Orijinalini görmek için tıklayınız : Hz.ALI ALLAH'IN ASLANI
Kırklar Cemi, Alevi Bektaşi ibadetinin esası olarak kabul edilen Cem ve Semah döneminin mitolojik kaynağı varsayılmaktadır. Bu efsanevi anlatım; katı, kuralcı, şekilci ibadet biçimi olan İslam'ın Sünni (Hanefi, Şafii v.s.) yorumuna karşı alternatif bir ibadet biçimidir. Anlatımda geçen birçok öğe ve verilen mesaj Alevi dünya görüşünün kaynağı sayılır. "BİRİMİZ KIRK KIRKIMIZ BİRDİR BİZİM.." Kaynaklara göre, "Hz. Muhammet, atı Burak ile bir gece Mirac'a çıkar. Cenab-I Hak ile 90 bin kelam konuşur. Bunun 30 bini sırrı hakikat olup Hz. Ali'de kalır. Miraç'ta Hz. Muhammet'e; süt, bal ve elma verildiği rivayet edilir. Bal aşka, süt sevgiye elma ise dostluğa işaret eder. Muhammet, Mirac'a çıkarken yoluna bir kükremiş aslan çıkar. Aslan yolunu keser. Gaipten bir ses (nida) gelir. "Parmağındaki yüzüğü aslanın ağzına atması" istenir. Muhammet böyle yapar aslan sakinleşir, yoluna devam eder. Muhammet, Cenab-I Hak ile görüştükten sonra şehre döner. Yolda bir dergâha rastlar. Merak edip gidip kapısını çalar. İçerdeki ses; "Kimsiniz?" der. Muhammet ise; "Ben peygamberim içeriye girmek istiyorum" der. Kapı açılmadan içerden gelen ses; "Peygamberliğini git ümmetine yap. Bizim aramıza peygamber sığmaz" der. Hz. Muhammet kapıdan ayrılıp yürümeye başlayınca gaipten gelen ses ayrılmamasını kapıyı yeniden çalmasını ama yanıtı farklı vermesini söyler. Muhammet yine kapıyı çalar: İçerden yine; "Kimsiniz" diye sorulur. Bu kez Hz. Muhammet; "Bende sizden biriyim. Bir insanım. Sizi görmek istedim" der. Bu yanıttan sonra kapı açılır. Muhammet içeri alınır. İçerden "Hoşgeldin sefa getirdin, uğur getirdin" diyerek karşılarlar. Hz. Muhammet içerde oluşmuş bir meclis görür. Hatta sayımını da içinden yapar. Tam 39 kişi vardır. Üstelik bu meclis kadın ve erkeklerden oluşmuştur. Bunların 22'si erkek 17'si kadındır. Muhammet' yer gösterilir. O'da gösterilen yere oturur. Hz. Ali'de meclistedir. Muhammet tesadüfen Ali'nin yanına oturur. Hz. Muhammet sorar. "Size kimler denir?" der. "Bize Kırklar denir" diye yanıt alır. "Ama burada 39 kişi saydım" der. "Selman-ı Pak Can Parstadır"denir. "Peki sizin ulunuz, büyüğünüz, küçüğünüz kim" diye sorar Hz. Muhammet. Gelen yanıt şöyle olur: "Bizim küçüğümüz, büyüğümüz yoktur. Küçüğümüz de uludur, büyüğümüz de uludur. Birimiz kırkımız, kırkımız birimizdir" denir. Bunun üstüne Muhammet meclisten bunu kendilerine kanıtlamalarını söyler. O sırada Ali kolunu uzatır ve gömleğini sıyırır. İçlerinden biri "destur" diyerek bıçağın ucu ile kolunu hafif kanatır. Kolundan bir damla kan akar. Onu, her can'ın kolundan birer damla kanın gelmesi izler. 