Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyarbakir daki alevi köyleri
Dostlar ben Diyarbakirliyim ve Türkmen Aleviyim. Diyarbakirda toplam 7 tane alevi köyü var bunlardan ücü merkeze baglidir. Diyarbakirin Bismil ilcesine bagli 4 tane Alevi köyü var. Bismilin icinde de yasayan bircok Alevi vatandasi bulunmaktadir. Bu köylerin isimleri SeyitHasan, TürkmenHaci, YukariDarli ve bizim köyümüz olan AsagiDarlidir. Ama suanda YukariDarli köyü tamamen bosalmis göc etmis ve orasi disaridan gelen sünni vatandas tarafindan ikamet edilmektedir.Bizim köyümüz olan AsagiDArli yani yeni ismiyle Ulutürk köye Bismile cok yakin ve hemen hemen ic ice girmistir. Burada halen yasayan Aleviler bulunmaktadir.Ama cogu Izmir, Adana, Bursa, Istanbula yerlesmislerdir. Burada yasanlar ise tarimcilikla ugrasmaktadirlar. Diyarbakir merkeze bagli ise üc köy ve bunlarin isimleri de Kadiköy Sükürlü ve Sarabil dir. Burada insanlar her ne kadar disariya göc etseler de cogunluk yine Alevidir. Ana dil Türkcedir ve Azeri lehcesini andiran öz Türkce konusulmaktadir. Buradaki sünni vatandaslar tarafindan Alevilere "Kizilbaslar" diye bahsedilmektedir. SeyitHasan köyünün dedesi olan Cafer Dede Ehlibeyt soyundan gelen bir zattir ve halen yasamakta olup SeyitHasan ve diger köylerdeki görevine devam etmektedir. Cenazeleri kaldirip defnetmekte ve cem yürütmektedir. Cok güzel ve yanik sesi oldugu herkes tarafindan bilinmekte ve herkes tarafindan büyük bir hürmet görmektedir.Ayrica Bizim köyde iki tene dede vardi. Hoca Dede ve Ali Dede. Hoca Dede saziyla sözüyle insanlari adeta büyülerdi. Gerek cemlerde gerekse Muharrem Ayi Matem-i yasta akici anlatimiyla herkesi kendine hayran birakirdi. Söyledigi deyisleri kendine has yorumuyla insanlari adeta mest ederdi. Insanlar tarafindan kasetlere sesi kaydedilirdi. Yaklasik 20 yil önce Hakkin rahmetine kavusmustur.Ve yine Ali Dede Ehlibeyt soyundan gelen ve 4 cü imam olan Imam Zeynel Abidin ocagina baglidir.Buradaki her iki Dedede insanlarin hizmetinde olup köyü iyi bir sekilde iki kardes gibi sorunsuz bir sekilde idare etmekteydiler.Ali Dede de birkac yil önce Hakkin rahmetine kavusmustur. Oglu olan Mehdi Dede `görevini sürdürmekte ve suan da Izmirde ikamet etmektedir. Derin bilgisiyle insanlarimizi yönlendirmektedir.
Evet dostlar amacim Diyarbakirda Alevilerin de oldugunu ve yasadigini bilmenizi istememdir. Bilmeyenler okuyabilir eger isteyen olursa yine de aciklama yapabilirim. Ben de bu köyün yetistirdigi nacizade ozanlarindan biriyim ve 29 yasindayim ve suan da Almanyada yasamaktayim. Ve asagida bizim köy icin yazmis oldugum ve kendi sivemizle söyledigim bir türküdür. Ilginiz icin cok tesekkür eder hayirli günler dilerim. Ali yoldasimiz Hizir kilavuzumuz ola......
Darliya Agit...
Darli asireti tek tek dagilip
Kele ogul bi ne istir bilmiyem
Izmir Adana Bursaya yayilip
kele ogul bi ne istir bilmiyem
.....
Der Fikretim Darli harabe olup
Darli adi Ulutürkle degisip
Hec bir tanidik kuluda kalmiyip
kele ogul bi ne istir bilmiyem....
Hayirli günler Canlar.....
FIKRET INANC....[/B][/COLOR]
Özenturk 20.08.2005, 21:09 Dost öncelikle foruma hoş geldin,
Sana bir sorum olacak dost,Diyarbakırda Alevi Türklerden başka oranın yerli Türk Halkı yokmu sadece Alevi Türklermi var?
Saygılar;
Yunus Emre
Vallahi güzeldost orada yasayan bizim Aleviler yani Türkmenler ve Kürtler var. Ic ice yasadik hep.Genel olarak iki kesim halk yani. Türkmen olarak sadece bizleriz. Ana dilimiz de Türkce...
Degerli dostlar,
Sizinle birsey paylasmak istiyorum. Yukarida da belirttigim gibi SeyitHasan köyünün Dedesi olan Cafer Dede kisa bir süre önce Hakkin rahmetine kavusmustur. Benim yeni haberim oldu. Derim üzüntüleri bildirmek isterim. Bu arada ailesine , yakinlarina ve de tüm Taliplerine Allahtan rahmet , kalanlara sabir diliyorum. Bende icimden gelenleri nacizade yazdim.
Cafer dedem göcüp gitmis,
Haberim yok, haberim yok,
Bir gül gibi solmus gitmis,
Haberim yok, haberim yok.
Azrail gelmis yanina,
Nasil kiydin ol canina,
Hem dinime imanima,
Haktan sana Rahmet olsun,
Ol mekanin cennet olsun,
Fikret sana bin ask olsun,
Haberin yok, haberin yok...
Fikret Inanc.....
Özenturk 10.09.2005, 09:52 Degerli dostlar,
Sizinle birsey paylasmak istiyorum. Yukarida da belirttigim gibi SeyitHasan köyünün Dedesi olan Cafer Dede kisa bir süre önce Hakkin rahmetine kavusmustur. Benim yeni haberim oldu. Derim üzüntüleri bildirmek isterim. Bu arada ailesine , yakinlarina ve de tüm Taliplerine Allahtan rahmet , kalanlara sabir diliyorum. Bende icimden gelenleri nacizade yazdim.
Azrail gelmis yanina,
Nasil kiydin ol canina,
Hem dinime imanima,
Ol mekanin cennet olsun,
Fikret Inanc.....
ALLAH RAHMET EYLESİN DEDEMİZE,YAKINLARINA BAŞ SAĞLIĞI DİLERİM
sessizfırtına 21.11.2005, 19:26 oradaki aleviler dilleriyle ve yaşayış tarzlarıyla biraz farklılar ...........ama sonuçta aynı yolun insanlarıyız....
browsboy 22.11.2005, 01:07 oradaki aleviler dilleriyle ve yaşayış tarzlarıyla biraz farklılar ...........ama sonuçta aynı yolun insanlarıyız....
sonuna kadar bu ateş yanacak....
Alisahin 26.11.2005, 20:30 Diyarbakirli Fikret inanc canimizdan yararlandim(Bölge hak bilgi aldim)
Kendisine tesekkür ediyor ve Almanyanin neresinde oturdugunu ögrenebilir-
miyim. Tesekkürler. Bende Tokatliyim.Almanya.
Selamlar,Hak yardimcin,Hizir yoldasin olsun.
cihan24xx 22.12.2005, 21:44 Selam inanc..o saydigin 7köy haricinden diyarbakir cinar da alevi köyleri vardir
Diyarbakırda yaşayan Aleviler Kürt kökenli alevilerdir.Cınarda vede Merkeze bağlı iki köyde Kürt kökenli aleviler vardır.Bismil de var diyarsan bir bildiğin vardır ben yok biliyorum selamlar
cihan24xx 24.12.2005, 18:30 Selam Atik
sen nerelisin ???Diyarbakir cinarda alevi-kürt köylerin oldugunu nerden biliyorsun????
Bismildeki alevi köyleri aslen kürt oldugunu düsünüyorum ama malesef moda olmus türk olmak!!!kürtlesdirilmis türk köyleri olduklarini idda ediyorlar.
Merkeze bagliolan alevi köyleri ,kurmanc mi zaza mi acaba ???
