Orijinalini görmek için tıklayınız : gelibolu

ferda74
15.06.2006, 21:38
dostlar;bir dönemi
kapayıp bir dönemi açan bir milyon şehidin yattı geliboluyu gezdinizmi,benim naçizane görüşüm türkiye topraklarında yaşan herkesin bu kutsal toprakları (birileri için arabın çölleri kutsal ama) karış karış gezmelerini savaşdanda öte yaşanan şeyin özümsenmesini istiyorum.Özelliklede hacca giden kafilenin önce burda gezdirilip ondan sonra nere gönerirlerse göndersinler;çünkü burda savaş değil çılğınlık yapılmış mesala müzede birşeye şahit oldum iki mermi çekirdeği havada çarpışmış birbirine kenetlenmiş...gezmenizi ve görmenizi tavsiye ederimm..

karyelist
15.06.2006, 22:58
kesinlik gidilmesi gereken bir mekan.
Dünya ile irtiabatı olan arkadaşara sesleniyorum !!! Mutlaka gitmelisinizzzz...
Etkileyeci olan yakın tarihimizi hangi şartlar altında Çanakkale Savaşı ve bilmediğimi biz çok detay ?

Simsek
17.06.2006, 04:44
Elimde Canakkale ile ilgili bir belgesel var ama 350 mb oldugu icin hicbiryere asamiyorum! HemenPaylas'in limit 250, daha fazlasina izin veren bir yer varsa ve bildirirseniz sevinirim

“Bu memleketin topraklarında kanlarını döken Ingiliz, Fransız, Avustralyalı, Yeni Zelandalı, Hintli kahramanlar! burada, dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yanyana koyun koyunasınız.
Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır. Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.”

Mustafa Kemal

“Gelibolu toraklarında yitirdiğimiz evlatlarımızın acısını, alicenap sözleriniz hafifletti. Gözyaşlarımız dindi. Bir ana olarak bana, bir güzelim teselli bahşetti. Yavrularımızın sonsuz uykularında, huzur içinde dinlendiklerinden hiç kuşkumuz kalmadı. Majesteleri kabul buyururlarsa bizler de kendilerine Ata demek istiyoruz. Çünkü, yavrularımızın mezarları başında söylediğiniz sözler, ancak bir öz babanın sözleri gibi yüce, ilahi. Evlatlarımızı bir baba gibi kucaklayan büyük Ata’ya tüm analar adına şükran, sevgi, saygıyla...”

Avustralyalı bir anne

metincan
25.06.2006, 21:25
tesadüfen gelibolu yazını gördüm ve bende bir iki satırı seninle paylaşmak istedim.
Evet ben gelibolu'yu gezdim bende senin gibi duygularım yoğun ve değişik oldu hele birde tarihini anlatan biri eşliğinde gezdiğinde insanın tüyleri diken diken oluyor ve o zamanların aslında ne kadar değerli zamanlar olduğu kanısına vardım.o duyguları bizler her ne kadar buradan paylaşsakta az gelir...
sevgilerimle
metincan...:o

mescitlibo
28.06.2006, 14:27
gezmeyi çok istediğim yerlerin başında gelir gelibolu etle makinanın savaşıdır bu çok isterdim oraları gezmeyi

ecem_m
28.06.2006, 19:21
ya ben de çko gezmek isterdim ama mini can nasıl gitsin tek başına götüren olucak hele de bu ara ev işi bir sürü:D zaten bu yaz hiç bişey yok:D