Orijinalini görmek için tıklayınız : "Bulduğunuz yerde öldürün" Kur'an'dan ayetler

Nesimi
17.06.2006, 23:14
bakara 191. ayeti:

"Onları nerede yakalarsanız öldürün.sizi çıkardıkları yerden (Mekke'den) sizde onları çıkarın.zulüm ve baskı adam öldürmekten daha ağırdır.Yanlız,Mescidi haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça sizde onlarla savaşmayın.Sizinle savaşırlarsa (sizde onlarla savaşın) onları öldürün.Kafirlerin cezası böyledir."

nisa 89. ayeti:
"Arzu ettilerki kendileri küfre saptıkları gibi sizde sapasınız beraber olasınız.Bu sebeple onlar allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin.Eğer bundan yüz çevirirlerse yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün.Onlardan ne bir dost edinin ne de bir yardımcı."

nisa 91. ayet:
"Hem sizden hem de kendi toplumlarından emin olmak isteyen başkalarını da bulacaksınız. Bunlar her ne zaman fitneye götürülseler ona baş aşağı dalarlar (daldırılırlar). Eğer sizden uzak durmaz, sulh teklif etmez ve ellerini çekmezlerse onları yakalayın, rastladığınız yerde öldürün. İşte onlar üzerine sizin için apaçık yetki verdik."

tevbe 5. ayeti:

"Haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse artık yollarını serbest bırakın. Allah yarlığayan, esirgeyendir."
-------------------------------------------------------------------
işte Kur'an dan birkaç ayet ve Alevilerin yaşadıkları katliamlar. Aşağıdaki yazıyı Kur'anın bu ayetlerine dayanarak insanları öldürmeyi normal kabul edenler ve yaşadıklarımızı hatırlayıp bazı şeyleri sorgulamak için veriyorum. Sizde bu Faşist, Yobaz sürüsünün nerden icazet aldığını düşünüyorsunuz kararı sizler verin...

----------------------------------------------------------------------

Maraş katliamında, fanatik İslamcılar ve benzerleri yüzyıllardır önceki Şeyhülislamların fetvalarını andıran fetvalar vermişlerdir. Bağlarbaşı İmamı Mustafa YILDIZ, 22 Aralık 1978 Cuma namazında, “Oruç ve namazla hacı olunmaz, bir Alevi öldüren beş sefer hacca gitmiş gibi sevap kazanır” diye vaaz verir. Katliamda öncülük yapan faşist katiller yüzlerini maske ile kapatırken, yaşı 60’ın üstünde olan sakallı fanatik dinciler yüzlerini maskelemeyi gereksiz görmüşlerdir. Top sakallarını oynatarak, dişlerini gıcırdatarak, “Allah için Alevileri, gavurları vurun, evlerini yakın. Solcuları öldürün. Polis ve asker durdurursa dönün onları da vurun” diye topluluğu tahrik etmişlerdir.

Faşistlerin hac, cennet gibi sorunları yoktu. Onların yeşil, kırmızı pasaportlara, siyasi iktidarların nimetlerinden yararlanmaya gereksinimleri vardı. Katliamı siyasal dincilerle ortaklaşa kararlaştırdıkları içindir ki dine, cennete inanır görünüyorlardı. Milliyetçilik ve Müslümanlık adına verilen bu vaazlar ve fetvaların telkin ettiği inançla saldırıya geçmişlerdir.

Esma SUNA adında bir genç kadın gebedir, doğumu yakındır. Faşistler, Esma SUNA’nın evini dışarıdan otomatik silahlarla tarar, evin içine patlayıcı madde ve benzinli paçavralar atarlar. Sonra evin kapılarını kazma ve baltayla kırarak içeriye giren faşistler, evde bulunan Fidan, Ali, Fikri ve Mehmet SUNA ile konuk Musa FUNDA’yı kurşuna dizer. Fazlı ile Elif SUNA da sopa ve satırla ağır yaralanır ve öldü diye bırakılır. Esma SUNA, “Kocamı, çocuklarımı, kardeşlerimi öldürdünüz. Bari beni öldürmeyin” diye yalvarır, bu arada ellerini karnındaki bebeğin üstünde siper etmeye çalışmaktadır. Oysa, işin içinde “hac” sevabı ve cennete gitme vardır. İki canlı bir Alevi kadını ellerine geçmiştir bir kere, bu fırsatı kaçırmak aptallık olacaktır. “Ya Allah” diye sopa ve satır Esma’nın kafasına, sırtına, karnına iner. Esma’nın üstü başı kan içindedir. Doğmamış bebeğini kurtarmanın çabasıyla sokağa fırlar. Saldırganlar da arkasında ateş ederek Esma’yı yere düşürürler. Öldü diye bırakırlar. Esma, karnındaki bebeğin yüzünü görmenin hayaliyle ellerini karnının üstünde gezdirmektedir. Bir komşusu Esma’yı sırtla***** Devlet Hastanesine yetiştirir. Doktorlar, “Esma’nın kurtuluşu zordur, bari bebeğini sezaryen ameliyatla kurtaralım” diye ameliyata alırlar. Ne var ki bebek de sıkılan kurşunla parçalanmıştır. Esma ve bebek kurtarılamaz. Doktorlar ve hemşireler gözyaşlarını tutamazken, faşist katiller ve fanatik dinciler, hac sevabının ve cenneti kazanmanın sevincini paylaşıyorlardı...

İki gözü görmeyen 80 yaşında bir nine olan Cennet ÇİMEN’in gözlerini tornavidayla oymaları, sonra kurşuna dizmeleri, baş üstü helanın çukuruna bırakmaları da hac sevabı ve cenneti garantiye almak içindir...

İlköğretim Müfettişi Süleyman METİN’i öldürdükten sonra 15-16 yaşlarında üç kızını sokaklarda çıplak dolaştırmak, sarkıntılık etmek de hac sevabı ve cennet içindir ve Ortaeski Sağlık Ocağında bulunan iki yaşındaki hasta torun ile ninesi de hac ve cennet yolunun kurbanı olmuşlardır.

Sıkıyönetim ilanı

Maraş katliamı, sıkıyönetim ilânına gerekçe olmuştur. Başbakan Bülent ECEVİT, sıkıyönetimin gerekçesini şöyle açıklıyordu: “Ülkemiz de şiddet eylemleri bir süredir açıktan demokrasiye yönelik ve milli birliğimizi tehdit edici boyutlara varmıştır. Özellikle Maraş’taki bütün milletimizi yasa boğan acı olaylar, bu eylemlerin ne kadar ileri boyutlara vardığını gösteriyordu.

“Anayasanın tanıdığı demokratik düzeni temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerinin kesin belirtilerinin ortaya çıkması üzerine Adana, Ankara, Elazığ, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Maraş, Kars, Malatya, Sivas, Urfa ve Hatay illerinde bugünden itibaren iki ay süreyle sıkıyönetim ilân edilmesine karar verildi.” (54)

Sıkıyönetim, TBMM’de 537 üyenin kabul, birer üyenin ret ve çekimser oyuyla kabul edilir. MHP Genel Başkanı Türkeş ve MHP yönetici kadrosu, birçok ilin sıkıyönetim kapsamına alınmasını ısrarla savunmuştur.

ALINTIDIR

karyelist
17.06.2006, 23:42
Kuran da yazan nedir biliyomusun kendi memleketini örneğin ülkeni Amerikanlar bastığı zaman sırpların rusların boğazını kestiği gibi öldüreblirsin.Buda ülkeler için akan kanların değerini gösterir.bayrağı....Ama ülkemizde yapılan katliamlarda bunun anlayışı farklı onlar radikal dinci kökenler....Muaviye zamanında beri hükümet onların elinde.Hz.Ali'nin Hz.Muhammed öldüğü zaman onun cenazesine gittiğini ve diyerleri halife seçimine gittiğini kaynaklardan okuyarak öğrenebiliriz.İktidar Halaaaaaaa aynı işte...

MüCaHiD
18.06.2006, 00:44
bir ayetin bir kısmını kesip de burada saptırmayın. başından itibaren okusan ( ki onu düşünebilir misin bilemiyorum ama) anlarsın neyin ne olduğunu...

manifesto
18.06.2006, 13:14
Kızılkilise , islam da kısas esasdır.
Biri senin canına kast etmiş ise canı,bir senin malına kast etmiş ise malı...
Burada tevsircilik oynamayalım...gerçekden anlamlarını merak ediyorsan kimlerden bahsettiğini öğrenmek istiyorsan aç Elmalılı Hamdi Yazır'ın tevsirini orada öğren.
Düşman eline kılıç alacak inananlara saldıracak onların canlarına kasdedecek sen onlara çiçek verecek kendini savunmayacaksın...?
Savaş durumundan bahsediyor ayetler...

Ve altta yazdığın yazılara gelince,ne alaka??? Maraşa nerden gittik?
Ölüleri bukadar sömüren başka kimseye rastlamadım...
Bak kardeş bu ülkenin birliğini huzurunu bütünlüğünü bozacak kimseler sevgi saygı yada hoşgörü beklemesinler bunuda dip not olarak düşeyim istedim..

Nesimi
18.06.2006, 23:18
üslubun zaten seni anlatıyor..sana çok şey söylerdim de eminim her sözümde bir şeyleri saptırarak karşıma çıkarsın...

sana tek tavsiyem bol bol oku..

Merhaba mücahid yani allah için insanların kanını akıtan şahıs...

Şunu söyleyeyimki ben hiçbirşeyi saptırmıyor aksine bağlandığınız kur'andan ayetleri birebir veriyorum ne yazıyorsa o...

Okudum ve bunları gördüm islam kan akıtmayı emrediyor. mücahitliği emrediyor buyrun burdan yakın..

MetinK
18.06.2006, 23:31
Ve altta yazdığın yazılara gelince,ne alaka??? Maraşa nerden gittik?
Ölüleri bukadar sömüren başka kimseye rastlamadım...

Bak kardeş bu ülkenin birliğini huzurunu bütünlüğünü bozacak kimseler sevgi saygı yada hoşgörü beklemesinler bunuda dip not olarak düşeyim istedim..

ne alaka?
ayni soruyu bende size sorsam...

dip not düsmüssünüzde bunun konu ile alakasi ne ben de onu anlayamadim.

ülkenin huzurunun bozulmasi,bütünlügü ile konunun iliskisini söylermisniz?

manifesto
18.06.2006, 23:52
metink : ülkenin huzurunun bozulmasi,bütünlügü ile konunun iliskisini söylermisniz?
Bakın söyleyeyim,eğer bir kimse bir ülkenin halkının büyük bir çoğunluğunun sahip olduğu inanca saygı duymuyor onu kan akıtan bir din olarak lanse ettiriyor ise orada bir sorun var demekdir.Bu ifadeleri eğer topluma açık bir ortamda ifade etmiş olsaydı orada bu ifadelere sabır gösterecek kimse olmayabilir.Yani bu yaptığı yorumları forum ortamında rahatlıkla dile getiriyorken bunu her ortamda geçerli olmadığını bilmeli.Dini konusunda inancı konusunda hepimizden çok daha hassas insanlar var,bu aradaki hoşgörü ve toleransı kaldırabilir.Hiçbirimizin sabrının sınırlarını ölmeye kalkmamalıyız.Bu benim içinde geçerli buradaki herhangi bir insan içinde geçerli..

manifesto
18.06.2006, 23:59
99- Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzünde kim varsa hepsi toptan iman ederlerdi. O halde insanları hep mümin olsunlar diye sen mi zorlayacaksın?-yunus-

Bu ayet islamın inanmayanlara bakışını çok güzel özetlemişdir.Bütün bunlar varken çıkıp olmadık isnatlar yapmak artniyet ve belli bir saptırma gayretidir.
Bu güne kadar tek bir kimse islama inanmadığı için öldürülmemişdir.
Ama islama ve müslümanlığa ve inananlara zulmü reva görenlerin karşısınada islamın ve inananların izzetini korumak için elbette canı ve malı ile çıkanlar olmuşdur.Mesele bundan ibaret...

AleviKürt
19.06.2006, 00:19
bakara 191. ayeti:

"Onları nerede yakalarsanız öldürün.sizi çıkardıkları yerden (Mekke'den) sizde onları çıkarın.zulüm ve baskı adam öldürmekten daha ağırdır.Yanlız,Mescidi haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça sizde onlarla savaşmayın.Sizinle savaşırlarsa (sizde onlarla savaşın) onları öldürün.Kafirlerin cezası böyledir."

nisa 89. ayeti:
"Arzu ettilerki kendileri küfre saptıkları gibi sizde sapasınız beraber olasınız.Bu sebeple onlar allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin.Eğer bundan yüz çevirirlerse yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün.Onlardan ne bir dost edinin ne de bir yardımcı."

nisa 91. ayet:
"Hem sizden hem de kendi toplumlarından emin olmak isteyen başkalarını da bulacaksınız. Bunlar her ne zaman fitneye götürülseler ona baş aşağı dalarlar (daldırılırlar). Eğer sizden uzak durmaz, sulh teklif etmez ve ellerini çekmezlerse onları yakalayın, rastladığınız yerde öldürün. İşte onlar üzerine sizin için apaçık yetki verdik."

tevbe 5. ayeti:

"Haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse artık yollarını serbest bırakın. Allah yarlığayan, esirgeyendir."
işte Kur'an dan birkaç ayet ve Alevilerin yaşadıkları katliamlar. Aşağıdaki yazıyı Kur'anın bu ayetlerine dayanarak insanları öldürmeyi normal kabul edenler ve yaşadıklarımızı hatırlayıp bazı şeyleri sorgulamak için veriyorum. Sizde bu Faşist, Yobaz sürüsünün nerden icazet aldığını düşünüyorsunuz kararı sizler verin...

