Orijinalini görmek için tıklayınız : Gençlerimize Bir Öneri...
EŞİTLİK PARTİSİ 16.06.2006, 14:22 Değerli Canlar...
Bu günlerde çeşitli seviyelerde,gençlerin geleceğini de yakından ilgilendiren genel ve özel sınavlar yapılmakta...
Sınavlara giren tüm öğrenci canlara başarılar dileriz...
Esas söylemeye çalışacağımız konu ALEVİ gençlerimizin ebeveynleri ve kendileri uygun görürlerse Askeri ve Polis okullarına da müracaat etmelerini öneririz...
Sevgilerimle
Bektaş ÇELEBİ
Değerli Canlar...
Bu günlerde çeşitli seviyelerde,gençlerin geleceğini de yakından ilgilendiren genel ve özel sınavlar yapılmakta...
Sınavlara giren tüm öğrenci canlara başarılar dileriz...
Esas söylemeye çalışacağımız konu ALEVİ gençlerimizin ebeveynleri ve kendileri uygun görürlerse Askeri ve Polis okullarına da müracaat etmelerini öneririz...
Sevgilerimle
Bektaş ÇELEBİ
Bu yorumunuzun tam yanindayim sayin esitlik partisi.
aktif olmak istiyorsak, devlet kadrolari icinde görev almak zorundayiz.
Zorlansak ta....saygilar
Erkan Sevgi 16.06.2006, 14:52 Çok hassas bir konuya değinmişsin Bektaş ÇELEBİ. Yıllarca yanlış insanların ellerine bırakıldı bu kurumlar artık sahip çıkılmalı bu kurumlara. Art niyetlilerin rahatça at koşturmalarına izin verilmemeli. Onalrın bu kadrolaşmasının önüne geçmenin tek yolu o kadroları bomboş bırakmamak.
EŞİTLİK PARTİSİ 17.06.2006, 13:24 Değerli Canlar,Canugur ve Erkan sevgi öncelikle teşekür ederiz...
Mutlak bilirsiniz ALEVİLİ üzerinde öyle oyunlar oynandı ve oynanmaya devam ediyor ki bunlardan birisi,Hükümetle Devlet ayırımı gibi basit bir ayrıntı bile gözlerden kaçırıldı,halbu ki Devlet denen mekanızmanın başında kim olursa ona hizmet eder,daha doğrusu o düşünce ne ise ona hizmet eder...
Siyasette de öyle yapmadılarmı,efendim siyasewt,Ükağıtçılık,Dolandırıcılık,Düzenbazlık... vs...,Siyasetçinin sözüne güvenilmez falan filan...
Peki kardeşim niye yapıyorsun o zaman,bu sıfatları hem bu ULVİ kuruma yakıştırıyorsun,sonra ondan ayrılmıyorsun...
Saymakla bitmez bunların yaptıkları...
Peki sonuç,AKP...
Türkiye'de olanlar Devlet Dairelerini bir dolaşsın,hele birde ALEVİ olduğunuzu anlarlarsa işinizin biteceğini düşünmeyin...tabi Vergi almaya gelince,elpençe karşılarlar...
Daha ilginci ALEVİ gençliğini daha okuldayken engellerler,uyduruk bir gözaltı,fişleme...E...ardından bir Resmi mesleğe başlarken Güvenlik Soruşturması ve ''Görülen Lüzum Üzerene'' yazsısı,ayıkla pirincin taşını...
Bazı aklıeveller,
-Canım Alevi,Polis olurmu,Subay olurmu,bu Düzene hizmettir...be adam bizim kuracağımız düzende Polis,Subay olmayacakmı...
Yargıya niye saldırıyor bu RTE,az buçuk Alevi yargıçlar var,sırf ondan,yoksa elinde Meclis Çoğunluğu var istese şikayetçi olduğu uygulamaları değiştiremezmi...bu denli sahtekarca davranışın nedenide yine aynı...
Efendim bu ayrımcılık olmuyormu,hay bunu diyenlerin aklını sevsinler,biz diğer insanlar buaralara girmesin mi diyoruz...