40. canın bir damla kanı da pencereden içeri gelir. Bu ise Selman-ı Pak'ın kanıdır. Sonra Hz. Ali kolunu bağlar, hepsinin kanaması durur. Selman-ı Pak, Parstan dönüşte bir üzüm tanesi getirir. O'nu Hz. Muhammet'e verir ve bölüştürmesini ister. Muhammet erilen kapta üzüm tanesini ezer, çıkan dem meclisteki kadın-erkek canlara dağıtılır. Kırklar üzüm suyunu içerler. Hep birlikte mest olurlar. "Ya Allah" deyip semah dönerler. Hz. Muhammet'te onlara katılır. Büyük bir coşku ile vecd halinde semah dönülürken Hz. Muhammet'in başından sarığı (imamesi) düşer. Kırk parçaya bölünür. Kırklar parçaları bellerine bağlarlar, kemerbest olurlar. Hz. Muhammet, Kırklar Meclisi'ne pirlerini sorar. "Pirimiz Ali'dir" derler. Böylece, Hz. Muhammet, Ali'nin de orada olduğunu öğrenmiş olur. Ali, Hz. Muhammet'in yanına gelir. Hz. Muhammet Ali'nin parmağında, Mirac'a giderken "aslana" verdiği yüzüğü (hatemi) görür. Ali'ye sarılır, O'nu bağrına basar." Alevi inancında; kadın ve erkek canlardan oluşan Kırklar Cemi'nin tayin edici önemi vardır. Anadolu Aleviliği'nin inanç temellerinin, yaşam biçiminin, dünya görüşünün, felsefesinin kökleri bu söylencede aranmalıdır. Kadın ve erkek canlardan oluşan Kırklar Meclisi, mitolojik anlamda da olsa Alevilerin dinsel ve sosyal örgütlenmelerinin tarihsel kaynağı kabul edilebilir. Bu anlamda da bu söylencede geçen sembolik özellikler Alevilik açısından ayırtedici öneme sahiptir. Kırklar Meclisi'nin kadın ve erkekten oluşumu kadın ve erkek eşitliğinin önemini vurguluyor. Kırklar Meclisi ile Hz. Muhammet arasındaki diyalogdaki vurgulardan; "birimiz kırk, kırkımız bir" olgusu eşitliği, insan olmayı, türab olmayı vurguluyor. Gerçeğin gökte değil, yerde olduğu meclisin sembolik önemi ile vurgulanıyor. Herkesin eşit ve ulu olması; vahdette kesret, kesrette vahdet (varlıkta birlik, birlikte varlık) ilişkisini ifade ediyor. Kaynakta; Alevi inancında Tanrı'nın, Peygamber'in ve insanın yeri belirtilmektedir. Aslan ve yüzük sembolü ise; insanın Tanrı'nın bir ifadesi; O'nun bir yansıması, parçası olduğu, Adem'in Hakk'ın halifesi olduğu anlayışını vurgulaması açısından önemlidir. Bu örnekte Alevi-Bektaşi ibadeti olan Cem'in ve Semah'ın da kökleri belirtilmiş oluyor. Bu söylence; Anadolu'da yaklaşık bin yıldır her tür olumsuzlanmaya karşılık Alevilerin Cem ve cemaatlerinde, sosyal hayatlarında kadını bir bütünün ayrılmaz parçası gören, lokmasını yoksullarla kırka bölerek paylaşmasını bilen, insana en yüksek değeri veren Aleviliğin sağlam mayasını da ele veriyor.
whitehat 19.08.2005, 19:48 Ya Piro Yapma kardeşim Bu gibi yazıları nereden buluyosun anlamadım gitti. Sana inandırıcı geldimi sence. Muhammet yine kapıyı çalar: İçerden yine; "Kimsiniz" diye sorulur. Bu kez Hz. Muhammet; "Bende sizden biriyim. Bir insanım. Sizi görmek istedim" der. Bu yanıttan sonra kapı açılır. Muhammet içeri alınır. İçerden "Hoşgeldin sefa getirdin, uğur getirdin" diyerek karşılarlar. Hz. Muhammet içerde oluşmuş bir meclis görür. Hatta sayımını da içinden yapar. Tam 39 kişi vardır. Üstelik bu meclis kadın ve erkeklerden oluşmuştur. Bunların 22'si erkek 17'si kadındır. Muhammet' yer gösterilir. O'da gösterilen yere oturur. Hz. Ali'de meclistedir. Muhammet tesadüfen Ali'nin yanına oturur.
Bir mecliste Hz. Ali (r.a) Bulunacak ve kapıdan seslenen Hz.Muhammed (s.a.v) olcak ta o kapı acılmayacak.. Sen inaniyormusun bunun böle olduğuna...Hz.Ali (r.a) Hz.Muhammedin Kılına Zarar gelmemesi için coğu zaman vucudunu siper etmiş sen gelmişin ne diyorsun.. Kardeşim bu safsata yazıları yazmayı bırak Allah'ını seversen..
