum

erkan_can
14.05.2006, 15:46
BÜtÜn Evren Semah DÖner AŞkindan GÜneŞler Yanar
Aslina Ermektİr HÜner
5 Vakİtle Avunmayiz
La İlahe İlallah
Alİyel MÜrteza AŞkiyla Semah DÖneceĞİz Canlar..bu Arada Bİlgİnİz Olsun
Semahin Pİrİ
Ebuzer Gaffarİ Dİr..kirklar Cemİnde Peygamber Efendİmİzle Bİrlİkte Kirklar Cemİnİ Yapanlardan Bİrİdİr..

FaLLeN
14.05.2006, 15:54
Ali Ekber Çiçek'i görünce gözlerim doldu ama eminim o da Mahsuni Şerif'de
Aşık Veysel de niceleride gelip barışa semah döneceklerdir...

finaller erken biterse bende gitmeyi çok istiyorum

benim de gözlerim doldu....gerçekten içimde bir eksiklik hissetim..büyük

gönlümüz onlarla ve onlar bizimle yüz yıllar boyu semah dönecek..

unutmayacağız...aslaa !!!

ONU®
15.05.2006, 12:27
O'nun ismi asla kalbimizden,türküleri de bağlamalarımızın tellerinden silinmeyecektir.

Hep beraber barış için semah dönmeye devam.Bilelim ki o da her zaman yanımızda olacaklardır.

bektasunal
15.05.2006, 19:23
BÜtÜn Evren Semah DÖner AŞkindan GÜneŞler Yanar
Aslina Ermektİr HÜner
5 Vakİtle Avunmayiz
La İlahe İlallah
Alİyel MÜrteza AŞkiyla Semah DÖneceĞİz Canlar..bu Arada Bİlgİnİz Olsun
Semahin Pİrİ
Ebuzer Gaffarİ Dİr..kirklar Cemİnde Peygamber Efendİmİzle Bİrlİkte Kirklar Cemİnİ Yapanlardan Bİrİdİr..
Evet dönün semahları ulu orta oyun gibi, kutluyorum seni ve senin gibi düşünen zihniyeti oynayın alevilikle birgün elbet çarkınız kırılır.Alçaltın aleviliği yezit düşüncenin gülünç unsuru haline getirin.Tek kelime ile söylüyorum SÜPERSİNİZ:sarkazm

sevilkipirti
15.05.2006, 20:25
Evet dönün semahları ulu orta oyun gibi, kutluyorum seni ve senin gibi düşünen zihniyeti oynayın alevilikle birgün elbet çarkınız kırılır.Alçaltın aleviliği yezit düşüncenin gülünç unsuru haline getirin.Tek kelime ile söylüyorum SÜPERSİNİZ:sarkazm

Neden böyle bir yanıt verdiğinizi anlayamadıım. Sizden önce yazılmış hiçbir yazı sizin bahsettiğiniz tazda birşey içermiyordu. Gereksiz polemikler yaratmayalım lütfen.

Özgür-Taylan
15.05.2006, 20:36
ben de Türkiye'de olsaydim giderdim ama nerdeeeeeee

Sema
15.05.2006, 21:57
Geçen sene gidemedim ama bu sene gideceğim inşallah. Bu sene babamlarda orada semah dönecekler ve muhakkak gidip o güzellikleri görmek istiyorum

türküdostu
22.05.2006, 23:36
bend e gittim .gerçekten süperdi .edip akbayram ,ali ekber çiçek erdal erzincan. ali samiyen tıklım tıklım dı vallabu sene de gidecem herkesi bekleriz

helige_62
26.05.2006, 11:48
arkadaşlar internette şöyle bir mesaj okudum ve sizinle paylaşmak istedim bilgisi olan biri varsa bize açıklama yapsın...

BARISA SEMAH DÖNENLER !!!

Merhaba,

Barisa Semah Donenler konseri, adi disinda barisla, semahla, alevi kulturu, ogretisi ve orgutlulugu ile uzaktan yakindan hic bir ilgisi olmayan. sadece bir radyonun ve onun patronunun tuccar mantigiyla
gerceklestirdigi basit bir turku konseri... gecmis yillarda yaptigi ve buyuk kazanclar elde ettigi, alevi ogretisine ve orgutlulugune hic bir katkisi olmayan bu radyo ve onun patronu, yetkilileri gectigimiz 2005 ali sami yen konserinden sonra bu organizasyonu ALEVi BEKTASi FEDERASYONUNA birakacaklarini ifade ettiler. Buna ragmen yangindan mal kacirircasina b usene basinda Alevi Bektasi Orgutlerinin ( ABF, PSAKD, HBVKV, HBVAKTD) kongre sureclerinde kendi radyolarinda ve baska radyo ve gazetelere aciklamalar yaparak yeniden bu konseri yapacaklarini acikladilar. Hem de, gozlerimizin icine baka baka, yasartircasina her yil milyarlarca lira zarar ettiklerini ve zarari sineye cekip, buna ragmen yine yapacaklarini soylediler.

Canlar,
bu organizasyonu yapan sahislar, baris odullerini Alevilige hakaret etmeyi kendilerine misyon edinen sunni din adamlarina verirler. Bu sahislar odulleri, konserlerde mikrofonlari Hunkarin ocagini Alevi orgutlerine yasaklamaya calisan "pasa pasa" yoneticlere verirler.

Bu sahislar 2005 yilinda Ali Sami Yen stadinda yapilan konserde " ZORUNLU DIN DERSLERINE HAYIR" imza kampanyasina imza toplayan PiR SULTAN ABDAL KULTUR DERNEGi yonetici ve uyelerine body guardlari araciligiyla fiziki saldirilarda bulunanlardir. ( Ustelik PSAKD istanbul subeleri gecen yil binlerce bilet satmistir.)

Bu sahislar "SiVAS SEHiTLERi OLUMSUZDUR" yazili pankarti stada sokmamak icin PSAKD Sb Bsk ve yoneticilerine fiziki saldirida bulunanlardir.

Ayrica bir onemli konuyu daha sizinle ve konu ile ilgsi olanlarla paylasmakta fayda var. Istanbul'daki Alevi Bektasi Federasyonu bilesenleri ( PSAKD 10 sube + 6 Alevi kurum) yaptiklari toplantilarda, bu konserin Alevi Bektasi ogretisine, orgutlulugune, birligine, iriligine ve diriligine hic bir katkisi olmayan, icerigi bos ve sadece ticari kaygilarla hareket edilen, ustelik Alevi orgutlulugune saldiran, karalayan bir cok kurum ve unsurla birlikte hareket edilen bir olgu olmasindan oturu, 2006 yilinda yapilacka olan konsere hic bir sekilde destek olmama, bilet satmama ve katilmama karari almistir.

ABF bilesenleri, bu tur bir organizasyonun sadece ulkedeki Alevi Bektasilerin ust cati orgutu ABF tarafindan veya ABF ile birlikte organzie edilmesi durumunda katki sunacaklarini deklere etmislerdir. bunu burada bir kez daha aciklamakta fayda görmekteyim.

Sizi ve bu yazıyı okuyacak herkesi Pir Sultan'in inanci, bilinci ve direnciyle selamlarim.

iletisim@psakd.org

yani arkadaşlar bileninzi varsa bri açıklama yapsın ....bu etkinliğin içinde olan biri varsa....

Aze
26.05.2006, 12:37
3 sene peş peşe gittim bu yılda en başta giderim sanırım firmamızında sponsor olmasının da biraz etkisi var bilet bulamayn arkdaşlar bana ulaşırsa yardımcı olmaya çalışırım arkdaşlar
barışa semah dönenler olarak hep beraber orad o çoşkuyu yaşamaya davet edelim tüm canları
bu sefer yerimiz dahada büyük ve güzell olacak umut ediyorum çok güzel geçicek
barışa semah dönenler konserinde buluşmak üzere arkdaşlar...
umutla dostlukla kalın

Naci
27.05.2006, 12:12
Semahın ,yapılacağı yer bellidir. Cem evleri dışındaki yapılan semahları, bir çok kişi gösteri nitelikli olarak algılıyor. Bir halay oyunundan farklı düşünmüyor maalesef, ama şunu her zaman desteklerim, alevilerin sesini duyurabileceği kuvvetli bir etkinlik olsun. On binlerce kişi katılsın,sesimizi duyuralım. Barışa semah dönenlerde böyle bir etkinliğe dönüştürülebilir.Bende şimdiye kadar hep gittim,yine giderim.

sevilkipirti
27.05.2006, 12:40
helige 62;

Yazıyı okuyunca gerçekten çok şaşırdım. Geçen sene oradaydım ve hiç de bahsedilenler gibi birşeyle karşılaşmadım. Bence biz aleviler, bizim için yapılan organizasyonlara katılımalıyız. Kaldı ki geçen yıl orada büyük bir emek vardı. En azından o emeğe ve o organizasyona katılan insanlara saygı duymak gerekir. Geçen yıl gittim, bu yıl yine gideceğim. Beğenmeyenler de varsa daha iyilerini yapsınlar onlara da katılalım.

Başka türlü nasıl birlik içinde olduğumuzu gösterebiliriz ki...

Kızılırmaklı
28.05.2006, 12:00
Geçen yıl gidemedim bir önceki yıl Abdi İpekçidekine gitmiştim...
Neden bu yılkı organizasyonda Mustafa Özarslan ve Sebahat Akkiraz yok... Mustafa Özarslan hep olurdu, bu yılda keşke olsaydı :yaw2
Bilmem haberiniz varmı o gün 1000 kişi stadta semah dönecek, bu kesinlikle görümeye değer.

pirsultanca
30.05.2006, 01:09
ALEVİ DEĞERLERİ DEJENERE EDİLEMEZ !
ALEVİ İNANCI TİCARİ AMAÇLA KULLANILAMAZ !

BARIŞ RADYOSU ‘BARIŞIN VE SEMAHIN’ TİCARETİNİ YAPMAKTAN VAZGEÇSİN !...

Bu yıl Radyo barış tarafından beşincisi düzenlenen ‘Barışa Semah Dönenler’ konseri İstanbul Olimpiyat Stadyumunda yapılacaktır.

Anadolu’nun yasaklı inancı olan Aleviliğin en önemli ibadet ritüeli Semah’tır. Yüzyıllarca yasaklanan, inkar edilen, asimile edilmek için toplumsal, siyasal ve inaçsal baskılara, katliamlara maruz bırakılan Alevi inancının, son yıllarda kurulan Alevi – Bektaşi örgütlülükleri aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaştırılması, yasaklara karşı örgütlü bir şekilde mücadele edilmesi ve süreç içersinde daha önce yasaklanmış ve kısıtlanmış bazı hakların yeniden kazanılmaya başlanmış olması, Alevi Bektaşi inanç sahiplerini çok sevindirmektedir.

Yıllar süren mücadele ve çalışmalar sonucu, Alevi Bektaşi örgütlülüklerinin tek çatı altında toplanabilmesi ( Alevi Bektaşi Federasyonu - ABF ) tüm canlarımızı olduğu gibi bizleri de çok sevindirmekte gururlandırmaktadır. Yurt içindeki ve yurtdışındaki Alevi örgütlerimiz, Alevi İnancı ve Kültürünün tanıtılması ve yaşatılması, gelecek kuşaklara taşınması konusunda son derece verimli çalışmalar yapmaktadırlar.

Bu kısaca değindiğimiz olumlu gelişmelerin yanında, olumlu olarak değerlendiremeyeceğimiz gelişmelerden birisine de kısaca değinmekte fayda görmekteyiz. Bu konu, Barış Radyosu adlı, İstanbul’da radyo yayıncılığı konusunda ticari bir kuruluş olarak faaliyet gösteren, Alevi Bektaşi inancı ve kültürü çerçevesinde yayın yaptığını iddia eden kurumlardan birinin, Alevi Bektaşi örgütlülüğünü, inancını ve kültürünü hiçe sayan sekter ve olumsuz tavrı ile ilgilidir.

