Orijinalini görmek için tıklayınız : EzAn SeSi iLe AranIz nasIL ?!?...

Özgür-Taylan
13.06.2006, 17:14
Herkese Selam!!

Her mahalleye bir camii kampanyasi misali insaa ediliyor camiiler, dikiliyor minareler..

Günde 5 vakit ezan okunuyor.. ve çagimiza ayak uyduran Hocalar hoparlörlerden faydalaniyorlar dogal olarak... eviniz camiiye yakin veya bitisik ise, namazi kaçirirsaniz ayip olur yani !!! ya da kulak sorununuz var, bilemicem hehe

http://forum-ketur.skyblog.com/pics/489152349.jpg

neyse geleyim asil konuya,

- sizce Türkiye'de Ezan "habartili bi sekilde" mi seslendiriliyor ? yani...

- siz bu duruma karsi "RAHATSIZ" veya "GICIK" oluyor musunuz ? yoksa "yok burasi Müslüman ülke tabii ki Ezan okunancak" deyip geçiyor musunuz ?...

düsüncelerinizi, yorumlarinizi merak ediyorum dogrusu :)

saygilar sevgiler herkese !!!

. . .

bi de Asik Ibreti'nin bu güzel deyisini sizlere armagan etmek istedim,
içimden geliverdiiiiii lol

Minareye Çıkıp Bize Bağırma
Haberimiz Vardır, Sağır Değiliz
Sen Kendini Düşün Bizi Kayırma
Sizlerle Kavgaya Uğur Değiliz

Her Yerde Biz Hakk'ı Hazır Biliriz
Olgun İnsanları Hızır Biliriz
Bundan Başkasını Sıfır Biliriz
Tahmininiz Yanlış, Biz Kör Değiliz

Eğer İnsanlıksa Doğru Niyetin
Nefsini Islah Et Varsa Kudretin
Bize Lazım Değil Senin Cennetin
Huriye Gılmana Esir Değiliz

Arapça Duaya Değiliz Mecbur
İster Müslüman Bil İstersen Gavur
İnsanı Hor Görmek En Büyük Küfür
Buna İnanmışız, Münkir Değiliz

İbreti, Bu Hale İnsan Acınır
Ham Sofular Bu Sözlerden Gücenir
Aslına Ermeyen Elbet Gocunur
Onu Avutmaya Mecbur Değiliz

Aşık İbreti

indirmek için ===> http://rapidshare.de/files/22957520/AsikIbreti-MinareyeCikipBizeBagirma.mp3.html

canugur
13.06.2006, 17:20
Keske, bir anket eklentisi ile konu acilsaydi daha mi iyi olurdu ne?
ezan sesi beni rahatsiz ediyor da....
saygilar

Şah-Mat
13.06.2006, 17:23
Şuan bulunduğum yerde biraz rahatsız oluyorum...

Çünkü evim bitişik.....

Onun dışında rahatsız olmuyorum...

Hatta bazan bende aynı anda "dua" ediyorum...Güzel yanlarıda var yani..;)

Not;Yanlız bir yerde 2-3 caminin yanyana olarak EZAN okuması karışıklığa neden oluyor.değil mi ?

çeşm-i naz
13.06.2006, 17:27
walla rahatsız olmuyorum hoşuma da gidiyorr ama bazem bence camii yapımından olsa gerek çünkü nerdeyse her adım başı camiii war bundan bazen rahatsızlık werici olabilioo o kadar...
gerçi ben küçükten ezannn sesinden korkarmışım nedenseeeee ağlarmışımm....:garibbak:

Kemal
13.06.2006, 17:35
walla rahatsız olmuyorum hoşuma da gidiyorr ama bazem bence camii yapımından olsa gerek çünkü nerdeyse her adım başı camiii war bundan bazen rahatsızlık werici olabilioo o kadar...
gerçi ben küçükten ezannn sesinden korkarmışım nedenseeeee ağlarmışımm....:garibbak:

sayın didem forumun genelinde Türkçe yazarken daha dikkatli olun lütfen...

gidiyorr : gidiyor
werici : verici
ezannn : ezan
nedenseeeee : nedense
war : var

vs.vs.vs.

canugur
13.06.2006, 17:35
Tesekürler sayin sah-mat; böylece arkadaslarin ezan üzerine düsünceleri uzun tartismalara neden olmadan, oylanabilir....
saygilar

Turku_Yurekli
13.06.2006, 17:36
Ezan rahatsizlik vermiyor ama bazi hocalarin sesi cok bet,böyle oluncada gercekten kulak tırmalıyor..Bence cami icine yansısa ses daha iyi olur!!Sonucta namaz kılan kimseler zaten ezan saatlerinde cok dakik hic sasmıyorlar

Şah-Mat
13.06.2006, 17:48
Merhaba Arkadaşlar..,

Şimdi konuya yönelik doğru ve akılcı düşünmek zorundayız....

