Orijinalini görmek için tıklayınız : Fermani ALTUN ...Kimdir?

A-L-E-V-İ
17.08.2005, 19:09
FERMANİ ALTUN KİMDİR?....

Fermani ALTUN....Fındık işiyle uğraşan adı MAFYA ilişkilerine karışmış(ortağı sabıkalı Hasan CAN) karanlık ilişkilere sahip bir kişiliktir...öyleki Medyada daha önce de bir kişiyi kaçırtıp işkence yaptırmakla suçlanmıştır...Yine oğlu Bir vatandaşı arabayla ezmiş ve ölümüne sebebiyet vermesi üzerine olayı örtbas etmekle çabalıamıştır...

Fermani ALTUN ..siyasi hayatta tam bir DÖNEKTİR...gezmediği parti kalmamıştır...en son SAADET partisine yamanmaya çalışmıştır..

Bir Dönem de Cemal ŞAHİN le İRAN'ın Türkiye büyükelçisi gibi çalışıp körpe zihinleri bulandırmaktan başka bir şey yapmamıştır...Cemal ŞAHİN in ikiyüzlü yaklaşımını oğlu Teoman ŞAHİN "alevisesi" adlı Alevilikle ZERRE kadar ilgisi olmayan(Anadolu aleviliğiyle) Bir site kurmuş ve AKIL HOCASI Çorum ilhçFak.öğr görevlisi Osman EĞRİNİN ipiyle kuyuya inmiş BEKTAŞİLİĞE ATILMADIK İFTİRA BIRAKMAMIŞLAR...Cevabı da Araştırmacı ŞAKİR KEÇELİDEN tokat gibi yemişlerdir...
Bu çevrelere yazdığım cevapları belgeleriyle SİTELERİNDE YAYINLAMA CESARETİNİ VE DÜRÜSTLÜĞÜNÜ GÖSTEREMEMİŞLERDİR..Bunlara her türlü mecrada verilcek cevabımız vardır...istedikleri SİTEDE Hodri meydan!....

Bunların karakterleri-Kişilikleri budur...Her zaman başkalarının sesi olmuşlardır...

Hani demiş ya şair :

"TANI BUNLARI TANIDA BÜYÜ..."

A-L-E-V-İ
17.08.2005, 19:10
Oğlu trafik kazasında iki kişiyi öldürmekten tutuklu bulunan Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, adam kaçırtıp işkence ettirmek iddiasıyla gözaltına alındı...

ERDAL KILINÇ İstanbul/MILLIYET

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun’un ve beş arkadaşı, ‘adam kaçırıp işkence etmek’ iddiasıyla gözaltına alındı.
Dün İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Çelebi İnanç, bir süre öncesine kadar şoförlüğünü yaptığı Altun’un, kendisini kaçırtıp, Düzce’deki bir depoda işkence ettirdiğini iddia etti.
Savcılığın talimatıyla harekete geçen polis, Altun ile fıstık fabrikası sahibi Hasan Can ve dört arkadaşını Zeytinburnu’nda gözaltına aldı. Zanlılarla birlikte işkence olayında kullanıldığı öne sürülen şişeler ve Hasan Can’a ait ruhsatlı bir tabanca da ele geçirildi. Olayın Fermani Altun’un sevgilisi olduğu ve evlilik planları yaptığı öne sürülen Mine M. adlı kadına Çelebi İnanç’ın ‘Fermani Altun zaten evli’ demesi yüzünden meydana geldiği iddia ediliyor.
Sorguları devam eden zanlılar, dün yer gösterme için Düzce’deki depoya götürüldü.

Oğlu da tutuklu
Fermani Altun’un adı, son olarak oğlu Özgür Fermani Altun olayıyla duyulmuştu. Özgür Altun, 3 Şubat gecesi 4. Levent Büyükdere Caddesi’nde karşıdan karşıya geçmek isteyen Şenol Toksoy ile hamile eşi Şeniz Toksoy’a çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle halen tutuklu bulunuyor.

www.milliyet.com.tr/2003/02/27/yasam/yas02.html

A-L-E-V-İ
17.08.2005, 19:12
Soz konusu vakfin baskani Fermani Altun tescilli bir sahtekardir; daha once kurmus oldugu TIDAS adli tekstil sirketi ile TURKBANK' I naylon fatura ve hayali ihracat yoluyla 1995 yilinda 400 milyar TL tutarinda dolandirmistir. Isbirlikcileri arasinda eski devlet bakani Kemal Akkaya(sahtekarlik ve cete kurmaktan dolayi bu yil tutuklanmisti) ve eski meclis baskani Yildirim Akbulut bulunmaktadir Bu sirketi caycisinin, soforunun ve sekreteri ile kocasini ortaklari olarak gostermektedir. Dolandiriciligin yapildigi yillarda yegeni Ali Altunu imza yetkili Yonetim kurulu baskani olarak gosterdiginden polis bu kisiyi uzun yillar aramis durmustur. Ali Altun asla zengin ve bu tip bir sahtekarligi yapacak kapasitede biri degildir. Kirasini bile odeyemeyecek durumda olan hayati boyunca 1 milyari birarada gorememis birisidir. Soz konusu sirketin ilgili evraklari bu kisinin CATALCA' daki villasinin karsisinda yine bu kisiye ait arsa uzerindeki bir binada uzun yillar saklanmistir.

Fermani Altun hayati boyunca milletvekili olmak istemis fakat bir turlu olamamistir. Simdi de Aleviler uzerinden politika yaparak devletten kurmus oldugu vakfa yardim almaktadir. Her yilda yapilan bu yardimlardan kendi vakfina pay koparmaya devam etmektedir. Bu yolla milletvekili de olmayi ummaktadir. Kendisi tipik bir Ozal donemi zenginidir.

Hakimlik yapan kirvesi sayesinde zeytinburnu adliyesindeki tum kirli dolapli islerini kapatmistir, hakim kirve su anda emeklidir.

Fermani Altun seytanin arka bacagi olacak kadar kurnaz biridir. Hayatta para, kadin, makam ve sohretten baska hic bir seye onem vermez. Ozellikle kadin konusu kisiliginin en zayif ve ahlaksiz yanini olusturmaktadir.

http://istanbul.indymedia.org/news/2005/08/50429.php

A-L-E-V-İ
17.08.2005, 19:25
Ölüm daha hızlı koştu

Şenol Toksoy ve hamile eşi Şeniz, taksiden inip 100 metre ilerideki evlerine gideceklerdi. Ama ölüm onları, tam yol ortasında yakaladı

DİNÇER ŞEREF, ŞÜKRAN PAKKAN, M. AKİF ERDEM, MUSTAFA KURTARAN

Çırağan Oteli’nde çalışan Şenol Toksoy ile beş aylık hamile eşi Şeniz Toksoy’un mutluluğu, talihsiz bir kazayla son buldu. Önceki gece 4. Levent’te karşıdan karşıya geçerken artarda iki otomobilin çarptığı genç çift kaza yerinde can verirken, geride duyma ve konuşma engelli altı yaşındaki kızları kaldı. Şenol (35) ve Şeniz Toksoy (25), sekiz yıl önce evlendi. İki yıl sonra kızları Doğa (6) dünyaya geldi. Şenol Toksoy, 1996’da Çırağan Oteli’nde depo sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Beş ay önce ikinci kez baba olacağını öğrenince de dünyalar onun oldu.

İkisi de kaçtı
Yaklaşık dört ay sonra dünyaya gelecek çocuklarının heyecanıyla yaşayan çift, önceki akşam otelde personel için düzenlenen yemeğe katıldı.
Gece yarısı otel önünde bekleyen Mert Efe yönetimindeki taksiye binen Toksoy çifti, saat 00.10 sıralarında, Büyükdere Caddesi 4. Levent Durağı’nda indi. Metro girişinin bulunduğu yeraltı geçidininden karşıya geçeceklerdi. Ancak Metro girişi kapalı olduğu için çift caddeden geçmek istedi. Ve tam bu sırada Mecidiyeköy yönüne giden 34 TT 895 plakalı otomobil genç çifte çarptı. Arkadan gelen 34 EJP 02 plakalı bir başka otomobil de, Şeniz Toksoy’u ezip geçti. Aşırı hız yaptığı belirtilen ve plakalarını düşüren iki araç da yoluna devam etti.

Evlerine 100 metre kala
Toksoy çiftiyse Emniyet Evleri’ndeki evlerine 100 metre kala, can verdi.
Kazaya karışan otomobillerle ilgili araştırma başlatan polis, 34 TT 895 plakalı Volvo otomobili Yeni Levent Akasya Sokak’ta buldu. Toksoylar’ın cenazeleri de, yakınlarının gözyaşları arasında Şişli Etfal Hastanesi Morgu’ndan alınarak memleketleri Ordu’ya götürüldü.

