Orijinalini görmek için tıklayınız : Alt Katı Cemevi Üst Katı Cami...

Özenturk
17.08.2005, 18:27
FATSA'DA BİR BİNAN ÜST KATI CAMİ ALT KATI CEMEVİ...
Alt katı cemevi üst katı cami...
Fatsa'da toplumsal hoşgörü açısından bir ilke imza atıldı... Üç katlı binanın giriş katı aşevi, ikinci katı cemevi, üçüncü katı ise cami olarak düzenlendi...

http://www.haberturk.com/foto/mansetcamicemevi.jpg (http://</p><p><b>http://www.haberturk.com/foto/mansetcamicemevi.jpg</b>)

Alt katı cemevi üst katı cami imamı da Alevi

Sinagog, kilise ve caminin birlikte yer aldığı "Dinler Bahçesi" derken, toplumsal hoşgörü açısından bir ilk de Ordu'nun Fatsa ilçesinden geldi. Hoşgörü abidesinin temeli, 1995 yılında Fatsa'nın Fatih Mahallesi sakinlerinin Cemevi ve Cami Yaptırma Derneği kurmasıyla atıldı. Hayırsever bir vatandaşın bağışladığı arazi üzerine 3 katlı bir bina inşa edildi. Önce binanın ilk iki katı tamamlandı ve aşevi ile cemevi açıldı. Ardından da üçüncü kat çıkıldı ve burası da camiye ayrıldı. Cemevi ve Cami Yaptırma Derneği Başkanı İhsan Kartal, cemevi ve caminin bir arada olduğunu duyanların çoğunluğunun bu durumu hoşgörüyle karşıladığını ifade ederek, "Az da olsa karşı çıkanlar oldu, ama genelde hep olumlu karşılandı" dedi.

AK PARTİ'Lİ FATSA'DAN DESTEK
Cemevi ve camiyi aynı binada buluşturan projeye AK Parti Grup Başkanvekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa da destek verdi. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Fatsa, projenin gelişim sürecini şöyle anlattı: "Fatsa'daki Alevi vatandaşlarımız bana gelip bir cemevi açmak istediklerini belirtti ve yardım istedi. Ben bu isteğe son derece olumlu yaklaştım, gerekli desteği sağlayacağımı söyledi. Cemevinin yapılması için bağışta da bulundum. Zaman zaman bunun yaptığım için eleştirildiğim de oldu. Cemevi ibadete açıldıktan sonra yine Alevi vatandaşlarımız gelip, üst kata da cami açmak istediklerini anlattılar. Bunun son derece güzel bir proje olduğunu söyledi ve destek verdik. Belediyemiz oranın yollarını, çevre düzenlemesini yaptı. Şimdi Fatsalı vatandaşlarımız burada ibadetlerini yaptıktan sonra bahçesinde çaylarını içecek ve sohbet edecek. Hoşgörü anlamında burası bir örnek olacak."

CAMİNİN İMAMI DA ALEVİ
Eyüp Fatsa, Alevi vatandaşların geçen haftalarda kendisine gelip, "Rize'nin bir köyünde Alevi bir imam var. Bu camiye tayini çıkartabilir misiniz" ricasında bulunduklarını da belirterek, şöyle anlattı: "Diyanet İşleri Başkanı ile görüştük. İmam kadrosunun kısıtlı olması ve tayinlerin yapılmamasına karşın bu isteğe çok sıcak baktı. Rize'deki imamın tayinini çıkardı ve Fatsa'ya geldi" dedi.