Bu olumsuz tavrı açıklamadan önce Alevi Bektaşi kültür ve inancına sahip olan bireyler ve örgütlerin yöneticileri olarak, aslında Barış Radyosu da dahil, demokrat, devrimci ve aydın çizgide yayın yapan tüm radyolarımızın yaşamasını, güçlenmesini ve çoğalmasını içtenlikle arzu ettiğimizi belirtmeliyiz.

Barış Radyosu da dahil bu kurumlar, kendi ekonomik giderlerini karşılamak, yayın hayatlarına devam etmek için, bazı etkinlikler düzenlemeleri son derece doğaldır ve bizler de öncelikle birey, sonra da örgütlerimiz aracılığıyla bu organizasyonlara katkı sunmaktan kaçınmayız. Bu bağlamda Barış Radyosu da, diğer birçok radyomuz gibi ekonomik nedenlerle, radyonun, çalışanlarının maaş, masraf ve giderlerini karşılamak; hatta ticari kurum olarak kar etmek amacıyla da çeşitli etkinlikler organize edebilir. Tıpkı diğer bahsettiğimiz radyolar gibi..

Burada bizim üzerinde durduğumuz konulardan birisi, Barış Radyosunun bu yıl beşincisini düzenlediği Barışa Semah dönenler etkinliği ile, öncelikle Alevi Bektaşi kurumların temsiliyet alanına bir müdahale, bu kurumların düzenlediği ve düzenleyecekleri etkinliklerin hem maddi açıdan, hem de katılım açısından zayıf geçmesine neden olmasıdır ki, bu bizim aslında üzerinde fazlaca da durmadığımız bir konudur.

Bizim için asıl önemli konu şudur ki; bu radyonun düzenlediği ‘Barışa Semah Dönenler’ konseri, ismi dışında barışla, semahla, alevi kültürü, öğretisi ve örgütlülüğü açısından incelendiğinde, bu örgütlülüğe ve inanca hiçbir şekilde hizmet etmeyen, içerik olarak boş bir konser olmaktan öte gitmemektedir.

Radyo yönetiminin bu etkinlikleri, tam bir tüccar mantığıyla gerçekleştirdiği hepimiz tarafından bilinmektedir. Etkinlik esas itibarıyla, Alevi inanç ve kültürüne, örgütlülüğüne hizmet eden anlayış ve içerikten yoksun, sanatçı dostlarımızın türkülerini dile getirdikleri bir konserden öteye gitmemektedir

Diğer yandan bu radyo ve yöneticileri, geçmiş yıllarda bu etkinlikler sayesinde büyük kazançlar elde etmiş olmalarına rağmen, Alevi Bektaşi örgütlülüğüne, inancına ve toplumuna, veya herhangi bir Cemevi ya da kuruma hiçbir katkıda bulunmamışlardır.

Radyonun yetkilileri geçtiğimiz 2005 yılındaki Ali Sami Yen konserinden sonra, Alevi Bektaşi Federasyonu yönetim kurulu üyeleriyle yaptıkları görüşmelerde, bu organizasyonu 2006 yılından itibaren ALEVi BEKTASi FEDERASYONU’NA bırakacaklarını ifade ettiler. Bu söze rağmen, bu yılın başında adeta yangından mal kaçırırcasına Alevi Bektaşi Örgütlerinin ( ABF, PSAKD, HBVKV, HBVAKTD) kongre süreçlerini fırsat bilerek, radyolarında ve başka radyo ve gazetelere açıklamalar yaparak yeniden bu konseri yapacaklarını açıkladılar.

Bu organizasyonu yapan bu arkadaşlarla yapılan toplantı ve görüşmelerde de Alevi Bektaşi Federasyonu ve onun tüm alt örgütlülüklerine rağmen, bu etkinliği yapacaklarını, kimsenin kendilerine engel olamayacağını seviyesizce, saygısızca, hepsinden daha önemlisi müsahipçe olmayan bir tarzda dile getirdiler.

Bu arkadaşlar düzenledikleri etkinliklerde Barış Ödüllerini, Aleviliğe hakaret etme vizyonu ve misyonuna sahip kişilerden Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Beştaş Veli Araştırma Merkezi eski Genel Müdürü Prof. Dr. Alemdar Yalcın’a verdiler. Bu dostlar mikrofonları Hünkarin ocağını Alevi örgütlerine yasaklamaya çalışan ve hem Hacı Bektaş ilçesini hem de tüm Alevi ve Bektaşileri "paşa paşa" yönetmeye çalışanlara verdiler.

2005 yılında Ali Sami Yen Stadında yapılan konserde " ZORUNLU DIN DERSLERINE HAYIR" imza kampanyasına imza toplayan PİR SULTAN ABDAL KULTUR DERNEĞİ yönetici ve üyelerine body guardlar aracılığıyla fiziki saldırılarda bulunan bu arkadaşlardır (!). ( Fiziki saldırıda bulundukları PSAKD İstanbul şubeleri geçen yıl binlerce bilet satmıştır.)

Aynı gün, üzerinde 2 Temmuz 1993 yılında Madımak’ta yakılarak katledilen 35 şehidimizin fotoğraflarının olduğu "SİVAS ŞEHİTLERİ ÖLÜMSÜZDÜR" yazılı pankartı stada sokmamak için PSAKD Şube yönetici ve üyelerine fiziki saldırıda bulunmuşlardır.

Sevgili Canlar,

İstanbul'daki Alevi Bektaşi Federasyonu bileşenleri ( PSAKD 10 şube ve PSAKD dışındaki 6 Alevi kurum olarak) ve bu radyonun temsilcileriyle yaptığımız toplantı ve görüşmelerdeki tüm iyi niyetli girişimlerden sonuç alamadığımız için; yapıcı önerilerimize kulak tıkayan, örgütlülüğümüzü küçümseyen; ayrıca Alevi örgütlülüğüne saldıran bir çok kişi ve kurumla birlikte hareket eden bu radyonun bu yıl Olimpiyat Stadyumunda yapacağı etkinlik için bilet satmama, destek olmama konularında örgüt kararı almış bulunmaktayız.

ABF İstanbul bileşenleri olarak inançlarımız üzerinde kimsenin ticari rant elde etmesini kabul etmeyeceğimizi, Alevi değerlerinin ticari amaçlar uğruna kullanılmasına izin vermeyeceğimizi, bu dostlarımızın Barışın ve Semahın ticaretini yapmaktan vazgeçmelerini bir kez daha haykırıyor ve talep ediyoruz.

Alevi öğretisine hizmet edecek bu tür organizasyonların başta Alevi Bektaşi Federasyonu olmak üzere, İstanbul’daki Alevi Bektaşi kurumlarının tamamı tarafından veya ABF bileşenleri ile birlikte organize edilmesini uygun görmekteyiz. 21.05.2006

Ve bir kez daha diyoruz ki :

Hıdır YEŞİL PSAKD Esenler Şb Bşk
Hüseyin BOZKURT PSAKD Eyüp Şb Bşk
Cemsi OKUN PSAKD Gaziosmanpaşa Şb Bşk
Feti BÖLÜKGİRAY PSAKD Kadıköy Şb Bşk
Metin ARSLANDOĞMUŞ PSAKD GYK Üyesi / Kartal Şb Bşk
İlhan KILIÇARSALAN PSAKD Maltepe Şb Bşk
Veli DURMAZ PSAKD Pendik Şb Bşk
Muammer ŞİMŞEK PSAKD GYK Üyesi / Sarıyer Şb Bşk
Sadegül ÇAVUŞ PSAKD Sultanbeyli Şb Bşk
Ahmet AKCA PSAKD Ümraniye Şb Bşk

Ali KENANOĞLU ABF Genel Başkan Yardımcısı
Muhterem AKTAŞ ABF GYK Üyesi
Ergün ŞANLI ABF GYK Üyesi

Erdal YILDIRIM PSAKD MYK Üyesi
Ali Rıza TELEK PSAKD GYK Üyesi

Hubyar Sultan Alevi Kültür Der
Yalıncak Sultan Derneği
Okmeydanı HBVAKV
Esenyurt HBVKTD
Sarıgazi HBD
Taşdelen HBD

iyidost69
30.05.2006, 10:11
Sevgili Helige 62 ve Pirsultanca nikli Canlar,

Ben kesinlikle aleviliğin ticari amaçla ve siyasi amaçla kullanılmasına, bunlara alet edilmesine karşıyım. Verdiğiniz bilgiler için sağolun, ancak bu bilgilerin belgeleri varsa onları da açıklayın lütfen.

Her zaman söylediğim gibi, biz birleşmek için can atarken, elimizden gelen her şeyi yaparken, bunu uğruna canımızı bile feda edebilecek bir duruş ve tavır içerisindeyken, bizi bölmeye çalışan her türlü eylem, davranış ve tutumalarada şiddetle karşıyım. Yeter artık bir kezde birleşelim.

Önce birleşelim, bir araya gelelim, sorunlarımızı daha sonra tartışalım.
Ben aleviliği birleştirici ve onları bir araya getiren her türlü etkinliğe sahip çıkarım. Bilinçli ve gerçek bir alevidende bu tavrı beklerim.

Radyo Barış ile hiç bir bağlantım veya herhangi bir alevi örgütü, derneği veya oluşumu ile hiç bir bağlantım yok. Sadece aleviform un acizane bir üyesiyim.
Ben aleviyim diyen herkesi, çoluk, çocuk, anne, baba, dede, torun herkesi büyük alevi buluşmasına bekliyorum.
ben şahsen iki yaşında olan ikizlerim ve eşimle orada olacağım. Büyük bir engel olmazsa tabi..

Naci
30.05.2006, 13:21

Ben kesinlikle aleviliğin ticari amaçla ve siyasi amaçla kullanılmasına, bunlara alet edilmesine karşıyım. Verdiğiniz bilgiler için sağolun, ancak bu bilgilerin belgeleri varsa onları da açıklayın lütfen.

Her zaman söylediğim gibi, biz birleşmek için can atarken, elimizden gelen her şeyi yaparken, bunu uğruna canımızı bile feda edebilecek bir duruş ve tavır içerisindeyken, bizi bölmeye çalışan her türlü eylem, davranış ve tutumalarada şiddetle karşıyım. Yeter artık bir kezde birleşelim.

Ben aleviliği birleştirici ve onları bir araya getiren her türlü etkinliğe sahip çıkarım. Bilinçli ve gerçek bir alevidende bu tavrı beklerim.

Radyo Barış ile hiç bir bağlantım veya herhangi bir alevi örgütü, derneği veya oluşumu ile hiç bir bağlantım yok. Sadece aleviform un acizane bir üyesiyim.
Ben aleviyim diyen herkesi, çoluk, çocuk, anne, baba, dede, torun herkesi büyük alevi buluşmasına bekliyorum.
ben şahsen iki yaşında olan ikizlerim ve eşimle orada olacağım. Büyük bir engel olmazsa tabi..

Sana katılıyorum iyi dost abi. Önce birleşip biraraya gelelim,sonra sorunları tartışalım.İyi fikir vermişsin. Bende yapılmasına karşı olmama rağmen hep gittim,yine gideceğim. Amma artık sorunları tartışma vakti geldi diye düşünüyorum.
Bilmiyorum belki ben yanlışımdır siz daha iyi bilirsiniz. Bir sunni vatandaşımızın sokakta durup dururken secde ettiğini görmüyorum.
Ama biz inancımızın parçası olan semahı her yerde yapmaktan çekinmiyoruz. Sevgiler

MetinK
30.05.2006, 13:53
Ortada bazi sorunlar oldugu görülüyor.ABF ve PSAD aciklamalar yapmis bu konuyla ilgili.
Benim kisisel görüsüm bu tür Organizasyonlarin Aleviligi temsil eden kurumlar tarafindan düzenlenmesi ve yapilmasidir.
Bazi seyler belirtilmis bildirilerde.
Aleviligin bazilari tarafindan kullanilmasina karsi da duyarli olmamiz gerekiyor.