İlk çarpan Volvo’nun sahibi: Arabam çalındı

Kazaya karışan 34 TT 895 plakalı Volvo’nun sahibi Fermani Özgür Altun (29), saat 01.00 sıralarında karakola giderek aracının çalındığını bildirdi. Gözaltına alınan Altun, Şişli Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık iki günlük ek gözaltı süresi vererek Altun’u geri gönderirken, diğer aracın sürücüsünün de gözaltına alınması talimatını verdi. Dünya Ehl - i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, aracın oğluna ait olduğunu belirterek şu iddiada bulundu:
"Özgür, Levent’te oturan nişanlısı Sinem’in evine gitmiş. Orada üç - dört saat kalmış. Çıktığında aracın yerinde olmadığını fark etmiş. Karakola çalıntı müracaatında bulunmuş. Aracının kaza yaptığını, iki yayayı öldürdüğünü, daha sonra terkedildiğini öğrenmiş."
Özgür Altun, yaklaşık yedi yıldır Avustralya’da yaşıyordu. Sidney’de işletme üzerine master yapan genç, bayram tatili için İstanbul’a gelmişti. Bu arada 34 EJP 02 plakalı 1987 model Ford otomobilin de G.B. isimli bir kadın adına kayıtlı olduğu öğrenildi.

Volvo çalınır mı?

Yeni otomobillerin çoğunda olduğu gibi Volvo’nun araçlarında da güvenliğin temelini elektronik motor kilidi sistemi oluşturuyor. Immobiliser (elektronik motor kilidi), üzerinde verici bulunan bir kontak anahtarı, sinyal algılayıcı anten, immobiliser kontrol ünitesi ve motor kontrol ünitesinden oluşuyor. Uygun anahtar kullanılmadığında sistem motorun çalışmasına engel oluyor. Immobiliserli bir aracın çalıştırılması, ancak doğru kontak anahtarıyla sağlanabiliyor.

Metro güvenlik için kapatılıyor
Metro yetkilileri, altgeçidin, son seferin yapılmasından yarım saat sonra güvenlik nedeniyle kapatıldığını söyledi. Son seferin cuma ve cumartesi günleri 01.00’de, diğer günler 00.30’da yapıldığını belirten yetkililer, "Son seferden sonra yolcuların boşalması ve diğer işlerin tamamlanması yarım saati alıyor" dediler ve istasyona 200 metre mesafede üstgeçidin olduğunu kaydettiler.

http://www.milliyet.com.tr/2003/02/05/yasam/ayas.html

gulizar
17.08.2005, 19:36
tsk.ALEVI can bilgiler icin, bende bu siteyi tam tanimadan birseylar yazmistim,önce alevilerin sesi diye bir site vardi o zannettim ve girdim,icerigini tam okumadim,Hazreti Alinin Resmi v.s oldugunu görünce zaten normal bir alevi sitesi oldugunu zannettim,
yanliz ziyaret defterine konzetra oldum,taki icerigini okuyana dek,tamamen alevilikle ilgisi olmayan seyler yaziliydi,tam tersine zit bir düsünceleri var.

A-L-E-V-İ
17.08.2005, 20:04
tsk.ALEVI can bilgiler icin, bende bu siteyi tam tanimadan birseylar yazmistim,önce alevilerin sesi diye bir site vardi o zannettim ve girdim,icerigini tam okumadim,Hazreti Alinin Resmi v.s oldugunu görünce zaten normal bir alevi sitesi oldugunu zannettim,
yanliz ziyaret defterine konzetra oldum,taki icerigini okuyana dek,tamamen alevilikle ilgisi olmayan seyler yaziliydi,tam tersine zit bir düsünceleri var.
Sevgili Gülizar...
Alevisesi adlı sitede BEKTAŞİLİĞİN Sünni olduğu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...gibi SAÇMA OLDUĞUNU beş yaşındaki bir çocuğun bile anlayabileceği palavraları pazarlamaya çalışıyorlar...

Neymiş efendim:
Hünkarın Tübesinde camii varmış dolayısıyla Hünkar Sünniymiş!!!...

-oysa o camii oraya Hünkardan yaklaşık 500 sene sonra yapılmış
Ayrıca Hünkar Hace Bektaşi Velinin:
"ELLERİN KABESİ VAR BENİM KABEM İNSANDIR"
Düşüncesi zaten Merkezi Ortodoks sünni inaçtan farklılığını ortaya koymaya yeterde artar bile..zira MENKIBELERİ DE öyle...

Neymiş Efendim:Yeniçeriler Bektaşi ya osmanlı Devleti Yeniçeriler (Bektaşiler)sünni olmasa ordu görevini verirmiymiş..???

-Hamidiye Alaylarıda KÜRTTÜ ..peki OSMANLI KÜRTMÜYDÜ?....
yada bir çok vezir sadrazam DEVŞİRMEYDİ..Ne diye osmanlılar devşirmeleri VEZİR SADRAZAM YAPTI...o zaman o mantıkla osmanlı DEVŞİRMEYDİ diyelim..

Osmanlı tarihini açıp okumamışlar ki..MEZHEP AYRIMCILIĞININ YAVUZLA BAŞLADIĞINI BİLSİNLER..
okumamışlarki..Yavuzun Şah İsmaille savaşında YENİÇERİLERİN Savaşmak İSTEMEDİĞİNİ hatta BİR KISMININ SAFEVİLERİN TARAFINA GEÇTİĞİNİ...
Yavuzun taktığı BALIM SULTAN KÜPESİNİN Bektaşilere şirin gözükmek için olduğunu...

Sonra kafalarıda çalışmazki..madem Bektaşiler ve YENİÇERİLER SÜNNİ ne diye?...YENİÇERİ OCAĞI KALDIRILDI???..BABALAR SÜRGÜNE GÖNDERİLDİ...
Bazı Bektaşi Babaları ASILDI...BİRÇOK Bektaşi Tekkelerinin bazşına NAKŞIBENDİ ŞEYHLERİ GETİRİLDİ

Osmanlı Arşivlerini OKUMUŞLARMI?????....BİLMEZLERMİ Kİ..o arşivlerde Bektaşiler için İSLAM DIŞI BAHANELERİ ve fetvalarıyla Yaniçeri ocağının kaldırıldığını...

Bilir çok iyi bilirler...Ama amaçları Alevilerle Bektaşileri Bölmek ..."BAK İŞTE ALEVİLER BEKTAŞİLİKLE KARIŞTIĞI İÇİN BU YÜZDENLER...ALEVİLER ASLINDA ŞİİDİR..GELİN Şİİ OLALIM"....planını uygulamaktır...

OzBektasi
18.08.2005, 20:08
Fermani "Beyefendi" Hak sözle Batila giden biridir...

Eskiden beri zaten kendisini hep Kanal 7 gibi tv-kanallarda sanki adeta Alevilerin temsilcisi imis gibi gösterilip, ondan "Bilgi" ediniyorlardi... (halen de öyle desek yanilmam galiba) Orda bile adam'dan süphelendim...

A-L-E-V-İ
21.08.2005, 16:14
Eklemeyi unuttum ...Fermaninin Fındık Ticaretiyle başlayan (istanbul G.O.Paşa da)ticari yaşamı Zeytinburnudaki DEMA HOLDİNG ile devam etmektedir...Bir arada DEMSİAD(Demokratik!!!!!!!! Sanayici ve İşadamları Derneği)...
kurmmuştu..
Ne Güzel değilmi?..Beş parmağında beş marifet!!!:

-Tüccarlık(Fındık Ticareti!)
-Mafya-dolandırıcılık(Adam Kaçırma..para aklama)
-Din Simsarlığı(Dünya Ehl-i Beyt Vakfı...Ehl-i Beyt'i temsil etmek Fermani gibi YOL DÜŞKÜNLERİNE KALDIYSA!!!!)
-İşadamlığı(DEMA HOLDİNG...DEMSİAD)
-Siyaset...(CHP...SHP..ANAP...FAZİLET PARTİSİ)

Emin Çölaşanın bir kitabı vardır hani:
TURGUT NEREYE KOŞUYOR diye...ÖZAL zengini Fermani ALTUN unda bir yerlere koşmak istediği belli...

MUAVİYENİN YANINA...YAĞLI MASASINA KOŞUYOR...
Tek sığınacağı o kaldı çünkü...