SABAH

Yorumlar sizden::3D_NG (4)

whitehat
17.08.2005, 18:37
Arkadaşlar Yani diğer konularda da dediğimiz budur. insanın inancı ne ise onu yaşar ve buna kimse karşı cıkamaz.. Bakın işte kanıtı.. Hem Dostluk kardeşlik artar tarihten gelen ayrımcılık vs. şeyler yavaş yavaş yıkılır.. Kardeşim Paylaşımın için teşekkür ederim
Saygılar...

gulizar
17.08.2005, 19:09
:3D_NG (7) yahu bilmiyorlarki ne yapsinlarda bizide camiye soksunlar eger haber dogru ise ,böyle birsey varsa niyet belli zaten keske insanlar baris ve kardeslik icin yapsalar,ama burda baska politika dönüyor.
neyse darisi hiristiyanlarin basina,madem kardeslik icin.::yamukgul:

TheGodfather
18.08.2005, 11:50
Sizi bilmiyorum ama bu haber beni çok mutlu etti.Bir öğretmen çocuğu olarak Karadenizde(Trabzon) bir süre yaşadım..İnsanlarını az çok tanırım..Kanımca Aleviliğin en rahat yaşanabileceği bölge Karadeniz Bölgesi.Bir çoğu dine karşı hoşgörülü medeni insanlar.(Elbette şeriatçılar her yerde var ama önemli olan çoğunluk.) Akp milletvekilinin bu bina için 1 milyar tl bağışlaması ise çok ilginç geldi bana.Umarım altında art niyet yoktur.Ben şahsen bir art niyet göremiyorum.Umarım bu olay tüm Türkiye için örnek teşkil eder.

whitehat
18.08.2005, 12:06
TheGodFather kardeş art niyet şöyle olabilir (ki bu art niyet sayılıtmı) halk aynı yerde olduğunda ya bir alevi bir sünniyi cem e götürcek (ki yabancıları almazlar genelde) yada bir sünni aleviyi camiye götürcek (alevilerde camiye gitmez) :) bundan başka ne olabilir sence.. Merakla bekliyoruz.. İnsaallah hayırlı olur...
Saygılar

gmutlu
21.09.2005, 19:12
canlar,bu bir asimilasyon proğramının parçasıdır. Şimdi alevilerin yoğun olduğu ve cami olmayan yerlere önce cem evi sonrada cami yapıyorlar. Yani alevlieri sindirmek camilere çekmek için yapılan bir proğram. Bunun hoşgörüşle bir alakası yoktur. Bir kere alvi inancına göre imam olmaz. Olan bu imamda alevi değildir. Aleviyim demeyle alevi olunmayacağını hepiniz bilmelisiniz

MuratAsilturk
21.09.2005, 19:15
her şey iyi güzel de alevi imam nasıl olmuş ben anlamadım :) var mı böle bişey arkadaşlar yanıtlarsanız sevinirim :)

Canan
21.09.2005, 19:39
her şey iyi güzel de alevi imam nasıl olmuş ben anlamadım :) var mı böle bişey arkadaşlar yanıtlarsanız sevinirim :)

alevi imam oluyo. ingiltere alevi kultur merkezi ve cem evinin bir imami var. imam azeri ve alevidir. genelikde cenaze ve 40 yemekleri isleriyle urasir. cenaze namaz kildirir, cenazlerde dualar okur, eylibeyt ve haci bektas veliden bahseder. dualarin hepsi turkcedir ve bizim inanclarimiza gorelerdir. bu alevi imanin sunni imamlarla alakasi yok. eyer o olmasaydi burdaki cenazelerimizi mecburen cenaze namazi kildirmak icin camiye goturmek lazim olurdu.

MuratAsilturk
21.09.2005, 22:22
alevi imam oluyo. ingiltere alevi kultur merkezi ve cem evinin bir imami var. imam azeri ve alevidir. genelikde cenaze ve 40 yemekleri isleriyle urasir. cenaze namaz kildirir, cenazlerde dualar okur, eylibeyt ve haci bektas veliden bahseder. dualarin hepsi turkcedir ve bizim inanclarimiza gorelerdir. bu alevi imanin sunni imamlarla alakasi yok. eyer o olmasaydi burdaki cenazelerimizi mecburen cenaze namazi kildirmak icin camiye goturmek lazim olurdu.
anladım.Teşk. ederim.

kızılbaş
22.09.2005, 11:28
BENCE çok güzel bir başlangıç. aramızda yıllardı dolaşan pravokotörlere nispetcesine güzel bir şey!
KARDEŞLİK SAĞLANMALIDIR.

