sunni06
18.06.2006, 17:56
Arkadaşlar çok fazla şey söylemeye gerek yok.İndirin ve izleyin.Gerçekten şok olacaksınız...
http://www.hemenpaylas.com/download/996508/Kabir_Azabi.doc.html
http://www.hemenpaylas.com/download/996508/Kabir_Azabi.doc.html
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Kabİr Azabi+18 Şok Olacaksiniz İndİrİp İzleyİn sunni06 18.06.2006, 17:56 Arkadaşlar çok fazla şey söylemeye gerek yok.İndirin ve izleyin.Gerçekten şok olacaksınız... http://www.hemenpaylas.com/download/996508/Kabir_Azabi.doc.html Şah-Mat 18.06.2006, 18:05 Merhaba sunni06.., Sen şimdi buna inanıyorsun öyle mi..(?) hehehe...:=) Çoçuğun ismi ne... Babasınıın ismi ne... Hangi hastanede olmuş.... Ne zaman olmuş..... Hangi yıl olmuş...... Bunlar yok....(?) Kaynak nerde.....YOK...... Allahım işine karışmak istemem ama ; Sen bizi aklını kullanamayan insanlardan KORU ve senin DİNİNİ alet ederek bir şeyler ispatlamaya çalışanlarıda gerekeni yap...ne deyim.. Sanal alemde her şey var....bende sana yarın bir tane çizeyim istersen...arkadaşım... Ayetlerlede süslerim... Var mısın...:) sunni06 18.06.2006, 18:11 Şah-mat benim inanıp inanmamam önemli değil.Sadece paylaşmak istedim.Ben bunun doğruluğunu kanıtlayamam.Ama sende yanlış olduğunu kanıtlayamazsın... Alevimen 18.06.2006, 18:14 Evet indirin saçmalığı okuyun. Adamın biri 'şımarık yaşamış' namaz kılmamış, mezarda 3 saat kalmış ve işkence görmüş vucudu hışır olmuş. buna 'kabir azabı' derler ve ayrıca kuranlada ilgisi yok - bid'at! Cehenneme atmadan önce adamı bi güzel dövüyorlar, yazık adama henüz cehenneme varmadan lime lime etmişler. Bazen düşünüyorum.. bu hikayelere inananlarla aynı Allah'a mı inanıyoruz? Not: sunni06 doküman için teşekkürler. rinda 18.06.2006, 18:23 Demekki bu işkence her taraftada var,yalnızca bu tarafa mahsus bir şey değilmiş:D sunni06 18.06.2006, 18:26 Alevimen:'sunni06 döküman için teşekkürler' Önemli değil Alevimen. İnanmasanız bile az da olsa ibret almanız gerektiğine inanıyorum... tunc2 18.06.2006, 18:27 Evet indirin saçmalığı okuyun. bu hikayelere inananlarla aynı Allah'a mı inanıyoruz? ben sahsen inanmiyorum :D:D haydarduman 18.06.2006, 18:36 ben şahsen ibret alınacak bişey bulamadım bunda. inanma bööle şeylere ama yinede inanmış olsam bile çok saçma hem bunu din tüccarlarının yapmadığı ne malum. gerçekten bööle bişey olmuş olsa bile inanıyorum ki mantıklı bi açıklaması vardır. ama yine çok teşekkürler insanlara bööel saçmalıkların olduğunuda gösteriyosun. sakın yalış anlama dalga geçmek için söölemedim cidiiyim..... stalwart 18.06.2006, 19:37 İnanmasanız bile az da olsa ibret almanız gerektiğine inanıyorum... Hayatta ibret alınacak çok şey var,, ama ibret alacağımız şey, kaynağı ne olduğu belli olmayan, bazı sahsiyetlerin(?) kurgularından ibaret olan saçma yazıdan alacak değiliz:yamukgul: ... TheGodfather 18.06.2006, 20:04 Bunlara inaniyor olamazsın.. Ya bariislami yozlaştirmayin..Bu tür saht ehaberlerle kimseyi korkutamazsiniz.Demeknamaz kilmadi, aylakaylak dolaşti diye mezardakabir azabindanböyleoldu..Gidinişinize ya güldürmeyin adami.buna çocuklar bile güler ya..Ayrica benden sana tavsiye bu tür saçmaliklarla kimseyi kandirmaya çalişmayin..İnanirlarida inançsiz yapıyorsunuz bu hurafelerle.. Benden söylemesi.. Ölen gencin akrabaları İslam âlimlere yöneldiler. Onlar da durumu öĝrendikten sonra, hepsi dilbirliĝi ile Kabir azabının ibretli bir örneĝin olduĝunu ifade ettiler. Ki Allah (c.c) ve Peygamberimiz Muhammed (s.a.v.) Kabir azaptan haber veriyor ve ümmeti sakındıryorlar. Şok geçiren baba oĝlunun şımarık hayat yaşayıp, çeşitli günahlarda bulunup namazlarını kılmadıĝını itiraf etti. Allahın yolunda, yani Cihadda şehid olanlardan başka ölen her bir insan Kabir imtihanından geçecektir. Kıyamet gününden önce insanı bekleyen ilk korkunç bir sınav. Peygamberimizden (s.a.v.) İmam Ahmedin rivayet ettiĝi hadis şerifte şöyle naklediliyor: Peygamberimiz, onun üzerine selat ve selam olsun buyurdu: - Ölümden sonra ölünün ruhu tekrar cesede döndürülür. Yanına da Munker ve Nekir isimli iki tane melek gelir ve sorguya çekerler: „Rabbin kim?“ Insan cevap verir: „Rabbim – Allah.“ Sonra onlar sorar: „Senin dinin ne?” O cevap verir: “Dinim – İslamdır.” Sonra onlar sorar: “Size gönderilen uyarıcı kim?” O cevap verir: „O Allahın resülüdür.” O zaman onlar sorar: “Sen bunları nereden biliyorsun?” O cevap verir: “Ben Allahın Kitabını okudum ve Ona iman ettim.” O zaman semadan ses gelir: “Kulum hakikatı söyledi, ona cennet döşeĝini serin ve önünde cennet kapılarını açın” - , sonra o çok sevinecek, cennet ferahlıĝına kavuşacak ve onun kabri göz alabildiĝi kadar geniş olacak. Kâfire ve günâhkârâ gelince onun hakkında Allah resülü, sallallahu aleyhi vesellem, şöyle buyurdu: - ve ruhunu tekrar cesede döndürürler. Yanına da Munker ve Nekir isimli iki tane melek gelir ve sorguya çekerler: „Rabbin kim?“ O cevap verir: „Bilmiyorum.“ Sonra ondan sorulur: “Size gönderilen uyarıcı kim?” O tekrar: “Bilmiyorum” der, ve o zaman semadan gelen ses şöyle: “Bu yalancıdır, ona ateşten döşek serin ve önünde cehennem kapılarını açın!” - , o zaman onun kabrini cehennemin harareti sarar, kabri ise dar olur ve kaburgalar birbirine girinceye kadar kabir onu sıkar. Başka hadislerde söyleniyor: Sorgu esnasında Melekler kâfir olan veya günâhları çok olan müslümanı işkence edip dövecekler, ve bu işkence dehşet vericidir. Peygamberimizin (s.a.v.) de Allahdan Kabir azabından kendisini korumasını ve bu duayı herkese de emir ettiĝi rivayet ediliyor. Kabir azabı iki çeşittir: Birincisi, hiç bitmeyen Kabir azabı. Bunlar hakkında Allah Taala Kur’ani Kerimde buyuruyor: - "...o ateştir, sabah ve akşam ona giriftâr oluyorlar." Bazı azap ise bir müddet devam edip sonradan kesilen Kabir azabı. Bu tip Kabir azabı günâhkâr muslumanlar için olur, azabın şiddete ve aĝırlıĝı ise işlediĝi günâhların aĝırlıĝına göredir. 18 yaşlı genç hakkındaki hadise inanan kalpler için bir ibrettir, kalbi mühür basılmış şahıslar için de tekrar bir masal, oyun gibi gelecektir. Çünkü onlar bakıyor fakat görmüyorlar, dinliyorlar fakat duymazlar… Ne diyeyim Allah islah etsinsizleri.Bunlara nasil inanabiliyorsunuz..Nedir sizi bu kadar safyapan..din hurafelerine hemen inanmay ialişkanlik haline getirdiginiz icinmi ? :) saygılar Şah-Mat 18.06.2006, 20:20 Şah-mat benim inanıp inanmamam önemli değil. Sn...Sunni06..., Doğru haklısın..Bende buna bir şey demiyorum ki..Özgürsün.. 1400 yıl öncede böyle şeyler vardı...İnsanlar değişmedi... Ben Hala kalıntılarının olmasına üzülüyorum.... Yoksa sen inan yada inanma orası beni bağlamaz... İnsanların AKILLARINI kullanmamalarını üzülüyorum... Geçen sanal alemin bir kahramanı ele geçirildi bu tür işlerle uğraşıyordu kendisi...biliyorsun.Adamlar cahilleri ve bilgisizleri hiç olmadık saçma sapan şeylerle kandırıyorlar..Muaviye gibiler bunlar.. her yol mübah...Kuranı mızrağa taktırmak gibi mesala..:=) 1-Sadece paylaşmak istedim. 2-Ben bunun doğruluğunu kanıtlayamam. 3-Ama sende yanlış olduğunu kanıtlayamazsın... 1-Eyvallah bir şey dediğim yok..Hatta daha fazlasını yükle...Görmek güzel..;) Hem yorum yapacak bir şeyler buluyoruz ..:=) 2-O senin sorunun..beni ilgilendirmez.. 3-Ben kanıtladım işte..Daha nesini kanıtlayayım ki...;) Sen hangi haberi okudunda "İSİMSİZ VE HASTANE aynı zamanda DOKTORUN" ismini yazılmadı ve belirtilmediği bir şey gördün..:=)...Kaynak yok...Herhalde uzaylılar çoçuğun bedenini değiştirip ,kendilerininkiyle yer değiştirmişler abi..hehe:D:D Bak bir tanede ben yazdım..Çok beğeneceksin..;=) Bir varmış , bir yokmuş ,evvel zaman içinde kalbur zaman içinde ,develer tellalken , pireler berberken , ben annemin beşiğini tıngır mıngır sallar iken forumun birisinde bir üye kalkmış çok kötü bir konu açmış.Bak yok böyle bir şey demişller..İnanmamış..Vaz geç demişler inanmamış.Yok böyle bir şey bak ALLAHIN dinini alet etme böyle işlere kötü olur demişler..Dinlememiş.. En sonunda Tanrı bunu CIZ yapmış...bu hale geldi..; http://images.google.com.tr/images?q=tbn:u7ZAcRa7iPNmjM:http://www.depremhaber.com/ibret.jpg Herkese İbret olsun diyede bu fotoğrafını insanlar çekmiş.Doğruyu savunun,Aklınızı kullanın..böyle işlerle uğraşmayın,Allhın dinini böyle aptal konulara alet etmeyin yoksam sizinde sonunuz böyle olur demişler..;=) Kusura bakma..Ben ayetleri bu işe karıştırmak istemiyorum..;=) İbret almak istiyorsan..; -Gözleriyle insanların iç organlarını gören ve hastaklıklarını görenlere bak.. -Hiç kimsenin yapamadığı şeyleri yapanlara bak....(Cam yeme...vs) -Piri resin haritasını çömeye çalış....;=) ibo_eren_27 21.06.2006, 11:16 yaw git kardeşim böyle sey mi olur sunni06 21.06.2006, 23:02 Arkadaşlar bu resimlerin bir de yazıda geçen Omman ın hastanesindeki videosu var.Bir de onu ekleyim dedim. Yanlış anlaşılmasın.Yazılanları kanıtlamak için yapmıyorum bunları.İnanmayan buna da inanmaz zaten.Ama yine de bir bakın. Gencin kabrini hastane de açıp video ya almışlar... http://www.hemenpaylas.com/download/1025175/kabr.3gp.html ertan 06.07.2006, 17:51 kardeşim toprak altında kalan bi ceset bir süre sonra zaten bu hale gelir.bırakın böyle şeyleri.tamam inanmayın demiyorum ama birazda gerçekçi olun lütfen... meryem demir 06.07.2006, 18:33 ya şu +18 yaşını lüyfen biraz daha ilkeri götürüp 31 yapın lütfen.:) asd.1950 06.07.2006, 23:04 Arkadaşlar çok fazla şey söylemeye gerek yok.