leyla can
18.06.2006, 13:07
Sevgili canlar bizim gencligimizi daha cok alevilige bilinclendirmek icin egitmek icin,yolumuzu tam anlata bilmek icin ne yapmaliyiz,hepsini bir bir kaybediyoruz...
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Daha bilincli olmaliyiz,yetmiyor.. leyla can 18.06.2006, 13:07 Sevgili canlar bizim gencligimizi daha cok alevilige bilinclendirmek icin egitmek icin,yolumuzu tam anlata bilmek icin ne yapmaliyiz,hepsini bir bir kaybediyoruz... KızılBant 18.06.2006, 15:30 meraba güzel bir konu benim kanaatimce öncelikle şu sunnilikle ilgili herşeyden kurtulmalıyız. Medyanın etkisinde kalıp sunni literatürdeki olan şeyleri kendimizinkiler gibi hissetmemeliyiz. Medya çok büyük propaganda yapıyor. Ramazan ayı boyunca sürekli dini yayınlar var. Filmlerde sunnilere göre laflar söyleniyor ve bizim insanımız bunu bilinçaltında benimsiyor bu açıdan çok fazla yapabileceğimiz bir şey yok çünkü medyanın yanında devletin gizli resmi dini olan Sunnilik de bunu tetikliyor. Okullarda din dersleri zorunlu ve alevi gençleride bu eğitimden yozlaşmadan nasibini alıyor. Yaşadığımız yerlerde sunnilerle iç içeyiz bunlardan ister istemez insanlar etkileniyor. Hatta alevi toplumundan uzaklarda yaşayan insanlarımız Aleviliğin gerçeklerini söyleyince tepki gösteriyorlar çünkü artık sunni gibi düşünmeye alışmışlar... sivaspiri 18.06.2006, 19:20 Alevilikte Devrimci, solcu veya komizim yönlerini bırakmamız lağzım, kominizim cökmüş. Bizler Çağdaş olarak yönenmemiz lağzım, laf olarak değil sadece gerçekten. Biz geçmiş ideoloji peşinden koşuyoruz ayakta uyuyoruz. karyelist 18.06.2006, 21:44 :) ne yapabilirz güsel bi soru.Bireysel kurtuluş taraftarları olarak mı yoksa alevi toplumu olarak bunu bi öğrenenellim on göre FaLLeN 19.06.2006, 00:09 Sevgili canlar bizim gencligimizi daha cok alevilige bilinclendirmek icin egitmek icin,yolumuzu tam anlata bilmek icin ne yapmaliyiz,hepsini bir bir kaybediyoruz... ilk önce kendimizden başlamalıyız..ne biliyoruz..alevilikte nerdeyiz..duruşumuzu ve kendimiz tanımalıyız..geçmişimizi iyi bilmeliyiz... Niwan 19.06.2006, 15:49 meraba güzel bir konu benim kanaatimce öncelikle şu sunnilikle ilgili herşeyden kurtulmalıyız. Medyanın etkisinde kalıp sunni literatürdeki olan şeyleri kendimizinkiler gibi hissetmemeliyiz. Medya çok büyük propaganda yapıyor. Ramazan ayı boyunca sürekli dini yayınlar var. Filmlerde sunnilere göre laflar söyleniyor ve bizim insanımız bunu bilinçaltında benimsiyor bu açıdan çok fazla yapabileceğimiz bir şey yok çünkü medyanın yanında devletin gizli resmi dini olan Sunnilik de bunu tetikliyor. Okullarda din dersleri zorunlu ve alevi gençleride bu eğitimden yozlaşmadan nasibini alıyor. Yaşadığımız yerlerde sunnilerle iç içeyiz bunlardan ister istemez insanlar etkileniyor. Hatta alevi toplumundan uzaklarda yaşayan insanlarımız Aleviliğin gerçeklerini söyleyince tepki gösteriyorlar çünkü artık sunni gibi düşünmeye alışmışlar... söylediklerine tamamen katılıyorum tanıdığım alevi arkadaşlar var malesef tam sünni olmuşlar namaz kılıyo oruç tutuyo bunlarda yetmezmiş gibi kendi yolumuzu eleştiriyolar nasıl kafaları yıkanmış hayret zaten bu saatten sonra onlar benim için alevi olamaz yolunu inkaar edenden ne