Sorulan soru...."ezan rahatszılık veriyor mu" ...Bunu değerlendirirken TÜM kriterleri değil..."tekil" olarak değerlendirmek gerekiyor...Yani sadece gerçek olanı görmek gerekiyor.Sorulan soru "türkiyede ezan okunulmasında sorunlar var mı" gibi yönetilmemiş.."ezandan rahatsızlık duyuyormusunuz" denilmiş..

Burada sadece bir kişiden dinlediğiniz "ezanın" size rahatsızlık veriyor mu sorusudur ?

Yani Ezan okurnurken rahatsız oluyor musunuz ?....

Bunu şu şekilde görmeyelim....

Türkiyede ezan okumayı beceremeyen "imamların" aynı zamanda 2-3 caminin ezan okurnurken rahatsızlık duyuyor musunuz şeklide olmadığıdır.Bazı konularda PARÇA görülür,bazılarıda da BÜTÜN görülür...

Ve...

Bu parça ,bütün ilişkiside kişiden kişiye değiştiğinden..

Sadece.....:

Normal Şartlarda EZAN sesi size rahatsızlık veriyor mu ..? şeklinde görmekte fayda var diyorum.

Araya farklı sesleri sunmadan cevap verirsek daha doğru olur..

yusufçukgecegez
13.06.2006, 18:28
kulağı tırmalayıcı bir tonda olması herkezi rahatsız edebilir.güzel okunmalı.

Azrail
13.06.2006, 20:32
ben rahatsız olmuyorum, yanlız RAHATSIZ olan arkadaslarada saygı duyuyorum,

eyhayat
13.06.2006, 20:58
Çağın ve teknolojinin imkanları varken; ezanı minareden okumanın da gereği kalmadı.
Ezan birileri için ibadet zamanını bildiren kutsal bir çağrı ise, Birileri için de gürültü kirliliğinden öte birşey değildir.
O zaman teknolojiyi kullanarak ,kimseyi rahatsız etmeyen,isteyene istediği dilde ezan okuyan bir elektronik sistem kurmak ta imkansız bir durum değil.

decar
13.06.2006, 22:43
ezan sesini seviyorum ancak birçok cami aynı anda ezan okuduğu için ortaya ses kirliliğinden başka birşey çıkmıyor. teknoloji ile mikrofonla okunmaya başlayan ezan yüzünden bir camide okunan ezanı diğer camidekiler bile duyuyor

Haci
13.06.2006, 23:33
Uzun yıllar ezanla bir sorunum olmadı...Malum Yurt dışında yaşadık...Hatta Ezanı özlediğim bile olmuştu..Sanırım memleket hasretinden olucak.:)

Ezanın dini yönünü hesaba katmıyorum..Ezan işimede yarayabiliyor..Saatin kaç olduğunu hatırlatıyor bana..Bazen işime daldığımda ezanla saatin geçtiğini anlıyorum. Sabah ezanı yok mu? İşte onu sevemiyorum maalesef..Sabaın köründe beni uyandırmaz mı?:p :p :D

arslan
13.06.2006, 23:49
ezan okunmasina karsi degilim ama her yuz metrede bir cami her camide bir iki minare her minarede yuksek wattli dort yone bakan opollerden cikan ezandan rahatsiz oluyorum.birde bitmeden oburu basliyor sanki bitmiyecek gibi sanki once den boyle ezan okumak icin gelismis teknologi kullaniliyordu bir ay kaliyorum boyle rahatsiz oluyorum.bilmiyorum devamli olsa ne yaparim.

kanagladi
16.06.2006, 20:34
Herkese Selam!!

Her mahalleye bir camii kampanyasi misali insaa ediliyor camiiler, dikiliyor minareler..

Günde 5 vakit ezan okunuyor.. ve çagimiza ayak uyduran Hocalar hoparlörlerden faydalaniyorlar dogal olarak... eviniz camiiye yakin veya bitisik ise, namazi kaçirirsaniz ayip olur yani !!! ya da kulak sorununuz var, bilemicem hehe

http://forum-ketur.skyblog.com/pics/489152349.jpg

neyse geleyim asil konuya,

- sizce Türkiye'de Ezan "habartili bi sekilde" mi seslendiriliyor ? yani...

- siz bu duruma karsi "RAHATSIZ" veya "GICIK" oluyor musunuz ? yoksa "yok burasi Müslüman ülke tabii ki Ezan okunancak" deyip geçiyor musunuz ?...

düsüncelerinizi, yorumlarinizi merak ediyorum dogrusu :)

saygilar sevgiler herkese !!!