Bizim okulda tam bu ayetleri okumustuk. Ve bu ayetin iki yorumuna bakmistik.
1nci yorumu söyle:
kafirlere cihad icindir bu ayet, müslüman olarak istedigimiz kafire, dünyanin "kurtulusu" icin savas acabiliriz demektir. bu ayet, bu anlama karsi olan bütün ayetlerden "üstün" gibi bir anlayis.
2nci yorumu ise:
bu ayeti okumadan, ayetin öncesinde olan ayetleri okumak gerekir diyenlerdir. bir ayeti diger ayetler ile beraber anlamali.

1inci numara gibi yorumlamisin Kizilkilise. Ve bu yorum yöntemi FUNDAMENTALISTLERE ait..
2inci numara ileri görüslü müslümanlara ait.

ama biz Aleviler neden zahirilige bukadar önem vermisiz birden, anlayamadim :D

selamlar

manifesto
19.06.2006, 00:22
ama biz Aleviler neden zahirilige bukadar önem vermisiz birden, anlayamadim
Ben gayet iyi anladım,
Anlaşılır bir durum zaten...
Resim yapıyorsak müslüman değiliz...:)

CANDAVUT
17.03.2007, 17:56
Merhaba mücahid yani allah için insanların kanını akıtan şahıs...

Şunu söyleyeyimki ben hiçbirşeyi saptırmıyor aksine bağlandığınız kur'andan ayetleri birebir veriyorum ne yazıyorsa o...

Okudum ve bunları gördüm islam kan akıtmayı emrediyor. mücahitliği emrediyor buyrun burdan yakın..

siz mücahid yani "cihad eden kimse" kelimesinden "Allah için insan öldüren" kişi manasını çıkarıyorsanız yazık ki yazık!
hem bir de her mesajda neredeyse, yobazlıktan, önyargıdan, kuran ayetlerinin evirip çevrilmesinden dem vurursun ve adı mücahit olan kişiye, kalkıp " Allah için insan kanı döken kişi" tanımı yaparsın, üstelik cevabının giriş kısmında..

daha ne diyeyim. şikayet edip dem vurduğun o cahilliğin kisvesinden kendin de payını almışsın!

her ne kadar bu üslupla yazmayayım diyorum ama forumda yıllarını verip yönetimde bulunanlar dahi bunu yapınca, artık şalter atıyor. bari siz bu cehaletin kurbanı olmayın ya.

CANDAVUT
17.03.2007, 18:10
[
cihat kelimesinin anlamını bir araştır diyeceğim neyse seni zahmetten kurtarayım hem de senin gibi düşünenlere de bir açıklama yapmış bulunayım

Cihad, haksız ve gereksiz yere kan dökmek, işkence yapmak asla değildir. O, hiçbir şey yapmadan kuru kuruya edebiyat yapmak da değildir.

Kelimenin kökünde, cehd ve gayret göstermek vardır. Bu yüzden bir eylemin cihad olabilmesi için, yapılabileceklerin yapılması ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınılmaması gerekir

bolşevik
17.03.2007, 18:24
Mücahit kelimesinin anlamı kutsal ülküler uğruna cihat eden insan demektir. Ve bence bir din cihad yaparak varlığını ortaya çıkarmak istiyorsa orada bir sorun vardır. Yanee Nesimi arkadaş doğru yere temas etmiş, Allah için insan öldüren derken. Sanmayın ki tek İslamiyetten bahsediyorum, keza Haçlı seferleri de olmuştur.
İslamiyet nasıl diyorlar, hoşgörü dini ise kendini yaymak için neden insan katleylemiştir?

Nesimi
18.03.2007, 01:13
siz mücahid yani "cihad eden kimse" kelimesinden "Allah için insan öldüren" kişi manasını çıkarıyorsanız yazık ki yazık!
hem bir de her mesajda neredeyse, yobazlıktan, önyargıdan, kuran ayetlerinin evirip çevrilmesinden dem vurursun ve adı mücahit olan kişiye, kalkıp " Allah için insan kanı döken kişi" tanımı yaparsın, üstelik cevabının giriş kısmında..

daha ne diyeyim. şikayet edip dem vurduğun o cahilliğin kisvesinden kendin de payını almışsın!

her ne kadar bu üslupla yazmayayım diyorum ama forumda yıllarını verip yönetimde bulunanlar dahi bunu yapınca, artık şalter atıyor. bari siz bu cehaletin kurbanı olmayın ya.

[
cihat kelimesinin anlamını bir araştır diyeceğim neyse seni zahmetten kurtarayım hem de senin gibi düşünenlere de bir açıklama yapmış bulunayım

Cihad, haksız ve gereksiz yere kan dökmek, işkence yapmak asla değildir. O, hiçbir şey yapmadan kuru kuruya edebiyat yapmak da değildir.

Kelimenin kökünde, cehd ve gayret göstermek vardır. Bu yüzden bir eylemin cihad olabilmesi için, yapılabileceklerin yapılması ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınılmaması gerekir

Candavut,

Evet Cihad eden kimseyi sevmem çünkü Alevilikte Cihat kavramı yoktur. Cİhat eden pek çok kimse Alevi kanı dökmüştür. Misal Kahramanmaraş olaylarında "Allah için savaşa" sloganları ile pek çok alevi insanımız katledildi. Kadınlarımıza tecavüz edildi, Bebekler duvara çivilendi şimdi ben nasıl olurda cihadı savunurum?

aspava
18.03.2007, 02:04
nesimi can sana hak veriyorum yüreğindeki acıyı tüm alevi canlarımız en içten yaşıyor ve hatta insan olan herkez bu acıyı yaşar, yapılan zulümlerin , iğrençliklerin haddi hesabı yokk onlarkii Allah Allah diyerek 12'lerimizi işkenceyle namussuzca katletmedilermii bakma sen onların Allah Allah dediklerine bakma Kuran' dan fetvalar verip durduklarına Kuran_ı Kerimde Allah güzelliklerden bahseder bende Kuran_ı okurum fakat genelde türkçe tasvirini yapan çoğu kişi buna kendi yorumlarını katarak yazıyorlar böyle kişilerdir zaten insanları ayaklandıran yanlışa saptıran cahilleri kandıran kitapta bu yanlıştır yapmayın derse bunu çevirenler doğrudur yapın diyor kafasına göre ve bunlara nebir ceza nede başka birşey yapılmıyor Kuran'da başlar kapatılacak teseddüre girilecek diye bir yazı olmadığı halde Allah emridir kitapta yazıyor kapanmazsanız cennete giremez cehennemde saçlarınız yılan olup sizi yer yutar gibi aptalca çocuk kandırır gibi yalanlara baş vuruyorlar yıllardır savunduğum birşey var Kuran-ı Kerim'i de değiştirdiler inan bende o kadar çok çeşidi mevcutkii biri diğerine uymuyor birtek kitap var o da diyanet işlerinin onayladığı ondan okurum eğer böyle cennete gideceksem ben cehennemi tercih ederim helekii cennette yanımda o faşist sapıklar olacaksa ben öyle cenneti hiç istemem ama Allahın kitabında doğru olan yaza yanlız şeytanın yavruları değiştiriyor bence . yüreğine iyi davran can

Gülom
18.03.2007, 02:45
bakara 191. ayeti:

nisa 89. ayeti:

nisa 91. ayet:

tevbe 5. ayeti:

Islam = Silm ve Selam koklerinden gelen bir kelimedir. Silm baris, guven ve huzur demektir. Selam ise mutluluk, esenlik ve guven demektir. Kuranda Allah kullarini selam ve esinlik yurduna cagirir denilmektir.

Önce el-Bakara sûresinin, müşriklerle savaşmayı emreden 190-191. ayetlerine bakalım:
"Size karşı savaşanlarla, Allah yolunda savaşın. Sakın aşırı gitmeyin. Çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez."
"Onları yakaladığınız yerde öldürün. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke’den) siz de onları çıkarın. Baskı ve işkence, adam öldürmekten daha kötüdür. Onlar sizinle savaşmadıkça Mescid-i Haram’da siz de onlarla savaşmayın. Eğer onlar orada size savaş açarlarsa derhal onları öldürün. Kafirlerin cezası işte böyledir."102
"Eğer onlar (savaştan) vazgeçerlerse (şunu iyi bilin ki) Allah çok affedicidir, çok merhametlidir."

el-Bakara, 190
savaş emri açıkça karşı tarafın saldırgan olması şartına bağlanmış, "savaşa mukabele" sınırının aşılmaması uyarısında bulunulmuştur. Demek ki saldırmadıkları sürece, müslüman olmasalar bile, müslümanlar "haddi aşarak" savaş başlama yetkisine sahip değildirler.

Bir sonraki ayette (el-Bakara, 191) yer alan onları yakaladığınız yerde öldürün" ifadesini de önceki ayetle bağlantılı olarak değerlendirmek gerektiği açıktır. Buna göre söz konusu ifadenin anlamı: "Onları yani size savaş açanları yakaladığınız yerde öldürün" demektir. Savaşmayanlara dokunulmayacaktır

Nisa suresi 89-91
Haricîler gibi tarih içerisinde ortaya çıkan bazı dînî gruplar tarafından uygunsuz ve yanlış bir şekilde anlaşılıp yorumlanmasına rağmen, Kur’an’da Müslümanlara savaş ruhsatı veren âyetler kesinlikle tecavüzü, baskıyı, hak ve hukuk gasbını, terörizmi cevaz veren âyetler değildir. Aksine savaş ruhsatının dayanağı hak ve adaleti ikame ederek fitne ve zulmü ortadan kaldırmaktır. Nisa suresinin 89-91. âyetleri, bu konuda Kur’an’ın evrensel mesajını ifade etmektedir.

W. Montgomery Watt’ın (bir arastirmaci), III. Halife Osman’ın isyancılar elinde şehit edilmesinden sonra“Hüküm ancak Allah’ındır” sloganı altında ortaya çıkarak IV. Halife Hz. Ali’nin şehit edilmesi ve daha sonraki ayaklanmalarda aktif rol alan Hariciler hakkındaki değerlendirmeleri kayda değer gözükmektedir. Onun değerlendirmesine göre, Hariciler arasında rastlanılan İslâm ümmeti hakkındaki cemaatçı düşünce, İslâm öncesi Arapların kabile hakkındaki düşünceleriyle yakın bir benzerlik gösterir.

Tevbe 5
Kur’an verilerine göre, mutlak anlamda küfür savaş sebebi değildir. Tebliğ temel prensiptir. Savaş, gayrimüslim tarafın her türlü tecavüz ve düşmanlıklarda bulunması ve tebliğ görevine engel olunması durumunda meşrudur. Kur’an’da namaz kılmayanın öldürüleceğine dair bir delil yoktur. Zaten ne Hz. Peygamber zamanında, ne de sonraki dönemlerde namaz kılmayanın öldürülmesi gibi hukuki bir uygulamaya gidildiği bilinmemektedir.
Tevbe 5: Hz. Muhammedin ve ilk muslumanlarin musriklerle olan savas halidir. Mekke’yi elinde tutan bu musrikler ile muslumanlar arasinda iliskilerin yirmi iki yillik bir gecmisi vardi. Bu sure icinde muslumanlar, musriklere cagri yapar, aciklamada bulunurken musriklerde cesitli eziyetler, dinlerinden dondurmeye girismileri, savas girisimleri ve yeni devletlerini yikmaya yonelik ortak komplolar gormuslerdi. Eger bunlar tovbe ettigikleri zaman ve Allah’a donenlerse, ve bu dine girdikleri zaman barisci olduklarini kanitlamis bulunucaklar. Bunlar Medine’ye durmadan saldiri yapanlara 4 ay sure verilmistir (Tevbe suresinin ilk ayetleri). Vakat eski hallerine devam ederler ve dusmanliklari surerse cezalari acikca kendilerine bildirilir. “Onlari nerde bulursaniz oldurun” kesim bunu ifade ediyor. Son kismi ise “Allah gavur ve rahimdir”diyerek biter. Bununla “Allah bagislayicidir, merhamet edicidir”. Yani sizde oyle olun mesaji verilmektedir. Bir sonraki ayette ise soyle deniliyor: eger musriklerden biri eman ile sana gelirse ona eman ver”.

