Orijinalini görmek için tıklayınız : Tokat / Niksar

ataki72
18.06.2006, 16:38
Ben niksar şıhlar köyündenim.köyümüz bir alevi köyüdür. fakat bir çok alevi köyündede olduğu gibi köyümüz halkıda aleviliğini yaşamak konusunda yetersizdir. köyümüzün niksar merkeze en yakın alevi köyü olması nedeniyle gerek 80 öncesi gerekse daha önceleri baskı altında kalmıştır. daha önce yine burada okuduğum yekta kardeşimin köyümüz hakkındaki yorumu beni üzmüştür. halkımız kesinlikle alevi olduğunu gizlemediği gibi herkes tarafından bilindiği içinde zaten gizleyemezdi.ama şu anda özellikle yeni yetişen gençlik alevilik hakkında sınırlı bilgiye sahiptir. bu durumunda sizler içinde farklı olduğunu sanmıtorum. niksar ilçemizde alevi nufus yoğunluğu fazla olmasına rağmen yıllarca pasif kalınmıştır. buna son vermek ve ilçede kültürel ve sosyal faliyetlerde bulunmak adına siz hemşerilerimden fikirler bekliyorum. saygılarımla

emrealp
11.07.2006, 01:26
haklısın abi benimde anne tarafım şıhlarlı bende köyün gençlerinden sayılırım gençliğimiz bu konuda gerçekten yetersizdir..köyümüzün bir derneği var ve bence bu konuda dernekte yetersizdir..Bir şeyler yapılması gerekli diye düşünüyorum..saygılarımla..

piryolu
14.07.2006, 20:26
değindigin konu çok iyi bende bir niksarlı olarak alevi köylerinin gençleri şu an tam anlammıyla artık kendilerini ifade etmet içi sabit bir yerleşim ye ri olmalı ve geçleri cem evlerini gençlik birimleri altında toplayarak bilgilendirmeli ve sasyal faliyetlere yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum

lucy
14.07.2006, 23:29
Alevi olduğumu -aileden gelme bir alışkanlıkla- kimseye söylemedim ve bu nedenle rahat değilim. Çok gizli bir sırrım var sanki. Ne farkımız var ki başkalarından da 2. sınıf insan gibi inancımızı saklıyoruz. İnanç diyorum ama neye inandığımı da bilmiyorum...