Bir baska konu ise;bu yilki etkinlikte bildigimiz Alevi sanatcilarin hicbirinin olmamasi.Demek ki ortak bir tavir sergilenmis.

Merak ettigim sey ise su?
Radyo Baris bu etkinlikten gelen geliri nerede kullandi?
ABF ye mi aktardi yoksa kendisi icin mi kullandi?
Bunu aciklamislar mi?

Bilen arkadasimiz varsa lütfen bilgilendirsin bu konuda...

helige_62
30.05.2006, 13:59

sevgili can zaten bende bu mseajı bilgilenmek amacıyla yazdım bu mesaj benim mailme geldi ve bende senin gibi bundan haberdar olan birisi varsa açıklama yapmasını bekledim onun dışında bende senin gibiyim...zaten sonundaki yazımı okursan bileniniz biri bundan açıklama yapsın demişim sakın yanlış anlaşılmasın benim arkadaşlaarım bu konula bana mail atmışlardı bende paylaşayım dedim yani gerçeği vramı yokmu diye...

helige_62
30.05.2006, 14:13
bu benim kişsel görüşüm bugün bu etkinlkler bedava yapılmıyor buralara verilen çok büyük miktarda paralar var ve bugün cem evlerimzizn çoğu maddi imkansızlılarla boğuşurken bu tür paraların ben cem evi yapımına ve alevilik adına kullanılmasından yanayım..

slush
03.06.2006, 22:52
Barışa semah dönenler aleviler için bir onurdur.. Bu yasamin icinde bizde variz ne kadar görmemezlikten de gelinse binlerce kisi burdayiz demektir. Ama ne hikmetse diger alevi radyolari tarafindan görmemizlikten gelinmekte

hatta bazi alevi dernekleri (7 kisiyi bulup bir yer kiralayan)boykot etmeye kadar bu organizasyonu baltalamaya calismaktadir..

Abdi ipekcide dogup bugun olimpiyat statdına tasındı.. Belliki birileri bunlarda rahatsız.. Aleviler bir semsiye altina toplanmasını istemiyorlar ..

Olayi parasal noktaya cekiyorlar ve en hassas yerinde vurmaya calisiyorlar bunlar para icin yapiyorlar...

Bu organizasyonu gerceklesitirenlere tesekkur ederim 11 haziranda Olimpiyat stadında bulusmak üzere...

eylüleren
03.06.2006, 23:15
arkadaşlar böyle bir etkinlik senede bir yapılıyor.sahip çıkamamız gerek bir takım aksilikler tabiki olacak ilerde herşeyin rayına oturacağına inanıyorum.yeterki en büyük engeli biz oluşturmayalım ben kendi adıma böyle bir etkinliğe katılmak isterdim ama gidemiyeceğim kesin katılan arkadaşların benim yerede katılacağını bilmek beni sevindiriyor.....

çiğerparem
04.06.2006, 00:57
arkadaşlar Alevilik ile ilgili çalışmaların Alevi-Bektaşi dernekleri tarafından yapılması taraftarıyım.Etkinlikten elde edilecek gelir barış radyoya kalacaksa durum içler acısı.Bu durumda Alevilik ve Semah kullanılıyor bizlerinde buna karşı tepki vermemiz gerekir.Alevilik kimsenin tekelinde değildir.

dejan
04.06.2006, 01:00
Evet yazmayacaktım....
Ama bu konuda sessiz kalamadım. Gerçektende çok üzücü ve yıpratıcı bir eleştiri olmuş, senede sadece bir kere yapılan bu etkinliğe. Gerçi bu durum beni üzmesine rağmen şaşırtmadı. Bizim toplumumuzun en önemli özelliğidir yukarı çıkanı aşağıya çekmeye çalışmak.. Her geçen sene alan olarak daha fazlasını dolduruyoruz. Bu sene Atatürk Olimpiyat Stadındayız.. Seneye Nou Camp stadında görüşmek üzere... :D

slush
04.06.2006, 01:03
ispat isteyen kisiye

Sevgili Canlar,

İstanbul'daki Alevi Bektaşi Federasyonu bileşenleri ( PSAKD 10 şube ve PSAKD dışındaki 6 Alevi kurum olarak) ve bu radyonun temsilcileriyle yaptığımız toplantı ve görüşmelerdeki tüm iyi niyetli girişimlerden sonuç alamadığımız için; yapıcı önerilerimize kulak tıkayan, örgütlülüğümüzü küçümseyen; ayrıca Alevi örgütlülüğüne saldıran bir çok kişi ve kurumla birlikte hareket eden bu radyonun bu yıl Olimpiyat Stadyumunda yapacağı etkinlik için bilet satmama, destek olmama konularında örgüt kararı almış bulunmaktayız.

Yalıncak Sultan Derneği
Okmeydanı HBVAKV
Esenyurt HBVKTD
Sarıgazi HBD
Taşdelen HBD

Alevimen
04.06.2006, 01:07
ispat isteyen kisiye

Sevgili Canlar,

Yalıncak Sultan Derneği
Okmeydanı HBVAKV
Esenyurt HBVKTD
Sarıgazi HBD
Taşdelen HBD
Sayın slush kimin adına yazıyorsuz (yoksa yazıyı biryerden kopyaladınız mı), nedemek istiyorsunuz?

dejan
04.06.2006, 01:08
ispat isteyen kisiye

Sevgili Canlar,

Yalıncak Sultan Derneği
Okmeydanı HBVAKV
Esenyurt HBVKTD
Sarıgazi HBD
Taşdelen HBD

Bu kadar dernek var (aslında burada olmayan daha fazlasıda var)
Neden bir faaliyetlerini göremedik.. Radyobarış tan önce bu fikir oluşturulabilir ve hayat geçirilebilirdi.. Belkide slush'ın bir önceki mesajında dediği gibi 7 kişinin toplanıp kurduğu ve ancak eleştiri yapmaya yarayan dernek olduklarındandır.

slush
04.06.2006, 01:24
Sayın slush kimin adına yazıyorsuz (yoksa yazıyı biryerden kopyaladınız mı), nedemek istiyorsunuz?

sayın Alevimen

1- Kendi adıma yaziyorum.

2- yazinin kaynağı http://www.pirsultan.net/haber_detay.asp?ID=274

pirsultanca
04.06.2006, 02:43
» BARIŞA SEMAH DÖNMEK Mİ, DEĞERLERİMİZİN DEJENARASYONU MU?

Bilindiği gibi Barış Radyo isimli kuruluş tarafından bu yıl 11 Haziran 2006 tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda, “Barışa Semah Dönenler” adıyla düzenlenen etkinliklerin 5. yapılacaktır...

BASINA VE KAMUOYUNA

BARIŞA SEMAH DÖNMEK Mİ, DEĞERLERİMİZİN DEJENARASYONU MU?

Bilindiği gibi Barış Radyo isimli kuruluş tarafından bu yıl 11 Haziran 2006 tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda, “Barışa Semah Dönenler” adıyla düzenlenen etkinliklerin 5. yapılacaktır. Bu etkinlikle ilgili kamuoyunun bilmesi gereken gerçekler vardır. İlkeleri olan bir sanatçı duruşuna sahip olmanın sorumluluğu, benim açımdan bu gerçekleri kamuoyuyla paylaşmamı zorunlu kılmakta, bir görev haline getirmektedir.

“Barışa semah dönmek”, çok açıktır ki, birçok bakımdan önemli, dikkat çekici anlamlar ifade etmektedir. Barış, biliyoruz ki coğrafyamızdaki insanlarımızın ekmek, hava, su kadar özlemini duydukları bir şeydir. Yıllar boyu devam eden şiddet ve çatışmaların doğurduğu acılara son verilmesi, Anadolu ve Mezopotamya’nın, halklarımızı birbirine düşman etmeye çalışanlara inat, barış içerisinde bir arada yaşayan bir kültürler ve halklar bahçesi haline gelmesi, Türkü, Kürdü ile sağduyu ve sorumluluk duygusunu yitirmemiş her insanımızın paylaştığı bir özlemdir.

Öte yandan “semah”, coğrafyamızda yaşayan milyonlarca Alevi yurttaşımızın inanç ve değer sistemi içerisinde başlıbaşına önemli ve anlamlı bir yer tutmaktadır. Semah, Alevi değer yargıları, yaşam kültürü ve felsefesi açısından barışçıllığı, kardeşliği sembolize eder.

Bu noktada durup bakmak ve sormak gerekiyor: “Barışa Semah Dönenler” adı verilen bu etkinliğin “barış” ile, “semah” ile ilgisi nedir? Ben bir sanatçı ve ülke sorunlarına duyarlı bir insan olarak bu sorunun, etkinliği düzenleyenler açısından olumlu bir yanıtını bulabilmiş değilim. Ama tam aksi yönde gerçekler vardır…

Bu topraklarda “barış” deyince akla gelen, doğal ve kaçınılmaz olarak Kürt sorunudur. Oysa etkinliği düzenleyen ticari radyo, değil Kürt sorununa duyarlı olmak, Kürtçe şarkı, türkülere dahi tahammülü olmayan sansürcü bir zihniyete sahiptir. Buna somut olarak tanıklık ettiğimi açıklamak isterim. “Barışa Semah Dönenler” etkinliğine katılacak sanatçılar için Düzgün Tv’de yayınlanacak bir proğramlar serisinin parçası olarak benimle de bir proğram yapılmıştı. Ama bu programda okuduğum “Alişero” adlı Kürtçe şarkım, hiçbir şekilde iznim ve bilgim olmadan (kaldı ki izin vermem zaten düşünülemezdi) programdan Barış Radyo yetkilileri tarafından çıkarılmış, proğram 02 Hazıran 2006 tarihinde, sansürlenerek yayınlanmıştır. Devletin radyo ve tv’lerinde dahi Kürtçe programlara (sınırlı da olsa) izin verildiği, özel tv ve radyoların Kürtçe yayın yapması önündeki engellerin belirli ölçülerde de olsa aşıldığı bir dönemde, Kürtçe’ye tahammül göstermeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bunu kabul edebilmem elbette ki söz konusu olamazdı.

Bunun yanında, hemen hemen bütün Alevi dernek ve cemaatleri, bu etkinlikten dışlanmışlardır. Radyo sahipleri bu etkinliği Alevi örgütlerine devredeceği yönünde bir sözü bulunmasına karşın, bu sözlerini yerine getirmemişlerdir.

Ortaya çıkan sonuç, “barışa ve semaha” değil, para ve çıkara yönelik bir etkinlikle karşı karşıya olduğumuzdur. “Barış” ve “Semah” gibi, gözbebeği gibi korumamız, üzerinde hassasiyetle durmamız gereken değer ve kavramların çok kaba bir tarzda ranta alet edilmelerine ortak olmayacağım, seyirci kalmayacağım açıktır. Bu çerçevede adından başka “barış ve semah” ile ilgisi bulunmayan bu etkinliğe katılmayacağımı duyuruyor; bu açıklamamla, dostlarımdan, dinleyicilerimden bu yönde aldığım çok sayıda mesajı da yanıtlamış oluyorum.

Başta aydın ve sanatçılar olmak üzere duyarlı kamuoyunun, “Barışa Semah Dönenler” etkinliğinin bu içyüzünü bilmeye ve ona göre tutum almaya hakları olduğuna inancımı belirtiyor, “değerlerimizin dejenere edilmesine izin vermeyelim” diyorum.

03 Haziran 2006
Ferhat Tunç

dejan
04.06.2006, 03:00

Bu yıl Radyo barış tarafından beşincisi düzenlenen ‘Barışa Semah Dönenler’ konseri İstanbul Olimpiyat Stadyumunda yapılacaktır.

