Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevilik Nereye Gidiyor

ErdalNET
13.08.2005, 09:24
Bazı insanlara ne konuşsanız boşuna karşınızdaki insanın birşey almaya niyeti yoksa ne anlatırsanız anlatın o sizi anlamayacak ve sizin laflarınızı çarpıtarak size yine de çamur atmaya devam edecektir. Allah bu insanlara akıl fikir versin. Bildiğini papağan gibi söyleyip duran insanlar ya çok iyi bilen yada hiçbirşey bilmeyen insanlardır. Günümüzde birçok sahte aydınlar türemiştir. Gerek ayının ne olduğunun bile farkında olmayan cahil insanladır bunlar. İki kitap okuyarak aydın diye ortaya çıkarlar ancak içi boş aydınlardır bunlar, ateistlik sempatizanlarıdırlar. Ortamına göre ateist ortamına göre bir numaralı alevi fanatiği oluverirler. İnsanlığa üç kuruş faydaları yoktur. Kahvede oturur ve birkaç cahili çevresinde toplayarak kendine toplumda üst bir makam yaratmaya çalışırlar. Başkalarının okumasını istemezler çünkü çevresindeki herkes okusa onlara ekmek kalmayacaktır. Kominizmin sosyalizmin peşinde koşar dururlar. Hiç kendi içinden çıkan Ahmet Yesevileri, Yunus Emreleri, Pirsultan Abdalları, Hacı Bektaş-ı Velileri .... bilmezler. İnsanlarımızın kanına girerek gider fanatik sol gruplarının ve kürtçü fanatiklerin peşine takarlar ve onlardan medet umarlar.
Öncelikle size birşey anlatmak istiyorum. Bizim köyde bir dede vardı. Yoluna çok bağlı bir insandı. Köylüsüona saygı duyar ve yolundan giderdi. Fakat dedemiz bir sünni kürt için çalışmaya başladı. Ardından talipleri ona "dede sen ehli beyt soyundansın bu sana yakışmaz ceddin senin karşına çıkar" dediler. Ve söylendiği gibide oldu. Dede bizim ziyaretin yanındaki yokuşştan traktörle inerken birden durdu ve yanındaki çocuğu traktörden indirdi. Dedenin içine birşey mi doğdu yada bir sesmi işitti bilemiyoruz. Ardından traktör biraz gittikten sonra dede traktörün altında kalarak can verdi. Ancak yanında bulunan bardaklar kırılmamıştı bile.
Buradan şunu anlamamız gerekiyor. Biz nekadar iyi veya nekadar dürüst olursak olalım. Yolumuzdan saparsak yok olmaya mahkumuz. Aydın olmanın bir şartı yolunu imanını kaybetmek değildir. İnançsızlığın sonu yok olmaktır. Günümüzde de bunu görüyoruz. İmanı eksik alevi kardeşlerimiz ya sünnileşiyor yada masonların elinde hristiyanlaşıyor. Kürt kardeşlerimizi severiz onlarda bizi sevip bizimle yürüdükleri sürece. Nasıl ülkücüleri sevmiyorsak kürt milliyetçilerinide sevmiyoruz. İbadetinizi ana dille yapınız ancak siyaseti ibadete karıştırmayın. Yurt dışında cemevlerinin birçoğunun duvarlarında ya pkk yada apo resmi asılı. Bunların alevilikle alakası yoktur. Buralar fitne ve fesat yuvalarıdır. Kapatılmaları gerekir. Biz ülkemizin bütünlüğü içinde inanç özgürlüğü istiyoruz. Hristiyanların oyunu ile parçalanmış oyuncak olmak istemiyoruz.

Ceyhun
13.08.2005, 10:09
Efendim. Birincisi komünizm, kominizm diye yazılmaz. Birşeyi hedef gösterirken yazılışını bilmek lazım önce.

İkincisi Masonluk dediğiniz şey, insanları hristiyan yapmaya çalışmaz :) O dediğiniz misyonerliktir. Masonluk üç dinin taraftarları tarafından da kabul edilebilen, genelde zenginler arasında rağbet gören ve arasına herkesi almayan bir çeşit tarikattır. Hristiyanlığı yaymaya çalışanlara ise Mason değil, misyoner denir.