Festoolaa 07.01.2006, 02:31 Merhaba dostlar, diyarbakırda inanc arkadaşımızın belirttigi 7 alevi türk köyünü burda duydum sevindim merkezde alevi olmasından dolayı...Bu köylerin dışında çınar ilçesinde kürt kökenli aleviler ve bismildede türk kökenli alevilerin oldugunu biliyorum hatta bismilli bir kaç kişi tanımıştım onlarda anlatmışlardır yani diyarbakirda hic yoksa 20-30 alevi köyü vardır...
emrah1964 14.01.2006, 20:51 Öncelikle merhabalar lütfen arkadaşlar yorum yaparken tam emin oldukları konularda yorum yapmalarını rica ediyorum ben diyarbakırın yedi köyler dediğiniz köylerden büyük kadı köylüyüm ve kürt alevi degilim en has türk alevilerindenim diger köylerde öyle diyarbakır genelde kürt olduğu için 7 köylerinde kürt olduğu sanılıyor biz en türk diyebilecegimiz alevilerdeniz ve kürtçe bilmeyiz dedelerimiz horasan dan gelinmiş diye söyleniyor dilimiz biraz azerilere benzeyen biraz kerkük türklerine benzeyen türkçe bir dildir
genelde yaşlılarımız hariç kürtçe bilmeyiz onlarda ordan burdan ögrenmişler
bilgi edinilmesini rica ediyorum saygılarımı sunuyorum.
selam canlar diyarbakır ve bismilde toplam yedi köy olup ve bu köylerde yaşayanlar türkmen alevilerdir.ana dilimiz türkce ve aziri dilini andırıyor. benim köyüm olan yukarı darlı yeni adıyla ulutürk köyü tamemen göçetmiş ve çevre illerden gelen sünni vatandaş tarafından ikamet edilmektedir. ve halen diyarbakırda ikamet etmekteyim ama cınar da alevi köyü oldugunu duymadım canlar hangileri bu köyler isim verirmisiniz?
Festoolaa 15.01.2006, 23:19 Dost ben köy isimlerini bilmiyorum ama hayatımda tanıştığım çınarlı alevi oldu...hatta nevruz bayramında orada semah gösterisiylede kutlandığını nevruzun televizyondan gördüm:)
Diyarbakirli Fikret inanc canimizdan yararlandim(Bölge hak bilgi aldim)
Kendisine tesekkür ediyor ve Almanyanin neresinde oturdugunu ögrenebilir-
miyim. Tesekkürler. Bende Tokatliyim.Almanya.
Selamlar,Hak yardimcin,Hizir yoldasin olsun.
ben stuttgarta bagli reutlingen civarindayim can...bende tanismak isterim
selam canlar diyarbakır ve bismilde toplam yedi köy olup ve bu köylerde yaşayanlar türkmen alevilerdir.ana dilimiz türkce ve aziri dilini andırıyor. benim köyüm olan yukarı darlı yeni adıyla ulutürk köyü tamemen göçetmiş ve çevre illerden gelen sünni vatandaş tarafından ikamet edilmektedir. ve halen diyarbakırda ikamet etmekteyim ama cınar da alevi köyü oldugunu duymadım canlar hangileri bu köyler isim verirmisiniz?
kirvem merhabalar seninle burada karsilasmak ne güzel amacim herkese bizim oralari tanitmak ve kisa bir süre sonra daha genis bir konu yazacam yine görüselim....
Bu arada cinara bagli olan bir köy var ben yukarida bir yerde yanlis ayzmisim onuda en kisa sürede düzeltecem. Sarabil köyü cinara baglidir Diyarbakir merkeze bagli degil ben de öyle biliyordum ama arastirdim cinara bagliymis...
Dost ben köy isimlerini bilmiyorum ama hayatımda tanıştığım çınarlı alevi oldu...hatta nevruz bayramında orada semah gösterisiylede kutlandığını nevruzun televizyondan gördüm:)
cok haklisin dost cinara bagli sarabil köyü var Diyarbakir merkez diyye yazmistim daha dogrusun bende öyle biliyordum fakat cinara bagliymis onu da düzeltelim .....
Merhaba dostlar, diyarbakırda inanc arkadaşımızın belirttigi 7 alevi türk köyünü burda duydum sevindim merkezde alevi olmasından dolayı...Bu köylerin dışında çınar ilçesinde kürt kökenli aleviler ve bismildede türk kökenli alevilerin oldugunu biliyorum hatta bismilli bir kaç kişi tanımıştım onlarda anlatmışlardır yani diyarbakirda hic yoksa 20-30 alevi köyü vardır...
Merhaba dost simdi öncelikle sunu belirteyim ki Diyarbakir ve ona bagli olan yerlerdeki yasayan , yerlesen alevilerin tümü Türkmendir kürt degildir dilleri de Türkcedir. Ilk yerlesim olarak Diyarbakir ve cevresine 300 köy yerlesilmis ama daha sonra kimisi bosalmis kimisi dönmüstür.....
Selam inanc..o saydigin 7köy haricinden diyarbakir cinar da alevi köyleri vardir
Selam güzel dost Diyarbakira bagli 7 alevi köyü var bunlardan biriside cinara baglidir yani toplami 7 dir ben sarabil köyünü Diyarbakir merkeze bagli biliyordum fakat cinara bagliymis ayrica özür...
emrah1964 20.01.2006, 21:28 arkadaşlar sarabil köyü çınaramı bağlımı bilmiyorum ama şarabı köyü merkeze bağlıdır büyük kadı köyü ile yan yanadır en fazla 3 km yani 1 kıraç uzaklıktadır.galiba şarabı köyü ile ile şarabil köyü karıştırılıyor çünkü şarabil köyü varsa bilemiyorum ama kuyudamı denilen ziyaretinde bulunduğu şarabı merkeze bağlıdır
Festoolaa 21.01.2006, 20:37 Dostlar sağolun aydınlatmanız için ben o yedi köyü eveldende biliyordum türkmen alevi olarak...Ama sadece bu 7 köy yok alevi olarak diyarbakırda benim bildiğim...Bismil ve çınarlı alevilerle tanışmıştım...yani siz daha iyi bilirsiniz tabi ama şimdi sadece bu 7 köymü var diyarbakırda alevi olarak?
emrah1964 21.01.2006, 21:46 arkadaşlar ben 7 köy olduğunu çok iyi biliyorum çünkü bu köylerden kız almışız kız vermişiz ben büyük kadı köylüyüm ve bu 7 köy dedigimiz köylerden biri bu.Diger köyler var ise ya sonradan gelip yerleşenler oldu yada türk alevi değillerdi çünkü ben 42 yaşındayım bu 7 köyün dışında hiç var olanlar konuşulmazdı gerçi bir zamanlar bu 7 köy vardı şimdi tahmin ediyorum artık bu köylerde aleviler ya kalmadı veya çok az kaldı herkes göçtü zaten bende 25 yıldan beri izmirdeyim bunun dışında çınarın köylerinde de var deniliyor ya yanlış biliniyor yada bu çınardaki alevi kardeşlerimiz alevi olduklarını gizliyorlardı çünkü bu bahsi geçen 7 köyden biri olan bizim büyük kadı köyü için kürtler kadıya turka derlerdi yani Türk kadı köyü Köyümüzde 1980 e kadar 1 adet bile kürt yoktu civar köyler kürtü bunlar bazen gelirdi sonradan yerleştiler şimdi alevi olanlar ancak 1 veya 2 aile var bunun dışında birşey bilen varsa söylesin
herkese selam
Emrah
emrah1964 21.01.2006, 22:00 http://www.yedikoyler.net/resimmenu/menu_sarabi.jpg (http://www.yedikoyler.net/index.php?menu=sarabi)http://www.yedikoyler.net/resimmenu/menu_kadikoy.jpghttp://www.yedikoyler.net/resimmenu/menu_turkmenaci.jpghttp://www.yedikoyler.net/resimmenu/menu_seyithasan.jpghttp://www.yedikoyler.net/resimmenu/menu_sukurlu.jpghttp://www.yedikoyler.net/resimmenu/menu_asagidarli.jpghttp://www.yedikoyler.net/resimmenu/menu_yukaridarli.jpg
Şarabı ve Büyük kadıköyü merkeze bağlı / digerleri bismile bağlı diyarbakırdaki 7 alevi köyü
kirvem merhabalar seninle burada karsilasmak ne güzel amacim herkese bizim oralari tanitmak ve kisa bir süre sonra daha genis bir konu yazacam yine görüselim....
Bu arada cinara bagli olan bir köy var ben yukarida bir yerde yanlis ayzmisim onuda en kisa sürede düzeltecem. Sükürlü köyü cinara baglidir Diyarbakir merkeze bagli degil ben de öyle biliyordum ama arastirdim cinara bagliymis... görüsmek üzere
Kadıköy, Bismil'e bağlı biliyorum. Yoksa merkeze mi bağlı?
Bizim köy (Urfa Kısas), Kadıköy arsında bir bağlamtı var ama tam çözemedim.
