Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyarbakır gerçeği
Sayın Başbakanımız R. Tayyip Erdoğan bugün diyabakırdaydı yaptığı konuşma sırasında AKPli bir kaç yüz insan dışında kimse yoktu Başkanımız konuşmasını Diyabakırlı olan bir şairin memleket şiiriyle bitirdi.
Ancak
Bana göre oy vermediğimiz bir partinin genel başkanı da olsa eğer o başbakansa hepimizin başbakanıdır Diyarbakır halkı nerdeydi.
Bu şunu gösteriyor diyarbakır %90 dan fazla kürt milliyetçiliği etkisine girmiş Dehap ve iilegal örgütler orada gereğince faaliyet yürütmüş halk sistemden kopmuş Diyarbakıra muz cumhuriyetinin başbakanı gelmiyor kendi ülkenin başbakanı gelmliyor hani misafirperverlik ve bir gün önce o yörenin halkının hakları için önemli açıklamalar yapmış.O açıklamalar olmasaydı PKK'nın çağrısı ile başbakan pretosto edilecekti ve pretostoya yüzbinler katılacaktı.
Acaba başbakanımızın okuduğu şiirin sahibinin diyarbakırlı olduğunu kaç diyarbakırlı biliyordu başbakanın bu jestini kaç diyarbakırlı anladı yada kaç diyarbakırlı demokrasi özgürlük nedir biliyor.
DiyaR_02 12.08.2005, 21:30 tc devleti kendi insanin öldürerek hangi demokrasi ve özgürlüklerden bahsediyor? gecmisle somut bir yüzlesme olmadikca demokrasi ve özgürlüklerden bahsedilemez ayni zamanda gelecek zaman icerisinde gerekli olan insan haklari ve özgürlüklerin genisletilmesi gerekir. okudugu siirin hangi memleketli oldugu önemli degil önemli olan ne demek istedigidir demogojiye gerek yok! sokak ortasinda devletin kendi kurmus oldugu cetelerce vuruldugunu görmüyorsun sanirim eger tayibe birsey olmamissa orada diyarbakir halkinin sag duyusundandir. ben hicbir örgüt taraftari degilim sadece kendi düsüncelerimi savunurum o düsünceleriminde hangi örgütün tasidigi beni ilgilendirmez! devlet hem pkk ye terörist silahlari birak gel teslim ol diyor ayni zamanda gerekli kanunlari cikarilmiyor genel af cikarilmali o insanlar hapislerde cürümek icin daga cikamistir! ne varsa yasal ortamda cözülmelidir. hem örgüt hemde asker silahlari susturmali daha kötüye gitmeden cunku bize yetecek kadar yer var!
tc devleti kendi insanin öldürerek hangi demokrasi ve özgürlüklerden bahsediyor? gecmisle somut bir yüzlesme olmadikca demokrasi ve özgürlüklerden bahsedilemez ayni zamanda gelecek zaman icerisinde gerekli olan insan haklari ve özgürlüklerin genisletilmesi gerekir. okudugu siirin hangi memleketli oldugu önemli degil önemli olan ne demek istedigidir demogojiye gerek yok! sokak ortasinda devletin kendi kurmus oldugu cetelerce vuruldugunu görmüyorsun sanirim eger tayibe birsey olmamissa orada diyarbakir halkinin sag duyusundandir. ben hicbir örgüt taraftari degilim sadece kendi düsüncelerimi savunurum o düsünceleriminde hangi örgütün tasidigi beni ilgilendirmez! devlet hem pkk ye terörist silahlari birak gel teslim ol diyor ayni zamanda gerekli kanunlari cikarilmiyor genel af cikarilmali o insanlar hapislerde cürümek icin daga cikamistir! ne varsa yasal ortamda cözülmelidir. hem örgüt hemde asker silahlari susturmali daha kötüye gitmeden cunku bize yetecek kadar yer var!
