Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanrı Kötü Bir Yönetmen mi?
sivaspiri 19.06.2006, 01:05 Eğer birisi size "Bence iyi bir yönetmen kalmadı çünkü seyrettiğim filmlerin hepsi rezalet!" derse bu bir dereceye kadar savunulabilir bir argümandır, değil mi?
Bu argüman aynı zamanda iyi filmlerin yapılmasının da mümkün olduğunu ima eder. Bu yüzden bu argümanı şöyle ifade etmek mümkündür: "İyi filmlerin yapılmasının mümkün olduğuna inanıyorum ancak son zamanlarda seyrettiğim filmlerin kötü olmasından dolayı, şu an iyi bir yönetmenin sektörde olduğuna inanmıyorum."
Tanrı'nın varlığını reddeden argümanların çoğu da bu şekildedir. Bir çok kişi şunu der: "Ben bir Tanrı'ya inanmıyorum çünkü bu dünya çok kötü bir yer." Bu ifadenin sahibi bilinçli yada bilinçsiz bir şekilde iyi bir dünyanın mümkün olduğunu ima eder.
Peki biz bu iyi dünyaya nasıl varacağız? Evrim sayesinde mi? Eğer evrim teorisi geçerli olsaydı, nihai olarak bu iyi dünyaya kavuşurduk veya güzel bir film seyredebilirdik. Ancak eğer biz ilerliyorsak, niçin her geçen gün savaşlar artar, suçlar işlenir, adaletsizlik devam eder, boşanmalar artar, tacizler yoğunlaşır? kötü kullanım olan daha çok? İçinde bulunduğumuz film her gün iyiye değil kötüye gitmektedir.
Belki de bu bizim yüzleşmeyi sevmediğimiz bir gerçektir. Biz insanların iyi bir dünyayı meydana getirme olanağı yoktur çünkü bizler kötü film yönetmenleriyiz. Bizler kusurlu, günahkar varlıklarız. Hilekarlık, açgözlülük ve suç unsuru teknolojinin veya ilimin gelişmesi ile bir çözüme ulaşamamıştır. Ne kadar "evrim" geçirdiğimiz iddia edilse de sorun insan yüreğindedir. Bizler ben merkezli, benciliz ki iddia edilen evrim teorisi bunu desteklemektedir: Güçlü olanın sağ kalması.
Sorulması gereken bir başka soruda şöyledir: Bu dünya Tanrı'yı hoşnut etmekte midir?
insanlar bir nevi tanrının oyuncağıdır 4 dinin yorumuna bakınca.
karyelist 19.06.2006, 01:41 Tanrı demekden vazgeçersen amerikan vari olmadığını anlicam biraz bişeyleri öğrenmek gerekiyor.yazdıklarını çok iyi anlıyorum ama kafanın karışıkığı mantığımımı yoksa yüreğinimi dinleyeceğin arasında kalmış.
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz" Uğur Mumcu
sivaspiri 19.06.2006, 13:36 Daima daha temiz, daima daha uzak olarak düşünülen bir tanrı ile daima daha günahkâr insan arasındaki ayrılığın yarattığı gerginlik, insanlığa zorla kabul ettirilen en büyük kuvvet sınavlarından biridir. Günahkârlar için Tanrı sevgisi bir mucizedir.
cagdascetin 19.06.2006, 14:14 bir düşünün allah insana beyin vermiş ama hem insana hemde hayvana can vermiş hayvanlardada beyin var ama insanlardaki gibi kullanışlı değil insanlar beyninin sadece %3 ünü kullanabiliyordu düşününkü biz beynimizin bukadarıyla çok kötü günahlar işleyebiliyoruz değilmi ama herkesteki beyin kullanma oranı aynı değil herkezteki sevgi oranı aynı değil herkesin anlayışı aynı değil hiç kimsenin hiç bir şeyi aynı değil birde bu yönden bakarsak bana göre aslında biz bir deneme olabiliriz Allah'ın yaptığı bir deneme herkesde fiziksel olarak eşit oran var ama ruhsal olarak oranlar farklı belkide Allah bile insan oğlunun bukadar zararlı bir yaratık olabileceğini düşünmemiştir.ibadet konuları ise doğrulukla alakalı birşeydir belkide. bunu butarafta öğrenmemiz çok zor ancak ki can bedenden çıkıp cennet veya cehennem tarafına ulaştığı an bunu anlar...dünyadaki insanlar tanrı tarafından yönetilseydi beynin ne amacı kalırdıki.