Biz hem hakkımız olan eşitliği,hem Cumhuriyetimizi daha iyi korumak amacıyla bunları gündeme getiriyoruz...
Saygı ve sevgilerimle...
Bektaş ÇELEBİ
Devletin bir kesimi(!)(?)
bu kadrolari bizlere acmiyrsa, sandik baslarina gidecegiz, birlik olup varligimizi hissettirecegiz.
Bir kisim politikaciya yalanci derken, neden dogru politikaci olma mücadelesini biz veremiyoruz?
sivas katliaminda, sivas garnizinlarinda birkactane de olsa üst düzeye alevi asker olsaydi, acaba katliami gerceklestirebilirler miydi?
Bu soru, devletin tüm kurumlari icin sorulabilir.
saygilar
manifesto 17.06.2006, 13:35 Askeri ve Polis okullarına da müracaat etmelerini öneririz...
:) sebebini merak ettim yani neden özellikle askeri ve polis okulları.
Doktor mühendis öğretmen hukukçu bunlar da varken?
Bu yorumunuzun tam yanindayim sayin esitlik partisi.
aktif olmak istiyorsak, devlet kadrolari icinde görev almak zorundayiz.
Zorlansak ta....saygilar
Devlet kadroları karanlık düşüncelere saplanmış şeriatçılarla değil , laiklik taraftarı, Atatürkçü gençlerle dolmalıdır..DEvlet kadrolarında kesinlikle hiç bir din taraftarı bulunamaz..Bu ister alevilik olsun, ister sunnilik olsun farketmez..Dinler siayasallaşırsa bundan en çok Türkiye zarar görür..dinler kul ile Allah arasında kalmalı..Laikliğimiz teminatımızdır..
Saygılar
Devlet kadroları karanlık düşüncelere saplanmış şeriatçılarla değil , laiklik taraftarı, Atatürkçü gençlerle dolmalıdır..DEvlet kadrolarında kesinlikle hiç bir din taraftarı bulunamaz..Bu ister alevilik olsun, ister sunnilik olsun farketmez..Dinler siayasallaşırsa bundan en çok Türkiye zarar görür..dinler kul ile Allah arasında kalmalı..Laikliğimiz teminatımızdır..
Saygılar
Haklisiniz, bunu basarmak adina zorlu bir aydinlanma süreci gecirmekteyiz ama,tikanikliklar ne yazik ki olmaktadir.
bektaş ağabeye katılıyorum.
bencedehaklısınız sayın eşitlik partisi size tüm yüreğimle katılıyorum bizlerinde belli başlı devlet kademelerinde özellikle kendimizi göstermemiz lazım bence yanlız bu bir kaç kişinin geçmesiyle olacak iş değil zira öyle heryeri kaplamış durumdalarki bizler de ancak çoğunluğu sağlaya bilirsek kendimize , memlekete vede en önemlisi ATATÜRK ilke ve inkilaplarınıa sahip çıkabiliriz yoksa bu memleketteki demokrasi anlayışı ile şimdilik birşey yapmamız mümkün görünmüyor
mutlumusuncan 17.06.2006, 15:58 Her koyun kendi bacağından asılsa da o koyunun leşinin kokusu falan bize de zarar verdi. Klasik lise mezunu değilim. Bu yüzden maalesef imam hatiplerle aynı kefedeyim.
Evet genel olarak söylediklernize katılıyorum. Ama üzgünüm.
Haklısın Bekaş Çelebi de.. de si su sinav sonrasi mülakatlar Sinan Yerlikayanın milleyete çıkan röpartajinda 95 puan alıpta mülakatta elenen alevi adaylar var..
jacques lion 17.06.2006, 17:01 Merhabalar,
Eğer bugün devletin 400 Genel Müdürü arasında tek bir Alevi bile yoksa, devlet yönetimi ve bürokraside görev alan Alevi bireylerin sayısı oldukça düşük oranlarda seyrediyorsa, iktidar sahiplerinin, bürokrasinin ve devlet idaresinin, dönüp kendi demokratlığını, cumhuriyetçiliğini... sorgulaması gerekir. Türkiye'de, Alevi bireylerin 'yabancı' muamelesi gördüğüne en büyük kanıt budur. Saygılarımla.