İndirin ve izleyin.Gerçekten şok olacaksınız... http://www.hemenpaylas.com/download/996508/Kabir_Azabi.doc.html Bir mezar açılmış ve içinden çürümüş bir ceset çıkarılmış. Sen diyorsun ki bu ceset 3 saat sonra çıkarıldı. Bu mümkün değil. Ya yanlış bir mezar açılmış ya da uzun aradan sonra bu mezar açılmıştır. Sen diyorsun ki hayır 3 saat sonra. Şimdi sorularım şunlar. Ceset gömülürken sen orda mıydın? Orada 3 saat bekledin mi? Bekledinse mezarın açılacağını nerden biliyordun? Bu soruların yanıtı hayır birinden duydum ise boşver. Bak sana bir psikolojik deney anlatayım. Psikoloji öğretmeni 10. sınıftaki dersine girmeden önce okul hademesini yanına çağırır ve "gördüğün şu kedinin ensesini ben derse girdikten beş dakika sonra girdiğim sınıfın kapısında sık, ama kediyi iyi bağırt." der. Öğretmen sınıfa girer. Dersini anlatmaya başlar. Beş dakika sonra hademe denileni yapar. Koridordan şiddetli bir kedi sesi duyulur. Bütün öğrenciler kafasını kapıya yöneltir. Ama öğretmen oralı olmaz, dersi anlatmaya devam eder. Zil çalmasına az kala öğrencilerden birine sorar. Ders başında koridordan gelen o ses neydi diye. Öğrenci duraklar ve galiba sıraları çektiler der. Diğer bir öğrenci yok öğrencilerin yaramazlık sesiydi der. Yani her kafadan bir ses çıkar. Tabii içlerinden bazıları sesi hatırlar ama genelde ne sesi olduğu hatırlanmaz. Buradan çıkan sonuç önemlidir. İnsan 30 dakika önce duyduklarını bu kadar değiştirerek ifade edebiliyorsa. Dinlenilenlerin ne hale gelebileceğini varın siz düşünün. Bir de asıl amacınız, insanları bu dünyanın gerçeklerinden uzaklaştırıp öbür dünyaya odaklayacaksanız... manifesto 06.07.2006, 23:20 Bunlara inaniyor olamazsın :) Bu fotoğraf gerçekmi fake mi bilemem.. Amma Kur'anda geçen cehennem ayetlerini okudukdan sonra bu insanın hali dahi bana normal geldi... İnanmak bir tercih meselesi onun için iman deniyor..iman inanmanın en üst seviyesidir...Cehennem de zalim ve inkarcıları bu manzaradan başka bir manzara da beklemiyor zaten.. Şimdi şu ayetleri dikkatle okuyalım.. 35- O gün o altın ve gümüşlerin üstü cehennem ateşinde kızdırılacak da bunlarla alınları, yanları ve sırtları dağlanacak (onlara): "İşte bu kendi canınız için saklayıp biriktirdiğiniz şeydir. Haydi şimdi tadın bakalım şu biriktirdiğiniz şeyin tadını!" denilecek-tevbe 27- Kötülük kazanmış olanlara gelince, kötülüğün cezası, misli kadardır. Ve onları bir aşağılık ve eziklik kaplar. Onlar için Allah'dan başka hiçbir kurtarıcı yoktur. Yüzleri karanlık gecelerden bir parçaya bürünmüş gibidir. İşte onlar cehennem ehlidir. Orada ebedî kalacaklardır -yunus. 16- Ardından da Cehennem vardır, orada kendisine irinli su içirilecektir- ibrahim Böylesi bir azaba hazırlık için kabir azabı ısınma turu olsa gerek.. gizemli7575 07.07.2006, 00:21 En sonunda Tanrı bunu CIZ yapmış...bu hale geldi..; http://images.google.com.tr/images?q=tbn:u7ZAcRa7iPNmjM:http://www.depremhaber.com/ibret.jpg Herkese İbret olsun diyede bu fotoğrafını insanlar çekmiş.Doğruyu savunun,Aklınızı kullanın..böyle işlerle uğraşmayın,Allhın dinini böyle aptal konulara alet etmeyin yoksam sizinde sonunuz böyle olur demişler..;=) Şah-mat sen çok yaşa emi senin hikayen daha ilgi çekici ve gerçekçi olmuş(sayın sunni06 ibret almıştır umarım:) ) iyi valla ya adamın çürümüş cesedini 3 saatlik ölü diye insanlara yutturmaya çalışıyorlar,üstelik adamakıllıda açıklama yapmışlar.(gene ya tutarsa olayına benziyor) yazık çok yazık bu saçmalıklara dini alet etmeyin bari. bu arada Şah-mat o resimdeki gerçekmi ya? yazıııık:uzgunsok: :uzgunsok: :uzgunsok: cemalettin 07.07.2006, 00:25 "gördüklerinizin yarısına,işittiklerinizin hiç birine inanmayınız" demiş bir bilge. tabiidir ki her konu için... can85 07.07.2006, 00:41 Merhaba sunni06.., Sen şimdi buna inanıyorsun öyle mi..(?) hehehe...:=) Çoçuğun ismi ne... Babasınıın ismi ne... Hangi hastanede olmuş.... Ne zaman olmuş..... Hangi yıl olmuş...... Bunlar yok....(?) Kaynak nerde.....YOK...... Allahım işine karışmak istemem ama ; Sen bizi aklını kullanamayan insanlardan KORU ve senin DİNİNİ alet ederek bir şeyler ispatlamaya çalışanlarıda gerekeni yap...ne deyim.. Sanal alemde her şey var....bende sana yarın bir tane çizeyim istersen...arkadaşım... Ayetlerlede süslerim... Var mısın...:) :D :D :D çiz şah mat çiz :D Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) Evet indirin saçmalığı okuyun. Adamın biri 'şımarık yaşamış' namaz kılmamış, mezarda 3 saat kalmış ve işkence görmüş vucudu hışır olmuş. buna 'kabir azabı' derler ve ayrıca kuranlada ilgisi yok - bid'at! Cehenneme atmadan önce adamı bi güzel dövüyorlar, yazık adama henüz cehenneme varmadan lime lime etmişler. Bazen düşünüyorum.. bu hikayelere inananlarla aynı Allah'a mı inanıyoruz? Not: sunni06 doküman için teşekkürler. :D :D :D buda komiktii :D :D :D burası komik ve eğlence topiği gibi olmuş... :D Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) ya şu +18 yaşını lüyfen biraz daha ilkeri götürüp 31 yapın lütfen.:) yine katılıyorum meryem demir sana :D :D ama lütfen + 21 diye bnm içinde belirtsinler 31 çok vll yetişemem o kdr :D:D meryem demir 07.07.2006, 10:51 uyuyamadım bugün ya. kabus gördüm sürekli. hala gözümün önünüde görüntüler. birdaha gerçek yada değil eklemeyin lütfen bu tür görüntler , yada benim linki tıklamamı önleyecek bir formül. öldüm bittim ya canugur 07.07.2006, 12:58 Şah-mat benim inanıp inanmamam önemli değil.Sadece paylaşmak istedim.Ben bunun doğruluğunu kanıtlayamam.Ama sende yanlış olduğunu kanıtlayamazsın... Paylasmak istemenizin altinda kabir azabi propagandasi yatiyor ne yazi ki. Sevgiliarkadasim bu linkeki görüntüler son derece sacma ve Photoshop gragik programlariyla hazirlanmis, uydurma metinlerle kabir azabi korkusu verilmeye calisilmistir. Ben size yanlis oldugunu kanitlarim. Insanlar milyonlarca yil ölmektedirler degil mi?. Binlerce yildir her hangi nedenden ötürü mezarlar sürekli acilmaktadir. Hic bir ölüde böyle bir tahribat görülmemistir. Basina da böyle resimler yansimamistir. aksi halde H.Yahya magazinleri bu resimlerle donanirdi degil mi? Avrupa´da ressamlar ve doktorlar: engizisyon mahkemeleri yasak ettigi icin, insan bedenini tanimak adina, yeni ölmüs kisileri, ilk haftalarda yerinden cikarip incelemis, resimlerinie yapmislar ve hastaliklari arastirmslardi. Böyle bir sey olsaydi bu insnalar kabir azabini dünyaya göstermezler miydi, hahh hahh haaa. Inanmayin bunlar bir cocugun dahi aklina gelmeyecek köylü kurnazliklaridir. 1-böyle bir sey olsadi aclan milyonlarca ceset icinden buna benzer sahlenerle milyonlarca kez karsilasilirdi. ki böyle bir seye ilk kez tanik olunuyor. Insanlar sizce bu kadar günahsizlar mi da 18 yasindaki gencin bu resmindeki günahli tahribati bize yutturmaya kalkiyorsunuz. Demek ki kabir azabina yalnizca bu genc mi maruz almis demekten kendimi alamiyorum. 2- Böyle bir sey olsaydi, dinci bilim ve ispat arayicilari bu görüntüleri yüzlerce yil önce su yüzüne cikarip kabir azabini dünyaya kanitlamis olurlardi. Hele ülkemizdeki bazi fanatik imamlar, adamlar acilmadik mezar birakmazdi kabir azabini bize göstermek icin. simdi siz bunun kabir azabi olduguna mi inaniyorsunuz gercekten. Ben de olmadigini kanitladim. Herseyden önce size inanciniz dogrultusunda yaptiginiz büyük bir hatayi animsatmakta yarar var. Inanca göre kabir azabi 3 boyutlu dünyada ölmüs bir bedede fiziksel tahribata neden olmayacak bir azaptir ki, siz asil bunun pesine düsün derim, oynanmis uydurma foto ve ne oldugu belirsiz yorumlarla böyle isler tartislimaz:p Kaldi ki ceset gercek olsa bile, bir kaza ya da linc gibi bir olayin fotografidir. Kan 2 saatte donar ve siyahlasir. Sizin getrirdiginiz resimde 3 gün sonra topraktan cikan cesette kirmizi kan akmis. Bunlar komisch degil mi sizce de:) AMAC INSANLARI KORKUTMAKTIR BUNU YAPMAYIN saygilar meryem demir 07.07.2006, 13:17 Paylasmak istemenizin altinda kabir azabi propagandasi yatiyor ne yazi ki. Sevgiliarkadasim bu linkeki görüntüler son derece sacma ve Photoshop gragik programlariyla hazirlanmis, uydurma metinlerle kabir azabi korkusu verilmeye calisilmistir. Ben size yanlis oldugunu kanitlarim. Insanlar milyonlarca yil ölmektedirler degil mi?. Binlerce yildir her hangi nedenden ötürü mezarlar sürekli acilmaktadir. Hic bir ölüde böyle bir tahribat görülmemistir. Basina da böyle resimler yansimamistir. aksi halde H.Yahya magazinleri bu resimlerle donanirdi degil mi? Avrupa´da ressamlar ve doktorlar: engizisyon mahkemeleri yasak ettigi icin, insan bedenini tanimak adina, yeni ölmüs kisileri, ilk haftalarda yerinden cikarip incelemis, resimlerinie yapmislar ve hastaliklari arastirmslardi. Böyle bir sey olsaydi bu insnalar kabir azabini dünyaya göstermezler miydi, hahh hahh haaa. Inanmayin bunlar bir cocugun dahi aklina gelmeyecek köylü kurnazliklaridir. 1-böyle bir sey olsadi aclan milyonlarca ceset icinden buna benzer sahlenerle milyonlarca kez karsilasilirdi. ki böyle bir seye ilk kez tank olunuyor. Insanlar sizce bu kadar günahsizlar mi da 18 yasindaki gencin bu resmindeki günahli tahribati bize yutturmaya kalkiyorsunuz. Demek ki kabir azabina yalnizca bu genc mi maruz almis demekten kendimi alamiyorum. 