Saygılar....
Piro Can Allah razi olsun senden.
Whitehat kardesim neden öyle söylüyorsun bütün aleviler kirklar cemini bilirler senin niye acaibine gittiki anlamadim?
whitehat 19.08.2005, 23:47 Ya kırkları bilirler biliyorum gülizar ama benim kızdığım nokta yazıda gecen alanların celişkisi benim acayibime giden bu. Şimdi söyle diyelim Hz.Ali ;Hz.Muhammed'in(s.a.v) Dinine inanan ilk Müslümanlardan, aynı zamanda damadidir yakınından biridir. Madem Böyle bu mecliste Hz.Ali(r.a) var nasıl onun bulunduğunu görmez..
Piro "Muhammet' yer gösterilir. O'da gösterilen yere oturur. Hz. Ali'de meclistedir. Muhammet tesadüfen Ali'nin yanına oturur." yazmış ve "Hz. Muhammet, Kırklar Meclisi'ne pirlerini sorar. "Pirimiz Ali'dir" derler. Böylece, Hz. Muhammet, Ali'nin de orada olduğunu öğrenmiş olur." bunu yazmış bu iki satırı dikkatlice okuyun celişkiyi sizde göreceksiniz..
Saygılar
Ya Piro Yapma kardeşim Bu gibi yazıları nereden buluyosun anlamadım gitti. Sana inandırıcı geldimi sence. Muhammet yine kapıyı çalar: İçerden yine; "Kimsiniz" diye sorulur. Bu kez Hz. Muhammet; "Bende sizden biriyim. Bir insanım. Sizi görmek istedim" der. Bu yanıttan sonra kapı açılır. Muhammet içeri alınır. İçerden "Hoşgeldin sefa getirdin, uğur getirdin" diyerek karşılarlar. Hz. Muhammet içerde oluşmuş bir meclis görür. Hatta sayımını da içinden yapar. Tam 39 kişi vardır. Üstelik bu meclis kadın ve erkeklerden oluşmuştur. Bunların 22'si erkek 17'si kadındır. Muhammet' yer gösterilir. O'da gösterilen yere oturur. Hz. Ali'de meclistedir. Muhammet tesadüfen Ali'nin yanına oturur.
Bir mecliste Hz. Ali (r.a) Bulunacak ve kapıdan seslenen Hz.Muhammed (s.a.v) olcak ta o kapı acılmayacak.. Sen inaniyormusun bunun böle olduğuna...Hz.Ali (r.a) Hz.Muhammedin Kılına Zarar gelmemesi için coğu zaman vucudunu siper etmiş sen gelmişin ne diyorsun.. Kardeşim bu safsata yazıları yazmayı bırak Allah'ını seversen..
Saygılar....
sen ozaman kirklar ne anlama geldiyini anlamadin bunlar burada yazilmisa bunlari hikaye gibi okumucaksin her sozun bir manasi ve anami vardir
bak kardesim kirklar aleviliyin temelerindendir ha sen inanmasin o senin bilceyindir saygim vardir ama inanlarada saygin olsu deyilmi
saygilarimla
Piro
Hic kendinize sordunuzmu... bu aleviligin temeli olan kirklar kimlerdir?
ben size yaniti vermeye calisayim:
dedemiz bunu söyle belirtiyor:
6 cihan peygamberleri:
Hz Adem,
Nuh peygamber,
?brahim Peygamber,
Musa peygamber,
?sa peygamber ve
Hz. Muhammed.
Bundan başka 5 bacılar:
Hz Havva.
Hz. Meryem,
Hz. Asiye,
Hz. Hatice,
Hz. Fatıma.
12 imamlar,
Imam Aliyün Mürteza
Imam Hasan-ül Mücteba
Imam Hüseyin dest-i kerbela
Imam Muhammed Bakir-ül baka
Imam zeynel-aba
Imam Cafer-i sidki sefa
Imam Musayi Kazim cismi pak
Imam Ali Riza piri Horasan
Imam Aliyül naki
Imam Muhammed Taki
Imam Hasan-ül Askeri
Imam Muhammed Mehdi sahip zaman
17 kemerbestler’dir. Bunların hepsi temiz, masum, pak, salih ve muttakidirler.