Nesimi can,

Soylediklerin dogru dur maalesef Islam adina ve Muslumanlik adina cok sucsuz insanlar(imiz) oldurulmustur, ama bunlar Muslumanlik adina veya kendilerine Musluman olarak tanitdiklari icin ben kendi adima onlari Musluman gormem. Hepimiz biliyoruzki ki Islamiyet dinini Hz. Muhammed kurmustur ve kanunlarida Kurani Kerim dir. Yani bir insanin Musluman olmasi icin Hz. Muhammed in ve Kurani Kerimin ilkelerine uymasi lazim ki, kendisine Musluman desin. Kurani Kerime sonrada Osmanin kalemi deydigi halde, belirli topluluk halen buna uymuyorsa, o zaman ben onlari Musluman gormem, kendilerine ne kadar Musluman deselerde. Ben nasil sosyalist ilkelerine uymayan biri sosyalist degilse,kendisini ne kadar sosyalist olarak gorsede, ben nasil Marks'in Das Kapital daki ilkelerine uymayan Marksist gormuyorsam, ben nasil Ataturkun ilkelerine uymayan Ataturkculere Ataturkcu saymiyorsam, Hz. Muhammedin ilkerine uymayan bir toplulugada Musluman diyemeyiz, cunki oyle olmalari icin once kurucunun ilkesine uymasi gerekiyor. Ne kadar Muslumanlik adina yapmis olsada.Diger dinlerde zamaninda az sucsuz insanlari kilicta gecirmediler (hacli severleri, Israilin Filistinlere yaptiklari), din adina irk adina, ama bu demek degildirki din ve irk bunu emridiyor. Hayir, bunu dini ve irki kendi cikarlari icin kulananlar yapiyor. Nasil belirli sozde sosyalistler kendi cikarlari icin sosyalistligi kulandiklari gibi. Yok oyle degil diyorsan, o zaman bir hic olmamiz lazim, cunki her toplulukta ve dinde ve inancta ve dusuncede zamaninda kendi cikarlari icin insan oldurenler olmustur.

Saygilarimla

Westside
28.05.2007, 17:54
Yahu anlamadıgım nokta neden imtihan etmeye gerek duyulmus bilrilerini durup dururken.Neyse günaha girmeyelim:D

Devrim_Neferi
28.05.2007, 18:38
Candavut,

Evet Cihad eden kimseyi sevmem çünkü Alevilikte Cihat kavramı yoktur. Cİhat eden pek çok kimse Alevi kanı dökmüştür. Misal Kahramanmaraş olaylarında "Allah için savaşa" "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları ile pek çok alevi insanımız katledildi. Kadınlarımıza tecavüz edildi, Bebekler duvara çivilendi şimdi ben nasıl olurda cihadı savunurum?

değerli nesimi onların yaptığı onlar cihad desede nafile. resmen vahşet katliam barbarlık, insanlık dışı bir durum. hem zaten hz muhammed döneminden hz hüseyinin şehit edilmesine kadr olan zaman içerisinde müslümanlar kimseye cihad başlatmadı. savaşı başlatanlar hep karşı taraf oldu. maraşta sivasta yapılanlar ise tamamen yezidin yaptığı gibi şerefsizce kansızca mazlum insanların katlidir.

YezdaN
28.05.2007, 21:52
kur'anda böyle insanlık dışı öldürün gibi kelimeleri okuyunca mantığım el vermiyor.mealini okuduğumda bazı yerleri o kadar mantıklı ki bazı yerleri saçma
islam hani barış demekti o zaman nerde kaldı barış!!!

bahar duru
28.05.2007, 22:25
kur'anda böyle insanlık dışı öldürün gibi kelimeleri okuyunca mantığım el vermiyor.mealini okuduğumda bazı yerleri o kadar mantıklı ki bazı yerleri saçma

İlk okuduğum zaman benimde garibime gitmiş aynı şeyleri düşünmüştüm.Ama elbette ki Allah(c.c.)'ın hikmetine sual olunmaz.Hem barışın önüne engel varsa kaldırmak gerek.

saki
29.05.2007, 00:43
Merhaba canlar
Bu konu biraz agır kımse yanlıs anlama gıbı bır lukse sahıp degıldır.
Kur'an da bazi ayetler bence de tam olarak benim beklentilerimi vermiyo.Neden diyecek olursanız bize mantıgımızla yorum yapmamızı kabul etmiyo.Bir de bazı düşünürlerin söylediğine göre MUHAMMET ile geldiğinden bu yana hiç bir değişiklik yapılmadan(yorum ya da bir kelimesin değişilmediğine) geldiği söylenmekte.Ben düşünüyorum da o zamandan bu zamana kadar hiçmi yorum farklılıgı yada kelımesınde degısıklık yapılmamıs nasıl bir korunaklık var.Yine bazı düşünürlerin söylediklerine göre ALLAH KUR'ANI korumus onun sayesınde hıcbır degısıklık yapılmadan aynı seklıyle bize gelmiş.Dünyada her türden insan var iyisiyle kötüsüyle bunlar nasıl basaramamıs degıstırmeyı hayret dogrusu. Peki bana söylemisiniz neden ALLAH KUR'ANI yollamıs yada kıme yollamıs.Bence insanlar için insanların daha dogru olmaları için.İnsanlarının doğru olmalarıda KUR'ANI nasıl anladıgından gecer, bence.
Yani uzun lafın kısası KUR'AN mantıktan gecer(ALLAH'IN bize verdiği ve bizde olmasını istediği mantıktan).ALLAH'DA bizden de bunu isterdi, önce benim sana verdiğim aklı kullan ondan sonra bana gel...

ugursarak
31.05.2007, 20:06
Saki, dünya üzerinde farklı yazılmış birçok incil örneği var, bunlardan 4 tanesi meşhur, Kuranın ise en eski ve en yeni el yazmaları dahi kelimesi kelimesine aynıdır, eğer şu tarihlerde yazılmış kuran günümüz kuranından farklıdır diyenler varsa eyvallah,

Birde bu tartışmalarda hep aynı şeyler söyleniyor, insan okuyunca illallah diyor artık, eğer kuranın şiddeti emrettiğine ve islamın şiddet içeren bir yaşam biçimi olduğuna inananlar varsa öyle inansınlar ve istedikleri şekilde yaşasınlar, islamın barışı emrettiğine inananlar varsa ve ona göre barış içinde yaşamayı tercih ediyorlarsa bunlarda ona göre yaşasınlar, ben artık umursamıyorum bunları, eğer Allah varsa(bence var) herkesi bildiği gibi yapsın. İnşallah hepimizin doğrusu Allah'ın doğrusudur da bizim için güzel şeyler düşünür yaratıcımız

cansilan
31.05.2007, 22:10
üstümüze düşeni yapalım................

cansilan
31.05.2007, 22:13
ben bu konuda sadece şunu söylemek istiyorum eger ben yanlış anladıysam lütfen düzeltin arkadaşlar....
burda sanki kuranda alevileri öldürün yazıyorda bu katliamlar bundan kaynaklanıyomuş gibi hiç alakası yok.bi kere bu katliamların tek bir sebebi vardır bazı çıkarlar peşinde olan saç sakal uzatarak hiç bir bilgiye sahip olmadan adına hoca diye hitap edilen (tekrar söylüyorum bazı çıkarlar peşinde olan herkezi aynı kefeye koyamayız)bu yobaz zihniyetin cahil insanları sömürmesinden kaynaklanmıştır.kuranda hiç bir zaman gidinde birilerini öldürün sevap işleyin diye bir şey yazmamaktadır.bizim adımız alevi HZ.ALİ yolundan gidenleriz.ozaman bize yakışanı yapalım kuranımıza ehlibeyitimize sahip çıkalım...............

Hakkarili
25.09.2007, 20:02
[QUOTE=Nesimi;154781]bakara 191. ayeti:

nisa 89. ayeti:

nisa 91. ayet:

tevbe 5. ayeti:

bu ayetlerin ilk bakışta şiddete yönelik olduğunu kabul ediyorum ama birde bunlarla ilgili tevsir kitapları var orda neyin kastedildiği anlaşılır

yoldaş24
25.09.2007, 22:17
Yaşanan her türlü baskı ve zulümlere rağmen ,yinede biz aleviler kimseye husumet duymuyoruz.Ancak geçmişde yaşanan insanlık ayıbının telafisi yine insanların elinde olduğunu düşünüyorum.O zihniyetin devamı olan a.k.p avrupa diyor ama alevi toplumunu sindiremiyorlar.Yarın avrupalılarla nasıl bir ortak noktada buluşacaklar,onu kendileride bilmiyorlar.Aleviler ülkemizin çağdaş,laik,demokratik değerlerinin koruyucusudur.

ilkay123
14.12.2007, 18:54
bakara 191. ayeti:

nisa 89. ayeti:

nisa 91. ayet:

tevbe 5. ayeti:

Maraş katliamında, fanatik İslamcılar ve benzerleri yüzyıllardır önceki Şeyhülislamların fetvalarını andıran fetvalar vermişlerdir. Bağlarbaşı İmamı Mustafa YILDIZ, 22 Aralık 1978 Cuma namazında, “Oruç ve namazla hacı olunmaz, bir Alevi öldüren beş sefer hacca gitmiş gibi sevap kazanır” diye vaaz verir. Katliamda öncülük yapan faşist katiller yüzlerini maske ile kapatırken, yaşı 60’ın üstünde olan sakallı fanatik dinciler yüzlerini maskelemeyi gereksiz görmüşlerdir. Top sakallarını oynatarak, dişlerini gıcırdatarak, “Allah için Alevileri, gavurları vurun, evlerini yakın. Solcuları öldürün. Polis ve asker durdurursa dönün onları da vurun” diye topluluğu tahrik etmişlerdir.

Faşistlerin hac, cennet gibi sorunları yoktu. Onların yeşil, kırmızı pasaportlara, siyasi iktidarların nimetlerinden yararlanmaya gereksinimleri vardı. Katliamı siyasal dincilerle ortaklaşa kararlaştırdıkları içindir ki dine, cennete inanır görünüyorlardı. Milliyetçilik ve Müslümanlık adına verilen bu vaazlar ve fetvaların telkin ettiği inançla saldırıya geçmişlerdir.

Esma SUNA adında bir genç kadın gebedir, doğumu yakındır. Faşistler, Esma SUNA’nın evini dışarıdan otomatik silahlarla tarar, evin içine patlayıcı madde ve benzinli paçavralar atarlar. Sonra evin kapılarını kazma ve baltayla kırarak içeriye giren faşistler, evde bulunan Fidan, Ali, Fikri ve Mehmet SUNA ile konuk Musa FUNDA’yı kurşuna dizer. Fazlı ile Elif SUNA da sopa ve satırla ağır yaralanır ve öldü diye bırakılır. Esma SUNA, “Kocamı, çocuklarımı, kardeşlerimi öldürdünüz. Bari beni öldürmeyin” diye yalvarır, bu arada ellerini karnındaki bebeğin üstünde siper etmeye çalışmaktadır. Oysa, işin içinde “hac” sevabı ve cennete gitme vardır. İki canlı bir Alevi kadını ellerine geçmiştir bir kere, bu fırsatı kaçırmak aptallık olacaktır. “Ya Allah” diye sopa ve satır Esma’nın kafasına, sırtına, karnına iner. Esma’nın üstü başı kan içindedir. Doğmamış bebeğini kurtarmanın çabasıyla sokağa fırlar. Saldırganlar da arkasında ateş ederek Esma’yı yere düşürürler. Öldü diye bırakırlar. Esma, karnındaki bebeğin yüzünü görmenin hayaliyle ellerini karnının üstünde gezdirmektedir. Bir komşusu Esma’yı sırtla***** Devlet Hastanesine yetiştirir. Doktorlar, “Esma’nın kurtuluşu zordur, bari bebeğini sezaryen ameliyatla kurtaralım” diye ameliyata alırlar. Ne var ki bebek de sıkılan kurşunla parçalanmıştır. Esma ve bebek kurtarılamaz. Doktorlar ve hemşireler gözyaşlarını tutamazken, faşist katiller ve fanatik dinciler, hac sevabının ve cenneti kazanmanın sevincini paylaşıyorlardı...

İki gözü görmeyen 80 yaşında bir nine olan Cennet ÇİMEN’in gözlerini tornavidayla oymaları, sonra kurşuna dizmeleri, baş üstü helanın çukuruna bırakmaları da hac sevabı ve cenneti garantiye almak içindir...

İlköğretim Müfettişi Süleyman METİN’i öldürdükten sonra 15-16 yaşlarında üç kızını sokaklarda çıplak dolaştırmak, sarkıntılık etmek de hac sevabı ve cennet içindir ve Ortaeski Sağlık Ocağında bulunan iki yaşındaki hasta torun ile ninesi de hac ve cennet yolunun kurbanı olmuşlardır.

Sıkıyönetim ilanı

Maraş katliamı, sıkıyönetim ilânına gerekçe olmuştur. Başbakan Bülent ECEVİT, sıkıyönetimin gerekçesini şöyle açıklıyordu: “Ülkemiz de şiddet eylemleri bir süredir açıktan demokrasiye yönelik ve milli birliğimizi tehdit edici boyutlara varmıştır. Özellikle Maraş’taki bütün milletimizi yasa boğan acı olaylar, bu eylemlerin ne kadar ileri boyutlara vardığını gösteriyordu.

“Anayasanın tanıdığı demokratik düzeni temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerinin kesin belirtilerinin ortaya çıkması üzerine Adana, Ankara, Elazığ, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Maraş, Kars, Malatya, Sivas, Urfa ve Hatay illerinde bugünden itibaren iki ay süreyle sıkıyönetim ilân edilmesine karar verildi.” (54)

Sıkıyönetim, TBMM’de 537 üyenin kabul, birer üyenin ret ve çekimser oyuyla kabul edilir. MHP Genel Başkanı Türkeş ve MHP yönetici kadrosu, birçok ilin sıkıyönetim kapsamına alınmasını ısrarla savunmuştur.

