Orijinalini görmek için tıklayınız : cumhuriyeti yok sayan ömer dinçer

peri
12.06.2006, 13:53
Anayasayla kavgalı müsteşar:

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer sivas'ta 1995'te düzenlenen sempozyumda akademisyen kimliğiyle sunduğu tebliğde şu görüşleri dile getirmişti.

- Cumhuriyet ilkesinin zayıfladığını ve işlevini kaybettiğini görüyoruz.cumhuriyet kavramının artık bizim için çok fazla mana ifade etmediğini söylememiz mümkündür.

- Globalleşme ne kadar artarsa islamlaşmada okadar çok artacaktır.Türkiye2nin bu durumu fark ederek gerekli düzenlemeleri yapması gerekir

- Türkiyede cumhuriyet ilkesinin yerine katılımcı bir yönetime devretmesi gerektiği nihayet laiklik ,lkesinin yerinin islamla bütünleşmesinin gerekli olduğu kanaatini taşıyorum.

Dinçer sözlerinin kamuoyuna yansımasının ardından da ' sözlerimin arkasındayım 'demişti.
bunun yanısıra;

Belediyelerdeki şeriatçı broşürler de dikkat çekmekte mesela:

_ Eyüp belediyesi 'sevgili peygamberimiz' adlı broşüründe örtünmemeyi 'günahkarlık 'olarak nitelendirirken.:garibbak:

_ Beyoğlu belediyesinin 'çocuklara trafik bilgileri ve eğitim' broşüründe 'kuşkusuz trafik kazaları da diğer büyüklü küçüklü bütün olaylar gibi takdiri ilahidir' denildi.:sook

Ülkemizde yüzde 35'e yakın oy alan bi partinin ülkeyi yönetirken dini referanslar yerine, bilimsel verileri referans alması ülkemizin, tıplumumuzun yararına olcaktır.Ülkemiz nereye gidiyo......?:höng

saygılarımla arkadaşalr düşüncelerinizi beklerim

Ayfer_A
12.06.2006, 23:53
Düsündüklerim terbiye kurallarina asabilir, bu yüzden "üzüldüm" demekle yetinecegim sevgili Peri.

ozlem81
13.06.2006, 00:09
okuyunca şaşrımadım elbette arkasında olacaktır sözlerinin hiç inkar etmediler.ancak daha önceleri bu ilkeleri ve rejimi savunan diğer kişiler akedemisyenler sivil toplumcular siyasetçiler vede sevgili anamuhalefet partisi yetkilileri onalr kadar bu rejimi savunamadıalr.hemde toplumun bu kadar bilgiye yapılan yanlışlıkların görülmesine ihtiyacı olduğu bir zamanda susmayı sinmeyi tercih ettiler.rejimin yıkılmasını akp hariç suskunlarda destek vermektedirler.gözönüne alınmasını isterim...

FaLLeN
13.06.2006, 00:11
Düsündüklerim terbiye kurallarina asabilir, bu yüzden "üzüldüm" demekle yetinecegim sevgili Peri.

ayfer +1

Erkan Sevgi
13.06.2006, 02:57
Anayasayla kavgalı müsteşar:
- Türkiyede cumhuriyet ilkesinin yerine katılımcı bir yönetime devretmesi gerektiği nihayet laiklik ,lkesinin yerinin islamla bütünleşmesinin gerekli olduğu kanaatini taşıyorum.

Vay be diyebiliyorum sadece. Cumhuriyeti bile aşmışız. Ne zaman acaba?

bıçakcı
14.06.2006, 00:30
Sevgili Peri,
Düşüncelerimi söylemek çok kolay hatta saatlerce.
Ama Bu beni yakar hem de çok fena yakar. Yine de yakmayacak şekilde söylememi istersen. Ekmek yediği çanağa pislemektir bu. Ekmek kutsaldır.Dolayısıyla çanağı da kutsaldır.
Hem bu Laik Cumhuriyetin nimetlerinden yararlanacaksın hem de bu yararlandığın, işlerini yürüttüğün, karnını doyurduğun,hukukuna dayanarak fikirlerini açıkça söylediğin Cumhuriyeti kötüleyeceksin.
Cumhuriyet ve demokrasi dışında katılımcılığın çok olduğu bir düzeni bana söyleyebilir misiniz? Globalleşme dünyada islamlaşmayı mı getirdi? Ya da globalleşmeye karşı silah islam mı? İslam ülkeleri kendi aralarında globalleşememişken. Birbirlerinin kuyularını kazarken. Sözüm ona biz islam ülkelerinin lideri olacağız! Osmanlıda bile halifelik bizdeyken islem ülkelerinin lideri miydik? Vahdettin'in ve Şeyhülislamın çağrılarına hangi islam ülkesi "efendim bir şey mi dedin" dedi.
Cumhuriyeti kötüleyeceksin, onun yerine islami bir düzeni savunacaksın. Ama kendi işlerine geldiği zaman islamın ortaya koyduğu dürüstlüğü, insan sevgisini, yalan söylememeyi, hırsızlık yapmamayı vb. olgularını bir tarafa itip, onun bunun kitaplarından bilgileri çalarak akademik kariyer yapacaksın. İnsanın gülesi bile gelmiyor.
Ayfer A ' nın dediği gibi terbiyem elvermiyor. Biraz daha yazmaya devam edersem. Kendimi tutamayabilirim. Bu kadar yeter.

peri
14.06.2006, 21:04
[QUOTE=bıçakcı]
Ekmek yediği çanağa pislemektir bu. Ekmek kutsaldır.Dolayısıyla çanağı da kutsaldır.
Hem bu Laik Cumhuriyetin nimetlerinden yararlanacaksın hem de bu yararlandığın, işlerini yürüttüğün, karnını doyurduğun,hukukuna dayanarak fikirlerini açıkça söylediğin Cumhuriyeti kötüleyeceksin.

evet can bunu okurken ve sizle paylaşmak amacıyla yazarken içim sızladı bu kadar da olmaz dedittirdi.ama o kadar şaşırmamak gerekiyo.yediği lokmayı inkar edenin bigün karşılığını bulması ümidiyle savunduğumuz düşüncelerin arkasındayız.
saygılar