Büyüklerimiz söz ederdi.
emrah1964 25.01.2006, 22:26 arkadaşlar büyük kadı köyü bismile bağlı degil ben kadı köylüyüm bismilin tam tersinde sarabı be kadıköyü merkeze bağlı hatta şimdi diyarbakır büyükşehir in mahalesi olarak geçiyor ben bu yaz gitmiştim
arkadaşlar büyük kadı köyü bismile bağlı degil ben kadı köylüyüm bismilin tam tersinde sarabı be kadıköyü merkeze bağlı hatta şimdi diyarbakır büyükşehir in mahalesi olarak geçiyor ben bu yaz gitmiştim
Teşekkür ederim.
Urfa'da olan Kısas Köyü -şimdi belediye oldu- ile kadıköy arasında akrabalık var sanırım. O köyden biri var mı? Bunu öğrenmek istemiştim ayrıca.
gercekden diyarbakırda alevi köyleri varmı ben hiç duymamıdım diyarbakır,urfa, hakkarı gibi yörelerde alevi köylerinin olduğunu ilk defa burda öğreniyorum
saygılar
selam Gönül hanim evet Diyarbakirda halen yasayan Aleviler var Ama Hakkaride oldugunu ben de bilmiyordum ayrintili bilgi isterseniz elimden geldigince yazmaya calisirim bu arada siz nerelisiniz
selam Gönül hanim evet Diyarbakirda halen yasayan Aleviler var Ama Hakkaride oldugunu ben de bilmiyordum ayrintili bilgi isterseniz elimden geldigince yazmaya calisirim bu arada siz nerelisiniz
ben erzincan bilgi vermende harika
teşekürler:3:
Dost inanç! İnanç ve töreye-pir'e bağlılığına,içinde sevgi taşımana teşekkürler.insanlık sevgisi, insanları yüceltir.Zaten yolumuz insanlık yoludur.Bizim kabemiz insandır. İnsan Kur'an-ı Natıktır.İnsanları tanımak,insanlara hizmet etmek Hakka hizmettir.kendini tanımak insanı tanımaktır.Diline-kalemine günlündeki aşk ve sevgiye sağlık.selamlar.başarılar..
leyla can 30.01.2006, 12:02 inanc,yazini okudum,köyünü cok güzel anlatmissin,ben dogu taraflarinin kürt oldugunu saniyordum,ama insan yanila biliyormus.Köy dedenizede bas sagligi diliyorum,demek bir eren daha göcüp hakkin rahmetine erdi temenlim onlarin yerini ,özüyle,sözüyle bir olan yeni nesilin almasidir.Ayrica dedemiz icin yazdigin degisince etkiledi beni insanin sevdiklerini göremeden gurbet ellerde aci haberini almasi cok zor,Allah kalanlara saglik versin..
Paylasimin icin tsk ederim!!!
saglicakla kal...
Dost inanç! İnanç ve töreye-pir'e bağlılığına,içinde sevgi taşımana teşekkürler.insanlık sevgisi, insanları yüceltir.Zaten yolumuz insanlık yoludur.Bizim kabemiz insandır. İnsan Kur'an-ı Natıktır.İnsanları tanımak,insanlara hizmet etmek Hakka hizmettir.kendini tanımak insanı tanımaktır.Diline-kalemine günlündeki aşk ve sevgiye sağlık.selamlar.başarılar..
sevgili dost cok tesekkür ediyorum eger birazcik faydamiz dokunuyorsa insanliga ne mutlu. Aydinlanmak aydinlatmanin ikinci safhasidir. Her ikisinide paylasmak gerekir. Paylasmadan hic bir sey olmaz. Zaten bu toplum derdini, yolunu, töresini paylasa paylasa bu günlere geldi. Sana da paylasimindan dolayi cok tesekkür ederim . Görüsmek üzere...
inanc,yazini okudum,köyünü cok güzel anlatmissin,ben dogu taraflarinin kürt oldugunu saniyordum,ama insan yanila biliyormus.Köy dedenizede bas sagligi diliyorum,demek bir eren daha göcüp hakkin rahmetine erdi temenlim onlarin yerini ,özüyle,sözüyle bir olan yeni nesilin almasidir.Ayrica dedemiz icin yazdigin degisince etkiledi beni insanin sevdiklerini göremeden gurbet ellerde aci haberini almasi cok zor,Allah kalanlara saglik versin..
Paylasimin icin tsk ederim!!!
saglicakla kal...
Sevgili Yesim öncelikle tesekkür ederim. Evet cok haklisin herkes oralari tamamen Kürt sanar ama isterseniz bir Diyarbakir tarihini okuyun ve neler göreceksiniz. Görüsmek üzere....
Diyarbakirdaki Alevilerin kisaca tarihi bu konun devami niteligindedir bilginize ve ilginize sunulur
Diyarbakırlı Canlara selamlar. :D
Bence o kadar şafii nin arasında diyarbakırda alevi olmaK zor çünkü tanıdğığm diyarbakırlı şafii ler bize çok karşılar da.. :(
Ey dost bize karsi olmayan mi var!!!!!!!!
kesinlikle kürt kökenli degiliz türkmeniz
Gökkuşağı 17.04.2006, 21:49 Arkadaşlar ben diyarbakırda öğretmenim,Batman gezimiz sırasında Bismil'e bağlı şükürlü köyünden geçtik özellikle baktım,yol üzeri bir köy alevi deniliyordu;ama cami var.Şükürlü gerçekten alevi köy mü?
Evet gercekten Alevi köyü ama tamami Alevi degil. Cogunluk sünnidir. Zamanla sünniler gelip yerlesmis ve dedigin gibi artik orada da cami var.
Gökkuşağı 18.04.2006, 20:29 Asimile olmuşlar tahmin etmiştim,teşekkür ederim arkadaşım.
değerli dostum diyarbakırdaki alevilerden bahs ediyorsun ve merkez köy diyorsun ve ben doğma büyüme diyarbakırın merkez kçyünde oturuyorum ve diyarbakırdaki köylerden hiç haberim olmadı...tabii bu benim utancım olmalı...ama gitmek görmek fikir ve bilgi alışverişinde bulunmak için elimden geleni yapacağım...zira bende aleviyim dersim alevisi ve ben çelebilerdenim tanıyan olur muhakkak çünkü itikatlı bir çok talibimiz (baş tacı) bulunmaktadır mazgirt ve karakoçanda...
saygı ve sevgilerimle
abdullah özatça
Diyarbakırı sanırım Alevi Türkmenler kurmuşlar hatta başbakanlık arşivlerinde mi ne varmış:) Birde şimdiki haline bakın... Herzaman ortaya çıkıyor işte bir zamanlar bu topraklar ALEVİYDİ!! :D
arkadaşlar d.bakırla ilgili bilgileri nerden buluyorsunuz.ben de d.bakırlıyım ve 1.5 yıldır burda öğrenciyim. d.bakırlı alevilerle ilgili hiçbir bilgi bulamadım.bana kaynak ismi söylerseniz çok sevinirim.
su anda en yakin kaynak benim ve yardimci olabilirim zannedersem. sorunuz varsa buyrun ve ayrica diyarbakir tarihini okursaniz cok sey bulacaksiniz
su anda en yakin kaynak benim ve yardimci olabilirim zannedersem. sorunuz varsa buyrun ve ayrica diyarbakir tarihini okursaniz cok sey bulacaksiniz
meraba fikret abi.dayımı tanırsın sanırım.ben fazlının yiğeniyim.şu an d.bakırda öğrenciyim.burada araştırmama karşın herhangi bir kaynağa,bilgiye rastlayamadım.ellerine sağlık burada paylaştığın bilgiler çok açıklayıcı.ayrıca d.bakır tarihi kaynak ismi verirsen sevinirim..
