Orijinalini görmek için tıklayınız : Mevlana'dan Guzel Sozler

sila
20.08.2005, 19:32
Çomertlik ve Yardim Etmede
Akarsu Gibi Ol

Sevkat ve Merhamette
Günes Gibi Ol

Baskalarinin Kusurunu Örtmede
Gece Gibi Ol

Hiddet ve Asabiyette
Ölu Gibi Ol

tTvazu ve AlcakGönüllulukte
Toprak Gibi Ol

Hosgörülülükte
Deniz Gibi Ol

YA OLDUGUN GIBI GÖRÜN ,
YA GÖRÜNDÜGÜN GIBI OL!

Mevlana

İsaaC
01.09.2005, 19:46
Ağlamak, kadının tuzağıdır. ( MevLana )

Buda Benden Ne Guzel Soz Degilmi..

sila
07.09.2005, 00:03
ya evet guzell sozzzz :)))))teskurer can dusundugun icinn :))))))

izmirksk
07.09.2005, 12:13
mevlanın sözleri çağımızada ışık tutuyor.
yanlız kadınaarla ilgili sözlerine katılamayacağım.kadınlar evrenin ışığıdır ve yokluklarında bu ışık söner.ağlama konusunda kimi kadınlar açısından haklı olabilir ama bence kadını genel düşündüğümüzde bu yargı yanlış olabilir.

Ezo
07.09.2005, 19:30
mevlanın sözleri çağımızada ışık tutuyor.
yanlız kadınaarla ilgili sözlerine katılamayacağım.kadınlar evrenin ışığıdır ve yokluklarında bu ışık söner.ağlama konusunda kimi kadınlar açısından haklı olabilir ama bence kadını genel düşündüğümüzde bu yargı yanlış olabilir.

Siz biraz bayanlara yagmi çekiyorsunuz nedir sasiriyorum her konuda biz bayanlarin hakkinsavunuyorsunuz insallah altindan birsey çikmaz....:3D_NG (26

saygilar

sila
08.09.2005, 00:21
Siz biraz bayanlara yagmi çekiyorsunuz nedir sasiriyorum her konuda biz bayanlarin hakkinsavunuyorsunuz insallah altindan birsey çikmaz....:3D_NG (26

saygilar

hhahahahhahah guzel bir yaklasim olmuss canooooooooo insanin aklina hemen bu geliyor degil mi ama insallah degildir arkadasimiz bunlari gercekten icten soylemistir umarim:)))))))))

gulizar
08.09.2005, 00:37
Siz biraz bayanlara yagmi çekiyorsunuz nedir sasiriyorum her konuda biz bayanlarin hakkinsavunuyorsunuz insallah altindan birsey çikmaz....

bence icten söylüyor !!

izmirksk
08.09.2005, 11:08

saygilar
ne çıkabilir ki.yıllarca çevremde kadınlar zayıf olduğu için eşlerinden dayak yedi.annem de buna dahil.erkeğin yanında kadın konuşamaz dendi çok eziyetlere tanık oldum.kadın ya cinsel bir meta aracı olarak kullanıldı yada ev işlerinde hizmetçi.
hep çevremdeki kadınların eşleri canları sıkıldıkça yada dışarıda bir sorun oldukça eşlerinden bunların acısını çıkarmaya çalıştıklarını gördüm
bu yapılan muameleler değil insana hiç bir canlıya yapılmamalı.
bilinçaltımdaki bir serzenişin dışa vurumudur

hasan1
08.09.2005, 12:50
sevgiden yahu sevgiden anlayin iste

izmirksk
08.09.2005, 15:23
valla abi kadınlara saygı duysan eleştiriliyorsun, çektikleri acılara sessiz kalsan ,ses çıkarmasan yine eleştiriliyorsun ,onlara cephe alsan yine eleştiriliyorsun.
ama ben yinede kadına saygı duymaya devam edeceğim.