Ø1-Selmanı Farisi
Ø2-Ebubekir’in oğlu Muhammed
Ø3-Malik Eşter
Ø4-Yaser’in oğlu Ammer
Ø5-Veysel Karani
Ø6-Ebuzer Gaffari
Ø7-Haris’in oğlu Huzeyme
Ø8-Bedil Hazani’nin oğlu Abdullah
Ø9-Tihan’ın oğlu Ebul Heysemut
Ø10-Adil Haris’in oğlu Abdullah
Ø11-?ebani’nin oğlu Haris
Ø12-Utbe’nin oğlu Haşim
Ø13-Ebu Huzeyfe’nin oğlu Muhammed
Ø14-Kamber Ali Sultan
Ø15-Vezza’nın oğlu Murtefi
Ø16-Kays Hemedani’nin oğlu Sa’tt
Ø17-Abbas’ın oğlu Abdullah’tır.
Insallah sizi aydinlatabildim
saygilarimla
Bir zerrede g?rm?sem
ALINTI YAPMAYI BECEREMEDİĞİM İÇİN KOPYALA YAPIŞTIR OLAYINI YAPTIM.ÖZÜR DİLİYORUM ALINTI YAPTIĞIM DEM_DOST CANDAN.PEKİ BURDAKİ KIRKLARLA DEM_DOST UN BAHSETTİĞİ KIRKLAR AYNIMI FARKLIMI.?
Cevabını vereyim ; gerçeğin demine hü deyip hak lokmasını yiyenlerdir ...
ALLAH , MUHAMMED YA ALİ ...
ErcanASGAR 24.10.2005, 21:30 Cevabını vereyim ; gerçeğin demine hü deyip hak lokmasını yiyenlerdir ...
Selam kardes.Cok güzel cevap yazmíssín.
Kardes, gösterdigin siteye abone oldum.Hayírlísí bakalim insallah memnun olurum.
Allah Hû Allah ûmme salli ala Muhammed ve ala Ali Muhammed
EŞİTLİK PARTİSİ 27.10.2005, 18:19 EŞİTLİK PARTİSİNDEN TEŞEKÜR
Sevgili Saygılı
Kırklar cemi konusunda yaptığınız bu güzel açıklama için sizi canı gönülden kutlar saygılar sunarım.
Bektaş ÇELEBİ
Kırklar mistik bir anlatımdır.Gerçek olup olmadığı net olarak bilinmese de dinsel olarak anlamı vardır.Mistik anlatımlar çogunlukla gerçekleşmemiş hayali bir olayı veya kişiyi desteklemek için çıkartılmasına rağmen zaman içerisinde gerçekmiş gibi görünür ve amacı olan kaynaşımı, büyütülmeyi sağlar.
Kırklar cemi olayının anlatımlarında kimi kaynaklar 22 erkek 17 kadın, kimi kaynaklar ise 21 erkek 19 kadından oluştuğunu nakleder.
Hic kendinize sordunuzmu... bu aleviligin temeli olan kirklar kimlerdir?
ben size yaniti vermeye calisayim:
dedemiz bunu söyle belirtiyor:
6 cihan peygamberleri:
Hz Adem,
Nuh peygamber,
?brahim Peygamber,
Musa peygamber,
?sa peygamber ve
Hz. Muhammed.
Aleviliğin gerçek anlamda temeli olarak bu isimleri sıralamadın sanırım.
ErcanASGAR 30.10.2005, 01:36 Burdan tüm bektasilere sesleniyorum.Sizlere selam bile yakísmaz.Sizler Alevi kesinlikle degilsiniz felsefesi olan BEKTASI'siniz.Sizin yüzünüzden GERCEK ALEVI'leri tanímayan insanlar Aleviligi dinsiz imansíz olarak biliyorlar.Keske diyorum keske harbi insanlar olsaydíníz Anadolu Aleviligi degilde ANADOLU BEKTASILIGI olsaydí.Sizler Hünkar Hací Bektas Veli hazretleri degil Yavuz Sultan Selim yolunda yürüyorsunuz.Söyleyin bakalím Osmanlí zamanínda 'Sah Ismail taraftari olan gercek Aleviler ve iran ile iliskisi olan Aleviler sehit edildi ve Anadolu Aleviligi demiyorum Anadoluda kalan Aleviler ya Bektasilestirilecek yada Sünni lestirilecek emri verildi.