ErdalNET 10.05.2006, 21:29 DİE Verilerine Göre Diyarbakırdaki Türkmen Alevi Köyleri Nüfusu
DİYARBAKIR MERKEZ---1980---1985---1997---2003
Nahırkıra (Şerabi)----------349----391---324----Boş
Büyükkadı-----------------418----352---499----10
BİSMİL MERKEZ
Bakacak(Seyithasan)-------673----621---294----150
Aşağıdarlı(Türkdarlı)--------955---1022---141-------5
Türkmenhacı--------------1437---1606---946-----850
ÇINAR
Şükürlü-------------------1135---1224----750-----45
Not : Bu köyler öz be öz Türkmen Alevi köyleridir. Moda olarak türk olduğunu söyleyenlerden değildir. Bu köylerden olduğunu söyleyipte kürt olduğunu söyleyenler asimile olmuş insanlardır. Yada kürt kökenli olupta kendine yandaş arayan insanlardandır. yedikoyler.net sitesi bu amaçla kurulmuştur
arkadaşlar ben merkeze baglı büyük kadı köylüyüm TÜRKÜM ALEVİYİM 3 km uzaklıkta şarabi köyü vardır bismildede türkmen köyleri vardır seyit hasan türkmen hacı aşagı darlı yukarı darlı çınara baglı türkmen köyümüz ise şükürlüdür.bu 7 köyler tek ayaktadır çok uzun bir geçmişe sahiptir büyüklerim derdi en az 400 yıllık bir geçmiş yavuz sultan selim döneminde 300 pare köy yakılmış öldürülmüştür ama bu 7 köyler yolun difer tarafında kaldıgı için görülmemiştir.kesinlikle kürt degiliz asilmilede olmamışız dernegimizde var PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEGİ inşallah ben elimden gelince kendi çabamla bir seyler yapmaya çalışacam ve düşüncem budurki DİYARBAKIRDA CEM EVİ AÇACAM EN BÜYÜK HAYALİM BUDUR
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
ERGANİYE BAGLI BAZI KÖYLERİN TÜRK İSİMLERİNİ BULDUM pir ahmet köyü bademli derviş hasan bagıvar oguzlar bunlar türkçe isimleri ama kürtçe anılıyor
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
ve ayrıca urfanın kısas köyüyle baglantımız var kısastan bizim köyümüze gelip yerleşenler var bunuda bu site sayesinde ögrendim
ve bunuda belirtmek istiyorum diyarbakırın son 2 ermenisi zamanında kıyımdan kaçıp bizim kadı köye yerlemişler ve helen yaşamaktadırlar.
ERGANİYE BAGLI BAZI KÖYLERİN TÜRK İSİMLERİNİ BULDUM pir ahmet köyü bademli derviş hasan bagıvar oguzlar bunlar türkçe isimleri ama kürtçe anılıyor
cok sagol gülsüm umarim hayaline de bir an evvel kavusursun
evet arkadaşlar geçtiğimiz günlerde cem tv oraya gitmişti türkmenhacı köyüne ve diyarbakırda toplam 7 tane türkmen alevi köy olduğunu belirtmişti hatta zamanında 35 tane varmış ama bugun artık kalmamaış. inanç verdiğin bilgiler için teşekkürler birde ağucen ocağına bağlı aleviler varmı bildiğin kadarıyla. saygılar.......
ErdalNET 18.06.2006, 13:44 Ben de yediköylerdenim ve ağu içen (Ağuçan) ocağındanım.
bektaş özdemir 27.06.2006, 19:40 slm canlar ben aleviyim ben bisnmilliyim ve ben aleviyim demeklede olmuyor aceba hangimiz 12 hızmeti yerine getirıyoruz sadece cem yapmak degil semah donmek degil alevilige ben kalbimle girmişim yemin ederimkı canaımı da alsalar ben yıne de donmem benim ninem seyıt ve babasıda seyıttı kım kızgın sobayı elınle tutup goturur dısarı kım aceba ninemin babası boz kurt ocagındandır fikret abe daha iyi bilir sora bilirsiniz
mrb bektaş öncelikle bismilin hangi köyündensin kimlerdensin bende kadı köylüyüm
bende dede karkın ocagındanım
evet Bektas Özdemir arkadas cok hakli büyük ve keskin ocaktir Bozkurt. Ayrica Battal Gazi ocagida Bozkurtlar ocagida bircok kerametler göstermislerdir. Bektas kardes sen kendinden biraz bahsedermisin. Tam olarak cikaramadim seni
bektaş özdemir 30.06.2006, 23:21 fikret abii ben cemal özdemirin oglu uluturk köyunden haydar ın torunu bektaş özdemir diğer dedemin ismide cuma özdemir anne annemin ismi behiye (seniy beyye dayzay ) istanbul haramidere de oturuyorlar senin cok iyi tanıman lazım inşallah tanırsın
bektaş özdemir 30.06.2006, 23:37 gulsum can ben d.bakırın bimil ilcesinde ulu turk koyun de oturuyorum ama şuan istanbuldayım
fikret abii ben cemal özdemirin oglu uluturk köyunden haydar ın torunu bektaş özdemir diğer dedemin ismide cuma özdemir anne annemin ismi behiye (seniy beyye dayzay ) istanbul haramidere de oturuyorlar senin cok iyi tanıman lazım inşallah tanırsın
bektas tanidim seni biliyorum gördüm ama belki sen beni hatirlamazsin. Neyse simdi istanbuldamisin. eger oradaysan dayzama selam söyle. Köydeysen babana (cemal abime ) annene tanidik herkese selam söyle bozo....
keanu_1907 23.07.2006, 13:10 sonuna kadar bu ateş yanacak....
İNŞALLAH İNŞALLAH BİZDEN SONRA GELENLERDE BİZİM GİBİ YOLLARINA SAHİP ÇIKARLAR YA.KIYMETİNİ BİLELİM GERÇEKTENDE YOLUMUZUN
sevgi_82 29.07.2006, 12:08 slm ben d.bakır bısmıllıyım turkmen hacılıyım aılenızın soy ısmı yqada lakabı nedır ben ızmırde oturuyorum
izmirde ve de narlidere de oturuyorsan bizimkileri tanimamaman mümkün degildir.... Muhsin Hoca (emekli ögretmen) benim dayim olur..
ben sivaslıyım ama diyarbakırda da maşallha bayagı alevi köyü var sanırım gerçi canllar her yerde
karadagli 02.08.2006, 11:38 Selam Atik
sen nerelisin ???Diyarbakir cinarda alevi-kürt köylerin oldugunu nerden biliyorsun????
Bismildeki alevi köyleri aslen kürt oldugunu düsünüyorum ama malesef moda olmus türk olmak!!!kürtlesdirilmis türk köyleri olduklarini idda ediyorlar.
Merkeze bagliolan alevi köyleri ,kurmanc mi zaza mi acaba ???
Sn. cihan diyaarbakirda kürt alevisi olduguna bende inaniyorum cünkü benim bir is rakadasim kürt alevisidir.
saygilarimla
SAYIN BEKTAŞ EREN arkadaşınız nereliki kürt oluyor.d.baakırdaki aleviler TÜRKMENLER kaç defadır diyecez yani bazen insanları anlamıyorum diyarbakırda türkmen olmak insanların zorunamı gidiyor.yani kürt olmak modamı
MeRaLiNa 04.08.2006, 12:31 ne güzel diyarbakirdada varmis:))
ayrica su türklük-kürtlük gibi seyleri dayatma halinde ne türkmen nede küürt veya x irktan alevilere yapmaktan vazgecelim
alevi olduktan sonra ne önemi var?
Sn. cihan diyaarbakirda kürt alevisi olduguna bende inaniyorum cünkü benim bir is rakadasim kürt alevisidir.
saygilarimla
Bakiniz arkadaslar lütfen ama lütfen bilip bilmeden aslini arastirmadan kulaktan dolma laflarla gercegiyle uzaktan yakindan alakasi olmayan islerle ugrasip sirf burada laf olsun diye yazi yazmayalim..... Bizler Türkmeniz... Kürt olmus olsaydik ki degiliz bunu herkesten evvel bagira bagira söylemekten cekinmezdik. Kürtlerede karsi degiliz. Diyarbakirdaki Aleviler Türkmendir. Bunun baska aciklamasi yok olamazda. Bizler birtakim yerlere siginmaya calisan insanlarda degiliz. Bizler ne isek oyuz. Bunun baska alternatifi yok. Ayrica Türk olmak moda olmus falan diyen arkadaslarida esefle kiniyorum. ....
MeRaLiNa 04.08.2006, 21:47 inanc, gülsün ve diger Diyarbakirli canlar
Aziz Yildirim'da Türkmen Alevisimidir?
Oda Diyarbakirli ve burda baska bir forumda biri Alevi biri degil dedi :confused1
bu konuyla ilgili bir bilginiz varmi acaba??
cok merak ediyorum :biggrin:
Meral inanki tam olarak bilmiyorum ama Alevi olmus olsaydi kesinlikle bilirdim. Zannetmiyorum. Nerden geldi aklina onuda bilmiyorum ama benim hic aklima gelmedi bir Diyarbakirli olarak.. Bunu arastiracam kesin bir cevaba ulasincada yazacam....
karadagli 05.08.2006, 07:59 Bakiniz arkadaslar lütfen ama lütfen bilip bilmeden aslini arastirmadan kulaktan dolma laflarla gercegiyle uzaktan yakindan alakasi olmayan islerle ugrasip sirf burada laf olsun diye yazi yazmayalim..... Bizler Türkmeniz... Kürt olmus olsaydik ki degiliz bunu herkesten evvel bagira bagira söylemekten cekinmezdik. Kürtlerede karsi degiliz. Diyarbakirdaki Aleviler Türkmendir. Bunun baska aciklamasi yok olamazda. Bizler birtakim yerlere siginmaya calisan insanlarda degiliz. Bizler ne isek oyuz. Bunun baska alternatifi yok. Ayrica Türk olmak moda olmus falan diyen arkadaslarida esefle kiniyorum. ....