Arkadaş peki bu Tayyip bir dialog başlatmak istedi işte. Yani karşılıklı kin güdüp bu meseleyi uzatmaya ne gerek var? Tayyip de Avrupa falan ayağına Kürt halkına sorunların çözülmesi yolunda bir adım attı. Genel af işi biraz sakat zaten. Bunu herkes biliyor. Bu olmayacak duaya amin demek olur. Bence bu sorun dialogla çözülür. Hemen kesip atmak ise PKK gibi ırkçıların ve faşistlerin işine gelir. Bunlar kanla beslenir. Ama iki kardeş halk sorunlarını dialogla çözebilir. Ben böyle adımları hesapta solcu Baykal'dan beklerdim. Ama n'aparsın sağcı Tayyip attı. Bence karşılık verilmeliydi. Silahlar da dialogla susacaktır. Ama genel af gibi birşey beklemek yanlış. Ortada onbinlerce ölü var. Bu ölümlerin hesabı verilmeli. Elbette süreç içerisinde bir af vs olabilir. Ama bu eskisi gibi eylemlere karışmayanlar için falan olmalı. Masumlara saldırı emirleri verenler vs affedilmemeli. Tabi devlet adına yasadışı faaliyetler yürütüp suç işleyenler veya yöre halkına karşı yanlış davranışlarda bulunanlar varsa bunlarla ilgili hukuki faaliyet de yürütülmeli.
ErdalNET 12.08.2005, 22:43 tc devleti kendi insanin öldürerek hangi demokrasi ve özgürlüklerden bahsediyor? gecmisle somut bir yüzlesme olmadikca demokrasi ve özgürlüklerden bahsedilemez ayni zamanda gelecek zaman icerisinde gerekli olan insan haklari ve özgürlüklerin genisletilmesi gerekir. okudugu siirin hangi memleketli oldugu önemli degil önemli olan ne demek istedigidir demogojiye gerek yok! sokak ortasinda devletin kendi kurmus oldugu cetelerce vuruldugunu görmüyorsun sanirim eger tayibe birsey olmamissa orada diyarbakir halkinin sag duyusundandir. ben hicbir örgüt taraftari degilim sadece kendi düsüncelerimi savunurum o düsünceleriminde hangi örgütün tasidigi beni ilgilendirmez! devlet hem pkk ye terörist silahlari birak gel teslim ol diyor ayni zamanda gerekli kanunlari cikarilmiyor genel af cikarilmali o insanlar hapislerde cürümek icin daga cikamistir! ne varsa yasal ortamda cözülmelidir. hem örgüt hemde asker silahlari susturmali daha kötüye gitmeden cunku bize yetecek kadar yer var!
Türkiye cumhuriyetinin bütünlüğüne karşı çıkan ve Atatürk ilkelerini hiçe sayan insanların sonu hüsran olacaktır. Bugün ortalık ülkücü kaynıyorsa bunun suçu bu gibi insanlardır. Doğudaki olaylar bu ülkücülerin ekmeğine yağ sürmekte ve onlara prim sağlamaktadır. Siz hala kendi insanını öldürmekten bahsediyorsunuz. Birçok kürt kürt milliyetçiliği yapıyor ve sempatizanlar. Yarın ülke zayıflasa bunlar bizi arkadan da vurmaya çalışır. Ama gerçekten vatanına bağlı kürt kardeşlerimizde var. Herşey dört dürtlük işlemeyebilir ancak bunları zor kullanarak düzeltemezsiniz. Birçok üst düzey kademede kürtler var. Bunlarıda inkar edemezsiniz.
arkadslar her milletin icinde kotuler vardir.buna biz bi genelleme yapamayizz birkac bolucu orgut var diye bi milletin hepsini yok sayamayiz degilm mi ama evet gercekten bastaki insan isini gercekten yaparsa,icinde bulundugu devleti ayakta tutmak icin ugras verirse ne olursa olsun dis guclerden bi zarar gelemez.diyarbakrdada %90 kurt milliyetcilig etkisine girmis diyosun boyle bise olabilirmi o zaman biz diyarbakiri yok edelim haa nasil boyle bi genelleme yapabilirsin.atalim diyarbakiri yok sayalimm bu ne demektir biliyormusunn bu bir devletin icten cokusu olurr cann. buda diger devletlerin istemeyen ,somurge isteyen devletlerin isine gelir biz ellerine boyle bi koz verirsek ,tr diye bise kalirmi ,biz her miletin icinde bolucu orgut var diye hepsini varsayip birbirimizi yok edecegimizee dusunup bu ulke icin yapilmasi gerekenleri yapmaliyizz buda en cok bastakilere dusuyoo cikip o kursuyee bol keseden konusmak kolay .yasadiklari ulke icin ellerinden geleni yapsinlarr milletini o ulke icin en iyi olana yonlendirsinlerr.suan ben tr icin bise yaptikalrini gormedimm bastakilerin ancak yemelerini bilirlerr simdiye kadar yapacaklarini yapsalardi boyle birdaha tr olurduu ......