Anadolu’nun yasaklı inancı olan Aleviliğin en önemli ibadet ritüeli Semah’tır. Yüzyıllarca yasaklanan, inkar edilen, asimile edilmek için toplumsal, siyasal ve inaçsal baskılara, katliamlara maruz bırakılan Alevi inancının, son yıllarda kurulan Alevi – Bektaşi örgütlülükleri aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaştırılması, yasaklara karşı örgütlü bir şekilde mücadele edilmesi ve süreç içersinde daha önce yasaklanmış ve kısıtlanmış bazı hakların yeniden kazanılmaya başlanmış olması, Alevi Bektaşi inanç sahiplerini çok sevindirmektedir.

Yıllar süren mücadele ve çalışmalar sonucu, Alevi Bektaşi örgütlülüklerinin tek çatı altında toplanabilmesi ( Alevi Bektaşi Federasyonu - ABF ) tüm canlarımızı olduğu gibi bizleri de çok sevindirmekte gururlandırmaktadır. Yurt içindeki ve yurtdışındaki Alevi örgütlerimiz, Alevi İnancı ve Kültürünün tanıtılması ve yaşatılması, gelecek kuşaklara taşınması konusunda son derece verimli çalışmalar yapmaktadırlar.

Bu kısaca değindiğimiz olumlu gelişmelerin yanında, olumlu olarak değerlendiremeyeceğimiz gelişmelerden birisine de kısaca değinmekte fayda görmekteyiz. Bu konu, Barış Radyosu adlı, İstanbul’da radyo yayıncılığı konusunda ticari bir kuruluş olarak faaliyet gösteren, Alevi Bektaşi inancı ve kültürü çerçevesinde yayın yaptığını iddia eden kurumlardan birinin, Alevi Bektaşi örgütlülüğünü, inancını ve kültürünü hiçe sayan sekter ve olumsuz tavrı ile ilgilidir.

Bu olumsuz tavrı açıklamadan önce Alevi Bektaşi kültür ve inancına sahip olan bireyler ve örgütlerin yöneticileri olarak, aslında Barış Radyosu da dahil, demokrat, devrimci ve aydın çizgide yayın yapan tüm radyolarımızın yaşamasını, güçlenmesini ve çoğalmasını içtenlikle arzu ettiğimizi belirtmeliyiz.

Barış Radyosu da dahil bu kurumlar, kendi ekonomik giderlerini karşılamak, yayın hayatlarına devam etmek için, bazı etkinlikler düzenlemeleri son derece doğaldır ve bizler de öncelikle birey, sonra da örgütlerimiz aracılığıyla bu organizasyonlara katkı sunmaktan kaçınmayız. Bu bağlamda Barış Radyosu da, diğer birçok radyomuz gibi ekonomik nedenlerle, radyonun, çalışanlarının maaş, masraf ve giderlerini karşılamak; hatta ticari kurum olarak kar etmek amacıyla da çeşitli etkinlikler organize edebilir. Tıpkı diğer bahsettiğimiz radyolar gibi..

Burada bizim üzerinde durduğumuz konulardan birisi, Barış Radyosunun bu yıl beşincisini düzenlediği Barışa Semah dönenler etkinliği ile, öncelikle Alevi Bektaşi kurumların temsiliyet alanına bir müdahale, bu kurumların düzenlediği ve düzenleyecekleri etkinliklerin hem maddi açıdan, hem de katılım açısından zayıf geçmesine neden olmasıdır ki, bu bizim aslında üzerinde fazlaca da durmadığımız bir konudur.

Bizim için asıl önemli konu şudur ki; bu radyonun düzenlediği ‘Barışa Semah Dönenler’ konseri, ismi dışında barışla, semahla, alevi kültürü, öğretisi ve örgütlülüğü açısından incelendiğinde, bu örgütlülüğe ve inanca hiçbir şekilde hizmet etmeyen, içerik olarak boş bir konser olmaktan öte gitmemektedir.

Radyo yönetiminin bu etkinlikleri, tam bir tüccar mantığıyla gerçekleştirdiği hepimiz tarafından bilinmektedir. Etkinlik esas itibarıyla, Alevi inanç ve kültürüne, örgütlülüğüne hizmet eden anlayış ve içerikten yoksun, sanatçı dostlarımızın türkülerini dile getirdikleri bir konserden öteye gitmemektedir

Diğer yandan bu radyo ve yöneticileri, geçmiş yıllarda bu etkinlikler sayesinde büyük kazançlar elde etmiş olmalarına rağmen, Alevi Bektaşi örgütlülüğüne, inancına ve toplumuna, veya herhangi bir Cemevi ya da kuruma hiçbir katkıda bulunmamışlardır.

Radyonun yetkilileri geçtiğimiz 2005 yılındaki Ali Sami Yen konserinden sonra, Alevi Bektaşi Federasyonu yönetim kurulu üyeleriyle yaptıkları görüşmelerde, bu organizasyonu 2006 yılından itibaren ALEVi BEKTASi FEDERASYONU’NA bırakacaklarını ifade ettiler. Bu söze rağmen, bu yılın başında adeta yangından mal kaçırırcasına Alevi Bektaşi Örgütlerinin ( ABF, PSAKD, HBVKV, HBVAKTD) kongre süreçlerini fırsat bilerek, radyolarında ve başka radyo ve gazetelere açıklamalar yaparak yeniden bu konseri yapacaklarını açıkladılar.

Bu organizasyonu yapan bu arkadaşlarla yapılan toplantı ve görüşmelerde de Alevi Bektaşi Federasyonu ve onun tüm alt örgütlülüklerine rağmen, bu etkinliği yapacaklarını, kimsenin kendilerine engel olamayacağını seviyesizce, saygısızca, hepsinden daha önemlisi müsahipçe olmayan bir tarzda dile getirdiler.

Bu arkadaşlar düzenledikleri etkinliklerde Barış Ödüllerini, Aleviliğe hakaret etme vizyonu ve misyonuna sahip kişilerden Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Beştaş Veli Araştırma Merkezi eski Genel Müdürü Prof. Dr. Alemdar Yalcın’a verdiler. Bu dostlar mikrofonları Hünkarin ocağını Alevi örgütlerine yasaklamaya çalışan ve hem Hacı Bektaş ilçesini hem de tüm Alevi ve Bektaşileri "paşa paşa" yönetmeye çalışanlara verdiler.

2005 yılında Ali Sami Yen Stadında yapılan konserde " ZORUNLU DIN DERSLERINE HAYIR" imza kampanyasına imza toplayan PİR SULTAN ABDAL KULTUR DERNEĞİ yönetici ve üyelerine body guardlar aracılığıyla fiziki saldırılarda bulunan bu arkadaşlardır (!). ( Fiziki saldırıda bulundukları PSAKD İstanbul şubeleri geçen yıl binlerce bilet satmıştır.)

Aynı gün, üzerinde 2 Temmuz 1993 yılında Madımak’ta yakılarak katledilen 35 şehidimizin fotoğraflarının olduğu "SİVAS ŞEHİTLERİ ÖLÜMSÜZDÜR" yazılı pankartı stada sokmamak için PSAKD Şube yönetici ve üyelerine fiziki saldırıda bulunmuşlardır.

Sevgili Canlar,

ABF İstanbul bileşenleri olarak inançlarımız üzerinde kimsenin ticari rant elde etmesini kabul etmeyeceğimizi, Alevi değerlerinin ticari amaçlar uğruna kullanılmasına izin vermeyeceğimizi, bu dostlarımızın Barışın ve Semahın ticaretini yapmaktan vazgeçmelerini bir kez daha haykırıyor ve talep ediyoruz.

Alevi öğretisine hizmet edecek bu tür organizasyonların başta Alevi Bektaşi Federasyonu olmak üzere, İstanbul’daki Alevi Bektaşi kurumlarının tamamı tarafından veya ABF bileşenleri ile birlikte organize edilmesini uygun görmekteyiz. 21.05.2006

Ve bir kez daha diyoruz ki :

Yalıncak Sultan Derneği
Okmeydanı HBVAKV
Esenyurt HBVKTD
Sarıgazi HBD
Taşdelen HBD

PSAKD bu konuda yakınnacak en son dernektir.. Zamanında Sİvas olaylarından sonra ayda bir düzenlediği anma etkinliklerinden (biletler epey pahalıydı) elde ettiği gelirin nereye kanalize edildiğini bir zahmet açıklasın, Alevi kültürünü yaşatmak içinmi harcandı, katliamlda ölen insanların ailelerine yardımmı edildi veya Murtaza DEMİR'in (o zamanki dernek başkanı) cebine mi girdi ?.. BUnun açıklamasını o dönemde yapmamışlardı.. Bu soruya cevap versinler ondan sonra "deklarasyon" a imza atsınlar...

pirsultanca
04.06.2006, 03:07
PSAKD bu konuda yakınnacak en son dernektir.. Zamanında Sİvas olaylarından sonra ayda bir düzenlediği anma etkinliklerinden (biletler epey pahalıydı) elde ettiği gelirin nereye kanalize edildiğini bir zahmet açıklasın, Alevi kültürünü yaşatmak içinmi harcandı, katliamlda ölen insanların ailelerine yardımmı edildi veya Murtaza DEMİR'in (o zamanki dernek başkanı) cebine mi girdi ?.. BUnun açıklamasını o dönemde yapmamışlardı.. Bu soruya cevap versinler ondan sonra "deklarasyon" a imza atsınlar...

Bırakın kurumları karalamayı, çamur atmayı. Şahısların organizasyonları ile kurumların organizasyonlarını birbirine karıştırmayın.PSAKD'nin İstanbul'da ve yurt genelinde kaç tane Cemevi olduğunu ve bunların hangi paralarla yapıldığını biliyormusun? Köşeye sıkışınca nasılda çamur atıyorsunuz...

slush
04.06.2006, 03:07
Ferhat Tunc kimdir

1990 yıllarında staj yaptığım fabrikada 6 aydir grev sürmekte ve okullar acilmasina 1 aylik süre kalmisti. Sendika yöneticeleri grevde olan iscilerin cocuklarinın önlük defter kitap gibi ihtiyaclarını karsılamak üzere harbile acik hava tiyartrosunda dayanısma gecesi düzenlemeye karar verdi ve ferhat tuncu türküleriyle katılması icin davet etti. Ferhat tunc o dönemde yıldızı parlak olan bir sol sanatci idi.

Ferhat Tunc bu dayanisma gecesi icin istedigi ücret bilet satislarının elde edilen gelirin %70 i idi. Sendika yöneticileri bunun bir dayanisma gecesi oldugunu belirttigi halde ferhat tunc istedigi rakamadan asagiya dusmedi. ve dayanisma gecesi yapilamadi..

Daha genis bilgi icin Cimse-is le irtibata gecebilirsiniz.

dejan
04.06.2006, 03:11
Bırakın kurumları karalamayı, çamur atmayı. Şahısların organizasyonları ile kurumların organizasyonlarını birbirine karıştırmayın.PSAKD'nin İstanbul'da ve yurt genelinde kaç tane Cemevi olduğunu ve bunların hangi paralarla yapıldığını biliyormusun? Köşeye sıkışınca nasılda çamur atıyorsunuz...

kim köşeye sıkışmış acaba :) (ne olarK düşündün beni radyo barış çalışanı felan mı ?)
bu kadar agresif olmaya gerek yok sadece u sorunu cevabını vermelerini istendi...
Ayrıca kaç tane cemevi olduğunu bilmiyorum
özelden göndersene bana..
ayrıca üsttede belirttim madem bu derecede bir suistimal var neden bu dernekler deklarasyon hazırlamadaki harcadıkları enerjiyi böyle bir organizasyonu hazırlamak için harcamadı ?

pirsultanca
04.06.2006, 03:12
Ferhat TUNÇ bu akşam (03.06.2006) İstanbul Alibeyköy Stadyumunda Pir Sultan'ın Türküsü etkinliğine katılmış ve etkinlikten bir kuruş para almamıştır. Elde edilen gelirin tamamıda Alibeyköy Cemevine bırakılmıştır.