Sn.inanc can ben sahsen o sahis ile birebir konustum bana diyarbakirli oldugunu söyledi fakat yüzde yüz kürt alevisi ama asli nereli nerden gelmisler onu bilmiyorum benim icin kürt alevisi de olsa türk aleviside olsa fark etmez. alevi, alevidir bunu sende biliyorsun baskidan zulümden bazi yerlerde alevileri asimilasyon ettiler ne kadar da aci olsa bu bir gercektir.
saygilarimla
Sayin Bektas Eren can güzel dost senden rica etsem o kisinin Diyarbakirin neresinden oldugunu ilcesi köyü bunu ögrenebilirsen sana daha iyi yardimci olabilirim .... Cevabini bekliyorum dost...
aziz yıldırım alevi degildir çünkü yedi köyler birbirlerini tanırlar erganilidir ama aydın insandır
sayın bektaş eren
arkadaşınız soy ismi nedir belki tanırız kendisi belki kendini kürt olarak biliyordur.yada bizim bilmedigiiz d.bakırda kürt alevisi vardır gizliyorlardır çevreden dolayı gerekli bilgi veririseniz seviniriz kendine iyi bak
sevgi_82 10.08.2006, 00:04 soyadı tugay
sevgi_82 10.08.2006, 00:14 var arkadas ama bızım buludugumuz koy hoca yerıne dedelerın bulundugu camı yerıne tekesı bulunan bır koy slmlar
D-e-v-r-i-m 10.08.2006, 00:30 hay allah Diyarbekirde alevi köyümü var
oyyy Diyarbekir malamına çok sevindim buna ya
Sevgİ 82 Merhaba Dİyarbakirdami Bu KÖy isim ne
1952'de Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde doğan Yıldırım, orta öğrenimini Düzce'de yaptı. Daha sonra Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. Maktaş Mühendislik firmasının sahibi. 1990-1992 yıllarında Metin Aşık başkanlığındaki yönetimde görev aldı. 1991-1992 sezonunda Futbol Şubesi sorumluluğunu üstlendi. O dönemde Tanju'nun Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transferini gerçekleştirdi.
yani erganili oldugu için alevi olmadıgını biliyorum ama çok aydın biri.meralcim aziz yıldırımı çok seviyorsun bende sana hayatını buldum
sevgi 82 merhaba can geçen sene sizin köye gitmiştik ne güzek köy allahhhııımmmm hiç yabancı yoktu. çok hoşuma gitti.bende büyük kadı köylüyüm.şimdi narlı derede mi oturuyorsunuz?kendine iyi bak can dost
AleviGenç 28.08.2006, 03:09 Selam
Paylaşımlarınız çok güzel sağolun var olun!...
Teşekkürler...
Diyarbakırda Alevi köyleri olduğunu bilmiyordu Türkmen-Alevilr doğu'dada var
Demek...
Urfa kıssa'da Türkmen Alevi köyü olduğunu biliyorum...
Bu sitenin de sayesinde herkes birseyler ögreniyor .... ne güzel demi canlar...........
AleviGenç 31.08.2006, 01:08 Bu sitenin de sayesinde herkes birseyler ögreniyor .... ne güzel demi canlar...........
Selam
Evet can bir çok şey öğreniyoruz yeni..
Ayrıca ii şairsin sende bunuda öğrendik...
:p :laugh: :thumbup1:
Elimden Geldigince Dilim DÖndÜgÜnce Ve Duygularima Hakim Olamayip Birseyler Yazmaya Calisiyorum. Nice Siirlere Diyelim Candost....
Elimden Geldigince Dilim DÖndÜgÜnce Ve Duygularima Hakim Olamayip Birseyler Yazmaya Calisiyorum. Nice Siirlere Diyelim Candost....
Merhaba Fikret
Nasılsın dost?
Benim cep telefonum bir akzay kurban gitti.
Ban bir telefon no vermiştin anımsarsan eğer. Kısas'tan bir ozanımızın.
Özel mesajla tekrar istesem senden.
Teşekkürler.
urfalı arkadaşım can dost dedenlerin evini gördüm geçen hafta sonu babam dedi kısaslılar burda kalırdı
Ya Ali,
Ben seni Sah-i Velayet bilirim! Ben seni Hazreti Muhammed'ten sonra, hakki yenilen mazlumlardan bilirim.
Ya Ali,
Ben seni Kabe'de dogan ve dogdugu zaman Mekke'yi sarsan yigit bilirim! Ben seni elinde Zülfikar'iyla münkirlerin korkulu rüyasi olarak bilirim! Ben seni mazlumlarin, yetimlerin, gariplerin sahibi bilirim! Ben seni Allah'in yer yüzündeki eli bilirim! Ben seni tüm peygamberlere gizli, Hz. Muhammed'e ise açikça yardim eden Allah'in dostu bilirim! Ben seni Musa'ya Kizildeniz'i yaran, Nuh'un gemisini yüzdüren, Ibrahim'i atesten kurtaran, Davut'a ses olan, Süleyman'a mührü veren, Isa'yi çarmihta müjdeleyen veli bilirim!
Ya Ali,
Ben seni Fatima'nin sadik esi, Oniki Imamlarin atasi bilirim! Ben seni Cebrail'in ögretmeni bilirim! Ben seni alemlerin sultani; konusan Kuran bilirim! Can bilirim, canan bilirim! Derde derman bilirim!
Ya Ali,
Tüm kainat defter olsa, canli cansiz ne varsa yazici olsalar senin sifatlatlarini yazmakla bitiremezler.
Ya Ali,
Sayet seni sevmek, yobazlık, Kizilbaslik, Kafirlik ise ben bunlardanim! Sana çamur atanlardan degilim! Iki yüzlü olan ben degilim! Haşa, ne sahsina ne de soyuna dil uzatanlardan degilim!
Ya Ali,
Seni üzdügüm için özür dilerim!
Bagisla beni ya Ali!
bana ait degildir
urfalı arkadaşım can dost dedenlerin evini gördüm geçen hafta sonu babam dedi kısaslılar burda kalırdı
Gülsün
Eğer Urfa'ya gelrisem, bu kez kesin Kadıköy'e de uğrayacağım.
Ama benim cep telefonum bir azizliğe uğradı bütün telefonlarım silindi.
Sen kendi telefonunu bana sms ile gönderir misin?
Bayram da orda oluır musun?
Sevgiyle
Merhaba Fikret
Nasılsın dost?
Benim cep telefonum bir akzay kurban gitti.
Ban bir telefon no vermiştin anımsarsan eğer. Kısas'tan bir ozanımızın.
Özel mesajla tekrar istesem senden.
Teşekkürler.
abi gönderdim aldinmi
Fikret kardeşim, aldım teşekkür ederim.
Umarım sağlık ve sıhhattesindir.
Sevgiyle
urfalı abim slm sana msj atarım ramazan bayramında orda olacam ama kurban bayramında orda olamam sınavlar var.saglıcakla kal kendine çok iyi bak
umarim iyi bilgiler edinirsin ve ayrica iyi günler gecirmeni diliyorum
umarim iyi bilgiler edinirsin ve ayrica iyi günler gecirmeni diliyorum
Sağol Fikretciğim.
Ama ne yazık ki, bu bayram gidemeyeceğim.
Bayram tatilinin uzamaması (ki aslında ülkem adına iyi oldu), işlerimialt üst etti.
Ancak mutlaka gideceğim. Yakın zamanda hem de.
Senin önereceğin, fikrini alabileceğim kimsen var mı orda kardeşim Fikret?
Görüşmek üzre tekrar.
Sağol Fikretciğim.
Ama ne yazık ki, bu bayram gidemeyeceğim.
Bayram tatilinin uzamaması (ki aslında ülkem adına iyi oldu), işlerimialt üst etti.
Ancak mutlaka gideceğim. Yakın zamanda hem de.
Senin önereceğin, fikrini alabileceğim kimsen var mı orda kardeşim Fikret?
Görüşmek üzre tekrar.
sana önerecegim kisii sana söylemistim bence en büyük kaynak odur. elbette de bilgi kaynagi olan kisiler vardir. yasayan tarihler coktur... umarim görüsürüz agabeycigim
sana önerecegim kisii sana söylemistim bence en büyük kaynak odur. elbette de bilgi kaynagi olan kisiler vardir. yasayan tarihler coktur... umarim görüsürüz agabeycigim
Fikretciğim
Avatarındaki resimde olan sen misin?
