alevi_caferi
20.06.2006, 11:19
komünist kardeşlerimizde alevilik islam değildir görüşü hakim.siz islam değil derken ''din afyondur'' sözünden mi hareket ediyorsunuz yoksa tam anlamıyla siyasi düşüncenizden sıyrılıp mı bunu demektesiniz?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : AlevİlİĞİn Tanimi alevi_caferi 20.06.2006, 11:19 komünist kardeşlerimizde alevilik islam değildir görüşü hakim.siz islam değil derken ''din afyondur'' sözünden mi hareket ediyorsunuz yoksa tam anlamıyla siyasi düşüncenizden sıyrılıp mı bunu demektesiniz? naki 20.06.2006, 11:29 komünist kardeşlerimizde alevilik islam değildir görüşü hakim.siz islam değil derken ''din afyondur'' sözünden mi hareket ediyorsunuz yoksa tam anlamıyla siyasi düşüncenizden sıyrılıp mı bunu demektesiniz? "Alevilik İslam değildir görüşünü savunanlar" deyince üzerime alındım ve yanıt verme gereği duydum. Bu ifadelerinden benim yazdıklarımı okumadığın ya da okuduysan da anlamadığın sonucu çıkıyor. Ben Komünist değilim. Her "Alevilik İslam değildir" diyen komünist değildir. Bunu demek için şu ya da bu olmak gerekmez. Ama bilgi, mantık, akıl, nesnellik, araştırma, sorgulama, muhakeme gerekir. Din afyon mudur değil midir, onu ben bilemem. Yüzlerce satır yazı yazdım, keşke onları okusan. "Alevilik İslam değildir" ifadesi, ancak objektif, bilimsel bakışla söylendiğinde bir anlam ifade eder ki bende onu yapıyorum. İnsanın siyasal görüşü ona her konuda bir bakışı açısı kazandırır. Ancak Alevilik, din, İslam, tasavvuf gibi konular doğrudan siyaset biliminin araştırma alanına girmediği gibi, bu konulara siyasi taraf olarak ya da siyasal ideoloji gözlüğüyle de bakılmaz. Peki o zaman Alevilik nedir? Bunu çeşitli topikler altında sayfalarca yazdım. Lütfen okur musun? Serkan_Devrim 20.06.2006, 12:59 konu uygun yere kaydırılmıştır. emekçi05 20.06.2006, 13:03 alevilik islam değildir diye birde kominist olduk bakalım daha neler olacak ama şunu söyleyim art niyetsiz bir insan ailesinden bağımsızca düşünebilen birisi alevi nefeslerinin gerçek anlamlarının farkına varır bence yinede herkes inandığı gibi yaşar başka yorumlarada saygımız sonsuz yeterki mantık çerçevesinde olsun ehlibeytyolu 23.06.2006, 10:31 "Alevilik İslam'dır veya değildir" demek için iki kavramı da adam gibi bilmek ve tanımak gerek. Kavramların kökeninden, içeriğinden ve temel kaynaklardaki yerinden habersizlerin hiç bir kavram hakkında ve kavramlar arası ilişkiler hakkında konuşma-yazma hakkı yoktur. Yazarlar veya konuşurlarsa yazılanlar konuşulanlar ya yalan ya da yanlış olur. Ve bu durumda ancak kişi kendi cahilliğini ortaya koymuş olur... Konuya hep tarihi siyasal anlayışlar perspektifinden ya da güncel siyaset penceresinden bakma hastalığı artık terk edilmelidir. Selam olsun Hak-Muhammed-Ali yoluna gönül verenlere... |