Ezo
24.08.2005, 16:27
Fermani Altun simini ben almanyada aleviderginde duymustum bu alevidernegindeki aleviler bu sahsi aleviderneginden kovmuslardi aslinda almanyadan kovmuslardi bu sahsin alevilikle hiç alakasinin olmadigi söyleniyordu ....

izmirksk
03.09.2005, 11:57
cem evlerinin alevilerin ibadet merkezi olduğunu söylememek için lafı eveleyip geveleyen birisi.
buna özellikle dikkat ettim.alevilerin sünnileştirilmesinde aktif olarak baş rolü oynuyor

Ceyhun
04.09.2005, 10:12
cem evlerinin alevilerin ibadet merkezi olduğunu söylememek için lafı eveleyip geveleyen birisi.
buna özellikle dikkat ettim.alevilerin sünnileştirilmesinde aktif olarak baş rolü oynuyor

Bence Şiileştirmek istiyor. İran ile de bağlantısı olabilir. Ama sonuçta Alevilikle bağlantısı olmadığı kesin.

hasan1
05.09.2005, 10:41
cc gunal dogru tamin yapmisin taktir ediyorum seni
alevileri siililestirmek icin aradaki jokey rolünü üstlenen birisi
burada iranli arkadaslar var iyi taniyorlar fermanu altunu
zamanim olursa sizlere yazarim

izmirksk
05.09.2005, 11:59
Bence Şiileştirmek istiyor. İran ile de bağlantısı olabilir. Ama sonuçta Alevilikle bağlantısı olmadığı kesin.
haklısın şiileştirmekte var aslında anadolu aleviliği özünden sapsına ne olursa olsun diye düşünüyor.
şeriatçı sünni tabana hizmet eden partilerle sıkı-fıkı olduğu için öyle demiştim.
fakat öyle veya böyle anadolu aleviliğine benimsemiyor özü ile

A-L-E-V-İ
05.09.2005, 21:26
Fermani gibileri ciddiye almaya değmez..bunlar MARJİNAL bir iki kişiden teşekkül yapılanmadır..Zamane Mervan'ıdır...
onlar da görevini yapacak Kervanda...

hasan1
06.09.2005, 10:10
dünya döndükce mervanlar oldukca insanlara rahatlik yok
bir cok fermanigibileri dolasiyor fermaniyi tartistikca onun reklamini yapmis
gibi oluruz diye düsünüyorum kendi görüsüm

ulaş
27.09.2005, 16:55
İzzettin Doğan ve Cemal Şener'in de gerçek yüzlerini mhp li kişiliklerini görmeliyiz arkadaşlar.Sivas ve Gazi olaylarından sonra Alevilerin üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor maalesef

OzBektasi
27.09.2005, 22:09
Mrb Ulas kardes, Cemal Sener'i bilmem ama Izzettin Dogan gibi Mürsidlik makamina ulasmis bir insani Alevi halkina hizmet edenin MHP ile iliskide oldugunu ileri sürmek bence dogru degil. Kal saglikca...

izmirksk
27.09.2005, 22:43
cemal şenerin mhp ye sempatisini biliyorum ama izzettin doğan hakkında bilgim yok.

bence artık ağır ağır konuları şahıslar zemininden çıkaralım ve fikirleri tartışalım.
yani şahıslar değil fikirler tartışılsın

Ercan
28.09.2005, 01:12
cemal şenerin mhp ye sempatisini biliyorum ama izzettin doğan hakkında bilgim yok.

bence artık ağır ağır konuları şahıslar zemininden çıkaralım ve fikirleri tartışalım.

Hem sahislar degil fikirler tartisilsin diyorsun.Hemde camur atmadan edemiyorsun.
Eger Cemal Sener´in fikirlerine karsi cikiyorsaniz,fikirle karsilik verin.Aynen Matematik bölümünde oldugu gibi.

Bende sizin PKK ya sempatiniz oldugunu biliyorum ama baskalari hakkinda bilgim yok.

Ercan
28.09.2005, 01:14
İzzettin Doğan ve Cemal Şener'in de gerçek yüzlerini mhp li kişiliklerini görmeliyiz arkadaşlar.Sivas ve Gazi olaylarından sonra Alevilerin üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor maalesef

Provokatör devam et

GencKaptan
28.09.2005, 12:36

ya bu arkadaş neden banlanmıyor ya bezim dedemiz olan izettin doğana nasıl laf söyler izetin doğan bizim akrabamızdır,ve bu adamın alevilik üzerine yaptığı bir cok faydası vardır,bukadarda olmaz ya.

ulaş isimli üye seni Pkk mı örgütledi türk olan alevileri kötüle diye ve türk alevilerini kürtleştir diye mi bu foruma gönderdiler.

DOSTCA_
28.09.2005, 13:03
arkadaşlar burasını ideolojik fraksiyonların çatışma ortamına dönüştürmemeliyiz.burada alevilik temel dayanaklarıyla tarihsel sürecindeki gelişimleriyle öğrenilmeli öğretilmeli.alevlik tarikatmıdır,mezhepmidir dinmiidr bilenler dayanaklarıyle kaynaklarıyle yazssınlar

izmirksk
28.09.2005, 14:03
Hem sahislar degil fikirler tartisilsin diyorsun.Hemde camur atmadan edemiyorsun.
Eger Cemal Sener´in fikirlerine karsi cikiyorsaniz,fikirle karsilik verin.Aynen Matematik bölümünde oldugu gibi.

Bende sizin PKK ya sempatiniz oldugunu biliyorum ama baskalari hakkinda bilgim yok.
pekala iddialarımızı karşılıklı ispat edelim.
cemal şener katıldığı flash tv deki programda ülkücülere övgüler dizmiştir.
o programları baştan sona izledim.ilk zamanları cemal şeneri aleviliği temsil ettiğini düşünerek desteklemiştim(hatta ona yönelik teşekkür mahiyetinde oy atmıştım).
fakat program ilerledikçe şu sözleri sarfetmeye başladı.
-ülkücüleri yakından takip ediyorum ,ilgi ile izliyorum(bir defasında oradaki kürt konuk maraştan ve çorumdan bahsedince daha mhp li adam cevap vermeden mhp yi savunmuş ve oradaki konuğa saldırmıştır.sivası da maraşı da çorumuda dinciler yaptı demiştir.halbuki maarşı ve çorumu yapanalr adalet önüne çıkarılıp suçları belli olmasına ve ceza almalarına rağmen)
her ne ise daha sonra alt yazı ile yazılan mesajlarda aleviler tepkilerini dile getirmişlerdir.ve bütün bunlar milyonların gözü önünde olmuştur.
milyonların şahit olduğu olayları anlatıyorum.
hüseyin üzmez isminde dinci bir gazetede(eski bir m.h.p li) yazan kişi televizyonda sapık aleviler demiştir.ve orada bir sünni alevileri savunmuştur.cemal şenerden tek kelime itiraz bile gelmemiştir.(bunada milyonlar şahit)
cemal şener program boyunca ülkücü konuğa yakın durmuş ve ona ve teşlikatına övgüler dizmiştir.ve alevilerin ilk hafta oyu ile ikinci gelen cemal şener artık ilk 4 e bile giremez olmuştur.alt yazı ile yazılan mesajlarda cemal şenere aleviler gereken tepkileri vermişlerdir.
cemal şener programdan ayrılırken oradaki konuklara programı evdede izleyeceğini ve hatta kimi arkadaşlara oy gönderebileceğini söylemiştir.bunun üzerine oradaki kürt aydını -siz ancak m.h.p li konuğa oy gönderersiniz - demesi üzerine evet ona oy göndereceğim demiştir.
şu anda aklıma gelemeyen o kadar çok şey var ki.ama bu kadarıda yeter sanırım

evet ercan abi programı tarafsız gözle baştan sona (sabaha doğru 3 e ,4 e kadar süren oteldeki toplantıların ve konuşmaların hepsini izledim.).

evet abiciğim benim pkk ya sempatim olduğunu söylediniz.ispat sırası sizde.hangi sözüm ve cümlelerimden yola çıktınız.buyrun söz sizin

derkano
28.09.2005, 14:13
selam arkadaslar,
O dediginiz insanlarin konusmalarini yapmis olduklari yayinlari okumadan onlar hakkinda karar vermek tabiki yanlis olur.Ama Izzettin ogan hakkinda bende cok sey duydum.Ozellikle Tansu Ciller basbakanken beraber bircok projeleri vardi.Mesela cem vakfida alevilikle alakasi olmayan bir vakif.Acilimida CUMHURIYETCI EGITIM VAKFI.Inanmayan sayfaya gidip ögrenebilir. Aleviligi sunnilestirmeye calisan devlet politikasiyla ortak yayinlari olan bir vakif görüntüsü veriyor.Ama gende icinde güzel yayinlar var.Dikkatli olunursa yararlanilabilir.