Ayrıca etkinliğe katılan diğer sanatçılar Nurettin Güleç, Mustafa Özarslan ve Arzu etkinlik için hiç bir ücret talep etmedikleri gibi halkımizi cemevlerine sahip çıkmaya çağırmışlardır.

Ferhat TUNÇ ve diğer sanatçılar sizin etkiniklerinize katılınca iyi katılmayınca kötü. Kimi kandırıyorsunuz?
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)

ayrıca üsttede belirttim madem bu derecede bir suistimal var neden bu dernekler deklarasyon hazırlamadaki harcadıkları enerjiyi böyle bir organizasyonu hazırlamak için harcamadı ?

Pir Sultan'ın Türküsü adlı etkinlik gelecek yıl Alevi Bektaşi Federasyonu'nun organizasyonuyla yapılacak.Umarım yapabiliriz ve ortalığı tüccarlara bırakmayız.Kazanılan paralarda şahıslara değil Cemevlerinin yapımına aktarılır.

Pir Sultan'ın Türküsü etkinliği için aşağıdaki linke bakabilirsiniz;

http://www.aleviforum.com/etkinlikler-kitap-ve-didher-tanytymlar/11869-resimlerle-pir-sultanyn-tuerkuesue-konseri.html

Alevimen
04.06.2006, 03:31
Ferhat Tunc bu dayanisma gecesi icin istedigi ücret bilet satislarının elde edilen gelirin %70 i idi. Sendika yöneticileri bunun bir dayanisma gecesi oldugunu belirttigi halde ferhat tunc istedigi rakamadan asagiya dusmedi. ve dayanisma gecesi yapilamadi..

Bulvar gazetelerinde sıkça rastlanan yazı tipi. Öncelikle ispat edilmesi gerekiyor.
Komik yazıları bırakalım sağlıklı insan gibi düşünelim, Ferhat Tunç'un duruşu belli birçok etkinliklere gönüllü olarak katılmıştır. Çok emin konuşuyorum çünkü herhangi biri hakkında konuşmuyoruz kendisini birçok defa bu yolda kanıtlamış kişi hakkında yorum yapıyoruz, yukarda yazıldığı gibi bir istekte bulunacağına ancak Jupiter'e göç ettiğimizde inanırım, o da belki.
Delilsiz ve sağlam kaynaktan yoksun sevdiklerimizi suçlamayalım ne zaman bu huydan vaz geçilecek? endişeyle bekliyorum...

slush
04.06.2006, 03:32
Bu deklarasyon etkinlik düzenlikten sonra gerçekleşse idi daha şık olurdu. Ama şu anda çizdiginiz çizgi baltamak.

dejan
04.06.2006, 03:34
Bu arada Ferhat Tunç un açıklaması garibime gitti... oysa daha Cuma günü (02.06.2006) Düzgün TVde ki programda herkesi bu etkinliğe davet ediyordu.. Bir günde ne değişti.. Değişse bile bu kadar zıtmı (açıklamasını okuyan bir kişide ilk düşüncesi bu etkinliğe ilk andan itibaren karşı olduğu düşüncesi uyanıyor) olur birdenbire ?
**
Ayrıca ne yapmış etmiş olayı yine kürt sorununa bağlamış ?
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Bulvar gazetelerinde sıkça rastlanan yazı tipi. Öncelikle ispat edilmesi gerekiyor.
Komik yazıları bırakalım sağlıklı insan gibi düşünelim, Ferhat Tunç'un duruşu belli birçok etkinliklere gönüllü olarak katılmıştır. Çok emin konuşuyorum çünkü herhangi biri hakkında konuşmuyoruz kendisini birçok defa bu yolda kanıtlamış kişi hakkında yorum yapıyoruz, yukarda yazıldığı gibi bir istekte bulunacağına ancak Jupiter'e göç ettiğimizde inanırım, o da belki.
Delilsiz ve sağlam kaynaktan yoksun sevdiklerimizi suçlamayalım ne zaman bu huydan vaz geçilecek? endişeyle bekliyorum...

Bulvar gazetesi ???

adam orada sendika ve işçilerden bahsediyor.. kaynakta belirtmiş "T.Çİmse İş Sendikası diye" Her yapılan kıymetlinize dokunulan açıklamaya "kedidir bu kedi" tadında kesinlikle olmaz yaklaşım huyundan ne zaman vazgeçilecek endişeyle bekliyorum ?

pirsultanca
04.06.2006, 03:38
Ben olaya şu açıdanda bakıyorum ve aile içindede ( Akrabalar,eş,dost) tartışıyoruz;

Şimdi bu organizasyonda ,Olimpiyat Stadında 100 bin değilde 10 bin kişi olsa.Ben bundan sevinç mi duyarım.Cevap kesinlikle hayır.

İnsanlar işin iç yüzünü bilmedikleri için bu etkinliği alevilerin yaptığının zannedeiyorlar. Oradaki başarısızlık neticede Alevilerin başarısızlığı gibi algılanacak.

Keşke böyle olmasaydı.Keşke bu arkadaşlar Alevi Derneklerini daha ciddiye alsalardı.Bu yıl herkesin gereken dersleri çıkaracağına inanıyorum.

Alevimen
04.06.2006, 03:41
Bulvar gazetesi ???

adam orada sendika ve işçilerden bahsediyor.. kaynakta belirtmiş "T.Çİmse İş Sendikası diye" Her yapılan kıymetlinize dokunulan açıklamaya "kedidir bu kedi" tadında kesinlikle olmaz yaklaşım huyundan ne zaman vazgeçilecek endişeyle bekliyorum ?
Dikkat ederseniz yazı tıpı dedim herhangi bir damga vurmadım.
Benim için şu yazı:
Bulvar gazetelerinde çıkan haberlereden farklı deyil. Fikir ve düşünce benim, saygı göstermenizi beklemiyorum ama ister istemez kabul etmek zorundasınız. Ayrıca yukardaki yazı 1990 tarihinde yazılmış... aradan 16 yıl geçmiş yoksa hangi dayanışma gecesi sözkonusudur? 11 haziran mı..

dejan
04.06.2006, 03:44
Dikkat ederseniz yazı tıpı dedim herhangi bir damga vurmadım.
Benim için şu yazı:

Bulvar gazetelerinde çıkan haberlereden farklı deyil. Fikir ve düşünce benim, saygı göstermenizi beklemiyorum ama ister istemez kabul etmek zorundasınız.
ters olmamışmı bu
illa kabul etmek zorunda değiliz ancak saygı duymalıyız olsa daha iyi olmazmıydı?

padişahın buyruğumu bu kabul etmek zorunda olalım...

pirsultanca
04.06.2006, 03:47
Dostum Ferhat TUNÇ bir sanatçı,ve geçimini bu işten sağlıyor.Her etkinliğe ücretsiz çıkacak diye bir şey olamaz.Ama bizler biliyoruz ki bir çok dernek,sendika ve vakfın etkinliğine ücret almadan yada sadece yol vb. masrafları karşılanarak çıkmıştır.

Evet istediği ücretler yüksektir.Şahıs oraganizasyonlarında müthiş paralar istemektedir.Ve bence hakkıdırda.Ama Cemevi yararına yada bir dernek,vakıf yararına yapılan etkinliklerde elinden gelen desteği yapmaktadır.

huseyincem
04.06.2006, 04:10
canlar;

bildiğiniz gibi biz aleviler yıllarca bu ülkede tanınma bu ülkenin vatandaşları olarak haklarımızı alma mücadeleri verdik.yakıldık katliamlara uğradık,düzenlediğimiz etkinliklere insanlar saldırdı.

bir olamadık diri olamadık iri olamadık.türkiyede en az 15 milyon olduğu söylenen aleviler sivas olayları sonrasında bu ülkede seslerini duyuracak,artık katliamlara yeter diyecek kadar bile ses getiremediler.ne oldu,bazı alevi vakıfları bu geçmişte kaldı unutalım,sunni kardeşlerimizle aramızı germeyelim demeye başladılar.unutalım dediler katliamları,unutmaya başladık..

ardından aleviler ibadethane haklarını istemeye başladılar ab sürecinin getirdiği demokratikleşmeden (!!!) faydalanarak.bize alevilik islamdır,islamın ibadethanesi camilerdir dediler,şimdi cemevlerimiz arapça dualarla,dedelerin anlaşılmaz tutumlarıyla,cenaze merasimlerimizde sunni hocalar gibi giyinmiş görevlilerle,camileşmeye başladı..

ardından dedik dernekler kuralım haklarımızı örgütlü yapılar kurarak,artık ezilmeden hakkımız olanı almaya çalışalım,bu sefer dernekler birbirine düştü,aleviliğin hakları arada kaynadı.

sonra derneklerimiz bir oldu.bir kaçı dışında (cem[cumhuriyetçi kültür ve eğitim]vakfı ve dünya ehli beyt vakfı vs.) alevi dernek ve vakıfları bir araya gelip bir federasyon kurdular:almanya alevi birlikleri federasyonu.dedilergi bir olalım iri olalım diri olalım.bazıları olmak istemedi,olanlarla birlikte federasyon hak mücadelesine girişti,din dersleriyle ilgili davalar cemevlerinin ibadethane olması için açılan davalar,dedeler kurulunun kurulması,çaşitli etkinlikler düzenlenmesi gibi faliyetler içine girildi.kısa zamanda başarılı işler yapılmaya başladı..

şimdi bir radyo alevilik adını kullanarak,bir etkinlik düzenliyor.bu etkinliğin geçen sene aabf ye devir edileceğini söylemişlerken,bu sene bundan vaz geçerek kendi organizasyonlarına devam ediyor.üstüne üstlük bir de bu etkinlikte alevilik adına ödül dağıtılıyor.

peki amaç ne????bu etkinlik alevilere ve aleviliğe ne kazandıracak?konser düzenleyince,olimpiyat sıtadına 80000 aleviyi toplayıp çeşitli sanatçıları izleyince ne kazanacağız.aleviliğin ve alevilerin bundan çıkarı nedir?12 milyon gibi bir ücret söz konusu.biletlerin yarısının satılması halinde elde edilecek gelir=12000000*40000=480.000.000.000 (dörtyüzseksen milyar).dikkat edin yarısıyla.şimdi mantıklı düşünürsek ticari amaç taşıyan bu konserde tabiki sanatçılarda ücret isteyeceklerdir.ben organizasyon işlerinde çok bulunduğum için ortalama bir fiyatla sanatçı başına 10 milyar istensin.20 sanatçı gelse 200 milyar eder.geriye kalır 280 milyar.bu paranın yarısı da,hatta 180 milyarı masraflar olsun.geriye kalır 100 milyar.bu parayla bir alevi mahallesine rahat bir cemevi yapılır.peki bu radyo bu geliri ne yapacak.???işte sorun burada..

canlar;bu alevi organizasyon alevi dernekleri tarafından yapılsa,sanatççıların para almayacağı düşünülürse 100 milyardan en az 3 tane cemevi yapılır.her sene 3 tane cemevi alevilik için güzel rakam.ayrıca bu etkinlik alevilerin içi boş sadece ibadetsiz semah ve konser gösterisinden çok,bilinçlenme örgütlenme faliyetleri içinde kullanılabilir.buraya gelecek olan canların 100 de 1 i derneklerde üye yada etkin görev almaya başlasa işte o zaman alevilerin sesi duyulur.yoksa her sene düzenlenen sıradan ticari bir konserle ADIMIZI DUYURDUĞUMUZU idda etmekten başka avuntumuz olmaz.

benim düşüncelerimdi,sevgiler...

Alevimen
04.06.2006, 04:15
ters olmamışmı bu
illa kabul etmek zorunda değiliz ancak saygı duymalıyız olsa daha iyi olmazmıydı?

padişahın buyruğumu bu kabul etmek zorunda olalım...
ters olmadı, sizden saygı beklemiyorum anlayış yeter.

