Orijinalini görmek için tıklayınız : türkiyenin gelecek beş yılı
sosyo ekonomik açıdan türkiyenin gelecek beş yılını nasıl görüyorsunuz
-şimdikinden daha iyi
-şimdikinden daha kötü
-şimdiyle aynı
-o zamanki yönetime bağlı
-böyle gelmiş böyle gider
şimdikinden bence çok çok kötü duruma gelcez her konuda...
belirsizlik var.
İyice batabiliriz de, bu kötü durumdan çıkabiliriz de...
ya ne zaman bir düzelme görüldü ki.bundan sonrada bir düzelme olsun hep aynı dır?aynı kalacak.
halitseyfi 24.08.2006, 02:16 umutlu olmak herzaman iyidir
Ali_Yolcusu 24.08.2006, 02:34 atatürk gibi bir lider gelmiyeceğine göre bence böyle gelmiş böyle gider.
ilknur_23 24.08.2006, 14:55 bencede böyle gelmiş böyle gider.her gelen hükümet/yönetim kendi adamlarını kollamayı, kendi çıkarlarını ön planda tutmayı, kendi ceplerini doldurmayı devam ettiği sürece ne türkiye nede türküm insanı ilerler ne sosyo ekonomik olarak gelişiriz
valla ben her zaman iyi bakmaya çalışıyorum kalben ama mantık kötü diyor
pirrsultann 24.08.2006, 15:38 bence böyle gelmiş böyle gider
:atatürk gibi bir lider gelmiyeceğine göre bence böyle gelmiş böyle gider.
:thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:
sertur can önceki beş yılarda ne gördük ne olduki gelecek hakkında bir iyi tahmin yapabilelim
ekonomi:düşük ücret >işçi türkiye>yabancı sermaye>sömürü
adalet: her zamanki gibi terazinin bir taraafaı havada bir tarafı yerle bütünleşmiş:)
demokrasi:varmıydı?:)
boranali 24.08.2006, 17:06 atatürk gibi bir lider gelmiyeceğine göre bence böyle gelmiş böyle gider.
bence bu biraz boş vermişliğin göstergesidir.ya neden atatürk gibisini bekleyelimki ondan iyisini niye çıkarmayalım belkim vardır.bu kısaca hala osmanlı ile övünmek gibi bir şeydir.
pastoralsenfoni 24.08.2006, 17:07 gerçek bir politika ile belki düzeltilebilir.ama bunun için devletin sorumluluk alması lazım.şimdiki hükümetin tek yaptığı iş büyük gelir getiren kuruluşları özelleştirmeleri.özelleştirilen yerleride yabacılar alıyor.büyük sermaye hep dışarı akıyor.
tarım türkiyenin en önemli ekonomik meselesi.fakat tarımla uğraşan kesim büyük sıkıntı içinde.ilk önce tarıma yönelik politikaların olması şart.
Bir ümit ışığı aramaktı belki gayem, inanın arkadaşlar her gün kendi kendimi yiyip bitiriyorum, niye bu ülke sadece yönetimdekiler ve yandaşlarının rahat ettiği bir ülke oldu? hiç bir zaman halkımızın yüzü gülmeyecek mi ?
Bir ümit ışığı aramaktı belki gayem, inanın arkadaşlar her gün kendi kendimi yiyip bitiriyorum, niye bu ülke sadece yönetimdekiler ve yandaşlarının rahat ettiği bir ülke oldu? hiç bir zaman halkımızın yüzü gülmeyecek mi ?
teşk. sertur can umarım ışıgın türkiyeyi yönetenleride aydınlatır.
keanu_1907 24.08.2006, 22:06 sermaye yanlısı akp 5 yıl sonra yine iktidarda olursa bence önümüz kara kış
bence insanımız cehaleti yenemediği surece turkiyenin değil 5 yılı 105 yılı bile aynı olur yani hep daha kötüye dogru gider.
bence insanımız cehaleti yenemediği surece turkiyenin değil 5 yılı 105 yılı bile aynı olur yani hep daha kötüye dogru gider.
güzel bir noktaya isabet etmişsiniz, cehalet ve önyargı diyerek ekleme yapayım bende, saygılar
bence türkiyede cok kısır bir döngü var. başa gelen insanlar (yani iktidarlar) türkiyenin eğitimine hiç bir katkıda bulunmuyorlar vede bulunmakta istemiyorlar. cünkü nekadar cahil toplum okadar oy demek türkiyede.insanlarda gerekli fırsatları bulamadıkları için bu cehaletin önüne gecemiyorlar. ve her seferinde gene aynı insanlar veya aynı tarzda insanlar başa geliyor. yani dediğim gibi türkiyede hiç birsey ne toplumsal ne ekonomik nede ahlaksal hiçbir değer değişmez. düzen değişmedikce.
evet türkiyenin geleceğine yön verecek cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşmakta, eğer yeni seçilecek cumhurbaşkanı akp zihniyetinte olursa türkiyenin gelecek beş yılını tahmin etmek hiçde zor değil:osama:
nesslimm 19.12.2006, 18:50 sunu söylemeliyim ki IMF ye bagımlı oldumuz sürece ekonomimiz dısardan yönetilecegine göre dısarının insafına kalmısız diyebilirim. hoslarına gitti ölcüde fazileri çıkarabilir yada düsürebilirler ellerinde bir iple baglı gibiyiz biz bu 5 yıl içinde bir kriz daha yasamazsak ve IMF den kurtulmanın bir yolunu bulabilirsek o zaman iyi olacaktır ekonomi.
biraz cesaret
Anatolianman 04.07.2007, 17:18 belirsizlik var.
İyice batabiliriz de, bu kötü durumdan çıkabiliriz de...
İyimser olmak için elde fazla veri yok.
Pesimistlik aşılamak gibi olmasın ama gidiş gidiş değil.
Klavuzu karga olanın durumları yüksek olasılıkta yada kutup ayılarının çölde yaşam alanları iyice genişledi.
eldorado 04.07.2007, 17:30 5 yıl öncesinden ne gördükki,5yıl sonrasına bakalım...
böyle gelmiş bu devran
böyle gider bu kervan...sürü çoban zihniyeti ile güdülürsek olacağı bu...
açıkçası hangi parti gelirse gelsin ben türkiyenin geleceğini iyi görüyorum çünki dünyadan sistem partiler ile ilerlmiyor partiler hangisi olursa olsun bu sistemde oyuncu
|