ALINTIDIR

Kuranda öyle seylerin yazmasi mümkün degildir...arapca,cok anlam tasiyan kelimeler toplulugu oldugu icin her seyi her kes diledigi sekilde yorumluyor..sizinde yaptiginiz sey budur...Irkcilarin yaptiklari eylemleri Kurana mal etmek Hz.Ali yi rencide etmezmi?Biz yokken bizim,Aleviligimizin temelini atan,Alevi olmamiza sebeb olan kimlik,Kurana,peygambere ilk inanan ilk müslüman olan degilmidir?...lütfen bazi konulari yorumlarken Aleviligi rencide edici sözlerden kacinalim..ben dahil yapmissam her kes ten özür dilerim...SAYGILAR....böyle yorumlar biz Alevileri zor durumda birakiyor...Alevilik hakkinda insanlarin yanlis düsünmelerine ortam yaratilmiyormu??...

babannedemiyeli
22.01.2008, 21:28
malesef yazıyor ve bu uygulanıyor
5 sene evvel bir konuşm asırasında kaynım eşimin kardeş cihat olsun ilk seni keserim demişti
ve çok ciddi idi
çünkü buna inanlıyor

selef
23.01.2008, 15:33
Savaşmak cesaret gösterisidir. sizinle savaşnla savaşmazsanız Ezilirsiniz. O yüzden ne pahasına olursa olsun savaşmalısınız. Eğer haklıysanız zalimlerin en büyük gücü savaş gücünü ellerinden alıp zülmü bitirebilirsiniz.

Ama savaş haklı oldugunuz zaman bile hiç kolay değildir çok büyük cesaret ister.aileni korumak için bile savaşmalısın yoksa ağlarsın biri dinine küfür ederse gücün yettiği ölçüde savaşacaksın. kalemle de olabilir.

Kuranda savaş var çünkü savaş dünyanın devmai için hep yapılacak bir şey asla savaşlardan vazgeçilmeyecek. GÜç istenci yok olmadıkça ki hiç bir zaman yok olmayacak savaşlar devam edecektir.

kendini savunmak için savaşmazsan köle olursun . Erkekler gibi savaşmazsan kadınlar gibi ağlarsın.

shahrud
23.01.2008, 16:55
Arkadaslar, temelinde ekonomik yapinin yeniden duzenlenmesi veya degistirilmesi olan Islam ve onun kutsal sayilan kitabinda bu tur dehset verici ifadelerin olmasi kacinilmazdir. Tabi bunlarin dinsel-manevi-tanrisal buyruklar seklinde verilmesi de cok normal. Bize dayatilan resmi Turk-Islam versiyona gore, Turkler (ve sanirim diger milletler de) Islam'i kendi ozgur iradeleriyle secmisler, ancak gercekler tam tersi. Turklerin Islamlastirilmasi yuzyillari bulan kanli savaslarin sonucunda gerceklesiyor. Inanmiyormusunuz? Alevilerin ugradigi katliamlara bakin. Bu surecin devam ettigini goreceksiniz. Bu nedenle bazi Alevilerin gercek Islam Alevilik gibi cok safca olan onyargilari cok komik oluyor. Gercek Islam iste bu (kanli) Tarihin Islamidir. Onun disinda da gercek bir Islam yoktur.

AleviKürt
23.01.2008, 18:58
Turklerin Islamlastirilmasi yuzyillari bulan kanli savaslarin sonucunda gerceklesiyor. Inanmiyormusunuz? Alevilerin ugradigi katliamlara bakin. Bu surecin devam ettigini goreceksiniz. Bu nedenle bazi Alevilerin gercek Islam Alevilik gibi cok safca olan onyargilari cok komik oluyor. Gercek Islam iste bu (kanli) Tarihin Islamidir. Onun disinda da gercek bir Islam yoktur.

Türklerin gönüllü veya zorla islama gecmesi ne degistirir?

Aleviligin gercek Islam ile alakasi olmadigini diyebildiginize göre, gercek Islam'in ne oldugunu 5 dakikada ögrenmisiniz demektir. Peki, dünyada varolan yüzlerce Islam firkalarinin anlasamadigi sorunun cevabini 5 dakikada nasil ögrendinizi ögrenebilirmiyiz?

Gercek Islam'in ne oldugunu, ve bu sonuca nasil vardiginizi bizimle de 5 dakikani harcayarak paylasirsaniz seviniriz. Belki dünyadaki catismalari sayenizde yok edebiliriz. Bütün müslümanlara "Gercek Islami" sunalim, sizi okadar kesin ve dogru olarak ikna ettigine göre, dünyadaki müslüman toplumunu da ikna edelim ve hepsi "Gercek Islama" dönsünler, kavga ve sorun bitsin.

shahrud
24.01.2008, 00:36
Türklerin gönüllü veya zorla islama gecmesi ne degistirir?

Aleviligin gercek Islam ile alakasi olmadigini diyebildiginize göre, gercek Islam'in ne oldugunu 5 dakikada ögrenmisiniz demektir. Peki, dünyada varolan yüzlerce Islam firkalarinin anlasamadigi sorunun cevabini 5 dakikada nasil ögrendinizi ögrenebilirmiyiz?

Gercek Islam'in ne oldugunu, ve bu sonuca nasil vardiginizi bizimle de 5 dakikani harcayarak paylasirsaniz seviniriz. Belki dünyadaki catismalari sayenizde yok edebiliriz. Bütün müslümanlara "Gercek Islami" sunalim, sizi okadar kesin ve dogru olarak ikna ettigine göre, dünyadaki müslüman toplumunu da ikna edelim ve hepsi "Gercek Islama" dönsünler, kavga ve sorun bitsin.

Her yorumundan çelişkiler akıyor..Türklerin gönüllü veya zorla islama gecmiş olması sizce çok önemli degil mi? Bence çok önemli: zorla islam yapılmışsınız, şimdi Gerçek İslam biziz diyorsunuz. Buna kraldan çok kralcı olmak mı deniyordu? Bundan daha büyük bir çelişki olabilir mi?
Gercek Islam'in ne olduguna dair yanıtı sizin vermeniz gerekir. Cünkü Alevilik "Gercek Islamdır" fikrini savunan sizlersiniz. Bizim karşı çıkmamızdaki sebepte "Gercek Islam" denilen şeyi ve Alevilikle alakasını bir türlü anlayamamız zaten. Bu yaşananlar yalan islam mı? Dogrusuyla eğrisiyle birtek islam var oda tarihin yazdıgı yaşanmış olan ve yaşanan islam. Sizin "Gercek Islam" dediğiniz şey islamın ütopyası veya Platon'un idealar dünyası. Oda bizde yok zaten. Eger amaç bir ütopyaya inanmaksa "Komünist Ütopya" en mükemmeli.

AleviKürt
24.01.2008, 01:30
Her yorumundan çelişkiler akıyor..Türklerin gönüllü veya zorla islama gecmiş olması sizce çok önemli degil mi? Bence çok önemli: zorla islam yapılmışsınız, şimdi Gerçek İslam biziz diyorsunuz. Buna kraldan çok kralcı olmak mı deniyordu? Bundan daha büyük bir çelişki olabilir mi?
Gercek Islam'in ne olduguna dair yanıtı sizin vermeniz gerekir. Cünkü Alevilik "Gercek Islamdır" fikrini savunan sizlersiniz. Bizim karşı çıkmamızdaki sebepte "Gercek Islam" denilen şeyi ve Alevilikle alakasını bir türlü anlayamamız zaten. Bu yaşananlar yalan islam mı? Dogrusuyla eğrisiyle birtek islam var oda tarihin yazdıgı yaşanmış olan ve yaşanan islam. Sizin "Gercek Islam" dediğiniz şey islamın ütopyası veya Platon'un idealar dünyası. Oda bizde yok zaten. Eger amaç bir ütopyaya inanmaksa "Komünist Ütopya" en mükemmeli.

Zorla islamlastirilan bir cok insan var. Hatta bugün bunlarin torunlarinin bazilari bile "biz zorla müslüman olmusuz, ama iyi ki olmusuz" diyenlerin varligini da bilmelisiniz.
Bunda ne celiski var Allah askina? Kürt toplumunun nasil islama gectigini bilmiyorsaniz, ögrenmenizi öneririm.

Bunun celiskisi ne? Örnegin, bir adam X yüzyilinda zorla müslüman yapiliyorsa, bugün torunlari "yanlis bir müslümanliga" mi inanmis oluyor? Öyleyse siz de "dogru bir Alevi" degilsiniz. Sizin atalarinizin zorla Alevi olmadiklarini nerden biliyorsunuz? Bukadar rahat rahat konusuyorsunuz? Sah Ismail milleti zorla Caferilestirmedi mi? Hatta zorla Kizilbas olanlar olmadi mi saniyorsunuz? Benim komsu köylerimin arasinda bile "kilictan dönme" olan köyler var. Bunlar "sahte Alevi" mi? Asil kendinizle celisen sizsiniz.

Siz Aleviligi anlamiyorsaniz, bu sizin sorununuzdur. Geleneklerinizi yasatamiyorsaniz, illa ki geleneksel kimliginize karsi cikmak istiyorsaniz, yine kendi sorununuzdur! Fakat Türkiye topraklarinda, geleneklerine sarilip, yüzyillardir sürdügü yolu devam ettirmek isteyen insanlar var. Neden oluyor da, sizin gibi "islamin tek bir mezhepten olustuguna" inanan, etrafina bakip dünyayi görmeyen insanlar, islam hakkinda en yüksek sesle konusan insanlar oluyor? Islami tanimayan islamin hakkinda da konusmamali!

Bakin ne diyorsunuz. Bu alintiniz meshur olacak galiba:
Dogrusuyla eğrisiyle birtek islam var oda tarihin yazdıgı yaşanmış olan ve yaşanan islam.

Evet arkadaslar. Dünyada tek bir tek islam varmis. Ve tarihin yazdigi ve yasanmis olan islammis.

Peki ne olacak simdi? Dünyada yüzlerce firkalar islam degilmis yani.

Bu tarihin yazdigi tek islam nedir?

Eger "Tarih yaziyor" diyorsaniz, tarihten haberiniz olmali. Bu halde de kaynaklarinizi bilimsel metodlarla sunmanizi rica ediyorum.

Simdiye kadar yaptiginiz gibi, sorularimi görmemezlikten gelmeyin. Bukadar hassas bir konuya deginmeyi biliyorsaniz, tartismayi da bilmelisiniz.

shahrud
24.01.2008, 14:49
Zorla islamlastirilan bir cok insan var. Hatta bugün bunlarin torunlarinin bazilari bile "biz zorla müslüman olmusuz, ama iyi ki olmusuz" diyenlerin varligini da bilmelisiniz.
Bunda ne celiski var Allah askina? Kürt toplumunun nasil islama gectigini bilmiyorsaniz, ögrenmenizi öneririm.

Bunun celiskisi ne? Örnegin, bir adam X yüzyilinda zorla müslüman yapiliyorsa, bugün torunlari "yanlis bir müslümanliga" mi inanmis oluyor? Öyleyse siz de "dogru bir Alevi" degilsiniz. Sizin atalarinizin zorla Alevi olmadiklarini nerden biliyorsunuz? Bukadar rahat rahat konusuyorsunuz? Sah Ismail milleti zorla Caferilestirmedi mi? Hatta zorla Kizilbas olanlar olmadi mi saniyorsunuz? Benim komsu köylerimin arasinda bile "kilictan dönme" olan köyler var. Bunlar "sahte Alevi" mi? Asil kendinizle celisen sizsiniz.

Siz Aleviligi anlamiyorsaniz, bu sizin sorununuzdur. Geleneklerinizi yasatamiyorsaniz, illa ki geleneksel kimliginize karsi cikmak istiyorsaniz, yine kendi sorununuzdur! Fakat Türkiye topraklarinda, geleneklerine sarilip, yüzyillardir sürdügü yolu devam ettirmek isteyen insanlar var. Neden oluyor da, sizin gibi "islamin tek bir mezhepten olustuguna" inanan, etrafina bakip dünyayi görmeyen insanlar, islam hakkinda en yüksek sesle konusan insanlar oluyor? Islami tanimayan islamin hakkinda da konusmamali!

Bakin ne diyorsunuz. Bu alintiniz meshur olacak galiba:

Evet arkadaslar. Dünyada tek bir tek islam varmis. Ve tarihin yazdigi ve yasanmis olan islammis.

Peki ne olacak simdi? Dünyada yüzlerce firkalar islam degilmis yani.

Bu tarihin yazdigi tek islam nedir?

Eger "Tarih yaziyor" diyorsaniz, tarihten haberiniz olmali. Bu halde de kaynaklarinizi bilimsel metodlarla sunmanizi rica ediyorum.

Simdiye kadar yaptiginiz gibi, sorularimi görmemezlikten gelmeyin. Bukadar hassas bir konuya deginmeyi biliyorsaniz, tartismayi da bilmelisiniz.