2- Böyle bir sey olsaydi, dinci bilim ve ispat arayicilari bu görüntüleri yüzlerce yil önce su yüzüne cikarip kabir azabini dünyaya kanitlamis olurlardi. Hele ülkemizdeki bazi fanatik imamlar, adamlar acilmadik mezar birakmazdi kabir azabini bize göstermek icin. simdi siz bunun kabir azabi olduguna mi inaniyorsunuz gercekten. Ben de olmadigini kanitladim. Herseyden önce size inanciniz dogrultusunda yaptiginiz büyük bir hatayi animsatmakta yarar var. Inanca göre kabir azabi 3 boyutlu dünyada ölmüs bir bedede fiziksel tahribata neden olmayacak bir azaptir ki, siz asil bunun pesine düsün derim, oynanmis uydurma foto ve ne oldugu belirsiz yorumlarla böyle isler tartislimaz:p Kaldi ki ceset gercek olsa bile, bir kaza ya da linc gibi bir olayin fotografidir. Kan 2 saatte donar ve siyahlasir. Sizin getrirdiginiz resimde 3 gün sonra topraktan cikan cesette kirmizi kan akmis. Bunlar komis degil mi sizce de:) AMAC INSANLARI KORKUTMAKTIR BUNU YAPMAYIN saygilar amaç korkutmaksa bunu gerçekten iyi yapıyorlar can85 07.07.2006, 13:54 uyuyamadım bugün ya. kabus gördüm sürekli. hala gözümün önünüde görüntüler. birdaha gerçek yada değil eklemeyin lütfen bu tür görüntler , yada benim linki tıklamamı önleyecek bir formül. öldüm bittim ya ok burada 0-31 yaş arası çocuklar var ve korkuyorlar... Azrail 07.07.2006, 13:57 kabir azabına inanmıyorum, cok sacma meryem demir 07.07.2006, 14:17 ok burada 0-31 yaş arası çocuklar var ve korkuyorlar... kim korkmuş be alla alla:)) sadece biraz gerildim, sonra kabus olarak rüyama geldi, sonra pikeyi nefes alınacak kadar bir delik bile bırakmadan örtündüm. üstelik ordada tek diğildim. bu ölen kişi yanına bir kaç kişiyi daha almış benim hemen yanıma gelmişlerdi.Gerisini hatırlamıyorum zaten. Hayatımda ilk kez bu kadar çabuk uykuya dalmışımdır. Üstelik evimden uzak gurbet ellerde oyyy ne kötüydü böle ya. sunni06 07.07.2006, 14:19 Amaç korkutmak değil doğruları anlatmak. Sevgili canuğur kardeşim demişsin ki 'kan 2 saat sonra donar ve siyahlaşır.'Zaten bu olayda 3 saat sonra oluyor,3 gün sonra değil.Yanlış anladın heralde. Bir de burası gariplikler bölümü değil mi?Biz de garip bulduğumuz bir şeyi koyduk. Neyse fazla uzatmayayım.Dün malum bir konuda çok uzattık çok hoş şeyler olmadı. Puanımız eksilere düştü yaw:) can85 07.07.2006, 14:22 kim korkmuş be alla alla:)) sadece biraz gerildim, sonra kabus olarak rüyama geldi, sonra pikeyi nefes alınacak kadar bir delik bile bırakmadan örtündüm. üstelik ordada tek diğildim. bu ölen kişi yanına bir kaç kişiyi daha almış benim hemen yanıma gelmişlerdi.Gerisini hatırlamıyorum zaten. Hayatımda ilk kez bu kadar çabuk uykuya dalmışımdır. Üstelik evimden uzak gurbet ellerde oyyy ne kötüydü böle ya. anlaşıldı senni durumun çok ciddi bir hal almış vaziyette :D :D pirimunzur 07.07.2006, 14:27 ya .bunlar.......... kendi kendini korkutup duryorlar.arkadşta bundan bayagi etkilenmiş hatta okadr korkmuşkı bazi seyleri sorgulmaya bile cekinyor.zaten bu yobazlardaki amaçta budur.saf insanlari piskolojık olarak cokertmek.bu benim inandigim allah deigil arkadaşim.o yuzden bunlar saçmalik zaten ne hikmetse hep yurt dişinda olyor bu ibret manzaralari bir arada bir kızın kurani yere attigi için maymuna donuş tugunu gosteren bir fotograf vardi ama ne hikmetse sadece o fotograf vardi haberi dogrulayan.şu sakalli tayfasi hep sahtekarlikla nereye gelicekler bakalim canugur 07.07.2006, 14:29 Tebrikler sayin Pirimunzur Dinlerin basarisina burada tanik oluyoruz. Blinmeyen seylerle, kokusmus ceset ve cürümüs nesnelerle insanlari inanca sevketmek icin ilk uyguladiklari taktik, korkutmadir.Daha sonra altlarindan irmaklar akan nehirlerin üzerine kurulmus villalarla; hurma agaclarin altinda erkeklere tahsis edilmis ücük yasta sere serpe hurilerle süslü süslü, cennetler gelir. Incelige, kurnazliga bir bakar misiniz. Cürümüs bir cesedin ardindan ne geliyor. Ortacag insanini inandiran bu seyler, günümüz insanini bu denli rahatsiz ediyorsa, cagdas ve bilimsel bir dünyada yasamak icin verilen mücadelede cagimiz insani icin icler acisi bir durumdur bu basimiza gelenler. Kücük not: Aslinda böyle seylerin; inancsizligi hizla artirdiginin da farkinda degil bunlar saygilar meryem demir 07.07.2006, 14:32 ya bunlar kafayi sıyırmış kendi kendini korkutup duryorlar.arkadşta bundan bayagi etkilenmiş hatta okadr korkmuşkı bazi seyleri sorgulmaya bile cekinyor.zaten bu yobazlardaki amaçta budur.saf insanlari piskolojık olarak cokertmek.bu benim inandigim allah deigil arkadaşim.o yuzden bunlar saçmalik zaten ne hikmetse hep yurt dişinda olyor bu ibret manzaralari bir arada bir kızın kurani yere attigi için maymuna donuş tugunu gosteren bir fotograf vardi ama ne hikmetse sadece o fotograf vardi haberi dogrulayan.şu sakalli tayfasi hep sahtekarlikla nereye gelicekler bakalim Piro inanmak farklı ben resimlerden çok etkilendim konu farklı olsaydı ve gene bu resimler olsaydı ben gene korkardım. bunun resimlerle alakası yok benle alakalı:) bu tür görüntülerden çok etkileniyorum. bazende böyle korkuyorum napim elimde olan bişi değilki. Fredi yi her seyrettiğimde hala korkuyorum anlayın artık nasıl bir ruh hali içinde olduğumu. Yoksa burdsa üstünde durduğum konu asla kadir azabı değildir. Kadir benden korksun Serkan_Devrim 07.07.2006, 14:37 ya bunlar kafayi sıyırmış kendi kendini korkutup duryorlar.arkadşta bundan bayagi etkilenmiş hatta okadr korkmuşkı bazi seyleri sorgulmaya bile cekinyor.zaten bu yobazlardaki amaçta budur.saf insanlari piskolojık olarak cokertmek.bu benim inandigim allah deigil arkadaşim.o yuzden bunlar saçmalik zaten ne hikmetse hep yurt dişinda olyor bu ibret manzaralari bir arada bir kızın kurani yere attigi için maymuna donuş tugunu gosteren bir fotograf vardi ama ne hikmetse sadece o fotograf vardi haberi dogrulayan.şu sakalli tayfasi hep sahtekarlikla nereye gelicekler bakalimbaşka inanır guruplarının inançlarına saygı duymak gerek. sıyırmış lafı hoş değildi. :) birinin çıkıp bizim kırklar cemi inancımız için bunlar sıyırmış demesini istemezdim mesela. :) saygılarımla Nesimi 07.07.2006, 14:50 teknoloji gelişmiş demek bayaa :) sır kapısı, inanç yolu tarzında programlar dan bir kesit verseydin daha mantıklı olurdu be sunni kardeşim. Geçmişte mucizeleri kullandılar insanların akıllarını çelmek için şimdide teknolojiden faydalanıyorlar. Gericilik ve teknoloji aslında birbirine ne kadar ters :) pirimunzur 07.07.2006, 14:54 Piro inanmak farklı ben resimlerden çok etkilendim konu farklı olsaydı ve gene bu resimler olsaydı ben gene korkardım. bunun resimlerle alakası yok benle alakalı:) bu tür görüntülerden çok etkileniyorum. bazende böyle korkuyorum napim elimde olan bişi değilki. Fredi yi her seyrettiğimde hala korkuyorum anlayın artık nasıl bir ruh hali içinde olduğumu. Yoksa burdsa üstünde durduğum konu asla kadir azabı değildir. Kadir benden korksun ya bu konuda bende sizi cok iyi anliyorum bende bu tur resimlere bakarken cok korkarim ama zaten amac bu insanin gormekten korktugu şeyleri gostermek bende kucukken o diziyi serederdim cok inanlimaz korkardim ama guzel bir korku filimydi :) ali ekber "başka inanır guruplarının inançlarına saygı duymak gerek. sıyırmış lafı hoş değildi. birinin çıkıp bizim kırklar cemi inancımız için bunlar sıyırmış demesini istemezdim mesela. saygılarımla" bende saygilarla sildigimi belirtmek istyorum :) umudum 07.07.2006, 15:49 hiç inandırıcı değil bikere bedenin öldükten sonra hiçbir anlamı yokki eğer bi kabir azabı varsa onu ruhun yaşar bedenin değil öldükten sonra dirilip vücudunun işgence göremeside ne oluyo çok saçma meryem demir 07.07.2006, 15:57 tamam arkadaşlar korkmaktan vaz geçtim:) korkmaktan korkar hale geldim be manifesto 07.07.2006, 15:59 umudum ; bikere bedenin öldükten sonra hiçbir anlamı yokki İnsan beden ve ruh birleşimi ile hayat bulur.. Beden kıyafeti toprakdan geldiği için ölünce geldiği yere yani toprağa karışır.. Ama ruh toprakdan gelmemişdir.Ruh ebedi ve irade sahibidir.. O da ait olduğu yere berzaha döner.. Taki HÜKÜM günü gelip ameller ortaya serilene dek.. Öldükden sonra bir problem yoksa sanada yok banada yok :) öyle değil mi... Kabir azabı Hakdır zira abedi adalet başka türlü tecelli edemez.. Mazlumun ahını alan zalim ölüm ile kurtuluşa eremez.. Yaptıklarının er geç hesabını verecekdir.. O bakımdan kabirde kişinin şekil 1 A da görüldüğü gibi sureten vahşiyane bir vaziyete bürünmesi bana normal geldi.. KızılBant 07.07.2006, 16:23 Bunlar beyin yıkamayı seven yobazların oyunları. Bu sayede prim yapıp kendilerine yeni müridler bulacaklar. Kafası boşaltılmış örümcek bağlamış bu insanlar ilerde yeni yeni cihadlar edecek kan dökmeye devam edecekler. Ne kadar masum gözüküyor değil mi? Kabir azabı ama bunu insanları kullanmak için öne sürüyorlar. Bu azabı yaşamamak için insan yakıp kafa kesiyorlar işte din böyle bir şey. denzz 07.07.2006, 18:42 gülerim geçerim ulalıgenç 07.07.2006, 23:56 Şah-mat sen çok yaşa emi senin hikayen daha ilgi çekici ve gerçekçi olmuş(sayın sunni06 ibret almıştır umarım:) ) iyi valla ya adamın çürümüş cesedini 3 saatlik ölü diye insanlara yutturmaya çalışıyorlar,üstelik adamakıllıda açıklama yapmışlar.(gene ya tutarsa olayına benziyor) yazık çok yazık bu saçmalıklara dini alet etmeyin bari. bu arada Şah-mat o resimdeki gerçekmi ya? yazıııık:uzgunsok: :uzgunsok: :uzgunsok: O resim gerçek değil..Bildiğim kadarıyla bu resim Avrupa nın bir ülkesinde bir oyuncakçı dükkanında çekilmiş bir maket..Korkmaya gerek yok:D:) can85 08.07.2006, 00:02 İnsan beden ve ruh birleşimi ile hayat bulur.. Beden kıyafeti toprakdan geldiği için ölünce geldiği yere yani toprağa karışır.. Ama ruh toprakdan gelmemişdir.Ruh ebedi ve irade sahibidir.. O da ait olduğu yere berzaha döner.. Taki HÜKÜM günü gelip ameller ortaya serilene dek.. Öldükden sonra bir problem yoksa sanada yok banada yok :) öyle değil mi... Kabir azabı Hakdır zira abedi adalet başka türlü tecelli edemez.. Mazlumun ahını alan zalim ölüm ile kurtuluşa eremez.. Yaptıklarının er geç hesabını verecekdir.. O bakımdan kabirde kişinin şekil 1 A da görüldüğü gibi sureten vahşiyane bir vaziyete bürünmesi bana normal geldi.. evet ben bi kere sizin kanalınız olan SAMANYOLU TV dede seyretmiştim böyle adam binbir şekle giriyor ağzı burnu kan içinde filan işte kafası yarılıyor..yani kabir azabı oluyormuş sizin kanal daki senaryocu öyle diyordu . peki bu görüntileri çekerken yanınızda kim vardı onu çok merak ediyorum..bu büyük bir tv cilik başarısı gizemli7575 14.07.2006, 16:59 O resim gerçek değil..Bildiğim kadarıyla bu resim Avrupa nın bir ülkesinde bir oyuncakçı dükkanında çekilmiş bir maket..Korkmaya gerek yok:D:) yok