EŞİTLİK PARTİSİ 17.06.2006, 17:03 Sevgili slush...
Sevgili Sinan YERLİKAY'ya düşüyor,şu veya bu partide olması önemli değil,bulunduğu konum şikayet makamı değil,çözüm makamı,özelde Sevgili Sinan Yerlikaya'nın bu konuda çok duyarlı olduğunuda ayrıca belirteyim.
Sevgili Canlar biz bu öneriyi yaparken elbette işin bu boyutunuda düşündük,Sevgili Slush bu hatırlatması için teşekür ederken,konunun gelişimine ve elbette gelecek şikayetlere göre tüzel kişilik olarak her türlü girişim yapılacaktır,bu öyle basit bir konu değil,girişimde basit olmayacaktır...
Şimdilik bu aşamada ancak bu kadar belirtebiliyorum,beni şu an mazur göreceğinizi umut ediyor,
Sevgiler sunuyorum.
Bektaş ÇELEBİ
Bektaş Çelebi'ye katılıyorum.
öss ve yds yetiyor.daha ehliyet sınavı var.
Esas söylemeye çalışacağımız konu ALEVİ gençlerimizin ebeveynleri ve kendileri uygun görürlerse Askeri ve Polis okullarına da müracaat etmelerini öneririz
Alevi gençleri şirket açıp, para kazanmaya baksınlar. Girişimcilik ve hür düşünce, statik devlet memurluğundan evladır.
tuncerbio 24.06.2006, 19:57 bence alternatif mesleklere yönelip yararlı olmak da ha mantıklı (doktor, hakim, vb ) bugün bize polis ol diyenler acaba yarın özel harekatçı olmamızı isteyeceklermi?
EŞİTLİK PARTİSİ 25.06.2006, 08:08 Tuncerbio...
Biz özel harekatçıları çok ama çok iyi tanıyoruz,ABD uçaklarıyla ''bilinmeyen'' adalarda eğitilip ve bölgeye geldikten sonra kendi halkının iğrenççe uzuvlarını hatıra olarak kesip alıp,sonrada işbirlikçiliği orataya çıkınca böyle konusuz konuları araya sokanları hiç unutmuyoruz...
Konu başlığına gelelim...
EŞİTLİK PARTİSİ
bence alternatif mesleklere yönelip yararlı olmak da ha mantıklı (doktor, hakim, vb ) bugün bize polis ol diyenler acaba yarın özel harekatçı olmamızı isteyeceklermi?
Güldürmeyin, isteseniz de özel harekatci olamazsiniz.
Bunun icin gözü dönmüs, potansiyel katil omak gerek.
Bizler böyle özelliklere sahip olmadigimiz gibi, bizlere caizde degildir. :p
Sivas´ta madimak´a en yakin polis karakolunda ya da askeri garzininda alevi üst düzeyde yetkililer olsaydi, yanan canlar simdi yasiyor olur; bir kismi da simdi belki forumumuza bizlere katiliyor olabilirlerdi.
Yanginin tüm güclerce nasil izlendigini dökümanlarda görmediniz mi?
Ülkenin doktora, egitimciye geregi oldugu kadar, sag duyulu, demokrat aydin silahli güclere de geregi oldugunu unutmamaliyiz.
saygilar
tuncerbio 25.06.2006, 16:21 Yanginin tüm güclerce nasil izlendigini dökümanlarda görmediniz mi?
Ülkenin doktora, egitimciye geregi oldugu kadar, sag duyulu, demokrat aydin silahli güclere de geregi oldugunu unutmamaliyiz.
saygilar[/QUOTE]
Bir ülkede kolluk güçlerinin idaresi sivil yönetimlerdedir(eğer ülke demokratikse) o dönemdede iktidarda kimlerin olduğunu ve alevilerin onlara ne kadar güvendiğinide -desteklediğinide biliyoruz eğer bir sorun varsa tüm kurumlarda aranmalı ve tamamına girilmeli ama bu ülkedeki özel harekatçılarında asker yada polis olduğunu unutmatyın....
EŞİTLİK PARTİSİ 25.06.2006, 18:12 Sevgili tuncerbio...