Ccgunal'í gercektek teprik ediyorum cünkü kendisi mesajda; bektasilerin kullandíklarí takma ismi;"Anadolu Alevileri Ali yolunda gitmezler" Ccgunalín bu harbi sözüne baska bir sey söylenmez.
Neyse ben sizleri bos sözlerinizle bas basa bírakíyorum.Artík bu siteden ayrílíyorum.Son söz;
yer ve gökyüzünü,gezegeni ve tüm âlemi canli cansiz olan herseyi süphesiz yaratan Yüce Rabbimiz'in intikamí ve azabí cok mütis olacagíní asla unutmayin,hesap günü yaklasíyor.Peygamber efendimiz Hz.Muhammed(saav) ile Hz.Ali(as) Kur'anKerim-Ehli Beyt(Allah'ín selamí ve rahmeti onlarín üzerinde olsun,Allah'ín naleti ise onlarí kötüleyen lerin düsmanlarín üzernde olsun)'imizin Sia Ali(Hz.Ali taraftarí) adí Alevi yolundan gitmeyenler asla ve asla ALEVI olamayacaklaríní bilin.Alevilik ILAHI ve Bektasilik FELSEFIDIR.Sizler düssel Felsefi Bektasisiniz.
Allahûmme salli ala Muhammed ve ala Ali Muhammed
rockçı turna 30.10.2005, 02:30 Burdan tüm bektasilere sesleniyorum.Sizlere selam bile yakísmaz.Sizler Alevi kesinlikle degilsiniz felsefesi olan BEKTASI'siniz.Sizin yüzünüzden GERCEK ALEVI'leri tanímayan insanlar Aleviligi dinsiz imansíz olarak biliyorlar.Keske diyorum keske harbi insanlar olsaydíníz Anadolu Aleviligi degilde ANADOLU BEKTASILIGI olsaydí.Sizler Hünkar Hací Bektas Veli hazretleri degil Yavuz Sultan Selim yolunda yürüyorsunuz.Söyleyin bakalím Osmanlí zamanínda 'Sah Ismail taraftari olan gercek Aleviler ve iran ile iliskisi olan Aleviler sehit edildi ve Anadolu Aleviligi demiyorum Anadoluda kalan Aleviler ya Bektasilestirilecek yada Sünni lestirilecek emri verildi.
Ccgunal'í gercektek teprik ediyorum cünkü kendisi mesajda; bektasilerin kullandíklarí takma ismi;"Anadolu Alevileri Ali yolunda gitmezler" Ccgunalín bu harbi sözüne baska bir sey söylenmez.
Neyse ben sizleri bos sözlerinizle bas basa bírakíyorum.Artík bu siteden ayrílíyorum.Son söz;
yer ve gökyüzünü,gezegeni ve tüm âlemi canli cansiz olan herseyi süphesiz yaratan Yüce Rabbimiz'in intikamí ve azabí cok mütis olacagíní asla unutmayin,hesap günü yaklasíyor.Peygamber efendimiz Hz.Muhammed(saav) ile Hz.Ali(as) Kur'anKerim-Ehli Beyt(Allah'ín selamí ve rahmeti onlarín üzerinde olsun,Allah'ín naleti ise onlarí kötüleyen lerin düsmanlarín üzernde olsun)'imizin Sia Ali(Hz.Ali taraftarí) adí Alevi yolundan gitmeyenler asla ve asla ALEVI olamayacaklaríní bilin.Alevilik ILAHI ve Bektasilik FELSEFIDIR.Sizler düssel Felsefi Bektasisiniz.
Allahûmme salli ala Muhammed ve ala Ali Muhammed
aslında bu üsluba cewap ta verilmez ya neyse;
öncelikle buradan ayrılıyor olmanıza sevindim ve sunu cok ii bilinki bu düsüncelerle asla aleviler arasında barınamayacak, su anda oldugu gibi
ortamı terk etmek zorunda kalacaksınız... siz alevileri şiilestirmeye calısanlar bizler için yobaz sünnilerden daha tehlikelisiniz...
eger bizlerle diyalog kurmak isterseniz;
-öncelikle dedelerimize,pirlerimize, cemimize saygısızlık etmemeyi ögreneceksiniz!!!
-alevileri oldukları gibi kabul edeceksiniz!!!