korkmadımda resim gerçek gibi duruyor üzüldüm sadece. ayrıca açıklama yaptığınız içinde teşekür ederim. :) hızmalı 15.07.2006, 00:47 vallaha inanmamak eldede dğil ama görüntüler çok ürkütücü meryem demir 15.07.2006, 01:58 görüntülere bakalı bir hafta oldu, ama ben hala korkuyorum can85 15.07.2006, 02:04 görüntülere bakalı bir hafta oldu, ama ben hala korkuyorum hocaya git meryem abla hoca ya üfürükçülere git muska yazsınlar... o zmn korkmassın.. meryem demir 15.07.2006, 02:06 hocaya git meryem abla hoca ya üfürükçülere git muska yazsınlar... o zmn korkmassın.. varmı tanıdık bir hoca:) can85 15.07.2006, 02:10 varmı tanıdık bir hoca:) ben :D :D ama bu iş biraz pahalıya patlar .. ama netice olumludur yani.. :D :D :D çaresini bulursun kurtulursun yani..:D :D meryem demir 15.07.2006, 02:19 ben :D :D ama bu iş biraz pahalıya patlar .. ama netice olumludur yani.. :D :D :D çaresini bulursun kurtulursun yani..:D :D oldu:) bende yedim ölemi:) ben korkmayı seviyorum. en azından param cebimde kalmaya devam edecek Niwan 15.07.2006, 11:25 ben böyle saçmalıklara inanmıyorum inananlara da saygılar... sertur 15.07.2006, 11:40 arkadaşlar kabir azabının resmi diye bir şey olamaz zaten ölü bir adam maddeten işkence görmesi mümkün değil acı hissetmesi hücrelerin canlı olması ve beyin fonksiyonlarının çalışabilmesi lazım kabir azabı rüyadalarda yaşadığımız acı gibi birşeydir nasılki insan rüyada her türlü acıyı zevki tadabilir burada da aynı şey ruhtur ölünce ruh kabirde kalmaz kabideki ceset çürüyen bir et ve kemik yığınından ibarettir zamala toprak olur gider tıpkı kestirdiğimiz saçımız kestiğimiz tırnağiımız gibi ama ruh ölümsüzdür acıyda tatlıyıda hissedebilir vicdan azabı gibi taki Allah c.c yeni bir bedende bizi yaratana kadar biz dünyaya gelirken bize sorulmadı hiçbirimizin seçeneği olmadığı gibi yusufçukgecegez 16.07.2006, 11:47 çok şaçma manifesto 16.07.2006, 12:03 :) Yani herşey mantık lı sanki bir kabir azabı saçma :) Kıyamet,Mahşer,Cennet,Cehennem,Srat,Zebaniler..ves air bütün berzah alemine ait olanlar mantıklı ama kabir azabı saçma :) Bu iman işi zaten bilimle izah edilmesi mümkün değil aksi halde imtihan sırrı ortadan kalkardı.Kabir azabı da perdelidir o bakımdan perdesiz bakabilenlere açıkdır... Peyganber elinin bir işareti ile ayı ikiye bölsün o mantıklı olsun ama kabir azabı saçma... Hz.Musa asası ile kızıldenizi ikiye bölsün o mantıklı kabir azabı saçma.. :) ulusoy 17.07.2006, 00:29 Ya arkadas mantikli ya da mantiksiz ondan once sunu ogreninki bizim Allah'a ibadetimiz sizinki gibi kabir azabindan, Allah'tan korktugumuz icin degil, biz ibadeti Allah'i sevdigimiz icin yapariz cunku o bizi sevdigi icin yaratti. O yuzden boyle seylerle kafa utulemeye calismaniza gerek yok. yusufçukgecegez 17.07.2006, 00:52 :) Yani herşey mantık lı sanki bir kabir azabı saçma :) Kıyamet,Mahşer,Cennet,Cehennem,Srat,Zebaniler..ves air bütün berzah alemine ait olanlar mantıklı ama kabir azabı saçma :) Bu iman işi zaten bilimle izah edilmesi mümkün değil aksi halde imtihan sırrı ortadan kalkardı.Kabir azabı da perdelidir o bakımdan perdesiz bakabilenlere açıkdır... Peyganber elinin bir işareti ile ayı ikiye bölsün o mantıklı olsun ama kabir azabı saçma... Hz.Musa asası ile kızıldenizi ikiye bölsün o mantıklı kabir azabı saçma.. :) hayır olay saçma.kimse mezarı açılınca işkence görmüş bir vaziyette gözükmez. can85 17.07.2006, 00:57 hayır olay saçma.kimse mezarı açılınca işkence görmüş bir vaziyette gözükmez. katılıyorumm..ve sana puan veriyorum...:) :) bide dans etme topiğine bakarsan ii olur..:D yusufçukgecegez 17.07.2006, 14:37 katılıyorumm..ve sana puan veriyorum...:) :) bide dans etme topiğine bakarsan ii olur..:D baktım teşekkürler.maksadım hır çıkarmak değil zati.bildiğim bir doğru varsa onu dile getirmek.bildiğim yanlışsada bunu düzeltmek.hiçbir fikri körü körüne savunmam.doğruların peşindeyim.bazen sertleşen uslubumdan dolayıda özür dilerim. can85 17.07.2006, 14:40 baktım teşekkürler.maksadım hır çıkarmak değil zati.bildiğim bir doğru varsa onu dile getirmek.bildiğim yanlışsada bunu düzeltmek.hiçbir fikri körü körüne savunmam.doğruların peşindeyim.bazen sertleşen uslubumdan dolayıda özür dilerim. ok usta istersen çıkarak bi sertlik bişiy olmaz..burası sanal nasolsa :D :D bana göre hava hoş...:D şaka şaka tabii amacımız kavga değil medeni bi şekilde soruları cvplamak güzel eşit bir tartışma ortamı oluşturmak... meryem demir 17.07.2006, 15:17 ok usta istersen çıkarak bi sertlik bişiy olmaz..burası sanal nasolsa :D :D bana göre hava hoş...:D şaka şaka tabii amacımız kavga değil medeni bi şekilde soruları cvplamak güzel eşit bir tartışma ortamı oluşturmak... bende saçma dersem + puan alırmıyım sence:) yoksa erkek dayanışmasımı:) Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) :) Yani herşey mantık lı sanki bir kabir azabı saçma :) Kıyamet,Mahşer,Cennet,Cehennem,Srat,Zebaniler..ves air bütün berzah alemine ait olanlar mantıklı ama kabir azabı saçma :) Bu iman işi zaten bilimle izah edilmesi mümkün değil aksi halde imtihan sırrı ortadan kalkardı.Kabir azabı da perdelidir o bakımdan perdesiz bakabilenlere açıkdır... Peyganber elinin bir işareti ile ayı ikiye bölsün o mantıklı olsun ama kabir azabı saçma... Hz.Musa asası ile kızıldenizi ikiye bölsün o mantıklı kabir azabı saçma.. :) yaw bu nasıl iş hem size katılıyorum hemde saçma diyenlere. ortak bir karar alsanızda bende kime katılacağıma toptan karar versem:) bu ne ya gelgit yaşamaktan yoruldum tek bildiğim görüntülerin çok ürkütücü olduğu, hatta kabus gördüren cinsinden. bayan psikolojisi belki ama tek hakikat varsa oda çoookkkk korktum hatta gene korkasım geldi tamerx 17.07.2006, 21:19 dini korku üzerinde kurmayin! h_yol 17.07.2006, 21:45 ibadetlerimizi cehennemden korktuğumuz için değil ,allahı sevdiğimiz,ona saygı duyduğumuz için yapmalıyız.yoksa sırf korku için yapılan ibadetlerle kendimizi kandırmış oluruz. yunus emre şu şiirinde de bunu çok güzel anlatmış bence: Cennet dedikleri ne ki bir kaç köşkle birkaç huri İsteyene ver onları bana seni gerek seni bence hepimiz allah`ı yunus gibi sevmeliyiz.çıkarsız... pirrsultann 17.07.2006, 22:39 ibadetlerimizi cehennemden korktuğumuz için değil ,allahı sevdiğimiz,ona saygı duyduğumuz için yapmalıyız.yoksa sırf korku için yapılan ibadetlerle kendimizi kandırmış oluruz. yunus emre şu şiirinde de bunu çok güzel anlatmış bence: Cennet dedikleri ne ki bir kaç köşkle birkaç huri İsteyene ver onları bana seni gerek seni bence hepimiz allah`ı yunus gibi sevmeliyiz.çıkarsız... ne güzel açıklamışsınız. fazla söze gerek yok :thumbup1: :thumbup1: yusufçukgecegez 18.07.2006, 00:14 bende saçma dersem + puan alırmıyım sence:) yoksa erkek dayanışmasımı:) Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) yaw bu nasıl iş hem size katılıyorum hemde saçma diyenlere. ortak bir karar alsanızda bende kime katılacağıma toptan karar versem:) bu ne ya gelgit yaşamaktan yoruldum tek bildiğim görüntülerin çok ürkütücü olduğu, hatta kabus gördüren cinsinden. bayan psikolojisi belki ama tek hakikat varsa oda çoookkkk korktum hatta gene korkasım geldi resinler korkutmak içindir zati:rolleyes: bakın resim sanatı nasıl gelişti.hıristiyanlığın yeni yayılmaya başladığı dönemde,halk çok cahil olduğu için kilise dinini insanlara resimlerle anlatmaya karar verdi.ilk önce yapılan isa resimleri çok sevimlidir.isa normal bir insan gibidir resinlerde.daha sonraları kilise halkı korkutma yoluna gitti ve yapılan resimlerde isa çatık kaşlı, halka kızgın kızgın bakan birisi oldu.tabi birsürü cennet ve cehennem resimleri yapıldı.:devil2: :devil: hepsini kilise yaptırdı.resimde bu sayede gelişti.din resmi halkı dize getirmek için kullandı.valla yapılan tabloları görseniz korkarsınız.gerçekten büyük ustalarmış yapanlar. canerkan 18.07.2006, 11:50 TÖvbe TÖvbe manifesto 18.07.2006, 12:30 tamerx ; dini korku üzerinde kurmayin! ? Dini Tevhid üzerine kurulmuşdur korku üzerine değil ki.. 2- Kendi emrinden ruh (vahiy) ile melekleri, kullarından dilediği peygamberlere indirip şu gerçeği insanlara bildirin, buyuruyor: Benden başka hiçbir ilâh yoktur. Ancak benden korkun(NAHL) 11- Sen ancak Kur'ân'a tabi olan ve görünmediği halde Rahman olan Allah'tan korkan kimseyi sakındırırsın. İşte onu bir bağışlanma ve çok şerefli bir mükafatla müjdele(RAHMAN) 46. Rabbinin makamından korkan kimselere iki cennet vardır(RAHMAN) Yani Allah korkusu imandandır o bakımdan mümin elbette Rabbisinden korkacak...Ama bu onun zatına duyulan bir korku değil onun azap ve azametine duyulan bir korku.. 