Alevimen
04.06.2006, 04:42
Ferhat Tunç'un resmi açıklaması:

helige_62
04.06.2006, 09:49
ferhat tunça çamur atanlar ferhat tyunç bugün bir çok etkinliğe kendi cebinden para ödeyerek kendi yanıdnaki saz arkadaşlarını parasını ödeyerek geliyor eğer her etkinlikten para alsaydı bugün milyarlarla oynuyordu radyo barış bu kadar parayı ne yapacak bir açıklasın madem alevilik ve semah adını kullanıyor alevi halkına bu paraları nasıl değerlendireceğini açıklamak zorunda hangi cem evine harcıyacak nereye cem evi inşaa edeck bri açııklasın bilelim yosa gelen etkinlikten parayı cebe at alevilik adını kullan bunlar yakışmaz bunlar olmaz bazı arkadaşlar 7 kişdiden bahsediyor senin bahsettiğin dernekler türkiyenin en büyük alevi dernekleri 40 bin üyesi olan 65 ilden fazla örgütkü durumda olan dernekler o dernekler haklı olarak bu paraların alevilk adına kullanması ve kedni ticari çıkarları çerçevesinde değerlendirmeleride karşı her alevi halkıda karşı durmak zorunda ferhat tunç o kadar para meraklsı olsaydı o etkinliğe çıkardı parasınıda alırdr zaten resmi açıklamasını yapmış okursanız anlarsınız....radyo barış çıkıpta ben kendi radyom adına böyle bri etkinlik yapıyorum ve parayıda kendime harcıyacam dese haya haya ama çıkıpta alevilk adına ypıyoırum demesine tabiki haklı olarak insnalar tepki koyacak madem alevilk adına o zmana ordaki paralar yineliyorum cem evlerine ve alevilik adına harcanmalı kendi ceplerine girmemeli onlar....

slush
04.06.2006, 13:40

Benim verdigim olayda tarih bellidir 1990 yili ve Çimse-iş. Öğrenmek isteyen gidip sorar.

Ferhat Tunçun bedava etkinliklere katilma tarhini verebilirmisin.. Yıldızı düştügü dönemlere denk gelen tarihler olmasın o ..

Sağlık bir insan gibi düşünelim diyorsun= Kendini bu yazı için adaptayona koyman lazım..

yukaridaki yazı dün yazilmis bir yazidir ve birileri tarafindan forumdan silinmistir..

MetinK
04.06.2006, 14:09
Ferhat Tunc yildizlara ihtiyac duymamis,sanatci olmanin sadece türkü ve sarki söylemek olmadigini,ülkedeki siyasi ve sosyal olaylara gösterdigi duyarli tutumuyla kanitlamis bir insandir.

Her dönemde ve her sartta dayanismasini göstermistir.
Bir tek konseri baz alarak bütün bir kisiligi elestirmeyi dogru bulmuyorum.

Bu konu ile ilgili aciklamasi da (Barisa Semah Dönenler) net ve acik bir sekilde verilmistir.

Insanlarimiz,Aydin ve Sanatcilarimiz ve kurumlarimiz gözbebeklerimizdir.Bir olaydan dolayi hepten silip atmayalim.
Lütfen kurumlarimiza ve aydinlarimiza karsi biraz daha duyarli ve dikkatli olalim arkadaslar.Onlar olmazsa bizde olmayiz.Bunu unutmayalim...

slush
04.06.2006, 14:27
Ben olaya şu açıdanda bakıyorum ve aile içindede ( Akrabalar,eş,dost) tartışıyoruz;

Şimdi bu organizasyonda ,Olimpiyat Stadında 100 bin değilde 10 bin kişi olsa.Ben bundan sevinç mi duyarım.Cevap kesinlikle hayır.

Kimlerin sevinç duyacağını söyleyeyim sana

Parti üst yönetiminde aleviler olmayipta aleviler tarafından oy verilen siyasi parti ve onların 1-2 tane alevi dalkavuk. 1996 yılı bir mayısında zülfikar pankartı açıp alevileri yedeklemeye calışan illegal örgüt. Siz gidin ilk önce aranızda birlik olun diyen sunni kesim. ...

huseyincem
04.06.2006, 14:32
sevgili arkadaşlar bir şey daha aklemek istiyorum.unutmayalım alevilerin dikkate almadığı alevi örgütlerini başkaları hiç dikkate almaz.o zaman da biz alevilere haklarımızı vermiyorlar demek gerçekçi olmaz..

sevgiler..

MetinK
05.06.2006, 05:45
Ortada bazi sorunlar oldugu görülüyor.ABF ve PSAD aciklamalar yapmis bu konuyla ilgili.
Benim kisisel görüsüm bu tür Organizasyonlarin Aleviligi temsil eden kurumlar tarafindan düzenlenmesi ve yapilmasidir.
Bazi seyler belirtilmis bildirilerde.
Aleviligin bazilari tarafindan kullanilmasina karsi da duyarli olmamiz gerekiyor.

Bir baska konu ise;bu yilki etkinlikte bildigimiz Alevi sanatcilarin hicbirinin olmamasi.Demek ki ortak bir tavir sergilenmis.

Merak ettigim sey ise su?
Radyo Baris bu etkinlikten gelen geliri nerede kullandi?
ABF ye mi aktardi yoksa kendisi icin mi kullandi?
Bunu aciklamislar mi?

Bilen arkadasimiz varsa lütfen bilgilendirsin bu konuda...

dejan bu mesajimdan rahatsiz olmus.

Ben olan durumu gözlemlerimle sundum.Etkinliklerin Alevi örgütleri tarafindan yapilmasi taraftari oldugumu,bazi seylerin bildirilerle aciklandigini,tanidigimiz Alevi sanatcilarin ve Alevi örgütlerinin bu etkinlige katilmadigini belirttim.
Buradan gelen gelirin nerede kullanildigini sordum.
Bir Alevi olarak bunu sormak benim hakkim.

Ama bu nicki kullanan kisi yazdiklarimdan rahatsiz olmus.

Bu mesaja karsilik yazdigi degerlendirme sudur:"baraj yapacaklarmis Munzura orada kullanacaklarmis"

Aslinda yazmak istemezdim ama yapilan terbiyesizligi teshir etmek zorunda kaldim.Insanlarin niyetlerini nasil ortaya koyduklarini size göstermek istedim.

Birini düsünün ki;Alevilerin yasadigi bir cografyanin sular altinda kalmasindan sevinc duyuyor,onlarin kutsal yerlerinin sular altinda kalmasindan haz aliyor.
Bir tek sey söylüyorum.Bu utanilacak bir seydir.

Barisa Semah Dönenler etkinliginden elde edilecek gelirin Munzura baraj yapiminda kullanilacagini söyleyen bir "insan"i daha iyi tanimanizi istedim.

Bunu yazacak bir kisiyi ciddiye almaya gerek yok...

helige_62
05.06.2006, 08:50
dejan bu mesajimdan rahatsiz olmus.

Ben olan durumu gözlemlerimle sundum.Etkinliklerin Alevi örgütleri tarafindan yapilmasi taraftari oldugumu,bazi seylerin bildirilerle aciklandigini,tanidigimiz Alevi sanatcilarin ve Alevi örgütlerinin bu etkinlige katilmadigini belirttim.
Buradan gelen gelirin nerede kullanildigini sordum.
Bir Alevi olarak bunu sormak benim hakkim.

Ama bu nicki kullanan kisi yazdiklarimdan rahatsiz olmus.

Bu mesaja karsilik yazdigi degerlendirme sudur:"baraj yapacaklarmis Munzura orada kullanacaklarmis"

Aslinda yazmak istemezdim ama yapilan terbiyesizligi teshir etmek zorunda kaldim.Insanlarin niyetlerini nasil ortaya koyduklarini size göstermek istedim.

Birini düsünün ki;Alevilerin yasadigi bir cografyanin sular altinda kalmasindan sevinc duyuyor,onlarin kutsal yerlerinin sular altinda kalmasindan haz aliyor.
Bir tek sey söylüyorum.Bu utanilacak bir seydir.

Barisa Semah Dönenler etkinliginden elde edilecek gelirin Munzura baraj yapiminda kullanilacagini söyleyen bir "insan"i daha iyi tanimanizi istedim.

Bunu yazacak bir kisiyi ciddiye almaya gerek yok...
sevgili hemşerim boşver biz neyin ne olduğunu biliyoruz içlerindeki kinin sebebi bu okadar sevinmesinler oraya baraj yapılırsa her dersimliye tek tek türkiye tazminat vermek zorunda çünkü avrupa insan hakları mahkemesinde inançlar konusunda bir açıklam var zaten, biz istiyoruzki olaylar hukuki yollardan çözülsün okadar onlar sevinmesin...zaten bunlar alevi filanda değil ...bu etkinliğe gelincede giden gider gitmeyen gitmez ama barış radyo daha bir açıklama yapmıyor açıklama yapmadığı sürecede suçlamalara maruz kalması sorulara cevap vermedikçede eleştirlmesi normaldir...

slush
05.06.2006, 15:56
sevgili hemşerim boşver biz neyin ne olduğunu biliyoruz içlerindeki kinin sebebi bu okadar sevinmesinler oraya baraj yapılırsa her dersimliye tek tek türkiye tazminat vermek zorunda çünkü avrupa insan hakları mahkemesinde inançlar konusunda bir açıklam var zaten, biz istiyoruzki olaylar hukuki yollardan çözülsün okadar onlar sevinmesin...zaten bunlar alevi filanda değil ...bu etkinliğe gelincede giden gider gitmeyen gitmez ama barış radyo daha bir açıklama yapmıyor açıklama yapmadığı sürecede suçlamalara maruz kalması sorulara cevap vermedikçede eleştirlmesi normaldir...

Haddini aşan bir yazı, duymak istediklerinizi söylemedigimiz zaman alevi olmamakla suçlanıyoruz.. Sizden de bu beklenirdi helige_62

slush
05.06.2006, 16:42

Yukardaki yazı 7 saat kalıyor ve hic modatör tarafından mudahale edilmiyor. Bu yazı ilgili kisiye sahsın hemşerim dediği modater kisiye iletiliyor ama oda hem fikirde olacak ki hiç bir müdahele yapmıyor..

Forum kuralları
Tunceli li olanlara ayri, tunceli olmayalara ayrı işliyor herhalede...

Balta
05.06.2006, 17:06
Yukardaki yazı 7 saat kalıyor ve hic modatör tarafından mudahale edilmiyor. Bu yazı ilgili kisiye sahsın hemşerim dediği modater kisiye iletiliyor ama oda hem fikirde olacak ki hiç bir müdahele yapmıyor..

Forum kuralları

Sayın Slush, Nedense konu topiğinde belli anlamlarda düşüncelerin bittiği yerde ya kişilere yada yönetime olmadı kurallara veryansın etmek bir alışkanlık haline geldi. İlgili Moderatör arkadaş bir kişi için yorum yapmış diğer arkadaşta o nedenle bu yoruma kendi görüşünü katmış siz peki ne yapıyorsunuz konuyu genelleme yapıp olmadı forum kurallarına sataşıyorsunuz.

Konuyla ilgili yazmazsanız bu tür yaklaşımınız sonucu sizin haklarınıza müdahale etmek durumunda kalacağım.

eylüleren
05.06.2006, 17:37
arkadaşlar burada yapılacak güzel bir etkinlik hakkında konuşmamız gerekirken polemiğe girilmiş karşılıklı olarak dejan arkadaşın yazdığı'bu etkinlikten elde edilen gelirle munzura baraj yapılacak^' ibaresi ile helige arkadaşın yazdığı ''zaten onlarda alevi filan değiller'' şeklindeki suçlama çok yanlış ve üzücü sonuçta hepimiz aynı kültürün insanlarıyız birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekirken asılsız suçlamalarla birbirimizi yıpratıyoruz ve bizleri istemeyen kesimlerin ekmeğine yağ sürüyoruz.umarım bu yanlıştan bir an önce dönülür.

