Orijinalini görmek için tıklayınız : Ortak Noktalari Göstersek

afsin_2007
18.08.2005, 17:56
henüz aranıza yeni katıldım daha doğrusu sizlerle birçok şeyi paylaşmak için yanınıza geldim benim gibi yapmayan yada yapamayan birçok insan var niyetim tartışmak yada savaşmak değil 2 gündür sitede çeşitli makaleler ve yazılar okudum çok hoş fikirler var (gülün dikenlerini saymıyorum) neden ortak bir noktada yoğunlaşıp orda buluşmuyoruz ve çevremizdeki insanlar yani kulaktan dolma yada benim tabirimle dünyaya at gözlüğüyle bakan insanların doğruyu güzeli görmesini teşfik etmiyoruz bunu tek başma yapamam en azından ne yapabileceğimi henüz bilmiyorum bukonda ne düşünüyosunuz...
cevaplarınızı bekliyorum saygı ve sevgiyle

Ceyhun
18.08.2005, 19:04
Zaten ortada bir sorun yok ki? Dövüş mü yapıyoruz da ortak noktaları gösterme gereği duyalım. Zaten birçok ortak nokta olduğu kesin. Bir sorun da yok. Ben tam anlamadım aslında. Kimle kimin ortak noktası? Ne göstereceğiz?

hulyaa
19.08.2005, 01:17
slm afsin,
oncelikle sana bir sorum olacak.
hangi ortak noktalardan bahsediyosun??tam olarak anlayamadim da!

afsin_2007
19.08.2005, 09:12
ben bizi birbirimizden ayrı görenlere aynı olduğumuzu göstermeyi kastetmiştim sanırım yanlış anlaşıldım

Ceyhun
19.08.2005, 18:44
ben bizi birbirimizden ayrı görenlere aynı olduğumuzu göstermeyi kastetmiştim sanırım yanlış anlaşıldım

Siz kimsiniz, biz kimiz? Hala anlaşılan birşey yok? Ve hangi farklı noktalarımız öne çıkarılıyor ki, ortak noktalarımızı göstermemiz gerek? Sorduğumuz bunlar. Ben halen anlamadım Afsin.

hulyaa
19.08.2005, 22:12
Siz kimsiniz, biz kimiz? Hala anlaşılan birşey yok? Ve hangi farklı noktalarımız öne çıkarılıyor ki, ortak noktalarımızı göstermemiz gerek? Sorduğumuz bunlar. Ben halen anlamadım Afsin.
slm afsin ben sayet arkadasin dediklerini bire bir destekliyorum siz kimsiniz kiz kimizz????

afsin_2007
20.08.2005, 10:18
selam arkadaşlar
siz biz diye birşey yok bunu ben biliyorum sen biliyorsun
ama bunu böyle görmeyen ve farklı olduğumuzu düşünen insanlar var ve benim çevremde bunlardan çok fazla istedimki eğer böyle bir zorlukla karşılaşananız varsa bana yol göstersin siz sorgulamayı tercih ettiniz.

Ceyhun
20.08.2005, 11:36
selam arkadaşlar
siz biz diye birşey yok bunu ben biliyorum sen biliyorsun
ama bunu böyle görmeyen ve farklı olduğumuzu düşünen insanlar var ve benim çevremde bunlardan çok fazla istedimki eğer böyle bir zorlukla karşılaşananız varsa bana yol göstersin siz sorgulamayı tercih ettiniz.

Arkadaşım hala anlamadım ben. Siz kimsiniz? Sunnilerden mi bahsediyorsun, Hristiyanlardan mı, Budistlerden mi? Sen Sunnisin de bizi Alevi olarak düşünüp mü böyle birşey söylüyorsun? Hristiyansın da müslümanlara mı sesleniyorsun? Arapsın da Türklere mi sesleniyorsun? Bahsettiğin "zorluk", "ortak nokta" gibi şeyleri anlamamız için önce bize ne olduğunu ve bizi de ne olarak gördüğünü, yani arada gördüğün ve bunun yerine ortaklıkları öne çıkarmak istediğin farklılık ne?

Alevimen
20.08.2005, 15:35
Siz burda n'apıyorsunuz?
Bende henüz birşey anlamadım...

DiyaR_02
20.08.2005, 16:18
Hepimizin ortak noktasi insan olmak daha fazla sey aramaya gerek varmi? ademle havvanin var oldugunda farkli diller yoktu sonra sonra gelisen seyler bunlar. Insani degerler hepimizin ortak noktasi!

afsin_2007
22.08.2005, 10:29
ben bir sünniyim daha doğrusu öyle olduğumu söylüyorlar ve çevremde çokfazla alevi arkadaşım var bunlardan biride benim kız arkadaşım. bence hiç farkımız yok diyar 02 nin dediği gibi hepimiz insanız. yanlız çevremdekiler yada ailelerden bazıları bunu böyle düşünmüyor eminim bir çoğunuzun başından butip olaylar geçmiştir bu konuda yardımınızı istiyorum bizim aynı olduğumuzu hepimiz insanız cümlesinden daha fazlasıyla anlatmam lazım sanırım açıklayıcı olmuştur. cevaplarınızı bekliyorum. saygılar...

Alevimen
22.08.2005, 10:58
Hayatta çeşitli gurplar var...
Bazı gruplara giriş yapmak için seçeneğiniz var bazılarınada zorunlu giriyorsunuz.

1. Grup: Erkek olarak doğarsanız, seçeneğiniz olmadan otomatikmen bir gruba dahil ediliyorsunuz (cinsiyet grubu). Koyu tenli bir insan olarak'da bir gruba üye oluyorsunuz ve yine bir seçenek yapamadan ve sonradan bu grublar'dan ayrılmanız mümkün deyil.

2. Gruplar: Örneğin hristiyan olarak doğuyorsunuz ama ilerde bu grub'dan çıkma imkanınız var. Bu cins gruplarda önce seçenksiz giriş yapıyorsunuz ama ilerde grup'dan ayrılma imkanlarınız oluyor.

3. Grup: Baştan seçerek giriş yapıyorsunuz, mesela Spor takımlarda oynamak. Enstrumental dersi almak.

Ayrıca doğarkende AİLE grubuna üye oluyorsunuz vs...
Şimdi bazen istediklerimiz seçebiliyoruz ama bazende her istediğimizi alamıyoruz. Ama kendimizi geliştirerek diğer gruplara çok yakın olabiliyoruz.

afsin_2007
22.08.2005, 14:26
teşekkürler çok güzel bir yaklaşım bana yol gösterdi.