ALUNDRA
22.09.2005, 12:37
ya kardeşim bu bir asimilasyon proğramının parçasıdır. Şimdi alevilerin yoğun olduğu ve cami olmayan yerlere önce cem evi sonrada cami yapıyorlar. Yani alevlieri sindirmek camilere çekmek için yapılan bir proğram. Bunun hoşgörüşle bir anlamı yoktur. Bir kere alvi inancına göre imam olmaz. Olan bu imamda alevi değildir. Aleviyim demeyle alevi olunmayacağını hepiniz bilmelisiniz

Dogru..!! aleviyim demeyle alevi olunmuyor....cok haklisin...!!! .. simdi kendine sor bakalim " ben alevimiyim " diye... ermeniden imam olurda aleviden neden olmasin...?? imamlik sadece sünnileremi mahsus...??
hem burada insanlarin birbirine hosgörü ile yaklasmalarinda ne süphe sezdin...??

gmutlu
22.09.2005, 22:47
Kardeşlik sağlanması için önce o kardeşi tanımak gerekmiz mi? o zaman asıl hoşgörü ortamı sağlanmış olur. Cemevinin üst katını camiye cevirmekle olmaz.

gmutlu
22.09.2005, 22:53
ALINDURA kardeş. bunların sözünü ettiği diyanet işlerinini temsilcisi olan bir imam. onun için imamları sünnilere vermedik. Bizim de imamlarımımız var ama sen bunları ayırıramayacak kadar olamazsın.

ALUNDRA
23.09.2005, 11:43
Kardeşlik sağlanması için önce o kardeşi tanımak gerekmiz mi? o zaman asıl hoşgörü ortamı sağlanmış olur. Cemevinin üst katını camiye cevirmekle olmaz.

Burada cemevinemi cami eklendi , yoksa camiyemi cemevi eklendi...??
neden herseyi isine geldigi gibi veya anlamak istedigin sekilde yorumluyorsun...??? burada önemli olan birlik , beraberlik , karsilikli hosgörü , birbirini daha yakin tanima firsati degilmi...??

gmutlu
24.09.2005, 13:52
[quote=ALUNDRA]Burada cemevinemi cami eklendi , yoksa camiyemi cemevi eklendi...??
neden herseyi isine geldigi gibi veya anlamak istedigin sekilde yorumluyorsun...??? burada önemli olan birlik , beraberlik , karsilikli hosgörü , birbirini daha yakin tanima firsati degilmi...??[/quot

Tabi önemli olan birlik ve beraberlik ama herkesin özüyle sözüyle birlik ve beraberlik. Ben işime geldiği şekilde değil gerçeği söylüyormu. Burda AK parti milletvekilin işgüzarlığı sonrası cemevin cami eklenmiştir. Olayda çok nettir. Bunu anlamakta niye zorluk çekiyorsun bunu da anlamış değilim. Haberde şöyle diyor önce alviler benden cemevi istedi. buruay yaptık sonra da cami istediler bu yalanı görememenizin nedeni nedir acaba

TheGodfather
24.09.2005, 21:02
canlar,bu bir asimilasyon proğramının parçasıdır. Şimdi alevilerin yoğun olduğu ve cami olmayan yerlere önce cem evi sonrada cami yapıyorlar. Yani alevlieri sindirmek camilere çekmek için yapılan bir proğram. Bunun hoşgörüşle bir alakası yoktur. Bir kere alvi inancına göre imam olmaz. Olan bu imamda alevi değildir. Aleviyim demeyle alevi olunmayacağını hepiniz bilmelisiniz

