Orijinalini görmek için tıklayınız : 18 Haziran 2006-Pazar-ÖSS

ulalıgenç
15.06.2006, 11:00
15 yeni üniversite
Üniversitelerin kontenjanlarının kesinleşmediğini kaydeden ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan şunları söyledi:
"Geçen yılkine benzer şekilde lisans programlarına 200 bin kişi alınacak. Ön lisans programlarının kontenjanı 200 bine yakın. Açıköğretim Fakültesi'ne bağlı programların kontenjanları biri dışında sınırsız. Açıköğretim hariç 400 bine yakın, Açıköğretim dahil 600 binin üzerinde öğrenciyi üniversitelere yerleştireceğiz. 15 yeni üniversite kılavuzda yer alacak."

Evet arkadaşlar Ösym başkanı Prof. Yarımarmağan bu açıklamayı yapmış.Yeni üniversitelerin açılacağı geçen aylarda duyurulmuştu..Hatta yer tahsisi dahi yapılmış,çoğu üniversite kağıt üzerinde açılmıştı.Başkan 400.000 öğrencinin üniversiteye gireceğini açıklıyor..Uzmanlar ise sadece sınavda ilk 50.000'e giren öğrencilerin kaliteli bir bölüme yerleştirileceğini açıklıyor..Bakın Avrupada ve Amerikada üniversite sayısı çok azdır..Ama çok kaliteli öğrenciler yetiştirilir..Geçen yıl yapılan araştırmada türkiyeden hiç bir üniversitemiz malesef ilk 500 dahi giremedi..Geniş çaplı bir araştırma yapılırsa eğer türkiyede ki üniversite adı altında eğitim yapan kurumların gerçekten standartların çok altında olduğu çok rahat saptanabilir.Yani gerçek manada türkiyede üniversite sayısı gerçekten çok az.Buna rağmen bizler halen yeni üniversiteler kurup binlerce insanı diplomalı işsizler ordusuna katıyoruz..Yök üniversitelerin öğretim elemanı açığını kapatmalıdır.Tüm kaliteli akademisyenler ya Boğaziçinde,ya da Odtü gibi üniversitelerde..Doğu ve Güneydoğuda ki üniversilerde tek hocayla yürütülmeye çalışılan bölümler var..Bu duruma kesinlikle bir çare bulunmalıdır..
Teşekkürler..

cigdem81
15.06.2006, 11:16
sana katılıyorum evet artık bi şekilde çözüm üretilmelidir.Ayrıca pazar günü yapılacak sınavda tüm öğrenci arkadaşlara başarılar diliyorum umarım çabalarınız boşa çıkmaz...

Nesimi
15.06.2006, 11:49
İnsanın kaderini 3 saate sığdıracak bir sınav sistemi. dersaneye gitmeyenler yani parası olmayanlar genelde kazanamıyor bu sınavı adaletsiz bir sistem ve yine karşımızda 1,5 milyon insan az değil

ulalıgenç
15.06.2006, 11:52
İnsanın kaderini 3 saate sığdıracak bir sınav sistemi. dersaneye gitmeyenler yani parası olmayanlar genelde kazanamıyor bu sınavı adaletsiz bir sistem ve yine karşımızda 1,5 milyon insan az değil

Arkadaşlar yazdığınız şeyler doğru ama konu Öss değil konu Üniversitelerimizin içinde bulunduğu içler acısı durumdur..

Nesimi
15.06.2006, 11:54
Arkadaşlar yazdığınız şeyler doğru ama konu Öss değil konu Üniversitelerimizin içinde bulunduğu içler acısı durumdur..

O konudada bir üniversite öğrencisi olarak şunu söyleyeyim eğitim yıldan yıla kalitesizleşiyor. eğitimin kaliteli olmasında en önemli etkende öğrencilerin merakı, bilgisi, tarihden siyasetten anlamalarıdır. Ama artık insanlar üniversitelerde magazin programlarını tartışır oldu. Böyle bir ortamda eğitim kalitesinin yükselmesini beklemek de yanlış olur konu güzel bu açıdan.

ulalıgenç
15.06.2006, 12:26
O konudada bir üniversite öğrencisi olarak şunu söyleyeyim eğitim yıldan yıla kalitesizleşiyor. eğitimin kaliteli olmasında en önemli etkende öğrencilerin merakı, bilgisi, tarihden siyasetten anlamalarıdır. Ama artık insanlar üniversitelerde magazin programlarını tartışır oldu. Böyle bir ortamda eğitim kalitesinin yükselmesini beklemek de yanlış olur konu güzel bu açıdan.