Tebrik ederim seni.
Bendeki olan eski bilgiler, senin önerdiğin kişi dahil, maalesef kayıp.
Yeniden toparlamama yardım edersen sevinirim..
Belki de bulurum ama senden ricam tekrar versen o bilgileri.
Foruma girmeye pek vaktin yok diye, tedbiren istekte bulundum.
Sana gecende başarılar dilerim.
Görüşeceğiz tabii ki
evet abi resimdeki benim yakinda gecem var burada olsaydin beklerdim ama napalim....
urfalı abimizi bekledik gelmedi
www.buyukkadi.com köyümüzün sitesi fikret abi kesin kayıt olmalını bekliyorum
Benim asker arkadaşım Ercan Bayram kendisi bana alevi olduğunu söylemişti ve de Seyithasan köyünden bu arkadaş Cafer dede dende bahsetmişti...
Benim asker arkadaşım Ercan Bayram kendisi bana alevi olduğunu söylemişti ve de Seyithasan köyünden bu arkadaş Cafer dede dende bahsetmişti...
Azrail gelmis yanina,
Nasil kiydin ol canina,
Hem dinime imanima,
Ol mekanin cennet olsun,
Fikret Inanc.....
cafer dedemiz vefat etti
Başınız sağolsun Gülsün Can...Hızır yoldaşı olsun,Allah rahmet eylesin.
doktor62 10.11.2006, 12:25 diyarbakırda alevi oldukça fazla ancak alevilik genellikle yanlış anlatıldığı için insanlarda önyargı oluşmuştur.bu da alevilerin kendi benliğini gizlemelerine neden olmuştur.
cafer dedemiz vefat etti
Başımız sağolsun Gülsün.
Gelemedim. Bir sürü olanaksızlıklar arka arkaya geldi.
Cafer dede ile karşılaşma şansımız var mıydı acaba?
Ancak, en kısa zamanda, gitmiş olacağım köyünüze de.
Köyünüzün sitesini de birazdan incleyeceğim.
Saygımla.
cafer dedemiz geçen sene vefat etti
cafer dedemiz geçen sene vefat etti
Haberi yeniymiş gibi verirsen, aldanırız doğal olarak.
Bu arada, sitenizi ziyaret ettim.
Ama üye olamadım. Almanca bilmiyorum ve uyarıalrı anlamadım. Kimse de bilmek zorunda değil ki. Gülsün, bence üyeliği daha kolay hale getirin ki üye sayınız artsın.
Ama, gerçekten de güzel bir çalışma yapmışlar; gıbta ettim inan.
Tebrikler...
&MEDET_YA_ALİ& 12.11.2006, 13:47 Fikret Abe Bende Bismilden Asagi Darli Koyunden Akrabayiz Ama Bu Gurbetlik Iste Insanlar Yabanci Kisi Gibi Tanitiyor Ben Seni Isim Olarak Taniyorum Akraba Olarak Taniyorum Kendimide Tanitiyim Ben Bugun Bu Siteye Kaydoldum. Ben Nasil Tanitsam Ben Kiymat Bibiyin Kocasi Aga Ozdemir Varya O İŞte Benim Dayiomdir Ben Nesmiyin Kucuk Oglu Nimetim. Insallah Daha Yakindan Seninle Tanismak Isterim
Abba Abeyle Cok Iyi Taniyorum Tanisiyoruz O Erzurumda Okurken Bi Ara Bizm Eve Gelmti Cok Candan Yurekten Bi Gonlu Var Bu Bence Ailece Oyle Cunku Sende Onun Kardesisin Ve Ayni Derece Can Cansin Kan Kanasin AŞk Ilen Eyvallah. Kendine Iyi Bak..
hoş geldin medet ya ali ben de büyük kadı köylüyüm www.buyukkadi.com
Fikret Abe Bende Bismilden Asagi Darli Koyunden Akrabayiz Ama Bu Gurbetlik Iste Insanlar Yabanci Kisi Gibi Tanitiyor Ben Seni Isim Olarak Taniyorum Akraba Olarak Taniyorum Kendimide Tanitiyim Ben Bugun Bu Siteye Kaydoldum. Ben Nasil Tanitsam Ben Kiymat Bibiyin Kocasi Aga Ozdemir Varya O İŞte Benim Dayiomdir Ben Nesmiyin Kucuk Oglu Nimetim. Insallah Daha Yakindan Seninle Tanismak Isterim
Abba Abeyle Cok Iyi Taniyorum Tanisiyoruz O Erzurumda Okurken Bi Ara Bizm Eve Gelmti Cok Candan Yurekten Bi Gonlu Var Bu Bence Ailece Oyle Cunku Sende Onun Kardesisin Ve Ayni Derece Can Cansin Kan Kanasin AŞk Ilen Eyvallah. Kendine Iyi Bak..
merhaba ben senin babani iyi tanirim herzaman saygi duydugum birisidir. Babaannenende bizim teyzemiz olur. herkese selam kendnize iyi bakin görüsmek üzezre
doktor 62 diyarbakırda 7 türkmen köyüz nüfus milyon geçiyor bizse 3000 vardık yani %1 gibiyiz sence çokmu
&MEDET_YA_ALİ& 15.11.2006, 16:47 hoş geldin medet ya ali ben de büyük kadı köylüyüm www.buyukkadi.com
SELAM GULSUM MRB HOSBULDUK GERCEKTENDE BU SITE ARACILIGIYLA ASLIM ÖZUM OLAN KANIM CANIM OLAN INSANLARI TANIMAK YENI INSANLARLA TANISMAK GERCEKTENDE BENI INANILKMAZ DERECE MUTLU EDIYO AKLIMA TAKILAN SORULARI VEYA EN ONEMLISIDE ETKILEYEN EN BUYUK YONU BU SITENIN PAYLASIMCI OLMASI SUPER BISEY COK TSK EDRM INSALLAH ZAMANLA ÖZUMUZU BILIRIZ ASLIMIZI YITIRMEYIZ..
YETİŞ EY SAHIBI ZULFIKAR..HÜ..
&MEDET_YA_ALİ& 15.11.2006, 16:50 ASLINI INKAR EDEN BIZDEN DEGILDIR.
YETİŞ YA SAHIBI DÜLDÜL..
&MEDET_YA_ALİ& 15.11.2006, 16:54 FIKRET ABI TANIDIGINA SEVINDIM UMARIM BUNDAN SONRA GURBETLIK OLSA BILE BU SITENIN ARACILIGIYLA AYDIN BILGILERINLE BIZIDE FILIZLENDIRIRSIN VE BIZI BUNDAN MAHRUM ETMEZSIN.. PAYLASIMLARIN ICIN COK TSK EDRM BIR NEBZEDE OLSA D BAKIRDAKI ASLIMIZI DILE GETIRMEN SUPER BISEY. ICIMIZDEKI ASLANI KUKRETEN CANLARA ASK OLSUN..
INCINSENDE INCITME (HZ.ALİ )
merhaba medet ya ali ismini soy ismin söylermisin ayrıca nerde ikametgah ediyorsunuz
&MEDET_YA_ALİ& 17.11.2006, 17:27 merhaba medet ya ali ismini soy ismin söylermisin ayrıca nerde ikametgah ediyorsunuz
SELAM GULSUN NIMET OZDEMIR DIYARBAKIRIN BISMIL ILCESINDE OTURUYORUMİ ULUTURK YANI DIGER BI ADIYLA ASAGI DARLI KOYUNDE OTURUYORUM AMA KOY SAYILMAZ BISMILIN BI MAHALLESI GIBI YANI.BENDE SIZIN GIBI DEGERLI CANLARI TANIMAKLA COK MUTLU OLDUM VE HELE HELE ASLIMIZI OZUMUZU KONUSTUKCA FARKLI SEYLERI OGRENIYORUM BU FIRSATI BIZE TANIYAN ALEVIFORUM SITESINE COK TSK EDIYORUM. GULSUN SEN NERELISIN PEKİ TANIYABILIRMIYIM ACABA..YETİŞ_YA_SAHIBI_ZÜLFİKAR_
baban soy ismininizden tanıdı ben şimdi vandayım ama diyarbakıra geldigimde bir gün aileni al bize gel
baban soy ismininizden tanıdı ben şimdi vandayım ama diyarbakıra geldigimde bir gün aileni al bize gel bende diyarbakırlıyım büyük kadı köylüyüm babana sorsan bilr yada büyüklerine sor kendine iyi bak
baban soy ismininizden tanıdı ben şimdi vandayım ama diyarbakıra geldigimde bir gün aileni al bize gel bende diyarbakırlıyım büyük kadı köylüyüm babana sorsan bilr yada büyüklerine sor kendine iyi bak
gülsüm benim yakin akrabamdir tanimani tanismanizi tavsiye ederim saygilar
gerilla2147 29.11.2006, 00:53 kürt ve alevi kardeşlerimize selamlar olsun!!!!!