Ercan
29.09.2005, 01:21
izmirksk,

Flash tv tartismasini izlemedim.Bunu daha öncede belirttim.Ayni konuyu "Alevilerin etnik kimligi"baslikli yazida da acmistiniz.Neden bilinmez konuyla ilgili görüs bildirmek yerine alakasi olmayan yazilarla konuyu saptiriyorsunuz.
Bence sizin sorununuz Cemal Sener´in Flash tv deki konusmasi degil.Alevilerin büyük cogunlugunun Türk olmasini kanitladigi icin.Alevi arastirmacilarina ve yazarlarina genellikle PKK ve sempatizanlari karsi cikiyor.Cünkü belgelere dayanan arastirmalari islerine gelmiyor.Istedikleri propagandayi yapamiyorlar,bunun icin cesitli camur atma yöntemiyle yildirmaya calisiyorlar.

izmirksk,matematik bölümünde konuyu aciyorsunuz ve ayni konuyu hic saptirmadan devam ettiriyorsunuz.Böylece güzel bir konu olusuyor.Peki neden ayni tavrinizi baska bölümlerde devam ettirmiyorsunuz?Sürekli tartismayi baska yönlere cekiyorsunuz?
Cemal Sener´in Tv konusmasinin tamamini bulun,acin baska bir baslikta konuyu herkes konuyu bilsin ve tartissin,isin dogrusu bu degil mi?
Aksi durumda tüm yazdiklariniz iftira atma anlamina gelir.Bos tartisma olur.

rockçı turna
29.09.2005, 21:00
izmirksk,

Flash tv tartismasini izlemedim.Bunu daha öncede belirttim.Ayni konuyu "Alevilerin etnik kimligi"baslikli yazida da acmistiniz.Neden bilinmez konuyla ilgili görüs bildirmek yerine alakasi olmayan yazilarla konuyu saptiriyorsunuz.
Bence sizin sorununuz Cemal Sener´in Flash tv deki konusmasi degil.Alevilerin büyük cogunlugunun Türk olmasini kanitladigi icin.Alevi arastirmacilarina ve yazarlarina genellikle PKK ve sempatizanlari karsi cikiyor.Cünkü belgelere dayanan arastirmalari islerine gelmiyor.Istedikleri propagandayi yapamiyorlar,bunun icin cesitli camur atma yöntemiyle yildirmaya calisiyorlar.

izmirksk,matematik bölümünde konuyu aciyorsunuz ve ayni konuyu hic saptirmadan devam ettiriyorsunuz.Böylece güzel bir konu olusuyor.Peki neden ayni tavrinizi baska bölümlerde devam ettirmiyorsunuz?Sürekli tartismayi baska yönlere cekiyorsunuz?
Cemal Sener´in Tv konusmasinin tamamini bulun,acin baska bir baslikta konuyu herkes konuyu bilsin ve tartissin,isin dogrusu bu degil mi?
Aksi durumda tüm yazdiklariniz iftira atma anlamina gelir.Bos tartisma olur.

izmirksk nickli arkadasın pkk terör örgütü sempatizanı oldugunu söylediniz ve bu arkadasımız sizi bu iddianızı ispata davet etti.

sizde yukarıdaki yazıyı yazdınız cevap olarak...

lütfen ispatlayın iddianızı yada arkadasımızdan özür dileyin...anladıgım kadarıyla pkk ya sadece türkçü fikirleri savunarak karsı gelinebilecegini düsünüyorsunuz...lütfen türkçülüge karsı gelenleri direk pkk lı olarak görmekten vazgeçin...

bu forumu takip eden birisi olarak sanırım bunları yazmaya hakkım vardır

Ercan
29.09.2005, 23:58
izmirksk önce MHP sempatizani olarak sucladigi Cemal Sener´in MHP li oldugunu ispat etsin.Fikirlere fikirle cevap versin ondan sonra suclasin.Burasi alevi yazarlara hakaret etme meydani degil.
Burada hic kimse türkcülügü savunmuyor.
Yazinin sekline göre cevap veriyorum.izmirksk nin yazisina vermis oldugum ilk cevabi okursaniz bunu anlayacaginizi saniyorum.
Flash tv tartismasinin konuyla ne alakasi var.siz önce buna cevap verin.

rockçı turna
30.09.2005, 01:30
izmirksk önce MHP sempatizani olarak sucladigi Cemal Sener´in MHP li oldugunu ispat etsin.

Flash tv tartismasinin konuyla ne alakasi var.siz önce buna cevap verin.

bey efendi flash tv tartısmasının konuyla alakası şu;

biliyorsunuz yakın zamanda adı gecen tv kanalında bir yarısma düzenlendi ve burada farklı fikirlerdeki yazarlar düsüncelerini ortaya koydular.cemal şener de bu yarısmacılardan biriydi...

ve burada adı geçen yazarın davranıslarıyla ve bazı sözleriyle mhp savunucusuna 'göz kırpması' na tanık olan izmirk nickli arkdasımız bu durumu buraya tasıdı.yani size sizin istediginiz 'ispatı' sundu...

ha siz kabul edersiniz etmezsiniz sizin bileceginiz iş...

beni burada rahatsız edense karsınızdaki kişiyi diger yazılarına bakma geregi bile duymadan(ki zahmet edip baksaydınız böyle bi iftirada bulunmazdınız) rahatlıkla bir terör örgtüne sempatizan yapabiliyor olmanız....

Ercan
30.09.2005, 01:58
ISPAT belgeyle olur.
Yazarin davranisi belge degildir.
"göz kirpmasi" nasil oluyor? Bu nasil belde anlamadim.
Insanlarin davranislari ile mi siyasi görüsü belirleniyor ?
Camur atarak insanlarin fikirlerini cürütemezsiniz.
Fikire fikirle cevap vererek dogrulari bulabiliriz.Bu forumda Cemal Sener´in "Alevilerin Etnik Kimligi"adli yazida ayni tartismalar oldu.Neden o yazida yazarin yanlislarini bulup yazmayip Flash tv konusmalarina saptirildi?
Insanlarin siyasi fikirlerini sizin sezgilerinize göre mi degerlendirecegiz?
Buraya belge ekleyin kimin kim oldugunu ögrenelim.Aksi taktirde iftira atmis olursunuz.

Ercan
30.09.2005, 02:19
--------------------------------------------------------------------------------

izmirksk dan Alıntı:
izmirksk´isimli üyeden Alıntı

Cevap:

-------------------------------------------------------------------------------

Dikkat edilirse burada direkt olarak izmirksk PKK li olarak suclanmamis.Onun yazisina göre cevap verilmistir.Aynen onun cümleleri ile.

Ceyhun
30.09.2005, 14:18

Yakışmıyor Ercan Abi bu tavırlar. Kafası çalışmayıp her gördüğü farklı fikri "PKK'lı", "vatan haini" gibi etiketlemeye çalışan faşolar gibi hareketler içine girmeyi ben size yakıştıramadım açıkcası. Ben de Cemal Şener'den, uğraştığı şeylerden, gereksiz polemiklerinden, MHP'lilerle kurduğu yakın ilişkilerden vs hoşlanmıyorum. İnsanlara "PKK'lı", "terörist" etiketini yakıştırmak bu kadar kolay olmamalı. En azından sizin gibi ciddi insanlar için.

polata
30.09.2005, 15:34
Gözlemlediğim kadarı ile konu başlığından bir kere daha sapılmış, konu başlığı ile hiçde alakası olamayn konulara geçiş yapılmış.
Konu başlığını ve bu başlığı açan arkadaşımızın ilk yazılarını okuduğumuzda, Ferhami ALTUN kimdir diye bir konu açılmak sureti ile bu kişi hakkında çeşitli kaynaklardan bilgi aktarılmak sureti ile bu kişinin sadece yaptığı veya yapmaya çalıştığı çalışmalar değil bir nevi kişiliğide gözler önüne serilmeye çalışılmış.
Sonrasında ise iş konu Cemal Şener, İzzettin Doğan ve Cem vakfı'na kadar uzamış.Önemli olan insanların belirli bir çizgi üzerinde net bir şekilde durması mı? yoksa kişisel çıkarları doğrultusunda çizgilerinde kırılmalar mı olması?
Birşey daha eklemek istiyorum ki Alevi bir insanı siyasi düşüncesinden dolayı ona kişisel eleştiriler yöneltmek yerine siyasi düşüncesine eleştirler sunamak daha doğru olacaktır.Ancak siyasal düşüncesini eleştireceksek kişisel çıkarları uğruna çizgisinde değişiklikler, sapmalar ve kırılmalar yaptığı zaman eleştirelim. Helede Alevilik bir inanç, İslamın yorumlanışında farklılık ve bir dinsel felsefe ise en doğrusu bu olur diye düşünüyorum.