Kesinlikle katılmıyorum..Daha şurda 10 yıl öncesine kadar alevi kelimesi dahi hazmedilemezken bugun cemevinin ve caminin bir arada olabilmesi bazı şeylerin değiştiğinin kanıtıdır.Herkes kendi inancını yayma konusunda serbest ve hürdür.Bu onun en doğla hakkıdr.Güzel kardeşim sen dininde sağlam ol merak etme seni kimse değiştiremez.Bizim gittiğimiz yol ikrarı imandır... Bir alevi camiye gitmekle sunni olmaz.Kendi inancını ve değerlerini yeterki bil.Bilmiyorsan zaten değişmeye mahkumsun demektir.

Hatırlayın lütfen daha düne kadar...Onlar bizim cem evlerini açtırmıyorlar bizde onların camilerini yakalım dediğimiz günler vardı.Şimdi ise bu başlangıçla cem evlerimizi onların camilerinin yanına sokuşturabiliyorsak ne mutlu.....Bunu kavrayabilmek için illede Hünkar Hacı Bektaşı Veli olmak gerekmez...

...Yaşasın halkların kardeşliği...
Hakkın kelamını hey dost kesme dilinden..

gmutlu
05.12.2005, 10:27
Bir alevi camiye gitmekle sunni olmaz.Kendi inancını ve değerlerini yeterki bil.Bilmiyorsan zaten değişmeye mahkumsun demektir.

Dostum seni bilmem ama bir alevinin camide ibadet gibi bir işi yoktur. Aleviler ibadet yerimizi cemevleridir diye mücadal verirken siz hale camiyi savunursanız buna da bir anlam veremem. Hükümetin bir asimilasyon programı var bu da Mersinde ki toplantı da açık açık dile getirildi. Alevi bölgelerine iyi yetişmiş etkileyici imamların atanması gerekiyor diye bir sonuç çıktı. Şimdi bunlar örgütli bir proğramın devam ettiriyor.

Hüseyin69
05.12.2005, 16:33
dikkat ederseniz katiller bile son yillarda KERDESLIK BARIS vs gibi kelimeleri *** *** kullanmaya baslamislardi katiller baris kardeslik güzel yasam diyorlarsa
biraz dünün derim bazi kafasi kuma gömülü insanlar allah bir diyorsa siz hasaaa diyin

gmutlu
06.12.2005, 09:27
dikkat ederseniz katiller bile son yillarda KERDESLIK BARIS vs gibi kelimeleri *** *** kullanmaya baslamislardi katiller baris kardeslik güzel yasam diyorlarsa
biraz dünün derim bazi kafasi kuma gömülü insanlar allah bir diyorsa siz hasaaa diyin

evet haklısın ama onlarda kumdan kafalarını çıkarıyorlar. Kurtuluş yolu olarak gördükleri için takkiye de yapsalar, çıkarları içinde olsa bunu görmeleri önemli değil mi sendce?

ibocan
09.12.2005, 20:17
slm erencan demekkı bazı seylerı asmıslar elıne saglık bıze bole haber verdıgın ıcın dost ne guzel bı olay saygı ve sevgılerımle anteplı

Adam
20.12.2005, 22:28
Art niyet olmamasını umarım. Yalnız bir soru takıldı kafama? Normalde dahi camiye nadiren giden (bizde kadınlarımız cogunluktur) sünni kadınlar o camiye gidecek mi?
tabi ki hyr :)

gmutlu
21.12.2005, 19:19
Art niyet olmamasını umarım. Yalnız bir soru takıldı kafama? Normalde dahi camiye nadiren giden (bizde kadınlarımız cogunluktur) sünni kadınlar o camiye gidecek mi?
tabi ki hyr :)[/quote]

tabiki haklısın bunların amacı sünni kadınlar falan degil düpe düz alevileri camiye çekerek asimile etmektirl.