105-...Ey Peygamber! Biz seni ancak müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik. Cennet ve ebedi nimetler için müjdele ve cehennem ve kabir azabı ile korkut taki onlar ibret alsınlar.. Allah korkusu ve Allah sevgisi aynı andadır..Yani Mevlana Allah sevgisinin en güzel örneklerindendir..ve islamda TASAVVUF dediğimiz şey tamamen Allah sevgisi üzerinedir... Yani biz ibadetlerimizi ondan korktuğumuz için değil hem akibetinden korkup hem kulluk hemde O'na duyulan sevgiden dolayı yapıyoruz veya yapmalıyız.. meryem demir 18.07.2006, 13:17 resinler korkutmak içindir zati:rolleyes: bakın resim sanatı nasıl gelişti.hıristiyanlığın yeni yayılmaya başladığı dönemde,halk çok cahil olduğu için kilise dinini insanlara resimlerle anlatmaya karar verdi.ilk önce yapılan isa resimleri çok sevimlidir.isa normal bir insan gibidir resinlerde.daha sonraları kilise halkı korkutma yoluna gitti ve yapılan resimlerde isa çatık kaşlı, halka kızgın kızgın bakan birisi oldu.tabi birsürü cennet ve cehennem resimleri yapıldı.:devil2: :devil: hepsini kilise yaptırdı.resimde bu sayede gelişti.din resmi halkı dize getirmek için kullandı.valla yapılan tabloları görseniz korkarsınız.gerçekten büyük ustalarmış yapanlar. siz ressam olduğunuz (??) için birçok objeleri, bana yada resimle hiç alakası olmayan kişilere göre daha nesnel yaşabilirsiniz.bizler ancak duygularımızla hareket etme lüksünden öteye ne yazık ki geçemeyiz. Siz resimleriini görmüş olduğunuz Hz. İsayı örnek verebilirsiniz. benim örneğim biraz daha farklı olsun. nede olsa ben sadece duygularımı yada o an içimden ne geçiryorsa sizle paylaşabilirim. (belki ilerde gaza gelip tekrar üniv. güzel sanatlar bölümünü okumaya karara verene kadar. tabi yaş sınırı yoksa) yeni doğan bir bebek objektife yansıan ilk görüntülerinde ne kadar masumdur dimi. siluet şekil almaya başladıkran sonra bazı kıvrımlar oluşur, masumiyet yerini sevimliliğe bırakır, ilerleyen zaman içerisinde objektife alınınan tüm görüntüler yavaş yavaş nasıl masumiyetle başlayıp sevimlilikle devam ediyorsa daha sonra kişiliğin oturmasi ile birlikte daha sert bir bakış ve yüz mimikleri, daha sonraki görüntülerde zaten masumiyetten eser bile kalmamıştır. vurgulamakta yarar var sanırım. bu görüntülerde amaç birilerini korkutmak ise bu işte çok ustalar. beni çok fazla etkiledi. Yaklaşık bir hafta önce bu görüntülere baktım, sanki şu an burda yazarken ekrana bakacağım zaman birden görünecekler gibi hissediyorum. forumda artık birde korkağınız var. kadro tamamlanmıştır artık yusufçukgecegez 18.07.2006, 17:43 siz ressam olduğunuz (??) için birçok objeleri, bana yada resimle hiç alakası olmayan kişilere göre daha nesnel yaşabilirsiniz.bizler ancak duygularımızla hareket etme lüksünden öteye ne yazık ki geçemeyiz. Siz resimleriini görmüş olduğunuz Hz. İsayı örnek verebilirsiniz. benim örneğim biraz daha farklı olsun. nede olsa ben sadece duygularımı yada o an içimden ne geçiryorsa sizle paylaşabilirim. (belki ilerde gaza gelip tekrar üniv. güzel sanatlar bölümünü okumaya karara verene kadar. tabi yaş sınırı yoksa) yeni doğan bir bebek objektife yansıan ilk görüntülerinde ne kadar masumdur dimi. siluet şekil almaya başladıkran sonra bazı kıvrımlar oluşur, masumiyet yerini sevimliliğe bırakır, ilerleyen zaman içerisinde objektife alınınan tüm görüntüler yavaş yavaş nasıl masumiyetle başlayıp sevimlilikle devam ediyorsa daha sonra kişiliğin oturmasi ile birlikte daha sert bir bakış ve yüz mimikleri, daha sonraki görüntülerde zaten masumiyetten eser bile kalmamıştır. vurgulamakta yarar var sanırım. bu görüntülerde amaç birilerini korkutmak ise bu işte çok ustalar. beni çok fazla etkiledi. Yaklaşık bir hafta önce bu görüntülere baktım, sanki şu an burda yazarken ekrana bakacağım zaman birden görünecekler gibi hissediyorum. forumda artık birde korkağınız var. kadro tamamlanmıştır artık korku aslında çok kötü bişey değil.korkmayada ihtiyacımız var arasıra.cıss yakar deriz küçük bir çocuğa.ateşten korkmayı bilmelidir.küçükkende korkarız,büyükkende.korkmayı severiz hatta.yoksa hiç iş yaparmı korku filmleri.korku filmi deyip geçmeyin sakın.ne numaralar var onda.bu korku filmini erkekler icad etti herşeyde olduğu gibi.niye dersen bak şimdi.bir kızla tanıştığı zaman bir erkek.eğer tutamıyorsa kızın elini,hemen sorar,korku filmine gidelimmi.buda cazip bir fikir tabi.işin içinde adrenalinde var.işte sahnenin en korkunç yerinde,kız basar feryadı korkudan sarılır çocuğun beline.görevimiz tehlike anı.güçlü erkekde tabi korkusunu belli etmez,korur kız arkadaşını korku filminden,işte benim sevdiğim mutlu son.bundan sonrası kolay artık.:biggrin: korku aslında görmediğimiz şeydir.hergün gördüğünüz bir arkadaşınızın,ışığı alttan vererek bir resmini çekin,alın size bir cehennemden zebani.çünkü gözümüz hep yandan ve yukardan ışık almış yüze alışkındır.ışık alttan olunca,beynınde kafası karışır.korku filmi yapanlarda bunu kullanır işte.ben şahsen o resmi göremedim.ama iki yıllık bir ceset gördüm anatomi dersi içim.sonra bir hafta doğrudürüst yemek yiyemedim.bazı olganlarını ve beynini çıkarmışlar ders için,çok dehşetti gerçekten.ama şunu anlıyor insan.dünya bir yalan,hepimiz geçeceğiz bu yoldan.elimizde ne kalacak sevgiden başka.malda yalan mülkde yalan.severek yaşayabiliyormusun herkezi,yüreğine sığdıramayıp taşırabiliyormusun kabından.işte bu dünyada,yapabileceğin en iyi şey insan.yaptığın anda bunu.içinde kalmaz zaten cehennem korkusu.ama yoksa kalpte sevgi,o zaman olsun bari allah korkusu.kim bilir,oda birgün,korkmak yerine sevemeyi öğrenir.:001_wub: meryem demir 18.07.2006, 18:25 korku aslında çok kötü bişey değil.korkmayada ihtiyacımız var arasıra.cıss yakar deriz küçük bir çocuğa.ateşten korkmayı bilmelidir.küçükkende korkarız,büyükkende.korkmayı severiz hatta.yoksa hiç iş yaparmı korku filmleri.korku filmi deyip geçmeyin sakın.ne numaralar var onda.bu korku filmini erkekler icad etti herşeyde olduğu gibi.niye dersen bak şimdi.bir kızla tanıştığı zaman bir erkek.eğer tutamıyorsa kızın elini,hemen sorar,korku filmine gidelimmi.buda cazip bir fikir tabi.işin içinde adrenalinde var.işte sahnenin en korkunç yerinde,kız basar feryadı korkudan sarılır çocuğun beline.görevimiz tehlike anı.güçlü erkekde tabi korkusunu belli etmez,korur kız arkadaşını korku filminden,işte benim sevdiğim mutlu son.bundan sonrası kolay artık.:biggrin: korku aslında görmediğimiz şeydir.hergün gördüğünüz bir arkadaşınızın,ışığı alttan vererek bir resmini çekin,alın size bir cehennemden zebani.çünkü gözümüz hep yandan ve yukardan ışık almış yüze alışkındır.ışık alttan olunca,beynınde kafası karışır.korku filmi yapanlarda bunu kullanır işte.ben şahsen o resmi göremedim.ama iki yıllık bir ceset gördüm anatomi dersi içim.sonra bir hafta doğrudürüst yemek yiyemedim.bazı olganlarını ve beynini çıkarmışlar ders için,çok dehşetti gerçekten.ama şunu anlıyor insan.dünya bir yalan,hepimiz geçeceğiz bu yoldan.elimizde ne kalacak sevgiden başka.malda yalan mülkde yalan.severek yaşayabiliyormusun herkezi,yüreğine sığdıramayıp taşırabiliyormusun kabından.işte bu dünyada,yapabileceğin en iyi şey insan.yaptığın anda bunu.içinde kalmaz zaten cehennem korkusu.ama yoksa kalpte sevgi,o zaman olsun bari allah korkusu.kim bilir,oda birgün,korkmak yerine sevemeyi öğrenir.:001_wub: benim eşimle olan sinema serüvenim sizin anlatığğınız gibi olmadı aslında bir anlamda teziniz kişiden kişeye yada zümreden zümreye değişmekte. eşimle ilk gittiğimiz film karete filmi idi. daha sonra galiba blade, baktımki olmuyor bari ben sarılayım diye eşimi alıp cesur yüreğe götürdüm. :) gerçi gene işe yaramadı benim ki romantizmden pek çakmıyor bir ara uyumuş, neyse konumuz korku idi galiba. Hayatım boyunca beni görürken ürperten birşeyler hep olmuştu. Ortaokuldayken türkçe öğretmenimizden (eğer yaşıyorsa kulakları çınlasın. ) beni o kakdar çok seviyorduki hergün kulaklarımdan tutup havaya kaldırırdı, sonra bir iki tokat (allam ya hayatımda ilk erkek dayağıyla o zaman tanışmıştım, sonda oldu), tiye aldığımı düşünmeyin, bazı inanların sevme şekli gerçekten şiddete dayalı. beni. Sonra korkuyu mersinde oturduğum dönemlerde çevrede yaşayan kişilerde tanıdım. o zamanlar Tv lerde çok fazla korkuya dayalı şeyler yoktu. Sonra kimine göre hallüsünasyon bana göre ise gerçeğin ta kendisi farklı objeler yada hiç tanımadığım kişiler görmeye başladım, sonra bu tanımadığım insanlardan korkmaya başladım. hemde öle böyle korkular değil gerçekten yaşadığım korkulardı. Bazı şeyleri yaşamadan yaşar oldum bazen; evlenmeden öncesine kadar bir dönem sabah uyandığımda ellerime ve ayaklarıma kına yakılı şekilde buldum kendimi. Evlendikten sonra belki bazı korkularımdan yada kabuslarımdan kurtulabildim, ama bu kezde farklı şeyler yaşamaya başlıyorsun ister istemez, aslında en büyük korkum belkide evlilikmiş onu öğrendim belkide. ilk kez korktuğum şeyin üstüne gidip korkumu yendim, bu benim için büyük bir başarıdır. sıra bu görüntülere gelince; aslında beni korkutan bu görüntüler değil gece aklımdan çıkmayan kendini sorgulayış belkide, yada hafızada bıraktığı acaba?? sorusu. ( o anki düşüncelerimdir. şimdi sadece beni neden bu kadar etkiledi bende bilmiyorum diye düşünmekten öteye giden bir düşünce yok) Korku, eğer insanlar içinse ben bunu doğam gereği bir birey olarak Yaradanın bana verdiği korkma hakkımı kullandım. Gün gelecek belki bu korkularda yerini sıradanlığa bırakacak, ve yerini yeni korkular daha doğrusu yeni yaşam, yeni süreç alacaktır. sevgiyle kalın Sayın yusufcukgeceğez (nickinizi yazmaya üşeniyorum. çok uzun ya:)) can85 18.07.2006, 18:33 :D :D :D :D ortaokul öğretmeni beni çok severdi hep iki tokat atardı...meryem abla sen bi :D :D dahisin vll ... :D :D allah senide güldürsün kabir azabı çektirmesin bize ALLAH ım ... meryem demir 18.07.2006, 19:25 :D :D :D :D ortaokul öğretmeni beni çok severdi hep iki tokat atardı...meryem abla sen bi :D :D dahisin vll ... :D :D allah senide güldürsün kabir azabı çektirmesin bize ALLAH ım ... :):):):) sen gül yaw vallaha hocam beni çok hemde çok seviyordu, ama sevgisini gösterme şekli farklıydı. eğer bir dönem değilde tüm ortaokulda türkçe öğretmenim olsaydı kesin lakabım kepçe olurdu. O yüzden hiçbir zaman türkçe dersi saatinin gelmesini istemezdim. Herif bana o yaşta yaşarken kadir azabı yaşattı be:) Ali_Yolcusu 18.07.2006, 21:01 Arkadaşlar çok fazla şey söylemeye gerek yok.