Yazdiginiz seyleri bir kez okumanizi tavsiye ederim.
1. Alevilikle Safevileri, Caferileri nasil bu sekilde karistirabiliyorsunuz? Baska bir baslik altinda Erdogan Cinar'in tezlerinin tarihsel gercekligini soruyorsun. En son kitabi Pir Sultan Abdal da Alevilerin tarihinin bilincli olarak nasil Safevilestirildigini, Caferilestirildigini acikliyor. Simdi de sen carpitilmis Alevi tarihinden dem vurarak, Alevilerin en onemli ozelligi olan barisciligi ve anti-yayilmaci ozelliklerine dil uzatiyorsun. Aleviler tarihlerinin hic bir doneminde inaclarini kimseye zorla kabul ettirme gibi asagilik bir eylemin icinde olmamistir. Ve sen bu zorla basina birseylerin gecirilmesi olayini o kadar icsellestirmissin ki, Aleviligi bile islamla ayni kefeye koyabiliyorsun. Cok yazik.

2. Dun kilic zoruyla islamlastirilan insanlarin bugun islam adina kilic sallamalari cok dogalsa, sizi carpitilmis bilinc dunyanizla basbasa birakmayi tercih ederim.

3. Islam tarihi derken "icerisinde yuzlerce farkli yorumu, mezhebi vb seyleri iceren bir butunu" kastediyorum.

AleviKürt
24.01.2008, 15:23
Yazdiginiz seyleri bir kez okumanizi tavsiye ederim.
1. Alevilikle Safevileri, Caferileri nasil bu sekilde karistirabiliyorsunuz? Baska bir baslik altinda Erdogan Cinar'in tezlerinin tarihsel gercekligini soruyorsun. En son kitabi Pir Sultan Abdal da Alevilerin tarihinin bilincli olarak nasil Safevilestirildigini, Caferilestirildigini acikliyor. Simdi de sen carpitilmis Alevi tarihinden dem vurarak, Alevilerin en onemli ozelligi olan barisciligi ve anti-yayilmaci ozelliklerine dil uzatiyorsun. Aleviler tarihlerinin hic bir doneminde inaclarini kimseye zorla kabul ettirme gibi asagilik bir eylemin icinde olmamistir. Ve sen bu zorla basina birseylerin gecirilmesi olayini o kadar icsellestirmissin ki, Aleviligi bile islamla ayni kefeye koyabiliyorsun. Cok yazik.

2. Dun kilic zoruyla islamlastirilan insanlarin bugun islam adina kilic sallamalari cok dogalsa, sizi carpitilmis bilinc dunyanizla basbasa birakmayi tercih ederim.

3. Islam tarihi derken "icerisinde yuzlerce farkli yorumu, mezhebi vb seyleri iceren bir butunu" kastediyorum.

Siz Erdogan Cinar'dan baska hic bir kitabi acip icine baktiniz mi? Samimi olarak soruyorum?

Safeviligin, ve Safevilerin kim oldugunu biliyormusunuz? Safevilerin yaymak istedigi inancinin nasil oldugunu biliyormusunuz?

Sizin celiskili mantiginiza bir göz atalim:
Size göre, cogunluk ne ise, gercek odur.Yani Islam'in cogunluguna bakarak, "dogru islam budur" diyebiliyorsunuz. Peki bu mantigi kabul edecek isek, Alevilerin cogunlugun dedigine neden uymuyorsunuz? Alevilerin cogunlugunun ne düsündügünü zaten siz de iyi biliyorsunuz.

Ve yine ayni mantigi yürütelim, dünyada bütün arastirmacilar ve bilim adamlari yanlis da, bir Erdogan Cinar dogru, öyle mi?

Ve yine ayni mantik, dünyada bütün dinler dogru da, sirf bizim Aleviler bir yalana inanmis, öyle mi?

Alevilerde misyonerlik yok, katiliyorum, fakat biz hepimiz ayni tarihte mi Alevi olduk saniyorsunuz? "Sonradan" Alevi olan olmadi diyorsaniz, biraz daha arastirin derim, ben size Corum'dan örnek verebilirim.

Ben hic bir seye dil uzatmiyorum, uzatan sizsiniz. Pir Sultan ve büyük üstadlarimizin YALAN SÖYLEDIKLERINI öne sürüyorsunuz. Pirlerimizin yüzlerce yildir bizlere YALAN bir inanc ögrettiklerini söylüyorsunuz. Aleviligi YALANLIYORSUNUZ. Sizin söyledikleriniz Pir Sultan ve Nesimi gibi ozanlarimizin KORKAK olduklarinin anlamina getiriyor.
Ve dedikleriniz seyler, Sah Hatayi gibi ulu pirlerimizin bir DÜSKÜN oldugunun anlamina geliyor!

Asil siz kendinize bakin! Aleviligi yalanlamak, ulu pirlerimizi asagilamak size mi düsmüz! Dedelerimize hakaret etme hakkini, inancimizi yalanlama hakkini nerden aldiniz!?

Dünyada ne kadar büyük bir toplumun zorla baska bir inanca girdigini biliyormusunuz!?
Yine sizin celiskinin örnegini göstereyim:
Müslümanlarin bir kismi zorla müslüman olmustur! Sizin tezlerinize göre de, Gercek Islam, bu zorla Müslümanlasan kesimlerine aittir! Bu ne bicim bir mantiktir??

Bütün müslümanlar kilic zoruyla mi müslüman oldu saniyorsunuz??

Islam tarihi derken "icerisinde yuzlerce farkli yorumu, mezhebi vb seyleri iceren bir butunu" kastediyorsaniz, bu yüzlerce farkli yorumlarindan haberiniz varmi acaba!???!? Hepsi 5 vakit namaz kilip, her gün camiye gidiyor mu saniyorsunuz!?

Nizari Ismaili mezhebini duymadiniz mi!?!?

Vefai tarikatini duymadiniz mi!??

Ehli Hak yolunu duymadiniz mi!?!?!

Bunlar Islam icinde dururken, Aleviligi nasil bunlardan uzak tutabilirsiniz!?!?!

Burda bizim inancimizin adini kullanarak, yeni bir inanc yaratmanin yerine, gidin o istediginiz inanca bas vurun! Alevilik'te misyonerlik yoktur diyorsunuz, ve kendiniz Aleviler arasinda misyonerlik yapiyorsunuz! Bizim inancimizdan elinizi cekin artik! Size göre biz bir yalana inaniyorsak birakin inanalim! Sizin fikirlerinize saygi duyariz! Fakat ortaligi karistirmayin!

shahrud
25.01.2008, 17:29
Siz Erdogan Cinar'dan baska hic bir kitabi acip icine baktiniz mi? Samimi olarak soruyorum?Safeviligin, ve Safevilerin kim oldugunu biliyormusunuz? Safevilerin yaymak istedigi inancinin nasil oldugunu biliyormusunuz?

Evet cok iyi biliyorum. Bugunku ortacag karanligini yasayan Iran'in temel felsefesi olan Siilik dedigimiz seyin kurucularidir. Hic bir dunya gorusu, felsefe Iktidar olmanin dayanilmaz sarhosluguna karsi koyamaz. Safeviler Alevileri de safevilestirmek, siilestirmek icin cok ugrastilar ancak (ne mutlu ki bize) basaramadilar. Daha sonra da Alevileri yalan bir tarihle safevilestirme cabasina girdiler, Pir Sultan Abdal'i da tarihci devrimci kimliginden soyundurup Sah Ismail'in halifesi konumuna indirgemeye calistilar ve bu yalan tarih hala da devam ediyor.

Sizin celiskili mantiginiza bir göz atalim:Size göre, cogunluk ne ise, gercek odur.Yani Islam'in cogunluguna bakarak, "dogru islam budur" diyebiliyorsunuz. Peki bu mantigi kabul edecek isek, Alevilerin cogunlugun dedigine neden uymuyorsunuz? Alevilerin cogunlugunun ne düsündügünü zaten siz de iyi biliyorsunuz

Hayir! Islam dendiginde tarihcilerin ne yazdigina bakmamiz lazim..Alevilerin cogu ne dusunuyor? Bunun kaniti nerede?

Ve yine ayni mantigi yürütelim, dünyada bütün arastirmacilar ve bilim adamlari yanlis da, bir Erdogan Cinar dogru, öyle mi? Ve yine ayni mantik, dünyada bütün dinler dogru da, sirf bizim Aleviler bir yalana inanmis, öyle mi?

Burada neden bahsediyorsunuz?

Alevilerde misyonerlik yok, katiliyorum, fakat biz hepimiz ayni tarihte mi Alevi olduk saniyorsunuz? "Sonradan" Alevi olan olmadi diyorsaniz, biraz daha arastirin derim, ben size Corum'dan örnek verebilirim.

Arkadasim kendi kendinize kavga ediyorsunuz. Ben boyle birsey soylemedim. Elbetteki Alevilerin hepsi ayni anda Alevi olmadi. Bu neyi degistiri ki?

Ben hic bir seye dil uzatmiyorum, uzatan sizsiniz. Pir Sultan ve büyük üstadlarimizin YALAN SÖYLEDIKLERINI öne sürüyorsunuz. Pirlerimizin yüzlerce yildir bizlere YALAN bir inanc ögrettiklerini söylüyorsunuz. Aleviligi YALANLIYORSUNUZ. Sizin söyledikleriniz Pir Sultan ve Nesimi gibi ozanlarimizin KORKAK olduklarinin anlamina getiriyor.
Ve dedikleriniz seyler, Sah Hatayi gibi ulu pirlerimizin bir DÜSKÜN oldugunun anlamina geliyor!

Gene kendiniz calip kendiniz oynuyorsunuz. Ben ve bizim gibi dusunenler Pir Sultan Abdal'i yalan tarihin pencesinden kurtarip, layik oldugu devrimci ve daha da onemlisi tarihteki dogru yerine oturtuyoruz.

Asil siz kendinize bakin! Aleviligi yalanlamak, ulu pirlerimizi asagilamak size mi düsmüz! Dedelerimize hakaret etme hakkini, inancimizi yalanlama hakkini nerden aldiniz!?

Siz sovmen olmalisiniz bence.

Dünyada ne kadar büyük bir toplumun zorla baska bir inanca girdigini biliyormusunuz!? Yine sizin celiskinin örnegini göstereyim: Müslümanlarin bir kismi zorla müslüman olmustur! Sizin tezlerinize göre de, Gercek Islam, bu zorla Müslümanlasan kesimlerine aittir! Bu ne bicim bir mantiktir??

Nereden uyduruyorsunuz bu seyleri?

Bütün müslümanlar kilic zoruyla mi müslüman oldu saniyorsunuz??

Mutlaka kendi iradesi ile musluman olanlarda vardir tabiki.

Islam tarihi derken "icerisinde yuzlerce farkli yorumu, mezhebi vb seyleri iceren bir butunu" kastediyorsaniz, bu yüzlerce farkli yorumlarindan haberiniz varmi acaba!???!? Hepsi 5 vakit namaz kilip, her gün camiye gidiyor mu saniyorsunuz!? Nizari Ismaili mezhebini duymadiniz mi!?!?
Vefai tarikatini duymadiniz mi!?? Ehli Hak yolunu duymadiniz mi!?!?!
Bunlar Islam icinde dururken, Aleviligi nasil bunlardan uzak tutabilirsiniz!?!?!

Burada anlasiyoruz bence. Ben bu saydigin inanclari taniyorum ve onlara buyuk bir saygim var. Sorun da burada zaten. Alevilik de dahil, bu saydiklarini Islam kabul eden var mi acaba? Bunlar yuzyillardir bizzat kendini gercek islam sayan inanclarin kiyimina ugramistir. Bugun olmus Turkiye de kim Alevileri musluman kabul ediyor acaba? 20 yyd da dahil Alevileri kim katletti acaba?

Burda bizim inancimizin adini kullanarak, yeni bir inanc yaratmanin yerine, gidin o istediginiz inanca bas vurun! Alevilik'te misyonerlik yoktur diyorsunuz, ve kendiniz Aleviler arasinda misyonerlik yapiyorsunuz! Bizim inancimizdan elinizi cekin artik! Size göre biz bir yalana inaniyorsak birakin inanalim! Sizin fikirlerinize saygi duyariz! Fakat ortaligi karistirmayin!

Benim savundugum seyler Turkiye de ve Avrupa da onde gelen Alevi orgutlerinin savundugu temel tezlerdir.

Kuzey Egeli
25.01.2008, 18:39
Canlar şunu açıkca düşünüyorum.Bütün dinler insanlar arasındaki eşitsizliği gidermek için gönderilmiştir.Fakat hiç bir din bunu sağlayamamıştır.İslam dahil uygulamada bunu başaramamıştır.Bütün dinlere siyaset karışmıştır.Bütün kutsal kitaplar değişime uğramıştır.Bu fikrim o günün şartları düşünülünce bana hak vereceksiniz.Ve bütün kalbimle şuna inanıyorum Tanrı bu kadar küçük düşünemez.Ve insanları o farklı yarattı bunu o hazmediyorsa?Bu şiddete,bu kıyımlara,bu düşmanlıklara ne gerek var?O yaratmadı mı müslümanı,hıristiyanı,putperestti...Bu kıyım ne?Tanrı bu kadar küçük degil ki?Bazı Şafiler
yedi aleviyi öldürünce direk cennete gideceklerine inanırlar.Bu ancak hasta beyinlerin düşüncesidir.Benim Tanrım adildir,bu yüzden onun hiç bir dini insanı katledemez,yok edemez,yakamaz.Ve benim Tanrımın kitabında da böyle bir yazı olamaz.Bu benim fikrim,evet bütün insanlar onun bir süretidir.Sivası,maraşı, dersimi,halepçeyi benim Tanrım emretmez.Bu imkansız.