fikret abi inşallah tanışırız. isterim ayrıca sizin akrabaylada yanıştım mersinde oturuyor diyarbakırda fizik okuoyr serap ayrıca greilla lakaplı arkadaşıma söylyim kürt degiliz ama tüm insanlar hakdan gelir
baran3521 01.12.2006, 15:02 Diyarbakırlı Canlara selamlar. :D
Bence o kadar şafii nin arasında diyarbakırda alevi olmaK zor çünkü tanıdğığm diyarbakırlı şafii ler bize çok karşılar da.. :(
Kusura bakma bazı şeyleri yanlış duymuşsun veya biliyorsundur.Ben Diyarbakır (Bismil'liyim) ve şafiiyim ama dostlarımın % 90 ı alevidir.Onlarla yıllarca içiçe yaşadık kimse onları dışlamıyordu vede dışlayamazdıda.Benim çok değerli öğretmenlerimde Alevi idi.onları ömrüm boyuncada unutamam.Rahmetli babamda yıllarca yanlarında çalıştı onlarla içiçe yaşadı.söz öğretmenlerden açılmışken Sayın Halil KARACA,Sayın Veysi YÜKSEKOL,Sayın Cemal ÖZDEMİR ile soyadını hatırlayamadığım Hasan hocaya saygılarımı sunuyorum sizleri ömür boyu unutamam İzmir Buca'dan Seyfettin YEL
Kusura bakma bazı şeyleri yanlış duymuşsun veya biliyorsundur.Ben Diyarbakır (Bismil'liyim) ve şafiiyim ama dostlarımın % 90 ı alevidir.Onlarla yıllarca içiçe yaşadık kimse onları dışlamıyordu vede dışlayamazdıda.Benim çok değerli öğretmenlerimde Alevi idi.onları ömrüm boyuncada unutamam.Rahmetli babamda yıllarca yanlarında çalıştı onlarla içiçe yaşadı.söz öğretmenlerden açılmışken Sayın Halil KARACA,Sayın Veysi YÜKSEKOL,Sayın Cemal ÖZDEMİR ile soyadını hatırlayamadığım Hasan hocaya saygılarımı sunuyorum sizleri ömür boyu unutamam İzmir Buca'dan Seyfettin YEL
öncelikle sizlere tesekkürlerimi sunmak istiyorum. Cemal Özdemir benim dayim olur ve diger saymis oldugunuz isimleri yakinen taniyorum. Hasan hocanin soyismi Afsar dir. Sunuda itiraf etmek gerekirki her Alevide her Sunni- Safi de bir degildir. Bizler orada kardesce yasama calistik ve halende orada yasayan insanlarimiz var.. beraberce yasiyorlar. Bizim inancimizda dil din irk ayrimi yoktur. Herkese kapimiz aciktir. orali birisi olarak ve birebir yasayan birisi olarak sizler daha iyi bilirsiniz.. Saygilarimla..
murat222 07.12.2006, 18:02 diyarbakır merkeze bağlı cumhuriyet köyüde alevidir.diyarbakırın diğer alevi köyleri türkmenken bu köy zaza alevisidir.
AleviGenç 07.12.2006, 18:10 Selam Çok güzel.
Bende GaziAntep'in Alévî-Türkmen'lerindenim.
merhaba alevi genç güzel ilimiz antebimizdede alevi canlar var türkiyenin hertarafında oldugu gibi
merhaba herkesten çok ama çok özür diliyorum nedenide diyarbakırımzda kürt alevisi olan dersimden gelen cumhuriyet köyü var ama bu köy 100 yıllık yeni yeni gibi diyarbakıra yerleşmişler izolu aşitenin karacadag eteklerine yerleşmişler ama 7 türkemn alevisi köyleri en az 500 yıılık tarihi var küçükken babamda duyardım zaza dırlar hep onlardan salça peynir çökelek alırmışız diye yani biz 8 alevi köy varız bayramda bizzat bu köyün yerini ögrenip sizlere bilgi sunacagım saygılar
&MEDET_YA_ALİ& 09.12.2006, 13:18 Selam Canlar İrİ Olalaim Diri Olalim Gelin Canlar Bir Olalim
Şahi Kerbela Askina . Saglicakla Kalin. AŞk Ilen Eyvallah.._(hÜÜ)
AleviGenç 11.12.2006, 09:53 merhaba alevi genç güzel ilimiz antebimizdede alevi canlar var türkiyenin hertarafında oldugu gibi
Selam Cano
Evet haklsın Can... Çok şükür...
Bizler burada kendimizi anlattikca tanittikca herkes bizleri daha iyi taniyacaktir
Tüm canlarin bayramini ve yeni yilini kutlar saglikli, mutlu, baris huzur dolu nice yillar dilerim.....
ayhandogan 10.01.2007, 22:28 Sn.inanc can ben sahsen o sahis ile birebir konustum bana diyarbakirli oldugunu söyledi fakat yüzde yüz kürt alevisi ama asli nereli nerden gelmisler onu bilmiyorum benim icin kürt alevisi de olsa türk aleviside olsa fark etmez. alevi, alevidir bunu sende biliyorsun baskidan zulümden bazi yerlerde alevileri asimilasyon ettiler ne kadar da aci olsa bu bir gercektir.
saygilarimla
sayin eren diyarbakir da kendin kurt zaneden coktürkmen vardir bilhasa sükürlü köyünde vede sükürli cinara baglidir
:clover:
&MEDET_YA_ALİ& 12.01.2007, 13:26 baban soy ismininizden tanıdı ben şimdi vandayım ama diyarbakıra geldigimde bir gün aileni al bize gel bende diyarbakırlıyım büyük kadı köylüyüm babana sorsan bilr yada büyüklerine sor kendine iyi bak
MRB GULSUN INSALLAH GORUSMEK KISMET OLUR BUYUKKADI KOYUNU BEN GORMEMISIM AMA BUYUKLERIM BILIYO.. AMA BENDE BILDIGIM TEK SEY ORDADA ICLERINDE ASLANI KUKRETIPTE CAN CAN DIYEN CANLARIN VARLIGINDAN HABERDARIM YANI ASLIMIZ ÖZUMUZDEN BIR PARCADA ORDA VAR BILIYORUM INSALLAH GORUSURUZ BEN.. BU ARADA SEN VANDA NE İŞLEN MESKULSUN CANDOST. BEN BISMILDE ÖSS SINAVINA HAZIRLANIYORUM DERSANEM VAR YANI. BEN HEP BISMILDEYIM AMA INSALLAH BU SENE ARTIK ISTEDIGIM YERE GITMEK KISMET OLUR :):) (EGE ECZACILIK ) NEYSE CAN KENDINE COK AMA COK IYI BAK ALİ YARDIMCIN PIRIM 12 IMAMLAR YOLDASIN OLAA GERCEGIN DEMINE HÜ.. YA ALİ.. ALİ ÇOKTUR ŞAHI MERDAN BULUNMAZ .
alevi_murat24 12.01.2007, 13:33 MRB GULSUN INSALLAH GORUSMEK KISMET OLUR BUYUKKADI KOYUNU BEN GORMEMISIM AMA BUYUKLERIM BILIYO.. AMA BENDE BILDIGIM TEK SEY ORDADA ICLERINDE ASLANI KUKRETIPTE CAN CAN DIYEN CANLARIN VARLIGINDAN HABERDARIM YANI ASLIMIZ ÖZUMUZDEN BIR PARCADA ORDA VAR BILIYORUM INSALLAH GORUSURUZ BEN.. BU ARADA SEN VANDA NE İŞLEN MESKULSUN CANDOST. BEN BISMILDE ÖSS SINAVINA HAZIRLANIYORUM DERSANEM VAR YANI. BEN HEP BISMILDEYIM AMA INSALLAH BU SENE ARTIK ISTEDIGIM YERE GITMEK KISMET OLUR :):) (EGE ECZACILIK ) NEYSE CAN KENDINE COK AMA COK IYI BAK ALİ YARDIMCIN PIRIM 12 IMAMLAR YOLDASIN OLAA GERCEGIN DEMINE HÜ.. YA ALİ.. ALİ ÇOKTUR ŞAHI MERDAN BULUNMAZ .
can forumda büyük yazmak yasaktır. yazılarını küçük yazman gerekiyor
&MEDET_YA_ALİ& 14.01.2007, 16:29 can forumda büyük yazmak yasaktır. yazılarını küçük yazman gerekiyor
ok tesekkur edrım uyardıgın ıcın
&MEDET_YA_ALİ& 15.01.2007, 15:31 YETİŞ EY SAHİBİ ZÜLFİKAR..