sphinx
21.12.2005, 23:27
bu mesaji ilk yazan kisi hangi tarihte yazdi onu bilmiyorum ama bu Fatsadaki Cemevi ve cami olayinin AKP partisiyle ne alakasi var onu anlamadim. anadoluyu diyar diyar dolasmis gazeteci arkadasimdan biliyorum, kendisi Bulent Oz'un (yazar) kizidir. bu fatsadaki cami ve cemevi birlikte olayi cok uzun sureden beri varolan birseydi zaten. kendisi bizzat bulunmus Fatsada, kendisi benim alevi oldugumu bildigi icin anlatmisti, orda hatta bir yasli teyze varmis, mevki sahibi cemde. tam hatirlamiyorum i kisimlarini ama bu olayi bana cok uzun sure once anlatmisti. tabii mesaji yazan kisi nerden ogrendi, AKPnin cemevine destek verdigini yazdi bilmiyorum, fakat bu duzen fatsada co uzun sureden beri varmis. akpyle bir alakasi olduguna inanmiyorum. gene de yanlissam daha iyi bilenleriniz duzeltsin

Gariip
27.09.2006, 14:56
cok ilginc bir sey hayatimda ilkez böyle bir sey görüyorum...

ercandost
27.09.2006, 15:30
Burada dönen politik oyun cami imamının Alevi olmasından anlaşılıyor,bu nasıl oluyor ben de anlam veremedim,canan dostun bahsettiği ingiltere örneğindeki gibi bir imamlık olduğunu sanmıyorum bu camide bence.Keşke bu barış kardeşlik birliktelikle ilgili bir adım olsa fakat bana da pek öyle gelmiyor,sanki başka bişeyler var altında Alevilerin zamanla camiye yaklaştırılması ve de zamanla asimile edilmesi gibi? insallah yanılıyorumdur,ama her zaman çok dikkatli olmalıyız canlar.Tabi çok önyargılı olup yanlış bir yorum yapmış olmak ta istemem umarım herkesin innçlarını rahatça yaşayıp aynı zamanda da kardeş gibi olduğu ortamları görmek bizi geçtim fakat insanlığa nasip olur diyorum bunun için de biz Alevi ler olarak zaten her zaman elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz kanısındayım çünkü özümüz barış sevgi kardeşlik ve hoşgörüdür.

gmutlu
27.09.2006, 18:59
bu mesaji ilk yazan kisi hangi tarihte yazdi onu bilmiyorum ama bu Fatsadaki Cemevi ve cami olayinin AKP partisiyle ne alakasi var onu anlamadim. anadoluyu diyar diyar dolasmis gazeteci arkadasimdan biliyorum, kendisi Bulent Oz'un (yazar) kizidir. bu fatsadaki cami ve cemevi birlikte olayi cok uzun sureden beri varolan birseydi zaten. kendisi bizzat bulunmus Fatsada, kendisi benim alevi oldugumu bildigi icin anlatmisti, orda hatta bir yasli teyze varmis, mevki sahibi cemde. tam hatirlamiyorum i kisimlarini ama bu olayi bana cok uzun sure once anlatmisti. tabii mesaji yazan kisi nerden ogrendi, AKPnin cemevine destek verdigini yazdi bilmiyorum, fakat bu duzen fatsada co uzun sureden beri varmis. akpyle bir alakasi olduguna inanmiyorum. gene de yanlissam daha iyi bilenleriniz duzeltsin

sizin biraz bilgi eksiginiz var buranın yapını saglayan AKP milletvekili onun için AKP adı geçiyor.