İndirin ve izleyin.Gerçekten şok olacaksınız... http://www.hemenpaylas.com/download/996508/Kabir_Azabi.doc.html bende bakıyorum böyle bir saçmalığa bir alevi nasıl inanır die derken bir baktım kiiiii sünniii valla hiç şaşırmadım böyle bir saçmalığı senden görmekten dolayı. yahu ne cins adamlarsınız ya iyi o zaman bir sürü şımarık yaşayan namaz kılmayan insan var onlar niye böyle olmuyor haaaaa cevap ver bekliyorum :cursing: DEMIR CAN 18.07.2006, 21:14 Sacmaliklardan ibret alacak degiliz kardesim.KUsura bakma ama bunlar sacmaliktan baska bir sey degil benim icin.biraz mantik calistirmali. Baska ne tur iskence uyguluyorlarmis?Filistin askisi, basa su damlatma, soguk suya tutma, haaa en onemlisi elektrik de veriyorlarmiy mis? Abicim insan oldukten sonra iskence yapsan ne cikar?Hem kutsal kitapta gunahlarin hesabinin kiyamet gunu verilecegi yazma mi? Eger kabir azabi diye bir sey varsa bu muhtemelen manevi bir azaptir.Buna mantigin calismiyor mu? Eger boyle iskenceler yapiliyorsa kabirde, Erbakan olunce cesedini uc saat sonra cikarip gosterelim millete de herkes neyin ne oldugunu bi guzel anlasin, (ahhh keske...) (dostlar kusura bakmayin biraz abarti oldu belki ama ornek vermek istedim sadece) manifesto 18.07.2006, 21:22 böyle bir saçmalığa bir alevi nasıl inanır die derken bir baktım kiiiii sünniii valla hiç şaşırmadım Sacmaliklardan ibret alacak degiliz kardesim.KUsura bakma ama bunlar sacmaliktan baska bir sey degil benim icin.biraz mantik calistirmali. :) yaw anlamadığım bir şey var..Oradaki video yada resmin saçma olabilir yanı vardır. Ama sorun kabir azabının varlığının saçma olup olmaması. Resim gerçek olmayabilir ama kabir azabı en az ben kadar gerçek. Mesele Lut Hz.Musa nın asasını denize vurup kızıl denizi ikiye bölmesi bu mantıkla bazılarına çok saçma geliyor anlaşılan. Yada Hz.İsanın çlüleri diriltmesi ve körlerin gözünü açması.. Ya Hz.Süleymanın Rüzgara cinlere ve bütün hayvanata hüküm sürmesi. Veya Hz.Peyganberi ayı elinin işareti ile ikiye bölmesi Yada miraç hadisesi bu mantık ile bütün bnlar da saçma olabilir. DEMIR CAN 18.07.2006, 21:32 Manifesto bunlara inaniyorsan ozaman vasiyet et sen oldukten uc saat sonra cesedine baksinlar...Iyi bi insanmiydin kotu mu en azindan arkandakiler anlar... manifesto 18.07.2006, 21:34 Manifesto bunlara inaniyorsan ozaman vasiyet et sen oldukten uc saat sonra cesedine baksinlar...Iyi bi insanmiydin kotu mu en azindan arkandakiler anlar :) Zaten bazı insanlar bu tür kabir alemini ilgilendiren yani berzaha ait hadiseleri bilebilirler.. Bunun için kabrimin açılmasına gerek yok yani.. Ama ne olur ne olmaz ben kabrimin açılmasını istemem en azından kıyamete kadar nasıl bir insan olduğumu diğeleri bilmesin.. Orada zaten ne menem bir insan olduğumuz ortaya çıkar.. Erkenden milletin morali bozulmasın.. can85 19.07.2006, 01:29 :) Zaten bazı insanlar bu tür kabir alemini ilgilendiren yani berzaha ait hadiseleri bilebilirler.. Bunun için kabrimin açılmasına gerek yok yani.. Ama ne olur ne olmaz ben kabrimin açılmasını istemem en azından kıyamete kadar nasıl bir insan olduğumu diğeleri bilmesin.. Orada zaten ne menem bir insan olduğumuz ortaya çıkar.. Erkenden milletin morali bozulmasın.. yok vll bırakmam manifesto açacam senin mezarını çok merak ediyorum...sende bnmkini açarsın bişey olmaz..:D :D :D kıyamete kdr valla bekleyemem seni..çok merak ediyorumm.. yusufçukgecegez 19.07.2006, 01:49 benim eşimle olan sinema serüvenim sizin anlatığğınız gibi olmadı aslında bir anlamda teziniz kişiden kişeye yada zümreden zümreye değişmekte. eşimle ilk gittiğimiz film karete filmi idi. daha sonra galiba blade, baktımki olmuyor bari ben sarılayım diye eşimi alıp cesur yüreğe götürdüm. :) gerçi gene işe yaramadı benim ki romantizmden pek çakmıyor bir ara uyumuş, neyse konumuz korku idi galiba. Hayatım boyunca beni görürken ürperten birşeyler hep olmuştu. Ortaokuldayken türkçe öğretmenimizden (eğer yaşıyorsa kulakları çınlasın. ) beni o kakdar çok seviyorduki hergün kulaklarımdan tutup havaya kaldırırdı, sonra bir iki tokat (allam ya hayatımda ilk erkek dayağıyla o zaman tanışmıştım, sonda oldu), tiye aldığımı düşünmeyin, bazı inanların sevme şekli gerçekten şiddete dayalı. beni. Sonra korkuyu mersinde oturduğum dönemlerde çevrede yaşayan kişilerde tanıdım. o zamanlar Tv lerde çok fazla korkuya dayalı şeyler yoktu. Sonra kimine göre hallüsünasyon bana göre ise gerçeğin ta kendisi farklı objeler yada hiç tanımadığım kişiler görmeye başladım, sonra bu tanımadığım insanlardan korkmaya başladım. hemde öle böyle korkular değil gerçekten yaşadığım korkulardı. Bazı şeyleri yaşamadan yaşar oldum bazen; evlenmeden öncesine kadar bir dönem sabah uyandığımda ellerime ve ayaklarıma kına yakılı şekilde buldum kendimi. Evlendikten sonra belki bazı korkularımdan yada kabuslarımdan kurtulabildim, ama bu kezde farklı şeyler yaşamaya başlıyorsun ister istemez, aslında en büyük korkum belkide evlilikmiş onu öğrendim belkide. ilk kez korktuğum şeyin üstüne gidip korkumu yendim, bu benim için büyük bir başarıdır. sıra bu görüntülere gelince; aslında beni korkutan bu görüntüler değil gece aklımdan çıkmayan kendini sorgulayış belkide, yada hafızada bıraktığı acaba?? sorusu. ( o anki düşüncelerimdir. şimdi sadece beni neden bu kadar etkiledi bende bilmiyorum diye düşünmekten öteye giden bir düşünce yok) Korku, eğer insanlar içinse ben bunu doğam gereği bir birey olarak Yaradanın bana verdiği korkma hakkımı kullandım. Gün gelecek belki bu korkularda yerini sıradanlığa bırakacak, ve yerini yeni korkular daha doğrusu yeni yaşam, yeni süreç alacaktır. sevgiyle kalın Sayın yusufcukgeceğez (nickinizi yazmaya üşeniyorum. çok uzun ya:)) şimdi olmadı bak işde.cesuryürekte uyunurmu ya.20 defa izlediğim halde yine izlerim gözümü kırpmadan:hopala bu anlattığınız halisinasyonlarla bana eski kız arkadaşımı hatırlattınız.oda görüyordu böyle şeyler.hatta bir keresinde sabah uyandığında penceesinde bir erkek melek görmüş,öylece durmuş hiç korkmadan,bir müddet sonrada uçmuş pencereden melek.ben şaka yaptığını sanmıştım.ama o gerçek olduğunu söyledi.bay kafam karışmıştı.evlenmektende korkuyordu,hemde çok.bu bütün kızların korkusumu acaba.neyse,onu çok özlüyorum. benim ençok korkuğum şey ölümdü.ölümle yüzleştim.şimdi çok yakın hissediyorum kendimi ölüme.ölüm son değil,bir başlangıç belkide.gece yattığımda düşünürüm bazen.bu gece gözlerimi kapattığımda yarın olmayabilir bir daha.bu huzur verir bana nedense.huzur içinde uyurum. evet herkez şikayetçi nicki m den.geliyor yusufçuk böceğinden.teyyarede derlerdi bizim orlarda.birde kuyudaki yusuf var tabi.kör kuyularda merdivensiz bırakılan.ben yusuf olamam ama yusufçuk olabilirim sanımırım.bana yusufçuk diyiniz.sevdiğinizle kalınız meryem hanım. canerkan 19.07.2006, 09:19 yahu hem insan doğmadan önce kaderi yazılıyor diyorlar hemde kabir azabı var.bu benim dünya görüşüme ters,hem senaryoyu elime vereceksin al sen bunu oyna sen nalet herifin tekisin diyeceksin,hemde **** çok iyi oynamışsın al sana diyeceksin:( masal bunlar masal.öyleyse firavunun mumyası neden böyle değil üstelik onunkinden büyük günahmı var peygembere zulmediyor.İNSAN DOĞAR BÜYÜR VE DEĞİŞİR,ÖLMEZ.bu,kainatın sahibine atılan iftiradır.sonsuz sayıda güzellikler yaratan yüce mevla mahalle mafyaları gibi "iki adam alıp şu işi temizleyin"DEMEZ.herşeyin sonunu içkiye getiriyorlar İÇMEYİN kardeşim ben içiyorum SANANE.bana ondan(mevladan) gelenin her türlüsü BAŞIM GÖZÜM üstüne.işte siz sunnilerin anlıyamadığı biz sadece bu dünyadakilerden değil öteki taraftakilerdende kormuyoruz,çünkü korkacak bişey yapmıyoruz onun verdiği bütün nimetleri sonuna kadar kullanıyoruz.insan yaptıklarının ceza yada mükafatını bu dünyada görür.YÜCE ALLAH veresiye çalışmaz....saygılarımla Umudum_Sende 19.07.2006, 11:59 burdaki bütün arkadaşlara katılıyorum ibadet korku üzerine kurulmaz sevgiyle olurr.. manifesto 19.07.2006, 20:35 canerkan ; işte siz sunnilerin anlıyamadığı biz sadece bu dünyadakilerden değil öteki taraftakilerdende kormuyoruz,çünkü korkacak bişey yapmıyoruz onun verdiği bütün nimetleri sonuna kadar kullanıyoruz.insan yaptıklarının ceza yada mükafatını bu dünyada görür.YÜCE ALLAH veresiye çalışmaz....saygılarımla :) evet veresiye çalışmaz onun için tüm nimetlerini peşin peşin vermiş...farketti iseniz göz kulak burun ..vesair envay çeşit meyve sebze..bunlar peşin verilenler..peki karşılığı ne..ne isteniyor bütün bunlara mukabil..onun rızası doğrultusunda bir hayat yaşamak değil mi..peki siz biz hepimiz bize üç kuruş maaş veren bir işverene dahi saygı duyup o maaşı haketmek için 8 10 saat gümlük mesai yapmıyormuyuz..aldığımız para karşılığında kimin nimetlerini satın alıyoruz?...Yine Yaratıcının bize sundukları..yani patronun patronluğu ve maaşı dahi sanal... işte bütün bu çizgiden uzak kalınca elbette bir yaptırımı olacak.. en basit mekanların dahi kendi kuralları var... Kabir azabı ve cehennem elbet korkulası şeyler ama cennet ve ebedi hayatta bir okadar istek duyulası şeyler.. Tercih sizin bizin hepimizin...yani tüm akıl sahiplerinin.. Kabirde azap yaşamak da var..yada kabri cennet bahçesine çevirmek de...firavun ile musa arasında ki fark... DEMIR CAN 19.07.2006, 21:52 Ben de katiliyorum.Tanri sevgisi korku ile olmaz.Zaten Manifesto kardes anlattiklarin da bunu dogruluyor.Sana verilen seylerin kiymetini biliyorsan, insanlari seviyorsan, kimseyi yakmiyor ve katledip yok etmiyorsan sende Tanri sevgisi var demektir.Aslinda Tanri sevgisi birazz insan sevgisidir de.Bu da en guzel Alevilikte vardir.Kimseye zarar vermemis, yilarca kendi halinde yasayip gitmis, bunun karsiliginda katliamdan ve hor gorulmekten baska bir sey alamamis olan Aleviler'de.Ama gene de biz Tanriyi ve insanlari seviyoruz. meryem demir 19.07.2006, 22:27 şimdi olmadı bak işde.cesuryürekte uyunurmu ya.20 defa izlediğim halde yine izlerim gözümü kırpmadan:hopala bu anlattığınız halisinasyonlarla bana eski kız arkadaşımı hatırlattınız.oda görüyordu böyle şeyler.hatta bir keresinde sabah uyandığında penceesinde bir erkek melek görmüş,öylece durmuş hiç korkmadan,bir müddet sonrada uçmuş pencereden melek.ben şaka yaptığını sanmıştım.ama o gerçek olduğunu söyledi.bay kafam karışmıştı.evlenmektende korkuyordu,hemde çok.bu bütün kızların korkusumu acaba.neyse,onu çok özlüyorum. benim ençok korkuğum şey ölümdü.