HuKusu
05.06.2006, 17:41
merhabalar inşallah bizde orda olcaz ümraniye cem evi adına semah döncegiz pazar günü çalışmalar yaptık orda çok güzel oldu

Alisahin
05.06.2006, 18:20
Duyan duymayana haber versin,gün bugündür,gün dayanisma günüdür.
olimpiyati dodurup disarilara tasmak lazim,güclü bir masaj vermek sart.
ben yurt disindan gönlüm sizinle. saygilar/Alm.

türküdostu
05.06.2006, 19:25
kafam karıştı açıkcası ama direk böyle birşey olsa o kadar güzel bilinçli sanatçı buna alet olmaz diye düşünüyorum .geçen sene alisamiyendeydik .sivas sehitleri ölümsüzdür pankartını gördüm .dolaştırdılar ama sonra kaldırdılar açıkcası. ama yine de birlik olmak açısından güzel bir etkinlik sınavım olmasına rağmen pazartesi bu etkinliği kaçırmamayı düşünüyorum .herkese sevgiler.

çiğerparem
05.06.2006, 22:23
kafam karıştı açıkcası ama direk böyle birşey olsa o kadar güzel bilinçli sanatçı buna alet olmaz diye düşünüyorum .geçen sene alisamiyendeydik .sivas sehitleri ölümsüzdür pankartını gördüm .dolaştırdılar ama sonra kaldırdılar açıkcası. ama yine de birlik olmak açısından güzel bir etkinlik sınavım olmasına rağmen pazartesi bu etkinliği kaçırmamayı düşünüyorum .herkese sevgiler.

Sivas şehitleri ile ilgili pankartı kaldıran kişinin Aleviliğinden şüphe duyarım.

meymane_usari
06.06.2006, 06:59
olimpiyat stadı nda bir köşede buluşalım aleviforum diye herkes orada birbirini tansısın :) nasıl güzel olmaz mı ?

Alevimen
06.06.2006, 07:34
olimpiyat stadı nda bir köşede buluşalım aleviforum diye herkes orada birbirini tansısın :) nasıl güzel olmaz mı ?

İstersen yeni topik aç ve düşünceni ve planı açıkla, belki katılmak isteyen birileri olur. resmi bir buluşma olmasada fena fikir sayılmaz tabii fourmdan kaç kişi olimpiyat stadına gider bilemem...
Ben gitmiyorum.
:)

helige_62
06.06.2006, 11:05

Forum kuralları

bakın konun dağılamamsı için size cevap vermek istemiyordum ama siz hep bu tutumunuz sürdürüyorsunuz sürekli provakatif davranışlar içerisndesiniz benim o mesajım o yazıyı yazan arkadaş içindi siz niye cevap verdiniz onu anlamış değilim artı kaldıki moderatör arkadaşları niye zan altında bırakıyorsunuz sırf bir moderatöre hemşerim demem sizi niye rahatsız ettiki lütfen bu tutumunuz değştirin ben orda sizin şahsınzıa bri yazı yazdığımı hatırlamıyorum ama hep siz durup duruken bir tartışma çıkartmaya çalılyorsunuz, ve yazımın arkasında olduğumu belirtirim...ve size bu saatten sonra diğer arkadaşlara saygısılık olmasın diye cevap ta yazmıyacam artı bu forumda tuncelili olanlara ayrı bir kuralda işlenmiyor...herkee eşit mesafade davranılyor, artık bence konumuza dönelim...

eren89
06.06.2006, 21:05
pazar günü nerelerden otobüs kalkacak bilgisi olan varsa yardım edebilir mi??

ilkim
07.06.2006, 11:01
5. Geleneksel BARIŞA SEMAH DÖNENLER

11 Haziran 2006-Pazar / Atatürk Olimpiyat Stadyumu

Kültürel Etkinliğin Program İçeriği:

Yer : Atatürk Olimpiyat

Stadyumu

Tarih : 11 Haziran 2006 -
Pazar

Saat : 13 :00 - 20:00

Beklenen Katılımcı : 100.000 kişi

Katılımcı Dernek ve Vakıf : 500-600 civarında

Katılan Sanatçı : 25 civarında

Koraya Katılan Sanatçı : 60 civarında

Katılan Semahçı : 1000 kişi

Katılacak Sanatçılar:

Ali Ekber Çiçek , Arif Sağ, Aşık Gulabi , Belkıs Akkale, Cavit Murtezaoğlu
, Dertli Divani , Edip Akbayram, Emrah Mahzuni , Emre Saltık , Ferhat Tunç
Grup Kızılırmak,Gülcihan Koç , Gülen Duman , Hüseyin Turan , Kardeş Türküler
, Klaus Kreuzeder ,Metin Karataş , Mihrican Bahar, Moğollar,Murat Akaya,
Selda Bağcan, Sevcan Orhan, Yusuf Hayaloğlu , Zeynel & Kenan Kardeşler..

Bu etkinlikte ayrıca Köy ve Yöre Derneklerine 1000 ATATÜRK BÜSTÜ
dağıtılacaktır.

Bilgi İçin Tel: 0212 570 40 00

Zahir
07.06.2006, 11:14
Keşke izleme şansım olsaydı güzel sanatçılar varmış

ilkim
07.06.2006, 14:32
Keşke TV'de yayınlansaydı. Herkezin izleme imkanı olurdu.

Zahir
07.06.2006, 14:34
Keşke TV'de yayınlansaydı. Herkezin izleme imkanı olurdu.

sizin kayıt yapma şansınız yokmu burdan yayınlarsınız olamaz mı öle bişe?

pirayem
07.06.2006, 14:44
ArkadaŞlar Alİ Ekber ÇİÇek Hoca'mizi Kaybettİk Bunu Bİlİyorsunuz Sanirim.o Aramizda Yok Ama GÖnlÜmÜzde Her Daİm Olacak.saygilar

Balta
07.06.2006, 14:47
Sanırım bu eski liste birde Ferhat Tunç katılmayacağını açıklamıştı birde bu topik daha önce açılmıştı.

İki konu birleştirilmiştir

Zahir
07.06.2006, 14:52
Şimdi bu etkinliği kayıt yapıp bizle paylaşacak kimse yok mu? Kayıt yayapilecek cd ye yada camaraya çekebilecek arkadaşlar forumda yayım yapamasada masraflarını verelim arkadaşlarda adreslerimize yollasın?

Olurmu böle bişe?

ilkim
07.06.2006, 17:23
sizin kayıt yapma şansınız yokmu burdan yayınlarsınız olamaz mı öle bişe?

Bende çok isterim kayıt yapomayı ama güzel bi çekim olmaz tanıdığım 1-2 kameraman var onlara söyledim bakarız dediler. İnşallah gelebilirler güzel olur

Zahir
08.06.2006, 08:51
Bende çok isterim kayıt yapomayı ama güzel bi çekim olmaz tanıdığım 1-2 kameraman var onlara söyledim bakarız dediler. İnşallah gelebilirler güzel olur

Çok sevindirmiş olursunuz bizi. Duyarlılığınız için teşekkürler.

eren89
09.06.2006, 20:59
oradan nasıl dönülecek bir bilgisi olan var mı acaba

SivanA SimyacI
10.06.2006, 13:25
arkadaşlar ben katılacağım ve kayıt yapabilirim.

pirsultanca
12.06.2006, 02:15
"Barışa Semah Dönmek" emperyalizme, karşı durmaktır.
"Barışa Semah Dönmek" faşizme karşı durabilmektir.
"Barışa Semah Dönmek" savaşa karşı barışı haykırabilmektir.
"Barışa Semah Dönmek" her türlü ayrımcılığa karşı çıkmaktır.
"Barışa Semah Dönmek" ırkçılığa karşı, yaşasın halkların kardeşliği diyebilmektir.
"Barışa Semah Dönmek" Pir Sultan olmak,Bedrettin olmak,Deniz olmaktır.

http://img157.imageshack.us/img157/6488/aleviliksemah0ey.jpg (http://imageshack.us)

BARIŞA SEMAH İŞTE BUDUR; Tarihimizin onurlu, şan ve şeref dolu sayfalarından Barışa Nasıl Semah dönülmesi gerektiği ile ilgili bir belge.

SEMAHA BİBER GAZI

Ankara’ da gerçekleştirilen “Bush’ a NATO’ ya ve Emperyalizme Geçit Yok Mitingi” nde semah gösterisi yapan gruba polis biber gazı ile müdahale etti.

http://img157.imageshack.us/img157/5492/semaha8tu.jpg (http://imageshack.us)

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) bu durumu protesto ederek, bu kararı verenler hakkında hukuki soruşturma başlatılmasını talep etti. Hatırlanacağı gibi PSAKD Semah Ekibi’ nin NATO zirvesi için gelenlere gösteri yapması istenmişti. Bu teklifi reddeden ekip, savaşa, işgalcilere, işkencecilere, tecavüzcülere ve NATO’culara semah dönmeyeceklerini yineleyerek, semahı barış, dostluk ve insan onurunu temsil etmek için döneceklerini vurguladılar.
KAYNAK: Sanat ve Hayat Haftalik Kültür Sanat Edebiyat Gazetesi (Tarih:30.06.2004)

NOTALAR DA NATO’ YA KARŞI

28 – 29 Haziran’ da İstanbul’ da gerçekleştirilmesi planlanan NATO Zirvesine karşı çalışmalar hız kazandı. 6 Haziran’ da Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’ nda düzenlenen “Notalar NATO’ ya Karşı” başlıklı etkinliğe 5 bini aşkın kişi katıldı. NATO ve Bush Karşıtı Birlik tarafından 6 Haziran’ da Cemil Topuzlu Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’ nda düzenlenen “Notalar NATO’ ya Karşı” başlıklı etkinlik 5 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Panellerin, sokak eylemlerinin, aydınlar kongresinin devamında bu kez de notalar, NATO’ ya karşı yükseldi sahneden. Etkinlikte Ferhat Tunç, Koma Çiya, Grup Yorum, PSAKD (Pir Sultan Abdal Kültür Derneği) Semah Ekibi ve Ruhan Mavruk’ un da aralarında bulunduğu pek çok şair, müzisyen, aydın yer aldı. Açılış konuşmasını yapan Haber- İş Sendikası ve tertip komitesi başkanı Levent Dokuyucu, herkesi NATO’ ya karşı sokağa eyleme çağırdı.
Etkinlikte, NATO zirvesi katılımcıları için semah dönmeyi reddederek; NATO karşıtı platformda yer alan PSAKD Semah Ekibi izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.
KAYNAK: Sanat ve Hayat Haftalik Kültür Sanat Edebiyat Gazetesi (Tarih: 08.06.2004)

alevikizi87
07.01.2007, 10:43
merhaba geçen yıl ki yapılan olimpiyat stadındaki bu büyük etkinlikte ben de bulundum..benim için çok gurur vericiydi..üstelik ben oraya yolumu temsil etmek amacıyla gitmiştim..bin kişilik semah grubunun arasındaydım..büyük bir aşkla ve gururla semahımı döndüm..umarım bir çok kesim orada verilen msj.ı anlamıştır.çünkü oradaki amacımız asla gösteriş değildi..birilerine,ne şekilde olursa olsun alevilerin birlik olabileceğini,ele ele verip bu yolu temsil edebileceğimizi ve inancımıza nasıl sahip çıktığımızı anlatabilmek,sesimizi duyurabilmekti..ne mutlu ki bu yolu temsil edebilene..bunu her zaman demişimdir..çünkü benim içimde var olan aşk bunun en büyük kanıtıdır..canlar buarada bu konuyla ilgili benim de var oldugum bir resim var sizinde görmenizi isterdim ama sayfaya kopyalayamadım..umarım bilen birileri bana yardımcı olur..görüşmek umuduyla..:)