. . .

bi de Asik Ibreti'nin bu güzel deyisini sizlere armagan etmek istedim,
içimden geliverdiiiiii lol

Minareye Çıkıp Bize Bağırma
Haberimiz Vardır, Sağır Değiliz
Sen Kendini Düşün Bizi Kayırma
Sizlerle Kavgaya Uğur Değiliz

Her Yerde Biz Hakk'ı Hazır Biliriz
Olgun İnsanları Hızır Biliriz
Bundan Başkasını Sıfır Biliriz
Tahmininiz Yanlış, Biz Kör Değiliz

Eğer İnsanlıksa Doğru Niyetin
Nefsini Islah Et Varsa Kudretin
Bize Lazım Değil Senin Cennetin
Huriye Gılmana Esir Değiliz

Arapça Duaya Değiliz Mecbur
İster Müslüman Bil İstersen Gavur
İnsanı Hor Görmek En Büyük Küfür
Buna İnanmışız, Münkir Değiliz

İbreti, Bu Hale İnsan Acınır
Ham Sofular Bu Sözlerden Gücenir
Aslına Ermeyen Elbet Gocunur
Onu Avutmaya Mecbur Değiliz

Aşık İbreti

indirmek için ===> http://rapidshare.de/files/22957520/AsikIbreti-MinareyeCikipBizeBagirma.mp3.html

beni çok rahatsız ediyor neyse kardaşım beşiktaşlısın gel bu sene maçlara beraber gidelim profilime bakarsan msn adresim var eklersen kombine olayları falan var konuşuruz seninle

manifesto
17.06.2006, 00:36
:) 4. Şıkka ilk oy benden
Saz sesinden de ezan sesinden de hoşlanırım,
Ama tabi ezanı hışırtılı bir hoparlörden dinlemek var birde tertemiz bir sesden...

cigdem81
17.06.2006, 09:00
bazı zamanlar rahatsız oluyorum.mesela yolda yürürken camiye yakın bir yerde telefonla konuştuğum zaman yada bir arkadaşımla tam muhabet ederken önemli bir konu ortasında birden bir sessss ne dediğimi ve dendiğini anlamıyorum ozaman çok rahatsız oluyorum.ha bide bazı okuyanların sesi çok kötü oluyor ozamanda baya rahatsız ediyor.ama kimi zaman güzel sesli biri okuyunca oturup dinleyesim geliyor sanki ruhum dinleniyormuş gibi rahatlıyorum tabi bu bazı zamanlar:)

stalwart
17.06.2006, 09:30
açıkçası ben rahatsız oluyorum.. ayrıca camide evin dibinde olunca, hoparlörle burun buruna hiç güzel bi durum ortaya çıkmıyo... bu da ister istemez rahatsız ediyo tabi... bence çağın gerisinde kalınmış bi durum...

mercan
17.06.2006, 12:01
akp iktidara geldikden sonra hoparlörlerin sesini 2 katına çıkardılar... işde ondan sonra rahatsız olmaya başladım.

hele aynı anda 4 tane cami okumaya başlayınca seslerde birbirine karışıyo biri a derken diğeri c diyoo işte ozaman başım fena ağrıyoo yaa bari anlaşın aynı anda başlayın:D

çiğerparem
17.06.2006, 12:09
okuyanların sesleride çekilmiyor aslında ezana gerek bile yok namaz kılanlar takip edemiyorlarmı?

mercan
17.06.2006, 12:12
aslında ezana gerek bile yok namaz kılanlar takip edemiyorlarmı?

ahahahh iyidi yaaa bundan iyi bi bektaşi fıkrası çıkar aslında :sas

fmervebaylan
17.06.2006, 13:03
arkdslar biras abrtmıomusunus ezanda sözü gecen yüce allahımzııdr ve bisleri namaza caırıstır raatsız oluorum gbi kötü cümleler bise yakısmaz lütfen!

Haci
17.06.2006, 14:51
akp iktidara geldikden sonra hoparlörlerin sesini 2 katına çıkardılar... işde ondan sonra rahatsız olmaya başladım.

hele aynı anda 4 tane cami okumaya başlayınca seslerde birbirine karışıyo biri a derken diğeri c diyoo işte ozaman başım fena ağrıyoo yaa bari anlaşın aynı anda başlayın:D

Ahh sevgili mercan..Bi
z ne seslerden şikayetçi olduk, tepkimizi verdik, kulak asan olmadı..Bundan 18 yıl kadar önceydi sanırım İstanbul'da ikamet etmiştim bir süreliğine..Evimin tam karşısında büyük bir cami vardı..Hemen hemen 200 metre ötesinde başka bir cami vardı..Allah aşkına birini susturun bari dedik.. :)
Dinleyen olmadı...Sabahleyin uykunun en tatlı anında uyanmak zorundasın ister istemez..Toplumun geneline uyma zorunluluğu var maalesef..Ama yanlış anlama ezan kesinlikle kin duymadım, duymamda zaten..Saygı duymak lazım..Ama bizede saygı duyulmalı değil mi?