izmirksk
30.09.2005, 19:11
izmirksk,

.
aslında yazdıklarınızı gördüğüm halde cevap yazmamaya çalıştım.
iki nedenden ötürü;
1-forum üyelerini rahatsız etmemek.çünkü ben bu foruma insanları rahatsız etmek için üye olmadım.
2-verdiğiniz cevapların çok tutarsız oluşu ve beni pkk sempatizanı olmakla suçlayışınıza bir kanıt getiremeyişinizden sonra sizi içinde bulunduğunuz çıkmazla başbaşa bırakmak istedim.
ama sükut ikrardan gelir denmemesi için bir şeyler söyleyeyim.

cemal şener mhp ye sempati ile bakıyor dedim.sizde bana dedinizki cemal şener e çamur atıyorsun.
bende size cemal şenere çamur atmadığımı çok uzunca süren söz konusu televizyondaki programda cemal şenerin söylediklerini ve yaptıklarını yazdım.bunun üzerine ben onu izlemedim dediniz.ercan abi sizn o programı izleyip izlememniz benim kanıtımı çürütmez.size cemal şener e çamur atmadığımı gösterdim.
sizde bana pkk sempatizanı dediniz.bende size hangi sözümden yada cümlemeden yola çıktığınızı söyledim.
bana bir kanıt getiremediniz.alevi araştırmacıları pkklılar eleştiri gibi komik bir sözde tümdengelim mantığı yürüttünüz.
mantığınızı açık açık yazayım.
önerme1=alevi araştırmacılarını genellikle pkklılar ve sempatizanları eleştirir
önerme2=izmirksk cemal şeneri(bir alevi araştırmacısını eleştirmiştir)
sonuç=izmirksk pkk sempatizanıdr.

sizin anlatmaya çalıştığınız bu .vallahi bravo ercan abi tüm mantık kurallarını çiğnediniz ve bana iftira attınız.ve maalesef bir iki arkadaş hariç herkes sessiz kaldı

halbuki alevi araştırmacalar bile kendi içinde birbirilerini eleştiriyorlar.ve eleştiride çok güzel bir şeydir.yeterki iftira olmasın her alevi araştırmacısı başka bir alevi araştırmacısını eleştirirse o zaman şu sonuç çıkar.bütün alevi araştırmacalar pkk sempatizanıdır çünkü alevi araştırmacılar alevi araştırmacaları eleştirmiştir.böyle bir dilemma işte

evet abi bana pkk sempatizanı dediniz.ben sizden belge istemiyorum.herhangi bir cümlemede razıyım.bana pkk sempatizanı dediniz bu yönde tek bir cümlemi gösterin.
ben cemal şener in mhp ye ve ülkücülere olan yaklaşımının ispatını yaptım.tüm türkiye izledi bunu.herkese açık bir kanal bu.
sadece bizim evde çekmiyordu bu program.
sizin bu programı izleyip izlememeniz benim haklılığımı engellemez.
şimdi sizden bir kez daha rica edeceğim.
bana yönelik şunu söylediniz.''ben de sizin pkk sempatizanı olduğunuzu biliyorum'' dediniz.bu kanıya nasıl ulaştınız .
sizden söylediğiniz bu sözlerin ispatını bekliyorum.

izmirksk
30.09.2005, 19:24
--------------------------------------------------------------------------------

izmirksk dan Alıntı:
izmirksk´isimli üyeden Alıntı

Cevap:

-------------------------------------------------------------------------------

Dikkat edilirse burada direkt olarak izmirksk PKK li olarak suclanmamis.Onun yazisina göre cevap verilmistir.Aynen onun cümleleri ile.
yukarıdaki cümlede pkk ya semptim olduğumu yazıyorsunuz ondan sonrada
izmirksk pkk lı olmakla suçlanmamış diyorsunuz.neden pkk sempatizanıymışım ve hangi sözlerime dayanarak söylüyorsunuz.

vallahi herkes aristotelesden bahseder .mantık ondan öğrenilmiştir.vs..
gelsinlerde ercan abiyi görsünler.bakın mantık yeni baştan yazılıyor.
onun yazısına cevap verilmiştir diyorsunuz.ben cemal şener mhp ye sempatisi var dedim ve dayandığım gerekçeyi söyledim.
sizde bana pkk sempatizanı dediniz.söyledikleriniz asılı kaldı.

ercan abi münazarada 3 temel şey çok önemlidir.
1-bilgi birikimi
2-temel mantık kaideleri
3-ispat ve kanıt

bunların hiçbirisi olmadan münazara yürütülemez.ve siz bunlar olmadan bir savaş veriyorsunuz.öyle oluncada söylediklerinizin içinde boğuluyorsunuz.

her ne ise sitedeki tüm üyelerden özür dilerim .böyle bir tartışma ile forumu işgal ettiğim için.

Ercan
01.10.2005, 03:08
Izmirksk tarrismaya neden olan cümleniz söyle:

Bende bu cümlenize karsilik su cevabi verdim:
"Bende sizin PKK ya sempatiniz oldugunu biliyorum ama baskalari hakkinda bilgim yok."

Simdi siz bunu bir elestiri mi olarak kabul ediyorsunuz?
O zaman Sempati kelimesinin manasini bilmiyorsunuz demektir.Birisi cikip burada XY partisine karsi sempati duydugunu söylese biz bundan ne anlariz?Üstelik burada bir partiye sempati duydugunu iddia ettiginiz kisi yok.
Daha sonra kanit olarak göstermeye calistiginiz yazilarin kanitla alakasi yok.
Kendi yorumlarinizla, söyle dedi, böyle dedi ,yok bilmem kac milyon kisi izledi seklinde tamamen kendi yorumunuza dayanan iddialar yazmissiniz.
Bir kisinin siyasi düsüncesini sizin yorumlariniza göre mi degerlendirecegiz?
Yazinizda söyle demissiniz:

ercan abi münazarada 3 temel şey çok önemlidir.
1-bilgi birikimi
2-temel mantık kaideleri
3-ispat ve kanıt

Cok güzel.Peki o zaman iddia ettiginiz suclamada(siz elestiri diyorsunuz)hani BILGI BIRIKIMI ?(Sizi bilgisizlikle suclamiyorum.Iddialariniz konusunda yeterli bilgi) Nerede ISPAT ve KANIT.
Izmitksk sizin yorumlarinizi KANIT olarak mi görecegiz ?
Siz hangi mantikla bir konu tartisilirken alakasi olmayan suclamayi burada yaptiniz.
Ayrica söylediklerimin icinde ben bogulmuyorum.Sadece sizin vur kac yaklasiminiza sizin söylemlerinizle cevap verdim.

yukarıdaki cümlede pkk ya semptim olduğumu yazıyorsunuz ondan sonrada
izmirksk pkk lı olmakla suçlanmamış diyorsunuz.neden pkk sempatizanıymışım ve hangi sözlerime dayanarak söylüyorsunuz

Bakiniz iste tam benim anlatmak istedigim konuya deginmissiniz.
Bir kisiyi XY partisinin sempatizani olmakla suclamak insana ne kadar agir geliyor.Iste sizin suclamanizla benim suclamami alt alta okuyunca ne demek istedigim acikca görülüyor.

aslında yazdıklarınızı gördüğüm halde cevap yazmamaya çalıştım.
iki nedenden ötürü;
1-forum üyelerini rahatsız etmemek.çünkü ben bu foruma insanları rahatsız etmek için üye olmadım.

Izmirksk mademki üyeleri rahatsiz etmek istemediniz; O halde burada Cemal Sener´mi tartisiliyordu da bu gereksiz tartismayi baslattiniz.Iyice bir bakin simdiki tartismamizin konu basligi ile bir alakasi var mi?

mantığınızı açık açık yazayım.
önerme1=alevi araştırmacılarını genellikle pkklılar ve sempatizanları eleştirir
önerme2=izmirksk cemal şeneri(bir alevi araştırmacısını eleştirmiştir)
sonuç=izmirksk pkk sempatizanıdr.

1-Herkes herkesi elestirebilir.Elestiri o kisinin fikirlerine karsi yapilir.Oysa siz Cemal Sener´in fikirlerine karsi bir elestiri degil,kisiligine karsi bir suclamada bulunmussunuz.Üstelik o kisi burada yok.Buraya yazmiyor.Sizin kisiligine karsi saldirinizi bilmiyor.Burada olmayan bir kisiyi sucluyorsunuz.
2-Elestirmemis suclamada bulunmus.
Sonuc:Sizin yöntemlerinize göre cevap verilmistir.

Olumlu birsey yazmak isterdim.Yazinizin sonunda ayni suclamalara devam edip,kendi yorumlarinizi KANIT olarak göstermeye calismissiniz.

Ayrica sözü edilen Flash tv yarismasinin bazi bölümlerini dün aksam bazi internet sitelerinde buldum. Hicte sizin anlatiminiz gibi degil.Ayrintili bilgi edinirsem baska bir konu basligi altinda buraya aktarmaya calisacagim.