sivaspiri 19.06.2006, 14:32 @cagdascetin// çok güzel cevap, bence düşünce ikiziyiz.
cagdascetin 19.06.2006, 14:34 yorumun için sağol düşünce ikizimin olmasa çok güzel
sivaspiri 19.06.2006, 14:36 Yoldaşlar arar yaratıcı ve hasat arkadaşları: Çünkü ona göre herşey olgun hasat için. Ama yüz orağı yok onun: Bu yüzden yolar başakları öfkeli öfkeli. Yoldaşlar arar yaratıcı, oraklarını bilemesini bilen yoldaşlar. Yıkıcılar denecek onlara, iyi ile kötüyü hor görenler denecek. Hasatçılar ve şenlik edenler onlar halbuki. Kendi gibi yaratıcılar arıyor Zerdüşt, hasat arkadaşları ve şenlik arkadaşları arıyor: Sürülerle, çobanlarla, cesetlerle işi ne Zerdüştün! Ve sen benim ilk yoldaşım, hoşçakal! Ağacının kovuğuna güzelce gömdüm seni, güzelce sakladım seni kurtlardan. Ama veda ediyorum şimdi sana, zira vakit erişti. Bir seherle öbür seher arası yeni bir gerçek ayan oldu bana.
Sorulması gereken bir başka soruda şöyledir: Bu dünya Tanrı'yı hoşnut etmekte midir?/
de, tanriyi yarattigimizdan bu güne; 6000 yildan bu yana acaba o, dünyayi hic hosnut etmis midir.
Ne ekersen onu bicersin.
Yaratan o, olusturan o, sinayan o, cezalandiran o. bize bir sey kalmamis ki?
insanlik, kitapli dinler tarihi boyunca biribirlerini bogazlayip durmuslardir.
suclu hep biz olduk nedense.
Allah kimseye zulmetmez ancak insanoğlu kendi kendine zulmeder
sevilmek isteyen sevmelidir
ve misafir olduğumuz bu dünyada gülsekte boş ağlasakta önemli olan ebediyet aleminde gülebilmektir oda ancak yaratılış gayemizde
gizlidir Allah bizi sevmiş ve yaratmıştır o yüzden varlığın mayesi sevgidir
seven hakkı bulur sonunda
hak güldürür aşığını sonunda
ve bu dünya bir doğum sancısıdır iyilik veya kötülüğe
önemli olan ondan sonrasıdır
sırf bu dünyaya bakarsak yani ölümden öte yol yok dersek hayat çekilmezbir hal alır hakkı çalan hakla kaybolup gider
ama bir mahkemedir bekler bizi yapılan edilen hepsi hesabın sorulur elbet canlar
yusufçukgecegez 19.06.2006, 16:49 tanrı iyibir yönetmenmidir,kimbilir.insanlar iyi bir oyuncumudur,evet bazen çok iyi oynarlar,başkalarının hayatlarıyla.
meryem demir 17.10.2006, 23:46 Kötü bir yönetmen olması mümkün değil tabi. Ama bazı rollerin paylaşımında sanki biraz daha torpilli davranmış gibi.
Onun dışında ben yönetmenimden memnunum.
Sorulması gereken bir başka soruda şöyledir: Bu dünya Tanrı'yı hoşnut etmekte midir?
Tanrı için hoşnut kavramına ilişkin bir deyimi kullanma kanısına nasıl vardınız???
berximin 18.10.2006, 00:44 sevgili sivas piri iyi dünyaya varabilmek insanın kendi elindedir.. bu yönetmenin kötü olması ile yorumlanamaz..Alah ınsanları diğer bütün canlılardan ayırarak ona düşünme yeteneği vermiştir.. yorumlarında bahsettıgın savaşlar kaoslar olumsuzluklar kötü oyuncuların ürünüdür bence..
ve iyi dünyaya varabilmek yaratanın kuklası olmakla değilde insanın kendı elindedir..biz insanların iyi bir dünyayı meydana getirme olanağı yoktur fikrine kesinlikle katılmıyorum.. insanlık bugun ilkçağlardan günümüze kadar gelebilmiş ve değişim aşikar.. bahsettiğiniz olumsuzlukların sebebi tamamiyle biziz.. doğruyu ve yanlışı ayırt edebilme zekamız varsa bunu yaratana bağlamak doğru olmamalı..
ve iyi dünyaya varabilmek yaratanın kuklası olmakla değilde insanın kendı elindedir..