-sunu artık o anlamaz kafalarınıza sokun; hiç bir alevi köyünde köy halkı tarafından yapılmıs bir camii yoktur!!! yani aleviler ibadetlerini camilerde yapmamıslardır hiç birzaman!!! pirlerini bekleyip cem olmuslardır(siz begenin yada begenmeyin böyle olmustur)
-allah toplumumuzu sizin fesatlarınızdan korusun; allah allah!!!
NOT; bunları yazan bir bektası degil bir kızılbas-alevidir!!!
tamamen Rockercrane kardesime katiliyorum,sana cevap da verilmez ama büyüklük bizde kalsin.
asil sizin yüzünüzden Islam'in adi kötüye cikti bütün dünyada,Terör olarak biliniyor sayenizde,Aleviligi Türkiye dekiler bile bilmiyorki baska kim bilsin,Tanima firsati bulan Insanlarda Bizim Aleviligimize hayran oluyor,Islam bu ise cok güzel mis diyorlar,tam bir Baris mesaji diyorlar,gercek Islamin mesajida buydu ama iktidar malesef hep Islami bilmeyenlerin eline gectigi icin Tam taninmamistir,Er lerimize Pir lerimize dil uzatacagina kendine bak,sen mi zor sartlar altinda canini ortaya koydun da insanlara temiz mesaji bu güne kadar getirdin bu hizmet ölcülmez bir nimet'tir,onlar para pul icin yollarindan dönmediler,sizlerin kolayina gelir tabi hazirdan beslenmek,söyle Ehlibeyt'tin icin bir parmagini feda edermisin? Pirlerimiz karsiliksiz hizmet vermisler'dir Pir Sultan lar,sah Hatayi leri,Hallaci Mansurlari düsün,bütün hak asiklari neden canlarina kast edilmistir sence, onlar senin gibi namaz kilmadilar,namaz kilmadiklari icin,Islami bizim gibi bildikleri icin asildilar,yakildilar,kesildiler,kefensiz diri diri gömüldüler,halende Cedimmizin yolunda ki canlar Tehlikedeler,tabiki siz tüyersiniz.
eger bana olsaydi saygisizligin birsey söylemezdim ama Pir lerimize yolumuza söz söyletmeyiz. az oldu ama zaten fazlasinida anlayacagini sanmiyorum.
izmirksk 30.10.2005, 15:18 izmirde çevremde gördüğüm bir kısım şiiler(caferiler) faşistler için çalışıyor.biz aleviler herşey oluruz ama sol olmayız diyorlar.
aliden,ehlibeytten konu açılınca sorun yok ama iş pratiğe gelince ayrılıklar çıkabiliyor.hadi buda karşılıklı anlayışla aşılabilir.kimse ibadetini dayatmaz ise sorun yok.
ama alevileri düşman gibi gören kesimlerle işbirliğine giderlerse orada dur demek lazım(bunu yazmaktaki maksadım bütün şiileri kastetmiyorum ama izmirde caferi-şii olanların bazılarının mhp üyesi olması ve onlar için çalışması )orada dur dememizi gerektiriyor.en azından faşistlerle işbirliği benim hassas noktalarımdan birisi.nedenide çok basit aleviler solcudur.yada başka ifadelerle sosyal demokrat/aydın/çağdaş/devrimci artık ne derseniz deyin.halbuki faşistler bunlara karşıdır.ve günün birinde bu değerlere yeniden saldırdıklarında ilk hedefleri aleviler olacaktır.bu tehlikeden kendilerini korumak isteyen bazı aleviler solu terkedebilirler.ama kalanlarla yola devam edeceğiz
EŞİTLİK PARTİSİ 30.10.2005, 21:09 EŞİTLİK PARTİSİNDEN
Sevgili Dostalar...
İnsanın en özgür olduğu mekan evidir,yada insanın bulunmadığı yerlerdir,hal böyle olunca konuya hayattan örneklerle gireyim,bilirsiniz ki,televizyonda reklamını seyrettiğiniz bir ürüne,en kısa yoldan ulaşacağınız bir yerde ulaşamazsanız inanmazsanız,kimseye akıl vermek haddimiz değil,illa bizim dediğimiz doğrudur demekte totaliter anlayışın bir insanda yansımasıdır ki,onu da şiddetle ret ederiz,bu uzun girişten sonra,ülkemizin bir yerinde,yerleşim alanı dışında ki bir pınar başında yemek yiyerek eğlenen üç arkadaştan biri,karşı yamaçta hayvan otlatan çobanı gösterip arakadaşlarına dönerek,
size şu gördiğünüz çobanı size küfrettireyim mi deyince,diğer arkadaşları,canım adam durup dururken bize niye küfretsin derler,diğeri zaman geçirmeden çobana dönerek yüksek sesle,çoban çobaaan yanındakilerin ...........deyip galiz bir küfür savurur,çoban biraz durur,o da,o topluluğa dönerek,ben de senin yanındakilerin .........diyerek diğerinin küfürüne eşdeğerde küfür eder,konuyu provakte eden,arkadaşlarına dönerek,bak gördünüzmü çoban size küfretti diyerek hınzırca gülümser....