Ercan
01.10.2005, 03:54
Yakışmıyor Ercan Abi bu tavırlar. Kafası çalışmayıp her gördüğü farklı fikri "PKK'lı", "vatan haini" gibi etiketlemeye çalışan faşolar gibi hareketler içine girmeyi ben size yakıştıramadım açıkcası. Ben de Cemal Şener'den, uğraştığı şeylerden, gereksiz polemiklerinden, MHP'lilerle kurduğu yakın ilişkilerden vs hoşlanmıyorum. İnsanlara "PKK'lı", "terörist" etiketini yakıştırmak bu kadar kolay olmamalı. En azından sizin gibi ciddi insanlar için.

CcGunal hangi tavirlar bana yakismiyor.tartismaya neden olan yazilari dikkatli okursaniz benim izmirksk ya göstermis oldugum tepki onun konu basligini saptirmasindan ileri gelir.Ben burada Cemal Sener´in avukatligini yapmiyorum.Cemal Sener´i sadece Alevilik hakkinda yazmis oldugu kitaplarindan tanirim.
Yazarlara aydinlara karsi biraz daha saygili olmamiz gerekmez mi?Ayrica izmirksk nin ilk yazisinda ben fikir yazisi göremedim.
Bunca yildir yazarlarimizin aydinlarimizin fikirleri yüzünden zindanlarda cürüdügünü hepimiz biliyoruz.Burada Cemal Sener degilde baska bir yazarimiza karsi ayni suclamalar yapilsaydi yine ayni tepkiyi gösterirdim.
Cemal sener´in polemiklere girip kimlerle iliskisi oldugu beni o kadar da ilgilendirmiyor.Yani benim icin önemli olan Alevilik konusunda yazmis oldugu kitaplardir.Bu kitaplar Aleviler icin yararli bilgiler iceriyorsa onun özel kisiligi ikinci planda gelir.Buraya aktardigimiz yazilarinda bir yanlislik veya bir saptirma varsa cikip karsi cevap verilir.Tartisma bu sekilde olur.
Bir kisiye MHP sempatizani etiketi yakistirmasi da o kadar kolay olmamali.

izmirksk
01.10.2005, 12:15
Bende bu cümlenize karsilik su cevabi verdim:
"Bende sizin PKK ya sempatiniz oldugunu biliyorum ama baskalari hakkinda bilgim yok."

Simdi siz bunu bir elestiri mi olarak kabul ediyorsunuz?
O zaman Sempati kelimesinin manasini bilmiyorsunuz demektir.Birisi cikip burada XY partisine karsi sempati duydugunu söylese biz bundan ne anlariz? .
ercan abi sempati kelimesinin manasını çok iyi bilirim.sempati kişinin içinden gelerek yada içgidüsel bir şekilde bir ideolojiye,bir düşünceye,bir kişiye sevgi yakınlık,alaka ,ilgi duymadısır ama yine çok basit bir mantık hatası yapıyorsunuz.sempati kelimesinin manası kötü değil elbette ama neye sempati duyduğunuz önemli.
siz benim pkk ya sempatim olduğunu söylediniz.işte burada sempati kelimesi anlamını olusuz bir yöne kaydırıyor.
lütfen abi tartışırken en temel ve basit kelime oyunları ile işin içinden çıkmaya çalışmayalım.
burada xy partisinden bahsetmiyoruz.pkk dan bahsediyoruz.
ben sizden belge istemiyorum sempatizanlıkta belge aramaya gerek yok.beni pkk sempatizanı ilan ederken hangi söz ve davranışlarımdan yola çıktınız.?

izmirksk
01.10.2005, 12:25
1-Herkes herkesi elestirebilir.Elestiri o kisinin fikirlerine karsi yapilir.Oysa siz Cemal Sener´in fikirlerine karsi bir elestiri degil,kisiligine karsi bir suclamada bulunmussunuz.Üstelik o kisi burada yok.Buraya yazmiyor.Sizin kisiligine karsi saldirinizi bilmiyor.Burada olmayan bir kisiyi sucluyorsunuz.
2-Elestirmemis suclamada bulunmus.
Sonuc:Sizin yöntemlerinize göre cevap verilmistir.

Olumlu birsey yazmak isterdim.Yazinizin sonunda ayni suclamalara devam edip,kendi yorumlarinizi KANIT olarak göstermeye calismissiniz.

Ayrica sözü edilen Flash tv yarismasinin bazi bölümlerini dün aksam bazi internet sitelerinde buldum. Hicte sizin anlatiminiz gibi degil.Ayrintili bilgi edinirsem baska bir konu basligi altinda buraya aktarmaya calisacagim.
suçlama olması için kanıtsız olması lazım.ben cemal şenerin sözlerinden ve davranışlarından yola çıktım.sizden de çok şey istemiyorum.sizde aynı şekilde madem cevap vermek istiyorsunuz bende sizden beni pkk sempaztizanı olmakla suçlamanızın nedenini öğrenmek isterim.aynısı ile karşılık verin.
hangi söz ve davranışlarımdan yola çıktınız
ayrıca söz konusu programı çok büyük ilgi ile takip ettim.akşam haberlerindeki canlı yayın haricinde gece yarısı 12 lerde oteldeki sabah toplantılarıda banttan yayınlanıyordu.
onları da hiç kaçırmadım.ayrıca cemal şenere alt yazı ile gelen mesajlarda tepki büyüktü.şunlar yazıyordı.
-maraşı ve çorumu unutmadık.unutturmayacağız
-cemal şener değil alevileri tek bir aleviyi bile temsil edemez.vs...

o kadar çok tepki geldiki.hatta cemal şener canlı yayında şunları söyledi.
-bana gelen mesajlarda herkes kızıyor sen niye ülkücüye yakın duruyorsun.

yukarıdaki sözleri cemal şener ağzından kaçırdı.ve herkesde izledi.bende bir kaç tane tepki, mesajı attım.aleviler çok yoğun tepki gösterdi.ve ilk hafta en çok oyu alanaardan cemal şener artık ilk 4e bile giremez oldu.

buradan sağduyulu alevi halkını bir alevi olarak selamlıyorum.cemal şener bu tepkiler üzerine yan çizmeye çalıştı ama iş işten geçmişti.

Ceyhun
01.10.2005, 14:28
CcGunal hangi tavirlar bana yakismiyor.tartismaya neden olan yazilari dikkatli okursaniz benim izmirksk ya göstermis oldugum tepki onun konu basligini saptirmasindan ileri gelir.Ben burada Cemal Sener´in avukatligini yapmiyorum.Cemal Sener´i sadece Alevilik hakkinda yazmis oldugu kitaplarindan tanirim.
Yazarlara aydinlara karsi biraz daha saygili olmamiz gerekmez mi?Ayrica izmirksk nin ilk yazisinda ben fikir yazisi göremedim.
Bunca yildir yazarlarimizin aydinlarimizin fikirleri yüzünden zindanlarda cürüdügünü hepimiz biliyoruz.Burada Cemal Sener degilde baska bir yazarimiza karsi ayni suclamalar yapilsaydi yine ayni tepkiyi gösterirdim.
Cemal sener´in polemiklere girip kimlerle iliskisi oldugu beni o kadar da ilgilendirmiyor.Yani benim icin önemli olan Alevilik konusunda yazmis oldugu kitaplardir.Bu kitaplar Aleviler icin yararli bilgiler iceriyorsa onun özel kisiligi ikinci planda gelir.Buraya aktardigimiz yazilarinda bir yanlislik veya bir saptirma varsa cikip karsi cevap verilir.Tartisma bu sekilde olur.
Bir kisiye MHP sempatizani etiketi yakistirmasi da o kadar kolay olmamali.

Konu bir şekilde dönüp dolaşıp bu Cemal Şener isimli beyefendiye geliyor. Çünkü orada bir kopma noktası var. Düşünceleri için hapse giren, baskı gören yazarlarımızla; şarkıları için tırnakları sökülen ozanlarımızla karşılaştıramayacağımız açık. Bu kişisel bir tartışma da değil. Eğer bir misyonun varsa; aydın olma iddiasındaysan toplumun bir bölümünü temsil ediyorsun demektir. Dolayısıyla tartışılan Cemal Şener'in kişiliği değil; temsil yeteneğidir. Ve benim gördüğüm kadarıyla Cemal Şener'i aydın olarak nitelemek zor. Bırakın o yıllarca hapis yatan, yakılan aydınlarımızın kararlı duruşunu, Cemal Şener isimli zatın her dönem her kılığa girebileceğini düşünüyorum. Bu kişiye duyulan tepki de bundandır. Kitlelere güven vermiyor. Kitleler aydın olarak gördükleri kişilerde kararlılık ararlar. Kendi söyleyemediklerini onun söylemesini isterler. Ama benim gözlemim bu kişinin çıkarları ve gündeme gelmek adına çok değişken tavırlar gösterdiği. Duyulan tepkiyi de buna bağlıyorum. Ha. Bu zatın fikirsel yönelimini etkileyen kişisel zaaflarına ne kadar vakit ayırmamız gerekiyor? O farklı tabi. Ben o insanın "aydın" olduğunu düşünmediğim için fikirsel gelişimiyle de pek ilgilenmiyorum. Bu noktada da kişiliğinin kendisine bırakılmasına taraftarım.