AleviKürt
25.01.2008, 23:25
Evet cok iyi biliyorum. Bugunku ortacag karanligini yasayan Iran'in temel felsefesi olan Siilik dedigimiz seyin kurucularidir. Hic bir dunya gorusu, felsefe Iktidar olmanin dayanilmaz sarhosluguna karsi koyamaz. Safeviler Alevileri de safevilestirmek, siilestirmek icin cok ugrastilar ancak (ne mutlu ki bize) basaramadilar. Daha sonra da Alevileri yalan bir tarihle safevilestirme cabasina girdiler, Pir Sultan Abdal'i da tarihci devrimci kimliginden soyundurup Sah Ismail'in halifesi konumuna indirgemeye calistilar ve bu yalan tarih hala da devam ediyor.

Size artik resmen sorular soracagim.

1. Siilik nedir?

Safeviler, Alevileri Siilestirmek istemisler diyorsunuz. Bu konu ile iki soru soracagim:

2. Sah Ismail hangi inanca inaniyordu? Ve bunun kanitini sunabilirmisiniz?

3. Madem (size göre) Safeviler ve Sah Hatayi bizleri siilestirmek (sizin demek istediginiz: caferilestirmek (galiba)) istiyordu, siz Sah Hatayi'yi bir ulu ozan olarak kabul ediyormusunuz?

4. Safevilerin Alevileri "yalan" bir tarih ile asimile etmek istedigini nerden biliyorsunuz? Kaynagini sunabilirmisiniz? Ve hangi kitaplar bugün "yalan" ürünüdür?

5. Pir Sultan Abdal'in, "müslüman" oldugunu söyleyen, ve "Muhammed Ali yolundan" bahseden siirleri de yalan midir? Yoksa adam korkak oldugu icin mi Muhammed Aliyi anmis?

6. Ayrica, durmadan "devrimci kimlikten" bahsediyorsunuz. Sizin inanciniz Komünistlik mi Alevilik mi? Siz Pir Sultan'i, sosyalizme yatkin oldugu icin mi seviyorsunuz, yoksa sosyalizmi, Pir Sultan (ve Alevilige) yatkin oldugu icin mi seviyorsunuz?

Hayir! Islam dendiginde tarihcilerin ne yazdigina bakmamiz lazim..Alevilerin cogu ne dusunuyor? Bunun kaniti nerede?

7. Islami ögrenmek icin tarihcilere bakmamiz lazim diyorsunuz. Bana, kisisel cikari ve subjektiflik getirebilen islami bir siyasi görüse sahip olmayan bir tarihcinin, islam hakkinda yazdigi kaynaklari sunabilirmisiniz?
Yoksa siz islami ögrenmek icin, Sünni veya Caferi kaynaklarini mi "dogru" olarak kabul ediyorsunuz?

Gene kendiniz calip kendiniz oynuyorsunuz. Ben ve bizim gibi dusunenler Pir Sultan Abdal'i yalan tarihin pencesinden kurtarip, layik oldugu devrimci ve daha da onemlisi tarihteki dogru yerine oturtuyoruz.

Ben cogunluga uymadigim icin gelip beni elestiriyorsunuz. Pir Sultan hakkinda varolan hic bir kaynak, Pir Sultan'in kendini "islam disi" gördügünden bahsetmiyor. Hatta tam tersini gösteriyor. Bunu siz de biliyorsunuz.

8. Peki bütün kaynaklar sizce yalan mi? Safeviler mi yazmis bu kaynaklari?

Siz sovmen olmalisiniz bence.

Yalan mi sanki? Sizin gibi düsünenler degil miydi, 60li yillarda dedelerimizi "sömürgeci" diye köyden kovanlar? Sizin gibi düsünenler degil miydi Alevilige sövüp ***** calan? Ateist olan siz degil miydiniz? Hangi yüzle gelip, Aleviligi en cok bilen kisilerin siz oldugunuzu söyleyebiliyorsunuz?
Ve Aleviligi siz dedelerimizden iyi mi biliyorsunuz? Ulularimizdan iyi mi biliyorsunuz ki bunlarin dogrultusundan gitmiyorsunuz? Haa dogru ya, ulularimizin sözleri, ve ALEVILERIN kullandiklari kaynaklar size göre hep yalan. Bir de gelip beni elestiriyorsunuz.

Burada anlasiyoruz bence. Ben bu saydigin inanclari taniyorum ve onlara buyuk bir saygim var. Sorun da burada zaten. Alevilik de dahil, bu saydiklarini Islam kabul eden var mi acaba? Bunlar yuzyillardir bizzat kendini gercek islam sayan inanclarin kiyimina ugramistir. Bugun olmus Turkiye de kim Alevileri musluman kabul ediyor acaba? 20 yyd da dahil Alevileri kim katletti acaba?

Kendi agziniz ile söylüyorsunuz. Ehli Hak'lar, Nusayriler, Ismaililer ve bunlar gibi inanclarin HEPSI kendilerini ISLAM olarak görür. Bunu siz de kabul ediyorsunuz, fakat siz, size göre KATIL olan islam toplumunun görüsüne katiliyorsunuz. Sizin görüsünüze göre, Alevilerin katilleri hakli, ve onlarin savundugu islam dogru islamdir.

9. Benim demek istedigim sey: Bize en cok benzeyen toplumlar neden hepsi kendini islam görür? Hepsi mi asimile olmus? Kim asimile etmis bunlari?

10. 11inci yüzyilda, Seyyid Ebu'l Vefa Gercek Islamda semah dönüldügünü, kadin erkek birlikte ibadet edildigini söyleyince, onu da mi Safeviler asimile etti!!?

Ta 7inci ve 8inci yüzyillarda bile Alevilige cok benzeyen islam mezheplerinin varligini da bilmelisiniz! Mesela 8inci yüzyilda, 12 imamlarimizin müritleri ve akrabasi arasinda bu sözleri söylenmistir:

"Tanrısallık Ali’de cisimleşmiş ve onun dünyasal vücuduyla birleşmiştir. Bu tanrısal parçası sayesinde Ali gizli sırları biliyor ve gelecek hakkında yanlışa düşmeden konuşabiliyordu." (Bayan ibn Saman)

Ismaililigi de biliyorsaniz, ne kadar eski bir inanc oldugunu da bilirsiniz!

12. Peki bu inanclari da mi Safeviler asimile etti? Bize en cok benzeyen toplumlar nasil olur da "siilestirildiler"? Dünyanin öbür ucunda varolan mezhepleri kim asimile etti!?

Benim savundugum seyler Turkiye de ve Avrupa da onde gelen Alevi orgutlerinin savundugu temel tezlerdir.

50 sene öncesine gidersek, sizin savundugunuz seyin IZLERINI bile göremezdik. O örgütler de ne Aleviligi ne de bütün Alevileri temsil ediyor.

Sorularimin cevaplarini bekliyorum.

chatlakalper0
27.01.2008, 00:31

Kur'an da savaş hukuku karakterli normlar vardır.Barış hukuku Kuran'da yer almaz.

Örn : Dar'ul Islam- Dar'ul Harp

Mahir_86
27.01.2008, 00:44
Arkadaşlar şiddetle söylüyorum.. Kuranı kimse bırakın 4x4lük 4x1 lik bile tefsir edemez.

Kuranı Kerim İŞARETSİZ (Harekeler olmadan) olarak inmiş ve daha sonra Osman-Ebu bekir-Ömer ve adamları tarafından İŞARETLENDİRİLMİŞTİR.

Bu yüzden işaretlerin verdiği yorumlar belki Doğru belkide Yanlıştır.

örn: Kalem sözcüğü işaretler yer değiştirirse bir briyile alakası olmayan Kelam sözcüğü olur..

Bu da birçok hatayı beraberinde getirmiştir..

Tercüme olayına gelince; Arapça okuyup sonra Türkçeyi okuyan (Arapça okuduklarını anlamalı) aradaki farkı görür...

Boş yere kafanızı yormayın.

shahrud
27.01.2008, 01:17
1. Siilik nedir?
Safeviler, Alevileri Siilestirmek istemisler diyorsunuz. Bu konu ile iki soru soracagim:
2. Sah Ismail hangi inanca inaniyordu? Ve bunun kanitini sunabilirmisiniz?
3. Madem (size göre) Safeviler ve Sah Hatayi bizleri siilestirmek (sizin demek istediginiz: caferilestirmek (galiba)) istiyordu, siz Sah Hatayi'yi bir ulu ozan olarak kabul ediyormusunuz?
4. Safevilerin Alevileri "yalan" bir tarih ile asimile etmek istedigini nerden biliyorsunuz? Kaynagini sunabilirmisiniz? Ve hangi kitaplar bugün "yalan" ürünüdür?

Aynen Osmanlı Imparatorlugunda oldugu gibi, Safeviler de, temelinde Alevileri içermekle birlikte, gucu eline gecirdigi andan itibaren (gerici ve baskıcı)dönüşüme ugrayarak, kendisine yabancılasmıs bir devlettir. Ve Alevilerle yolu da neredeyse ta ilk baştan olmak kaydıyla ayrılmaya baslamıştır. Şah Hatayi tabiki Alevilerin önderlerinden ve ulu ozanlarından birisidir. Zaten Safevilerin şiileşmesi (yani bugünkü İran benzeri yobaz dönüşümün başlaması) Şah Hatayi'den sonra (veya Şah Hatayi'nin de devlet başkanı olmadan önce bir Alevi önderi oldugu) bir süreçtir. Zaten sorun da orada başlıyor. Alevilik ile Şiilik birbirinden ayrışıyor. Bu naktayı da Alevileri şiileştirme çabası içerisinde olanlar çok iyi bir şekilde kullanıyor.

5. Pir Sultan Abdal'in, "müslüman" oldugunu söyleyen, ve "Muhammed Ali yolundan" bahseden siirleri de yalan midir? Yoksa adam korkak oldugu icin mi Muhammed Aliyi anmis?

6. Ayrica, durmadan "devrimci kimlikten" bahsediyorsunuz. Sizin inanciniz Komünistlik mi Alevilik mi? Siz Pir Sultan'i, sosyalizme yatkin oldugu icin mi seviyorsunuz, yoksa sosyalizmi, Pir Sultan (ve Alevilige) yatkin oldugu icin mi seviyorsunuz?

Sende çok iyi biliyorsunki bir tek Pir Sultan Abdal yok. Bu mahlası kullanan 6 tane kişi var tarihte. Dolayısıyla, spesifik olarak bir kişiden bahsetmek mümkün degil. Tabi Asıl Pir Sultan Abdal karakteri 7yy da yaşamış olan Pir Silvanustur.
Gerek 16. yy da yasayan bizim Pir Sultan Abdal olarak algıladıgımız kişi, gerekse de Pir Silvanus Devrimcidir.

7. Islami ögrenmek icin tarihcilere bakmamiz lazim diyorsunuz. Bana, kisisel cikari ve subjektiflik getirebilen islami bir siyasi görüse sahip olmayan bir tarihcinin, islam hakkinda yazdigi kaynaklari sunabilirmisiniz?
Yoksa siz islami ögrenmek icin, Sünni veya Caferi kaynaklarini mi "dogru" olarak kabul ediyorsunuz?

Ben özellikle Batılı ve tarafsız veya tarafsızlıgı cok az olan Tarih bilimcilerin üzerinde genel olarak görüş birligine vardıgı İslam algılanışından bahsediyorum.

Ben cogunluga uymadigim icin gelip beni elestiriyorsunuz. Pir Sultan hakkinda varolan hic bir kaynak, Pir Sultan'in kendini "islam disi" gördügünden bahsetmiyor. Hatta tam tersini gösteriyor. Bunu siz de biliyorsunuz.

Pir Sultan Abdal olarak önümüze sunulan hikaye efsaneden hareketle, hiç bir şekilde kanıt içermeyen ve bir nevi "Kayıkcı Kavgasından" ibaret tamamen suni bir tartışmadır. Hangi Pir Sultan Abdal dan bahsediyoruz? Toplam 6 tane var..

8. Peki bütün kaynaklar sizce yalan mi? Safeviler mi yazmis bu kaynaklari?

Sorun da bu zaten. Ortada kaynak yok. Yüzbinlerce sayfa Osmanlı arşivlerinde Pir Sultan Abdal ile ilgili bir tane bile kaynak yok. Tamamen efsaneden esinlenmiş bir Pir Sultan Abdal karakteri var.

Kendi agziniz ile söylüyorsunuz. Ehli Hak'lar, Nusayriler, Ismaililer ve bunlar gibi inanclarin HEPSI kendilerini ISLAM olarak görür. Bunu siz de kabul ediyorsunuz, fakat siz, size göre KATIL olan islam toplumunun görüsüne katiliyorsunuz. Sizin görüsünüze göre, Alevilerin katilleri hakli, ve onlarin savundugu islam dogru islamdir.

Bunlar İslamın içinden İslam'a tepki olarak çıkmış olan inançlardır. İslam içerisinde statükoyu savunan şeyler degildir. İslam içerisinde statükoyu savunanların bu alternatiflere olan kini ve kızgınlıgının sebebi de bu.