Yaratanın yazdığı senaryo dışına çıkamassınız ki... Sıfatlar mutlaka işler. Sizde işleyen sıfatları kendi iradenizle değişmeniz olanaksız...
berximin 18.10.2006, 01:03 sevgili zahir bu dünyadaki varlığımızın bir seneryodan ibaret olduğuna inanmıyorum ben..sıfatlar dunyayı kaosa cevirmek için işlemıyor sadece. bütün insanlık belli kategorilere göremi yaratılmış ?sen iyi bir insan olacaksın sen kötü..ve bu seneryo böyle mi işliyor?
insanoğlu sahip olduğu akıl sayesınde kendısıne bır yer edınıyor yaratanın dayatması değil bu yaşam süreci..
sevgili zahir bu dünyadaki varlığımızın bir seneryodan ibaret olduğuna inanmıyorum ben..sıfatlar dunyayı kaosa cevirmek için işlemıyor sadece. bütün insanlık belli kategorilere göremi yaratılmış ?sen iyi bir insan olacaksın sen kötü..ve bu seneryo böyle mi işliyor?
insanoğlu sahip olduğu akıl sayesınde kendısıne bır yer edınıyor yaratanın dayatması değil bu yaşam süreci..
Zıtlıklar olmasa hayatın anlamı olmazdı. Ölüm, hayat ile anlamlı. İyi, Kötü ile anlamlı. İyilik sıfatı mutlaka işlemeli bunun akabinde kötülük sıfatıda. Bu bir yaratılmış katagorisi ve dayatma değil. Aksi takdirde yargılanamazdık ve yaradana sen böyle yazdın senaryoyu ben oynadım deyip kafa tutardık.
Dolayısıyla sıfatlara baktığımızda işlerlikler aynı zamanada bizim aracılığımız ile olmaktadır. Örneğin Allah çok çabuk hesap görendir. Bu hesap görme algıladığımız bu evrende olabileceği gibi yargı gününde de olmaktadır. Ama bu bizi kesinlikle kaderciliğe sürüklememelidir.
Çok hassa bir nokta. Yaradan hiç bir zaman kötülük için senaryo yazmamıştır. Ama diğer taraftan bu senaryonun işlemesi gerekir. İşlerliğini siz sağlıyorsanız yine senaryo içindedir. Yani yaradanın yok etme, cezalandırma sıfatları vardır. Bu mutlaka oyun içerisinde sergilenmelidir.
berximin 18.10.2006, 01:45 sevgili zahir yazdığım yorumdan sadece bir cümleyi çıkarıp alntı yaptınız biraz önce.. bütünlük içinde okudugunuz zaman aksi bir görüşü savunmadıgımı göreceksınız..
benim altını çizerek söylediğim bir konu varki oda yaratanı bunlar senın suçun diyerek yargılamanın doğru olmadığı..evet zıtlıklar yaşamın içinde bir denge unsuru olarak vardır ve her zaman da olmalıdır.. doğruyu iyiyi güzeli görebilmemizde yol göstericidir bize her zaman..sıfatlar işler dediniz evet işler ama değiştirme olanagımız yoktur kısmında size katlılmıyorum..
çünkü bizim aracılığımız ile işleyen sıfatlarda seçim şansı sunulmuştur bize yaratıcı tarafından.. çünkü o yol gösterici rolundedır.. doğruyu yada yanlışı seçme hakkını bize tanımıstır ki böylece bizde çeşitli rolleri üstlendik buna göre.. ve kendi irademizle üstlendiğimiz rollerde bir suçlu aramak ne kadar doğrudur?
bu nedenle bizler kötü bir senaryonun oyuncularıyız cümlesi yanlış bir cümledir..ektiğimizi biçiyoruz çünkü.. yaratanın cezalandırma sıfatı evet vardır ve işlemektedir ama bu bazı arkadaşlarımızın yorumladığı gibi tanrısal bir egonun ürünü yada tanrının oyuncağı olmakla kesınlıkle alakalı değildir ..
izmirksk 18.10.2006, 01:50 Kötü bir yönetmen olması mümkün değil tabi. Ama bazı rollerin paylaşımında sanki biraz daha torpilli davranmış gibi.
Onun dışında ben yönetmenimden memnunum.
tabularım yoktur, her rolde oynarım diyorsun..