ölümle yüzleştim.şimdi çok yakın hissediyorum kendimi ölüme.ölüm son değil,bir başlangıç belkide.gece yattığımda düşünürüm bazen.bu gece gözlerimi kapattığımda yarın olmayabilir bir daha.bu huzur verir bana nedense.huzur içinde uyurum. evet herkez şikayetçi nicki m den.geliyor yusufçuk böceğinden.teyyarede derlerdi bizim orlarda.birde kuyudaki yusuf var tabi.kör kuyularda merdivensiz bırakılan.ben yusuf olamam ama yusufçuk olabilirim sanımırım.bana yusufçuk diyiniz.sevdiğinizle kalınız meryem hanım. Eski kız arkadaşınız gördükleri için hallüsünasyon demişsiniz, ama inanın hallüsünasyon değil. kızarkadaşınızın neler hissettiğini çok iyi anlıyorum. adını koyamadığı bir korkuyu yada adı olan ama asla kabullenmek istenmeyen bir gerçekti yaşadıkları. Allah a inanıyorum, dolayısıyla, bizlere yaşattığı şeyler yada yaşadıığımız süreç içerisinde karşımıza çıkardığı bu tür olumsuz düşüncelerinde mutlaka bir anlam taşıdığını düşünüyorum. Nasılki güzel şeyler için şükr edip memnuniyetimizi dile getirebiliyorsak, bu tür adını benim koyamadığım şeylerinde birer anlam taşıdığını; eğer Yaradanımdan gelmişse doğrudur düşüncesinden yola çıkarak "eyvallah" demesini hep bilmişimdir. Korkulan şeyler yada kabus diye nitelendirdiğimiz şeyler belki ilk etapta bir nesneden oluşmakta; ama daha sonra bu obje yerini bazen açıklayamadığımız farklı düşüncelere bırakmakta. Hayatta açıklanamayacak bazı korkuların olduğunu çok iyi biliyorum. bunu yaşadım. Sünni arkadaşımızın yayınladığı bu görüntüler büyük bir ihtimalle bilgisaya dehası olan resimler. Amaçları birilerini oltaya düşürüp, korkutmakmış, sazanda ben oldum.:) Beden çürür,toprağa karışır. kadir azabını çekecek olan ruhtur. bunuda biliyorum. Fakat bazen bilmek yetmiyor insana. Bildiğini kendine kabul ettirdiğini sanırsın, kendinle başbaşa kaldığın zaman sorgulamaya başlarsın hayatı, kendini, etrafındaki insanları, ama herzaman nedense mutlaka soru işaretleri ile başbaşa kalırsın. Ölümü düşünür herkes. ölümü ve şuan yaşadığın hayatı karşılaştırırsın. ben ölümü düşünmeyi bile aşıp nasıl öleceğimi, öldükten sonra nasıl gömüleceğimi, cenazemde kimlerin ağladığını, yada neler söylediklerini ve sonra oğlumu düşünüyorum. Başucumda bana ne olduğunu anlamaya çalışan ufacık bir beden. sonra deliyimya, kendi uydurduğum bu hikayelere inanıp saatlerce ağlıyorum, şu an olduğu gibi:) bu resimlerde böyle işte, uydurulmuş bazı şeyler var, onlara "hayır saçma deyip yüz çeviriyorsun" sonra "acaba??" ile başbaşa kalıyorsun, bu arada bir de yusuf yusuf vardır:) sizde sevdiğinizle olmasa bile sevginizle kalın iloshko 20.07.2006, 19:50 inandınızmı:) neyse bizimle paylaştığın için teşekkürler çok değişik hoş bişe işte:) cem_3458 23.07.2006, 01:48 ne demek istiyosun birader yani kabir azabı falan bilinçli kişiler zaten kendini bildikleri zaman yanlıs seyler yönelmez bu tür resimler hurafe ve yalandır insanların beyni yıkanıyo kimse kanmasın arkadaslar bu tür resimlere sunni06 25.07.2006, 14:01 Canerkan kardeşim demişsin ki, hem insanlar daha doğmadan kaderi yazılıyor,kaderinde kötü insan olmak varsa cehenneme gidiyor.Bu haksızlık değilmi? Öncelikle kader konusu çok kurcalayınca kafa karıştıran bir konudur.O yüzden kadere tam manasıyla teslimiyet gerekir. Bir örnek vereyim sana; Mesela takvimlerde şu gün şu saat şu dakika güneş tutulması olacak diyor yada tv de.Acaba sırf tv de öyle dediği için mi güneş tutuluyor yoksa güneş zaten tutulacak da onlar önceden bilip mi yazıyor bunu veya haber veriyor? Tabiki güneş kesin tutulacak ama Tv öyle söylediği için değil. Kader meselesi de böyle.Kaderimizi biz belirleriz Allah da onu yazar.Yani sana karışmaz.Herşey senin elinde. Şu anda sen özgür değilmisin?İster inanırsın ister inanmazsın.Demekki Allah bize karışmıyor.Yani kaderimizi biz belirliyoruz.Allah da takdir ediyor kaderimizi. canugur 25.07.2006, 15:20 evet herkez şikayetçi nicki m den.geliyor yusufçuk Yaniliyorsunuz, yusufcuk sabahlari cam agaclarinda yussuf yussuf diye öten kücücük bir kusun ismidir. dinleyin isterseniz, mutlaka duyarsiniz. saygilar yusufçukgecegez 25.07.2006, 17:25 Yaniliyorsunuz, yusufcuk sabahlari cam agaclarinda yussuf yussuf diye öten kücücük bir kusun ismidir. dinleyin isterseniz, mutlaka duyarsiniz. saygilar bilginiz için teşekkürler.keşke dinleyebilsem.gece kuşularıyla muhatabım daha çok.bu yüzden hiç duyamamışım bu kuşu. canerkan 26.07.2006, 14:28 sunni kardeşim acaba söylediklerine yürekten inanıyormusun.güneş tutulması örneği çok güzeldi :) hiç onunla bu bir olurmu.bi kere sunni inanışa göre iki türlü kader vardır,bir allah tarafından yazılan diğeri kul tarafından yazılan yani siz dersinizki kaderin ana hatları doğum ölüm vs,allah tarafından diğerleri insan tarafından yazılır.böyle olurmu."Kaderimizi biz belirleriz Allah da onu yazar.Yani sana karışmaz.Herşey senin elinde"demişsin,peki bunca melek hani dört yanımızda melekler vardı,hani ikisi kötülüğü ikisi iyiliği telkin ederdi.tekrar ediyorum insan doğar yaşar ve değişir.ben mükemmel bir örneğe rastladım.bikaç ay kullanmadığım ayakkabı boyasının kutusunu açtığımda içinden hamam böceğine benzer bir böcek çıktı.yeni ölmüş insan cesedi gördünmü?ben askerde rastladım hertarfı acayip böceklerle doluydu bunlar vucudun ürettiği böceklerdi.mezarlıklarda acayip bir sinek çeşidi vardır karasineğe benzer ama parlaktırlar.bunlar mezarlardan çıkarlar.amaç çatışmak değil doğruyu bulmaktır.böylesi herkes için en hayırlısıdır..saygılar yusufçukgecegez 30.07.2006, 14:48 sunni kardeşim acaba söylediklerine yürekten inanıyormusun.güneş tutulması örneği çok güzeldi :) hiç onunla bu bir olurmu.bi kere sunni inanışa göre iki türlü kader vardır,bir allah tarafından yazılan diğeri kul tarafından yazılan yani siz dersinizki kaderin ana hatları doğum ölüm vs,allah tarafından diğerleri insan tarafından yazılır.böyle olurmu."Kaderimizi biz belirleriz Allah da onu yazar.Yani sana karışmaz.Herşey senin elinde"demişsin,peki bunca melek hani dört yanımızda melekler vardı,hani ikisi kötülüğü ikisi iyiliği telkin ederdi.tekrar ediyorum insan doğar yaşar ve değişir.ben mükemmel bir örneğe rastladım.bikaç ay kullanmadığım ayakkabı boyasının kutusunu açtığımda içinden hamam böceğine benzer bir böcek çıktı.yeni ölmüş insan cesedi gördünmü?ben askerde rastladım hertarfı acayip böceklerle doluydu bunlar vucudun ürettiği böceklerdi.mezarlıklarda acayip bir sinek çeşidi vardır karasineğe benzer ama parlaktırlar.bunlar mezarlardan çıkarlar.amaç çatışmak değil doğruyu bulmaktır.böylesi herkes için en hayırlısıdır..saygılar yok hocam nerden çıkardın sünnilikte kader iki.bu dünyada yaşam tek olduğu gibi kaderde tek.ve insan kaderini kendi yazar..biz birer hayat şöförüyüz.hayatımız kullandığımız araba.söför mahalinde biziz.arabamızı istediğimiz yöne süreriz.ister patika yoldan,ister asfalttan,ister uçurumdam aşağı,ister bataklıga.bu melek hikayesini nerden duydun bilmiyorum.insana kötülüğü şeytan telkin eder.iki yanda olan iki melek ise yazıcıdır.biri iyilikleri,biri kötülükleri yazar.tabi buda mecazi anlamda olsa gerek.insan doğar,yaşar ve değişir doğrudur.ayakkabı kutusundan çıkan böceklerle ve çürüyen cesetteki böceklerle bunu nasıl ilişkilendirdin anlamak güç.neyse.geelelim sadete.biz şöförüz hayat yolunda.istediğimiz yöne gideriz .taki benzin bitene kadar.biz uçurumdan atarsak arabayı,karar bizim,bataklığa sürersek arabayı karar bizim.diyelim asfalt yolda gidiyoruz.bu seferde tabelalar var.yavaş git viraj var.şu yol cennete gider,diğer taraf cehenneme.karar bizim,uyarıldık levhalarla.tabi görebilen için.mesela çok hız yaptın işte kazaya ve ölüme bir adım.sen yavaş seyrediyordun,gelir biri seni ezer,işte bunuda sen belirleyemezsin allah yazar.budur senin yetkin dışında olan.kimbilir belkide benzin bitene kadar gidersin hayat yolunda.ama bilirsin benzin birgün bitecek.işte bunuda allah yapar,senin yetkin yok bunda.son olarak,sen arabaya ilk bindiğinden benzin bitene kadar ne yaptın,yolun sununda hep sini bilirsin.yyaradıcın ise bunu önceden bilir,ee o yaradan sen kul,bu kadarda olsun farkı.işte buna kader denir.senin yaşayacaklarını allahın önceden bilmesi. birazda cesetlerden bahsetmek istiyorum.yeni ölmüşüde gördüm.eski ölmüşüde.iç organları çıkartılıp,göğüs kafesi araba kaputu gibi açılıp,aç kapa modeli olanıda.böceklenmede şaşıracak bişede yok.topraktan geldik toprağa gidecegiz.ee bu arada böceklerde nasiplenecek.bedenin görevi bitmiş artık,böcek yese ne olacak.doğduğumuzdada beslenme kaynağımız plesentadan ayrılmıyormuyuz.sonra ne oldugu o plesentaya oluyormu hiç umrumuzda.çünkü yaşamı yeni bedenimizle devam ettiriyoruz.gün geliyor bu bedende görevini bitiriyor,ve ruh bu bedenide terkediyor.off çok yazdım ben sağlıcakla kal. canerkan 31.07.2006, 09:23 böcekleri vucudumuz üretiyor diye düşünüyorum yani ölüm yok değişim var.eğer böyle ise yani ölmüyorsak yani cennete yada cehenneme gitmiyorsak tüm bunların hepsi masal olmuyormu.yani yanımızda kader vs yazan melekler varsa,(bu mesele bitmez o yüzden kısaca geçiyorum)onlarda yaratıcıyla aynı güce sahip olmuş olmuyorlarmı yani ölmüyor doğurmuyor vs anlaşılan cenabı hak çok geniş bir kadroya sahip.birde bu katipler hakkında merak ettiğim özel bişey,büyük insanlara zulmedildiğinde nasıl dayandıklarını merak ediyorum.