beklenirki leyla can 19.06.2006, 18:59 :) ne yapabilirz güsel bi soru.Bireysel kurtuluş taraftarları olarak mı yoksa alevi toplumu olarak bunu bi öğrenenellim on göre tabiki alevi toplumu olarak ama sen bireysel kurtululus olarakta fikirlerini yazarsan hayir demem dogrusu.... eyhayat 19.06.2006, 23:56 Alevilikte Devrimci, solcu veya komizim yönlerini bırakmamız lağzım, kominizim cökmüş. Bizler Çağdaş olarak yönenmemiz lağzım, laf olarak değil sadece gerçekten. Biz geçmiş ideoloji peşinden koşuyoruz ayakta uyuyoruz Su uyur Devrimci ,demokrat Aleviler uyumaz merak etme sen. Solcular ,devrimciler daha bilinçlidir daha çağdaştır. Aydın. 14.08.2006, 09:59 Güzel bir konu leyla ama bizim gencliğimiz kendi yolunu bırakıp ataistliği benimsemeye baslamıs yani inanclı okadar az kişi kalmıski ne yapılır bilmiyom ama önce kendi yollarına sahip cıkmalarını sağlamak lazım... leyla can 14.08.2006, 12:12 Güzel bir konu leyla ama bizim gencliğimiz kendi yolunu bırakıp ataistliği benimsemeye baslamıs yani inanclı okadar az kişi kalmıski ne yapılır bilmiyom ama önce kendi yollarına sahip cıkmalarını sağlamak lazım... haklisin kaan can ne diyeyim..... ZülfüKakul 14.08.2006, 12:33 ben pek sizlere katılmıyorum.. çevremde o kadar çok genç insan varki alevi olan,türkü dinleyen,bağlama çalan,edep-erkan bilen, aleviliğine sahip çıkan.... ben önceden bu kadar olduğunu düşünmezdim ama artık değişiyo zaman bence yüzdelik dilimi az olsa bile ilerleme kaydediyoruz... ve bu beni mutlu ediyo.. :) Şoreş 14.08.2006, 13:28 ben pek sizlere katılmıyorum.. çevremde o kadar çok genç insan varki alevi olan,türkü dinleyen,bağlama çalan,edep-erkan bilen, aleviliğine sahip çıkan.... ben önceden bu kadar olduğunu düşünmezdim ama artık değişiyo zaman bence yüzdelik dilimi az olsa bile ilerleme kaydediyoruz... ve bu beni mutlu ediyo.. :) Can ben umutlyum.Daha iyi olacağız.Çünkü gençlerimiz artık sahip çıkmaya başladı, uyanış başladı.Gençlerimiz çok ileri ve modern görüşlü. İşallah güzel günler bizimle olacak cano.:crying: tunags 14.08.2006, 15:21 selam leyla can ya bana msn adresını verebılrımsın sakın yanlıs anlamyın ebn burdakı butun arkadasların msn adresını alıp onlarla sohbet etmek ıstıyorum Aydın. 14.08.2006, 15:45 Can ben umutlyum.Daha iyi olacağız.Çünkü gençlerimiz artık sahip çıkmaya başladı, uyanış başladı.Gençlerimiz çok ileri ve modern görüşlü. İşallah güzel günler bizimle olacak cano.:crying: Bende o umut vardı seros ama sunu gördüm herkes istiyo ama bunun icin birlik ve beraberlik lazım lafla herkes birseyler anlatıyor ama icraata geldimi kimse bir girisimde bulunmuyor buda umudumu kaybetmeme neden oluyor benim... Şoreş 14.08.2006, 15:58 Bende o umut vardı seros ama sunu gördüm herkes istiyo ama bunun icin birlik ve beraberlik lazım lafla herkes birseyler anlatıyor ama icraata geldimi kimse bir girisimde bulunmuyor buda umudumu kaybetmeme neden oluyor benim... Kurtuluşumuzdan biride gençlerin yoğun olarak örgütlenmesi ve birçok etkinlikle bizim imzamız olmalı.Çünkü bir biz kaldık.Bu nesille olursa olur.. leyla can 14.08.2006, 17:43 Kurtuluşumuzdan biride gençlerin yoğun olarak örgütlenmesi ve birçok etkinlikle bizim imzamız olmalı.Çünkü bir biz kaldık.Bu nesille olursa olur..:thumbup1: |