Orijinalini görmek için tıklayınız : KahramanMaraş / Elbistan / Küçük Yapalak Köyü

cagdascetin
13.06.2006, 18:00
benim köyümde Küçük Yapalak köyü.Kahraman Maraş/Elbistana bağlı bi köy köyün nüfusu tamamen alevilerden oluşuyo ancak köyün nufusunda özelliklede 72 döneminden sonra başlayan süreçte büyük bir azalma var bunun sebebide o dönemdeki köyün gençleri devrim olaylarıyla çok içiçe olmaları hatta o dönemde köydeki devrim olaylarına karışan gençler askerler tarafından toplanarak Kahraman Maraş Merkeze götürülüyo burda eğerki babamdan duyduğum kadarıyla doğru hatırlıyorsam 42 gün süren bir baskı süreci başlıyo.benim köyüm okadar aleviliğe bağlıdırki daha hiç bir güç o köye cami yaptırmamıştır ve bu böyle hayla devam etmektedir.köyün karşı tarafında da Büyük Yapalak Köyü vardır o köyün nüfusuda tamamne bizim köye zıt olarak sünnidir.Ama işin iyi yanı köyler birbirinin hemen karşısındadır ancak okadar dönem geçmesine rağmen hiç bir olay çıkmamıştır.

alevi dergahı
13.06.2006, 18:23
merhaba arkadaşım elbistanlı değilim ama ordaki üniversitede okudum ve küçükyapalak köyüne de gittim gördüm gerçekten orda cami bile yok biliyorum.ama hemen yanınızda büyük yapalak köyü var ve sunni kesimi bildiğim kadarıyla.onlar ordayken rahat edebiliyormusunuz alevi olarak merak ediyorum doğrusu ama köyünüz küçük olmasına rağmen beğendim.güzel yer doğrusu.

cagdascetin
13.06.2006, 18:59
evet dediğin ve benimde konuyu açarken dediğim gibi tam bizim köyümüzün karşısında ama öyle benim orda bulunduğum süre içersinde hiç öyle bi zorlanma durumu falan olmadı hatta biz yani benim annem gil yine elbistana bağlı elmalı köyündeler ve sende or da okumuşsun bilirsin malatya darende var darendeye giderken büyükyapalağın içinden geçtik yol sorduk hatta suyumuzu falan içtiler ama biz öyle otobüs tutmuştuk kabile halinde gidiyorduk tüm bir köyün alevi gençleri olarak ve bizim abilerimiz hiç öyle bişe olmadı ben küçük yapalakta yaşarkende zaten o tarafın gençlerinde öyle bi sorun yok zorlanma gibi fakat bazı yaşlılar onlar biraz eskiye gidiyolar.

ferda74
13.06.2006, 19:08
benim eniştede yapalaklı soy ismi yalçın

cagdascetin
13.06.2006, 19:17
adını ve yaşını söylesen daha ii olur çünkü ben öyle fazla kişiyi tanımıyom ama bak sen sor Veli Çavuş u belki tanıyodur. bi sor istersen.

ferda74
13.06.2006, 19:31
sami yalçın 35 yaşlarında ağbileri ankarada

cagdascetin
14.06.2006, 04:14
edit

alevigoksun
19.06.2006, 20:47
köyünü resimeri var mı

cagdascetin
20.06.2006, 02:51
şu an elimde yok ya ama bi ara bakar tarar eklerim.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
elbistan falan istiyorsan ama onları bulabilirim

gül yiğit
29.06.2006, 11:24
merhaba bende küçük yapalak köyündenim
sami yalçın yengemin kardeşi oluyor abisi ibrahim yalçın bende ismail boranin yeğeni oluyorum. bu site baya güzelmiş, kendi insanlarimizla haberleşmemizi sağliyor. köy resimlerini koyar saniz bu siteye çok sevinirim herkese iyi günler :sas :sas :sas :sas :sas

cagdascetin
21.08.2006, 08:19
merhaba bende küçük yapalak köyündenim
sami yalçın yengemin kardeşi oluyor abisi ibrahim yalçın bende ismail boranin yeğeni oluyorum. bu site baya güzelmiş, kendi insanlarimizla haberleşmemizi sağliyor. köy resimlerini koyar saniz bu siteye çok sevinirim herkese iyi günler :sas :sas :sas :sas :sas

Ya sizmiydiniz?Birisi kendi siteme msj yazmış ben burayı tamemn unutmuştum kusura bakmayın.Gerçektende bayağı bir aradım ama bulamadım.Buna emin olabilirsiniz.Ancak gene Babaannem gil Adana'ya geldiğinde onlara sorarım onlarda bulunması lazım.Kusura bakmayın koyamadım.

gül yiğit
17.09.2006, 09:27
önemli değil canın sağolsun

kyapalak
30.01.2007, 20:29
benim köyümde Küçük Yapalak köyü.Kahraman Maraş/Elbistana bağlı bi köy köyün nüfusu tamamen alevilerden oluşuyo ancak köyün nufusunda özelliklede 72 döneminden sonra başlayan süreçte büyük bir azalma var bunun sebebide o dönemdeki köyün gençleri devrim olaylarıyla çok içiçe olmaları hatta o dönemde köydeki devrim olaylarına karışan gençler askerler tarafından toplanarak Kahraman Maraş Merkeze götürülüyo burda eğerki babamdan duyduğum kadarıyla doğru hatırlıyorsam 42 gün süren bir baskı süreci başlıyo.benim köyüm okadar aleviliğe bağlıdırki daha hiç bir güç o köye cami yaptırmamıştır ve bu böyle hayla devam etmektedir.köyün karşı tarafında da Büyük Yapalak Köyü vardır o köyün nüfusuda tamamne bizim köye zıt olarak sünnidir.Ama işin iyi yanı köyler birbirinin hemen karşısındadır ancak okadar dönem geçmesine rağmen hiç bir olay çıkmamıştır.

==> http://kyapalak.blog4ever.com Bende kuçuk yapalak köyundenim

cagdascetin
31.01.2007, 04:19
==> http://kyapalak.blog4ever.com Bende kuçuk yapalak köyundenim

Ne iyi oldu be can.Özlemişim köyümü güzel resimler var eline sağlık.Ancak bi konuda uyarmak isterim.Galiba siten free Hosta kurmuşsun.Bence imkanın varsa paralı bi host al.Çünkü birşeylere emek ediyoruz ve bu emeğimiz ani bişekilde yok oluyor.Elini sağlık sende birşeylere emek etmişsin ama bazen free hostlarda hiçbir bilgilendirme yapılmadan dosyaların silinebiliyor.

Ayrıca Veli Çavuş'un Torunuyum ben...

Saygılarımla...