:lol: :lol: :lol: :lol:
sorun allahda değil bence sorun bizim kötü oyuncu olmamızda allah hepimize belli görevler veriyobu görevleri yerine getirmemiz için imkanlarda sunuyo fakat sorun bizde biz bunları değerlendiremiyoruz. saygılar.
tanrı diye birşey yoktur arkadaşlar tamammı??
deli gönül 18.10.2006, 10:28 Evet arkadaşlar elimizde bir senaryo var.İyi de bir yönetmenimiz var.Elimizdeki bize sunulan senaryo hayatın aynasıdır.Biz aktör ve aktristler olarak elimizdeki senaryoyu oynuyoruz.Keşke oynamak istemediğimiz sahnelerde dublör kullansaydık ne iyi olurdu.O zaman hayatımız daha renkli ve güzel olurdu.
Sonuç olarak oynan bu flimin sonunda kimimiz oskar kimimiz hava alıyor.Ama unutmamamız gereken şey finali biz değil yönetmen belirliyor.
Tamam
tanocan_ 18.10.2006, 13:04 öncelikle tanrının varlığı çok karışık bir konu. tanrının varlığından şüphe edenler veya "tanrıyı kim yarattı" gibi insan oğlunun algılayamayacağı türden sorular sormamalıyız.allah bize düşünme yeteneği vermiş, bu düşünme yeteneğinden yola çıkarak tanrının varlığından şüphe etmemeliyiz. güneş, insan, doğa, vb. bunlar kendiliğinden olmuş şeyler değil. bide allahın bize vermiş olduğu nimetlere şükür edelim..İBADETİN ŞEKLİ OLMAZ, YETER Kİ YÜREKTEN OLSUN..
izmirksk 18.10.2006, 14:52 R. Edwin Abbott ın Flatland adlı bilimkurgu romanını okumuş yada duymuşsunudur , iki boyutlu bir evreni ve oradaki yaşamı anlatır.biliyorsunuz, şimdilik sicim kuramını bir kenara itersek evreni 4 boyutlu olarak kabul ediyoruz.uzunluk-genişlik-derinlik-zaman...
sadece incecik tek bir çizgi çizsek sadece uzunluğu vardır denir..yani tek boyut..işte kağıt parçası üzerine şekiller çizsek bunlar o evrende! yaşalar..derinliği olmayan bir evrende yaşarlar..sadece 3 boyut ve zaman..asla ve asla diğer boyutu hayal bile edemezler..onlar için evren 3 boyutludur ve hayata, insana ,doğaya ,tanrıya vs..yaklaşımları bu 3 boyuta göredir.. ve biz insanların yaşadığı boyutu hayal bile edemzler..çünkü kendi evrenleri ile sınırlanmışlardır..
dolayısı ile bizlerde şimdilik 4 boyutun bize verdiği bilgiler ışığında hayata bakıyoruz..ama sicim kuramı boyut sayısının sanılanın çok üstünde olabileceğini gösteriyor..peki ne değişir ? biz bu boyutta yaşamaya devam ederiz ama hayata bakışımız değişebilir..evrene bakışımızda ..
"O inkar edenler görmüyorlar mı ki (başlangıçta) göklerle yer birbiriyle bitişikken, biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? "(Enbiya Suresi, 30)
Ayette birbirleri ile bitişik tercüme edilen kelimesi ratk, Arapça sözlükte birbirleri ile içiçe ayrılmaz durumda kaynaşmış anlamına gelir. Yani tam bir bütün olan iki madde için kullanılır (Tek Bir Boyut).
Ayetteki ayırdık ifadesi Arapça fatk fiilidirki, bu fiil rakt halinde bir nesnenin yarıp parçalayıp dışarı çıkması anlamına gelir. Örneğin tohumun toprağı yarıp dışarı çıkması bu fiille ifade edilir.
hasret_eylul 18.10.2006, 15:39 de, tanriyi yarattigimizdan bu güne; 6000 yildan bu yana acaba o, dünyayi hic hosnut etmis midir.
Ne ekersen onu bicersin.
Yaratan o, olusturan o, sinayan o, cezalandiran o. bize bir sey kalmamis ki?
insanlik, kitapli dinler tarihi boyunca biribirlerini bogazlayip durmuslardir.
suclu hep biz olduk nedense.
bu yoruma katılmamak elde değil....
ben tanrıya inanmıyorum...peki soruyorum size cvp werin bakalım bana tanrıının tanımını yapın?? yapamazsınız çünkü tanrı diye birşey yokkkkkkkk
Alevi gibi inanırsan iyi yöntem, fakat Dindar/İslamcı tavırlar, tutumlar altında inanıp ona göre yolunu çizersen kötü yöntem olmadığı halde kötüye dönüştürürsün..
ben tanrıya inanmıyorum...peki soruyorum size cvp werin bakalım bana tanrıının tanımını yapın?? yapamazsınız çünkü tanrı diye birşey yokkkkkkkk
Allah'ın olmadığınıda kanıtlayamazsın!Allah'ın biçimi ,boyutu,tarifi olmaz.Hiçbir şey vardan yok olmaz,yokdanda var olmaz.Evrendeki herşeyi Cenab-ı Allah yaratmıştır.Gaybı bir tek O bilir.İnsan beyni bunu bilemez,algılayamaz.Alevimisin diye sorulduğunda evet Aleviyim yazmışsın.Demek ki birşeylere inanıyorsun.Tanrı'ya inanmıyorsan Ateist'im dersin,aleviyim demezsin.Kendinizle çelişiyorsunuz...