Şoreş
27.09.2006, 20:06
Ordunun % 30u Alevi ve Cemevi bir açıdan iyi olmuş ama benimde içime sinmeyen şeyler var.. Ve Orduda 1 değil, birkaç Cemevi olmalı.. Orda büyük bir Alevi Nüfus var.

eyhayat
27.09.2006, 21:09
Toplumsal barışa katkı açısından güzel bir olay.Tamamen iyi niyetli bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum
Ancak "hadi alevi kardeşim gelmişken üst katada çıkıp şu ikindi namazını da birlikte kılalım" diyenlerde çıkacaktır.
Bir asimile politikası güdülebilir.Dikkatli olmak gerek

Urfalı
27.09.2006, 22:09
Bir atasözü vardır bilenler bilmeyenler öğretsin; "altı kaval üstü şişhane".

Açıklaması aşağıda:

Her türlü güncel modayı takip edip, yandan çarklı etek giyerek (bacaklarını gösterip), ve bir de güzel makyaj yaptırıp hilal kaşıyla etrafı süzüp, kenarda köşede sevgilisiyle öpüşüp bir de türban takmış.
Bu dışardan"altı kaval üstü şişhane"...
Bir de içerden "altı kaval üstü şişhane" var ki, anlatmayayım...

gmutlu
28.09.2006, 14:18
Toplumsal barışa katkı açısından güzel bir olay.Tamamen iyi niyetli bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum
Ancak "hadi alevi kardeşim gelmişken üst katada çıkıp şu ikindi namazını da birlikte kılalım" diyenlerde çıkacaktır.

bu toplumsal barışa katkı değildir burası bir vatandaş tarafından bağışlanmış ve iki kat yapılmış alt katı aş evi üst katı cem evi bu kadar daha sonra ordu milletvekil ve AKP ordu milletvekil Eyüp Fatsalı'nın katkıları ile ve bir kaç alevi işgüzarın elbirliği oraya bir kat daha atılımış ve camiye döndürülmüş bunun neresi toplumsal barış Allah aşkına işte alevilerde camiye gidiyor hatta camiy yapıyor diye düşündürmek ve asimile etmek için izlenen sinsi bir plan. ülkemizin her kademesine sinsi bir şekilde giren akp nin bir oyunu

ercandost
28.09.2006, 23:07
bu toplumsal barışa katkı değildir burası bir vatandaş tarafından bağışlanmış ve iki kat yapılmış alt katı aş evi üst katı cem evi bu kadar daha sonra ordu milletvekil ve AKP ordu milletvekil Eyüp Fatsalı'nın katkıları ile ve bir kaç alevi işgüzarın elbirliği oraya bir kat daha atılımış ve camiye döndürülmüş bunun neresi toplumsal barış Allah aşkına işte alevilerde camiye gidiyor hatta camiy yapıyor diye düşündürmek ve asimile etmek için izlenen sinsi bir plan. ülkemizin her kademesine sinsi bir şekilde giren akp nin bir oyunu
Açıklama için teşekkürler can,bu olayın altında böyle bişeyler olduğunu daha ilk duyduğumda hissetmiştim zaten.Bu gibi durumlara çok dikkatli olmalıyız canlar hep birlikte.Geçen sağ görüşlü bir gazetede de bu konuda yapmak istedikleri Aleviler cami yapıyor izlenimine benzer bir izlenim yaratmak isteyen asimilasyon kokan yazıyı konu biz olduğumuz için şans eseri gözüme çarpmasıyla okudum,orada da neymiş efendim Aleviler artık sağ görüşe kayıyomuş falan filan.Aman canlar aman lütfen çok ama çok dikkat edelim.Bu yobaz kafaların git gide türediği ortamda bunlara fırsat vermeyelim,artık gün bir değil bin defa daha dikkatli olmak ve de birlik olmak günüdür,saygılarımla canlar..