örneğin sevgili peygamberimiz Hz.muhammede hakaret edildiğinde nasıl dayandılar,yada pir sultanı asarken nebilim...eyvallah yusufçukgecegez 31.07.2006, 18:25 böcekleri vucudumuz üretiyor diye düşünüyorum yani ölüm yok değişim var.eğer böyle ise yani ölmüyorsak yani cennete yada cehenneme gitmiyorsak tüm bunların hepsi masal olmuyormu.yani yanımızda kader vs yazan melekler varsa,(bu mesele bitmez o yüzden kısaca geçiyorum)onlarda yaratıcıyla aynı güce sahip olmuş olmuyorlarmı yani ölmüyor doğurmuyor vs anlaşılan cenabı hak çok geniş bir kadroya sahip.birde bu katipler hakkında merak ettiğim özel bişey,büyük insanlara zulmedildiğinde nasıl dayandıklarını merak ediyorum.örneğin sevgili peygamberimiz Hz.muhammede hakaret edildiğinde nasıl dayandılar,yada pir sultanı asarken nebilim...eyvallah sevgili canerkan kardeşim.evet bu konu daha çok uzayabilir.müsaden olursa ben bi cevap daha yazayım.bildiklerimi seninle paylaşayım.hiçbir canlı cansız maddelerden üremediği gibi.insan bedenindende böcek türemez.aslında bu dediğin darvinin evrim teorisinde vardı.kurtçukların çürüyen etten oluştuğuna inanılırdı.oysaki kurtçuklar ete konan sineklerin larvalarından oluşmuştu.daha enteresanı hayattayken bile bagırsaklarımızda solucanlar oluşuyor.doğuyoruz,yaşlanıyoruz,ölüyoruz,bedenimiz çürüyor,toprak oluyor böyle bir değişim var.cennet ve cehennem ise işin inanç boyutu.inanan için var,inanmayan için yok.allah evreni yaratabildiyse,melekleride yaratabilir demektir.istediği kadar.fakat meleklerle bizim bir farkımız var.melekler allahın istediğinin dışına çıkamazlar.insanın özelliğide budur.insan kendi kararlarını verir,aklını kullanabilir ve öğrenebilir.melekler ise sadece allahın istediklerini gerçekleştirir.insan gibi hissiyatları yoktur.basit olarak düşünürsek robotlar gibidirler.anne baba çocuk yoktur,ağlama sevinme,sinirlenme,küçük görme ,kötülük yapma gibi özellekler insana mahsustur.bütün problemde bu zaten,biz herşeyi insan gibi düşünüyoruz ve kafamızda sorular büyüdükçe büyüyor.benim kafamda şuna takılırdı.yazıcı melekler,herzaman insanın yanındaysa,o zaman biz çıplakken,tuvaletteyken,cinsel ilişkide bizimi izliyorlar yani ayıp değilmi.işte buyrun cenaze namazına.saygılar. sunni06 31.07.2006, 19:42 Canerkan birader meleklerin doğup,ölmediğini de kim söyledi?:) Birde suçlular cezasını hemen görseydi (insanlara zulmedenler,pir sultan ı asanlar) o zaman imtihan kalırmıydı?Ya da cehennem ne işe yarayacaktı o zaman? Ancak bazı kötüler hem bu dünyada hem de ahirette cezasını çekerler. Sonuçta bazıları zenginlikleriyle imtihan olur,bazıları da fakirlikle acı çekerek imtihan olur. ismail özcan 01.08.2006, 13:02 Arkadaşlar bu resimlerin bir de yazıda geçen Omman ın hastanesindeki videosu var.Bir de onu ekleyim dedim. Yanlış anlaşılmasın.Yazılanları kanıtlamak için yapmıyorum bunları.İnanmayan buna da inanmaz zaten.Ama yine de bir bakın. Gencin kabrini hastane de açıp video ya almışlar... http://www.hemenpaylas.com/download/1025175/kabr.3gp.html kardeş ben çok hasta oldum.çok hastaneye gittim ama benim hiç video ya almadılar. selva 01.08.2006, 13:30 yine insanları korkutarak kendi doğrularını enpoze etmeye çalışan insanlar.cahil kesimde eminim çok başarılı olunuyordurda kendini bilen insanların böyle şeylere inanacağını sanmam canerkan 02.08.2006, 10:03 aslında ipekböceği sivrisinek daha niceleri bize iyi örneklerdir.öne kurtcuk sonra kanatlı.bizimde birçok değişimizde yeniden dünyaya gelme konusu işlenmiştir.pirsultan abdal da biz bir ölür bin diriliriz demiştir tabi bunu değişik yorumlayanlar va, ben aliyim ali benim.şah hatayi değişlerinde bu tür konuları çok iyi bir şekilde işlemiştir."ademin sülbünden şit olup geldim yağmur olup yağdım ot olup bittim" trabzonlu 02.08.2006, 12:19 sacmalıktan başka birşey degil. Umudum_Sende 02.08.2006, 12:31 yine insanları korkutarak kendi doğrularını enpoze etmeye çalışan insanlar.cahil kesimde eminim çok başarılı olunuyordurda kendini bilen insanların böyle şeylere inanacağını sanmam bende aynen senin gibi düşünüyorum bu resmi kullanarak bazı kesimleri etki altına almak çok kolay olur... çünkü o kadar cahil bi toplumuz ki resmen allah korkusuyla yaşıyorlar... gercekten insan gibi yaşa korkuyu bi kenara bırak sevgiyle yaşa dinini...... dimi ama canerkan 02.08.2006, 14:12 Canerkan birader meleklerin doğup,ölmediğini de kim söyledi? Birde suçlular cezasını hemen görseydi (insanlara zulmedenler,pir sultan ı asanlar) o zaman imtihan kalırmıydı?Ya da cehennem ne işe yarayacaktı o zaman? Ancak bazı kötüler hem bu dünyada hem de ahirette cezasını çekerler. Sonuçta bazıları zenginlikleriyle imtihan olur,bazıları da fakirlikle acı çekerek imtihan olur.türk filmlerindeki kötü karakterleri sevmeye başladım :) bazen filmdeki bayan zorla sahip olmaya çalışıyorlar,sözde iyi adam gelip onları dövüp kovuyor sonra onların yapamadığını kendisi bi güzel yapıyo alan veren memnun :) şimdide meleklerin neden ölmediklerini merak ettim iş gittikçe çığrından çıkıyor.ölmeyen melek ne demektir,allahın birliğini varlığını tehlikeye atmazmı.çünki biz yüce mevlayı her işi tek başına yapar biliriz.öldüklerini biliyorsan cebrail as babası kimdir yada varmıdır,daha nekadar ömrü var,ben özellikle azrail as ölmesini bekliyorum :) tövbeestağfirullah..sen bi alemsin yahu sunni06 02.08.2006, 15:02 Anlamamakta bu kadar ısrar eden birini daha önce görmedim canerkan kardeş. Neyse canın sağolsun... canerkan 03.08.2006, 10:26 tek taraflı ısrar yada inat olmaz..biz yinede hepinizi seviyoruz robincan1 03.08.2006, 23:52 böyle ölmek istemiyorummmmmmm CeNGaWeR 23.08.2006, 02:07 ya bu resim rotten.com ' da vardı :D hikaye beeeeee meryem demir 29.08.2006, 00:57 tey, ben görüntüden tırstım dedim günlerce, uzun süredirde foruma girmiyordum, geliince ne görim resimle yetinmeyip birde video kayıtlarını eklemişler. ama bakmadım. daha doğrusu şimdilik bakmadım, inşallah kendi kendimi gaza getirip linki tıklamam. inşallah ben bir daha bu topiğe bakmadan topik kapatılmış olur, yoksa kesin dayanamayıp görüntülere bakarım seyder 29.08.2006, 01:25 Sayın Forum Yönetimi, Resimler gerçekten insanı rahatsız edecek kadar kötü bir görünümde.Bence bu görüntü bağlarının kaldırılması ruhsal yönden daha uygun olacaktır.Bu üye olarak, yönetimden talebimdir. seyder 29.08.2006, 01:42 :) Hz.Musa asası ile kızıldenizi ikiye bölsün o mantıklı kabir azabı saçma.. :) Yav sende amma cahalsın ha.Musa kızıldenizi ikiye bölmedi; onikiye böldü ve ayrıca da kabilesi çölde susayınca asasını oniki değişik yere vurdu ve oniki kaynaktan su çıkardı. İşte onun için toplu eylemlere alıştık.Böyle birer birer olunca inanasımız gelmiyor.Bak burada bir tanesini halletmişler ancak.Bir taneyi birer birer ben de hallederim.Ne var ki... :biggrin: Asıl eğer öbür dünyada oluyorsa, şöyle toplu eylemler şeklinde olmalı.Onların gücü fazla ve bütün kainatı bir anda idare edebiliyorlar ya. HepKahir 30.08.2006, 20:44 Ya bir deli kuyuya taş attı kırk akıllı çıkaramadı.Olurmu yani akla mantığa uygun mu? çiçekdürbünü 12.04.2008, 10:32 Valla da billa da, başıma gelmeden inanmam. :yamukgul: kemalizim 12.04.2008, 10:40 off off tayibin bize yaptıgı işkence yetmiyorda birde bu işe allahı kullanıyorsunuz ne diyeyim allah akıl vermiş kimi kötüye kimi iylige hizmet eder benim görüşüm bu Kara Davut 12.04.2008, 12:25 Şu kadarını söyleyeyim ki sitede anlatılanların istisnasız hepsi "yalan"... Fotoğrafların, anlatılan kişiler ve mekanlarla uzaktan yakından hiç bir ilişkisi yok. Propagandacının -ucuz korku filmlerini andıran- iddiasına kaynak teşkil eden ürkütücü fotoğrafları, bundan en az iki yıl önce, dünyaca ünlü şiddet görüntüleri sitesi www.rotten.com'da görmüştüm. Olayın kahramanı durumundaki kişi ise ne aslen Ummanlı, ne Müslüman, ne de esmer olan biriydi. Kırsal bir bölgede cinayete kurban gitmiş olan sarışın ve orta yaşlı bir Amerikalıydı bu... Birileri bu talihsiz adamı katletmiş, sonra cesedini yarı çıplak bir durumda yakınlardaki ormana atmış ve güvenlik güçleri de cesedi bir kaç hafta sonra bulmuşlardı. Açık hava koşullarında uzunca bir süre kaldığı için de doğal olarak cesette gözle görülür deformasyonlar ve renk değişimleri başlamıştı. Sarışın kişilerin saçlarına bu rengi veren pigmentler, bedenin ölümünden sonra sert güneş ışığı altında yavaş yavaş beyaza dönüşürler. O yüzden, fotoğrafları gördüğümde dikkatimi ilk çeken şey de kurbanın saçlarının sarıdan beyaza çalar bir görünüm alması olmuştu. Ve herşeyden daha önemlisi de, "Babası tarafından hastanede gusül abdesti aldırıldı, sonra da cenaze namazı kıldırılıp toprağa verildi" denilen bu kişi, böyle bir dinî ritüelden sonra herhalde "slip" tarzı bir iç çamaşırı ile gömülmüş olamazdı. Ama bizim Ummanlı Müslüman mevta, her nedense fotoğraflarında beyaz iç çamaşırıyla poz vermekteydi. Sanırım, bütün dikkatini "Nasıl daha korkutucu olabiliriz" konusuna verdiği için, bu önemli ayrıntı öyküyü hazırlayan kişinin gözünden kaçmış.Merak edenler için www.rotten.com'daki özgün adresi veriyorum. Rotten, iki yılı aşkın süredir sitesinde tuttuğu 8 kareden oluşan bu polis fotoğrafları grubuna "Vücutta çürümenin erken aşamaları" başlığını koymuş. Uzmanlık alanı kan ve vahşet fotoğrafları olan bu sitede, savaş, cinayet ya da kaza sonucu öldürülmüş daha yüzlerce insanın görüntüsüyle karşılaşabilirsiniz. Ancak, doğrusu ya, oturup hepsine tek tek bakmanızı tavsiye etmeyeceğim. Yani amaç islamı provake etmek.inanmayın arkadaşlar bu tarz videolara. aslan152 12.04.2008, 13:07 ya ben anlamıyorum illaa yalnış yapmamak için birinin aba altından sopa göstermesimi gerek .cehennemi kabir azabını bosver insan olduğun için iyi ol .cennette olduğu soylenen huri ile olmak için değil ( cennette huri falan yok o cok ayrı farklı bir kavram ) ÇaKıL 12.04.2008, 13:13 Kurallar 18. Uzun zaman cevap yazılmayan konulara cevap vermeyin! Uzun zaman: 1 hafta. Eğer çok acil ve son derece yararlı bir cevap ise o zaman yazabilirsiniz. Konuyu kilitliyorum.Bu kadar eski bir paylaşımın foruma faydası olmayacağı kanaatindeyim.Anlayışınız için teşekkürler. |