saygilarr......
DiyaR_02 12.08.2005, 23:34 Türkiye cumhuriyetinin bütünlüğüne karşı çıkan ve Atatürk ilkelerini hiçe sayan insanların sonu hüsran olacaktır. Bugün ortalık ülkücü kaynıyorsa bunun suçu bu gibi insanlardır. Doğudaki olaylar bu ülkücülerin ekmeğine yağ sürmekte ve onlara prim sağlamaktadır. Siz hala kendi insanını öldürmekten bahsediyorsunuz. Birçok kürt kürt milliyetçiliği yapıyor ve sempatizanlar. Yarın ülke zayıflasa bunlar bizi arkadan da vurmaya çalışır. Ama gerçekten vatanına bağlı kürt kardeşlerimizde var. Herşey dört dürtlük işlemeyebilir ancak bunları zor kullanarak düzeltemezsiniz. Birçok üst düzey kademede kürtler var. Bunlarıda inkar edemezsiniz.
kürtleride örgütlerin kucagina atan geri kalmis zihniyettir! beni bir insan yerine koymayan insana karsi benim kin beslemem imkansiz bu artik bir carka dönüsmüs. bu sey burada da gecerli forumlarda alevi kürdüni kabullenemeyecek dereceye vardiracak görüsler öne sürüldü bu da beni hem aleviligi hemde türklerin bir kismina karsi soguttu acik söylüyorum bunu
ErdalNET 12.08.2005, 23:35 O kadar çok üreyen bir toplumu kimse kalkındıramaz. Devletin işi gücü yok onların 10 ar 10 ar doğduklarına mı baksın onlara mı baksın? Kendi içlerinden çıkanların onlara faydası yok. Birçoğu cahil ve tek öğretmenleride cami imamı. O adamlara sen ne verebilirsin
kürtleride örgütlerin kucagina atan geri kalmis zihniyettir! beni bir insan yerine koymayan insana karsi benim kin beslemem imkansiz bu artik bir carka dönüsmüs. bu sey burada da gecerli forumlarda alevi kürdüni kabullenemeyecek dereceye vardiracak görüsler öne sürüldü bu da beni hem aleviligi hemde türklerin bir kismina karsi soguttu acik söylüyorum bunu
Cem evlerinde karşımıza çıkıpta bilmediğimiz bir dille ortamızda konuşulması hoş olmasa gerek. Ondan sonra TC diye Türkiye Cumhuriyetini nitelendirerek aşağılamak. Aşırı sağcılık gibi aşırı solculuk yapmak hoş değil. Bak ben türk millitetçiliği yapıyormuyum sende kürt milliyetçiliği yapma bana. Gelip cem evlerinde ibadet yerine kürtler eziliyormuş muhabbeti yapma. Sonra da kürt karşıtıyız diye suçlama bizi hak ver. Halkının eğitim seviyesini yükselt te gel. Cem evlerini terür yuvası gibi gösterenlerde türkmen aleviler değildir. Dikkatini çekerim. Terör uğruna ölmüş insanların cenazesini neden cem evinden kaldırıyorsunuz da aleviler terörist diye anılıyor. Hoş değil bunlar ve aleviliği yıpratıyor. her ne kadar sizin işinize gelsede bunlar
Özenturk 13.08.2005, 16:41 O kadar çok üreyen bir toplumu kimse kalkındıramaz. Devletin işi gücü yok onların 10 ar 10 ar doğduklarına mı baksın onlara mı baksın? Kendi içlerinden çıkanların onlara faydası yok. Birçoğu cahil ve tek öğretmenleride cami imamı. O adamlara sen ne verebilirsin
