Bize Peygamber Gerekli Değil
Muhammed Miraç'tan dönerken şehirde bir kubbe gördü. Bu kubbe ilgisini çekti. Yürüyüp onun kapısına vardı. İçeride birileri sohbet ediyordu. Hz. Muhammed içeri girmek için kapıyı vurdu, İçerden bir ses geldi:
- Kimsin ve niçin geldin? diye sordu.
Hz. Muhammed:
Ben peygamberim. Açın içeri gireyim. Erenlerin güzel yüzlerine göreyim, diye karşılık verdi. İçerden:
- Bizim aramıza peygamber sığmaz. Var peygamberliğini ümmetine yap, dediler.
Bunun üzerine Muhammed kapıdan çekildi. Tam gideceği sıradan Tanrı'dan bir ess geldi:
- Ey Muhammed o kapıyı vur, buyurdu.
Tanrı'nın buyruğu üzerine Muhammed yeniden o kapıya varıp kapıyı çaldı. İçerden:
- Kim o? diye sordular. Hz. Muhammed:
- Ben peygamberim. Açın içeri gireyim. Mübarek yüzlerinizi göreyim dedi. İçerden: - Bezim aramıza peygamber sığmaz. Ayrıca bize peygamber gerekli değil dediler
whitehat
18.08.2005, 08:17
Merhaba Piro Kardeş Buraya yazdığın yazının kaynağını da yayınlarmısın?. Bu rivayeti kim nakletmiş. Hangi Kitap veya nerde geçiyor. Onları yazman Mümkün mü? Ayriyeten sen buraya bir konu açmışın "Bize Peygamber Gerekli Değil" diye. sizde Bilirsiniz ki Peygamberlik sadece dinleri tebliğ etmek, yaymak ve anlatmak için gönderildi..
Saygılar..
Bize Peygamber Gerekli Değil
Muhammed Miraç'tan dönerken şehirde bir kubbe gördü. Bu kubbe ilgisini çekti. Yürüyüp onun kapısına vardı. İçeride birileri sohbet ediyordu. Hz. Muhammed içeri girmek için kapıyı vurdu, İçerden bir ses geldi:
- Kimsin ve niçin geldin? diye sordu.
Hz. Muhammed:
Ben peygamberim. Açın içeri gireyim. Erenlerin güzel yüzlerine göreyim, diye karşılık verdi. İçerden:
- Bizim aramıza peygamber sığmaz. Var peygamberliğini ümmetine yap, dediler.
Bunun üzerine Muhammed kapıdan çekildi. Tam gideceği sıradan Tanrı'dan bir ess geldi:
- Ey Muhammed o kapıyı vur, buyurdu.
Tanrı'nın buyruğu üzerine Muhammed yeniden o kapıya varıp kapıyı çaldı. İçerden:
- Kim o? diye sordular. Hz. Muhammed:
- Ben peygamberim. Açın içeri gireyim. Mübarek yüzlerinizi göreyim dedi. İçerden: - Bezim aramıza peygamber sığmaz. Ayrıca bize peygamber gerekli değil dediler
Valla ben hic bir sey anlamadim...:3D_NG (26
bir de bize peygamber gerekmez diyecek erenlerin oldugunu zannetmiyorum...
zaten konu tam olarak bitmemis gibi tinliyor...
Merhaba Piro Kardeş Buraya yazdığın yazının kaynağını da yayınlarmısın?. Bu rivayeti kim nakletmiş. Hangi Kitap veya nerde geçiyor. Onları yazman Mümkün mü? Ayriyeten sen buraya bir konu açmışın "Bize Peygamber Gerekli Değil" diye. sizde Bilirsiniz ki Peygamberlik sadece dinleri tebliğ etmek, yaymak ve anlatmak için gönderildi..
Saygılar..
Buyur dostum kaynak burasdandir
http://www.karacaahmet.net/index_main.asp
saygilarimla
Piro
whitehat
18.08.2005, 15:40
Onu bende buldum Piro ama orada da bu kıssa kimden nakledilmiş nereden gelmiş onu bulamadım. Ben sizden bunu istiyorum. Yoksa sana istediğin konu hakkında istediğin bilgiyi bulayım. Ama sahih kaynak olmadıkca buna da inanmam söz konusu değildir.. Hele Hele Alevi olsun sunni olsun Hz. Muhammed (s.a.v) severler. Eğer Böyle bir şey söz konusu olsayı cemlerde "Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali" denmezdi..
Saygılar...
Piro lütfen biraz saygili ol!!!!
Baska yerden alintiladigin yaziyi ya tam yaz ne denmek istendigi anlasilsin.
Ya da buraya aktarma.
Sen o yaziyi karacaahmet ten degil asagida yazdigim yerden almissin.
http://f27.parsimony.net/forum66192/
Cünki yazidaki harf hatasi bile aynisi. (bezim aramiza peygamber sigmaz)
Karacaahmet sitesinden aldiysan tam metini buraya yaz.
Ayrica bu yazinin kaynagini baska bir forumda buldum yazinin devamini okudum.anlatilmak istenen senin baslik atip yazdigin manada degil.
Adam gibi yazacaksan yaz.!!!
böyle bir saçmalık böyle bir terbiyesizlik olamaz lütfen forum a konu eklerken biraz kendimizi denge altında tutalım.mademki dengesizin biri öle salakça bir laf etmiş senin bir müslüman olarak bunu yayınlamaya hakkın yok.hepimiz müslümanız önce allah sonra muhammet yolundayız bunu unutmayalım...yazınızı kınıyorum
türküdostu
22.05.2006, 02:42
muratt neden bu kada r tepkilisin. bu arkadaşımızın annlattığı hikayede doğrudur ve kırklar cemi diye geçer. arkadaşıma destek veriyorum.
Hani derler ya yarı sofu dinden
Yarı doktor Candan edermiş
Burdada aynı durum var. Bu konu Kırklar Semahının oluşu ile ilgilidir. Kırklar Cemi dediğimiz konu tarihidir ve gerçektir. Ama arkadaşımız ne akla hikmet bilerekmi bilmeyerekmi yaptı bilinmez tam bir saçmalık oluşmuş.
Birincisi konun devamını aktarmamış, Devamında ise Peygamberin sözünü Allahın kulu, yolsulların hizmetçisi diye değiştirdikten sonra alınması ve Sonrası bir üzümün kırklara dağıtımı konu edilir.
Ama bu konunun başlığından tutunda anlatımına kadar hepsi bir olayın nasıl amacından çıkarılacağına nasıl farklı algılama ve anlatıma sebep olacağından tutunda birçok sorunun cevabı var.
Bu nedenle bu konuyu kapatıyorum ve kırklar semahını merak eden arkadaşlarım bu konuyla ilgili yeterince topik var ve geniş açıklamalar. Ordan faydalanabilir.
Saygılar, İyi Forumlar