9. Benim demek istedigim sey: Bize en cok benzeyen toplumlar neden hepsi kendini islam görür? Hepsi mi asimile olmus? Kim asimile etmis bunlari?
Kendini İslam görmesi tamamen kendini gizleme nedeniyledir. Takiyye yani.

10. 11inci yüzyilda, Seyyid Ebu'l Vefa Gercek Islamda semah dönüldügünü, kadin erkek birlikte ibadet edildigini söyleyince, onu da mi Safeviler asimile etti!!?

Ta 7inci ve 8inci yüzyillarda bile Alevilige cok benzeyen islam mezheplerinin varligini da bilmelisiniz! Mesela 8inci yüzyilda, 12 imamlarimizin müritleri ve akrabasi arasinda bu sözleri söylenmistir:

"Tanrısallık Ali’de cisimleşmiş ve onun dünyasal vücuduyla birleşmiştir. Bu tanrısal parçası sayesinde Ali gizli sırları biliyor ve gelecek hakkında yanlışa düşmeden konuşabiliyordu." (Bayan ibn Saman)

Ismaililigi de biliyorsaniz, ne kadar eski bir inanc oldugunu da bilirsiniz!

12. Peki bu inanclari da mi Safeviler asimile etti? Bize en cok benzeyen toplumlar nasil olur da "siilestirildiler"? Dünyanin öbür ucunda varolan mezhepleri kim asimile etti!?

Benim herkesi Safeviler asimile etmiştir gibi bir tezim yok. Alevilik gibi İslam içerisinde özgün bir karaktere sahip inançları, varoldugu topraklarda bulunan gerici islam unsurları asimile etmeye çalışır. Bu Aleviler için Safeviler olur veya Sunniler olur, İsmaililer için başka bir unsur olur. İşte islam içerisindeki bu özgün inaçların bugünlere ulaşmasının nedeni asimile olmamış olmalarıdır. Alevilikte asimile olmamıştır. Bu güne kadar yaşamasının nedeni de odur. Zaten Şiileşseydi bugün Alevilikten bahsediyor olamazdık

50 sene öncesine gidersek, sizin savundugunuz seyin IZLERINI bile göremezdik. O örgütler de ne Aleviligi ne de bütün Alevileri temsil ediyor.

50 yıl önce Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonundan bahsetmemiz mümkün degildir. Bunu 50 yıl önce degilde şimdi tartışmamız normal degil mi? Çünkü, Aleviler geleneksel yaşam şekillerinden bu dönem içerisinde kopmuştur. Şehirleşme ile birlikte Aleviler de kültür ve yaşamlarını şehir koşullarına adapte etmek zorundadır. Aleviler yollarına nasıl devam edicek? Tarihte oldugu gibi özgün, özgürlükçü, insanı merkeze koyan duruşu ile mi? Yoksa birilerinin çok istedigi gibi Türkiye İslam Cumhuriyeti'nde Sünnileştirilmiş olarak mı?

alican19
02.02.2008, 22:21
arkadaşım ben ALLAHA bin şükür müslümanım sen ateist olabilirsin bu ayetler kuranda geçmeyecek kadar kirli peki müslümanlar kuranın emirlerinin dışına çıkmamıştır
neden mekkeye girilince tek bir insan öldürülmemiş neden çatışmalar çıkmamış arakadaşım islamiyeti herkes sevecek diye bişey yok ama saldırırsan bizden hak MUHAMMET ALİ yolunun yolcusu olamazsın zira HZ ALİ de islam şehitidir islamiyet için canını vermiştir
yani kısacası kardeşim ya göründüğüm gibi ol ya olduğun gibi görün islamiyeti sevmiyorsan ben müslüman değilim diyorsan alevide olamazsın zira alevilik islami bir mezheptir

alican19
02.02.2008, 22:23
Şimdi bu ayetlerde; müşriklerle savaş emrinin temelinde, onların kafir oluşlarının değil, saldırganlıklarının ve müslümanlara hayat hakkı tanımayışlarının bulunduğunu gösteren bazı noktalara kısaca değinelim:

a. Görüldüğü üzere yukarıdaki ayetlerden ilkinde (el-Bakara, 190) savaş emri açıkça karşı tarafın saldırgan olması şartına bağlanmış, "savaşa mukabele" sınırının aşılmaması uyarısında bulunulmuştur. Demek ki saldırmadıkları sürece, müslüman olmasalar bile, müslümanlar "haddi aşarak" savaş başlama yetkisine sahip değildirler.

b. Bir sonraki ayette (el-Bakara, 191) yer alan onları yakaladığınız yerde öldürün" ifadesini de önceki ayetle bağlantılı olarak değerlendirmek gerektiği açıktır. Buna göre söz konusu ifadenin anlamı: "Onları yani size savaş açanları yakaladığınız yerde öldürün" demektir. Savaşmayanlara dokunulmayacaktır.

c. Yine aynı ayette geçen "Sizi çıkardıkları yerden (Mekke’den) siz de onları çıkarın. Baskı ve işkence adam öldürmekten daha kötüdür" ifadeleri de, savaş konusunda mütekabiliyetin esas alınması gerektiğini gösterir. Müşrikler müslümanları yurtları olan Mekke’den çıkardıkları; onlara baskı ve işkence uyguladıkları, dinlerini yaşamada ve onu tebliğ etme görevini yerine getirmede sıkıntıya düşmelerine sebep oldukları için 105 müslümanlar onlarla savaşacaklardır. (Müşrik/kafir oldukları için değil) İslam, müslümanları yurtlarından etmek, dinlerine komplo kurmak, onu yok etmek gibi bir amaç taşımayanlara savaş açmayı yasaklamakla kalmaz, onlara iyilik etmeyi, adil davranmayı da öngörür:

"Allah, din yüzünden sizinle savaşmayan ve sizi yurdunuzdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adil davranmaktan sizi alıkoymaz."(el-Mümtehine, 8)106

Müslümanları yurtlarından çıkarmaları söz konusu olanlar, öncelikle Mekke müşrikleri olduğu için ayette öncelikle, böyle bir etkinliği bulunmayan müşriklerin kastedildiği anlaşılır. Yani ayet saldırgan olmayan müşriklerin öldürülemeyeceğini ifade etmektedir.

İkinci ayetteki (el-Bakara, 191) "Baskı ve işkence adam öldürmekten daha kötüdür" ifadesi de, tüm bu kayıtlara uyduktan sonra müşrikleri öldürmek zorunda kalacak müslümanların yine de "alacaklı" konumda olacaklarına işarettir.

Ayetin devamı da aynı mütekabiliyet esasının açık bir ifadesidir.

Şu halde el-Cassâs örneğinde gördüğümüz gibi, yukarıdaki ayeti bağlamından koparmak, bununla da kalmayıp, ayetin sadece "onları yakaladığınız yerde öldürün" anlamındaki kısmını alarak, bunu "dine ikrah"ın gerekliliğine delil yapmak sağlıklı bir tutum değildir.

d. Üçüncü ayette (el-Bakara, 192) kendileri ile savaşılacak olanların saldırganlıktan vazgeçmeleri halinden söz edilerek, savaşın çıkmasında etkin olan tarafın onlar olduğuna işaret edilmektedir.

e. Nihayet dördüncü ayette (el-Bakara, 193) de baskı ve işkencenin ortadan kalkması savaş için hedef gösterilmiş, fitne çıkaranların bundan vazgeçmesi halinde haksızlık ve zulüm yapanlar dışında kimseye düşmanlık ve saldırı yapılamayacağı hükme bağlanmıştır.107

alican19
02.02.2008, 22:28
nisa 89. ayetin sebebi
* NİSA 89 .AYET AÇIKLAMASI *

* Ne çok isterler ki siz de kendileri gibi küfre düşesiniz de böylece kendileriyle beraber olasınız. Allah yolunda hicret etmedikçe onlardan dost edinmeyin.Eğer aldırmazlarsa o vakit nerede bulursanız onları yakalayın, öldürün ve sakın onlardan veli veya yardımcı edinmeyin * [Nisa 89]

Münafıklar Mekkeden Medineye gelerek Peygamberimizle beraber bir kaç gün kalmışlardı. Bilâhare geldiklerine pişman olup, birbirlerine
- Biz, Muhammedden izin isteyelim ve geri Mekkeye gidelim, babalarımızın diniyle meşgul olalım demişler ve gelip Peygamberimize
- Yâ Resûlallah bize bu Medinenin havası iyi gelmedi. İzin ver de Mekkeye gidelim ve dinimiz üzere kalalım demişlerdi. Peygamberimiz de bunların isteklerini kabul etmiş ve kendilerine izin vermişti. Peygamberimizin yanından ayrılan o münafıklar Mekkeye gidip, müşriklerle birleşmişler ve küfürlerini ilân etmişlerdi. Daha sonra müşriklerle birlikte ticaret yapmaya başlamışlardı. Münafıklar bir ara ticaret maksadıyla Şama giderken durum Müslümanlar tarafından öğrenilir ve yolları kesilir. Malları ellerinden alınır, kâfir oldukları için öldürülmek istenilir. Fakat Müslümanların bir kısmı, onların da Müslüman oldukları gerekçesiyle buna mani olmak istemişler. Zira Müslümanların bir kısmı o münafıkların dinlerinden döndüklerini bilmiyorlardı ve onun için de onları müdâfaa ediyorlardı. Halbuki diğer Müslümanlar onların dinlerinden dönflüklerini çoktan öğrenmişlerdi. Bunun için de onların yollarını kesip, mallarını ellerinden alıp, kâfir oldukları için, de öldürmek istiyorlardı.Böylece münafıklar hakkında karar verme hususunda Müslümanlar ikiye ayrılmışlardı. Allahü Teâlâ onların nifak ve küfürlerini müminlere beyan etmek için bu âyeti inzal ederek şöyle buyurmuştur
* Ey müminler, niçin hâlâ münafıkların küfürde olduğunu ittifakla kabullenmeyip, iki fırkaya ayrılıyorsunuz? Allah onları zelil edip, nifaklarından sonra tekrar eski küfürlerine döndürmüştür. Allahın saptırdığım siz mi yola getirmek istiyorsunuz? Allahın saptırdığı kimseye sen asla yol bulamazsın *
Allahın saptırdığın kimse hidayete erdiremez. Onu hidayete ancak Allah erdirir. Bu âyetle küfürde ısrar edenlerin hidayete eremeyecekleri, ancak küfürden dönüp, hakkı kabul edenlerin hidayete erecekleri bildirilmektedir.Kâfirler kendileri gibi Müslümanların da küfre sapmalarını isterler. Onlar Müslümanlara «Keşke hicret etmeseydiniz de .bizim gibi kâfir olsaydınız* derler. Kâfirler, insanların Müslüman olmasını asla istemezler, kendileri gibi küfür içinde kalmasını arzu ederler ve bu uğurda ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Tıpkı fakir bir İnsanın başkalarının da kendisi gibi fakir olmasını arzu ettiği gibi kâfirler de amel bakımından Müslümanların da kendileri gibi fakir olmasını isterler. Bu bakımdan Yüce Allah Müslümanlara şöyle buyuruyor: «Onun için onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar, içlerinden dost edinmeyin. Eğer tevhid ve hicretten yüz çevirirlerse onları bulduğunuz yerde yakalayıp öldürün. Onlardan ne bir dost ne de bir yardımcı edinmeyin.» Allahü Teâlâ mü'minlerin kâfirlerle dostluk kurmasını muhtelif âyetlerde yasakladığı gibi, bu Ayettp de yasaklamıştır. Kâfirler, küfürlerinden dönüp, tevhid inancını kabul edinceye kadar onlarla savaşılması ve dostluk kurulmaması em-redilmektedir. Kâfirlerle dostluk kurulmaması hususunda ilâhî emir gayet açıktır. Kâfirlerle kurulan dostluktan Hiçbir zaman Müslümanlara fayda gelmeyeceği için Yüce Allah bu dostluğu yasaklamıştır. Çünkü kâfirlerden Müslümanlara daima zarar gelmiştir. Tarihte bunun bir çok örneklerini görmek mümkündür.
Selam ve dua ile...

alican19
02.02.2008, 22:35
tevbe süresi 5nci ayet
Bilindiği üzere, Kur’an-ı Kerim bir defada bir kitap olarak indirilmemiş, olaylara göre 23 yıl zarfında gelmeye devam etmiştir. Burada söz konusu olan, Hz. Peygamberin ve ilk müslümanların müşriklerle savaş halidir. Nasıl ki, bir devlet teröristlere şöyle bir ültimatom verebilir: “Size dört ay müddet. Ya bu müddet zarfında teslim olursunuz, ya da görüldüğünüz yerde öldürülürsünüz”

Onun gibi, Tevbe Sûresinin ilk ayetlerinde belirtildiği üzere, müşriklere dört ay süre verilmiştir. Bu müddet zarfında onlara ilişilmeyecektir. Fakat eski hallerine devam ederlerse, ölüm fermanı söz konusudur. “Onları nerede bulursanız öldürün” mealindeki ayetin son kısmı “Allah Gafur ve Rahimdir’’ diyerek biter. Bununla “Allah bağışlayıcıdır, merhamet edicidir. Siz de öyle olun” mesajı verilmektedir. Bir sonraki ayette ise şöyle denilir:

“Eğer müşriklerden biri eman ile sana gelirse ona eman ver. Ta ki Allah’ın kelamını dinlesin. (Müslüman olmazsa) sonra onu güven içinde bulunacağı bir yere ulaştır. Çünkü onlar bilmeyen bir kavimdir”

Bu ayette, müşrikler hakkındaki ilahi rahmetin eserlerini açıkça görmek mümkündür. Demek ki, müşriklere bu dinin güzelliğini görmek, Allahın kelamını dinlemek fırsatı verilmelidir. Çünkü onlar, bu dini bilmeyen bir toplumdur. Onlardan bu şekilde gelenler, İslam beldesinde emniyet içerisinde yaşarlar, gezerler. Müslümanların hallerini gözlemlerler, neticede İslama girmeyebilirler. Kabul etmediğinde “Sen müşriksin” denilip öldürülmez, emniyet içinde vatanına dönmesine yardımcı olunur.