Cem evlerinde karşımıza çıkıpta bilmediğimiz bir dille ortamızda konuşulması hoş olmasa gerek. Ondan sonra TC diye Türkiye Cumhuriyetini nitelendirerek aşağılamak. Aşırı sağcılık gibi aşırı solculuk yapmak hoş değil. Bak ben türk millitetçiliği yapıyormuyum sende kürt milliyetçiliği yapma bana. Gelip cem evlerinde ibadet yerine kürtler eziliyormuş muhabbeti yapma. Sonra da kürt karşıtıyız diye suçlama bizi hak ver. Halkının eğitim seviyesini yükselt te gel. Cem evlerini terür yuvası gibi gösterenlerde türkmen aleviler değildir. Dikkatini çekerim. Terör uğruna ölmüş insanların cenazesini neden cem evinden kaldırıyorsunuz da aleviler terörist diye anılıyor. Hoş değil bunlar ve aleviliği yıpratıyor. her ne kadar sizin işinize gelsede bunlar
dostum cok haklısın malesef sırf aleviliği yıpratmak ve batırmak için pkk lıların cenazasini cem evlerinmde kıldırıyorlar şerefsizler,yani aleviliği yıpratıyorlar onlar yüzünden olmadık iftiralara maruz kalıyoruz kahrolsun Kürt milliyetçileri
DiyaR_02 14.08.2005, 23:33 dostum cok haklısın malesef sırf aleviliği yıpratmak ve batırmak için pkk lıların cenazasini cem evlerinmde kıldırıyorlar şerefsizler,yani aleviliği yıpratıyorlar onlar yüzünden olmadık iftiralara maruz kalıyoruz kahrolsun Kürt milliyetçileri
bak simdi kardesim ölen insanin kim olursa olsun onun icin son görev vardir o da yapilir her kim icin olursa olsun pkkli olsun veya baska birseyli onun inanisi varsa o inanisa göre defnedilir bu sen bilmiyormusun? serefsiz kelimesini yakistiramadim!!!!!!!!!!!!! terbiyeli ol ben mi sana ögreteyim? ölen insan her kim olursa olsun kend inanasina göre gömülür bu kadar basit! senin dogrularin baskalarinin dogrusu olmaya bilir baskasinin dogrusuda senin dogrun olmaya bilir o yüzden hakaret etmeye hakkin yok! isteyen daga cikar savasini verir! daha seviyeli ol lutfen! yakismiyor.
DiyaR_02 14.08.2005, 23:39 O kadar çok üreyen bir toplumu kimse kalkındıramaz. Devletin işi gücü yok onların 10 ar 10 ar doğduklarına mı baksın onlara mı baksın? Kendi içlerinden çıkanların onlara faydası yok. Birçoğu cahil ve tek öğretmenleride cami imamı. O adamlara sen ne verebilirsin
siz bu sorunu öyle bir ele aliyorsunuz ki size kalsa neler yaparsiniz kim bilir! terör olgusu bir defa kime göre terör bu tartisilir. bu ülkede tek kürtler ezilmiyor bunu senden iyi biliyorum! kürt alevileri kabul etmediginiz gibi ''terörist''lerinde cenazelerinin kaldirilmasi zorunuza neye gidiyor? ölen sonucta insan sen nasil kalkipta bir ölüye karsi hakaret edebilirsin bu hakki sana kim veriyor anlamis degilim! sana göre teröristse bana göre gerilladir! ben illa senin gibi düsünmek zorunda degilim! aleviligi yipratanlar marasta corumda sivasta canica öldürenlerdir bakin halen cezalarini görmüs degiller o insanlar bu devlet bu kadarmi aciz cezasiz birakiyor da onlari kendi haklarini isteyen insanlara karsi ölümlü iskenceler yapar helal olsun valla baya süper bir durum!