Elbetteki nihai hedefte size katılıyoruz,tabi tek yol bu da değil...bir öneri ile her şeyin hallolacağını düşünmediğimizi elbette bilirsiniz,ayrıca laf olsun diye yapılmadığınıda...
Bir kez daha yazmıştım,rahmetli Hüsyin Kocadağ'ı çeşitli nedenlerle severiz veya sevmeyiz orası ayrı konuda,
Star tv.önünde,- ki,bizzat oradaydım...-Güner Ümit'i protesto eyleminde kendiliğinden gelişen olayda tabiiki provaktörlere gün doğmuştu,ama o rahmetlinin can siparane gayreti istenmeyen olayları önledi...ha keza Gazi Olayları arefesinde o zaman ki Sağlık Bakanı Yıldırım Aktuna'nın ziyareti sırasında yine aynı...
Toplumsal olaylara YÜREKTEN inanarak müdahale ettiğinizde,karşıdaki güç ne kadar donanımlı olursa olsun önlenir...
Madımak olayının tetikçileri bellide,bize göre o makama Alevi oylarıyıla gelmişler esas sorumlu,Maraşta öyle değilmi...
Bu nedenle şeytan ayrıntıda gizlidir,Madımak Katliamının aydınlanmayan o kadar noktaları var ki,inşallah aydınlatacağız...
Yine bu sitemizde yayınlanan ve Aziz Nesinin oğlu tarafından yönetcimiz Sevgili Alevimene gönderilen bilgiyi okumanızı tavsiye ederim...
Sevgilerimle...
Bektaş ÇELEBİ
Sevgili tuncerbio...
Elbetteki nihai hedefte size katılıyoruz,tabi tek yol bu da değil...bir öneri ile her şeyin hallolacağını düşünmediğimizi elbette bilirsiniz,ayrıca laf olsun diye yapılmadığınıda...
Bir kez daha yazmıştım,rahmetli Hüsyin Kocadağ'ı çeşitli nedenlerle severiz veya sevmeyiz orası ayrı konuda,
Star tv.önünde,- ki,bizzat oradaydım...-Güner Ümit'i protesto eyleminde kendiliğinden gelişen olayda tabiiki provaktörlere gün doğmuştu,ama o rahmetlinin can siparane gayreti istenmeyen olayları önledi...ha keza Gazi Olayları arefesinde o zaman ki Sağlık Bakanı Yıldırım Aktuna'nın ziyareti sırasında yine aynı...
Toplumsal olaylara YÜREKTEN inanarak müdahale ettiğinizde,karşıdaki güç ne kadar donanımlı olursa olsun önlenir...
Madımak olayının tetikçileri bellide,bize göre o makama Alevi oylarıyıla gelmişler esas sorumlu,Maraşta öyle değilmi...
Bu nedenle şeytan ayrıntıda gizlidir,Madımak Katliamının aydınlanmayan o kadar noktaları var ki,inşallah aydınlatacağız...
Yine bu sitemizde yayınlanan ve Aziz Nesinin oğlu tarafından yönetcimiz Sevgili Alevimene gönderilen bilgiyi okumanızı tavsiye ederim...
Sevgilerimle...
Bektaş ÇELEBİ
Haklisin Bektaş Çelebi.. Vergi ödüyoruz bu memlekete ama burokratik kadrolarda yokuz.. Sivasta gerceklesen olaylarda kimse müdahele etmiyor saatlerce süren olaya. Ne polis nede ordu. Sivasta Koskocaman garnizonda yönetim kademesinde olmadigimiz icin bunlar olmustur..
Bir baski unsuru olustumamiz olmasi lazim neden bizim genclerimiz 95 puan alipta yerlestirilmiyor.. Biz kimseden kayirma istemiyoruz sadece eşitlik istiyoruz.. Ve bunun yoluda birlik olmada ve ekonomik anlamda güçlü olmadan geçiyor..
Bu konusmalarimiz bazilarinca yobazlik olarak yorumlansada.. Sirf bu yüzden alevi yobazı diyecekseniz EVET BEN YOBAZIM...