Ant içtim fikrim kesin
Baş koyduğum bu yolda
Hep aynı niyet hep aynı azim

Ezo
08.09.2005, 19:32
ne çıkabilir ki.yıllarca çevremde kadınlar zayıf olduğu için eşlerinden dayak yedi.annem de buna dahil.erkeğin yanında kadın konuşamaz dendi çok eziyetlere tanık oldum.kadın ya cinsel bir meta aracı olarak kullanıldı yada ev işlerinde hizmetçi.
hep çevremdeki kadınların eşleri canları sıkıldıkça yada dışarıda bir sorun oldukça eşlerinden bunların acısını çıkarmaya çalıştıklarını gördüm
bu yapılan muameleler değil insana hiç bir canlıya yapılmamalı.
bilinçaltımdaki bir serzenişin dışa vurumudur

Ben sadece düsundugumu ve sasirdigimi belirttim.... Birde siz hiç bir bayani hirpalamadiniz mi çok olur erkekler evdeki eslerine yada kizkardeslerine farkli davranirlar disarda ise gördukleri bayanlara cok farkli davranirlar disarda çok kibarlardir çok incedirler ama evde tamamen tersidir....

izmirksk
08.09.2005, 19:39
eda hanım ben bir bayanı hiç hırpalamadım.böyle bir şey mümkün değildir
en azından benim dünyamda böyle şey olmaz.
evdede, dışarıdada kavgalarım ve mücadelelerim erkeklerledir.

Canan
08.09.2005, 20:33
biz kadinlar erkeklerin haklarimizi savunmasina alisik degiliz. haklarimizi savunan birisini buldugumuz zaman hemen altinda art niyet ariyoruz.

ama dogruya dogru kadin haklarini icden savunan erkek cok yokdur. savunanlarin arasindada cok sayida art niyetli, kadinlardan ilgi gormek icin her seyi yapacak insanlar vardir.

bir kadini sevdigin icin ona saygi gostermekle tum kadinlara saygi gostermek arasinda cok fark var.

izmirksk
09.09.2005, 13:07
bayan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum.
olaylara kadın-erkek diye bakmak yanlış.haksızlığa uğrayan herkese hatta her canlıya sahip çıkmak lazım.
ben kadının cinsel bir malzeme olarak kullanılmasına karşıyım ve maalesef içki masalarında meze niyetine harcanıyor kimi kadınlar

ayrıca kadının zayıf (fiziki açıdan) yaratılışından istifade edip onu dövmeye çalışan erkeklerin bu yaptıklarına karşıyım.

ben kadını erkeğin yanında hizmetçi gören anlayışa karşıyım.bunlarda ne kötülük var.yanlış mı düşünüyorum.
erkeklerin çoğunun kadına kötü davranması neden beni zan altında bırakıyor.?
ama olaya insan hakları çerçevesinde bakmak lazım .ben mevlananın (gerçekten söylemiş mi bilmiyorum.yada hangi niyetle söylemiş bilmiyorum) o sözü eleştirken konu buralara kadar geldi.
yani bayanlar sizin haklarınızı savunmaya kalktığım için bir dövmediğiniz kaldı .ne diyeyim

Ezo
09.09.2005, 19:27
yazmasi ve söylemesi herzaman kolaydir önemli olan yapmak insallah yazdiklarinizi yapiyorsunuzdur....ya insan duyduguna degil gördugune inanmasi gerekir...tsk bizi savundugun için izmirksk ama bayanlarda kendilerini savunabilir ama sizinden destek almak tabiki guzel

izmirksk
09.09.2005, 20:26
ortak bir noktada buluşmak güzel oldu.
nedense bu sitede kendimi ifade etme güçlüğü çekiyorum.ne söylesem bir yerlere çekilerek söylemediğim ve yazmadığım şeylerden bir anlam arayışı oluyor.

ama yinede beni burada zorla tutan yok
tüm üyelerle bu çatı altında olmaktan mutluyum.
sadece tek sorun anlaşılamıyorum.

3 yada 4 ay sonra evleneceğim.tarih kesin değil ama evlenince elbette kendimi evime adayacağım.pek vaktim olmayacak siteye girmeye.
galiba ben bu sitede iken değil de gidince anlayacaksınız vermek istediğim mesajları

Ezo
09.09.2005, 21:39
Size simdiden mutluluklar bir yastikda kocayin...... dogru insanlari kaybedince degerleri ve anlatmak istediklerini anlariz

Canan
09.09.2005, 22:26
izmirksk yazdiklarimi lutfen ustune alma, bu konu ya yazdigin mesajlardan anladigima gore insanlara cinsiyet ayrimi yapmadan deyer veren bir insansin.
ayrica size evlilik hayatinizda mutluluklar dilerim. :)

bu arada konuyu baya dagitdik bence tekrar mevlananin sozlerine donmek lazim.