Merhaba Nuray can..
Ya gerçekten Hakka inanmıyorsun,
Ya İnanç karmaşaşı yaşıyorsun ve Sünnilerin '' Emir veren, yakan yıkan bir kıral'' gibi baktıkları Hakka inanmıyorsun..
Sana Alevilikteki Enel Hak fessefesini araştırmanı ve öğrenmeni tavsiye ederim..:)
Bence Hak vardır ama yakmaz yıkmaz.. O bize en yakın olandır.. İnsan Hakkın parçası, Hak özümüzdür..
Bu yüzden bu tavırlarına son verirsen çok güzel olur.. Çünkü insanlara '' Hak yok'' gibi aynı içerikli mesajları empoze etmeye çalışman yanlış.. İnsanlar inanır yada inanmaz buna ne sen, nede ben karar veririm..
İnsanlar bazen çok yardıma muhtaç olduklarında yada bazı durumlarda ümitsizliğe düşerken birden bir ışık doğar.. Hakkın kendisidir bu.. Ben yaşadım bunları ve Hakka inanıyorum
berximin 18.10.2006, 19:48 ben nuray cana birkaç soru sormak istiyorum.. tanrı eğer yoksa varlık sebebin nedir? neden yaşıyorsun ? neden doğdun ve öleceksin? herşey tesaduflerin ürünümü ?varlık sebebimiz tesadufleremi bağlı? eğer herşey bir tesadüfse bu tesadüfleri yaratan bir güç yokmu ? kusura bakma kardeşim ama eğer bir görüş ileri sürüyorsan bana bunu açıklaki bende evet bu onun doğrusu diyebileyim ve saygı duyayım..
.ewt bence yok ben inanmıyorum tanrıyaa..bizim için sadece allah wardır allahtan başkada bişey yoktur ..allah a tanrı demek yanlışşş
.ewt bence yok ben inanmıyorum tanrıyaa..bizim için sadece allah wardır allahtan başkada bişey yoktur ..allah a tanrı demek yanlışşş
Nuray kardeşim yorumların daha açıklayıcı ve anlaşılabilir olursa sevinirim..
Biz Hakka, Allahta deriz, Tanrıda deriz.. Ben Hak demeyi seviyorum.
Allah ve Tanrı aynı şey :)
iyi yaaa banane ne dersen de halla hallaaaaa ...ben sadece kendi düşüncemi söyledim senden bananeee... ben tanrıya inanmıyorum ..allaha inanıyorumm....
meryem demir 18.10.2006, 21:54 tabularım yoktur, her rolde oynarım diyorsun..
:lol: :lol: :lol: :lol:
Türkan Şoray kanunları benim içinde geçerlidir:)
Tanrı iyi bir yönetmen mi?
aslında soru şöyle olsa idi İnsanlar iyi bir oyuncu mu?
Biz Rol yaptığımızı unutupda Rolümüzle özdeşleşip kendi asli varlığımızı mı unuttuk Onu gerçek olarak kabullendik... Yalan olan hayatta yalan acılarla kavrulduk... şimdi Yalan Hayatın Yönetmenini sorguluyoruz ama kendimizi nasıl Rolümüze kaptırdığımızı sorgulamıyoruz... İşi fazla ciddiye alıp sevdiklerimize ve sevgiye gerçeğe zaman ayıramıyoruz
Rollerimizin kölesi olduk... o Bizi oynuyor yoksul bir halde olan kişi nasıl olur ben yoksul bir fakirim diyebiliyor yani İnsan değil... yoksul bir İnsan bir İşçi yada memur... Patronlarda öyle sadece Patron İnsan değil... ama bu roller nereye kadar sürer :)
bu etiketlere alıştığımızdan herkesi etiketlendirmeyi ve etiketine göre davranmayı uygun görmeye başlıyoruz... çünkü Biz bir etiketiz....
bu etiketlerden İnsanları etiketlemekten kurtulalım bence İnsanoğlunun teek sorunu bu...
yusufçukgecegez 19.10.2006, 01:47 tanrı iyibir yönetmenmi diye soruluyoda,kaçbin yıldır ,filmlerini izliyorsak başarılıdır tabiki..
meryem demir 19.10.2006, 17:51 Allah iyi bir yönetmenmi bilemem ama işi bizler kadar zormudur??