gmutlu
29.09.2006, 08:59
Açıklama için teşekkürler can,bu olayın altında böyle bişeyler olduğunu daha ilk duyduğumda hissetmiştim zaten.Bu gibi durumlara çok dikkatli olmalıyız canlar hep birlikte.Geçen sağ görüşlü bir gazetede de bu konuda yapmak istedikleri Aleviler cami yapıyor izlenimine benzer bir izlenim yaratmak isteyen asimilasyon kokan yazıyı konu biz olduğumuz için şans eseri gözüme çarpmasıyla okudum,orada da neymiş efendim Aleviler artık sağ görüşe kayıyomuş falan filan.Aman canlar aman lütfen çok ama çok dikkat edelim.Bu yobaz kafaların git gide türediği ortamda bunlara fırsat vermeyelim,artık gün bir değil bin defa daha dikkatli olmak ve de birlik olmak günüdür,saygılarımla canlar..

evet durum böyle iken bazı arkadaşlar bunu anlamakta zorluk çekiyorlar yok ne var bunda toplumsal barış falan filan bunun barışla falanilgisi yok dedigimiz bunu anlamayan arkadaşlar var inatla

candost_20
29.09.2006, 09:23
Bence güzel bir proje olmuş.Bizleri camiye çekmek istiyolar düşüncesine ben pek katılmıyorum.çünkü ben orda olsam yapacaklarım belli kesinlikle cemevini bırakıpta camiye gitmem.Diğer canlarda gimezler sanıyorum...Emegine saglık can.

denizyusufmahir
29.09.2006, 09:38
e güzel devamını bekliyoruz......

Urfalı
29.09.2006, 10:01
Bence güzel bir proje olmuş.Bizleri camiye çekmek istiyolar düşüncesine ben pek katılmıyorum.çünkü ben orda olsam yapacaklarım belli kesinlikle cemevini bırakıpta camiye gitmem.Diğer canlarda gimezler sanıyorum...Emegine saglık can.

Ya sizi "bir kahve içmeye" çağırırlarsa!

candost_20
29.09.2006, 10:12
Ya sizi "bir kahve içmeye" çağırırlarsa!

e gideriz bizde.Ne sakıncası varki? dosluk,kardeşlik adına içeriz çayımızı.Caminin içinde içecek halimiz yok nasıl olsa dimi ama..

mesela okulda ben ülkücülerle pek anlaşmam zıt gideriz birbirimize ama başkanları arada bir kantinde çay içmek için masasına davet eder beni.Bende gider birazz sohbet ederim,çaylarını içerim kalkarım.Degişen ne?hiç bişey.Ben yine özüne baglı ALEVİYİM!...

ZülfüKakul
29.09.2006, 10:30

Afedersin sormadan edemeyeceğimm.. Bunun nesi güzel?
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
e güzel devamını bekliyoruz......

Ne güzeli yahu neyin devamını bekliyorsunuz Allah aşkına...

karadagli
29.09.2006, 10:53

sevgili can herkes kendi ibadet yerinde ibadetini yapar bu gayet normal. eger biri size gel üst kata cikip ikindi namazimizi kilalim dersede sizde merdiven cikmamiza gerek yok asagida gel semah dönelim dersiniz olur biter.

sevgiler

candost_20
29.09.2006, 15:17
Afedersin sormadan edemeyeceğimm.. Bunun nesi güzel?
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)

Ne güzeli yahu neyin devamını bekliyorsunuz Allah aşkına...

senin için kötü olanı açıklamış olsaydın ona göre cevap verebilirdim.nesi kötü?

ZülfüKakul
29.09.2006, 15:24
senin için kötü olanı açıklamış olsaydın ona göre cevap verebilirdim.nesi kötü?

düğün salonu ile morg aynı yapıda olur mu?

hadi oldu diyelim cami ve cem evi... ya ezan ne olacak... cuma günleri camide yer kalmayınca cem evindemi namaz kılınacak..
ölü yemeklerinde insanlar çok olursa camidemi yemek yiyecekler...

ben güzel hiç bi taraf göremedim.. yani yermi kalmadı biri altta biri üstee..