Ercan
01.10.2005, 20:47
CcGunal ve Izmirksk,
Bu konuda yazismanin gereksiz oldugunu düsünüyorum.Hersey baslandigi gibi.Burada fikir tartismasi göremedim.Kimin aydin olup olmadigini sizin kararlariniza göre degerlendirmeyecegiz.
Herkes bildigi yoldan devam etsin.

Ceyhun
01.10.2005, 22:55
CcGunal ve Izmirksk,
Bu konuda yazismanin gereksiz oldugunu düsünüyorum.Hersey baslandigi gibi.Burada fikir tartismasi göremedim.Kimin aydin olup olmadigini sizin kararlariniza göre degerlendirmeyecegiz.
Herkes bildigi yoldan devam etsin.

:) Zaten tartışacak başka birşey de kalmamıştı. Tabi ki kimlerin aydın olacağına biz karar vermiyoruz ama görünen köy de kılavuz istemiyor. Bu tip para ve yozlaşma merkezli BBG kültürünün piyasaya sürdüğü insanlara "aydın" gibi önemli bir sıfatın yakıştırılması beni rahatsız ettiği için fikirlerimi söyledim.

polata
03.10.2005, 09:51
Keşke Cemel Şener veya burada isimleri geçen kişiler için farklı bir konu başlığı açılsaydı. Hatta bir tane de yetmez bir kaç tane ancak yeterli olurdu. Konu ile hiçde alakası olamayan hatta kişisel çekişme, sürtüşme ve tartışma boyutuna taşımayı becerdik.Fikir ve düşüncelerin önüne kişilik tartışmalarını getirmeyelim lütfen, bunun sonucu birbirimizi kırmaktan başka birşey olmaz.

Candacan
10.11.2005, 05:49
Başlık: Fermani Altun.... Kimdir
Konu: Sunumda kişisel suçlamalarının çok olmasına rağmen, Fermani Altun'un aleviliği yozlaştırma çabasıdır.
Fermani Altun; sizce aleviliği yozlaştırdığı (Bunun tersini savunanlar da olabilir) için eleştirilecek; o zaman konunun içinde olacaksınız, ama aynı şeyi yaptığı sanılan başkaları da eleştirilince, konunun dışına çıkılmış olacak. Hayır tam da konunun içindesiniz.
Sizce; aleviliğin kökeninin herhangi bir millete dayanması, çok mu önemli? Ya da çoğunluğunun herhangi bir milletten olması çok mu önemli? Bu aleviliğin herhangi bir milletle sınırlamak anlamına gelmez mi? Bu aleviliği ırkçılaştırmak değil midir?
Bir insan, aleviliğin etnik kökenini araştırmak ihtiyacını, niçin duyar? Hele de kitap haline getirip yayınlamaktaki amacı ne olabilir? Amaç gayet açık değil mi? En büyük kanıt kitabın kendisi değil mi? Başka söze ne hacet.
Sevgili Canlar;
Tartışmalarınızı izledim. Biliyorum ki hepiniz değerli insanlarsınız. Haddime düşmez ama, korkarım; gereksiz bir tartışmayla birbirinizin kalbini kırıyorsunuz.

Kanatt
15.03.2006, 18:24
Selam , Fermani Altunu taniyan varmi burada ??
Ben Ogluyum , Almanyadan .

Kanatt
15.03.2006, 18:26
A-L-E-V-I, cok haklizin .

fermani Altunu taniyorsun galiba , yoksa o kadar sey bilmesdin ??

Yanliz Catalca Arsa ve villa karizinin üsere degil. :-)

saygilar

Kanatt

eyhayat
05.04.2006, 15:47
Sevgili Gülizar...
Alevisesi adlı sitede BEKTAŞİLİĞİN Sünni olduğu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...gibi SAÇMA OLDUĞUNU beş yaşındaki bir çocuğun bile anlayabileceği palavraları pazarlamaya çalışıyorlar...

Neymiş efendim:
Hünkarın Tübesinde camii varmış dolayısıyla Hünkar Sünniymiş!!!...

-oysa o camii oraya Hünkardan yaklaşık 500 sene sonra yapılmış
Ayrıca Hünkar Hace Bektaşi Velinin:
"ELLERİN KABESİ VAR BENİM KABEM İNSANDIR"
Düşüncesi zaten Merkezi Ortodoks sünni inaçtan farklılığını ortaya koymaya yeterde artar bile..zira MENKIBELERİ DE öyle...

Neymiş Efendim:Yeniçeriler Bektaşi ya osmanlı Devleti Yeniçeriler (Bektaşiler)sünni olmasa ordu görevini verirmiymiş..???

-Hamidiye Alaylarıda KÜRTTÜ ..peki OSMANLI KÜRTMÜYDÜ?....
yada bir çok vezir sadrazam DEVŞİRMEYDİ..Ne diye osmanlılar devşirmeleri VEZİR SADRAZAM YAPTI...o zaman o mantıkla osmanlı DEVŞİRMEYDİ diyelim..

Osmanlı tarihini açıp okumamışlar ki..MEZHEP AYRIMCILIĞININ YAVUZLA BAŞLADIĞINI BİLSİNLER..
okumamışlarki..Yavuzun Şah İsmaille savaşında YENİÇERİLERİN Savaşmak İSTEMEDİĞİNİ hatta BİR KISMININ SAFEVİLERİN TARAFINA GEÇTİĞİNİ...
Yavuzun taktığı BALIM SULTAN KÜPESİNİN Bektaşilere şirin gözükmek için olduğunu...

Sonra kafalarıda çalışmazki..madem Bektaşiler ve YENİÇERİLER SÜNNİ ne diye?...YENİÇERİ OCAĞI KALDIRILDI???..BABALAR SÜRGÜNE GÖNDERİLDİ...
Bazı Bektaşi Babaları ASILDI...BİRÇOK Bektaşi Tekkelerinin bazşına NAKŞIBENDİ ŞEYHLERİ GETİRİLDİ

Osmanlı Arşivlerini OKUMUŞLARMI?????....BİLMEZLERMİ Kİ..o arşivlerde Bektaşiler için İSLAM DIŞI BAHANELERİ ve fetvalarıyla Yaniçeri ocağının kaldırıldığını...

Bilir çok iyi bilirler...Ama amaçları Alevilerle Bektaşileri Bölmek ..."BAK İŞTE ALEVİLER BEKTAŞİLİKLE KARIŞTIĞI İÇİN BU YÜZDENLER...ALEVİLER ASLINDA ŞİİDİR..GELİN Şİİ OLALIM"....planını uygulamaktır...

Teşekkürler ALEVİ can bende alevisesi sitesini inceledim.Bunlar Bektaşiliği Sunnilik gibi hatta daha aşağılayıcı bir şekilde göstermeye çalışıyorlar.Bu konu ile ilgili forumda "Sunni Bektaşiler Var mı" adında bir konu açmıştım.Keşke açmasaydım.Çünkü bu sitenin gerçek yüzünü fark ettim.Alevilikle ilgisi almadığını anladım.

Şah-Mat
05.04.2006, 23:29

Selam Kanatt..,

"Hak" olan yerde batılın adı geçmez.Evin kapısı açıktır ama gönül kapısı kapalıdır.Ben tanımıyorum bu yüzden,gerek yok.Ama anlatmak istediklerniz varsa buyrun, meydan sizedir.

Cervantes
10.01.2007, 00:03
FERMANİ ALTUN KİMDİR?....

Fermani ALTUN....Fındık işiyle uğraşan adı MAFYA ilişkilerine karışmış(ortağı sabıkalı Hasan CAN) karanlık ilişkilere sahip bir kişiliktir...öyleki Medyada daha önce de bir kişiyi kaçırtıp işkence yaptırmakla suçlanmıştır...Yine oğlu Bir vatandaşı arabayla ezmiş ve ölümüne sebebiyet vermesi üzerine olayı örtbas etmekle çabalıamıştır...

Fermani ALTUN ..siyasi hayatta tam bir DÖNEKTİR...gezmediği parti kalmamıştır...en son SAADET partisine yamanmaya çalışmıştır..