Mevlananin kadinlar hakkinda soylemis oldugu o sozu ben tam olarak anlamis degilim. merak etdigim sey Mevlana bu sozu ne niyetle soylemis. benim icin bu soz su anlami tasiyor............
..... erkekler kadinlarin goz yaslarina dayanamiyor ve bu nedenle kadinlari alatmamak icin kadinlarin istedigi her seyi yerine getirir. ve bunu bilen kadinlar erkekleri goz yaslariyla yonlendiriyor ve istediklerini yaptirirlar..................

eyer Mevlananin sozunun anlami bu ise ben bu soze katilmiyorum.

izmirksk
10.09.2005, 12:11
bayanlar çok sağolun.
ayrıca canan hanım mevlana'yı eleştirerek devrim yapmışsınız tebrik ederim:sas: .şaka bir yana sizlerle bu vesile ile bir şeyi paylaşmak isterim..

mısırda islami konularda araştırma yapan ve hatta ilerlemeler kaydeden birisi(ismi dilimin ucunda ama çıkaramadım şu an yaşıyor olması lazım ahmet emindi galiba ama yanıltmak istemem) bir gün kendisine islami konularda soru sorarlar.o da fetva verir.

sonra kıyamet kopar aman efendim sen böyle diyorsum ama mevlana ,imamı rabbani,imamı gazali onlardan öte mezhep imamları farklı şeyler diyor onlara ters düşüyorsun.
bu zat bütün bunları dinledikten sonra şu sözü söyler:(bu söz beni çok etkilemiştir)
--ne yani onlar adamda ben adam değil miyim

bu sözü her hatırladığımda kendime güvenim artar
evet arkadaşlar geçmişin büyülü ve esrarlı yapısı insanları olduğundan daha büyük gösterir.bu zamanın yapısından kaynaklanmaktadır.insanlar geçmişte kalınca daha esrarlı ve gizemli olurlar.ve her sözleri daha kıymetli olur.
bütün islam alimlerini saygı ile anıyorum ama şunuda söylemek istiyorum:

dünyada eleştirilmeyecek kişi ve kitap yoktur

sila
10.09.2005, 14:47
hadii izmirksk evlilik hayatinda mutluluklar Allah br yastikta kocatsin umarim hep kadinlara karsi boyle dusunursunn ve yaparsinn.....

izmirksk
10.09.2005, 20:13
sıla hanım sağolun.

bu sitede iyi arkadaşlar kazanacağım diyordum ağır ağır gerçekleşmeye başladı.

sila
16.09.2005, 22:35
tabikiii neden olmasinn bizim kapimiz sonuna kadar acikkk form ailesi olarak siz ne kadar iyi olursaniz bizde o kadar iyi oluruzz.....

saugilarr........

cihangunola
30.08.2006, 04:23
kadaşlar mevlanaıyı iyi tanımıyorsunuz onun en ünlü eserinin tercümelerin çoğu eksikdir abdülkadir gülpınarlı mevlana iiçin şeyh bedreddin destanında şu tanımı yapar ve kaynakla şöyle diyor mevlana
nerede bir güzelik var gönderin türkleri yakıp yıksın mesnevi saklanmış eserleri belgenin orjinalide var deniz abim bu belgenin kopyasını saklıyor ...
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
denizgunola yazdı bunuda ... sistem onu çıkardığı için benim adımdan giriş yapıyor tüm mesajlar denizgunolaya aittir sorularınızı oana sorun...

Bella
21.09.2006, 19:21
bu denizde ne ölmek var bize
bu denizde ne gam, ne dert, ne keder.
bu deniz alabildigine muhabbet
bu deniz iyilikten, cömertlikten ibaret.

mercanboran
01.10.2006, 12:50
mevlana çok güzel şöylemiş.teşekkürler