MEDET SENDEN YETİŞ YA SAHİBİ DÜLDÜL
&MEDET_YA_ALİ& 15.01.2007, 15:32 her Dem Semah DÖnen Canlara AŞk Olsun.
&MEDET_YA_ALİ& 15.01.2007, 15:36 Toplanti odasinin tam ortasinda eli kiliçli birisinin resmi bulunuyordu.Odada bulunan yabanci bir $ahis utanarak yanindaki küçük çocuga:
-Bu kimin resmi diye sordu.
Çocuk:
-Bu resim bizim Birinci Imamimiz Hz.Ali'nin temsili resmidir. Diye cevap verdi.
Bunun üzerine adam:
-Görüntüsü ve kilici korkutuyor, Çok sert bakiyor. Dedi. Küçük çocuk cevap verdi:
-O'NUN KILICI HEP MAZLUMDAN YANA OLMUSTUR. ONDAN,RESMINDEN, VE KILICINDAN ANCAK ZALIMLER KORKAR.
SELAM OLSUN YA HUSEYN-İ DESTI KERBELA SEHITLERINE. LANET OLSUN YEZIDI MUAVIYE SOYUNA..
MEDET SENDEN EY SAHİBİ ZÜLFIKAR
Bizler sevdikmi candan yürekten ask ile severiz. Hic bir seyi hicbir varligi korktugumuz icin degil bilakis saygi duydugumuz icin severiz.. Bizler Allahin koydugun yasalardan korktugumuz icin degil ona candan inandigimiz icin ask ile saygi duyariz... ve ondandirki biz Allahtan korkmayiz. Inaniriz, severiz ve niyaz ederiz. Bizi farkli kilan da budur. Bizi bu yüzden sevmezler. Allahsizdirlar derler. Ama Allah biliyor kimin ne derece sevdigini....
Diyarbakırda fırat kenarın daki alevi köyü hangisi...Neden sordum...Rahmetli bir alevi dedemiz derdi .....
dostlar merhaba. yeni üyeyim
diyarbakır'daki alevi köyleri büyük çoğunluğu türkmendir. osmanlı arşivlerine göre,1850'lerden sonra çukurova yöresinde bulunan türkmenleri sürgün etti. büyük bir kısmı suriyeye gönderildi. yaklaşık 30000 çadırda diyarbakır yöresine gönderildi.yaklaşık dörtte birinin alevi olduğu biliniyor.
benim öğrenmek istediğim buradaki türkmenler avşar mı? yada hangi türkmen boyundan veya aşiertineden?
Benim asker arkadaşım var Bismil Seyithasan köyünden ve kendisi alevidir.
minikk22 19.04.2007, 10:40 selam arkadaşlar foruma üye olupta diyarbakırda yaşayan arkadaşlar varmı
merhaba yazilari okumus olsaydin bence daha iyi olurdu.. ama önemli degil ben fikret Diyarbakir Bismil Asagi Darli köyündenim ya sen... Ben Almanyada yasiyorum ama orada yasayan cok insan var .. eger tanimak istersen yardimci olabilirim
selam bizde diyarbakırlı büyükkkadı köylüyüz
bimilliokan 06.07.2007, 09:27 evet ben dıyarbakır bısmıl ılçesındennım yukarı darlı
bimilliokan 06.07.2007, 09:29 slm ben bismil yukarı darlı koyunden
merhaba..ben Bingölüyüm fakat dogma büyüme Baglar cocuguyam..:sas
su an avusturyada ikamet ediyorum..
cok özledim AMED'i....
tüm amed'li kardeşlerime saygılarımı ve sevgilerimi gönderiyorum......
biji Gülistan........
AMED bir türküdür..
AMED bir tarihtir..
Kavgamizin ismidir...
Amed baskiya direnisin en önemli sembolüdür.....
Dİyarbakirli Bayagi Çikti
&MEDET_YA_ALİ& 28.07.2007, 17:41 bızıde unutmayın canlar bızde d bakır bısmıl asagı darlı koyundenız. saglıcakla kalın :D:D:D
uzaklardabiri 01.08.2007, 19:06 bende bismilliyim..
Degerli dostlar,
Azrail gelmis yanina,
Nasil kiydin ol canina,
Hem dinime imanima,
Ol mekanin cennet olsun,
Fikret Inanc.....
Güzel dost merhabalar. Ben Seyithasan'dan Cafer Dede'nin oğlu Ali Hoca. Evvela rahmetli babamızı bu şekilde anman bizi çok mutlu etmiştir, bunu bilmeni isterim. Ben de nacizane bir şiirimle hislerimi anlatmak istedim.
HAKİKATLİ BİR DOST NAME YOLLAMIŞ
NAME YAZAN GÜZEL DOSTA MERHABA
ANLADIM Kİ O DA KÜL OLUP YANMIŞ
OD'A YANAN GÜZEL DOSTA MERHABA
ANLADIM Kİ DOSTUM YANMIŞ KAVRULMUŞ
SANKİ HARMAN OLUP GÖĞE SAVRULMUŞ
DERDİ O Kİ DEDESİNDEN AYRILMIŞ
DEDESİNİ ANAN DOSTA MERHABA
CAFER DEDE'DEYDİ HÜSEYNİN TACI
NEYLEDİYSEK BULUNMADI İLACI
ONDAN AYRI DÜŞMÜŞ FİKRET İNANCI
İKRARINA SADIK DOSTA MERHABA
GÖRMEZ GÖZLERİMİZ GÖRECEK ELBET
DERELER YATAĞIN BULACAK ELBET
CAFER DEDE'SİNE ERECEK ELBET
SIRRA EREN GÜZEL DOSTA MERHABA
BİLİNSİN Kİ HER CAN BUNLARI GÖRMEZ
HERKES SENİN GİBİ NURLARA ERMEZ
BEDEN GİTSE BİLE OL DEDEN ÖLMEZ
HAKKA YETEN GÜZEL DOSTA MERHABA
GAYRI ANLATIRSAM DEFTERE SIĞMAZ
UNUTMA Kİ DEDEN BİZİ BIRAKMAZ
DAHA NE DİYEYİM AKILLAR ALMAZ
CAN GÖZÜYLE BAKAN DOSTA MERHABA
BİRLİKTEN YANAYDI DEDENİN ŞANI
YOL KALMAZDI YÜRÜTÜRDÜ ERKANI
BAĞLAN BİR GERÇEĞE UNUTMA ANI
YAD EYLEYİP GELEN DOSTA MERHABA
DİYARLAR ÖTESİ SES VERİP ÇALSIN
CAFER DEDESİNDEN NASİBİN ALSIN
FİGANİ'YEM ULU ECDÂT YÂR OLSUN
SEDA VEREN GÜZEL DOSTA MERHABA
Güzel Dost Fikret İnanç,
Babam derdi ki: Siz sanıyormusunuz ki onlar öldü. Ölüm anı çekilen cefa, zaman ve mekan kavramlarının olmadığı başka bir dünyada doğacak olan bebeğin doğum sancılarıdır. Siz sanıyor musunuz ki, bebek dünyaya gelirken hiçbir acı çekmez. Madem acı çekmiyorsa her bebeğin dünyaya gelirken ağlaması nedendir. Bize göre "ölüm" diye adlandırılan şey aslında ebediyette yeniden doğumdur. Ve biz onları görmesek de onlar bizi görür. Tıpkı tül perdesi misali. İnsanın gözünde bir perde vardır. İçerideki dışarıyı görür; ama dışarıdakinin onu görmesi için içeri girmesi gerek.
Babamı anan dillerine, o tertemiz yüreğine sağlık.
Selam ve saygılar....
Darlıklı Fikrete verdiği bilgiler için teşekkürler.Sıla hasretini gönülden yaşamış ve tarif etmiş. Göçler geleneklerin ve dilin yaşamasını zorlaştırıyor.Diyarbakır, çoğunluğun azınlıkta olanlara ve yabancılara hoşgörü ile baktığı bir yer idi.öyle devam etmesini dilemekteyim.
denizaktas79 19.03.2008, 00:18 arkadaşlar burada çınarda alevi köyü var mı yok mu tartışmalarını okudum.şükürlü köyü çınara bağlıdır merkeze değil ama merkeze 20 km uzaklıkta.bir de şükürlü kınalıtarla diye bir mahalle var.şükürlü yakınlarında ama alevi olup olmadığını bilmiyorum.çınara bağlı başka bildiğiniz alevi köyü varsa beklerim.tayin isteyeceğim şükürlüye umarım çıkar :)
|