Yav bırakalım artık şu Türk-Kürt meselesini. Bakın PKK Kürtlüğü kullanarak saldırılar gerçekleştiriyor. Hedef gözetmiyor. Halkın nefretini kazanmaya devam ediyor. Faşist çevreler açıkca Kürt düşmanlığı yapıyor. Kürtleri PKKlıların yanına iteklemeye çalışıyorlar. Bunlar bölücüler. Biz burada kardeşliği örgütleyip halkımıza yol gösterelim. Tarihimize ve felsefemize yakışır hareket edelim. Bırakın şu Türk/Kürt milliyetçiliğini. Türkiye kötü biryere götürülmeye çalışılıyor. Biz Türk-Kürt kardeşliğini Aleviler arasında kuralım. Toplumun diğer kesimlerine örnek olalım. Dış güçlerin maşası haline gelmiş olan ırkçı PKK ve Türk ırkçılarına en güzel cevabı böyle veririz. Birbirimize düşmeyelim diyoruz hala ısrarla birileri bulmuş açık noktayı. Kaşıyıp duruyorlar şu Türk-Kürt meselesini. Türklerle Kürtler arasında bir sorun yoktur. Sorun ırkçılık sorunudur. Irkçılığa geçit vermeyelim. Sıktı vallahi bu Türk-Kürt meselesi. Birileri ısıtıp ısıtıp aynı konuyu açıyor. Başka birşey konuşamıyoruz ya bu forumda.
Bu tarz genel yazılardan hoşlanmam ama hakikaten sıkıldım artık bu geyikten. Bilinçli şekilde kaşındığını düşünüyorum. Irkçılıktan da nefret ederim.
''O kadar çok üreyen bir toplumu kimse kalkındıramaz. Devletin işi gücü yok onların 10 ar 10 ar doğduklarına mı baksın onlara mı baksın? Kendi içlerinden çıkanların onlara faydası yok. Birçoğu cahil ve tek öğretmenleride cami imamı. O adamlara sen ne verebilirsin'' erdalnet ya sen ne dediğinin farkında değilsin yada tambir kürt düşmanısın ne demek yaw o kadar üreyen bir toplumu kimse kalkındıramaz sen bir devletsen çaresinide götüreceksin kalıkınmayıda ama yok üremeyin korkuyoruz diyosan o ayrı :(
Bence Diyarbakır gereğinden falza gündeme oturuyor..Ben ingiltere'de newcastledayken bir kürt dostu bir ingilizle karşılaştım muhabbet döndü dolaştı diyarbakıra geldi çok güzel bir yermiş vs..vs... anlatıyor bana..Neyse bu kişi neden burdan diyarbakıra direk sefer yok diye sordu...Oysaki bilmiyor ki bulunduğumuz şehirden Başkent Ankaraya dahi direk sefer yok...
Onun dışında geçenlerde Batı Karadenizdeydim netten atmıyoruz elimizden geldiğince Türkiye'yi dolaşıyorum... Köylerini gördüm, Kastamonunun Samsunun ve Sinopun yani oralarda da gerçekten bir perişanlık, garibanlık ,fakirlik ve çaresizlik var ama sanki bunlar sadece Diyarbakır ve çevresinde oluyor gibi yansıyor insanlara...Köylüsü de çiftçisi de halinden hiç ama hiç memnun değil...
Bence Diyarbakır gereğinden falza gündeme oturuyor..Ben ingiltere'de newcastledayken bir kürt dostu bir ingilizle karşılaştım muhabbet döndü dolaştı diyarbakıra geldi çok güzel bir yermiş vs..vs... anlatıyor bana..Neyse bu kişi neden burdan diyarbakıra direk sefer yok diye sordu...Oysaki bilmiyor ki bulunduğumuz şehirden Başkent Ankaraya dahi direk sefer yok...