Bunu siyasi tahlile tabi tutarsak,G-8 Ülkeleri Konsorsyumu birliği (Emperyalistler),kendileri karşılarında birleştiklerin de tehlike oluşturacak düşünce sistemlerinin mensuplarının aralarındaki farklılıkları körükleyerek,hatta savaştırarak,asla bir araya gelmemeleri için elinden gelen gayretleri harcar,hatta bu hareketler öyle iyi niyetle yapılır ki,korkunç boyut ortaya çıkınca o iyiniyetle eleştriyi yapanlar bile artık bu dramı önleyemez ve bu işi hazırlayanlar ellerini oğuşturarak başarılarını kutlarlar,bu işlem bu günlerde çok revaçta,geçmişte de Devrimci Siyasetler arasında yaşandı,burda,yönetimlerle yönetilenlerin farklılığını iyi tahlil etmek gerekir,getolara hapsedilen halklarla,o getoları yönetenler asla aynı değildir,yaşamım da bunu mücadelesini vererek,türlü iftira ve karalamalara maruz kalarak,ağır bedeller ödeyerek,tabiri caizse iki cami arasında beynamaz kalarak,zaman zaman da tek başıma mücadele vererek,pınarın başındaki olayları açıklamaya çalıştım,bu gün içinde şuna kesinlikle inanın ki,savunduğumuz düşüncenin doğruluğu nedeniyle,kim ne derse desin iktidara yaklaşmış durumdayız,inşallah bunu hep birlikte göreceğiz,bundan hiç kuşkunuz olmasın.
Bahse konu düşünceyi savunan bir yerde ilk yazı yazdığımda,sizin gösterdiğiniz ve çoğuna katıldığım tepkiyi,onlarda gösterdi,sonuç,mesajlarımızın altına ünvan yazma nedeniyle çıkan anlaşmazlığa,yine o halk sahip çıkarak çözmeye çalıştı,yani yeterki siz,temel ilkelerimiz olan,kindar değil,barışçı,ayrıştırıcı değil,birleştirci,ayrılıkları değil,ortak yanları ön plana çıkararak,halk önderliği,halk kuyrukçuluğu hiç değil,HALKLA BERABER olmayı ilke edinin,her sorun kısa sürede çözülür,bu pazifizesyon değildir,alın başımı vurun hiç değildir...elbette ki bu,kolay bir yolda değildir,hele genç yaşta olanlar için,heyecanı,hezeyanı yenmek biraz sabır istiyor diye düşünüyoruz,yine bir yerde,ALEVİ sözünü duyar duymaz,aman Allahım ne küfürler,gerek açıkça,gerek özel maille,onları da ilgili yöneticiler susturdu,yada o yerden kovuldular...benim yaşta olanlar için sabır kolay da,gençler bu tecrübeleri dikkate alırda,sağduyu ile hareket ederse iyi olur,kazanan bu düşünce sistemi olur diyor,siyasi nutuk olarak algılamayacağınız inancıyla,belki okumuş,yapılan filimini seyretmişsinizdir,Bulgar yazar Dimitrov DİMOV'un yaşanmış bir öyküyü,-ki, bu yazar seksen öncesi Türkiye'ye geldiğinde kendindende dinlemiştik,-
Tütün (Seni Halk Adına Ölüme Mahkum Ediyorum) romanının bir bölümünde,faşist baskılardan bunalan halkı rahatlatmak adına,gençler,o gün ki iktidarın üyelerini toptan yok etmeye karar verirler,bu karar ilgili parti tarafından yanlış olduğu karar alınıp ilgililere tebliğ edilinceye kadar eylem gerçekleştirilir ama,çoğu hükümet yetkilileri kurtulur,ve azgın olan faşist iktidar öyle azgınlaşır ki,halk arasında hiç bir ayırım göstermeden taş taş üstünde bırakmaz,filmin sonun da söylenen şu sözü hep önemsemişimdir,'' İNSANLIĞA YAPILAN ZULÜM HİÇ BİR ZAMAN NOKTA OLMAMIŞTIR,HEP VİRGÜL OLARAK KALMIŞTIR...'' Saygılarımla.