Herkesin eline bir senaryo tutuşturulmuş al oyna diye. bu arada uzaktan sadece seyretmekle yetinmiştir çoğu zaman.
Sonra zaman gelip çatmış, kıyamet kopmuş sonra kendi yazdığı senaryodan habersiz olsa gerekki; sen cennete; sen cehenneme diye söylemekten de geri kalmamış.
iyi forumlar
izmirksk 19.10.2006, 18:53 Tanrı 'nın elindeki malzeme benden olsa oscar alırdım:)
yusufçukgecegez 19.10.2006, 19:06 Allah iyi bir yönetmenmi bilemem ama işi bizler kadar zormudur??
Herkesin eline bir senaryo tutuşturulmuş al oyna diye. bu arada uzaktan sadece seyretmekle yetinmiştir çoğu zaman.
Sonra zaman gelip çatmış, kıyamet kopmuş sonra kendi yazdığı senaryodan habersiz olsa gerekki; sen cennete; sen cehenneme diye söylemekten de geri kalmamış.
iyi forumlarişte allahın usta yönetmenliğini burdan anlıyoruz.oyunculara bırakıyor tamamen senaryoyu.oyunculara alternatifler sunuyor şöyle yaparsanız daha iyidir diyor.oyuncular kendi rollerini kendi çiziyıor.film bitimindede,senaryo tamamlanmış oluyor.ama yönetmen ileri görüşlü,senaryoyu önceden biliyor zaten.ve sonuç,iyi oyuncular cennete,kötü otuncular nereye acaba.:devil2:
yusufçukgecegez 19.10.2006, 19:10 Tanrı 'nın elindeki malzeme benden olsa oscar alırdım:)ama duyduğuma göre,tanrı oskarlardan olşan,osgar dağında yaşıyormuş,okadar malzemeyle sadece bir oskarmı.aman tanrım.
yusufçukgecegez 19.10.2006, 19:23 Tanrı 'nın elindeki malzeme benden olsa oscar alırdım:)ama duyduğuma göre,tanrı oskarlardan olşan,osgar dağında yaşıyormuş,okadar malzemeyle sadece bir oskarmı.aman tanrım.
ya okadar saçma we anlamsız konuşuyosunuzki anlayamıyorum....ben bu konunun kapatılmasını istiyorum..çok basitleştirdiniz artık
EŞİTLİK PARTİSİ 19.10.2006, 21:43 Sevgili nurayy...
İnsana baktığımızda aslında her şeyi görürüzde kimse kendine bakmadan yada bakmanın ne olduğunu anlamadan baktığında hiç bir şeyi göremez.
ALEVİLİĞİN yüceliği yine gündeme geliyor.
Uğraşıyorlar didiniyorlar, diyelim ALEVİLERİN bir yılda yaptığını tabiri caizse 10 asırda yıkıyorlar.
Ama bu defa sağlam yapacağız.
Hala,
ADEM PEYGAMBERİN SOYUNDAN
EVRİM TEORİSİNİN SUYUNDAN...ikilemini anlamayanlar TANRIYI tarif edemez.
Saygı mı, işte o zaman saygının tarifi yapılır.
Bu ise korkuya değil,sevgiye dayalı olur.
Saygı ve Sevgilerimle
Bektaş ÇELEBİ
meryem demir 19.10.2006, 22:51 işte allahın usta yönetmenliğini burdan anlıyoruz.oyunculara bırakıyor tamamen senaryoyu.oyunculara alternatifler sunuyor şöyle yaparsanız daha iyidir diyor.oyuncular kendi rollerini kendi çiziyıor.film bitimindede,senaryo tamamlanmış oluyor.ama yönetmen ileri görüşlü,senaryoyu önceden biliyor zaten.ve sonuç,iyi oyuncular cennete,kötü otuncular nereye acaba.:devil2:
Haklısınız Yaradanımız iyi bir yönetmen. Fakat sizin eliniz tutuşturduğu senaryo baya kalın. Hem sünni olmaya çalışıyorsunuz, hem alevi.