Ezan sadece gayrı sunnileri değil, birebir sunnileride ilgilendiriyor..AKP hükümetinin sanırım ''ezanı bir merkezden okumak'' gibi bir hedefi var..Ama bunu hayata geçirince bilmiyorum diğer camilerin hocalarının yapacağı başka bir şey kalıcak mı ? :p

Belkide salla başı al maaşı misali. :)))))))))))

canugur
17.06.2006, 14:57
Ahh sevgili mercan..Bi
z ne seslerden şikayetçi olduk, tepkimizi verdik, kulak asan olmadı..Bundan 16 yıl kadar önceydi sanırım.18 yıl kadar önceydi sanırım İstanbul'da ikamet etmiştim bir süreliğine..Evimin tam karşısında büyük bir cami vardı..Hemen hemen 200 metre ötesinde başka bir cami vardı..Allah aşkına birini susturun bari dedik.. :)
Dinleyen olmadı...Sabahleyin uykunun en tatlı anında uyanmak zorundasın ister istemez..Toplumun geneline uyma zorunluluğu var maalesef..Ama yanlış anlama ezan kesinlikle kin duymadım, duymamda zaten..Saygı duymak lazım..Ama bizede saygı duyulmalı değil mi?

Ezan sadece gayrı sunnileri değil, birebir sunnileride ilgilendiriyor..AKP hükümetinin sanırım ''ezanı bir merkezden okumak'' gibi bir hedefi var..Ama bunu hayata geçirince bilmiyorum diğer camilerin hocalarının yapacağı başka bir şey kalıcak mı ? :p

Belkide salla başı al maaşı misali. :)))))))))))
AKP nin böyle bir düsüncesi varsa zaten asla kendi düsüncesi degildir.

roro
17.06.2006, 15:09
Artık eskisi gibi her cami de azan okunmuyor. merkezi yayın yapılıyor. Sesi güzel olan biri okuyor. Srtık eskisi gibi ezan sesleri birbirine karışmıyor. Önemli olan ezanı düzgün ve makamında okumak.

mercan
17.06.2006, 16:33
arkdslar biras abrtmıomusunus ezanda sözü gecen yüce allahımzııdr ve bisleri namaza caırıstır raatsız oluorum gbi kötü cümleler bise yakısmaz lütfen!

abarttığımızı sanmıyorum:sarkazm ayrıca ezanın kendisiyle sorunum yok. benim sorunum insanları rahatsız etmicek kulak tırmalamıyacak şekilde okunmamasıyla
arasında cok fark var dikkatini çekerim

Artık eskisi gibi her cami de azan okunmuyor. merkezi yayın yapılıyor. Sesi güzel olan biri okuyor. Srtık eskisi gibi ezan sesleri birbirine karışmıyor. Önemli olan ezanı düzgün ve makamında okumak.

heheh diyosunnn. okadar emin olma bence.bizim burda arada bi halkdan birileri geçiyo mikrofonun başına bigüzel okuyo:S geçenlerde küçük bi çocuğu geçirmişler allahım bukadar kulak tırmalıyıcı bi ses olur

ONU®
17.06.2006, 18:36
Ezan eğer güzel ve makamında okunursa ben de zevkle dinlerim.Ama gelin görün ki bizim oradaki hocalar ne makam biliyor,ne de iyi ses var.İnsan ister istemez kötü oluyor.

marcos_62
17.06.2006, 18:39
evimin karşısındaki cami hocası yanlış meslek seçmiş
tam unkapanı piyasası adamı ama adam ezan okuyor bu adam
(yusuf islamdan) daha iiyi :p:p
hele sabah ezanını okurken uzun hava söylüüyormuş gibi
size soruyom canlar ben bu hoca,yı indirsem CAİZMİDİR:yamukgul:

çiğerparem
17.06.2006, 18:45
ahahahh iyidi yaaa bundan iyi bi bektaşi fıkrası çıkar aslında :sas

Mercan şaka bir yana bu cami hocaları haketmedikleri para alıyorlar günde en fazla 1 bilemedim 1,5 saat toplam ezan okuyorlar sonra yatıyorlar aldıkları bahşiş ayrı bir kar.Ve bu imamlar 657 'ye tabi devlet memurular böyle bie adalet varmı?

munzur6262
17.06.2006, 19:19
ben şahsen rahatsız olmuyorum.aksine saygı duyuyorum müzik dinliyorsam kapatıyorum.bence biraz saygılı olmamız gerekiyor.sonuçta ibadetin şekilleri farklı ama inandığımız güç aynı onlar ezan okuyarak insanları bir çatı altına topluyorlar .sesine gelince bence iyi okuyanlar okumalı bazen gerçekten çekilmiyorlar.

çiğerparem
17.06.2006, 19:22
ben şahsen rahatsız olmuyorum.aksine saygı duyuyorum müzik dinliyorsam kapatıyorum.bence biraz saygılı olmamız gerekiyor.sonuçta ibadetin şekilleri farklı ama inandığımız güç aynı onlar ezan okuyarak insanları bir çatı altına topluyorlar .sesine gelince bence iyi okuyanlar okumalı bazen gerçekten çekilmiyorlar.