Onun dışında geçenlerde Batı Karadenizdeydim netten atmıyoruz elimizden geldiğince Türkiye'yi dolaşıyorum... Köylerini gördüm, Kastamonunun Samsunun ve Sinopun yani oralarda da gerçekten bir perişanlık, garibanlık ,fakirlik ve çaresizlik var ama sanki bunlar sadece Diyarbakır ve çevresinde oluyor gibi yansıyor insanlara...Köylüsü de çiftçisi de halinden hiç ama hiç memnun değil...
evet gezdigin gördügün yerlerdede perisanlik yoksuluk caresizlik vardir
dogrudur oralarda dükanlari bombalayan halka ates acan ceteler
yok en azindan birazda güney doguyu gezersen sende görürsün olup
bitenleri yakindan görme firsati bulursun saygilar
sizlere hatirlatmak isterdim üc gün önce hakaride olan olaylari biliyorsunuz
bu olaylari kürtler yapmadi yapan insanlari yakalayip güvenlik güclerine teslim etikleri halde savicinin inceleme sirasinda halka ates acildi iki kisi
hayatini kaybeti durup dururken suclular beli daha fazla kürt türk ayrimciligi yapip bazilarinin ekmegine yag sürmeyelim
insanin iyisi iyidir türkü yada kürdü deyil
Bir diğer Diyarbakır gerçeği de; istatistiklere göre yaz günleri çok fazla insan hayatını kaybediyor, geceleri sıcaktan olsa gerek çoğu damlarda yatıyor derken uyku hali sabaha yerde uyanıyorlar, dikkat etmek lazım can bu...
kızılırmak77 14.11.2005, 20:23 arkadaşlar ben diyarbakırda askerdim ikafamda beklediğimin tam tersi bir yer çıktı.Bir kere yöre insanı aç değil büyükşehirde olmayan arabalar orada mevcut.İnsanı genelde dindar.Bir gün çarşıda birinin boynunda zülfikar gördüm ve hemen sarıldım öptüm çünkü aydın yüzlü insanlara hasret kaldım.
arkadaşlar ben diyarbakırda askerdim ikafamda beklediğimin tam tersi bir yer çıktı.Bir kere yöre insanı aç değil büyükşehirde olmayan arabalar orada mevcut.İnsanı genelde dindar.Bir gün çarşıda birinin boynunda zülfikar gördüm ve hemen sarıldım öptüm çünkü aydın yüzlü insanlara hasret kaldım.
Benim bir arkadaşıma da Hakkari Yüksekova Komando çıktı askerlik adam gördüğü arabalar vs şokta Ankara da yok bunlar diyor...
Ya ona bakarsan Istanbulun yarisi ac ve lüks arabalar var.O söylediginiz lüks genelde Asiret reislerinde var.
arkadaşlar manisa aydındaki bazı köyleri görseniz şaşırırsınız doğunun birçok yerini görme fırsatım oldu ve bende şaşırma olayını yaşadım arkadaşlar tüm samimiyetimle söylüyorum sorun maddi değildir sorun MAYA sorunudur rizenin dağ köylerini görün hiçbir yatırım yok kürt sorunu yok kürt istilası var kürtlerin bu kadar üremesi ilginç değil mi
arkadaşlar manisa aydındaki bazı köyleri görseniz şaşırırsınız doğunun birçok yerini görme fırsatım oldu ve bende şaşırma olayını yaşadım arkadaşlar tüm samimiyetimle söylüyorum sorun maddi değildir sorun MAYA sorunudur rizenin dağ köylerini görün hiçbir yatırım yok kürt sorunu yok kürt istilası var kürtlerin bu kadar üremesi ilginç değil mi
Şimdi Kam Bey tespitleriniz genel olarak doğru olabilir zira ben de Doğu Karadeniz'in Güneydoğu Anadolu'dan daha geri kaldığı düşüncesindeyim...Onun dışında Güneydoğu Anadoluda aile planlaması yok ve çok ciddi bir nüfüs artışı var bu da doğru ...İnsanlar bakamayacakları çocukları dünyaya getiriyor...Ancak "üremek" kelimesini kullanmamak gerekli, uslübunuz ağır...
üremek kelimesi ile nedemek istiyorsun?.Sorumsuzca cocuk yapmak yanlis ama bu sorun sadece güneydoguda yok.Sen resmen üstü kapali hakarette bulunuyosun.ayip
kürt sorunu yok kürt istilası var kürtlerin bu kadar üremesi ilginç değil mi hhahahaha bencede çok ilginç sana asıl nedeni söyleyim ilk önce ülke'yi sonrada dünya'yı ele geçirecez. aramızda kalsın kimse duymasın hahahaah sen güldürdün ya senide güldüren çıkar umarım
|