hem erkek, hem kadınları anladığını sanan bir rol birde bunun yanında anladıklarınızın aslında sizlerin kendi fikirleri olduğu bir kişilik,
Sizin bundan sonraki rolünüzü yada oynayacağınız oyunu sabırsızlıkla bekliyorum
yusufçukgecegez 19.10.2006, 23:05 Haklısınız Yaradanımız iyi bir yönetmen. Fakat sizin eliniz tutuşturduğu senaryo baya kalın. Hem sünni olmaya çalışıyorsunuz, hem alevi.
hem erkek, hem kadınları anladığını sanan bir rol birde bunun yanında anladıklarınızın aslında sizlerin kendi fikirleri olduğu bir kişilik,
Sizin bundan sonraki rolünüzü yada oynayacağınız oyunu sabırsızlıkla bekliyorumpeygambercilik.:devil2: :lol: :lol: :lol: :lol:
meryem demir 19.10.2006, 23:18 peygambercilik.:devil2: :lol: :lol: :lol: :lol:
mükündür ve yakışacağını da düşünüyorum
iyi forumlar
izmirksk 19.10.2006, 23:24 ne yapıyorsunuz arkadaşlar ..:)Tanrı ile son tangomu:)
meryem demir 19.10.2006, 23:26 ne yapıyorsunuz arkadaşlar ..:)Tanrı ile son tangomu:)
deli:)
Adem YAVUZ 20.10.2006, 01:56 Yönetmen bize bir mevki vermiş, Bize bir süre vermiş. Git gol at. Atamıyorsan bari gol yeme demiş. Biz beğensekte beğenmesekte bulunduğumuz mevkide en iyisini yapmakla mükellefiz.
Benim esas yerim burası değil aslında ben forvet oynamalıydım, demek gibi bir lüksümüz yok. Kimimize sen kalecisin, gol yemeyeceksin, bazen diğer kaleye kadar koşup birde gol atmaya bakacaksın, denmiş.( ki kalecilerin gol atması çok zordur.) Kimimize de sen kalenin önünde dur diğerleri bütün topları sana verecekler sende fırsatçılığını konuşturacaksın, denmiş.
Elimizden gelen en iyi oyunu çıkarıp bu maçı alacağız. Başka yolu yok.
Teşekkürler.
yusufçukgecegez 20.10.2006, 02:02 mükündür ve yakışacağını da düşünüyorum
iyi forumlar
mübarek kadir gecesinde,affet allahım,ağzım torba olsa büzecem ama,
volkanyurt 20.10.2006, 19:07 Düşünün.
Evimde hayvanlar besliyorum, ve canım sıkılıyor biraz kan izlemek istiyorum.
Kedi ve köpeğimi bir odaya atıp köpeğin kediyi parçalamasını izliyorum .
Benim için ne düşünürsünüz ?
_Psikopat , taş kalpli , acımasız , sadist ,yok edilmesi gereken biri , pislik .
Öyle düşünüyorumki bunları söylersiniz.
Peki ya Tanrı için neden bunu düşünmüyorsunuz.
Doğada her gün milyonlarca suçsuz ve masum canlı acılar içindi ölüyor .
İyi kalpli denilen tanrı bu vahşeti umarsamaz bir şekilde izliyor .
Ne felsefi ne bilimsel, başka hiçbir kanıta gereksinim bırakmayan gerçek .
II Fizibilite
I Başımız fena halde belada, öldükten sonrada peşimizi bırakmayacak bir tanrıyla karşıkarşıyayız .
Hayvanların acı çekmesinden zevk alan bir tanrıyla .
II Tanrı yok .
_____________ Jef Jerfi NOZDIRN
Uveysi_HUU 09.11.2006, 00:41 Sevgili dostlar. Yüreğinizde insan olmanın ışığını taşıdığınız için bu alemde olup biten kötülükleri kabul edememekte ve bunlara bir türlü anlam verememektesiniz. Çok basit bir benzetme yapacak olursak, önüze konulan soru kağıdındaki cevap şıklarına bakarak öğretmeninizin karakterini tespit etmeye yeltenmektesiniz. Bu alemde olup bitenler sizin gözünüzde belki bir vahşet belki büyük bir adaletsizlik olabilir, ancak aynı bakışın Allah katında da söz konusu olacağına dair harhangi bir kaide bulunmamaktadır. Yaratılış-acı-ölüm üçlemesini ruhani bir bakış açısıyla ancak yenebilirsiniz fizik kurallarına göre dört dörtlük bir yaşam formülüyle değil.