Tarihen de sabit olan budur ki, müslümanlar savaş haricinde gayr-i müslimleri öldürmemişlerdir Şayet öldüren olmuşsa, bu dinden değil, o şahsın İslamı bilmeyişinden kaynaklanmıştır. Benzeri durum, gayr-i müslim ülkeler için de geçerlidir. Sözgelimi, bir müslüman yabancı bir diyara turist olarak gidip de malından dolayı öldürülmüşse, bunu o ülke insanlarının İslama düşmanlığı şeklinde değerlendirmek doğru olmayacaktır. Günümüz hukuk sistemlerinin de kabul ettiği üzere, suçun şahsiliği esastır. Birisinin yüzünden başkalarını da cezalandırmak adalete aykırıdır. Kur’an bunu şöyle anlatır: “Hiçbir günahkar başkasının yükünü yüklenmez.” (Necm Sûresi,, 38)

shahrud
04.02.2008, 16:02
yani kısacası kardeşim ya göründüğüm gibi ol ya olduğun gibi görün islamiyeti sevmiyorsan ben müslüman değilim diyorsan alevide olamazsın zira alevilik islami bir mezheptir

Bu tur onyargilariniz ancak kendinizi baglar. Kimin nasil Alevi olup olmayacagi konusunda fetva verme gibi bir densizlik yapamazsiniz. Aleviligin Islami bir mezhep oldugu ancak oznel fikriniz olabilir.

alican19
04.02.2008, 16:58
Bu tur onyargilariniz ancak kendinizi baglar. Kimin nasil Alevi olup olmayacagi konusunda fetva verme gibi bir densizlik yapamazsiniz. Aleviligin Islami bir mezhep oldugu ancak oznel fikriniz olabilir.

bende zaten öznel fikrimi sundum bu kadar rahatsız olduğunuzu bilmiyordum üstelik o sözüm size bile değildi
evet ben müslüman bir aleviyim bundanda grur duyuyorum alevilikte sadece islami bir mezheptir din sayılamaz

Kara Davut
21.02.2008, 10:09
Öncelikle ayetin nuzül oluş sebebine bakmak lazım.Ayet Peygamberimizin Medine döneminde inmiştir.bilmeyen canlar için,mısır'lı bir yönetmenin çektiği ve baş rolünü Antony Qeenn'in üstlendiği-the message- isimli filmde geçen sahneler aynen gerçektir.Hicret öncesi müslümanlar,büyük işkencelere maruz kalmıştı.kimse onlara kız vermiyor,onlarla konuşmuyor,mal satmıyor ve mallarını almıyordu.müslümanlığı tercih edenler kırbaçlanıyor,hakarete uğruyor ve hatta öldürülüyorlardı.Ve Allah'ü Teala,Hz muhammed'e Medine'ye göç etmesini buyurdu.Medine'li müslümanlardan da bu yönde davet alan Hz. Muhammed medine'ye göç etti.Bir zaman sonra bir haber alındı.Mekke'li müşrikler müslümanların bütün mallarını yağmaladılar ve satmak için kervanlarına kattılar.Kendisine mallarının korunması için yardıma ve akıl danışmaya gelen müslümanlara sabır etmelerini söyleyen Peygamberimiz'e, o an kendileriyle savaşanlarla kendilerinin de savaşması ve onların savaştığı gibi savaşmaları ile ilgili ayet nazil oldu.bu ayet nazil olduktan sonra Bedir kuyularu civarına Müslümanlar ve müşrikler arasında Bedir Savaşı yapıldı.
Gelelim ayetin açıklamasına.Allah'ü Teala hiç bir zaman mazluma zarar verilmemesini emrettiği halde neden savaşı diyor,arkasından ayetin açıklaması geliyor.(sizinle savaşanlarla).Allah'u Teala,sulh halindeyken kimseyle savaşın dememiştir.sizinle savaşırlarsa,siz de onlarla savaşın demiştir.Ayrıca arkasından diğer bir açıklamayla (sizinle savaştıkları gibi savaşın) demiştir ki,bu savaş sadece kılıçla olmamıştır.Bedir Savaşı galibiyeti sonrasında,geriye dönerken bir sahabesinin kazandık ya Muhammed demesinin üzerine,"-Hayır asıl savaş şimdi başlıyor,asıl savaş nefsinle savaştır" diyerek asıl hedefi göstermiştir.yine Peygamberimizin en büyük savaşlarından biri cahilliğe karşı verdiği savaştır.Savaşta rehin alınan müşrikleri,her birinin 10 müslümana okuma yazma öğretmesi karşılığı serbest bırakması da bu savaşın kanıtıdır.
zamanımıza bakıldığında cihad kelimesinden sadece eline silah alıp kan akıtmayı düşünen cahiller pek çoktur.Lakin asıl cihadın önce nefisle sonra eğitimle olduğu gerçeğini kimse görmez veya görmek istemez.Şartlar olgunlaştığında ise bize karşı silahla gelen kafirler aynıyla karşı gelmek ve savaşmak her müslümana farz'dır.
selam ve dualarımla.

The61
21.02.2008, 10:38
Sürekli formlarda Kuran ın maelleri üzerinde konu açılıyor.
Ne hikmetse hep kötü tarafından bakılıyor şiddet kısımları
alınıp buraya yazılıp üzerinde yorum yapılıyor.iyilikleri güzellikleri
niye yazılmıyor.Sanırım bunda en büyük sebep inançszılık
zaten inansa bu konuları buraya taşımaz.
Bende içimden şöyle diyorum 1300 yıla yakındır böyleleri var.
Binlerce alim.ilim sahibi anlatmış,milyonlarca kaynak var
Bunlarıda bilip görüp okuyup, inanmıyosa kişi. Neylesin benim
gibi bir okumayazmasını bile doğrudürüst bilmeyenin iki çift
sözünü.

AliGedek
23.04.2008, 18:24
Kuran daki bu ayetler başı itibariyle okunursa zulüm ve baskı yapanları öldürmekten bahsedilmiş. Biz aleviler kime zulmettikki bizi öldürsünler. Yani anlatmak istediğim kuranda alevileri öldürülmesi lazım gibisinden bir cümle yoktur. Bir diğeride bu ayetler genelde yahudi ve firavun için söylenmiştir.

fatsali
23.04.2008, 22:14
Sürekli formlarda Kuran ın maelleri üzerinde konu açılıyor.
Ne hikmetse hep kötü tarafından bakılıyor şiddet kısımları
alınıp buraya yazılıp üzerinde yorum yapılıyor.iyilikleri güzellikleri
niye yazılmıyor.Sanırım bunda en büyük sebep inançszılık
zaten inansa bu konuları buraya taşımaz.
Bende içimden şöyle diyorum 1300 yıla yakındır böyleleri var.
Binlerce alim.ilim sahibi anlatmış,milyonlarca kaynak var
Bunlarıda bilip görüp okuyup, inanmıyosa kişi. Neylesin benim
gibi bir okumayazmasını bile doğrudürüst bilmeyenin iki çift
sözünü.

bence bunun 2 nedeni vardir:
1: bazi ulkelerin usama bin ladin gibileri ôrnek alip hep Islami kotu tanitma amacinda olmasi...ve bunu çok iyi basariyorlar.
2. uzun zamandir islamin özune deil de sadec sözun'de takili kalmamizdan dir sanirim....
benim özel fikrim dir
eyvallah

fatsali
23.04.2008, 22:16
çok ilginç de neden acaba hiç "sen onlarlarin taptiklarina sôvmeki onlarda senin taptigina sövmesin" gibi ayetleri öne koymuyoruz?

zeynel24
16.05.2008, 23:43
Hiç bir din insanları öldürün diye emir etmez diye düşünüyorum eğer böyle bir şey varsa kuranda o zaman bundan bir sorun var .

bir insan nerde ,hangi toplumda dunyaya gelirse o toplumun inancı doğrutusunda inanır

Doğmadan önce her hangi bir toplumu terci edebilme şansı olmadığına göre bu insanların gunahı ne o zaman .

HALKA SAYGI DUYMAYANIN HAKA SAYGISI OLMAZ

cirtike
18.07.2008, 14:08
"Nesimi" olumlu veya olumsuz bir yorum yazıp kendimi bunaltmak istemiyorum... Ama çok güzel bir konuya el atmışsın, Sabit fikirli insanlar buna ne kadar inanmak istemesede bir gün anlayacaklar... Fazla birşey yazamıyorum malum "ban" meselesi...

dali
18.07.2008, 14:33
"Nesimi" olumlu veya olumsuz bir yorum yazıp kendimi bunaltmak istemiyorum... Ama çok güzel bir konuya el atmışsın, Sabit fikirli insanlar buna ne kadar inanmak istemesede bir gün anlayacaklar... Fazla birşey yazamıyorum malum "ban" meselesi...

Sırf düşüncelerinden dolayı daha doğrusu kendi düşünclerini foruma yazıp banlanan yok bu forumda...

Yanlış bilgilinme olmasın..!

Ya da tam olarak ne demek istediğiniz belirtin de kendinizi zincirlemekten kurtaracak çözümler getirelim :)

saygılarımla...

cirtike
18.07.2008, 16:23
Sırf düşüncelerinden dolayı daha doğrusu kendi düşünclerini foruma yazıp banlanan yok bu forumda...

Yanlış bilgilinme olmasın..!

Ya da tam olarak ne demek istediğiniz belirtin de kendinizi zincirlemekten kurtaracak çözümler getirelim :)

saygılarımla...

Tamam... İçimi rahatlattın! Bir daha ki sefere daha açık olurum ;)

Temo can
18.07.2008, 23:19
Akll-ı cüz Akll-ı küll'ü mü eleştiriyor? O cüzi olan aklı ile!
Var olan aklın tümünü, Öğtemenini mi?
Arşı aladaki O Padişahı mı? Hangi bilgi ile, cüz'i akılla elde edinilen ilemi?
Arşı Alanın ne olduğunu bilirmisiniz. Nerden bilebileceksiniz ki.
Allah Celle Celalü, Arşı Alanın kıyasını şu misalle veriyor.
Buyuruyor ki:Yaşadığımız dünyanın, Arşı Alaya nispeti; buraya dikkat edin.
Bir sivri sineğin kanadı kadar.
O Arşı Alaya kurulmuş olan Allahın ,Alemlere Rahmet olsun için göndermiş oldugu
O Hidayet kaynağını, biz bir sivri sinek kanadı " O Arşa nispet ile" kadar olan o dün
ya da, Türkiye hudutları için de olan İstanbuda, herbirimiz bilmem hangi kenar
mahallelerin de, evlerimizde (Kimi ve neyi sorguluyoruz.)

Ayet meali yanlış. Bir mesajın gereği gibi anlaşılması için,
ya birkaç ayet öncesine gidilir. Yada Hadisler ışığında anlamak lazım gelir.
Tabii ki üzüm yemek isteniyorsa.
Ayet müşrikleri bağlar. Kitap ehli ile alakası yoktur. Eğer ki Vahdet ve tevhid
kurulacaksa;Halık olan Allah bunun yıkılmasına müsade etmez.

Ayetin açılımı şöyledir. Haç görevi ifa etmeye çalışan. Peygamber ve ashap
Müşrikler tarafından engelleniyor. Muhammet Mustafa mazlum ve mahsun bir halde
ashapla birlikte engelleniyor. Mekkeye sokulmuyorlar.
O Resul, Allah bir işi vahyetmediği sürece, hiçbir harekette bulunmaz.
(Bakara-Ayet.190-191-192-193-194) Tamamı okunmalı vede sebep için,Hadis gerekli.
katillik, adam öldürmek; Fitne (Baskıdan) daha iyidir. Der Ayet çünki fitne bir toplumu
yok eder. Öldürülmesi istenenler ise,fitne çıkarıp baskı uyguluyanlar. Üstelik onlar bu işi
yapıyor oldukları için. Eğer vaz geçerlerse af edin. Artık zalimlerden başkasına düşman
lık olmaz der.

Mukaddes kitapların öz itibarı ile hepsi birdir. Onlar "Kelamullahdır."
Kur'an Hz. Musa zamanında da, Hz. İsa zamanlnda da vardı arapça değildi der.
(Mevlana Hazretleri)
Din adına ne sapıklıklar yapılmadı ki; Hz.İsaya yapılanlar din adına yapımadı mı?
Kitap (Kitaplar) Hak. Yollar güzel. Yolcular sarhoş.