Bak ne güzel saygıdan bahsetmişsin ben ve benim gibi düşünen arkadaşlar rahatsızlık duyuyorsak onlarında bunu düşünerek bizlere saygılı olması gerekiyor diye düşünüyorum

MüCaHiD
17.06.2006, 19:32
burada ezan sesinden rahatsız olan insan, ben müslümanım dememeli. böyle gittikçe küçüldüğünüzü gördüğünüz halde, dikbaşlılğınız yok mu :komik

bu ülkede ayakta kalabilmek için müslümanım diyip de gelip burada ezan sesinden rahatsız olmayı (haşa) tartışan kişileredir sözüm, saptırılmasın lütfen...:)

Serkan_Devrim
17.06.2006, 19:49
burada ezan sesinden rahatsız olan insan, ben müslümanım dememeli. böyle gittikçe küçüldüğünüzü gördüğünüz halde, dikbaşlılğınız yok mu :komik

bu ülkede ayakta kalabilmek için müslümanım diyip de gelip burada ezan sesinden rahatsız olmayı (haşa) tartışan kişileredir sözüm, saptırılmasın lütfen...:)müslümanlığı sadece sünnilik olarak görürseniz yanılırsınız. ayrıca üslubu biraz düzeltin lütfen.

CcEeMm
17.06.2006, 20:51
bence ezanlar türkçe okunsa daha iyi olur

Özgür-Taylan
17.06.2006, 21:29
bence ezanlar türkçe okunsa daha iyi olur

zaten öyledi ki, Ata'mizin yaptigi bunca devrimlerin arasinda bir parçaydi...

TANRI ULU'DUR ULUUUUUUUUU..

al sana öz türkçe !!! :p

ama ruhu araplasmis yobazlar, yeniden arapçaya çevirdiler...

MüCaHiD
18.06.2006, 02:32
müslümanlığı sadece sünnilik olarak görürseniz yanılırsınız. ayrıca üslubu biraz düzeltin lütfen.

müslümanlık sadece sünniliktir diyebir şey söylemedim...Müslüman, islamın şartlarını yerine getirmelidir.Şartları yerine getirmeyen(namaz kılmamakla,oruç tutmamakla(ramaazan orucu), zekat vermemekle.... aleviler de bu şartları yerin getirmiyor..bundan dolayı ben alevi olan bir insanla, müslüman bir kişinin ayrımını yaparım) insanların da farkını ortaya koymak gerekir...

tabi bu konular derin konular, benim buradaki alevilikten kastım, alevi kültürü değil, alevilerin yaptığı/yapmaya çalıştığı dindir...

selametle...

Serkan_Devrim
18.06.2006, 10:10
müslümanlık sadece sünniliktir diyebir şey söylemedim...Müslüman, islamın şartlarını yerine getirmelidir.Şartları yerine getirmeyen(namaz kılmamakla,oruç tutmamakla(ramaazan orucu), zekat vermemekle.... aleviler de bu şartları yerin getirmiyor..bundan dolayı ben alevi olan bir insanla, müslüman bir kişinin ayrımını yaparım) insanların da farkını ortaya koymak gerekir...

tabi bu konular derin konular, benim buradaki alevilikten kastım, alevi kültürü değil, alevilerin yaptığı/yapmaya çalıştığı dindir...

selametle...islamın şartı dediğiniz yorumlar sünni mezhebine özgüdür. bu sebeple sadece sünniliği islam görürsünüz bu bakış açısıyla. alevilerde ibadetlerini yaparlar. halka namazı kılarlar. şartlar sizin alimlerinizin yorumlarıdır ki biz sizin alimlerinizin yorumlarını kabul etmek zorunda değiliz. alevilik islamı farklı yorumlar. alevilerin müslümanlığına aleviler ve Allah karar verir siz değil. alevilik din de değildir. bir inanç bütünüdür.

MüCaHiD
18.06.2006, 12:48
islamın şartı dediğiniz yorumlar sünni mezhebine özgüdür. bu sebeple sadece sünniliği islam görürsünüz bu bakış açısıyla. alevilerde ibadetlerini yaparlar. halka namazı kılarlar. şartlar sizin alimlerinizin yorumlarıdır ki biz sizin alimlerinizin yorumlarını kabul etmek zorunda değiliz. alevilik islamı farklı yorumlar. alevilerin müslümanlığına aleviler ve Allah karar verir siz değil. alevilik din de değildir. bir inanç bütünüdür.

bir din nasıl farklı yorumlanır yav..ALLAH'ın kelâmı, sorgulanır mı ki farklı yorumlar yapılabilsin. haa eğer o cümleden kastın islâmı kendi kültürümüze uyarlayarak farklılaştırmışız ise; islamla dininizin ayrımını yapın kardeşim...

tamam size göre dininizin mantıklı yanları vardır; fakat orta çağ mantığını bırakın lütfen biraz..dedeleriniz ne demişse inanmışsınız.benim tanıdığım bir çok alevi var.bunlardan bazıları sizin yapmadığınız gibi düşündü ve eleştiri yaptılar. ve o insanların bir çoğu şu anda namazını kılıp, orucunu tutuyor..bence siz de fazla direnmeyin.....
kitabına inandığınız peygambere (s.a.v) bu kadar zıt olmaya çalışmayın...