Bektaş ÇELEBİ
Cevabını vereyim ; gerçeğin demine hü deyip hak lokmasını yiyenlerdir ...
ben birşey anlamadım.zaten cevaplamak içinde yazmamışsın..
[quote=ErcanASGAR]Selam kardes.Cok güzel cevap yazmíssín.
BÖYLE BİR YAZI YAZDIĞINA GÖRE SENDE ÇOK İYİ ANLAMIŞ OLACAKSIN.Kİ ZANNETMİYORUM SENDE SADECE LAH OLSUN DİYE BİRŞEYLER KARALAMIŞSIN.
Kırklar mistik bir anlatımdır.Gerçek olup olmadığı net olarak bilinmese de dinsel olarak anlamı vardır.Mistik anlatımlar çogunlukla gerçekleşmemiş hayali bir olayı veya kişiyi desteklemek için çıkartılmasına rağmen zaman içerisinde gerçekmiş gibi görünür ve amacı olan kaynaşımı, büyütülmeyi sağlar.
Kırklar cemi olayının anlatımlarında kimi kaynaklar 22 erkek 17 kadın, kimi kaynaklar ise 21 erkek 19 kadından oluştuğunu nakleder.
Aleviliğin gerçek anlamda temeli olarak bu isimleri sıralamadın sanırım.
BEN BU YAZIYI BAŞKA BİR BAŞLIK ALTINDA DEM_DOST 'a ait.bu başlıktaki yazı ve DEM_DOST yazısı benzerlik gördüm.ve bu soruyu sordum DEM_DOST yazdıklarıyla buradaki şeyler aynı mı farklımı diye.çok teşekkür ederim polata..cevap ve bilgilendirdiğiniz için.
Ya Piro Yapma kardeşim Bu gibi yazıları nereden buluyosun anlamadım gitti. Sana inandırıcı geldimi sence. Muhammet yine kapıyı çalar: İçerden yine; "Kimsiniz" diye sorulur. Bu kez Hz. Muhammet; "Bende sizden biriyim. Bir insanım. Sizi görmek istedim" der. Bu yanıttan sonra kapı açılır. Muhammet içeri alınır. İçerden "Hoşgeldin sefa getirdin, uğur getirdin" diyerek karşılarlar. Hz. Muhammet içerde oluşmuş bir meclis görür. Hatta sayımını da içinden yapar. Tam 39 kişi vardır. Üstelik bu meclis kadın ve erkeklerden oluşmuştur. Bunların 22'si erkek 17'si kadındır. Muhammet' yer gösterilir. O'da gösterilen yere oturur. Hz. Ali'de meclistedir. Muhammet tesadüfen Ali'nin yanına oturur.
Saygılar....
evet bu olayda aynı zamanda kırklar ceminin tamamlanmasıdır ..!
erkan2434 22.05.2007, 19:14 Ya Piro Yapma kardeşim Bu gibi yazıları nereden buluyosun anlamadım gitti. Sana inandırıcı geldimi sence. Muhammet yine kapıyı çalar: İçerden yine; "Kimsiniz" diye sorulur. Bu kez Hz. Muhammet; "Bende sizden biriyim. Bir insanım. Sizi görmek istedim" der. Bu yanıttan sonra kapı açılır. Muhammet içeri alınır. İçerden "Hoşgeldin sefa getirdin, uğur getirdin" diyerek karşılarlar. Hz. Muhammet içerde oluşmuş bir meclis görür. Hatta sayımını da içinden yapar. Tam 39 kişi vardır. Üstelik bu meclis kadın ve erkeklerden oluşmuştur. Bunların 22'si erkek 17'si kadındır. Muhammet' yer gösterilir. O'da gösterilen yere oturur. Hz. Ali'de meclistedir. Muhammet tesadüfen Ali'nin yanına oturur.
Saygılar....
BU KAPIDAN HİÇ Bİ ZAMAN
ne şan
ne şöhret
ne dünya malı
|
|