Ocakta yanan ateşin sıcaklığına ulaşmadan, bacada tüten kara dumanların içinde kalıp nefes almaya çalışmakla bir yere varılabileceği kanısında da değilim. Göze çekili perdeyi kaldırabilmek için ilkin gönül kapısını aralamak gerekir, damdan düşmenin şaşkınlığıyla hakikat aranıp bulunmaz.
Yaşamı bir okula benzetecek olursak şayet, kamil bir insanın sahip olabileceği erdemler ancak onların karşısında yer alan adaletsizliklerin öğrenilmesiyle mümkündür. Acıyı tattığınız için aklınızı kullanmayı ve böylelikle mutluluğu hak ediyorsunuz, kötülüğü gördüğünüz içinse iyi bir insan olmaya çalışıyor hatta onca olup bitenlere isyan edip tanrılık vasfına dahi bürünebiliyorsunuz. "Sırf benim için mi bu vahşet" diyebilirsiniz, siz böyle düşünesiniz diye diğerleri acı çekerek herhangi bir bedel ödemiyor, herkes sadece kendi yaşamında katlanmış olduğu bir bedeli ödüyor. Şayet dikkat ederseniz, varolduğunu sezdiğiniz bu dünya vahşeti bizzat ona maruz kalanların acısıyken sizin sadece korkularınıızın ve isyanınızın kaynağı olabiliyor. Bu sahnede siz "başrolde" oynuyorsunuz bir başkası değil unutmayın, o yırtık elbiseli gördüğünüz dilenci kılığındaki oyuncuya kanıp da seneryonun yazarına yüz çevirmekle inandığınız dünya daha da karanlığa bürünecektir, onun dışında ise hiçbir şeyi değişmeyecektir.
Son olarak olaya bir de tersten bakmanızı öneririm. Şayet herşey sizin istediğiniz gibi güllük gülüstanlık olsaydı şu dünyanın cennetten ne farkı kalırdı.
meryem demir 09.11.2006, 01:26 [QUOTE=volkanyurt;266738]Düşünün.Evimde hayvanlar besliyorum, ve canım sıkılıyor biraz kan izlemek istiyorum.Kedi ve köpeğimi bir odaya atıp köpeğin kediyi parçalamasını izliyorum .Benim için ne düşünürsünüz ?
_Psikopat, taş kalpli, acımasız , sadist ,yok edilmesi gereken biri, pislik/QUOTE]
Hayvansever??:innocent: :confused1
Arkadaşlar Tanrının iyi yada kötü yöntem olması, onu yorumlamaya bağlı.
Genel İslam Anlayışındaki / Sünni ve Şiaların inandığı Tanrı anlayışına körü körüne bağlanırsa, adam yakan, sonrada geçmişi sorgulamadan her cümlende '' Allah '' diyen bir kişi olursun..Kısacası mantıksızlık, acizlik..
Allahı, Alevi gibi yorumluyoruz çünkü Aleviyiz, Ne Mutlu bize..
Allahtan korkmayız, onu severiz. O bizi kendinden yarattı ve biz tüm sorumluluklarımızdan kendimiz sorumluyuz..
Çünkü Kaderimizi Allah yazmaz. Alevilikte Kader yoktur ama Sünnilikte vardır..
Sünnilerde Allah İnsanı yaratır, İnsanın hayatı kötülüklerle dolu da olsa onlar kaderdir Tanrı yazmıştır.
Ama Alevilikte böyle değildir.....
Bu yüzden yakan yıkan Allah yoktur bizde...
Yaradan ve özümüz olan Allah vardır..
Uveysi_HUU 09.11.2006, 02:44 Arkadaşlar "şuyuz, buyuz" gibi genel ifadelerle gerçeği dile getirmiş olmayız. Ayrıca aleviliğin kendi değerlerini ortaya koyması için sünniliğin her iddiasıyla çatışıp karşısına tam tezat bir düşünceyi koymasına da ihtiyacı yoktur. Örneğin "sünnilikte kader var alevilikte kader yok" gibi. Bu yüzden "Bizim toplumumuz" şeklinde yapılan bir açıklama sadece ait olma duygusu altında kendimizi tatmin etmeye yarar. Kaldı ki "tanrı kötü bir yönetmen midir?" gibi bir sorunun kim nasıl bakıyor meselesiyle alakası da yoktur. Bunlar herhangi bir kesime ait olmayan sıradan her insanın aklına takılabilecek sorulardır. Bu yüzden bu konuyla ilgili olarak diğer bir çok konuda olduğu gibi "biz-onlar" ayrımına gitmeden yere daha sağlam basan düşüncelerin dile getilmesinde bence fayda var.
|
|