Orijinalini görmek için tıklayınız : 16 Haziran Canli Yayin - Radyo Anonslariniz. '2t93'

Alevimen
16.06.2006, 02:03
Dj Erdemli83 tarafından sunulacak cuma akşamı canlı yayın programı için resmi iletişim ve bilgi aktarma topiği.

Topik altında kanlı katliam ve 'gerici akımı' günü olarak tarihe geçen 2 Temmuz 1993 Madımak Sivas olayları hakkında resimler, haberler, ayrıntılar'la birlikte DJ' imize mesaj ve anons bırakabilirsiniz.

Dikkat canlı yayın cuma 21:00 TSİ 'de başlıyor. Fakat şimdiden ısınabiliriz.... :ilgili:

sertur
16.06.2006, 08:58
Otuzbeş gül çatlamis susuzluktan Sivas’in içinde
Döne döne semaha dönenler tutustu önce
Sonra türküler
Sonra da siir çigliksiz düstü türkülerin yanibasina...

Hepsini Saygiyla Aniyorum

KaRTaL_58
16.06.2006, 12:57
alewimen bi uyarım olacaktı.üst tarafta yitirdiğimiz 35 can diyor 37 yazılması gerekirdi..yitirdiğimiz 1 can bile biim için çok çok değerlidir öle değil mi?

Alevimen
16.06.2006, 13:06
alewimen bi uyarım olacaktı.üst tarafta yitirdiğimiz 35 can diyor 37 yazılması gerekirdi..yitirdiğimiz 1 can bile biim için çok çok değerlidir öle değil mi?

1. Nickim alewimen deyil Alevimen :p
2. otelde 33 misafir 2 otel görevlisi ve 2 terörist yakıldı.

biz 35 canımızı kaybettik...

Saygılar
Alevimen

seheryeli
16.06.2006, 15:54
Behçet Aysan ve Metin Altıok... Sıvas yangınında bedeni tutuşan iki şair...

Behçet Aysan, Ankara'dan Sıvas'a giderken, yazdığı son şiirinde, sanki öleceğini bilmektedir.

Geride bıraktığı şu ‘veda gibi' dizeler, geriye dönmeyecek şairin dizeleri değil midir?

Yanık otlar gibi
Sen bu şiiri okurken
Ben belki başka bir şehirde
Ölürüm

* * *

Sıvas yangınında kaybettiğimiz bir başka şair de Metin Altıok 'tur.

Altıok , ‘Kendinin Avcısı' adlı kitabındaki ‘Birini Bulurum' şiirinde, Sıvas'ta ‘dumanı lekesiz' birini arar. Bulduğu, dumanı lekesiz biri değildir ama...

O da, yıllar önce yazdığı bu şiirle, sanki Sivas yangınına çıkmış gibidir:

Biri mutlaka vardır
Zonguldak'ta Sivas'ta
Yakında ya da uzakta
Binlerce baca arasında
Dumanı lekesiz biri
Ama ben anlaşılan
Biraz karıştırıyorum kendimi

* * *

Beni en çok, ölen şairler kadar, yazılamayıp, erken giden dizeleri düşündürür...

Naci
16.06.2006, 16:10
maden öyle bende ozanlarımızı yazayım bildiğim kadarı ile.

MUHLİS AKARSU: Tam bir ozan idi, yazdığı türküler hiç unutulmaz. Bazıları, dağlar seni delik delik delerim, pazarlık edelim alim seninle,yoruldum yorgunum,ey sevdiğim sana şikayetim var,gurbeti ben mi yarattım,yine gönlüm hoş değil, medet sevdiğim... daha yüzlercesi

NESİMİ ÇİMEN:Devrinin cura üstadı. Hala onun gibisi gelmedi, bizler oğlu mazlum çimen'i miras bıraktı. Bazı türküleri daha senden gayrı aşık mı yoktur, şifa istemem balından, şen değil gönlüm şen değil, tabib sen sorma derdimi, barış güvercini, canım kurban olsun senin yoluna

HASRET GÜLTEKİN: Daha 20'li yaşlarda en büyük bağlama ustası idi. Bir çok kişi bugün şelpe çalıyorsa, onun katkılarının büyük payı vardır. Türküleri
bak ne hale gelmişem, gün olaydın, güle yel değdi, rüzgarın kanatlarında

Birde Ali kızıltuğ'un kızı gülsüm'ün olaylarda vefat etmiştir. Hepsini saygı ile anıyorum.

EDİBE SULARİ: Büyük ozan Davut sularinin kızı idi. Eskiden beri çok severek dinlediğim iki türküsü vardı. Birisi battal gazi diyarına uğradım diğeri yanlışa şehidim şahı merdanım. Çok güzel bir sesti

KaRTaL_58
16.06.2006, 17:33
alevimen(şimdi oldu dimi) :) bilgilerin için saol.yoksa hep 37 can diye bilecektim. o zaman coğu kimse 35 can değilde 37 canımız yandı diye biliyor.haksızmıyım.şarkılara bile öyle geçmiş artık..
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
gene olmadı sanırım..Alevimen olması gerekirdi...kusura bakma bugün dikkatsizliğim üzerimde..

güldestim
16.06.2006, 17:50
Otuzbeş can
Otuzbeş gül
çatlamış susuzluktan
sivas'ın içinde
döne,döne
semaha dönenler
tutuştu önce
Sonra türküler
sonra da şiir
çığlıksız düştü
Türkülerin yanıbaşına....

decar
16.06.2006, 21:06
madımak oteliyle ilgili gerçeği ilk okul yıllarımda öğrenmiştim o yaşta böyle bir insanlık katliyamı olabileceğine inanmak bile istememiştim internette sayfalarda sivas katliyamını aramıştım ilk defa aleviliği düşündüm sonra tarihi araştırdıkça ilk katiliyam olmadığını öğrendim bize kırılsanda kırma demişlerdi o günden beridir aleviliğimle gurur duyuyorum onca baskıya katliyama ragmen yolundan dönmemmiş atalarımın olduğunu öğrendikçe inancıma dahada bağlandım ölen 35 canın mekanı cennet olsun.

gizem
16.06.2006, 21:32
herekse iyi geceler bu gece yaramız bi daha kanıyor bu gece itibariyel sivası unutmak ihanettir biz geçmişimizi örnek alarak yaşayan insanlarız geçmişimzi geleceğimizdir unutmak ise atalrımıza ihanettir herkese iyi sohbetler ve iyi gecelr 2 temmuz kanayan yaramızdır unutmayacğız KERBELA gibi gibi ...NİCELRİ GİBİ erdem yayınında başarılar

Alevimen
16.06.2006, 21:45
herhalde dj erdemli83 geçikiyor... program iptal olabilir

Şah-Mat
16.06.2006, 22:35
Program iptal oldu galiba..

Neyse..daha sonra artık.....:(

musa güldalı
16.06.2006, 23:44
Edit Alevimen:

Diğer nicki http://www.aleviforum.com/member.php?u=8275 (deniz gibi) üye yorumunda yazıldığı gibi aşırı küfürbazlık nedeniyle forumdan uzaklaşmasını istedik.