Bir Dönem de Cemal ŞAHİN le İRAN'ın Türkiye büyükelçisi gibi çalışıp körpe zihinleri bulandırmaktan başka bir şey yapmamıştır...Cemal ŞAHİN in ikiyüzlü yaklaşımını oğlu Teoman ŞAHİN "alevisesi" adlı Alevilikle ZERRE kadar ilgisi olmayan(Anadolu aleviliğiyle) Bir site kurmuş ve AKIL HOCASI Çorum ilhçFak.öğr görevlisi Osman EĞRİNİN ipiyle kuyuya inmiş BEKTAŞİLİĞE ATILMADIK İFTİRA BIRAKMAMIŞLAR...Cevabı da Araştırmacı ŞAKİR KEÇELİDEN tokat gibi yemişlerdir...
Bu çevrelere yazdığım cevapları belgeleriyle SİTELERİNDE YAYINLAMA CESARETİNİ VE DÜRÜSTLÜĞÜNÜ GÖSTEREMEMİŞLERDİR..Bunlara her türlü mecrada verilcek cevabımız vardır...istedikleri SİTEDE Hodri meydan!....

Bunların karakterleri-Kişilikleri budur...Her zaman başkalarının sesi olmuşlardır...

Hani demiş ya şair :

"TANI BUNLARI TANIDA BÜYÜ..."

ÖNcelikle Selam Fermani ALtun Dayım oLur Hasan Can ise Babam dır A-L-E-V-İ Adlı Arkadaşımız Baya Bir Şey Anlatmış Ama Gördüğüm Kadarıyla Kulaktan Dolmaya Şeyler Medyanın Konuştugu Şeyler Anlatılmış Mesela Demişki (ortağı sabıkalı Hasan CAN) karanlık ilişkilere sahip bir kişiliktir Peki Hasan CaN Hakkinda Şuana Kadar Sabıka Kaydı Gösterilmişmi Hayır Peki Demişssinki daha önce de bir kişiyi kaçırtıp işkence yaptırmakla suçlanmıştır demişssin Aslı Varmı Hayır Sadece Bir Suçlanmaktır Burdan Yazdıklarına Bakıyorumda Fermani ALtunu Çekemiyen Bir insanmışssın Gibi Görünüyo Ayrıyetten Bir Başlık Daha Geçmişssin Fermani Altunun Oğlu Trafik Kazasında Ölüme Sebebiyet v.s Vermiştir Gibisinden Öyle bir Konusuyosunki Sanki Bilerek öLdürmüş Gibi v.s v.s

Dediğin Kelime Bu TANI BUNLARI TANIDA BÜYÜ

Benimde Sana Lafım: Asiller idare eder. Acizler şikayet eder. Basitler ise iftira eder

Kanatt
04.02.2007, 22:22
Selamlar ,

Alevi , Niye Öyle kinlisin Fermani Altun icin ?
Kusura Bakmayin Benim Türkcem pek iyi sayilmas .
Almanyada yasadigim icin .
Ben Fermani Altunun Ogluyum
Burda baya Yeni yeni seyler okuyorum .
Dogruysa demek Babami iyi Taniyamamisim !!

Elinde Ispatlar var mi ki öyle yaziyorsun ?

Böyle buraya yazmakla kimseye ulasamazin Ispatla ve önüne cik .

Ama Bunlarin Ispati yok demek ki Dogru olamaz !

Saygilar

KANAT

Kanatt
04.02.2007, 22:30
Selam Kanatt..,

"Hak" olan yerde batılın adı geçmez.Evin kapısı açıktır ama gönül kapısı kapalıdır.Ben tanımıyorum bu yüzden,gerek yok.Ama anlatmak istediklerniz varsa buyrun, meydan sizedir.

Selam Ben bu sözleri pek anlyamadim , kusura bakma .
Türkcem iyi degil.
Ne anlatayim ?
Benimi Tanimiyorsun , yoksa Fermani Altunumu ??

Saygilar Kanat

KomünistAlevi
04.02.2007, 22:41
Sayın Kanatt babana sorarmısın acaba:

Bizi Sivas'ta yakan yobaz köpek sürüsünün gazetesine çıkıp demeç verip röpartajındada olayda kışkırtmalar vardı halkı kışkırttılar ve halkta o yüzden oteli yaktı demek nedemek oluyor?

Baban Aleviliğini biraz sorgulasın:)

Zaten onu takan yok bu ülkede ama hadi neyse yindee sana cevap veriyoruz.Sen belki bilmezsin Almanyalarda olduğun için babanın bu ülkede ne derecede ciddiye alınıp alınmadığını.:)

Ehlibeyt vakıflarının ne mal olduğunu Alevi milleti iyi biliyor rahat ol sen.

Daldan dala atlamanın bir o siyasi partiden bir şu siyasi partiye geçmenin ne olduğunu Alevi milleti iyi biliyor..

Boşuna yorma sen kendini...Sen belli ki babanı gerçekten tanıyamamışsın.

KızılBant
30.03.2007, 17:39

Fermani altunun malı parası değil faaliyetleri önemlidir. Aleviliği şiilik olarak yansıtması oldukça yanlış bir fikirdir.

keklikoluk46
30.03.2007, 21:19
fermani altun benim hemşehrim olur,kendiside maraşlıdır.ama ne yalan söyleyeyim hakkında pekde iyi şeyler duymadım:yaw2

lion12
30.03.2007, 21:43
Adi herifler İran la işbirliği içindeler ve Aleviliği şiiliğe çekip ibze pazarlamaya çalışıyorlar.Bu nedenle Çorum a cami yaptırdılar alevi köylerine.

İran ın "Siz onları sünnileştiremediniz,öyleyse bırakın biz şii leştirelim."oyununun parçası bunlar.

Cervantes
21.09.2007, 16:56
Sayın Kanatt babana sorarmısın acaba:

Bizi Sivas'ta yakan yobaz köpek sürüsünün gazetesine çıkıp demeç verip röpartajındada olayda kışkırtmalar vardı halkı kışkırttılar ve halkta o yüzden oteli yaktı demek nedemek oluyor?

Baban Aleviliğini biraz sorgulasın:)

Zaten onu takan yok bu ülkede ama hadi neyse yindee sana cevap veriyoruz.Sen belki bilmezsin Almanyalarda olduğun için babanın bu ülkede ne derecede ciddiye alınıp alınmadığını.:)

Ehlibeyt vakıflarının ne mal olduğunu Alevi milleti iyi biliyor rahat ol sen.

Daldan dala atlamanın bir o siyasi partiden bir şu siyasi partiye geçmenin ne olduğunu Alevi milleti iyi biliyor..

Boşuna yorma sen kendini...Sen belli ki babanı gerçekten tanıyamamışsın.

Aleviliği sorgulasın diyosunda Dünya ehlibeyt vakfı . dünyada kaç bin konuğu yıllık olarak konferanslara çağırıp kaç bin kişinin alevilik hakkıında bilgi aldığını biliyomusun . dünyaya aleviliği tanıtan bir kişiye burda mafya muamelesi yapıyosunuz .

kanatt benim kuzenim . babasının hakkında ben babamı tanıyamamışım demeside yanlış . -

1 - a-l-e-v-i nicki şahıs . Hasan can Karanlık işler adamıdır v.s :) babam oluyo kendisi . Herhangi bir sabıka kaydı yoktur .

2 - ali can 1 milyarı bile zor gören birisi demişssin ali can - benim amcamın oğlu olur vede şirketin genel işleriyle o uğraşmaktadır . senin yılda göremiceğin parayı o görüyo merak etme . acizliğini burda ortada konuşturma senin kim oldugunuda çok iyi biliyorum .

3 - aleviler hakkında hiç bir zaman yanlış bir bilgi yanlış bir düşünce saptanmadı [Fermani Altun] tarafından . NANKÖR olmayın çoğunuz ben aleviyim demekten KORKUYOSUNUZ . sizin göğsünüzü gere gere ben aleviyim derdirten adamlara siz mafya ve şerefsiz niteliklerini kulandırtıyosunuz . a-l-e-v-i adlı kişi ortaya bir taş attı herkez düştü.

4 - Zaten onu takan yok bu ülkede ama hadi neyse yindee sana cevap veriyoruz.Sen belki bilmezsin Almanyalarda olduğun için babanın bu ülkede ne derecede ciddiye alınıp alınmadığını.:) adlı bir mesaj içermişssin KomünistAlevi seninde aleviliğini görüyoruz . profilindeki AHMET KAYA resminde . PKK ya destek çıkan adamın resmini oraya koyuyosun aleviyim diye geçiniyosun . ALEVİ OLDUGUM İÇİN HER ZAMAN GURUR DUYDUM. ALEVİLİĞİ SONUNA KADAR DESTEKLİYEN DAYIMADA SONSUZ TEŞEKKÜRLER EDİYORUMKİ aleviliği böylesine benimseyen bir insan oldugu için .

SÖZÜMÜZ ANLAYANA ANLAMIYAN YORUM YAPMASIN !