Hüseyin69
07.01.2007, 20:26
umarım bir çok kesim orada verilen msj.ı anlamıştır.çünkü oradaki amacımız asla gösteriş değildi..birilerine,ne şekilde olursa olsun alevilerin birlik olabileceğini,ele ele verip bu yolu temsil edebileceğimizi ve inancımıza nasıl sahip çıktığımızı anlatabilmek,sesimizi duyurabilmekti..

omesaji daha etkinliginiz baslamadan haftalar hatta aylar öncesinden yapilan ilanlarla alindi zaten
lakin ikinci paragrafiniz bence birlik beraberlik vs gibi lerle hic ilgisi yoktu
baska birseyler daha vardi amac belli hedef belliydi ama su anda uygulamasi ne durumdadir onu bilmiyorum
sahi yahu
atatürk büstleri isi ne oldu bin köyden kac köy tamamlandi
baya merak ettim :001_rolle
hehe bir karar verin
birlik beraberlik icinmi yoksa atatürk büstleri icinmi o etkinligi yaptiniz

Hüseyin69
07.01.2007, 20:51
SEMAHA BİBER GAZI
[COLOR=blue]
Ankara’ da gerçekleştirilen “Bush’ a NATO’ ya ve Emperyalizme Geçit Yok Mitingi” nde semah gösterisi yapan gruba polis biber gazı ile müdahale etti.

bu kafayla devam edin her yerde semah ... deyim yerindeyse alevi inancinin en önemli olmazsa olmazlarin arasinda yer alan semahi herseye alet etmek isin cilkini cikarmaktan baska ne anlam tasiyor söylermisiniz bana
ne günlere kaldik semah dönenlerin beyin kapasiteleri ne ölcüdedir bilmiyorum ama semaha biber gazi onlari kendilerine ceki düzen vermesi icin bir ise yaracagini sanmiyorum
eline sazi alip bir iki deyis bir semah dönülmeye devam edilsin. semah belki devlet tarafindan ödüllendirilip koruma altina alinir, aslinda cok uzak bir tahmin. ama öyle agzimdan kacirdim iste
odn sonra birileri cikip cem degil cümbüs dediklerinde
havalara girmeyelim
bakin gercek budur hani derler ya söyleyene degil söyletene bakmak gerek

pirsultanca
13.01.2007, 07:56
Sayın Hüseyin69,

Yazı yazarken biraz aceleci davranmışsınız gibi gözükyor.O nedenle şurayı tam anlayamadım: Semah dönenlere polisin biber gazıyla saldırmasını onaylıyormusunuz?

Ayırca birileri cemevi değil cümbüşevi diyorsa bunun nedeni insanların çeşitli yerlerde semah dönmesi değil, o kişilerin kendi inançlarından başka hiç bir inanca saygı duymamalarıdır.Geri kafalılıktır, yobazlıktır, yezitliktir, faşistliktir.

Örneğin Kaacaahmet Dergahını yıkmak isteyen Tayip Erdoğan'a Aleviler ne yaptı da Tayyip Erdoğan hararetle bu yıkımı gerçekleştirmeye çalıştı? Yada Sivas'ta yakılanların saz çalmak ve semah dönmekten başka ne suçları vardı (!!).

Sizin bu yaklaşımınız yobazların savunma ve söylemlerini meşrulaştrmaya kadar gider.

Bugün Alevilik ve Aleviler bir diriliş, ayağa kalkma dönemdindedir. Düğünlerde, gecelerde semah dönülmesi, boyunlarımıza zülfiar asmak vb.Bütün bunlar kimliğimizi ortaya koyma "bizde varız,buradayız" demenin somutlaşmış biçimleridir.

İnsanlar her yerde ibadet edebilir.Otoban kenarında, bir parkın köşesinde namaz kılanlar yok mu bu memlektte? O zaman onada tepki gösterelim. Ayrıca ibadetler çeşitli vesilelerle yapılabilir. Semah kültürümüzün ve inancımızın önemli bir parçasıdır. Semahı tanıtmak ve yaşatmak görevimizdir. Dünyayı kana bulayan emperyalizme karşı barışa semah dönmek onurdur, gururdur.

roza
13.01.2007, 10:55
Peki pirsultanca arkadaşım insanlar ibadetlerini heryerde yapabilir demişsin ama farkındamsın insanlar barlarda bir yandan içerken bir yandada semah dönüyorlar bu nasıl zihniyet peki bu bir ibadet şekliyse bunu neden bir eğlence aracı gibi kullanıyorlar kabul etmek gerekirki ibadet ibadet gibi yapılmalı..

taylankoç
13.01.2007, 17:07
:wink: :wink: geçen yıl Ali Sami Yen bizim yüzümüzden yıkılacaktı:) galiba bu yıl olimpiyat stadı da bize küçük gelecek ve seneye istanbul park a gideceğiz

Hüseyin69
13.01.2007, 17:32
Sayın Hüseyin69,

Yazı yazarken biraz aceleci davranmışsınız gibi gözükyor.O nedenle şurayı tam anlayamadım: Semah dönenlere polisin biber gazıyla saldırmasını onaylıyormusunuz?

Ayırca birileri cemevi değil cümbüşevi diyorsa bunun nedeni insanların çeşitli yerlerde semah dönmesi değil, o kişilerin kendi inançlarından başka hiç bir inanca saygı duymamalarıdır.Geri kafalılıktır, yobazlıktır, yezitliktir, faşistliktir.

Örneğin Kaacaahmet Dergahını yıkmak isteyen Tayip Erdoğan'a Aleviler ne yaptı da Tayyip Erdoğan hararetle bu yıkımı gerçekleştirmeye çalıştı? Yada Sivas'ta yakılanların saz çalmak ve semah dönmekten başka ne suçları vardı (!!).

Sizin bu yaklaşımınız yobazların savunma ve söylemlerini meşrulaştrmaya kadar gider.

Bugün Alevilik ve Aleviler bir diriliş, ayağa kalkma dönemdindedir. Düğünlerde, gecelerde semah dönülmesi, boyunlarımıza zülfiar asmak vb.Bütün bunlar kimliğimizi ortaya koyma "bizde varız,buradayız" demenin somutlaşmış biçimleridir.

İnsanlar her yerde ibadet edebilir.Otoban kenarında, bir parkın köşesinde namaz kılanlar yok mu bu memlektte? O zaman onada tepki gösterelim. Ayrıca ibadetler çeşitli vesilelerle yapılabilir. Semah kültürümüzün ve inancımızın önemli bir parçasıdır. Semahı tanıtmak ve yaşatmak görevimizdir. Dünyayı kana bulayan emperyalizme karşı barışa semah dönmek onurdur, gururdur.

1- hicte aceleci degildim gayet sakindim
onaylama ayridir elestirme ayridir
benim inancimi oraya buraya alet etmeye kimsenin hakki olmamali
her herde herseye kafa tutuluyorsa yürek varsa ortaya koyulsun öyle kilicin semahin pir sultanin ve deyislerin arkasinda sopa göstermekle olmaz bu isler
2-bunlari görüyoruz
semahlarin deyislerin nerelerde calinip söylendigi nasil baskalarina gösterildigi
ben olsam bende derim bunlar cümbüs oynuyorlar diye
sen kalk discolarda halaylarda vs yerlerde gelenege inanca uygun olmayan yerde inanc ritüllerini sergile
güldürmen beni yahu
3-tayip aga cem evi yikti secimler yaklasiyor dikkat edin sizlere secim icin cem evi yaptirma vaadi iel sizleri kandirmasin
cünki genelde aleviler kandirilmaya müsaittirler
4-boyunlara yakalara kilic rozet vs takmakla alevi olunmaz bunu inancsal kimligini alevi inancina uygun olmayan yerlerde sergilenirse
ikinci maddeyi sana ve sen gibi fikir insanlarina ithaf ederim
neymis bizde burdayiz bizde varmisiz
hadi canim sende
hic bir ilgisi yok kendini teshir etmenin disinda
5-bakin hiristiyanlar ibadetlerini kilisede yapara müslümanlarin disinda hic bir din mensubu
bahsetigini otobanda bagda bahcede eglencede vs gibi yerlerde inancinin gereklerini yerine getirmez
siz semahi kültür olarak görüyorsaniz ben daha ne diyim bari zamaninda cikip semah alevi ibadeti degil alevi kültürüdür deyin cikin isin icinden
ayrica döndügünüz semah barisla ilgili degildi atatürk büstü icin döndünüz
bunuda size hatirlatiyim
yine söylüyorum benim inanc seklim kendi icimden yüregimdedir evimde disari tasirmam baaris denildi külktür denildi hocgörü kardeslik yani aklina buna benzer ne geliyorsa hepisini harfiyen yerine getirdiniz
farkli kültürler inanclar semah döndügünde birden horozlanip vay fasistler geri kafalilar vs ler deyislerimizi söyleyip semah döndüler
diyenlerde cagdaslik hocgörü kavramlarini kullananlar söylüyor
gülmemek icin kendimi zor tutuyorum
objektif olun canimi alin
ama iki oynarsaniz benden zerre kadar pirim alamazsiniz bunuda böyle bilin

birsey merak ettim
bu yil kimin büstü isin semah dönülecek ?

sidarta54
13.01.2007, 19:13
ne demek eylemde semah dönmek ve buna karşı çıkana Sizin bu yaklaşımınız yobazların savunma ve söylemlerini meşrulaştrmaya kadar gider. ya lütfen kabul edelim semah ibadettir hakka ulaşma şeklidir direniş değildir cümbüşte değildir gösteri hiç değildir rica ederim her kim olursa olsun bu bir alevide olabilir semahı düğünde eylemde açılışta vb yerlerde icra ederek gösteri yapmasın..

pirsultanca
24.01.2007, 16:49
Sayın Hüseyin69,

Bu topikte benim neyi savunup neye karşı çıktığımı anlayamamışsın.İstersen gerideki sayfalara dön bakalım neler yazmışım.Tartışmaya bir yerinden giriyorsunuz ama geride ne yazılmış pek dikkat etmiyorsunuz.

Atatürk büstü konusuna gelince bu konu beni hiç ama hiç ilgilendirmiyor.

alevikizi87
02.02.2007, 12:31
omesaji daha etkinliginiz baslamadan haftalar hatta aylar öncesinden yapilan ilanlarla alindi zaten
lakin ikinci paragrafiniz bence birlik beraberlik vs gibi lerle hic ilgisi yoktu
baska birseyler daha vardi amac belli hedef belliydi ama su anda uygulamasi ne durumdadir onu bilmiyorum
sahi yahu
atatürk büstleri isi ne oldu bin köyden kac köy tamamlandi
baya merak ettim :001_rolle
hehe bir karar verin
birlik beraberlik icinmi yoksa atatürk büstleri icinmi o etkinligi yaptiniz

Bak kardeşim sen tam adamına çattın,ben koyununda koyusu bir aleviyim..bilip bilmeden yorum yapma hakkımda..ben insanlık için semahımı döndüm..gösteriş yapsaydım,cemevlerinde ibadetimi tamı tamına gerçekleştirmezdim..tamam bende karşıyım ibadetimizin düğün salonları vs. yerlerde yapılmasına ama senin orda bunu yaparken amacın ne o önemli kardeşim..insanlığa var olan birliğimizi göstermek yatar işin içinde..sonra kalkıp ta başka mesheplerin istilasına uğramamak için kendimizi savunabilmeliyiz..hem sen benim ne hissettiğimi biliyomusun ki laf söylüyosun.. ne dersen de ama aleviliğime laf etme..atatürk büstleri köylere gitti,yapılan iyimserliğin altında illa bir artniyet mi aramak lazım..
sen aleviysen önce yapılan amacın ne oldugunu anlamaya çalışır,bizi rezil etmeye çalışır gibi düşünceleri bırakır vezir etmeye çalışırsın..yanlış olan bişey oldugunu sanmıyorum..