Yazınıza baktım. Gene her zamanki gibi kin ve nefret üzerine kurulmuş; gene insanlarımızı birbirine düşürmeye yönelik. Apo'dan girmiş, Masonlara karışmış, bir ara sosyalizme bulaşmış, ateizme birşeyler söylemeye çalışmış ve hristiyanlıktan çıkmışsınız. Bazı cemevlerini hedef gösterip kapatılmalarını falan istemişsiniz. Gene düşmanlık ve hedef gösterme üzerine yazılar yazmışsınız. Tamam yazın da en azından biraz daha araştırma ve bilgi daha iyi olur.

SONRADAN EKLEME:
Valla benim cemevi bulunan birçok mahallede akrabalarım falan vardır. Giderim hepsine. Ama hiçbir cemevinde Apo resmi görmedim. Alevilerin Apo gibi katillerle işi olmaz. Eğer öyle bir durum varsa zaten ilk önce Aleviler müdahale eder. Alevileri hedef göstermeye çalışmayın.

Ercan
13.08.2005, 12:08
Aleviler biryere gitmiyorlar.Fakat Alevileri kendi siyasi görüslerine alet etmek isteyen bazi(hepsini kastetmiyorum) sol gruplar var.Bunlar Aleviligi kendi görüslerine göre yorumluyorlar ve Alevilik bu diye tanimlamalar yapiyorlar.Eskiden devrimci mücadelelerin icinde yer almis arkadaslarin Alevi derneklerine gelmelerine birsey dedigim yok.Fakat kendi siyasi görüslerine Aleviligi alet etmelerinin yanlis oldugunu düsünüyorum.

Alevilere yapilan zulümleri firsat bilip yanlarina cekmek isteyen PKK´nin Alevi kurum ve derneklerinin icine sizmaya calistiklari da bir gercek.

Alevilere karsi birtakim oyunlar oynanmak istendiginin bilincindeyiz.
Bu bakimdan Alevilerin biryere gittigi yok diyorum.

Ceyhun
13.08.2005, 12:14
Alevilere yapilan zulümleri firsat bilip yanlarina cekmek isteyen PKK´nin Alevi kurum ve derneklerinin icine sizmaya calistiklari da bir gercek.

Böyle birşey olmaz Ercan Abi. PKK Alevilerin arasına giremez. Aleviler arasında PKK'ya hiçbir potansiyel yoktur. Bunlar Alevileri zan altında bırakır. Yanlış bence. Bunların aynılarını Alevi düşmanları da söylüyor. Ben hiç PKK'ya sempati duyan Alevi tanımadım. Biz Türk-Kürt bütün halkımızı seviyoruz. Herhangi bir ırkçılığa prim vermeyiz.

Ercan
13.08.2005, 13:00
Gunal,Alevilerin arasina sizmak istemek baska,Alevilerin arasina giremez baska.
Firsat verilirse girmek istemeleri dogrudur.Bunlar benim tespitlerimdir.Alevi düsmanlari da bunlari söylemis olabilir,buna birsey demiyorum.Önemli olan bunlara firsat vermemektir.
Ben Alevilerin PKK ya sempati duyduklarini iddia etmiyorum.Genellikle Alevi genclerinin Alevilik konusunda fazla bilgilerinin olmamasindan yararlaniyorlar ve onlari yönlendirmeye calisiyorlar.Alevilerin mazlumun yaninda olma deyimini kullanip,Türkiye Cumhuriyeti´ne karsi kendilerini mazlum gösterip cephe almalarini saglamak istiyorlar.
Gunal seninde belirttigin gibi biz Türk-Kürt ayirtimi yapmadan bütün halkimizi seviyoruz.
Su an Türkiye´deki Kürdistan kurma istemini göz önünde bulundurarak daha dikkatli olmaliyiz.

acareftelya
22.08.2005, 20:36
Böyle birşey olmaz Ercan Abi. PKK Alevilerin arasına giremez. Aleviler arasında PKK'ya hiçbir potansiyel yoktur. Bunlar Alevileri zan altında bırakır. Yanlış bence. Bunların aynılarını Alevi düşmanları da söylüyor. Ben hiç PKK'ya sempati duyan Alevi tanımadım. Biz Türk-Kürt bütün halkımızı seviyoruz. Herhangi bir ırkçılığa prim vermeyiz.

son derece haklısın ..başka söze ne hacet