önerilen dogrudur fakat bu zaten bütün azinliklar için geçerlidir. Yahudiler mesela sayi olarak 3 buyuk din arasinda en dusuk duzeydeler ama yetkilerini dusunun... Türkiyedeki Lazlari düsünün. Egitim sart ! :-)
önerilen dogrudur fakat bu zaten bütün azinliklar için geçerlidir. Yahudiler mesela sayi olarak 3 buyuk din arasinda en dusuk duzeydeler ama yetkilerini dusunun... Türkiyedeki Lazlari düsünün. Egitim sart ! :-)
Yahudilerin bu güce nasil geldiler.. Kendi iclernideki dayanisma ile.. Alman nufusun %5 olusturan israillerin Almanya da kazanılan nobel de ki oran %25 ve ticaretle iliskilerini biliyoruz ve su andaki durumlarinin bu calisma disiplini ve zeka ile.. Sonradan bu dunyayi nasil hukum edebilirim diye olusturduklari taktikler v.s ..
Tam bagımsız ve demokratik bir türkiyede zaten böyle bir problem olmaz ama oncelik hangisi derseniz yukarda anlattigimdir bence
Tam bagımsız ve demokratik bir türkiyede zaten böyle bir problem olmaz ama oncelik hangisi derseniz yukarda anlattigimdir bence
bu cümlenizi okumamışım dalgınlıktan.pardon
EŞİTLİK PARTİSİ 25.06.2006, 22:31 Sn.Gannush...
Allahaşkına siz uzaydamı yaşıyorsunuz...neden Aleviler bir öneri getirdiğinde bu denli tepki veriyorsunuz,biz geçmişi ve mevcut durumu konuşuyoruz...
-Siz Yatılı okulda bu Alevidir diye koğuşa alınmadığını duydumuzmu...
-Siz hiç askerde uyuduğu sanılan bir Alevi askerin,yakın arkadaşları gözüken arkadaşlarının,Alevi bayanlar hakkında ağza alınmayacak ifadeler kullandığını duydunuzmu...
-Memuriyet hayatında Alevi bayanlara neler yapılmak istendiğini duydunuzmu...
bunları saymaya kalksam sitemizin tüm alanları dolar...
Kalkmışlar efendim,o yaptıysa,diğerinin kabahatı ne,canım o diğerini insanca susturmuşmu,azarlamışmı,ulu orta utanmıyormusunuz böyle şey olurmu demişmi...yok.
Kalkmışsınız hayali şeylerle bir şeylere karşı çıktığınızı sanıyorsunuz...
Tekrar edelim,bizim hakkımızı aramamız ne ırkçılık,ne şovenlik en ayrımcılık...
Bize hakaret etmeyin demek eğer bu şekilde anlaşılıyorsa varsın ne derlerse desinler...
Madımakta,Maraşta yapılanları hangi insan kabul eder,iş olsun diye bunlar yazılıp çizilmiyorki...lütfen,
Kin tohumlarını biz ortaya saçmadık,saçanlara temizletinceye kadar da bu mücadelemiz sürecek...
Bu işler öyle palavralarla olmaz,YÜREK ister,Yürek...
Öyle önümüze siyasi şablonlar koyarak,uyduruk sloganlarla bu işler çözülmez...
Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki Alevi Uzay aracı yola çıkmıştır...binen biner...
Sevgilerimle...
Bektaş ÇELEBİ
Sayın Eşitlik Partisi
Ben Alevilere ayrımcılık yapılmadığını söylemedim.
Slush'ın yazdıklarına yanıt yazmıştım. Özünde demek istediğim şey şu idi : Aleviler ayrımcılığa karşı çıkarken, kendileri cemaatçi çizgide kalmamalılar.. Benim bahsettiğim bu.
Tabii ki Türkiye'de Alevilere baskı var.
Yanlış anlaşılmayı da düzelttik daha sonra, Slush ile mesajlaşarak.
Selamlar
EŞİTLİK PARTİSİ 26.06.2006, 11:00 Sevgili Gannush...
Nazik açıklamanıza teşekür ederiz...
Sevgilerimizle...
Bektaş ÇELEBİ
|
|