şannaz
18.06.2006, 15:05
Ezan güzel bir sesle okunduğu sürece kimseyi rahatsız etmez diye düşünüyorum..Şansen ben rahatsız olmuyorum ama bazı sesler kötü bunuda kabul etmeliyimm ..Ezanım yorumlayan müğezzinler itinayla seçilmeli bence buda rahatsız olanlar için rahatlatıcı olur diye düşünüyorummm..

KızılBant
18.06.2006, 15:09
Camiyle namazla işim yok o yüzden okunmasada bana zararı yok ancak ezan okurken sesi yüksek desibelde açmalaır beni rahatsız ediyor herkes müslüman olacak diye bir kaide yok. Bizim evin karşısında var bir cami. Özellikle gece okunan ezan ve uykumun bölünmesi rahatsız ediyor türkçe olsa bi nebze katlanaılır ama arapça olması deli ediyor :)

stalwart
18.06.2006, 19:59

selametle...
Müslümanlık sadece süniliktir demedim diyosunuz ama, namaz kılmayan oruç tutmayan da müslüman olmaz demekten başka bi şeye gelmiyo sözleriniz...
bence müslümanın tanımını bilmeden şunu şunu yapan ancak müslüman olur, anlamına gelen ifadeler kullanmayın:yamukgul: ...
Aleviler ne yaptığının farkında merak etmeyin..

Serkan_Devrim
19.06.2006, 13:24
bir din nasıl farklı yorumlanır yav..sünni yorumlarının doğruluğuna delil nedir?

ALLAH'ın kelâmı, sorgulanır mı ki farklı yorumlar yapılabilsin. haa eğer o cümleden kastın islâmı kendi kültürümüze uyarlayarak farklılaştırmışız ise; islamla dininizin ayrımını yapın kardeşim...siz Allah'ın kelamını anlayabildiğinizi iddia edebilir misiniz? kuranın dörtte üçü müteşabbih ayetlerden oluşur.
müteşabbih: yoruma açık, anlamı gizli

tamam size göre dininizin mantıklı yanları vardır; fakat orta çağ mantığını bırakın lütfen biraz..tavrınızı düzeltin. orta çağ mantığında olan sizsiniz. çok eşlilik, kadına dayak vb hep sizde var.

dedeleriniz ne demişse inanmışsınız.benim tanıdığım bir çok alevi var.bunlardan bazıları sizin yapmadığınız gibi düşündü ve eleştiri yaptılar. ve o insanların bir çoğu şu anda namazını kılıp, orucunu tutuyor..bence siz de fazla direnmeyin.....
kitabına inandığınız peygambere (s.a.v) bu kadar zıt olmaya çalışmayın...siz inandığınız sünni alimleri sorgulayın önce.
size iki link veriyorum. okuyun da bilgilenin.
www.aleviforum.com/showthread.php?t=10670
www.aleviforum.com/showthread.php?t=10344

Şah-Mat
19.06.2006, 15:31

Sen müslümanmısın..vay ne güzel...

Biz Müminiz......mümin.

Müslümanlık sende kalsın.....sen Dilinle bütünleş....

Biz hep kalple ve amelerle birleşiriz...;=)

Arada çok fark olacak tabii ki....görebilirsen ama..değil mi (?)

Derya 44
19.06.2006, 15:43
beni rahatsiz etmez cünkü ben ezan sesini tr gittigimde duyuyrum baskada duymam yani. hem o zamanda raahtsiz etmiyor zatenm.. ben tam kilisenin karsisinda oturuyorum ve can sesleride rahatsit etmez yani. Bence insanlarin rahatsiz olmasi icin cok da büyük bir neden yok, bu diger ibadet etmek insanlar icin namaza cagri veriyor yani.

Nesimi
19.06.2006, 15:49
Bizim evin bitişiğinde var desibeli çok yüksek kendim ev alırsam camiden uzak yere gidicem :) camiyle ezanla sorunum sadece ezan sesinin aşırı derecede yüksek desibelde olması

SEVveDA
25.06.2006, 00:45
rahatsız oluyorum diyemem ama nedense özellikle böyle sabah ezanlarında içimden hep dua etmek geliyo. çok acayip:hopala