özgürf
29.09.2006, 15:43
bencede pek hoş olmamış ama bizlerin camiye çekilmesi gibi bişey tabiki niyetlerinde vardır ama insanın içinde varsa zaten yönlendirmeye gerek yoktur ki. saygılar.

candost_20
29.09.2006, 16:31
düğün salonu ile morg aynı yapıda olur mu?

hadi oldu diyelim cami ve cem evi... ya ezan ne olacak... cuma günleri camide yer kalmayınca cem evindemi namaz kılınacak..
ölü yemeklerinde insanlar çok olursa camidemi yemek yiyecekler...

ben güzel hiç bi taraf göremedim.. yani yermi kalmadı biri altta biri üstee..

haftanın yedi günü biz cemevinde değiliz dikkatini çekerim.cuma günü insanlar cemevinde olmazlar olsalarda öyle bişey söz konusu olmaz bahçede kılarlar teklif bile edilmez,davet edilemeyecegi gibi.düğün salonuyla morg nerden çıktıysa mantıgım almadı ya neyse.. yemek konusuna gelince en alt katta aşevi zaten.oraya takviye edebiliriz :)

Sahsen benim güzel olarak gördüğüm konu birlik beraberlik anlamındaydı o açıdan desdekliyorum ben bu projeyi.ama görüyorum ki bu anlaşılmıyor.herneyse.Saygılar...

gunes_87
29.09.2006, 17:26
:yapmabe vala bende onu düşünüom can çok mantıklı dedin.ama aleviden ülkücü oluyo ya imamda olur yane.... umarım bu dostluk tablosu olarak kalır umarım biyerlere çekmezler....
:uzgunsok:

ZülfüKakul
29.09.2006, 19:55
haftanın yedi günü biz cemevinde değiliz dikkatini çekerim.cuma günü insanlar cemevinde olmazlar olsalarda öyle bişey söz konusu olmaz bahçede kılarlar teklif bile edilmez,davet edilemeyecegi gibi.düğün salonuyla morg nerden çıktıysa mantıgım almadı ya neyse.. yemek konusuna gelince en alt katta aşevi zaten.oraya takviye edebiliriz :)

Sahsen benim güzel olarak gördüğüm konu birlik beraberlik anlamındaydı o açıdan desdekliyorum ben bu projeyi.ama görüyorum ki bu anlaşılmıyor.herneyse.Saygılar...

Ben tasvip etmiyorum edenler buyursun gitsin...

piryolu60
29.09.2006, 20:39
çok şaşırdım doğrusu

ekinersin
07.10.2006, 12:14
yakında AKP nin alevi olduğunuda idda eder bu forma taşırsınız fatsada sanki çok iyi bir örnekmiş gibi gösterdiniz imam alevi deyil suni olsa gerek asimilenin bir örneği bunu asla örnek almamalıyız. alt kat cem üst cami doğal olmalı ama yinede asimileye dikat ağcaba hoca efendi. bismi şahmı diyip cemate namaz kıldırıyo yoksa semahımı öğretiyo bunu anlamakta zorlanıyorum.

gmutlu
02.11.2006, 18:49
Arkadaşlar bu yerin nerde olduğu hakkında tam olarak bilgisi olan varmı ben geçen hafta giresuna gittim ama bir tülü bulamadım burayı gerçi geç saatti ama
bir görmek istedim. belki konuşur tam olarak bilgi alırım diye. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa somut bilgi olarak alırsak daha gerçekci olabilir.

er@y
02.11.2006, 19:35
yakında AKP nin alevi olduğunuda idda eder bu forma taşırsınız fatsada sanki çok iyi bir örnekmiş gibi gösterdiniz imam alevi deyil suni olsa gerek asimilenin bir örneği bunu asla örnek almamalıyız. alt kat cem üst cami doğal olmalı ama yinede asimileye dikat ağcaba hoca efendi. bismi şahmı diyip cemate namaz kıldırıyo yoksa semahımı öğretiyo bunu anlamakta zorlanıyorum.

valla yakında seçimler var arkadaşlar akp dediğinide yapar beklerim...