Bende bir üniversite öğrencisi olarak sana katılıyorum..Üniversitede ki matematik hocamız eğitim kalitesinin öğrenci kalitesiyle parelel olarak artacağından söz ediyor..Şöyle düşünelim 2000 li yılların öğrencilerinin genel bir profilini çizecek olursak;düşünmeyen,tarihini eleştirmeyen,kendi kendini sorgulamayan,popüler şeylerden hoşlanan,okumayan,...
Her geçen gün ilerleyen teknoloji bir çok sorunuda beraberinde getiriyor..Yeniyi tamamiyle kabül eden geçler eskiyi de tamamiyle çöpe atıyorlar...

Serkan_Devrim
15.06.2006, 13:40
sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim.

eminim bıkmışsınızdır ama yinede bir kaç tavsiye.

1)korkmayın çünkü korkunun ecele bir faydası yoktur. sadece boşuna heyecan yaratır. buda sağlıklı düşünmenizi ve bildiğiniz soruları bile yapamamanızı sağlar.

2)son günleri deli gibi soru çözerek vede ders çalışarak geçirmeyiniz. zira bu saatten sonra soru eksiği kapatılmaz. bunun yerine her konudan azar azar soru çözerek konu tekrarı yapınız.

3)hedeflerinizi tümden unutunuz. zira bu ülkede ki kokuşmuş eğitim sisteminde hedefler boşunadır. sadece sizi belli sayıda net yapma zorunluluğuna iter. buda heyecan yaratır ve yine bildiğiniz soruları yapamamanıza neden olur.
bunun yerine sınava girip yapbildiğimi yapıp gelecek puana göre seçim yapacam diyin.

4)sınavı düşünmekten vazgeçin. uyku düzeninizi bozar. heyecanı arttırır. bunun yerine arkadaşlarınızla sınav harici sohbetlerde bulunun. bir araya gelip sohbet edin.

vs

hepinize tekrar başarılar.

denzz
17.06.2006, 13:12
vee yarın sınava gircek bi kurban olarak söyliyim gerçekten bu ülkede hedef koymak çok zor hüsrana uğruyosun çünkü...bütün tavsiyeleri dinlememize rağmen bunları sınavda uygulamak çok zor.. nekadar uygulayabilirsen okadar ii..

KaRTaL_58
17.06.2006, 14:48
hedef koymak gercekten zor bu ülkede.denize katılmamak elde değil.ama şu da bi gerçek ki hedefsiz de yaşanmıyor.eğer sen elinden geleni yaptığına inanıyorsan gerisini hiç düşünme.

roro
17.06.2006, 15:11
sınava girecek tüm kardeşlerimize başarılar diliyorum.

MetinK
17.06.2006, 15:20
zamaninda bu heyacani bende yasadigim icin biliyorum.
sinav...
sinav...
sinav

Yarin sinava girecek bütün arkadaslara basarilar diliyorum.

heyecan yok
panik yok
basaracaksiniz...

Hayal@
17.06.2006, 16:08
sınava gireceklere başarılar...hızır yardımcınız olsun

Nesimi
17.06.2006, 21:55
Düzgin bava yardımcımız olsun.

Azrail
17.06.2006, 23:05
sınava girecek olan tüm canlara yürekten başarılar ,

rahat olun canlar

KURŞUNveli
18.06.2006, 00:37
sınava girecek arkadaşlara canı gönülden başarılar ...kazanmak istemeniz yeter kesin kazanırsınız...ya...?sorusunu hiçbir zaman sormayınız...işinizi allaha bırakmayınız...tekrar başarılar

ulalıgenç
18.06.2006, 00:39
Arkadaşlar konu amacından tamamen saptı..Ben de hata konu başlığını yanlış yazmışım.Başlığı gören bütün arkadaşlar öss ile ilgili olduğunu sanıyorlar..Konuyu hiç kimse okumuyor..

KURŞUNveli
18.06.2006, 00:43
öyle bir konu başlığı yazarsan tabiki böyle yanıtlar alırsın...

ulalıgenç
18.06.2006, 00:47
öyle bir konu başlığı yazarsan tabiki böyle yanıtlar alırsın...
Arkadaşım ben zaten yaptığım hatanın farkındayım ama sizlerde de biraz hata var galiba önce konuyu okuyup yorum yazmak bence daha mantıklı..
Nasrettin hocanın dediği gib;
"Hırsızın hiç mi suçu yok?"

can85
18.06.2006, 01:03
sınava girecek akrdeşlerimize başarılar innşallah istedikleri yerler gelirler.bizde bu tecryi yaşamış biri olarak sölemeliyimki panik heyacan stres ve koku yapmayalım.korkunun hiç bişeye faydası yoktur.