Bir Zeynep
25.06.2006, 14:02
ben sahsen rahatsiz olmuyom, ama zaten ne kadar TRdeyim ki zaten :p, olsa olsa yilda bi kac hafta. Belki her gün, her an orda olsam, belki tabniki rahatsiz olurum, ama ezan ezan diye degil, yani ses diye, bizi Istanbuldaki evden her bir yandan ezan duyuluyo, evimizin dibinde bi cami var, cok sesli tabi ordan geliyo ama hic bi zaman: Öfff be kesse suda simdi, kafami ütüledi dememistirim Allah icin. Buda TR ye özgü bisey bence, ezan sesini memleketimle bi hatiraya katiyorum yani burada olmadigi icin, anlatabiliyomuyum? TRyi bildim bileli var, TR nin bi parcasi, suyu havasi nasil degi§ikse, oda ona özgü bisey bence. Öyle kulak verip dinlememde ama, hatirliyom balkonda oturup bazen cekirdek citlardik (of of nerde o günler, TRde olmak vardi simdi, ne güzel), arkadaslarla gülüp dururduk biseyler anlatipta, büyükler derdi: Kizim az gülün, susun, bide ezan okunuyo suan, saygi gösterin bakim. Aman ha sakin gene sen asimile olmusun demeyin, nasil olsa bizim dualarimizda arapcada okunuyor. Okunsada okunmasada yinede saygi göstermek lazimdir bence.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Not: habartili ne demek? bilmedigim icin ona oy vermedim, abartili mi demek yani asiri, cok abartmak? habartmak miydi onun dogrusu ben hep abartmak diyodum yoksa ta baska bisey mi? yardimci olun.

can85
25.06.2006, 14:15
Not: habartili ne demek? bilmedigim icin ona oy vermedim, abartili mi demek yani asiri, cok abartmak? habartmak miydi onun dogrusu ben hep abartmak diyodum yoksa ta baska bisey mi? yardimci olun.

heehh aynen öle demek hemşo.....abartarak biraz daha çok bağırarak veya hoparlörün sesini daha çok açarak çevreye gürültü kirliliği verebilir demektir.

Bir Zeynep
25.06.2006, 14:19

heehh aynen öle demek hemşo.....abartarak biraz daha çok bağırarak veya hoparlörün sesini daha çok açarak çevreye gürültü kirliliği verebilir demektir.
hm ok sagol, habartmak demek dogru türkcesi, eheheh ben bazen kafadan atarim daa.. ahahah... hmmm yok abartili demek saygisiz olur. ben oyumu iyi vermisim o zaman, öyle kalsin en iyisi. sagol yardimin icin hemso.

gizemli7575
25.06.2006, 14:22
evimizin yakınında cami yok doğal olarak ezan sesi bize uzaklardan geliyor şu ana kadarda hiç düşünmedim ezan sesi beni yada başkasını rahatsız edermi diye.
bu konuda sadece şunu söyleyebilirim ezan değilde her sela okunduğunda benim içim param parça olur,her sela okunduğunda ağlarım.
bunun nedeni ise, 9 yaşında kaybettiğimiz yiğenim canımın bi parçası(KAAN'IM) için okunan selaydı,ve her sela okunduğunda (belki haksız yere)ettiğim isyanım aklıma geliyor...

Bir Zeynep
25.06.2006, 14:27
bu konuda sadece şunu söyleyebilirim ezan değilde her sela okunduğunda benim içim param parça olur,her sela okunduğunda ağlarım.
bunun nedeni ise, 9 yaşında kaybettiğimiz yiğenim canımın bi parçası(KAAN'IM) için okunan selaydı,ve her sela okunduğunda (belki haksız yere)ettiğim isyanım aklıma geliyor...basin sagolsun abla, allah topragini bol eylesin. Üzüldüm vallahi.

gizemli7575
25.06.2006, 14:36
basin sagolsun abla, allah topragini bol eylesin. Üzüldüm vallahi.

canımsııııın dostlar sağolsun teşekür ederim.

allah hiçkimeye sevdiklerinin acısını göstermesin,özellikle evlat acısı.....

Haci
25.06.2006, 14:52
canımsııııın dostlar sağolsun teşekür ederim.

allah hiçkimeye sevdiklerinin acısını göstermesin,özellikle evlat acısı.....

Yegenini bir evladin gibi görüyorsun galiba..Çok üzüldüm durumunuza.Çok iyi anlayabiliyorum seni...Bende ne zaman ucak sesi duysam Annem aklima gelir..Ben annemi 14 yas1mdayken kaybettim..Annem genç yasta öldü..Gecirmis oldugu humma hastaligi ucak sesiyle beraber son buldu..Evimizin üzerinden ucak gecerken büyük bir gürültü koparmisti Annemde o zaman ölmüstü..Mezarini örterken anneme s1k1 s1k1ya sarildigimi hatirliyorum..Üzerine toprak atarken feryadim ayyuka cikmisti..Ben annemi çok severdim..bu sevginin ötesinde bir sevgiydi....Ah gizem bacim ah beni derinden yaraladin..Seninde basin sagolsun..:bitmisbu: :bitmisbu:

gizemli7575
25.06.2006, 15:08
Yegenini bir evladin gibi görüyorsun galiba..Çok üzüldüm durumunuza.Çok iyi anlayabiliyorum seni...Bende ne zaman ucak sesi duysam Annem aklima gelir..Ben annemi 14 yas1mdayken kaybettim..Annem genç yasta öldü..Gecirmis oldugu humma hastaligi ucak sesiyle beraber son buldu..Evimizin üzerinden ucak gecerken büyük bir gürültü koparmisti Annemde o zaman ölmüstü..Mezarini örterken anneme s1k1 s1k1ya sarildigimi hatirliyorum..Üzerine toprak atarken feryadim ayyuka cikmisti..Ben annemi çok severdim..bu sevginin ötesinde bir sevgiydi....Ah gizem bacim ah beni derinden yaraladin..Seninde basin sagolsun..:bitmisbu: :bitmisbu:

teşekür ederim sizinde başınız sağolsun,allah sabır versin.

inanın şu yazdıklarınızı okuyunca yüreğim sızladı,eminim anne baba acısıda çok ağırdır.
ölüm için söylenecek tek bir kelime var hayatın tek gerçeği, inanın onun dışında herşey boş geliyor insana,heleki böyle bir acıyı tadınca.

Bir Zeynep
25.06.2006, 15:29
basin sagolsun haci abi, evet anliyorum seni. Kim bilir ucaga binmek bile istmezsin, her zaman insanin hatirasinda kalir iste, bi ses bile olsa. cok üzüldüm gercekten. Allah rahmet etsin, topragi yol olsun annenizin.

Konu dagildi, korkarim simdi kizarlar. Ezan sesi rahatsizlik aratabilrmiyydi soru. Bence iste, aslinda hic kimse rahatsiz olmamali, herkesin ibadete saygisi olmasi gerek. Biz nasil bizim Cem ibadetlerimize karsi duygu besleyen olursa, üzülüyoruz, bence aynisidir bu. Saygilar.

gizemli7575
25.06.2006, 16:08
Konu dagildi, korkarim simdi kizarlar. Ezan sesi rahatsizlik aratabilrmiyydi soru. .

haklısın konuyu azdaha dağıtıyodum öncelikle özür dilerim. uyardığın içide teşekür ederim.

ezan rahatsız edermi???ben oyumurahatsız etmez olarak kullanmıştım...

Bir Zeynep
25.06.2006, 21:12
haklısın konuyu azdaha dağıtıyodum öncelikle özür dilerim. uyardığın içide teşekür ederim.

ezan rahatsız edermi???ben oyumurahatsız etmez olarak kullanmıştım...
yok canim estaffurrullah özüre gerek yok zaten duygusuz gibi pat diye hadi dönün bakim cabuk konuya da demek istememistim, umarim yanlis anlasilmadi.

SivanA SimyacI
26.06.2006, 23:54
ben hiç rahatsız olmuyorum...

tamerx
18.07.2006, 13:57
beni rahatsiz etmiyor,türkiye ne de olsa ezan sesi, biz camii ye gitmesek bile, baskalari gidiyor, hemi türkiyeye bir oryental havasi veriyor ve bu hosuma gidiyor acikcasi.

özgürf
18.07.2006, 14:30
beni rahatsız ediyo.. çünki adımbaşı cami olmaya başladı..buda bana abartılı geliyo..

royemi
18.07.2006, 15:11
rahatsız olmuyorum.....

hsn
18.07.2006, 15:50
Konuyu bastan sonuna kadar okumadim ama konu ezan olunca hep su fikra aklima gelir (burda verildiyse af ola):

Bektasi fikrasi mi degil mi hatirlamiyorum o yüzden dogaclama yaptim

EZAN
Yaslı amca köyden sehire gelince yanık yanık okunan ezanı
duymus ve sormus ;
-bu ne bagirir?
cevap vermisler ;
- Ezan ohinir
- Mala davara zarari var mi?
- Yoh
- Ey,ey degmeyin ohusun!

ilkim
18.07.2006, 16:27

Saygı duymanızdan dolayı kendi adıma size teşekkür ediyorum. Bizde ezan okunurken müzik dinliyorsan müzik kapatılır, ezan okunurken yatılmaz, bacak bacak üztüne atılmaz bu bi saygıdır ezanda bizi var eden yüce ALLAH'ın adı geçmektedir buda saygı gerektirir.

Rahatsız olan varsa herkezin düşünce ve fikir özgürlüğü vardır saygı duyarım. Örneğin birgün bi caminin önünden geçiyodum öyle bi korktum ki sıçradım yani o nasıl okumak ezanı sanki biri boğazını sıkıp zorla okutuyo her önüne gelene ezan okutmamak gerek.

redyellow
18.07.2006, 16:53

çok güzel yazmışsınız.teşekkür ederim.

ses konusunda da size katılıyorum. ezanı hem sesi güzel olan okumalı, hem güzel okumalı hem de ses ayarı çok iyi ayarlanmalıdır.